Strona 2 z 3 < 1 2 3 >
Opcje tematu
#3044433 - 08/04/2009 19:56 Re: Ekstraklasa - XXIII kolejka: 09.04-11.04 [Re: szuwi1]
CANTORO Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/01/2004
Biorac pod uwage ze Legia gra fatalnie i nie ma tutaj nic przesadzonego,ale tak gra (zdobywa jakos te pkt jednak)i zbliza sie do Lecha to jednak Lech jest faworytem..Legia gra w Krakowie i tam straci pkt jedzie do Wroclawia po cichu licze ze Crakovia juz teraz odbierze pkt Legii podoba mi sie gra Crakovi i mysle ze bedzie niespodzianka

Wiec Lech jak pisze Condrad to pewniak prawie podpisuje sie pod tym rowniez!!!!!

Do góry
Bonus: Unibet
#3044449 - 08/04/2009 20:12 Re: Ekstraklasa - XXIII kolejka: 09.04-11.04 [Re: CANTORO]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/09/2004
Lech ma 2 wyjazdy do W-wy i Wrocław - więc też nie łatwo.

Kursy dobrze ustawione wg mnie.

Do góry
#3044485 - 08/04/2009 20:39 Re: Ekstraklasa - XXIII kolejka: 09.04-11.04 [Re: CANTORO]
Legia Offline
The Famous McD

Meldunek: 17/02/2005
Originally Posted By: CANTORO
Biorac pod uwage ze Legia gra fatalnie i nie ma tutaj nic przesadzonego,ale tak gra (zdobywa jakos te pkt jednak)i zbliza sie do Lecha to jednak Lech jest faworytem..Legia gra w Krakowie i tam straci pkt jedzie do Wroclawia po cichu licze ze Crakovia juz teraz odbierze pkt Legii podoba mi sie gra Crakovi i mysle ze bedzie niespodzianka

Wiec Lech jak pisze Condrad to pewniak prawie podpisuje sie pod tym rowniez!!!!!

zważywszy że szanse obydwu drużyn oscylują wokoł 50% to rzeczywiście pewniak jak w morde strzelił...

Do góry
#3044494 - 08/04/2009 20:49 Re: Ekstraklasa - XXIII kolejka: 09.04-11.04 [Re: Legia]
szery Offline
old hand

Meldunek: 22/08/2007
myślę ze pojedynek lecha z piastem będzie bratobójczy niczym pojedynek Lecha z Jarsoławem...obie ekipy daża się nieukrywaną sympatią i najprawdopodobniej tę sympatię ujrzymy również na boisku-bardzo prawdopodobny remis tych ekip...

Do góry
#3044507 - 08/04/2009 20:56 Re: Ekstraklasa - XXIII kolejka: 09.04-11.04 [Re: szery]
szery Offline
old hand

Meldunek: 22/08/2007
oprócz tego pewnym typem jest jagielonia +1,5 bramki! jagielonia w wielkiej formie-wisła przeplata ostatnio niezłe mecz z bardzo kiepskimi-liczę że frankowskiego nie będzie trzeba specjalnie mobilizowac do strzelenia bramki swojemu byłemu klubowi...

Do góry
#3045172 - 09/04/2009 02:28 Re: Ekstraklasa - XXIII kolejka: 09.04-11.04 [Re: Legia]
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Originally Posted By: McDziarz
Originally Posted By: Conrad
Wczoraj w Centrebet pojawiły się po raz pierwszy zakłady H2H ba to kto skończy wyżej w tabeli w tym sezonie Ekstraklasy. Nie wiem jak dla Was, ale Lech to prawie pewniak w zestawieniu z Legią, choć osobiście sądzę że warto obstawić Wisłę po 3,85 że wygra ligę.

biorąc pod uwagę że Lech gra na wyjeździe z Legią , Polonią i Śląskiem Wrocław nie nazwałbym tego "prawie pewniakiem"

dodatkowo najlepiej w lidze spisująca się w meczach u siebie Legia podejmie takie zespoły jak Cracovia , Łks , Polonia Bytom , Ruch , no i zagra u siebie z Lechem a to też duży atut. Legia musi w końcu zaskoczyć i zacząć grać na miarę oczekiwań.

Ja tam już mroże szampana wink cool

Ja tu trzymam za Legią smile , ale patrząc "po bukmachersku" na kursy wydaje mi się że Lechowi ciężko będzie wyrwać mistrza, a jeśli ktoś to już zrobi to pewnie aktualny mistrze - Wisła.

Ale mam nadzieję, że Legia zaskoczy i rzeczywiście wejdzie po 1.97. Jeśli na Łazienkowskiej dowalą Lechowi to tytuł mistrzowski będzie na wyciągnięcie ręki... trzeba tylko z outsiderami mieć jak najmniej wpadek.

Do góry
#3045263 - 09/04/2009 02:49 Re: Ekstraklasa - XXIII kolejka: 09.04-11.04 [Re: Conrad]
blackjack Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/10/2004
Wiem że to temat o Ekstraklasie

Jednak Conrad jak chcesz zainwestować kasę na zakład do końca sezonu to polecam Ci w Unibet że Widzew wygra pierwszą ligę

Po pierwsze najlepszy rozkład z całej czołówki

Po drugie dodatni bilans z Zagłębiem i Koroną

Po trzecie odpowiednio 5 i 6 pkt przewagi nad w/w

Co prawda na razie prowadzi Znicz ale nie zagrał jeszcze meczu z nikim z górnej połowy i na dodatek na razie grał tylko u siebie

Polecam ten zakład po kursie 1,8

Ja grałem przed sezonem po kursie 7,5 a w dwójce 3,5 smile

Do góry
#3045313 - 09/04/2009 02:59 Re: Ekstraklasa - XXIII kolejka: 09.04-11.04 [Re: blackjack]
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Witaj Blackjack, piwo

Dzięki, akurat mam tam trochę wolnej kasy tak więc uderzę ten zakład. 1.80 wydaje się być bardzo dobrym kursem, szczególnie jeśli rozkład sprzyja Widzewowi. Pytanie tylko czy nie poczekać aż Znicz walnie jakieś imponujące zwycięstwo i kurs się obsunie we "właściwą" stronę, ale jeśli będzie zaś odwrotnie to dobry kurs ucieknie...

Pozdrawiam smile

Do góry
#3045337 - 09/04/2009 03:04 Re: Ekstraklasa - XXIII kolejka: 09.04-11.04 [Re: Conrad]
blackjack Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/10/2004
Znicz jest po kursi 10 czyli oddsmaker unibetu nie bierze zbyt poważnie ich osiągnięć

Ja bym pobierał teraz jak chcesz poczekać to max dwie kolejki ( choć nie wiem czy będzie większy kurs ) w trzeciej Widzew ma walkowera na wyjeździe a Znicz gra w Kielcach i może już być zupełnie inny kurs

Do góry
#3046534 - 09/04/2009 17:42 Re: Ekstraklasa - XXIII kolejka: 09.04-11.04 [Re: blackjack]
vsleeth Offline
stranger

Meldunek: 07/04/2009
Dzisiejsze mecze do nazbyt ciekawych nie będą należeć, ale kilka ciekawych typów można wyciągnąć.

Polonia - Odra X @3.20 Bet365, DW 0-0 @7.00 Bwin

Jak się ogląda mecze Odry to tylko niezłą sieczkę widać. I z Ruchem i Lechią wygrali po 1-0, ale te mecze bardzo ciężko się oglądało. Mało okazji, dużo walki. Wygrali bardzo ważne punkty, ale nie zagrali niczego nadzwyczajnego. Bytomiania zaskoczyli pod wodzą nowego trenera w Gdańsku. Chyba mało kto się spodziewał, że tam będą w stanie wygrać, ale jedno przyspieszenie Zielińskiego i 3 punkty weszły. W Warszawie trudniej, ale tez inny kaliber przeciwnik. Debiut nowego trenera u siebie, ale to nie zmienia niczego w tym, ze grają ze sobą dwa słabe teamy. Nie będzie podejmowania nadmiernego ryzyka, bo teraz każdy punkt będzie na wagę złota. W Bytomiu za kartki pauzuje Jaromin, Odra w zasadzie w najlepszym składzie. Mecz walki i 0-0.

ŁKS - Arka 2 @3.20 Bet365

LKS przed rozpoczęciem tej rundy był skazywane na spadek. Nie wyjechali na obóz. Ćwiczyli tylko na śniegu i z marszu musieli wejść w sezon. Dopóki było zimno i słabe stany boisk to zaskakiwali, ale to wszystko było szyte grubymi nićmi. To jest przeciętną ekipa, które wszelkie braki w ostatniej kolejce ujawniła Jaga. Wcześniej wypunktował ich Bełchatów i dziś Arka moim zdaniem też tak zrobi. Goście jeszcze w 2009 roku nie wygrali, ale w meczach z Lechem i Legią gra nie była zła. Remis w Poznaniu i trochę bojaźliwa gra z Legią (przegrali 0-1). Pewnie gdyby tak nie przespali 1 polowy to by mogli o coś więcej powalczyć. U gospodarzy znów zabraknie Adamskiego, a jak wielki to problem widać było w Białymstoku. W Arce nie zagra Karwan i Nawrocik. Prawa flanka lekko może kuleć, ale Sokołowski z Polonią W strzelił w końcu gola i przypomniał sobie jak się gra na tej pozycji. Ten mecz na ŁKSie widzę jako mnie więcej równy, dlatego kursy na Arkę są lepsze. Jako drużyna stanowią większy monolit i powinni wygrać.

Śląsk - Górnik 1 @2.06 Pinnacle

***.com . Nie jest to jakaś komercha, więc mam nadzieję, że regulaminu nie naruszam. Strona tamta jest stworzona z nudów i chęci zrobienia czegoś fajnego:)

Mam nadzieje, że komuś się może przydać moja opinia:)
Pozdrawiam i powodzenia!

Do góry
#3046537 - 09/04/2009 17:45 Re: Ekstraklasa - XXIII kolejka: 09.04-11.04 [Re: vsleeth]
vsleeth Offline
stranger

Meldunek: 07/04/2009
Originally Posted By: vsleeth
Dzisiejsze mecze do nazbyt ciekawych nie będą należeć, ale kilka ciekawych typów można wyciągnąć.

Polonia - Odra X @3.20 Bet365, DW 0-0 @7.00 Bwin

Jak się ogląda mecze Odry to tylko niezłą sieczkę widać. I z Ruchem i Lechią wygrali po 1-0, ale te mecze bardzo ciężko się oglądało. Mało okazji, dużo walki. Wygrali bardzo ważne punkty, ale nie zagrali niczego nadzwyczajnego. Bytomiania zaskoczyli pod wodzą nowego trenera w Gdańsku. Chyba mało kto się spodziewał, że tam będą w stanie wygrać, ale jedno przyspieszenie Zielińskiego i 3 punkty weszły. W Warszawie trudniej, ale tez inny kaliber przeciwnik. Debiut nowego trenera u siebie, ale to nie zmienia niczego w tym, ze grają ze sobą dwa słabe teamy. Nie będzie podejmowania nadmiernego ryzyka, bo teraz każdy punkt będzie na wagę złota. W Bytomiu za kartki pauzuje Jaromin, Odra w zasadzie w najlepszym składzie. Mecz walki i 0-0.

ŁKS - Arka 2 @3.20 Bet365

LKS przed rozpoczęciem tej rundy był skazywane na spadek. Nie wyjechali na obóz. Ćwiczyli tylko na śniegu i z marszu musieli wejść w sezon. Dopóki było zimno i słabe stany boisk to zaskakiwali, ale to wszystko było szyte grubymi nićmi. To jest przeciętną ekipa, które wszelkie braki w ostatniej kolejce ujawniła Jaga. Wcześniej wypunktował ich Bełchatów i dziś Arka moim zdaniem też tak zrobi. Goście jeszcze w 2009 roku nie wygrali, ale w meczach z Lechem i Legią gra nie była zła. Remis w Poznaniu i trochę bojaźliwa gra z Legią (przegrali 0-1). Pewnie gdyby tak nie przespali 1 polowy to by mogli o coś więcej powalczyć. U gospodarzy znów zabraknie Adamskiego, a jak wielki to problem widać było w Białymstoku. W Arce nie zagra Karwan i Nawrocik. Prawa flanka lekko może kuleć, ale Sokołowski z Polonią W strzelił w końcu gola i przypomniał sobie jak się gra na tej pozycji. Ten mecz na ŁKSie widzę jako mnie więcej równy, dlatego kursy na Arkę są lepsze. Jako drużyna stanowią większy monolit i powinni wygrać.

Śląsk - Górnik 1 @2.06 Pinnacle

WKS przegrał dwa ostatnie mecze i pożegnał się nadziejami na puchary, ale nie stwierdzałbym, że oni już nie mają o co grać. Grają tam wszyscy o swoje posady na następny sezon. Solorz sypnie kasą, przyjdzie paru nowych zawodników i pewnie część straci miejsca. Poza tym nie spodziewam się, żeby zagrali 4 słaby mecz z rzędu. Presja będzie na Górniku. Wielka firma, duże transfery i aspiracje, ale to co się tam dzieje to jest nie do wytłumaczenia. Powalczyli z Lechem, wygrali derby z Ruchem. Potrafili na wyjeździe Legię zatrzymać, po to tylko by to wszystko zaprzepaścić porażką z Piastem. Parodia. Nie zagra Gorawski, a pewnie w jego miejsce wejdzie beznadziejny Zahorski, więc raczej Janusz Gancarczyk go tam trochę powkręca. W Śląsku nie zagra Szewczuk, ale myślę, że Łudziński i tak jest lepszym zawodnikiem. Powinien się dziś dziś pokazać. Ja wiem, że to Górnik musi, ale jeśli nie ma w tym meczu żadnych wałów to Śląsk wygra bo Górnik zawodzi strasznie.

Mam nadzieje, że komuś się może przydać moja opinia:)
Pozdrawiam i powodzenia!

Coś urwało mi opis Górnika, więc jeszcze raz. Może teraz się uda:)

Do góry
#3046576 - 09/04/2009 18:13 Re: Ekstraklasa - XXIII kolejka: 09.04-11.04 [Re: vsleeth]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Rengifo - kontuzja kolana (zniesiony wczoraj z boiska tuż po zdobyciu gola). Dzisiaj badania.

W sobote raczej nie zagra.

Do góry
#3046696 - 09/04/2009 19:41 Re: Ekstraklasa - XXIII kolejka: 09.04-11.04 [Re: kfjatek]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: kfjatek
Rengifo - kontuzja kolana (zniesiony wczoraj z boiska tuż po zdobyciu gola). Dzisiaj badania.

W sobote raczej nie zagra.
http://www.lechpoznan.pl/art,11639,powazny_uraz_rengifo.htm

Co najmniej 3 tygodnie absencji. Lech zostaje zatem z 1 napastnikiem! Chyba, że policzymy Handzica który póki co nie zagrał w Ekstraklasie ani jednej minuty, a gola nie może strzelić nawet w Młodej Ekstraklasie.

Do góry
#3046767 - 09/04/2009 20:19 Re: Ekstraklasa - XXIII kolejka: 09.04-11.04 [Re: kfjatek]
bolektp Offline
enthusiast

Meldunek: 08/12/2003
VSleeth aka Hobbit ?

Do góry
#3046896 - 09/04/2009 21:06 Re: Ekstraklasa - XXIII kolejka: 09.04-11.04 [Re: bolektp]
Kura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2001
Ja zagrałem Górnik po @4,1 McDziarz wspominał o tym meczu wcześniej i ja się z nim zgadzam, to ich ostatnia szansa a porażka dziś stawia Górnik w bardzo ciężkiej sytuacji i chyba jedynie degradacja Jagi , Bytomia i Łks-u może ich uratować w Ekstraklasie. Sląsk praktycznie już o nic nie gra.

Z innych meczy Arka+0,25 tak jak wspominałem wcześniej.

Do góry
#3046918 - 09/04/2009 21:15 Re: Ekstraklasa - XXIII kolejka: 09.04-11.04 [Re: Kura]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Meldunek: 02/04/2004
Z tego co czytalem [ale dawno to bylo i nie pamietam zrodla] to nawet degradacja w/w zespolow nie uchroni Gornik przed spadkiem. Wiec musi walczyc o punkty.
Szczot i Pitry beda grac, a Nowaka zastapi Vaclavik.

ja lepiej sie na temat meczu nie wypowiadam, zeby utrzymac sie Gornik musi wygrac !!

Do góry
#3047142 - 09/04/2009 22:59 Re: Ekstraklasa - XXIII kolejka: 09.04-11.04 [Re: Ojro]
arturro Offline
old hand

Meldunek: 13/09/2007
witam,

ja dalej Górnik Z... po przepięknym kursie,może dzisiaj wrescie zaskoczy....jak pisałem wczesniej jest kasa,sponsor,zawodnicy,trener,atmosfera itp i itd. kurs naprawdę warty grania 2,x2,0-1.... i jeszcze jedno to co napisał Ojro....żeby utrzymać się Górnik musi wygrać!!!!!
Pozdrawiam wszystkich ciepło....

Do góry
#3047260 - 09/04/2009 23:30 Re: Ekstraklasa - XXIII kolejka: 09.04-11.04 [Re: arturro]
podstawek Offline
wieczny student

Meldunek: 08/12/2006
Ja jestem daleki od pisania, że dla Górnika mecz ze Śląskiem jest meczem ostatniej szansy.
Mają jeszcze mecze u siebie z Polonią Bytom, Lechią Gdańsk, Odrą Wodzisław i Polonią Warszawa. Wyjazd do Łodzi, Krakowa na mecz z Cracovią. Wszystkie te mecze są w stanie wygrać. Do końca sezonu jedynie z Wisłą są z góry skazani na porażkę. Dużo ważniejsze będą kolejne mecze od tego ze Śląskiem. Bo co im da wygrana z WKS, jak mieliby przegrać w następnej kolejce z Polonią Bytom. Najważniejsze w walce o utrzymanie będą mecze pomiędzy drużynami z dołu tabeli.
Aczkolwiek życzę Górnikowi zwycięstwa, bo odkąd interesuję się ligą, nie spadły tylko Legia i Górnik smile

Do góry
#3047333 - 10/04/2009 00:15 Re: Ekstraklasa - XXIII kolejka: 09.04-11.04 [Re: arturro]
Bombej22 Offline
old hand

Meldunek: 28/10/2004
Originally Posted By: arturro

ja dalej Górnik Z... po przepięknym kursie,może dzisiaj wrescie zaskoczy....kasa,sponsor,zawodnicy,trener,atmosfera itp i itd. ...żeby utrzymać się Górnik musi wygrać!!!!!

To brzmi jak mantra, co tydzien tysiace graczy obstawia Gornika (ta obsesja zaczela sie juz po wiadomosci, ze Kasperczak bedzie trenerem, nawet zanim nim sie stal), bo "w koncu moze zaskoczy". Od momentu przejcia Gornika przez Kasperczaka, Gornik gra taki sam piach jak wczesniej, ale wszyscy co tydzien licza, ze w koncu sie Gronik przelamie, no bo magia kasy (Alianz), magia trenbera (boski Kasperczak), magia kilku nazwisk powolanych do reprezentacji (na wyrost jak sie okazalo). I co tydzien Gronik gra piach (moze oprocz meczu z Legia), ciagle wmoczki stawiajacych na Gronika i co tydzien od nowa: Gronik wygra, bo ma kase, trenera, musi wygrac (nic nie musi) itd, itd.

Nawet tej osbsesji ulegaja oddsmakerzy, wystawiajac dosc absurdalny kurs 2.0 na druzyne, ktora ma bilans u siebie:
7-2-2 (bramki 21:8)
przeciwko druzynie, ktora na wyjazdach ma bilans godny East Stirling z dawnych lat:
1-2-8 (bramki 1:12)

Do góry
#3047345 - 10/04/2009 00:21 Re: Ekstraklasa - XXIII kolejka: 09.04-11.04 [Re: Bombej22]
Bombej22 Offline
old hand

Meldunek: 28/10/2004
przy takich bilansach dom/wyjazd, w kazdej innej lidze, kurs na gospodarzy powinien byc 1.45-1.5, nawet uzwgledniajac rozne czynniki (watpliwe cudotworstwo Kasperczaka i watpliwa moc pieniedzy Alianz) to gora 1.7, ale nie 2.0

2.0 na Slask to czyste value

Do góry
Strona 2 z 3 < 1 2 3 >

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro