Strona 3 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >
Opcje tematu
#287591 - 07/02/2005 15:40 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
Oczywiście to była tylko propozycja.Teraz wyjaśnie bliżej dlaczego to jest dobry pomysł.Zacznijmy od tego,że nie ma co porównywać turnieju play-off do zawodów sportowych.Nie spotkałem się np. w liczącym się turnieju tenisowym,żeby w I rundzie kwalifikanci grali z kwalifikantami a najwyżej rozstawieni zawodnicy z innymi wysoko rozstawionymi zawodnikami.Podobne rozwiązanie zastosowali organizatorzy turnieju IV skoczni i myślę,że jest sprawiedliwe.Zdażało się już,że Ci "lucky looserzy" w tym turnieju wygrywali (pan Sven Hanawald nawet 4 razy) co przy takim systemie jaki obecnie obowiązuje w play-offach byłoby nie możliwe.Po za tym tak jak mówie system proponowany przeze mnie obowiązywałby tylko przez pierwsze 4 rundy.Oczywiście można zastosować jakieś ograniczenia.Jezeli ktoś wygrał i miał bilans na plusie to nie może odpaść.To samo zawodnik z najwyższym bilansem,który odpadł może zastąpić najgorszego,który wygrał w swojej parze tylko wtedy gdy różnica w bilansie między nimi wynosi więcej jak 100j.W I rundzie zdarzały się pary (choćby w poprzedniej edycji) gdzie obaj zawodnicy mieli zysk rzędu grubo ponad 200j podczas gdy w innej awans uzyskiwały osoby z blansem poniżej 300j.Sprawa roztrzygnięć to nie problem.Każdy w temacie kto awansował miałby obowiązek umieścić oprócz samej wzmianki kto jest zwycięscą również bilans obu typerów.Narazie jest tak,że o zwycięstwie nie tylko muszą decydować umiejętności ale i szczęście.Nie rozumiem czego kto się boi.Moim zdaniem jak ktoś ma o 200j bilans mniejszy niż ktoś kto nie awansował nie zasługuje na awans.Najlepsi i tak nie mają się czego bać a system lucky looserów obowiązywałby tylko przez pierwsze 3-4 rundy i w każdej następnej awansowałoby mniej "szczęśliwców" niż w poprzedniej.Co do problemu umieszczenia potem "lucky looserów" w tabeli to nie widzę problemów.Zajmuje on miejsce w następnej rundzie tego,który osiągnął najgorszy bilans i przy jego nicku widniałby skrót LL i dalej grałby zgodnie z drabinką tego,ktory miał najsłabszy bilans..Może to jest czasochłonne ale jak konkurs ma być naprawdę rywalizacją,która wybierze tego najlepszego z nas to jest niezbędna.Zakładając,że w pierwszej rundzie tak jak poprzednio będzie brało udział 128 typerów to bezpośrednio awansuje 64.Można więc ustalić,że 58 pierwszych osób awansuje bezpośrednio a 6 najgorszych w zależności czy mają dodatni bilans odpadałoby na rzecz lucky looserów (pod warunkiem,że najgorszy ze szczęśliwców miałby o 100j więcej od najlepszego z tych 6 najgorszych).W kolejnej rundzie takim sposobem awansowałoby 4,później dwóch,później jeden a w ostatnich rundach ta zasada już by nie obowiązywała.Dodatkowo uatrakcyjniłoby konkurs a sami zawodnicy mogliby się skupić na swoich typach a nie oglądać się tylko na rywala.Moim zdaniem problem z wyczekiwaniem też byłby w ten sposób częściowo rozwiązany.Wiadomo,że zwycięscą play-offów nie można zostać przypadkowo ale kilku dobrych typerów odpada w pierwszej rundzie niezasłużenie.
Teraz i tak wchodzi dodatkowa nagroda dla tego z najlepszym bilansem,więc oprócz podawania tylko informacji kto awansował koniecznie jest podanie bilansu poszczególnych typerów.No nic czekam na wasze uwagi bo wiem,że każdy system ma swoje minusy.

PS. Propozycję tą dodaję z myślą o dobrze ogółu bo sam pewnie szybko odpadne

Do góry
#287592 - 07/02/2005 15:53 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
raki Offline

Meldunek: 08/11/2003
Jeśli chodzi o sprawdzanie IP, to jest to dla mnie totalna bzdura...

W każdym większym, a nawet mniejszym mieście powstaje dużo sieci osiedlowych, które zazwyczaj mają jedną brame domyślną, a co za tym idzie jeden zewnętrzny adres IP.

Dzięki temu, że ja również jestem użytkownikiem podobnej sieci (ponad 200 komputerów) nie mogę dostać się na czat, bo jakiś pajac sobie przekichał i cierpią na tym inni...

Podsumowując, sprawdzanie IP może stać się krzywdzące dla niektórych użytkowników.

A co do ujemnych bilansów... jestem dobrym przykładem

W rundzie wstepnej wypadlem najgorzej ze wszystkich uczestników... a jednak udało mi się stanąć na podium

Edited by raki (07/02/2005 15:57)

Do góry
#287593 - 07/02/2005 15:54 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
rymoholik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/05/2001
A ja dalej jestem za tym aby typ na Asiana po ktorym jest zwrot byl typem wykorzystanym. Niech zwrot sobie bedzie ale traktujmy to jako wykorzystany typ bo przeciez tak mozna typowac w nieskonczonosc np 5 Asianow, 5 zwrotow i ktos dalej ma 5 typow, bez sensu, jestem za zmiana!

Do góry
#287594 - 07/02/2005 16:02 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
raki to jest twój post z tematu z wynikami I rundy :

Quote:

raki +123
djmuskla -400

dzięki za gre
pozdro

Witam Blazzz'a

heh więc co ty opowiadasz,że wypadłeś najgorzej.Ja np. awansowałem a miałem dużo gorszy bilans

Do góry
#287595 - 07/02/2005 16:10 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
raki Offline

Meldunek: 08/11/2003
Chodziło mi o runde wstępną :
Quote:

w takim razie tabela grupy D:

1 beat LA 389
2 white_star 73
3 konstruktor 25
4 kolejarz83 5
5 kosjo -79
6 raki -145
----------------------------------
7 snoopol -150
8 padik -309
9 Jac -500
10 gsm 0 brak typów
11 money 0 brak typów
12 citizen 0 brak typów

Jeśli komuś wyszło inaczej... pisać!!!

Mam wszystko rozpisane w Excelu, moge wysłać chętnym na maila!

Do góry
#287596 - 07/02/2005 16:13 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
agenda Offline
stranger

Meldunek: 07/02/2005
moje szanse na uczestnictwo w tym konkursie drastycznie zmalały chyba z tego co tutaj widze .
p.s w regulaminie nie znalazlem nic na temat ograniczenia uczestnictwa nowych uzytkowników a powinno byc to jasno napisane.Rowniez to co oznacza słowo "poludnie" co juz ktos przede mna zauwazyl
pozdrawiam s

Do góry
#287597 - 07/02/2005 16:25 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
Scout_ Offline
enthusiast

Meldunek: 12/06/2003
Raki oczywiscie wspominal o rundzie wstepnej dlatego rowniez mysle ze osoby ktore beda mialy nawet bardzo niski bilans a wygraja pojedynek musza awansowac. Jesli by obstawac przy LL wowczas jedynym chyba sensownym rozwiazaniem byloby zmniejszenie liczby uczestnikow.

Np.
I runda 192 uczestnikow
II runda 96 zwyciezcow + 8LL
III runda 52 zwyciezcow + 4LL
IV runda 28 zwyciezcow + 2LL
1/8 15 zwyciezcow + 1LL
1/4 zwyciezcy 1/8
1/2 zwyciezcy 1/4
Final zwyciezcy 1/2

Ja jednak uwazam system przegrywajacy odpada za bardzo charakterystyczny i pasujacy do Playoff, optowal bym wiec chyba mimo wszystko za zachowaniem dotychczasowej formuly.

Pozdrawiam.

Do góry
#287598 - 07/02/2005 16:41 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
zdzislaw422 Offline
enthusiast

Meldunek: 10/07/2004
Quote:

Quote:

Quote:

Rozumiem ze moze znalezc sie kilka czarnych owiec ktore beda mialy po kilka kont ale czy nie ma mozliwosci sprawdzic tego w inny sposob np. IP???

a czy sprawdzanie numeru IP jest takie pewne ?
mam brata, ktory korzysta z tego samego komputera co ja, wiec ma ten sam numer IP. rejestrowal sie w styczniu i rzadko sie udziela, wiec jest nadal "stranger", czyli co - on nie moze wziasc udzialu ?
akurat tak sie zlozylo, ze sasiad kupil sobie komputer w lutym i jedziemy obaj na mojej neostradzie,czyli tesh ma ten sam numer IP. odrazu sie zarejestrowal na forum i byc moze bedzie sie udzielal (gdy nie mial kompa to przegladal forum pod moim nickiem). on tesh nie moze zagrac ?

Coz za dziwny zbieg okolicznosci

Witam. Czytam i czytam i własnym oczom niewierzę !! Jeszcze konkurs się nierozpoczął, a juz problemy,pouczanie,próby nacisku na zmianę regulaminu, ba nawet juz co niektórym inkwizytorom wpadło do głowy legitymowanie uczestników !! Sprawdzanie dokumentów !! Widzę że,wielu z Was pominęło się z powołaniem - to niejest forum policja.pl tylko mecz.pl Jeśli nieodpowiada Wam regulamin i już na starcie, uważacie że jest zły i trzeba go zmienić - to dajcie sobie spokój. Regulamin został ogłoszony przez Conrada, przed startem konkursu - komu nieodpowiada - niemusi brać w nim udziału !!! Jeśli macie pomysł na inny konkurs to go zorganizujcie sami !! A nie kręćcie nosem
A sprawa głównej wygranej, uczestnik który zwycięzy,przejdzie długą drogę i nagroda mu się należy jak psu buda.Zreszta nierozumiem oco tyle szumu? Przecież nagroda wynosi tyle ile codziennie obstawiam (mniej-więcej). Po prostu jest to ciekawy konkurs, a ta nagroda dodaje tylko smaczku !! I oto chodzi, a nie o spory i kłótnie
Pozdrawiam wszystkich. Niemiałem zamiaru nikogo urazić. Po prostu czas zacząć, a nie dyskutować....

Do góry
#287599 - 07/02/2005 16:54 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
Aron Offline
addict

Meldunek: 16/06/2004
Quote:

Zreszta nierozumiem oco tyle szumu? Przecież nagroda wynosi tyle ile codziennie obstawiam (mniej-więcej).

Niemniej, dla niektórych jest to kupa kasy.

Quote:

Regulamin został ogłoszony przez Conrada, przed startem konkursu - komu nieodpowiada - niemusi brać w nim udziału !!! Jeśli macie pomysł na inny konkurs to go zorganizujcie sami !! A nie kręćcie nosem

Chyba nie masz racji. Dobre pomysły mogą być wzięte pod uwagę. A to jest przecież forum DYSKUSYJNE. Nie można całej roboty zwalać na Conrada A regulamin i tak ewoluuje, konkurs musi być coraz lepszy. Aha, niniejszym niczego nie wymuszam

Również pozdrrrawiam

PS.Zupełnie zapomniałem Od kiedy można typować?

Edited by Aron (07/02/2005 16:56)

Do góry
#287600 - 07/02/2005 17:26 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
takizwykły Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/10/2003
Pojawiła się nowa edycja konkursu i osoby, które zarejestrowaly się dzisiaj (tj. 7 luty) już bronią swoich praw. Ciekawe jest to, że jako nowi uzytkownicy tak szybko odkryliście zalety tego konkursu, rejestrując się w ostatni mozliwy dzień zapisów. (lub ostatnie dni)

Do góry
#287601 - 07/02/2005 17:37 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Jeżeli dla Giertycha termin "południe" oznacza punktualnie godzine 12:00 to zrozumiałe,że 4 osoby,w tym i ja,zgłosiliśmy sie po czasie.
Dla mnie południe to dziś było jednak tak około 16:00,bo wstałem po nocy zarwanej meczem Super Bowl bladym switem ,czyli o 12:20.

BTW Giertych a "nieszpory" ,to która godzina wg Ciebie ?

Do góry
#287602 - 07/02/2005 17:41 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
zdzislaw422 Offline
enthusiast

Meldunek: 10/07/2004
Quote:

Pojawiła się nowa edycja konkursu i osoby, które zarejestrowaly się dzisiaj (tj. 7 luty) już bronią swoich praw. Ciekawe jest to, że jako nowi uzytkownicy tak szybko odkryliście zalety tego konkursu, rejestrując się w ostatni mozliwy dzień zapisów. (lub ostatnie dni)

Dlaczego piszesz w liczbie mnogiej? Przejżałem cały temat i znalazłem tylko jedna osobę zarejestrowana dzisiaj.
P.S. Pewnie w tym co piszecie jest trochę racji,że niektórzy sie zarejestrowali kilkakrotnie...ale tak to już jest w bookmacherce wszedzie bły i są wałki i "czs było przywyknać"

Do góry
#287603 - 07/02/2005 18:03 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
Giertyszek Offline
Inwestor

Meldunek: 07/12/2004
A jak masz Amkwish iść do roboty w południe? to idziesz na 16? czy może koło północy to jest czwarta nad ranem dla Ciebie?

A skąd Anglicy mają swoje "am" i "pm" przy podawaniu godziny?

Wlasnie po to ze jest "po poludniu" i "przed poludniem"..

A to że ktoś zaspał to inna sprawa....zresztą zapisy trwały tydzień więc chyba ktoś wziął środki nasenne ?

Ludzie południe, to jest południe czyli 12:00, hejnał w Krakowie grają o w południe czyli o 14, tak?

Do góry
#287604 - 07/02/2005 18:14 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
lajkonik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/02/2003
Ja sie wlasnie obudzilem(juz drugi raz dzisiaj ) i nie wiem juz czy to jest rano, bo rano na ogol sie budze czy nie. Ale wiem ze w Krakowie hejnal graja co godzine panie giertych ! Wiec jezeli czegos nie wiesz to nie pisz pierdol(chociaz Ty to lubisz).

Czyli
Quote:

hejnał w Krakowie grają o w południe czyli o 14, tak?

o 14,00 hejnal w Krakowie jest grany, tak samo jak o 15,00 itd.

Do góry
#287605 - 07/02/2005 18:16 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
tooom19 Offline
old hand

Meldunek: 06/05/2001
Witam

Sorki za zaśmiecanie ale jakoś "przeoczyłem" zapisy do Playoofów jak by była możliwośc - czy tam ktoś by się wycofał czy coś to byłbym chętny - wiem że zapisuy były do 12 dziś - jak by co to wpiszczei mnie na liste rezerwowych

Do góry
#287606 - 07/02/2005 20:08 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
desper@t Offline
journeyman

Meldunek: 21/11/2004
Witam !!!
Przeglądam sobie temat z wynikami losowania i niestety nie widzę swojego nicka...pomimo tego, że zarejestrowałem się w 2004 roku.:( Pewnie powodem była zbyt mała liczba postów.
Myślę jednak, że jest to trochę nie fair:
1.Nie lubię się udzielać, jeśli już odwiedzam jakieś forum to jestem przeważnie tylko biernym czytelnikiem i nie wiem dlaczego mam być przez to...gorszy!? (Mam założyć kolejny nieprzemyślany temat, albo komentować co popadnie????)
2.Konkurs ten traktowałem/ i traktuję jako zabawę (a nie jak sposób na dorobienie się "fortuny" jak niektórzy pomysłowi zakładajacy kilka kont...)
3.Nigdzie w regulaminie nie było mowy o tym, że nowi i z mała liczbą postów nie są brani pod uwagę...
4.Czy tak ciężko jest zorganizować rundę preeliminacyjną?
5.Czy stali bywalcy tego forum się czegoś obawiają??? (to nie jest wojna na śmierć i życie tylko konkurs, w którym główną role powinna odgrywać zdrowa rywalizacja...a nie tępienie konkurentów przed właściwą rozgrywką)
UFFF....ale się rozpisałem....
PS.Mam nadzieje, że ten post nie zostanie odebrany jako atak
licze na wasze sugestie i odpowiedzi

Do góry
#287607 - 07/02/2005 21:25 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
Kenny Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/01/2005
Zgłaszam całkowity sprzeciw temu co się stało.Zgłosiłem się do konkursu 51 bodajże lub 53 na 370 pare osób i sie dowiaduje ze wogole w nim nie wezme udzialau.Pytam sie dlaczego grzecznie?Zarejstrowałem sie w grudniu albo początkiem stycznia gdzie nawet nie bylo wiadomo o tym konkursie jeszcze, chodzi mi o zimową edycję.Pytam się grzecznie na jakiej więc podstawie sostałem skreślony z tej edycji.Inni co sie zapisali do konkursu w ostatniej chwili dostali sie do glownego konkuesu a mnie nawet nie ma w eliminacjach.Kazdy powinien miec szanse sie zaprezentowac.Jak jestem slaby to odpadne w eliminacji i nie bede mial do nikogo zadnych pretensji ale nie rozumiem dlaczego zostalem wykluczony z konkusu skoro zapisalem sie jako 50 aa to m.in bylo podstawowym kryterium wziecia udzialu w konkursie.Pozdrawim.

Do góry
#287608 - 07/02/2005 21:28 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
Kenny Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/01/2005
Widze ze wielu jest takich co zostalo potraktowanyc jak smarkaczy jednym slowem.Zglaszam wiec propozycje do Panow Adminow aby jeszcze raz zweryfikowali liste uczestnikow konkursu i przeprowadzili zdrowa rywalizacje.Przeciez to zabawa panowie a nie walka na smierc i zycie.Pozdrawiam.

Do góry
#287609 - 07/02/2005 21:40 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Quote:

Witam

Sorki za zaśmiecanie ale jakoś "przeoczyłem" zapisy do Playoofów jak by była możliwośc - czy tam ktoś by się wycofał czy coś to byłbym chętny - wiem że zapisuy były do 12 dziś - jak by co to wpiszczei mnie na liste rezerwowych

Jezeli to mozliwe to niech tooom19 wskoczy na moje miejsce.
Nie przeczytałem dokładnie regulaminu i nie wiedzialem,że mozna podawać tylko typy z oferty Sportingbet.
Nie ma w niej NCAAB,a tylko typy z tej ligi chciałem podawać.
Myslę,że z mojej propozycji bedzie podwójna korzyść,bo tooom19 bedzie mógł uczestniczyć w zabawie,a przy okazji Pan Giertych bedzie usatysfakcjonowany.

Powodzenia tooom19

Do góry
#287610 - 07/02/2005 21:54 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/02/2003
Quote:

1.Nie lubię się udzielać, jeśli już odwiedzam jakieś forum to jestem przeważnie tylko biernym czytelnikiem i nie wiem dlaczego mam być przez to...gorszy!? (Mam założyć kolejny nieprzemyślany temat, albo komentować co popadnie????)

Skoro nie bierzesz czynnego udzialu w zyciu forum to czemu uwazasz, ze zostaniesz potraktowany tak samo jak ci, ktorzy na tym forum zostawili mnostwo wiedzy i typow?
Mojej odpowiedzi rowniez nie potraktuj jako ataku.

ps. Ja tez kiedys nie znalazlem sie na liscie z powodu zbyt malej ilosci postow/malego stazu

Do góry
Strona 3 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >