Strona 3 z 7 < 1 2 3 4 5 6 7 >
Opcje tematu
#2838040 - 16/01/2009 23:25 Re: Snooker 2008/2009 [Re: tomo]
Ass Offline
journeyman

Meldunek: 24/12/2008
Ja gram dzisiaj na Cartera i Maguire. Jestem chory wiec nie mam sił pisac. Powiem krótko Cartera gram bo bardziej mnie przekonał w 1 rundzie, a Maguire dlatego, że jest dużo lepszy niż Australijczyk.

Alister Carter - Ronnie O'Sullivan
Typ: Carter wygra (2,50)

Stephen Maguire - Neil Robertson
Typ: Maguire wygra (1.65)

Do góry
Bonus: Unibet
#2840256 - 17/01/2009 22:01 Re: Snooker 2008/2009 [Re: Ass]
Ass Offline
journeyman

Szczerze to nie jestem zadowolony z wyników tegorocznego Mastersa. W półfinale jest aż trzech zawodników za którymi szczerze powiedziawszy nie przepadam i zamiast ich w tej fazie turnieju widziałbym innych graczy. Liczyłem, że o zwycięstwo będą walczy Ding czy Carter. Niestety dwaj wspomniani snookerzyści zawiedli i przegrali w ćwierćfinałach.

W takiej sytuacji chciałbym, żeby turniej w Londynie wygrał ktoryś ze Szkotów. Moim faworytem jest Maguire bo to jedyny gracz z tej czwórki którego lubię oglądać i któremu kibicuje, ale nie ma się co oszukiwać, formy to on obecnie za wysokiej nie ma. Jeżeli nie on, to Higgins. Za Johnem jakoś szczególnie nie przepadam, ale już wcześniej pisałem, że takiemu zawodnikowi nie przystoi tak długo nie wygrać żadnego prestiżowego turnieju. Poza tym gra w tym turnieju naprawdę dobrze. Krótko mówiąc oby nie Selby, któremu przysługuje miano farciarza turnieju i nie Ronnie bo po prostu go nie znoszę i nie zdzierżę jego obecności w finale, a co dopiero wygranej.

A więc - Stephen i John do boju o finał!

Wydaję mi sie jednak, że w finale będe musiał oglądać O'Sullivana i !oby! Johna Higginsa.
Byleby nie dwóch Anglikow!

Osobiście nie gram, ale emocje i tak nie będą z tego powodu mniejsze.. wink

Do góry
#2840277 - 17/01/2009 22:13 Re: Snooker 2008/2009 [Re: Ass]
Cules Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/11/2004
ja dziś obstawiam Johna I Ronka, wydaje mi się że Selby i tak już daleko doszedł a forma Johna nawet,nawet, co do drugiego meczu skoro Ronnie doszedł do półfinału to znaczy że chce mu sie grac także liczę że po wyrównanym jednak pojedynku wygra z Maguirem.
p.s dziś półfinały a eurosport poświęci swój czas na snooker o 00-15 emitując zapewne godzinne relacje z tych dwóch meczy...

Do góry
#2840311 - 17/01/2009 22:27 Re: Snooker 2008/2009 [Re: Cules]
grey Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/07/2005
Tez postawilem dzisiaj paczke chipsow na Higginsa i glownie dlatego, zeby lepiej sie ogladalo.

Nie sadze by 2.04 to bylo jakies value na Higginsa, ale ogladalem go w meczu z Dingiem i prezentowal sie naprawde przyzwoicie, by nie napisac, ze nie widzialem go w lepszej dyspozycji odkad juz prawie 2 lata temu zdobywal swoje drugie mistrzostwo swiata.

Selbego w tym turnieju nie widzialem prawie wcale, jedynie male fragmenty meczu z Waldenem. I w tym pojedynku i w kolejnym mial troche szczescia. Dzisiaj zmierzy sie z duzo bardziej doswiadczonym graczem, ktory wie jak wykorzystwac szanse dawane przez rywala.

Dlatego Higgins - ale z pewnoscia bez szalenstwa ze stawkami.

Do góry
#2842009 - 18/01/2009 07:27 Re: Snooker 2008/2009 [Re: paynet]
Ass Offline
journeyman

Higgins sie skompromitowal, nie widze innych słów które opiszą jego grę, a Maguire grał na tyle na ile go obecnie stac czyli słabo.

Jest więc finał z dwoma Anglikami i w zasadzie zwisało by mi kto go wygra, gdyby nie ten o to "mały" szczegół:

Albo to pomyłka Nordica albo.. sam nie wiem, zobaczymy jak będzie to wyglądać u innych bukmacherów.

Do góry
#2842017 - 18/01/2009 07:31 Re: Snooker 2008/2009 [Re: Ass]
travis Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/01/2008
już zabrali bo rozumiem że to nordic był
pomyłka ewidentna

Do góry
#2842066 - 18/01/2009 07:48 Re: Snooker 2008/2009 [Re: travis]
Ass Offline
journeyman

tak nordic, napisalem przecież laugh

no zabrali, a człowiek łudził się, że może w końcu dadzą coś za darmo laugh

Do góry
#2842098 - 18/01/2009 07:58 Re: Snooker 2008/2009 [Re: Ass]
travis Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/01/2008
za darmo to wiesz co dają smile

Do góry
#2842119 - 18/01/2009 08:11 Re: Snooker 2008/2009 [Re: travis]
wojciechq Offline
veteran

Meldunek: 01/12/2007
w fianle Ronnnnie win. widac, ze zalezy mu na wygranej, a jak jemu zalezy, to... wygra smile nie przepadam za tym typem, ale obiektywnie trzeba stwierdzic, ze jest najlepszy. Selby poki co raz wygral Mastersa i to wszystko, a niektorzy kreuja go na wielkiego mistrza. jeszcze troche. w tegorocznym finale O'Sullivan troche wyprostuje fanow Selbiego i pokaze, ze mlodemu jeszcze troche brakuje do Rakiety smile
podusmowujac : proponuje grac RO'S, powinien to wygrac

Do góry
#2842646 - 18/01/2009 20:35 Re: Snooker 2008/2009 [Re: wojciechq]
Ass Offline
journeyman

wojciechq 100% poparcia.

Kończymy więc w dniu dzisiejszym turniej Masters. Bez wątpienia nie tak sobie wyobrażalem skład finału, ale o tym juz pisałem, a powtarzać się nie będe.
NordicBet najwyraźniej się pomylił i pewnie zrobią zwrot, a niech sobie robią ja i tak jestem przekonany, że dzisiaj na O'Sullivanie zarobię.
Stawiam po kursie 1.83 w Bet365 handicap - 2.5 na Ronniego. Dlaczego? Dlatego, że Selby nie powinien byc w tym finale, dwaj średni rywale w pierwszych rundach i ogromnę męczarnie Anglika, nastepnie półfinał z Higginsem, który to nie Selby wygrał, a Higgins przegrał, Szkot zagrał bardzo, bardzo słabo. Dzisiaj młodszy z Anglików już na takie ulgi od rywala liczyć nie może. Ronnie moim zdaniem traktuje Mastersa bardzo poważnie i jest w pełni zdeterminowany, żeby go wygrać. Zmiażdzył Cartera, przejechał się po Maguire, a przecież to ścisła czołówka swiatowego snookera. Dzisiaj rozjedzie Selby'ego, który nie wiadomo czemu uważany jest za wielką gwiazdę, a w momencie gdy zajrzymy w jego karierę to zobaczymy, że ma tyle sukcesów co rząd PiS-u podczas swojej kadencji . Obstawiam wynik 10-4, ale przy takim handicapie, zadowala mnie również 10-7, ale żeby Rakieta stracil 7 frejmów? Nie sądze.

Ronnie (-2.5) - Mark - 1 - 1.83
Bet365

Do góry
#2845871 - 19/01/2009 09:22 Re: Snooker 2008/2009 [Re: Ass]
Ass Offline
journeyman

Koniec Turnieju Masters 2009!

Zwycięzca okazał się głowny faworyt imprezy, aktualny Mistrz Świata Ronnie O'Sullivan. Popularny "Rakieta" pokonał w finale imprezy Marka Selby'ego 10-8 po ponad 6 godzinnej rozgrywce.
Mimo, że mecz obfitował w foule i kicki z obu stron stał na dość dobrym poziomie i był na miarę finału prestiżowego londyńskiego turnieju.
Tyle ode mnie na temat finału, bo ja jak już wcześniej wiele razy wspominałem, nie tak sobie wyobrażałem dwóch najlepszych graczy tych zawodów, a na dodatek moj finałowy typ na handicap frejmów okazał się błędny co potwierdziło, że tegoroczny Masters był niezwykle ciężki dla nas - typerów.
Z mojej strony to by było wszystko, dziękuje userom forum, ktorzy wlączyli się do dyskusji na temat Mastersa i zapraszam do aktywniejsych odwiedzin działu snooker za niespełna miesiąc, kiedy to będzie blisko do rozpoczęcia się kolejnego turnieju czyli Welsh Open..

Do góry
#2845968 - 19/01/2009 09:43 Re: Snooker 2008/2009 [Re: Ass]
McKracken Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/10/2001
dodam od siebie, ze majac mozliwosc obejrzenia pierwszej sesji w Wembley Arena bylem zaskoczony, ze kupujac bilety w sobote ok. godziny 23 bylem w stanie dostac miejsce w pierwszym rzedzie doslownie 3m od krzesla O'Sullivana. Przekonalem sie jednoczesnie ze snooker ogladany na zywo a w tv to zupelnie inna historia i o ile @Ass twierdzi, ze final byl nie nadzwyczajny to moim zdaniem widowisko bylo przednie. Szkoda tylko, ze Ronnie ma racje mowiac ze w porownaniu do darts snooker wypada slabo, jesli chodzi o publike.

Do góry
#2847841 - 20/01/2009 01:30 Re: Snooker 2008/2009 [Re: Ass]
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2006
Originally Posted By: Ass

Zwycięzca okazał się głowny faworyt imprezy, aktualny Mistrz Świata Ronnie O'Sullivan. Popularny "Rakieta" pokonał w finale imprezy Marka Selby'ego 10-8 po ponad 6 godzinnej rozgrywce.
Mimo, że mecz obfitował w foule i kicki z obu stron stał na dość dobrym poziomie i był na miarę finału prestiżowego londyńskiego turnieju.
Tyle ode mnie na temat finału, bo ja jak już wcześniej wiele razy wspominałem, nie tak sobie wyobrażałem dwóch najlepszych graczy tych zawodów, a na dodatek moj finałowy typ na handicap frejmów okazał się błędny co potwierdziło, że tegoroczny Masters był niezwykle ciężki dla nas - typerów.
Z mojej strony to by było wszystko, dziękuje userom forum, ktorzy wlączyli się do dyskusji na temat Mastersa i zapraszam do aktywniejsych odwiedzin działu snooker za niespełna miesiąc, kiedy to będzie blisko do rozpoczęcia się kolejnego turnieju czyli Welsh Open..
Obfitował w kicki? PRzecież nawet komentatorzy mówili, że wyjątkowo mało kicków było - raptem jeden naliczyli przed ostatnią partią.

No i z tym ciężarem dla typerów też się nie zgodzę. Na dobrą sprawę uwaliłem tylko na pojedynku Higginsa z Selbym, ale to nawet z nawiązką odrobił wczoraj Ronnie, a i na wcześniejsze rundy nie narzekam.

Do góry
#2850661 - 20/01/2009 20:33 Re: Snooker 2008/2009 [Re: Radek_89]
Ass Offline
journeyman

Originally Posted By: Radek_89

Obfitował w kicki? PRzecież nawet komentatorzy mówili, że wyjątkowo mało kicków było - raptem jeden naliczyli przed ostatnią partią.

No i z tym ciężarem dla typerów też się nie zgodzę. Na dobrą sprawę uwaliłem tylko na pojedynku Higginsa z Selbym, ale to nawet z nawiązką odrobił wczoraj Ronnie, a i na wcześniejsze rundy nie narzekam.

Szkoda tylko, ze tak malo udzielales sie w tym temacie, po czasie kazdy jest mądry laugh

Do góry
#2851109 - 21/01/2009 00:54 Re: Snooker 2008/2009 [Re: Ass]
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2006
Originally Posted By: Radek_89

Szkoda tylko, ze tak malo udzielales sie w tym temacie, po czasie kazdy jest mądry laugh
Ja akurat pisałem więcej na QC odnośnie spotkań; również na moim blogu były analizy do granych przeze mnie spotkań.

Moja wypowiedź była skierowana głównie dla chęci negacji opinii o sporej ilości kicków, bo właśnie sami komentatorzy zwrócili uwagę, że było ich wyjątkowo mało.

Do góry
#2928074 - 20/02/2009 18:42 Re: Snooker 2008/2009 [Re: Radek_89]
RoccoRunner Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/07/2006
WELSH OPEN

Fu - Robertson 1.95

Dla mnie kursowy SZOK, Fu gra świetnie, pokonał Ronniego, może to nie jest forma genialna Marco ale całkiem dobrze gra i nie sądze aby Neil był faowrytem tego meczu. To co wyprawiał wczoraj Higgins to się w głowie nie mieści, jakby ktoś oglądał go pierwszy raz to mogłby odnieść wrażenie, że to jakiś przypadkowy półzawodowiec. Słabiutko grał, oddawał freamy bez walki i szybko z 2-0 zrobiło się 2-4 i mimo wielu szans na wygraną, bo Robertson lepiej nie grał, to zawaił ostatnią partię w beznadziejny sposób. Ogormne kłopoty Roberstona z pozycjonowaniem, pudła na czarnej, złe kierowanie białą i cała masa zarzutów do jego gry. Nawet w sytuacji gdzie ma treningowy układ to robił błędy. Nie potrafie zrozumieć, że jest faworytem według buków w tym meczu.

Do góry
#2929786 - 21/02/2009 07:07 Re: Snooker 2008/2009 [Re: RoccoRunner]
RoccoRunner Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/07/2006
Radze grac jutro przeciw Hamiltonowi, przed chwilak skonczyl sie mecz Hamltona z Selbym no i totalna kompromitacja Marka. Tak jak kiedys pisałem zero taktyki sensownej, gra beznadziejnie w ataku, pudła, złe pomysły, sam sobie psuje gre beznadzijenymi odstawnymi itd itd. Dziś się totalnie skompromitował i udowodnil wszystkim jak wiele mu brakuje do snookerzysty no 1 i jak slabo u niego z mysleniem przy stole. Hamilton srednio, nie gral zle ale kazdy dobry gracz ogralby go max do 2. Selby zenada a Hamilton raczej dalej nie ma zadnych szans.

Do góry
#2951503 - 02/03/2009 17:47 Re: Snooker 2008/2009 [Re: RoccoRunner]
Piostar Offline
Marcos Baghdatis

Meldunek: 01/11/2004
Dziś rozpoczynają się kolejne etapy Championship League.

http://www.global-snooker.com/professional-tournaments-08-09-championship-league-group-five.asp

W Unibecie jest oferta na te spotkania i wybrałem spotkanie Higginsa z Dohertym. Jak wiadomo formuła do czterech frejmów pozwala na uzyskiwanie remisów i padają one w dużej ilości. Mnie jednak skusił kurs na wygraną Johna. Typ bazuje przede wszystkim na grze Kena, który w ostatnim czasie jest grubo pod formą i powoli zabiera się za komentarz. Ostatnio Ken przegrał 0-5 z Jimmy White'm. Z całym szacunkiem do rywala, ale co musiał grać Doherty? Myślę, że kurs jest na tyle atrakcyjny że warto spróbować.

Higgins - Doherty 1 2,10 Unibet

Do góry
#2951509 - 02/03/2009 17:55 Re: Snooker 2008/2009 [Re: Piostar]
Voltaren Offline
enthusiast

Meldunek: 11/02/2009
kto wygral w koncu welsh open ?? jezeli ten (...) z 50 miejsca co wygral z selbim to postanowilem ze snukerowi mowie ostre zdecydowane raczej NIE!!

Edited by Skiper (02/03/2009 21:04)

Do góry
#2951514 - 02/03/2009 17:57 Re: Snooker 2008/2009 [Re: Voltaren]
Piostar Offline
Marcos Baghdatis

Meldunek: 01/11/2004
Carter wygrał. Z 2-5 na 9-5 wyciągnał.

http://147.pl/article.php?_cat=wiadomosci&_id=437

Do góry
Strona 3 z 7 < 1 2 3 4 5 6 7 >

Moderator:  Green Arrow, rafal08