#3121597 - 09/05/2009 22:54
Re: Speedway Grand Prix 2009
[Re: buszmen]
|
Meldunek: 17/06/2003
|
Według mnie gość, który pisze na tym blogu ma nie za wiele kontaktu z żużlem, jeżeli chodzi o oglądanie zawodów. Wiele osób twierdzi że Gollob jest bez formy, że już się "kończy". Kompletnie się z tym nie zgadzam. Owszem miał bardzo przeciętny początek sezonu ale już w 2 kolejce zdobył komplet punktów, w 3 kolejce zdobył 14 punktów (3,3,2,3,3) a w ostatniej kolejce 11+2.
Nie wiem na jakiej podstawie ktoś twierdzi, że Tomasz jest w formie, skoro nie wygrał w tym roku żadnego dobrego wyścigu(z rywalem z czołówki).
Edited by buszmen (09/05/2009 22:54)
|
Do góry
|
|
|
|
#3121816 - 09/05/2009 23:56
[Re: Lindbaeck]
|
member
Meldunek: 03/04/2007
|
Moje granie dzisiaj koncentruje się głównie na pojedynkach przeciwko obrońcy tytułu oraz przeciwko Emilowi. Za rywali tego pierwszego wybrałem Jasona Crumpa, Leigha Adamsa i Grega Hancocka, natomiast konkurentów dla Rosjanina poszukuję wśród Hancocka, Adamsa, a nawet Jonssona. Pedersen w ubiegłym roku na Smoczyku przegrał z wymienioną trójką, choć był zdrowy. Dzisiaj ma problem i nie chce mi się wierzyć, by był w stanie dojechać do finału. Rywale Nickiego w walce o tytuł zdają sobie doskonale sprawę w jakiej formie fizycznej jest Duńczyk i na pewno zechcą wykorzystać tę szansę. Odnośnie Sajfutdinowa, to jego zwycięstwo w Pradze traktuję, jako wypadek przy pracy i z całym szacunkiem dla jego talentu, ale dzisiaj czuję, że może mieć kłopoty z dotarciem nawet do półfinałów. Poza tym próbuję Andersena z Bjerre na tego drugiego. Do zagrania na Kenia skłonił mnie kurs, bo aktualna forma obu Dunów jest porównywalna. Moi przedmówcy wyżej proponują granie Ułamka z Harrisem. Osobiście jestem przeciwny granie na Polaka, bo kurs jest nieadekwatny do jego możliwości. Wręcz przeciwnie zagrałem na Bombera i mam nadzieję, że nie będę żałował. Anglik jest w stanie powtórzyć ubiegłoroczny wynik (6 pkt), co w przypadku Ułamka może być problemem, tym bardziej, że Milenium wycofało zdarzenie, w którym proponowało jego awans lub nie, do ósemki. Bardzo ostrożnie podchodzę do do wystęu naszych Orłów. Jak zwykle największe nadzieje wiąrzemy z udziałem Jarosława Hampela i Tomasza Golloba. Osobiście odpuszczam sobie granie na Polaków. Wole się mile rozczarować w przypadku ich wysokich miejsc, niż przeżywać rozczarowanie podobne do tego z Pragi. Poza tym jedna sugestia dotycząca Scotta Nichollsa. Angol w Lesznie nigdy nie błyszczał i dzisiaj też nie wróżę mu dobrego występu.
|
Do góry
|
|
|
|
#3121978 - 10/05/2009 00:54
[Re: speedway maniak]
|
addict
Meldunek: 04/10/2006
|
Ja zagrałem w profie:
1) Adams V@4,50 swój tor, swoi kibice, wszystko zależy od jednego biegu, od biegu finałowego, bo chyba nikt nie ma wątpliwości, że Adams w nim będzie.
2) Hampel - Lindgren 1@1,55 Hampel także swój tor, a Lindgren wróci do swojej normalnej dyspozycji, nie spodziewam się po nim fajerwerków w Lesznie.
3) Hancock - Jonsson 1@1,55 Tu skusiłem się na Herbiego, ponieważ za nim przemawia doświadczenie, Jonsson jest bardzo niepewny...
|
Do góry
|
|
|
|
#3122094 - 10/05/2009 01:28
[Re: MARSHALL213]
|
veteran
Meldunek: 18/11/2007
|
Ja zagrałem w profie:
1) Adams V@4,50 swój tor, swoi kibice, wszystko zależy od jednego biegu, od biegu finałowego, bo chyba nikt nie ma wątpliwości, że Adams w nim będzie.
2) Hampel - Lindgren 1@1,55 Hampel także swój tor, a Lindgren wróci do swojej normalnej dyspozycji, nie spodziewam się po nim fajerwerków w Lesznie.
3) Hancock - Jonsson 1@1,55 Tu skusiłem się na Herbiego, ponieważ za nim przemawia doświadczenie, Jonsson jest bardzo niepewny...
To ja zagram sobie wszystko to co kolega, tylko w drugą stronę.
|
Do góry
|
|
|
|
#3122856 - 10/05/2009 05:59
[Re: buszmen]
|
stranger
Meldunek: 07/05/2009
|
Izziiiiii. Naszczęście nie posłuchałem "ekspertów" ... Szkoda kasy. Wczoraj mogłeś złapać Hancocka w 3 za 4-4,50, a na pewno ma większe szanse niż Tomasz. Dla mnie to tendencyjny tekst, oparty na suchych liczbach. Tomek pojechał tak naprawdę w te 2 lata jeden dobry występ w Lesznie - 07 w finale SWC. Forma daleka od zeszłorocznej, tor inny(dowieziona nawierzchnia). Po treningu niezadowolony. Dla mnie tekst, że Gollob "uwielbia jeździć w Lesznie", to naciągnięcie pod ideę typu. Widać Buszmen że się zna i to bardzo dobrze bo było tak jak kolo napisał. Gollob od początku zawodów był w ścisłej czołówce i był bardzo szybki na trasie. A czy koleś sie zna to nie wiem wiem że ma bardzo dobre typy bo odwiedzam jego blog oraz konkurencyjne forum gdzie od lat ma funkcje moda i nie raz dał mi zarobić. Prosiłem o pomoc bo poszła na to bardzo konkretna kasa ;-) A co do Harrisa to dziś nawet jako tako jechał. Aż mnie zaskoczył bo walczył nawet z czołówką. Szkoda że jutro znów zrobi max. 7-8 punktów ;/ P.S. Hancocka też wtopiony
|
Do góry
|
|
|
|
#3122863 - 10/05/2009 06:02
[Re: Lindbaeck]
|
stranger
Meldunek: 07/05/2009
|
Aha i jeszcze jedno. sprawdziłem teraz i Gollob poza torem w Lesznie przegrał tylko z ... Crumpem i Bjerre więc Buszmen chyba to że jesteś z Torunia ma wpływ na to jak postrzegasz Gallopa.
|
Do góry
|
|
|
|
#3123386 - 10/05/2009 17:17
[Re: _Korver_]
|
member
Meldunek: 06/04/2002
|
Hello,
Jako relatywnie stary juzer, staję w obronie młodych wilczków. Czyżby szacunek nalezał się za sam staż, a może za jakiś delikatny komentarz od święta bo konkretnych typów i analiz ostatnio tu jak na lekarstwo? Więc proszę dajcie się nowym wykazać, skoro sami nic konkretnego nie dajecie.
A może by tak, aby wszystkich pogodzić, jakiś konkurs w typowaniu zrobić z jakimś konktretniejszym wpisowym lub nagrodą od sponsora, lub jednym i drugim?
Pozdrawiam
MICHAŁ
|
Do góry
|
|
|
|
#3123551 - 10/05/2009 19:00
[Re: HAGIi]
|
Meldunek: 17/06/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3123557 - 10/05/2009 19:05
[Re: MICHAL]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/12/2003
|
Hello,
Jako relatywnie stary juzer, staję w obronie młodych wilczków. Czyżby szacunek nalezał się za sam staż, a może za jakiś delikatny komentarz od święta bo konkretnych typów i analiz ostatnio tu jak na lekarstwo? Więc proszę dajcie się nowym wykazać, skoro sami nic konkretnego nie dajecie.
A może by tak, aby wszystkich pogodzić, jakiś konkurs w typowaniu zrobić z jakimś konktretniejszym wpisowym lub nagrodą od sponsora, lub jednym i drugim?
Pozdrawiam
MICHAŁ za reklame placi sie tu banem wiec sie dziwie ze jeszcze niedostal bana razem z wykasowaniem wpisow
|
Do góry
|
|
|
|
#3125124 - 11/05/2009 03:07
[Re: jarko 33]
|
addict
Meldunek: 04/10/2006
|
Ale Adams dał ciała, no ale mówi się trudno, nie był to jego dzień:) Ale Greg mnie zawiódł, jeden bieg i kupony do kosza :/ A przez normalną dyspozycję Lindrena rozumiem jego dyspozycję z wczoraj, bo wg mnie to jest cienias, któremu raz na jakiś czas coś wyjdzie. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#3126767 - 12/05/2009 00:23
[Re: MARSHALL213]
|
enthusiast
Meldunek: 02/12/2007
|
Adams i tak bedzie w pierwszej trojce tegorocznego Grand Prix, słabszy dzien moze sie przytrafic
|
Do góry
|
|
|
|
|
|