Strona 1 z 3 1 2 3 >
Opcje tematu
#316263 - 29/03/2005 07:15 NBA - 29.03.2005
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
01:00 LA Clippers at Cleveland
01:30 Toronto at Miami
02:00 Seattle at Memphis
04:30 New York at LA Lakers

Gospodarze po PRAWEJ stronie,czas polski

Do góry
Bonus: Unibet
#316264 - 29/03/2005 08:25 Re: NBA - 29.03.2005
greender Offline
addict

Meldunek: 10/03/2005
Cavs - Clippers 02 lub ewentualny over 191 (po ciężkim meczu z NO dzisiaj raczej baty dostaną)

Heat - Raptors over 203 (powinien paść bez problemu)

Lakers - Knicks H(0-5) 2 lub over 203 (NY to waleczna ekipa, niech wyłoją jeziorowców ; )

Do góry
#316265 - 29/03/2005 08:29 Re: NBA - 29.03.2005
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/03/2004
Kuj żelazo póki gorące.....
Na gorąco również moje typy na dzisiejszą nockę. Narazie jeszcze nie zbyt głeboko przeanalizowane, ale pierwsze odczucie + sytuacja zespołu + obecna forma + drobna statystyka:
Sory że mój układ podawania zespołów jest odwrotny od ogólnie przyjętej zasady, ale po prostu dla mnie taki jest wygodniejszy (najważniejszy jest rozkład w poscie wstępnym)
1) CLE-LAC 1(-3,5)
2) MIA-TOR over 203,5
3) MEM-SEA 1(-3,0)
4) LAL-NY 1(-4,5) i over 201,5

Ad1)
A) Kawalerzyści walczą o to by nie zająć miejsca gorszego od 6 w PO (7,8 - oznacza trafienie na DET lub MIA), a Ind z PHI zaczyna mocno deptać po piętach. LAC w walce o PO już się nie liczą.
B) Spotykają się dwa zespoły własnych parkietów, na wyjazdach grają zdecydowanie gorzej CLE(25-9, 11-23) LAC(25-13, 7-25)
C) Wczorajsze spotkanie pokazało, że CLE w najważniejszych momentach potrafi się mocno zmobilizować.
D) James na chwilę obecną w wyśmienitej formie
E) W ostatnich dwóch latach zawsze wygrywali gospodarze
F) Jedyny minus który mnie zastanawia - to wysokość spreadu oferowanego przez bukuff. Wg mnie jest mocno zaniżony - sądziłem że może wynieść ok. 7pkt?

Ad2) Typowy mecz o przysłowiową pietruszkę. Jak dla mnie (-12hp) niepewne, kurs na gołą 1 śmieszny.
Grają zespoły z "prawie" przeciwnych biegunów tabeli.
Toronto preferuje dosyć ofensywny basket z rzadka zdobywając mniej niż 100 oczek. Miami do potentatów gry obronnej nie należą, ale skoro mają wygrać to też spokojnie muszą złamać barierę 100pkt, a myślę że to - przy słabiutkiej defensywie gości - nie będzie takie trudne.
Typ co do wyniku: 112-102 (dla gospodarzy)

AD3)
A) Misie po dwóch przegranych, tracą dystans do Bryłek i coraz lepiej grających Wilków (między tymi ekipami rozegra się walka o 2 ostatnie miejsca w PO). Nie mogą sobie pozwolić na dalsze trwonienie pkt.
B) Sonic choć jest solidnym zespołem, nie oznacza, że jest nie do ogrania. Choćby ostatnia porażka z WAS. Zespół napewno dobrze zbilansowany i równy, ale mający już niemal zapewnione 3m na zachodzie.
C) Gospodarze nieźle grają u siebie i zdecydowanie lepiej radzą sobie z silnymi zespołami niż outsaiderami.
D) In minus - ostatnie cztery spotkania Misie przegrały niezależnie od roli gosp/gość. Czyli od 31.12.03 nie pokonały SEA. Czas najwyższy podreperować statystyki.

AD4) Obydwie drużyny mające bardzo nieudane sezony. Bez szans na PO. Dla Bajorek mecz prestiżowy (po 8 porażkach) - tego nie pamiętają chyba najstarsi górale - czas na przełamanie tej bardzo niechlubnej passy porażek.
Pomimo, że Koben nie ma wsparcie kolegów, a i sam nie błyszczy jak na początku tego sezonu, myślę że tan mecz rozstrzygną na swoją korzyść - bo ile przecież można przegrywać - a nowojorczycy zdecydowanie w ich zasięgu.
Co do overa to LAL zawsze zaliczany był do zespołów grających w miarę ofensywnie. NY ostatnio nie grzeszył skutecznością, jednak tu liczę na wyrównane spotkanie zakończone dużą ilością skutecznie wykonywanych rzutów osobistych. 201,5 jest granicą jak najbardziej do przeskoczenia - oby tylko nie było wpadki w którejś z pierwszych 3 kwart.

Kończąc swoje długie i nudne wypracowanie - zapraszam do opiniowania pozostałych.
Pozdrawiam
KRAJAN

Do góry
#316266 - 29/03/2005 08:34 Re: NBA - 29.03.2005
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Na razie podam typy "pro forma" i sprobuje uzasadnić,potem zapoznam się ze zdaniem innych i pewnie troche podyskutujemy przed podjeciem ostatecznej decyzji.

Dziś,tak jak wczoraj,szukam przede wszystkim argumentów "motywacyjnych",biorąc jednocześnie pod uwage aktualną sytuacje rankingowa poszczególnych ekip.

Cavaliers - Clippers 1 ,ewentualnie under 190,0

Cleveland 36-32 ,a wczoraj w Orleanie uciekli(dzieki Goodenowi) spod gilotyny.
Bardzo szczęśliwa wygrana z ostatnim zespołem Zachodu może nie nastrajać na dziś optymistycznie.
Pamietajmy jednak,że Cavs bardzo wiele zyskuja na własnych deskach,o tym,ze ostatniej nocy mieli nóż na gardle oraz o tym,że bez odrobiny szczęścia nie ma co mysleć o sukcesach.
Na pierwszy rzut oka stwierdzenie,że dzisiejszy mecz to dla LeBrona i reszty kolejny mecz o wszystko może pocżątkowo dziwić,ale....polecam przejrzeć schedule.
Cleveland ,by wejść do PO musza do końca sezonu wygrac minimum 6 spotkań ,z dzisiejszym włacznie.
Terminarz maja bardzo,jak na ich mozliwości wyjazdowe,trudny.
W poprzednim sezonie byli o krok od rozgrywek posezonowych,przegrali play-off's po frajersku,płacąc chyba frycowe (konkretnie mowa o Jamesie).
W tym roku podobna sytuacja,ale nie wierzę,by tak konsekwentnie i z planem budowana wokół LeBrona ekipa miala się nie zakwalifikowac do PO.
Własny parkiet,motywacja,pełny sklad(bez kontuzji) i indywidualne umiejętności lidera,który zrobił naprawde duze postepy - to wszystko przemawia dziś za gospodarzami.
Oczywiście nie sądzę,że LAC oddadza ten mecz bez walki.
Dla nikogo nie sa wygodnym przeciwnikiem i pomimo,ze na PO nie mają szans to będa walczyć do końca o jak najlepszy bilans.
Dlaczego?
Według mnie chocby o to,by po raz pierwszy od niepamietnych czasów zakończyc sezon z lepszym bilansem niz Lakersi.
Niby mala rzecz i może cieszyc,ale dla Clippersuff(zapowiadających przed sezonem walke o PO) to większa gratka niż się wielu obserwatorom wydaje.
Zapowiada sie więc zaciety,twardy mecz.
Jezeli Cavs zdołają przynajmniej zrównoważyć tablice(Iglauskas&Gooden) i nie stracą na początku dystansu to wynik może byc tylko jeden - wygrana gospodarzy.
Kurs w granicach 1,60-1,65,więc nie ma chyba sensu łakomić sie na minusowy spread po 1,90.

Heat - Raptors over 203,5

Gospodarze na pozycji lidera Wschodu niezagrożeni,goście poza play'offs.
Nie wydaje mi się,aby w tym meczu grano o kazda piłkę.
Miami powinno wygrać,ale 2-cyfrowy spread niech sobie buki wsadza ,wiadomo gdzie:P
Kurs na "czystą" jedynke śmieszny,więc poszukajmy linii:-)
Ze strony gości nie widzę przeciwskazań do tego,by nie mieli przyczynic sie do overa w tym spotkaniu.
Grają szybko,czasem nawet za szybko i chaotycznie,dużo rzucają,zapominają o obronie.
W ich meczach do tradycji juz należą kwarty z 60-oma i więcej punktami.
Teraz Miami.
Czy zagra overowo?
Myslę,ze tak.
Po pierwsze trzeba szybko wymazać z pamięci wpadke w Charlotte,po drugie "dociążyc" graczy obwodowych,a nie eksploatować Shaqa,po trzecie zrewanzowac się gościom za porażkę z 30 listopada.
Dodam do tego jeszcze jeden czynnik.
Wade uwielbia się popisywać:-) i czuję się jak ryba w wodzie w meczach z przeciwnikiem,ktory nie stawia na defence(vide mecz z Phoenix) - dzisiejszy mecz to dla Niego okazja do "podrasowania" statów i Dwayne z niej skorzysta.
Zreszta cala drużyna wypada najlepiej po 2 dniach odpoczynku,a w Charlotte grali 26 marca.
I kolejny argument za overem - Miami nie zaangażuje "pełnej mocy",nie będzie zaciekle bronic,raczej postara się po prostu więcej rzucić.
Za 2 dni gospodarze maja mecz w Indianapolis.
Moim zdaniem mecz bardzo wazny,bo wiele wskazuje na to,że Heat spotkaja sie z Pacers w 1 rundzie PO.
Jakie znaczenie miałaby wygrana Miami na parkiecie Indiany nie trzeba tłumaczyć.

Grizzlies - Sonics 1

Memphis 39-30 i prosze spojrzeć na ich schedule:
Mar 29 SEA
Apr 1 @MIL
Apr 3 LAL
Apr 5 DEN
Apr 6 @TOR
Apr 8 MIA
Apr 10 CHA
Apr 11 @DAL
Apr 13 @HOU
Apr 15 @DEN
Apr 16 @SA
Apr 18 SA
Apr 20 DAL
Jak widać wygrane musza "łapać" teraz,bo w końcowce moga nic nie ugrać.
Oczywiście należy wziąśc pod uwagę,że takie ekipy jak SA,DAL czy dzisiejszy przeciwnik SEA będą sie "ustawiać",ale na dziś Grizzlies na to liczyc nie powinni.
Po dwóch ostatnich meczach mozna by pokusic sie o stwierdzenie,ze Memphis na fali spadkowej,ale to raczej nieuprawnione stwierdzenie.
Wydaje mi sie,że slabsza postawa jest efektem "wchodzenia w tryby" druzyny takich zawodników jak np.Gasol,wracajacych po kontuzjach.
Zresztą niestabilny ostatnio skład z powodu kontuzji to równiez bolaczka gości,a brak Radmanovica i Fortsona to co najmniej tak wazne oslabienie dla Seattle,jak ewentualna absencja Poseya dla Memphis(jeszcze niewykluczone,że zagra).
Niewątpliwie najtrudniejszy mecz z dzisiejszych,jeżeli chodzi o typowanie tak zwycięzcy,jak i u/o.
Stawiam jednak kolejny raz na czynnik mentalny i wlasny parkiet.Gospodarze powinni wygrać,a ich fani wywiesić transparent:"Graja w PO Misie - śmieja nam sie pysie".

Lakers - Knicks no bet

Zero motywacji dla obu ekip,a jak ktos szukalby tu czynników prestizowych,to ....przepraszam,ale nie z tymi umiejetnościami i nie na takim zenującym poziomie,chociaz czasem mecze A-klasowe tez wzbudzaja emocje:-)
Zagrać mozna z jednej strony na wyjazdowe zwycięstwo NY (jedno w serii bardzo często sie zdarza) lub na przełamanie fatalnej passy LAL (8 porażek pod rząd) lub ....rzucić kostką:-)
Ja tego meczu nie biorę pod uwage,wlaczylem go do opisu tylko dla celów statystycznych:-)

Teraz czekam na Wasze opinie.

Pisząc swój post nie miałem pojecia,że i Krajan napisał.
Pelna zgodność,choc ja zagrałbym jednak bez handi.

Edited by amkwish (29/03/2005 08:37)

Do góry
#316267 - 29/03/2005 08:52 Re: NBA - 29.03.2005
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

Ale fajnie wyszło - na chwilę obecną poszedł rozpis 2/3 z ww. meczyków (stake 5/10 na kombinację)
1) CLE-LAC 1(-3,5)
2) MIA-TOR over 203,5
3) MEM-SEA 1(-3,0)
wieczorkiem jeszcze coś zapodamy poczekam na opinie innych.
Co do LAL nie zmieniam wskazania ale jeszcze poczekam?
Pozdrawiam
KRAJAN

Do góry
#316268 - 29/03/2005 09:28 Re: NBA - 29.03.2005
Adam 635 Offline
enthusiast

Meldunek: 14/03/2005
Witam

Po wczorajszej udanej nocy z NBA , także na gorąco podam swoje spostrzeżenia i wlącze sie do dyskusji.

Gram w Expie , zatem kursy będą wieczorem , jednak będą zbliżone do innych buków , zatem to co napisał Krajan odnośnie meczu Cavs - Clipers - (-3) , stawiałbym na gospodarzy , którzy mają bilans na własnym boisku 25-9 przy ogólnym bilansie 36-32 pokazuje jak ważna jest ich hala. Clipersi po ostatnim wyrównanym meczu z Wilkami , teraz również polegną , kluczem do sukcesu będzie powstrzymanie Branda , chodź to samo można napisać w odwrotną strone i zneutralizowanie Lebrona Typ - Cavs (-3,5)

Miami - Toronto - to overek jeśli granica jest 203,5. Dla Miami 100 - 110 pkt to norma zwłaszcza u siebie a Toronto jak wiemy jest overowym zespołem , ostatnie ich mecze to same overy a w każdym bądź razie przekroczona liczba 100 pkt.Do tego wziąłbym pod uwage ostatni sensacyjnie przegrany mecz Heat , spowodowany chyba obżarstwem świątecznym Będą chcieli pokazać swoim fanom , że to tylko wypadek przy pracy i zagrają jeszcze bardziej ofensywnie no i over powinnien stać sie faktem

Kolejny mecz Memphis - Sonics to obawiam się tego spotkania z kilku powodów a mianowicie ostatnie mecze Miśków pokazują , że coś szwankuje a do tego po powrocie Gasola widać , że nie jest jeszcze w optymalnej dyspozycji , natomiast Sonics mają znakomity bilans meczy wyjazdowych 24-9 , chodź zagrają bez walczaka Fortsona. Tutaj wynik jest sprawą otwartą i nie skreślałbym Ponaddźwiękowców , z osatecznym typem poczekam do wieczora , poczytam do obiadku jakąś lekture i wtedy się rozstrzygnie

Mecz Lakers - Knicks - no bet , chodź jeśli miałbym stawiać to na gospodarzy a jako ciekawostke podam wypowiedź Atkinsa o Bryancie i jego riposte .

Atkins nie wytrzymał, kiedy zapytano go, jakich ruchów kadrowych dokonałby w lecie, żeby poprawić pozycję zawodzących ostatnio na całej linii Lakers.

- Nie jestem managerem tego zespołu. To Kobe nim jest - powiedział Chucky, niezadowolony z ogromnej kontroli, jaką Bryant ma nad klubem. - Zapytajcie go. Oglądacie przecież nas od początku sezonu.

Osoby związane z Lakers nieoficjalnie powiedziały, że powodem frustracji Atkinsa są ostatnie komentarze Kobe, który nie daje mu spokoju z powodu słabej gry w obronie. Według doniesień tych osób, Chucky dodatkowo jest zirytowany na Bryanta z powodu zbyt dużej ilości rzutów, które oddaje, często z zupełnie nieprawdopodobnych pozycji.

- Ciężko się gra z każdym, kto jest gwiazdą - powiedział Chucky zapytany o to, jak to jest grać w jednym zespole z Kobe.

Bryant tymczasem nie traci dobrego humoru i nie przejmuje się uwagami kolegi.

- Chucky poradzi sobie z tym. To mój kumpel, więc zaopiekuję się nim i zadbam o to, żeby nadal grał agresywnie i z pewnością siebie.

Pozdrawiam

Do góry
#316269 - 29/03/2005 10:26 Re: NBA - 29.03.2005
lajkonik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/02/2003
A ja zagram dzisiaj przeciwko wiekszosci
Cleveland - L.A.Clippers +4,5

Cavaliers maja kryzys i moze da sie to jeszcze wykorzystac. Wprawdzie u siebie potrafia odprawic Pistons z -15(czym przyczyniaja sie do mozliwego zawalu znanej wiekszosci osoby ) , ale ostatnie mecze chluby im nie przynosza, nawet jak James rzuca ponad 40pkt, a raczej w kazdym wystepie tego nie bedzie robil. Za to licze na przebudzenie Maggette(w ostatnim spotkaniu tylko 13pkt). No i zmeczenie rowniez powinno dac znac o sobie, zwlaszcza ze Clippersi maja jeden dzien wiecej odpoczynku.
Dorzuce do tego statystyki, juz dosc dawno w pojedynku tych zespolow nie wygrali przyjezdni.
A 1,5 przy obecej dyspozycji gospodarzy, nawet przy takiej ostatnio przewidywalnosci NBA, jest troche w/g mnie malo.

Do góry
#316270 - 29/03/2005 10:30 Re: NBA - 29.03.2005
Leflah Offline
stranger

Meldunek: 03/03/2005
Ja po dzisiejszej nocy jestem (nie chwalac sie) 50 zl do przodu wiec stawiam dzis znow na faworytow:

Clevland - Los Angeles Clippers 1 ; kurs 1,55
Clevland jest bardzo mocne we wlasnej hali, w przeciweinstwie do LA na wyjazdach ,pozatym Clevland gra o play offy a Clippersi juz maja prawie zerowe szanse.

Memphis - Seattle 2 ;+4,5 ; kurs 1.8
Memphis ostatnio w slabszej formie, Seatlle przegralo ostatnio pechowo z Washingtonem wiec beda chcieli dzis wygrac.Seattle faworyt moze nie taki pewny ,ale kusi kurs.

Do góry
#316271 - 29/03/2005 10:31 Re: NBA - 29.03.2005
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Quote:

A ja zagram dzisiaj przeciwko wiekszosci
Cleveland - L.A.Clippers +4,5

Mylisz się,nie grasz przeciwko.
Ja stawiam ML na Cavs,ktos inny handi -3,0-3,5 ,więc jak Cleveland wygra 4-oma to wszyscy zgarniaja wygrane

A tak powaznie to nawet mnie cieszy Twój typ,biorac pod uwage,że wczoraj tez stawiałeś przeciwko Cavaliers - dobry omen

Do góry
#316272 - 29/03/2005 10:42 Re: NBA - 29.03.2005
lajkonik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/02/2003
Quote:

A tak powaznie to nawet mnie cieszy Twój typ,biorac pod uwage,że wczoraj tez stawiałeś przeciwko Cavaliers - dobry omen

Skoro wczoraj weszlo, to nie rozumiem czemu taki dobry.

Do góry
#316273 - 29/03/2005 11:20 Re: NBA - 29.03.2005
DELMARCO Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/03/2005
ja dzis zdecydowanie gram na cavs, z 2 powodow, po 1 tak napisal amkwish zblizaja sie PO i gospodarze musze uzbierac jeszcze kilka zwyciestw i po drugie ze cavs graja u siebie, a obie druzyny na zlasnych smieciach sa duzo lepsze, dlatego tez dzis w nocy go go cavs

moze jeszcze zastanowie sie na -handi(jesli nie bedzie za wysokie) jak expekt wystawi wieczorkiem kursy.

zastanawiam sie jeszcze na postawienie drobnych na lakers, gralem na ich przelamanie passy porazek od 2 meczy i za kazdym razem wtopa, moze wrescie dzis cos zagraja, tylko jak pisali wczesniej moi przedmowcy dla obu ekip brak motywacji i chyba marza juz aby sezon sie skonczyl wiec wytypowanie wyniku to raczej loteria, moze lepiej wiec drobne zainwestowac jutro w duzego lotka

Do góry
#316274 - 29/03/2005 11:38 Re: NBA - 29.03.2005
mmv Offline
member

Meldunek: 07/03/2005
zdecydowanie daje over w meczu MIAMI-TORONTO SP203 kurs 1.90

zastanawiam się na obstawieniem CLEVELAND-LA CLIPERS 1(-5) kurs 1.90. Co o tym myślicie na same swycięstwo CLE w toto jest 1.55, ale 1.90 kusi

Do góry
#316275 - 29/03/2005 12:19 Re: NBA - 29.03.2005
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Delmarco,ja bym nie darował:-)

Tak całkiem serio,to ciekawie brzmi pytanie:
"kiedy wygraja Lakers,jezeli nie dzis w nocy?"

Po meczu z Knicksami do LA przyjeżdząja Timberwolves !
Dla Wilków porażka oznaczać będzie definitywnie koniec marzeń o PO,tak więc ...wygrają:-)
Nastepnie LAL na mecze wyjazdowe w San Antonio i Phoenix.
Gdyby przegrali dziś,to grozi im mega-seria porażek.
Mnie to akurat nie martwi,natomiast księgowego LAL może niepokoić,bo kto będzie kupował gadzety spod znaku "Lakers"?:-)
Mówiąc poważnie,to taka kleska bardzo nadwątliłaby i tak juz mocno nadszarpniety prestiż drużyny,w końcu przecież legendy i symbolu NBA.
Także z tego bębna z liczbami do totolotka,na mecz LAL-NY, zaczyna powolić zasysać się do rury "jedynka" :-)

Do góry
#316276 - 29/03/2005 12:21 Re: NBA - 29.03.2005
greender Offline
addict

Meldunek: 10/03/2005
moje ostateczne typy w toto-mix jak zawsze:

Cavs - Clippers over 191

Lakers - Knicks over 202

Grizzlies - Sonics H(0-9) 2

Heat - Raptors over 203

Kusilo jeszcze by postawić na LA Clippers, ale nie chciałem ryzywać.

Do góry
#316277 - 29/03/2005 12:23 Re: NBA - 29.03.2005
Gogi Offline
veteran

Meldunek: 13/01/2005
Panowie nie rozumiem waszego zachwytu cavs LAC to mocna walczaca eipa ponadto w cavs wysoka forme prezentuje tylko James reszta ponizej mozliwosci.

Dlaczego zachwycacie sie overem w meczu heat ja zdaje sobie sprawe z tego ze raptors to overowy zespol lecz trzeba pamietac ze 100 ptk nie tak dawno bykom ktore nie slyna z dobrej obrony nie rzucili ponadto awans na PO nie ma czyli glowny cel nie zostanie osiagniety wiec motywacji zbyt duzej nie ma. Heat ze slbeszami graja oszczednie o czym moze swiadczyc niedawny mecz z bobkami zakonczony underem
Dla mnie jest zbyt duze ryzyko innymi slowy no bet szanse powodzenie tych typow oceniam na 30%.

Kolejny mecz seatle memphis pamietajmy ze seatle graja bez fortsona jednego z lepszych defensorow w druzynie czasami ich liderzy tez maja gorsze dni memphis tez za ciekawie sie nie prezentuje dla mnie no bet

No i ostatni mecz LAL NY dwa niekonwencjonalne zespoly LA sklocone NY nierowny dla mnie no bet

nie pozostaje nic innego jak poczekac na wystawienie par moze wtedy cos atrakcyjnego da sie wybrac

Do góry
#316278 - 29/03/2005 12:43 Re: NBA - 29.03.2005
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/10/2002
Quote:

(...)Cavaliers maja kryzys i moze da sie to jeszcze wykorzystac. Wprawdzie u siebie potrafia odprawic Pistons z -15(czym przyczyniaja sie do mozliwego zawalu znanej wiekszosci osoby ) , ...

Kurde z sercem chyba jeszcze mam wszystko w porządku, ale nie reczę za siebie jak przyjdą playoffy ;-) Ja sobie popiszę troszkę później...

Pozdrawiam
Dominik

Do góry
#316279 - 29/03/2005 12:45 Re: NBA - 29.03.2005
Mak0ss Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 09/02/2005
Dzis tylko 4 mecze, ale jednak mysle ze cos ciekawego da sie wybrac:
1)Mia - Tor Over 203,5
2)Mia - Tor +12
3)Mem - Sea Over 185,5
4)LAL - NYK +5

1) Toronto zawsze nastawia sie na otwarta koszykowke, obojetnie z kim graja ida na wymiene ciosow, probuje mnostow razy rzucac za 3, i wchodzi im na calkiem przyzwoitym procencie, Miami gdy gra z druzynami pokroju Raptors czesto rzuca powyzej setki. Wade ostatnio w b. dobrej dyspozycji, Shaq bedzie dominowal pod koszem, wiec dodatkowe latwe punkty. Oba zespoly sa b. dobre w szybkich atakach, linia nie jest zbyt wygorowana wynik 107-99 dla Heat.
2) Jak dla mnie spread przesadzony, Raptors raczej nie dostaja tak bardzo po dupie, kontuzji zadnych nie maja, i mimo ze na wyjazdach graja duzooo slabiej to plusowy spread mi odpowiada.
3)Tutaj nie moglem sie zdecydowac, czy 1 czy 2, hc tez jakis lewy:)..Motywacja zdecydowanie po stronie Niedzwiadkow, jednak cos chyba nie wytrzymuja presji, dostali nowa hale, a jak sie nei spreza to PO moga przejsc im kolo nosa, bo Nuggets i Wolves wyraznie przspieszaja pod koniec sezonu. W Memphis niby wrocil Gasol wszystko mialo byc pieknie, a tymczasem idzie im gorzej niz jak Gasol byl na IL.Sonics dzis graja bez jakiejkolwiek presji, nikt nie spodziewal sie chyba ze beda 3 sila zachodu, i czesto jak gra sie na luzie to rzut ladniej siedzi, ostatni mecz przegrali ze szpitalem Wizards, wiec w sumie tez jakos trudno mi jest im zawierzyc. W meczach z udzialem Sonics pada raczej wiecej punktow, a Memphis grali wczoraj, zmeczenie jednak da znac o sobie, i obrona nie bedzie tak szczelna. A jak Sonics uciekna, to Niedziwiadki beda musialy gonic, a trojki siedza im calkiem nizle. Linia nie az tak wygorowana, wiec overek.
4)Lakers poza PO teraz Kobe chyba juz wie, ze to Shaq byl mistrzowskim elementem, a nie on:) Lakers przegrywaja mecz za meczem. U siebie to juz wogole Kobe zapomina o partnerach, i mamy kobe show:) 30%:) Knicks to zadna potega, ale mysle ze na Lakers wystarczy. To typ bardziej przeciwko Lakersom niz na Knicks, ale hc +5 to przesada, szanse sa wyrownane imho.

Do góry
#316280 - 29/03/2005 13:35 Re: NBA - 29.03.2005
Fozzie Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/03/2004
"...Dlaczego zachwycacie sie overem w meczu heat ja zdaje sobie sprawe z tego ze raptors to overowy zespol lecz trzeba pamietac ze 100 ptk nie tak dawno bykom ktore nie slyna z dobrej obrony nie rzucili ponadto awans na PO nie ma czyli glowny cel nie zostanie osiagniety wiec motywacji zbyt duzej nie ma..."

Myslę, ze w takich meczach motywacja jest zawsze, bo kto w chwili obecnej nie chciałby wygrac z Miami, w zeszłym sezonie sprężano sie na LA, w tym przyszła kolej na Miami, Phoenix, czy SA, ale zasada bedzie zawsze obowiązywała ta sama: ...bij mistrza.. a żeby chociaz spróbowac cel osiagnąć troszke punktów trzeba rzucić i właśnie dlatego że Toronto juz o nic nie walczy, zagra sobie dzisiaj na loozaku i licze na wyskoką skuteczność za 3 pkt, wobec czego przychylam się do typu większości i zagram sobie również overek w Miami.....

Do góry
#316281 - 29/03/2005 14:12 Re: NBA - 29.03.2005
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Fozzie dołaczył do typu "komunalnego" ?:-)no to surebet,hehe
Czekamy jeszcze na Guńka i ...(Krajan,Ty wiesz dlaczego)...mBzyka.

Dodam tylko od siebie,że pisalem nie tak dawno,że w tej fazie Ligi rzadko będe grał u/o.
Natomiast po raz kolejny staram sobie "wyświetlić" ten mecz i za kazdym razem wychodzi mi tu overowy przebieg wydarzeń,więc wchodzę w ten wagon:P

"Wszyscy grają i dlatego typ nie wchodzi" - to brzmi juz jak przekleństwo:-) na tym forum i może dlatego nie warto przeszarżować ze stawką.
Ja zagrałem za swój normal stake.

Do góry
#316282 - 29/03/2005 14:37 Re: NBA - 29.03.2005
wilson4 Offline
newbie

Meldunek: 15/03/2005
Moje dzisiejsze typy:
1.MIAMI-TORONTO OVER 203,5

Po tym jak w ogóle nie wchodza mi undery pora postawic na jakis over. I chyba Miami- Toronto to jest taki meczyk. Dinozaury maja slabiutka obrone, a w ataku poczynaja sobie calkiem, calkiem. Miami zagra na luzie , czyli podobnie jak Raptorsi. Over na 70%.

2.CAVS-CLIPPERS 1

TAj jak juz wszyscy zauwazyli Cavs bedzie ogromnie zmotywowane. Mlody James powinnien sobie poradzic z Maggetem w obronie. Mysle ze Cavs przycisnie Clippersow obrona i bezdzie grac kontra. Kawalerzysci u siebie graja good i swietnie bronia. Clippers natomist nie ma praktycznie o co walczy. Sa na luzie, wiec ostatnio wygrywaja( ale u siebie). To zbyt wazny mecz zeby mogla pasc 2.

Do góry
#316283 - 29/03/2005 16:10 Re: NBA - 29.03.2005
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Co do tego typu komunalnego... (hehe musimy od miasta jakąś kasę brac ;-)) to bardziej mi sie widzi jednak Cleveland 1 ML... Clippersi 1-12 w ostatnich 13 meczach away, ogólnie 7-25 czyli słabiutko. Cavaliers to typowy zespół swojego parkietu 25-9 w domu.. Oponenci tego typu napiszą pewnie że Cleveland grało wczoraj koszmarnie ciężki mecz z N.O., ale co to znaczy gdy mamy na uwadze playoffy do których można awansować z jak najwyższego miejsca.Co ciekawe Cleveland moga jeszcze sprzątnąć mistrostwo dywizji Pistonosom, co uważam jedynie za abstrakcję ale z matematycznego punktu widzenia jesto to możliwe. ;-) Walka jednak idzie o 4 miejsce w konferencji na które jest szansa.. Takie mecze trzeba wygrywać. Clippersi maja juz dużą stratę do Denver na zachodzie i przy 9 meczach z 12 na wyjeździe byłby to cud gdyby udało im się awansować. Cleveland 1, high stake..
Byłbym zapomniał, boje sie jeszcze dość nieciekawego dla Cleveland opisu meczu z N.O, który przedstawił Padik...

Wracam do overa w Miami, ja będę przekorny, to będzie 4 mecz tych zespołów tym sezonie, mając na uwadze linię 203,5 padły 2 overy i 1 under.. Pora więc na under aby status quo zostało zachowane. To prawda że Toront stawia na ofensywę rzuca i traci wiele punktów, ale zerknijcie ze co 3-4 mecz zdarza im sie słabiej puntkowany mecz.. Ostatnio 2 wysokie, więc... tego overa za wszelką cenę bym nie widział.. jestem przeciw ;-)

Co do minusowego spreadu na Heat.. Wszyscy liczą na to że po zawstydzającej porażce z Charlotte Shaq, Wade & co. będą chcieli się ostro odkuc, ale dwucyfrówka? Wątpię... bardziej podoba mi się plusowe handi na Toronto.

Co do Memphis to zagrałem niedźwiadki ML, teraz mam troche wątpliwości ale za późno.. Grizzlies walczą o... grę ze Seattle w playoffach.. Mają szanse przegonić Houston, a nawet Sacramento..z tyłu za to blisko będące w gazie Denver no i Minnesota która przyspieszyła w końcówce sezonu.. Boję się trochę statystyk 15-4 dla Seattle w spotkaniach między tymi ekipami w Memphis (vancouver)...

Oczywiście meczu kolosów na glinianych nogach nie tykałem.. gdzie ten Nowy Jork i to L.A...

Podsumowując zagrałem Cleveland 1 i Memphis 1... przy 205, 206 punktach zagrałbym under w Miami, ale i tak czupurnie optuje za underem ;-))

Pozdrawiam
Dominik

Edited by g00niek (29/03/2005 16:16)

Do góry
#316284 - 29/03/2005 16:13 Re: NBA - 29.03.2005
g00niek Offline
Carpal Tunnel

I jeszcze zapomniałem... Motywacja, no pewnie... Trochę sie znam na zmotywowanych Amerykanach... Jak takiego zobaczycie to uciekajcie bo to istne diabły tasmańskie i tylko Królik Bugs sobie poradzi ;-))) To prawda ogromna motywacja musi być po stronie Cavaliers i to powinno przeważyć szalę..

Do góry
#316285 - 29/03/2005 16:27 Re: NBA - 29.03.2005
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Co do Memphis to zagrałem niedźwiadki ML, teraz mam troche wątpliwości ale za późno.. Grizzlies walczą o... grę ze Seattle w playoffach.. Mają szanse przegonić Houston, a nawet Sacramento..z tyłu za to blisko będące w gazie Denver no i Minnesota która przyspieszyła w końcówce sezonu.. Boję się trochę statystyk 15-4 dla Seattle w spotkaniach między tymi ekipami w Memphis (vancouver)...

gOOniek,Memphis nikogo juz nie przegonią,to ich przegoni Denver,a zadaniem Misków jest obronić play-off's.
8 miejsce jest zresztą dla nich,moim zdaniem,bardzo dobre.

Jezeli zajma tą pozycję,to graja z Phoenix i...przechodza do 2 rundy:-)
Tak,mozna się śmiać ,ale ja jestem przekonany,że Suns nic nie zwojują w postseason.

Tak więc Grizzlies musza trzymać bezpieczny dystans nad Wilkami,a z ich "rozkładówki" wynika jasno,że wyżej nie powinni awansować.

Swoja droga to dziś jedna z ostatnich okazji ,by postawic na Memphis,bo w 6 ostatnich spotkaniach moga dziać sie rzeczy i smieszne i straszne:-)(patrz:schedule).

Do góry
#316286 - 29/03/2005 16:45 Re: NBA - 29.03.2005
mmv Offline
member

Puściłęm coś takiego w Toto-Mixie:

Miami-Toronto 1
Miami-Toront over 203
Cleveland-LA Clippers 1

Liczę na

Do góry
#316287 - 29/03/2005 17:08 Re: NBA - 29.03.2005
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Masz rację że będzie im szalenie ciężko, po 2 mecze z Denver Dallas, S.A., mecz z Houston, Miami to może być 8 meczów w plecy... W Toronto i Milwaukee też nie będzie łatwo.. 2 nominalnie łatwiejsze mecze tylko z Charlotte i Lakers... Nie widzę tego różowo dla Miśków..

Do góry
#316288 - 29/03/2005 17:18 Re: NBA - 29.03.2005
padik Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 15/01/2002
Ja dzisiaj zagram dwa spotkania

Cleveland - LA Clippers
Po raz kolejny bede mial dzisiaj okazje zobaczyc CLE w akcji i szczerze powiedziawszy to po tym, co wczoraj zobaczylem mam pewne obawy. Ale znikaja one kiedy spojrze na bilans Cavs u siebie i LAC na wyjezdzie. Do tego dochodzi oczywiscie czynnik motywacyjny. LAC nie graja juz praktycznie o nic (no moze o to zeby byc wyzej niz LAL). Cavs musza odniesc jeszcze kilka zwyciestw, aby zagrac w PO. Dzisiaj bedzie ku temu dobra okazja. Zastanawiam sie tylko czy zagrac ML czy -3,5. Troszku mnie wczoraj zmartila postawa niektorych zawodnikow Cavs, ale mam nadzieje, ze dzisiaj nie powtorza bledu z wczoraj i beda kontrolowa mecz a nie gonic w koncowce. Dlatego tez daje Cavs -3,5. Obejrze mecz na zywo i jutro skrobne pare slow jak to wygladalo

Memphis - Seattle
Miski ostatnio strasznie cieniuja i w obliczu ich shedule przedstawionego przez amkwisha musza rozpaczliwie szukac wygranych, bo moze sie tak zdarzyc ze z pewnego miejsca w PO zrobi sie nagle 9 miejsce, bo DEN i MIN wyraznie sa w gazie. Seattle jest juz raczej pewne swojego miejsca w czubie Western Conference. Do tego dzisiaj raczej nie zobaczymy na parkiecie Fortsona. Stawiam wiec na przelamanie sie Miskow i ich zwyciestwo. Polecam Memphis ML a dla bardziej odwaznych -hc

Widze, ze dzisiaj znowu wyjatkowa zgodnosc typow (na overka MIA-TOR tez sie moze skusze). Obysmy jutro rano wszyscy byli zadowoleni.

pozdr.

Do góry
#316289 - 29/03/2005 17:48 Re: NBA - 29.03.2005
DELMARCO Offline
Carpal Tunnel

chyba jednak amkwish odpuszcze sobie jutro duzego lotka i zagram dzis na Kobe i s-ka, zaciekawilo mnie ze na chwile obecna od lakersow dluzsza serie porazek w lidze maja tylko kelnerzy z atlanty, a jak dzis lakersi nie wygraja to patrzac na ich kolejne spotkania moga wkrotce objac prowadzenie w tej "prestizowej" klasyfikacji . Mysle jednak ze do tego nie dojdzie i pogonia dzis Knicks-ow

Do góry
#316290 - 29/03/2005 17:54 Re: NBA - 29.03.2005
Nycek Offline
enthusiast

Meldunek: 25/05/2004
Warty odnotowania jest fakt, ze Lakersi tak dluga passe przegranych meczy mieli ostatnio bodajze (moge sie mylic) w '64 roku Jak dla mnie Kobe i spolka dzis nie moga zawiesc po raz kolejny i nie zostaje im nic innego jak wygrana. Ale z doswiadczenia poprzednich spotkan Jeziorowcow puszczam ten mecz bokiem, nie grajac go

Zagralem za to jak wiekszosc na Cleveland - parafrazujac przedszkolna piosenke o misiu - "James jest wielki, James jest zly", a gdy jest zly musi wygrac Nie widze tutaj innej mozliwosci jak czysta jedyneczka.

Do tego dorzucilem takze over w Miami (znow jak wiekszosc). Na temat tego spotkania napisane zostalo juz wiele i nie ma sensu sie powtarzac.

Seattle i Grizzlies odpuszczam, choc wietrze tu sdrobna sensacje i licze na to, ze Sonics po raz kolejny splataja figla niedowiarkom No ale no bet w tym przypadku.

Oby kosze w Miami byly dziurawe jak dotychczas, a my jutro nad ranem byli w dobrych humorach Pozdrawiam

Do góry
#316291 - 29/03/2005 18:21 Re: NBA - 29.03.2005
Adam 635 Offline
enthusiast

A co sądzicie o overqu w meczu Memphis - Seattle - linia 185,5 pkt , sądząc po naszych opiniach może to być zacięte spotkanie z ewentualną dogrywką a nawet bez niej każda z druzyn jest w stanie rzucić 90-95 pkt co da over. jedynie Memphis troche po ostatnich "wyczynach" punktowych pokazuje , że okolice 100 pkt to dla nich wyżyny.

Pozdrawiam

Do góry
#316292 - 29/03/2005 18:48 Re: NBA - 29.03.2005
wilson4 Offline
newbie

Meldunek: 15/03/2005
Ja bym stawial na under w meczyku Memphis-Seattle. Obie druzyny defensywne. Niedzwiadki musza wygrac, ale ponaddzwiekowcy nie odpuszcza. Mecz obrony i under na 69%.

Go Cavs, bo wszyscy dzisiaj wtopimy kase i buki znow zarobia. Powodzenia wszystkim!!!

Do góry
#316293 - 29/03/2005 19:07 Re: NBA - 29.03.2005
KotiK Offline
stranger

Meldunek: 26/03/2005
Siema Dzis jest malo meczy wiec trza sie na nich bardziej skoopic:)

*Cleveland - Los Angeles Clippers Typ:1 Kusr:1,55 over190 Kurs:1,90
Gospodarze blisko Play-off i samo to ze sa u siebie powinno starczyc.LA Clippers waleczni w Minesocie, Maggatte i Brand dobrze wymiatali:)ale LeBron James nie pozwoli by Ci dwaj zdobywali wiecej poonktoof nish on:)

*Miami - Toronto +12hc Typ:2 Kurs:1,90 over203 Kurs: 1,90
Miami jush w play-off a Toronto jush nie gra praktycznie o nic:) no ale wiadomi ze Toronto od zawsze waleczne i beda kcieli napykac Miami troszke poonktoof, zreszta Miami bedzie gralo na loozie,a co za tym idzie bedzie over:)

*Memphis - Seattle Typ:??? Kurs:???
W Tym meczu moze stac sie all.Seattle chca byc w play-off a Hemphis zreszta tez, do tego w Memphis Gasol wroocil po kontoozji:) moze yc ciekawie, moze byc tesz over185, ale to moze:)Seattle Posiada 2 potrafiacych all czolowych zawodnikoof, Allena i Lewisa. Zobaczymy co bedzie NO BET.

*Los Angeles Lakers - New York Typ:1 Kurs: 1,50 over201 Kurs:1,90
No wiec w LA LAKERS nie zbyt optymistyczny nastooj 8 meczy z rzedoo przegranych, moze tym razem Oddom i Bryant powstrzymaja Marbury'iego i Kurt Thomas i Crawford'a. pevnie bedzie over201:) szczerze moowiac jestem za LAKERS'ami:)

Zobaczymy co sie dzis w nocy stanie:)
***RE5PECT ALL***

Do góry
#316294 - 29/03/2005 20:46 Re: NBA - 29.03.2005
trueneo Offline
addict

Toronto Raptors u Miami Heat
Totals - Typ: Over 204,5
Usuń
1.91

druzyny do potentatow defensywy nie naleza, grajace w miare ofensywnie

Los Angeles Clippers u Cleveland Cavaliers
Spread - Typ: Cleveland Cavaliers -3,5
Usuń
1.87

cavs u siebie nie takich kozakow ogrywalo

New York Knicks u Los Angeles Lakers
Spread - Typ: New York Knicks +5
Usuń
1.87

tu moze sie zdarzyc wszystko ale obie druzyny graja slaby basket, licze na to ze kobe zagra wiory a marbury cos pokaze

Do góry
#316295 - 29/03/2005 21:00 Re: NBA - 29.03.2005
Adam 635 Offline
enthusiast

Zagrałem Cavs oraz Miami , no i kuponik z overem w Miami , te trzy typy na dwóch kuponach za podobne stawki.

Starałem sie nie szarżować , poczekam na kolejne dni gdzie będzie więcej spotkań.

Życze wszystkim aby owe trzy najczęsciej dzisiaj pisane typy sie sprawdziły i każdy wyszedł na plus

Pozdrawiam i do ranka

Do góry
#316296 - 29/03/2005 21:30 Re: NBA - 29.03.2005
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Ja oprócz wymienionych wcześniej typów zagram sobie dubla
MEM - SEA under 184,0
Memphis U - St.Joseph's 1(NIT w NCAAB)

Do góry
#316297 - 30/03/2005 00:24 Re: NBA - 29.03.2005
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Rozpoczeło się chyba najbardziej obstawiane spotkanie w Cleveland.
Nie widać po Cavs,żeby mieli kłopoty ze zdobywaniem punktow,tak jak w Nowym Orleanie.

Do góry
#316298 - 30/03/2005 00:39 Re: NBA - 29.03.2005
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

27:18 dla Cleveland po 1 kwarcie

Clippers 31% ,Cavaliers 50% z gry

Krytykowani za wystep w NO :Snow 5 asyst,Newble 7pts

to dopiero jedna ćwiartka,ale dzis to już chyba inni Cavaliers niż wczoraj

Do góry
#316299 - 30/03/2005 01:18 Re: NBA - 29.03.2005
padik Offline
Pooh-Bah

Quote:

ale dzis to już chyba inni Cavaliers niż wczoraj

Zgadza sie. Przede wszystkim gra caly zespol a nie tylko jeden zawodnik. Widac ze Cavs to druzyna wlasnego parkietu. Do przerwy ciezar zdobywania punktow rozklada sie rownomiernie na wszystkich zawodnikach Cavs. W pierwszej kwarcie bardzo dobrze zagrali Newble, Snow i Gooden. W drugiej natomiast swietnie gral rezerwowy rozgrywajacy McInnis, ponownie dobry wystep Varejao - temu chlopaki naprawde chce sie walczyc. Ogolnie to rezerwy Cavs wieeele lepsze niz rezerwy LAC. Clippersi trzymali sie mnie wiecej do 9 minuty. Pozniej staneli w miejscu. Dosc powiedziec ze przez kolejne 6 minut zdobyli zaledwie 1 punkt, nie trafiajac ani razu z gry. Niezle gra Maggette ale wiekszosc swoich punktow zdobywa z wolnych. Stara sie go wspierac Kaman. Pozatym LAC graja nieciekawie, duza liczba strat. Wyglada na to ze Cavs kontroluja przebieh wydarzen na boisku. Zmykam ogladac druga polowke a rano napisze jak to wygladalo do konca. Mysle ze Cavs wygraja bez problemow. Powodzenia!

Do góry
#316300 - 30/03/2005 02:24 Re: NBA - 29.03.2005
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Cavaliers - Clippers 94-84 :-)))))))))))

Pięknie,najwazniejszy typ nocy wszedł,super,że wygrali rownież ci,ktorzy grali z minusowym spreadem.

Dla mnie taki wynik to miód,bo dałem dodatkowo za spory grosz winning margins na Cavs w Hillu.
W ten sposób równiez strate na tenisie odbiłem sobie z nawiązką.

A teraz łaczymy się z naszym komentatorem w Cleveland.
Padik ,zdjęliśmy Ci zwrotną:P,możesz relacjonować:-)

Do góry
#316301 - 30/03/2005 03:14 Re: NBA - 29.03.2005
Martin Offline
addict

Meldunek: 18/11/2004
no kuuuurwa panowie zdzrzemnalem sie na moment po 3 kw Miami patrze a tu 3 min do koca a wynik 10-7!!!!
Co ich przyspawalo do parkietu??
Najsmiesniejsze ze dalem trixie wiec nawet jak memphis wygra 4 p to i tak min w plecy eeech...

Do góry
#316302 - 30/03/2005 04:42 Re: NBA - 29.03.2005
DetoX Offline
Carpal Tunnel

Lakers po dwóch kwartach 51:46 oby tak dalej

Do góry
#316303 - 30/03/2005 05:59 Re: NBA - 29.03.2005
DetoX Offline
Carpal Tunnel

Lakers 117-107

Do góry
#316304 - 30/03/2005 06:14 Re: NBA - 29.03.2005
Nycek Offline
enthusiast

Meldunek: 25/05/2004
Po dzisiejszej nocy po raz kolejny doswiadczylem na wlasnej skurze ze nie warto grac under/over Ile razy bym to nie zagral, tyle razy wtapiam... A co najgorsze puscilem to w dubelku z Cavs i niestety jestem znow sporo w plecy

Do góry
#316305 - 30/03/2005 06:37 Re: NBA - 29.03.2005
Leflah Offline
stranger

Meldunek: 03/03/2005
Quote:

Ja po dzisiejszej nocy jestem (nie chwalac sie) 50 zl do przodu wiec stawiam dzis znow na faworytow:

Clevland - Los Angeles Clippers 1 ; kurs 1,55
Clevland jest bardzo mocne we wlasnej hali, w przeciweinstwie do LA na wyjazdach ,pozatym Clevland gra o play offy a Clippersi juz maja prawie zerowe szanse.

Memphis - Seattle 2 ;+4,5 ; kurs 1.8
Memphis ostatnio w slabszej formie, Seatlle przegralo ostatnio pechowo z Washingtonem wiec beda chcieli dzis wygrac.Seattle faworyt moze nie taki pewny ,ale kusi kurs.

Do góry
#316306 - 30/03/2005 06:37 Re: NBA - 29.03.2005
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Kuj żelazo póki gorące.....
1) CLE-LAC 1(-3,5)
2) MIA-TOR over 203,5
3) MEM-SEA 1(-3,0)
4) LAL-NY 1(-4,5) i over 201,5

Po wczorajszej spuer nocce dziś trzeba przełknąć gorzką pigułkę (no może niezbyt słodką )
Przyczyny tego należy szukać w ostatnich kwartach spotkań w Memphis i Miami.
Indolencja rzutowa w ostatniej kwarcie w Miami (pierwsza połowa kwarty - woła o pomstę.... 13pkt - ). Po 3 kw. wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazywały spokojny overek, ale takie właśnie jest NBA - nigdy do końca przewidywalne.
Sonic jeszcze raz potwierdzili, że posiadają silny i dobrze zbilansowany zespół - może ligii nie wygrają, ale pierwszą rundę PO (a może dwie pierwsze?) powinni przejść spokojnie. Misie przegrały też troszkę na własne życzenie - tyle "missed" w ich wykonaniu (co w czwartej kwarcie) dawno nie widziałem. Ale muszą w końcu coś zacząć grać bo PO zaczyna uciekać.
CLE - mecz bez komentarza - motywacja zrobiła swoje - zespół po paru słabszych tygodnia powinien znowu zacząć grać (zdecydowanie do typowania na własnych śmieciach)
LAL - mecz bez historii - spotkały się dwa słabe zespoły - sporo porzucały i wygrał (zgodnie z przewidywaniem) gospodarz który przełamał niechlubną passę 8 porażek.
Dziś nowy dzień - nowe meczyki - trzeba cosik wymyśleć - a i jest z czego!
Pozdrawiam
KRAJAN

Do góry
#316307 - 30/03/2005 08:05 Re: NBA - 29.03.2005
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Dzis minus,ale WM na Cavs radykalnie złagodził straty.
Najbardziej zawiedziony jestem przegrana Memphis,zachowali sie jak nowicjusze i przegrali mecz,w którym przez 3 kwarty dyktowali warunki.
Słabo zagrali w obronie,a w końcówce nie wytrzymali ciążącej na nich presji,przestając trafiać.
Ten wynik to jednak wyraźna wskazówka,by grać teraz mocno na Nuggets i Wolves.

Underowa 4 kwarta w Miami popsuła mi dubla.
Toronto za bardzo chcieli wygrać i w 4 kwarcie dostali szkołę pokory.
Jak obserwowalem live z tego meczu to czułem,ze over nie wpadnie:-(,bo mecz był na styku i Heat w ostatniej kwarcie zmienili sposob gry.co zaowocowało wyraźna wygrana,no ale i mala ilościa punktów,głównie gości.
Pocieszeniem dla mnie,jako fana Heat, jest to,że potwierdzili po raz kolejni,jak silna są ekipa.
Odjechali Raptorsom w niesamowity sposób i mam nadzieję,że tak zrobia z kazdym,przynajmniej u siebie.

Po 2 ostatnich nocach potwierdza się po raz kolejny,ze u schyłku sezonu decydującym czynnikiem,wpływającym na wynik jest motywacja.
Moim zdaniem najmocniej trzeba grać drużyny ,ktore maja przed soba konkretny cel.
Wczoraj nie udalo się tylko Grizzlies,przedwczoraj nikt nie zawiódł.
To samo,co napisał Nycek o u/o ,zauważyłem kilka dni temu,ale mimo wszystko ten jeden,w Miami, postawiłem.
Wydawal mi sie bardzo pewny i....jak na złość nie wszedl:-)

Reasumując trzeba trzymac sie planu,grać przede wszystkim ML i wybierać do kuponów drużyny ...z nożem na gardle:-)

Do góry
#316308 - 30/03/2005 09:20 Re: NBA - 29.03.2005
DELMARCO Offline
Carpal Tunnel

no i pieknie oplacalo sie zainwestowac w lakers, wreszcie wygrali, jak widac granie w nba lepsze od totolotka

Do góry
#316309 - 30/03/2005 09:32 Re: NBA - 29.03.2005
Adam 635 Offline
enthusiast

Kolejna udana noc Cavs i Miami weszły , szkoda tylko tego overu w Miami , bo zanosiło sie na niego , niestety indolencja strzelecka w ostatniej kwarcie pozbawiła Mnie - Nas podwojenia wygranej. Dzisiaj jest sporo meczyków więc będzie co grać i oby wygrywać

Pozdrawiam

Do góry
#316310 - 30/03/2005 09:54 Re: NBA - 29.03.2005
g00niek Offline
Carpal Tunnel

A ja zasnąłem... jeszcze czasu w USA nie przestawili i obecnie mamy różnicę ze wschodem 7 godzin.. niestety... g00niek dziś wygrał 2-1 z szanownymi bukami ale bardziej będzie sprawiedliwy wynik 1-0 bo under (!!!) w Miami i zwycięstwo miśków grałem za drobne więc wyszło na remis, natomiast Cavaliers najmocniej od stycznia bodajże.. Nawet umieściłem ten typ na pewniaku ;-)))

Mogę się chełpić że jednak trafiłem under w Miami, ale widzę że sporo ludzi na tym poległo a ja bym nie stracił jakby był over.. więc mi przykro.. 4 kwarta tragiczna w wykonaniu obu drużyn.. Plusowy spread na Toronto za którym optowałem, ale którego nie zagrałem nie wszedł by jednak.. Ogółem moja noc baaardzo udana dzięki ziomkom z OHIO ;-))

Pozdrawiam
Dominik

Do góry
#316311 - 30/03/2005 10:58 Re: NBA - 29.03.2005
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Mogę się chełpić że jednak trafiłem under w Miami, ale widzę że sporo ludzi na tym poległo a ja bym nie stracił jakby był over.. więc mi przykro.. 4 kwarta tragiczna w wykonaniu obu drużyn.. Plusowy spread na Toronto za którym optowałem, ale którego nie zagrałem nie wszedł by jednak..

g00niek,dlaczego nie wszedl over ?
Odpowiedziałeś na to w ostatnim cytowanym przeze mnie zdaniu.
Uzywając opisu "bokserkiego":-) to przez 3 rundy trwała wymiana ciosów i był remis na punkty.
W 4 rundzie Miami,nie wdając sie w szarpaninę,robiąc uniki, po prostu wypunktowało Toronto,a ci nie byli w stanie zadawać ciosów
Wqrzony trener Raptors popełnił przewinienie techniczne i zostal upomniany w narożniku.

Liczylem,że juz na poczatku meczu,a przynajmniej do przerwy Heat uzyskają 8-10 punktów przewagi i gdyby tak przebiegal mecz,to wpadłoby 220 punktow co najmniej.
Jednak Toronto za dlugo dotrzymywało kroku i moi przeszli do bardziej uważnej defensywy.
Może to nie jest ich najmocniejsza broń,ale na nie broniących Raptors starczyło.
W ostatnich 2 minutach obaj trenerzy sięgnęli po grajków siedzących na końcu ławki,w Toronto wszedł jakis Pope i przy przewadze 9 punktow oczywiscie został,jako świerzak, sfaulowany(kto wpadl na to,by akurat jemu zagrac piłke do wyprowadzenia?)
Facet sie chyba przestraszył,że jest na parkiecie ,bo nie trafil 2 osobiściakuff,potem Rose przestrzelił trójke,no i juz nie było sensu gonić 2-cyfrowej przewagi w ostatniej minucie.
Gdyby Miami tak daleko nie odjechało,to sadzę,że 2 setki by w tym meczu padło,bo 15pts w 2 ostatnich minutach to nie jest niemozliwe w NBA,ale...mecz musi byc do końca grany na styku.

Dobra,nie ma sensu juz dalej się rozczulac,dziś w nocy sporo meczow z udzialem drużyn,które o cos walczą i mysle,że spokojnie złozymy z tej bogatej oferty jakies fajne kupony

Do góry
#316312 - 30/03/2005 11:32 Re: NBA - 29.03.2005
padik Offline
Pooh-Bah

Ja wczoraj na lekkim plusie. Trafilem Cavs, spudlowalem Misie, ale ze Cavs byli za wiekszy stake ti wyszedl maly plusik z tego. Co do samego meczu to nie bylo to porywajace widowisko. Oba zespoly graly na dosyc niskiej skutecznosci. Tak jak pisalem wczesniej Cavs odskoczyli pod koniec pierwszej kwarty na 11 pkt i do konca meczu bezpiecznie kontrolowali przegieb wydarzen na boisku. Widac ze sa wybitnie druzyna wlasnego parkietu. Martwic moze jedynie fakt, ze w dosyc latwy sposob roztrwonili prowadzenie, ktore wynosilo juz 20 pkt, tak ze na 5 min przed koncem LAC doszli ich na 5 pkt. Jednak ani przez moment zwyciestwo Cavs nie bylo zagrozone. Przede wszystkim gral caly zespol a nie tak jak w Nowym Orleanie sam LeBron. Pod obiema tablicami szalal Ilgauskas, dobry mecz zagrali Gooden i Newble. Wogole ciezko kogokolwiek zganic za cokolwiek w Cavs. Wszyscy grali rowno, nikt sie nie wyroznial, nikt nie odstawal zbytnio - poprostu dobra, zespolowa koszykowka. Tego samego nie mozna powiedziec o Clipersach. Przez trzy kwarty grala tam praktycznie tylko trojka zawodnikow (Maggette, Brand i bialy center Kaman). Dosc powiedziec ze pozostali zawodnicy narzucali przez pierwsze trzy kwarty chyba nie wiecej niz 10 punktow. Dopiero w 4 kwarcie z bardzo dobrej strony pokazal sie rezerwowy Brunson - postraszyl pare razy trojkami, ale na jego rzuty Cavs odpowiedzieli trojkami LeBrona i Pavlovica. Reasumujac: Widac ze Cavs u siebie to calkiem inna druzyna niz na wyjezdzie. Grali ladna, przemyslana, zespolowa koszykowke z duza iloscia asyst i wykorzystaniem wszystkich bedacych na parkiecie zawodnikow. Mysle ze stawianie na Kawalerzystow we wlasnej hali jest bardzo dobrym pomyslem (Ameryki nie odkrylem, bo to samo pokazuja statsy). Pozdr.

Do góry
#316313 - 30/03/2005 12:36 Re: NBA - 29.03.2005
mmv Offline
member

Quote:

Puściłęm coś takiego w Toto-Mixie:

Miami-Toronto 1
Miami-Toront over 203
Cleveland-LA Clippers 1

Liczę na

No to się przeliczyłem...

wniosek: Nie graj na u/o bo to loteria.

Do góry
#316314 - 30/03/2005 12:55 Re: NBA - 29.03.2005
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Mmv to nie tak, czasami bardzo ładnie można grać u/o i pięknie wchodzi, wczoraj over powinien być, a że nie było zerknij na wywód amkwisha powyżej, zgadzam sie w 100%..

A mnie jeszcze jedna refleksja się nasunęła, zabraknie nam jednego z najlepszych Europejczyków w playoffach.. Pau Gasol i Misie nie wejdą, takie jest moje zdanie, wyprzedzi ich i Denver i Minnesota, Mina chyba trochę niezasłużenie bo Memphis byli dużo równiejsi w przekroju całego sezonu...

Pozdrawiam
Dominik

Do góry
#316315 - 30/03/2005 13:06 Re: NBA - 29.03.2005
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Dominik,to zróbmy przyjacielski,honorowy zakład:-)

Kto w PO ?

Grizzlies - Timberwolves

Dla mnie czysta jedynka,mimo wszystko:-)

Fakt,że schedule maja paskudny,ale,tak jak wczoraj pisałem,potentaci (DAL,SA) bedą sie "ustawiać" na miejsca 2-4 i tu widze szanse Grizzlies.
Swoja drogą kursy na Misie w ostatnich ich 6 meczach sezonu beda bardzo atrakcyjne i tu upatruję okazji do postawienia poważniejszych kwot na Memphis.

Do góry
#316316 - 30/03/2005 13:15 Re: NBA - 29.03.2005
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Wchodzę w to Stake niech będzie piwo w Wawie
I będę sercem za Misiami ale piwem za Minnesotą..

Do góry
Strona 1 z 3 1 2 3 >

Moderator:  rafal08