Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#304870 - 01/03/2005 12:15 NBA - 01.03.2005
stypa Offline
old hand

Meldunek: 25/06/2004
Golden State @ Memphis 2:00pm
Sacramento @ Charlotte 7:00pm
Seattle @ Indiana 7:00pm
Philadelphia @ Milwaukee 8:00pm
Houston @ Chicago 8:30pm
Atlanta @ Denver 9:00pm
Detroit @ Portland 10:00pm

Edited by amkwish (01/03/2005 13:36)

Do góry
Bonus: Unibet
#304871 - 01/03/2005 12:39 Re: NBA - 1 marca 2005
Piostar Offline
Marcos Baghdatis

Meldunek: 01/11/2004
Milwaukee - Philadelphia 2

Uparcie ostatnio stawiam przeciwko drużynie Bucks i dzisiaj też tak uczynię. Ostatnio zagrali oni znakomite spotkanie przeciwko Seattle zwłaszcza w pierwszej kwarcie. Świetnie zagrali wtedy Redd i Mason. Jednak drużynę Milwaukee nie stać jeszcze na seryjnie rozgrywanie takich dobrych spotkań. Sixers nie zachwycają ostatnio - 3 porażki z rzędu. Jestem ciekaw jak ta drużyna będzie funkcjonować po odejściu Williamsona i Thomasa, a po przyjściu Webbera? Gra w play offach coraz bardziej oddala się od tej drużyny dlatego pora się przełamać i pokazać że stać ich na wygraną i walkę o miejsca premiowane udziałem w play off. Zobaczymy co pokaże parkiet i mimo iż większe szanse mają Bucks postawię na Sixers i nieobliczalnego Iversona.

Portland - Detroit 2

Randolph, Van Exel czy Stoudemire nie powinni być zagrożeniem dla znakomicie funkcjonującego zespołu Detroit. Panowi Wallace i McDyess powinni zapewnić przewagę pod koszem, a Hamilton i Billups na obwodzie. W drużynie Pistons nie ma gwiazd, ale jest zespół i to znakomity w obronie. Goście słynną z niezwykle twardej obrony i drużynie Portland będzie niezwykle trudno sie przez nia przedrzeć. Dyspozycja obu zespołów również nieporównywalna. Gospodarze grają w kratkę, a Detroit niepokonani są od 7 meczów.

Do góry
#304872 - 01/03/2005 12:48 Re: NBA - 1 marca 2005
stypa Offline
old hand

Po woczrajszym delikatnym potknięciu w dzisiejszy trudny dzień uderzam z impetem w głównej mierze podpierając się zasadami wyjazdowych serii.

Portland - Detroit
W Profesjonalu kurs jest na to zdarzenie bardzo dobry (1.6) i porównując to z tym co pokazał betandwin (1.36) biore to wciemno. Portland po przerwie na AW bardzo się meczy,jedyna wygrana z Atlantą i to też szczęśliwie.Przegrane z LA i Minesotą raczej im chluby nie przynoszą ponieważ te zespoły ostatnio pokazują co najwyżej średni basket.
Co innego tyczy się mistrzów NBA,którzy wskoczyli na właściwe tory w odpowiednim momencie. Jeżeli seria zwycięstw Tłoków ma być kiedykolwiek przerwana to napewno nie dziś, przed nimi mecze z Phoenix, Seattle,Sacrament i może się tka zdarzyć,że nie wygrają w nich ani razu ,więc wygrana w dzisiejszym spotkaniu w perspektywie walki z Miami będzie im bardzo potrzebna.

Charlotte - Sacrament
Kurs w porfie także i na to spotkanie jest całkiem przyzwoity. Bobki od początku sezonu nie wygrały u siebie z żadną liczącą się drużyną, a moim zdaniem Królowie się do nich zaliczają ( tym bardziej po odejściu niepotrzebnego im Webbera).

Do góry
#304873 - 01/03/2005 12:57 Re: NBA - 1 marca 2005
slawysz Offline
addict

Meldunek: 21/11/2004
Co do meczu drugiego w Portland to cos mi tu smierdzi, zbyt duzym faworytem sa Tłoki, zbyt dobrze im idzie w tej sesji wyjazdowej.Dzis przeczuwam małą niespodziankę. Portland zupełnie na drugim biegunie i właśnie takiego zwyciestwa z mistrzami dziś potrzebują.
Swoja drogą to juz zdażyli wygrać z Detroit w tym sezonie, licze na mało punktów, nawet under170 i zaciety mecz. Handicap +6,5 na Blazers.
Pozdrawiam

Do góry
#304874 - 01/03/2005 13:07 Re: NBA - 1 marca 2005
stypa Offline
old hand

Teraz mecze mniej pewne.

Chicago - Houston, również under191[b/] jest na miejscu.
Rakiety bez Boba Sury zatraciły rozmach w ataku na rozegraniu pojawił się Maik James i w debiucie wypdał całkeim przekonująco. Jednak drużyna ta napewno będzie potrzebowała trochę czasu na powrót do formy z przed przerwy.Przed nimi same ciężkie mecze ale napewno zobaczymy jakąś niespodziankę w wykonaniu zespołu z Teksasu. Dziś jednak to się nie powinno stać, Chicago powróciło do porządnej gry obronnej i teraz tak jak w styczniu każdej drużynie ciężko będzie przekroczyć granicę 100 punktów w meczu przeciwko bykom.Byki stać na zwycięstow w tym meczu a rosnąca forma całej drużyny umacnia mnie w tym przekonaniu.

Milwaukee - Phila
Bardzo ważny mecz dla obu ekip, gospodarze coraz bliżej walki o miejsce w czołowej ósemce wschodu. Usiebie są bardzo groźnie dla każdej drużyny. 76ers po 3 przegranych z rzędu bliżsi są teraz poziomu Toronto,NY,NJ i właśnie Kozłów niż miejsca w 8. Przyjście Cweba wcale mi się nie podoba i dziś zaowocuje to pewnie przedłużeniem serii przegranych do 4.

Jako niespodziankę dnia Atlanta na wyjeździe z Denver wygrywa.Dlaczego : ano dlatego,że jak nie w tym meczu to w następnym bo kończy się im czas na wygranie czego kolwiek podczas rozdjazdów a wcale nie są aż tak słabym zespołem żeby dzięi wielkiej motywacji nie wygrać z grającym bardzo nie równo Denver. Bryłki odniosły trzy zwycięstwa z rzędu i bliscy są bilans 50% co zapewne przełoży się na euforię i bardzo dobry nastrój w zespole, bardzo dobrze im dzisiaj zrobi kuvbeł zimnej wody wylany przez Jastrzębie na ich gorące głowy.Dwa ostatnie mecze wygrane bardzo szczęśliwie a ostatni z NO pokazuje,że nawet takie zespoły mogą rzucić wyzwanie Denver. Kursy bardzo wysokie więc warto zaryzykować grę w jakimś rozpisie.

Do góry
#304875 - 01/03/2005 13:19 Re: NBA - 1 marca 2005
zyziek_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/01/2005
Podobnie tutaj co do meczu Chicago , raczej dam UNDER , widzi mi sie od razu mało punktów , i na atlante , która dziś wygrać powinna z denver a handi będzie wysokie , więc zaryzykuje hc na atlante , co do detroit śmierdzi mi przerwaną passą w koncu , sacramento wysoko nie wygra , w tym sezonie już nie raz sie bardzo męczyli , milwaukee raczej odpuszzcze, więc zostaje atlanta+hc

Do góry
#304876 - 01/03/2005 13:31 Re: NBA - 1 marca 2005
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/03/2004
Quote:

Teraz mecze mniej pewne.
......
Jako niespodziankę dnia Atlanta na wyjeździe z Denver wygrywa.Dlaczego : ano dlatego,że jak nie w tym meczu to w następnym bo kończy się im czas na wygranie czego kolwiek podczas rozdjazdów a wcale nie są aż tak słabym zespołem żeby dzięi wielkiej motywacji nie wygrać z grającym bardzo nie równo Denver. Bryłki odniosły trzy zwycięstwa z rzędu i bliscy są bilans 50% co zapewne przełoży się na euforię i bardzo dobry nastrój w zespole, bardzo dobrze im dzisiaj zrobi kuvbeł zimnej wody wylany przez Jastrzębie na ich gorące głowy.Dwa ostatnie mecze wygrane bardzo szczęśliwie a ostatni z NO pokazuje,że nawet takie zespoły mogą rzucić wyzwanie Denver. Kursy bardzo wysokie więc warto zaryzykować grę w jakimś rozpisie.

Stypa powinienieś się zapisać do kółka jasnowidzów. Trafiłeś na mój konkursowy typ nr 94, ale czekam na kursy bez hp.
Pozdrawiam
KRAJAN

Do góry
#304877 - 01/03/2005 13:39 Re: NBA - 1 marca 2005
slawysz Offline
addict

Meldunek: 21/11/2004
Moim typem dnia jest Memphis(-6,5).
Niedzwiadki po seri porazek podniosły sie w końcu i ograły San Antonio i to na wyjeżdzie. Ile takie zwycięstwo znaczy dla zespołu chyba kazdy wie i dlatego dzis licze na łatwa wygraną z Goldenami, które graja przyzwoicie, ale nie zachwycają(zwłaszcza wyjazdy 5-21). Od jakiegos czasu brakuje mi takiego meczu Memphis, w którym bedą prowadzić od poczatku i kontrolować spokojnie mecz, dlatego dziś na taki wystep liczę, handi -6,5 w zupełnosci do przeskoczenia.

Do góry
#304878 - 01/03/2005 13:41 Re: NBA - 1 marca 2005
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/03/2004
Jak dla mnie na chwilę obecną:
Golden State @ Memphis 2:00pm - over 190 i myślę o Miśkach ale hp spore?

Sacramento @ Charlotte 7:00pm - no bet

Seattle @ Indiana 7:00pm - gospodarze (Sonic w beznadziejnej formie rzutowej + dobra obrona Indiańców) i czekam na linię myśląc o overze

Philadelphia @ Milwaukee 8:00pm - no bet ze wskazaniem na Koziołki

Houston @ Chicago 8:30pm - wszystko się może zdarzyć, ale wielkiego rzucania nie przewiduję under 189,5

Atlanta @ Denver 9:00pm - zdecydowany over 194 (oby overowa passa Jastrzębi dziś nie została przełamana) i spróbujemy za troszkę więcej niż symbolicznie na ATLANTĘ.

Detroit @ Portland 10:00pm - no bet, ale i tu wyczuwam niespodziankę, ale jej nie zagram

Pozdrawiam
KRAJAN

Do góry
#304879 - 01/03/2005 13:57 Re: NBA - 1 marca 2005
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/10/2002
Oj panowie, tej Atlanty to nie widzę, oddali Walkera, a teraz jakies brewerie Payton wyczynia, ze nie chce grać w stolicy stanu Georgia.. Wcale mu sie nie dziwie, bo Georgia to pokręcony stan a sama Atlanta heheh, śmieszna Najbardziej południowy stan z południowych, zrozumieć tam ludzi trudniej niż w Texasie, Tennessee czy Kentucky

Ale odbiegłem od tematu. Tak jak pisałem w dniu deadline'u że Bosotn oddał zbyt wiele za Walkera i Atlanta wyjdzie na tym lepiej tak teraz muszę to odszczekać, to Celtowie zrobili lepszy biznes na tej wymianie. IMO Denver dziś roznosi Atlante, podoba mi się drużyna Bryłek pod względem potencjału, naprawdę mają silną młodą obiecującą ekpę, brak jeszcze równości w ich grze ale niespodzianki w tej parze bym nie szukal. Ale to tylko moje skromne zdanie

Pozdrawiam
Dominik

Do góry
#304880 - 01/03/2005 14:20 Re: NBA - 1 marca 2005
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Witam !

Jak wyszedłem z domu wczoraj o 6 rano,tak dopiero teraz z pracy powrociłem:-) i wierzcie lub nie ,ale wczorajsze wyniki przed 5 minutami poznałem.
W pracy nie dość,że ciężko znaleźć chwile na wejscie do sieci,to jeszcze rozwaliło serwer.
Jutro mam to samo ,ponad 30 godzin pracy i nie napisze nic:-)

Teraz dwie sprawy.
Pierwsza,mecze na dziś,a szczególnie jeden.

Atlantę gram od ponad tygodnia na plusowe spready i winning margins 1-12.
Dzis musi wygrac,bez dwóch zdań:-)
Pisze to w ciemno,nawet na kursy i linie nie zdażylem popatrzeć.

Druga sprawa.
Tu króciutko odniose się do zagadnienia "konkurs a temat głowny".

Starzy userzy pisza nadal,a wielu nowych dochodzi - tak więc przyszłość tematów zwiazanych z NBA nie jawi mi sie w czarnych kolorach.
Chociaż...zawsze będe uważal,że temat dzienny jest najważniejszy i zawsze wnosi więcej niż nawet 1000 suchych typów:-)

Do góry
#304881 - 01/03/2005 14:23 Re: NBA - 1 marca 2005
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Atlanta +11,0

Hmm...spodziewałem się gora +7-8pts.
Może nie zacznę miesiaca na plusie,ale co mi tam - full stake na +hc dla Hawks.

Do góry
#304882 - 01/03/2005 16:18 Re: NBA - 1 marca 2005
zyziek_ Offline
Carpal Tunnel

Ja ostatecznie , też zdecydowałem sie na Atlante z +hc , uważam że Denver wysoko nie wygra , mecz będzie zacięty , Atlanta ostatnio wysoko nie dostaje na wyjezdzie więc dziś kto wie , może pokusi sie o wygraną, też nie bede zbytnio analizował , bo analizowałem już wczesniej i też gram atlante z +hc, dziś powinna w koncu być niespodzianka

Do góry
#304883 - 01/03/2005 16:36 Re: NBA - 1 marca 2005
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Dziś nie analizuje szczegółowo,bardziej bedę grał na przeczucie.

IND-SEA 2
Taki kurs(2,00) na wygrana Sonics biore w ciemno.
To co zrobili w Milwaukee traktuje jako wypadek przy pracy,aczkolwiek pamietam doskonale,jak wtopiłem na poprzedniej ich wycieczce na Wschód(z WAS i ORL wtopy ,po bardzo dobrym meczu w Miami).
Tym razem rozpoczeli wojaż źle,więc może byc tylko lepiej.
Tej druzynie nie zdarzyły sie 2 tak fatalne(skuteczność) mecze po kolei.
Dzisiejszy gospodarz to druzyna ,której nie znosze,jest więc dodatkowy bodziec,by zagrać na Seattle:-)

POR-DET
Buki wyjechali z niskim spreadem na Tłoki,pewnie powodem jest dluga seria wygranych,ale...wg mnie Detroit przedłuzy dobra passę.
Oczekuję wyniku podobnego do ubiegłorocznej konfrontacji,czyli wyraźnego zwycięstwa gości.
Dobrym typem dla mnie jest rowniez under w tym meczu(linia 178,0),bowiem uważam,że Portland nie jest w stanie rzucić Tłokom więcej jak 75 punktów(van Exel dzien konia miał w poprzednim meczu).

W wieczornym meczu w Memphis juz postawiłem wygrana Grizzlies z ujemnym handi.
Wygrana minimum 7-oma punktami jest jak najbardziej realna,tym bardziej,ze Miśki powinni póść za ciosem i po pokonaniu Spurs po prostu nie wypada im meczyc się ze słabymi Warriors.
Jeszcze rozważam under w tym meczu.
Linia na 190pts jak dla mnie zbyt wysoko ustawiona.

Na razie tyle.

Do góry
#304884 - 01/03/2005 16:45 Re: NBA - 1 marca 2005
zyziek_ Offline
Carpal Tunnel

No Memphis również wygląda ciekawie , czekam aż exp wystawi oferte , narazie widze że pojedynczo sie zaczyna wystawianie meczu , chicago-houston jak narazie tylko jest , być może jak będzie ładny kurs dam samą 1 na Grizzlies za grubsze money..

Do góry
#304885 - 01/03/2005 17:45 Re: NBA - 1 marca 2005
frend30 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 09/08/2004
Cześć,
dziś rano zagrałem już Memphis -6 a oprócz tego zagram chyba Seattle Supersonics +2.5 i Portland Trail Blazers +8

Memphis jest typem systemowym i wg niego jutro niezależnie od linii gram San Antonio oraz LA Clippers, a pojutrze Denver.
Co do dwóch pozostałych typów:
Portland gram z myślą iż Detroit już jest zmęczone ciągłym wygrywaniem:) , a Supersonics stawiam sobie na przekór(wydaje mi się że wygra Indiana)

Pozdrawiam
frend30

Do góry
#304886 - 01/03/2005 18:30 Re: NBA - 1 marca 2005
misio21 Offline
enthusiast

Meldunek: 16/01/2005
misie vs golden 1 nawet z -handi

golden stracilo dla mnie najbardziej po tych transferach... oddali speedego claxtona jednego z lepszych tam zawodnikow...(taki dobry bo go tak lubie i szacunek za gre w San Antonio...#10 Re5peCt) a dostali za niego kontuzjowanego Barona Deivisa...

stawiam na Mephis ... ale i tak wiem ze wygrana ze SPURS to tylko BiG FAAAAAAAAART...

Do góry
#304887 - 01/03/2005 18:50 Re: NBA - 1 marca 2005
stypa Offline
old hand

DLa mnie Mecz Niedźwiedzi to całkwoity:) NObet.
Po zanalizowaniu poczynań obu drużyn postawiłem sobie przy tym spotkaniu wielki znak zapytania.
Co się tyczy lini to GS ostatnio bardzo ofensywnie a Niedźwiedzie wręcz przeciwnie,ale patrząc wstecz ok 10 meczy to było odwrotnie.
Wydaje mi się ,że GS po ostatnich wzocnieniach mogą zacząć wkońcu wygrywać a Niedźwiadki co prawda wygrywają ale są osłabione i przegrane z teoretycznie słabszymi rywalami mogą ich niestety dość często dotykać.
Wydaję mi się,że spotkanie będzie wyrównane i może się różnie skończyć.

Do góry
#304888 - 01/03/2005 19:02 Re: NBA - 1 marca 2005
raiders_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/03/2004
A ja dzisiaj zagram na 2 niespodzianki czyli wygrana ATLANTY +hendi na atlante i wygrana POrtland +hendi.

ATLANTA+PORTLAND za srednia stawke i wsinglach za grubsza kase to samo spready

Do góry
#304889 - 01/03/2005 20:55 Re: NBA - 1 marca 2005
Gedzo Offline
enthusiast

Meldunek: 01/11/2001
Witam.

Milwaukee - Philadelphia
Ciekawy pojedynek zapowiada sie w hali milwaukee, jakby nie bylo jest to walko o byc w PO.
Widze tu lekko naciagana ale wygrana gospodarzy raczej nie ma co sie kierowac ostatnim meczem kiedy to koziolki pojechali ladne seattle, uwazam ze sonics mialo slabszy dzien i stad ta skutecznosc 29% z gry. Ale z drugiej strony takie mecze podwyzszaja morale w druzynie.
Phila doznala 3 porazek z rzedu i dzis powinni podejsc do tego meczu bardzo powaznie, mimo to mysle ze dzis jeszcze nie wygraja ale juz w nastepnym meczu przed wlasna publicznosci powinni przerwac zla passe.

Mam mieszane uczucia co do tej wymiany phila vs kings wiec moze to stad upatruje zwyciestwo koziolkow.
Kozly 2krotnie przegrali w tym sezonie z phila i jesli mysla o awansie do PO to musza ten mecz wygrac, bo kto wie jaki bedzie finisz sezonu zasadniczego.(osobiscie nie daje kozlom zadnych sznas na PO moze i sie myle, walka rozegra sie pomiedzy zespolami; boston, phila,indiana,chicago i ewentualnie moze Nj zacznie atakowac tym ostattnim moze jednak sil zabraknac w koncowce.)

Co do oslabien to nie wiadomo czy wystapi center koziolkow Dan Gadzuric.
Go Win MIL

Charlotte - Sacramento
Kings wygralo minimalne 2 ostatnie mecze i jak widac chlopaki z phili wkomponowali sie w gre krolow, oby tak dalej!.
Kurs na kings 1.5 uwazam ze bardzo dobry i biore go bez zastanowienia patrzac z kim przyjdzie im grac.
Go Win Kings

Pozdr.

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >

Moderator:  rafal08