#30082 - 06/04/2004 18:25
Progresja- co wybrac zeby nie przegrac, tylko... wygrac
|
addict
Meldunek: 04/12/2003
|
To pytanie do bardziej ode mnie doswiadczonych progresowiczow. Oczywiscie chodzi o to zeby nie znalezc sie w sytuacji ze nie ma juz kaski a trzeba obstawic kolejny, juz ostatni  poziom. Bo wiadomo ze jak sie nie obstawi to wtedy wynik wejdzie  Ja kieruje sie tym: 1. Obstawiam tylko to, co na 100% znajdzie sie w ofercie mojego buka ( Unibet) czyli angielska, niemiecka, francuska 2. Stawke dobieram stsosownie do kursu, bo przeciez moge wiecej postawic na nizszy kurs bo wtedy zdarzenie jest pewniejsze, a zysk czyli procent od obrotow ustalam z gory np 35% (mam do tego zgrabny arkusz w excelu) 3. Majac okolo 2000 w buku, poczatkowa stawka jest np 1PLN (asekuracja przed tym o czym wczesniej pisalem) 4. Poniewaz stawki sa niewysoke, gram wiele druzyna na raz (50- 60) 5. Wybor typu zakladu. Wedlug mnie najlepiej wybrac to co jest najmniej podatne na dlugie seri "bez" a) remisy- jesli druzyna gra stylem ofensywnym to moze dluuugo "wytrzymac" bez remisu b)wygrana, przegrana- szkockie Celtic i East Stirling sa swietnym przykladem tego ze nie warto tak grac. Jesli chodz o remisy to oczywiscie sa ligi w ktorych pada ich duzo, ale jednak moze sie zdazyc seria 10-12 "bez" a majac to na uwadze nie mozna zaczac od takiej stawki jaka by sie chcialo. Wychodzi mi na to ze najlepiej grac na under/over. Lepiej chyba over. Dobre druzyny czesto maja wyniki typu 3:0, 4:1 itd kiepskie druzyny dostaja baty od tych lepszych, a średniaki roznie- 1:1, 2:1, 2:2. To jest chyba najbardziej niezalezne od formu i stylu gry druzyny. Kursy sa w granicach 1.65- 2.15 wiec nie skrajne czyli stawka zmienia sie lagodnie. Co o tym wszystkim myslicie?
|
Do góry
|
|
|
|
#30085 - 07/04/2004 20:35
Re: Progresja- co wybrac zeby nie przegrac, tylko... wygrac
|
enthusiast
Meldunek: 31/03/2004
|
jeszcze tego nie liczyłem, ale chyba jakbyś grał progresje na over/under przy takich kursach, musiałbyś stawke podnosić nie o dwa ale o 3 lub 4 żeby wyjść do przodu. Ale w sumie ciekawy pomysł, bo nie wyobrażam sobie nie trafić 5 razy z rzędu tym sposobem, hhm cholerka musze się nad tym zastanowić, całkiem dobre jak dla mnie
|
Do góry
|
|
|
|
#30087 - 07/04/2004 21:32
|
addict
Meldunek: 25/12/2003
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał lucAs: [qb]Polecam progresje na kurs 3.00
Progresje na kurs w okoliach 3. Na czym polega progresja na kurs 3 ? Wybieramy od 1 do 4 meczy(czasami moze byc wieciej) z lacznym kursem ok. 3 na rozne zdarzenia. Zwiekszamy stawke w razie przegranej az dana progresja zostanie trafiona. Zakonczona progresja przyniesie nam zwrot kosztow i oczywiscie zysk.
Ta progresje gram juz od wrzesnia i niezle na tym wychodze do tej pory wszystkie progresje zakonczylem.[/qb][/QUOTE]Czy mógłbyś co nieco przybliżyć mi na temat tej progreji, ile etapów, poziomów i jaki jest zysk łączny i po każdym poziomie. Ile razy nietrafiłeś tego ako z rzędu?
|
Do góry
|
|
|
|
#30092 - 07/04/2004 22:08
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/01/2004
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał piotras: [qb]nie nie to wyglada troche inaczej niz pisze woytass, a wiec montujesz kupon z AKO w okolicy 3, zaczynasz np. od 50zl, jak nie trafiasz stawke zwiekszasz o kwote ktora przegrales czyli bedzie 100zl, jak nie trafisz to 200zl itd... ja osobiscie gram tak jak luCas, zaczynam od 25zl  iwo: dla luCas'a za jego progresje  [/qb][/QUOTE]Piotras ty masz racje i ja tez, tylko jeżeli przy ako 3 będziesz zwiększał stawki razy 2 to im później trafisz tym więcej wygrasz, ale i automatycznie stawki które musisz stawiać rosną szybciej. Jeżeli chcesz sobie juz na samym poczatku założyc stałą wygraną niezależnie od stopnia progresji to stawki przy ako 3 trzeba sobie umiejętnie poprzeliczać i wtedy napewno nie trzeba ich zwiększac o dwa razy. Twój system na jest dobry przy ako 2(wtedy zwiększając stawki razy dwa niezależnie ile razy nietrafiłeś wczesniej wygrana będzie zawsze taka sama). Wszystko można sobie samemu poobliczać i grac na ile pozwala budżet i umiejetność typowania
|
Do góry
|
|
|
|
#30096 - 08/04/2004 15:07
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/01/2004
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Michauek: [qb]Chodzi o to ze ja grajac np na overy w ogole nie patrze na forme, sklad, czy kontuzje czy cokolwiek (nawet kurs) druzyny. Taki sposob gry jest zupelnie niezalezny od jakichs zmiennych.[/qb][/QUOTE]Grając overy nie patrzysz na forme czy skład ??? I taki sposób jest niezależny od jakichs zmiennych ???  To zacznij grać byle mecz tez nie zwracając uwagi na kontuzje, skład czy forme, też już wtedy twoja gra nie bedzie od tego uzależniona  lol
|
Do góry
|
|
|
|
#30101 - 08/04/2004 17:49
|
member
Meldunek: 10/11/2003
|
Ehhh gdybym to ja miał z 1000zł a tak bez dużego kapitału to gówno można co to za progresja jak się ma 100zł ehhh.Jak dla mnie najlepsza progresja to grać codziennie po 2-3 mecze o łącznym kursie 2.3 i dwukrotnie zwiększać stawkę w razie przegranej.Po wygranej wracamy do stawki podstawowej zwiększając ją o powiedzmy 10%...
|
Do góry
|
|
|
|
#30106 - 10/04/2004 18:37
|
old hand
Meldunek: 21/02/2001
|
Michauek czyli co mam rozumieć że masz niezawodny system progresji? :rolleyes: niestety rzeczywistość jest duzo bardziej brutalna jesli jakiś system progresji ma sens na dluższą metę to ten który kiedyś przedstawiłem i nie dlatego że ja go przedstawiłem ale dlatego że inne po prostu to pewna droga do bankru  ctwa
|
Do góry
|
|
|
|
#30107 - 10/04/2004 19:20
|
veteran
Meldunek: 03/09/2002
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał jahu: [qb]Michauek czyli co mam rozumieć że masz niezawodny system progresji? :rolleyes: niestety rzeczywistość jest duzo bardziej brutalna jesli jakiś system progresji ma sens na dluższą metę to ten który kiedyś przedstawiłem i nie dlatego że ja go przedstawiłem ale dlatego że inne po prostu to pewna droga do bankru  ctwa[/qb][/QUOTE]Jahu - wiem, że nie chce Ci się wałkować tego non-stop, ale jakbyś mógł wskazać miejsce gdzie znajduje się opisywany przez Ciebie system gry progresją to byłbym Ci niezmiernie wdzięczny. Pozdrawiam nathan
|
Do góry
|
|
|
|
#30108 - 10/04/2004 19:22
|
old hand
Meldunek: 21/02/2001
|
Nathan prawde powiedziawszy to sam niepamiętam - tyle razy zbierałem już glos w sprawie progresji że niepamietam co gdzie pisalem ale może ktoś to znajdzie - na to sam liczę
|
Do góry
|
|
|
|
#30110 - 10/04/2004 23:05
|
Anonymous
Unregistered
|
a ja tam zagram systemem lucAs na bardzo male stawki bo niestey na koncie mam okolo 60 zl  ale mam nadzieje to szybko pomnozyc dzieki jego metodzie 
|
Do góry
|
|
|
|
#30112 - 13/04/2004 18:39
|
addict
Meldunek: 04/12/2003
|