#294 - 20/03/2001 10:29
Re: Wielki mecz: Norwegia-Polska!
|
journeyman
Meldunek: 19/01/2001
|
Mój punkt widzenia jest nastepujący. Albo obstawiam 2, albo nie obstawiam wcale. Co najmniej dziwną rzeczą byłoby postawić pieniądze na Norwegów i przy ewentualnym prowadzeniu Polski, kibicować naszym przeciwnikom, aby strzelili nam bramkę. Pamiętajmy, że przede wszystkim jesteśmy kibicami, a dopiero póżniej graczami bukmacherskimi. I niezależnie od wyniku końcowego dopingować możemy tylko Polskę!!! Cześć.
|
Do góry
|
|
|
|
#295 - 20/03/2001 12:30
|
Anonymous
Unregistered
|
Szczerze to sądzę ze na wiecej niz remis to nas nie stac, ale moze... Sercem i dusza jestem za naszymi??? rodakami i mam nadzieje ze dadza rade zkloconym norwegom. POWODZENIA CHLOPAKI!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#299 - 20/03/2001 18:56
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Nasi potrafią grać na wyjeździe (nareszcie!) co pokazali w Kijowie. Norwegowie mają teraz kłopoty i dla nich ten mecz jest ostatnią deską ratunku. Będą atakować, także nie ma tu raczej mowie o remisie (na ogół jak tak mówię to właśnie pada remis... ). Norwegowie muszą iść na całość, także będzie to widowiskowy mecz. Niestety ich atak jest o klasę wyżej od naszego, ale należy pamiętać, że Ukraina wywiozła z Oslo trzy punkty - wygrana jest możliwa. Ale jeśli zagramy na remis to nie mamy szans. Graliśmy na remis ze Szwecją i wszyscy wiemy jak to się skończyło. Musimy grać o zwycięstwo bo inaczej nie zdobędziemy ani jednego punktu. Norwegowie nam w tym pomogą ponieważ muszą zapewnić zwycięstwo w tym meczu, a to oznacza otwartą grę. Osobiście postawiłbym na Polska +0.5 gola (X2), ale zwycięstwo też wydaje się realne. Jeśli Norwegowie mieli by pełny skład i mniej presji na wygraną, sytuacja była by inna.
|
Do góry
|
|
|
|
#301 - 20/03/2001 20:40
|
journeyman
Meldunek: 26/01/2001
|
Ja natomiast uważam, że Polska ma szansę wygrać w tym meczu i to właśnie dlatego, że dla Norwegów tak ważne jest zwycięstwo!!!
Wyobrażam sobie, iż gra toczyć się będzie na polskiej stronie boiska, Norwedzy będą zaciekle atakować, a w tak zwanym międzyczasie pójdzie kilka kontr, w czy chyba jesteśmy nienajgorsi, i Oli coś strzeli. Żeby tylko nie było głupich błędów w obronie.
Ale tak czy inaczej nie postawię na ten mecz ani grosza.
|
Do góry
|
|
|
|
#303 - 21/03/2001 02:50
|
|
Denis, nie lubisz Oliego? Osobiście sądzę, że jego obecność to najlepsza rzecz jaka się przytrafiła naszej reprezentacji.
Nigeryjczyk, to znaczy Polak, naprawdę daje wszystko w barwach reprezentacji. Więcej robi dla naszej drużyny niż ci, dla których największy "problem" to ile kasy dostaną za mecz. Osobiście sądzę, że reprezentanci powinni grać za darmo, albo przynajmniej przeznaczać pieniądze z meczów międzypaństwowych na cele charytatywne.
Francja czy Holandia bez czarnoskórych graczy nie miałaby szans na tak silną drużynę. Nie wspomnę już o amerykańskiej olimpijskiej drużynie koszykarskiej. Pozwoli to nam też akceptować mniejszości narodowe. Obecnie jesteśmy jak trzeci świat, gdzie ktoś jak Olisadebe może zostać zbluzgany lub nawet pobity tylko dlatego, że pochodzi z Afryki. A to dla mnie jest nie do przyjęcia...
|
Do góry
|
|
|
|
#304 - 21/03/2001 03:38
|
Pooh-Bah
Meldunek: 19/02/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Conrad: Francja czy Holandia bez czarnoskórych graczy nie miałaby szans na tak silną drużynę. Nie wspomnę już o amerykańskiej olimpijskiej drużynie koszykarskiej.[/QUOTE] No tak, ale u nich to jest "norma".Oni(czarnoskórzy) stanowią tam znaczący odsetek ludności. U nas ilość Murzynów jest b. ograniczona. Nie wiem co może być tego przyczyną, ale przypuszczam, iż jest im u nas zimno, a i Polki dla nich "chłodne"
|
Do góry
|
|
|
|
#305 - 21/03/2001 15:09
|
member
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Ufo: No tak, ale u nich to jest "norma".Oni(czarnoskórzy) stanowią tam znaczący odsetek ludności. U nas ilość Murzynów jest b. ograniczona. Nie wiem co może być tego przyczyną, ale przypuszczam, iż jest im u nas zimno, a i Polki dla nich "chłodne" [/QUOTE] przyczyna jest oczywiscie to, ze np. Francja posiadala bardzo duzo kolonii afrykanskich, a Polska nie... dlatego murzyn w kadrze Francji/Anglii jest jak najbardziej zjawiskiem naturalnym... z kolei murzyn w kadrze Polski jest zjawiskiem nienaturalnym i sztucznym i moze sie niektorym nie podobac... szczegolnie gdy Emsi przed nadaniem mu obywatelstwa polskiego nie mieszkal w Polsce nawet 5 lat, a poza tym nie umie mowic po polsku!!! Desailly czy Cole z francuskim, czy angielskim klopotow z pewnoscia nie maja... a Polki z pewnoscia nie bylyby dla czarnoskorych za chłodne PS. osobiscie bardzo ciesze sie z obecnosci Oliego w polskiej reprezentacji, ale rozumiem, ze niektorym to sie nie podoba... pozdr. Paragon PS2. co do wypowiedzi Piotrka nt. Jusko i Iwana to chyba obydwaj (Jusko na pewno, a Iwan na 90%) grali z Ukraina i nie przeszkodzili w uzyskaniu zwyciestwa... moze i tym razem nie przeszkodza? a Iwan jest powolywany chyba tylko dlatego, ze nie mamy dobrych prawych pomocnikow (tylko Karwan...) aha, no i gdybym mial typowac to 02 (w profesjonalu 1.78)
|
Do góry
|
|
|
|
#307 - 22/03/2001 10:42
|
journeyman
Meldunek: 19/01/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał denis: Co do wyniku myslę że babyfacekiller z Manchesteru i ekipa sprowadzi nas na ziemię.
Po drugie nie zgadzam sie z tobą jar co do grania przeciwko Polsce, jeśli przegrają to przynajmniej ty wygrasz, a jeśli wygrają to się będziesz cieszył z wyniku, (choć dla mnie to jest obojętne)
P.S. Liczę na sędziego że Olisadebe dostanie czerwoną kartkę i w następnych meczach (przynajmniej dwóch) będę mógł kibicować REPREZENTACJI.
Cześć
[/QUOTE]
|
Do góry
|
|
|
|
#308 - 22/03/2001 13:27
|
Anonymous
Unregistered
|
CO DO PRZYZNAWANIA OBYWATELSTWA TO SADZE ZE NAJPIERW POWINNI przeprowadzac rozmowy z kandydatem w jezyku Polskim. Jak raz zobaczylem odpowiedz olisadebe na pytanie: Czemu nie uczysz sie Polskiego - " Becouse i`m very tired". Wtedy sie troszeczke wk......m.
|
Do góry
|
|
|
|
#309 - 22/03/2001 13:38
|
Anonymous
Unregistered
|
a co no Juska to sadze ze powinien zagrac. Co jak co ale jezeli potrafi grac w bundeslidze to tu powinien sie wczesniej czy pozniej przelamac. Ale mam zla wiadomosc, prawdopodobnie juzko nie zagra bo odnowila mu sie kontuzja lewej lydki ale moze, moze...
|
Do góry
|
|
|
|
#310 - 22/03/2001 13:57
|
member
|
no wlasnie, jak bajbus zauwazyl, pytanie czy Juskowiak powinien wystapic w meczu stalo sie wlasciwie bezzasadne... niby cuda sie zdarzaja, ale nie sadze, zeby Jusko zdarzyl sie wykurowac na Norwegie... zreszta w ataku niewesolo, bo Oli tez jest kontuzjowany i trenuje indywidualnie, ale bez pilki...
pozdr. Paragon
|
Do góry
|
|
|
|
#312 - 22/03/2001 20:22
|
enthusiast
Meldunek: 22/01/2001
|
CO DO PRZYZNAWANIA OBYWATELSTWA TO SADZE ZE NAJPIERW POWINNI przeprowadzac rozmowy z kandydatem w jezyku Polskim.
Powinni byli zrobić jeszcze wiele rzeczy ale nawet najwięksi przeciwnicy tego typu praktyk muszą przyznać że trochę pomógł reprezentacji.Mnie najbardziej szkoda Radzińskiego bo klasą przewyższa Olisadebe ale zagrał w reprezentacji Kanady i już nie może wystąpić.
|
Do góry
|
|
|
|
#319 - 23/03/2001 03:09
|
Meldunek: 30/01/2001
|
|
Do góry
|
|
|
|
#320 - 23/03/2001 05:14
|
Pooh-Bah
Meldunek: 19/02/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał lok: 1. witam.nie wiem czemu wszyscy zachwycaja sie atakiem Norwegow ktory ostatnio popisal sie tylko ze slabo Irl.Polnocna. 2. co do Emsiego.jestem przeciwny powolywaniu do kadry Nigeryjczykow,Brazylijczykow czy Szwedow.nie ma tu znaczenia ze Emsi jest Murzynem.w reprezentacji Polski powinni grac Polacy.i nie wiem co do tego ma tolerancja,bo rasista nie jestem. 3.Tak na marginesie jak patrze gdzie woleli grac Radzinski czy Klose to szlag mnie trafia.A do UE mam nadzieje ze nigdy nie wejdziemy.[/QUOTE] Ad.1 0:4 zagrali tak samo jak my ze Szwajcarią. Ad.2 Zgadzam się. Powinni grać "rdzenni" Polacy, a nie polscy Nigeryjczycy Ad.3 Nie zgadzam się. Po pierwsze tam dostali pierwsze powołania. Po drugie - Radziński żałuje, ale dopiero jak stał się znany w Europie i do Kanady mu za daleko. Natomiast Klose czuł się Niemcem i nie wyobrażał sobie nawet gry dla jak sam mówi obcego mu kraju
|
Do góry
|
|
|
|
#321 - 23/03/2001 06:41
|
|
Teraz sytuacja w reprezentacji jest inna, ale rok temu gdy przegraliśmy ze Szwecją (i odpadliśmy z Euro 2000) poparłbym 11 Nigeryjczyków w drużynie. Pamiętam czasy gdy kadrowicze najbardziej martwili się o to ile kasy dostaną za mecz. Gdy jeden dodał niechętnie, że "orzełek" też się liczy to myślałem, że rzucę pilotem w telewizor. Dla mnie Oli jest już większym Polakiem niż kadrowicz, o którym mowa (nazwiska nie chcę podawać, ale niektórzy z Was na pewno słyszeli ten wywiad).
Norwegowie mają Carew'a, my mamy Oliego. Chłopak daje wszystko z siebie, a mimo to presja na nim jest większa niż na pozostałych. Mi on w ogóle nie przeszkadza, wręcz przeciwnie, cieszę się z tego, że jest związany z naszą reprezentacją. Ale każdy ma swoje zdanie na ten temat...
Dziwi mnię kurs na ilość bramek w meczu. Opcja 3 albo więcej (over 2.5) jest do dostania za 2.20 co wygląda dość atrakcyjnie. Norwegowie muszą atakować, także gra powinna być szybka.
Poza tym nie wiem czy stawiać na sam wynik meczu, bo sprawa jest dość ryzykowna.
|
Do góry
|
|
|
|
#322 - 23/03/2001 15:02
|
member
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał lok:
Tak na marginesie jak patrze gdzie woleli grac Radzinski czy Klose to szlag mnie trafia.A do UE mam nadzieje ze nigdy nie wejdziemy.[/QUOTE]
dokladnie! tez chcialbym, zeby Polska nie weszla do UE, ale eurosocjalisci i tak wszystkim zrobia wode z mozgu i sie tam znajdziemy... tak a'propos to chyba wlasnie Norwegia nie jest w UE, bo sie ludzie nie zgodzili... za to ich lubie...
co do Klose i Radzinskiego to zgadzam sie z Ufo... jak Klose czuje Niemcem to niech gra u Niemcow... przynajmniej stawia sprawe jasno...
pozdr. Paragon
PS. conrad, a jaki jest kurs na UNDER 2.5 goli? ja tam jestem zdania, ze w tym spotkaniu nie padnie duzo goli...
|
Do góry
|
|
|
|
#330 - 24/03/2001 02:19
|
Anonymous
Unregistered
|
Sebas. Bez jaj ale z ciebie latwowierny czlowiek. Napisal bym ze wszyscy jezdza oliego po kolei i bys pewnie uwierzyl. Ciekawe jakim cudem jusko moze go wyzywac jak byl w szpitalu na badaniach. A ten ciacho to straszny kretacz mi sie wydaje.
|
Do góry
|
|
|
|
#336 - 24/03/2001 15:41
|
member
|
Salival : remis Cie powinien takze ucieszyc jako kibica, poniewaz to dobry wynik dla Polski Conrad : sorry, ale jak mozna mowic, ze dla reprezy Juskowiak najmniej zrobil?!? te eliminacje sie dopiero zaczely... a nikt juz nie pamieta el.ME'96?!? mielismy wtedy w grupie Francje, Rumunie, Izrael, Azerbejdzan i moze jeszcze jakas druzyne... nie pamietasz bodajze 6 czy 7 goli Juskowiaka w tych eliminacjach?!? strzelal prawie w kazdym meczu... piekny gol Juskowiaka na Parc des Princes, czy jak sie to pisze... pol Polski cieszaca sie z obrony karnego przez Wozniaka... i Juskowiak nic nie zrobil dla kadry?!? pozdrawiam Paragon PS. sam uwazam, ze lepiej zeby z Olim w ataku gral Kryszalowicz, albo nawet Klimek... ale mimo wszystko Juskowiak nie zasluzyl sobie, zeby po nim tak teraz jezdzic...
|
Do góry
|
|
|
|
#337 - 24/03/2001 19:18
|
addict
Meldunek: 25/01/2001
|
Panowie- nie po to tu jestem na tym forum zeby sie popisywac o kontaktach( ktorych zresztą nie posiadam takich jak uQs czy Conrad czy tez Bogge) Czuje sie obrazony wypowiedziami niektorych osob na Forum, ze to kit i nieprawda to co pisałem. Nie lubie brac udziału na Forum w długich dyskusjach ale wasze niektóre wypowiedzi mnie poruszyły. nie twierdze ze zawodnicy ten mecz odpuszczą, twierdze ze jest zle. Nie twierdze również, że jutro nas rozwalą – bo są jeszcze „zawodnicy” typu Wałdoch, Olisadebe, Zewłakowowie, Hajto i jeszcze kilku, dla których piłka i reprezentacja znaczy ŻYCIE.
Z synem pana ktory przebywa z kadrą jestem bardzo blisko - mieszkamy prawie ze za ścianą, gramy w tym samym klubie i jeszcze wiele innych spraw ( prosze nie myslec dogłębnie). Ojciec jego kiedys pracował z kadra jako kierownik za kadencji Apostela i zna sie na rzeczy a przede wszystkim na zawodnikach ( osobiscie znam niektórych) Panowie, sam korzystam prawie ze wszystkich porad na forum i tez nie zawzse są one słuszne lub prawdziwe, ale nie obwiniam za to autorów bo mają prawo się pomylić lub dostać informację niedokładną. Na koniec powie tylko tyle, że obstawilem na Norwegów, a takze dla osoby przebywającej w Norwegii ( za taką sumę jeszcze nie obstawiałem)i to jest dla mnie teraz najcenniejsza informacja. przepraszam tych wszystkich dla których wydałem się "samochwałą" ale tak niestety nie jest i przosze to zrozumieć. Przyjemnego oglądania – bezstresownego.
PS. Sa jeszcze Reprezentanci którzy chcą grac w tej Reprezentacji ( ale wyszło) i to właśnie jest pozytywne w tym wszystkim i to daje nadzieje na korzystny wynik dzisiaj ( remis) który zdaniem goscia z Norwegii daje nam cien szansy. Sorry ze pisze o tym tak pozno, ale czekałem na telefon od znajomego. – powodzenia .
|
Do góry
|
|
|
|
#338 - 24/03/2001 20:55
|
member
|
|
Do góry
|
|
|
|
#339 - 24/03/2001 20:58
|
enthusiast
Meldunek: 19/03/2001
|
denis! Nadal nie lubisz Oliego?
Pzdr
|
Do góry
|
|
|
|
#341 - 24/03/2001 22:38
|
member
|
o qrde, mecz byl super!!! kosztowal mnie sporo nerwow, ale skonczylo sie bardzo dobrze... po tym co napisal ciacho tylko czekam, az Karwan wskoczy na stale do pierwszej jedenastki i wygryzie z niej chama Iwana... tylko, ze nam naprawde bardzo brakuje prawych pomocnikow i w tym jest szkopul nazwisko Kanclerz rzeczywiscie bardzo dobrze pamietam z kadry Apostela... pozdr. Paragon
|
Do góry
|
|
|
|
#343 - 24/03/2001 23:35
|
newbie
Meldunek: 21/02/2001
|
A jednak ! Niemozliwe stalo sie mozliwe... Wielkie Brawo Panowie...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|