Wrocław z Zielonką przełożony. W bydgoszczy pada. Ciekawy jestem gdzie sie odbędą zawody. Na obecną chwilę Najkorzystaniej wygląda win Gorzowa z Totomiksu przy kursie 1,50 i wygrana Gdańska w Czewie za 6,0 w Tobecie. Pod nieobecność Nickiego, goście stają przed niepowtarzalną szansą zagarnięcia pełnej puli. Skład gospodarzy (9. Drabik, 10. Gapiński, 11. Richardson, 12. Szczepaniak,13. Hancock, 14. Miturski. 15. Woffinden) na torze po opadach deszczu wcale nie wyglada korzystaniej od przyjezdnych. U nich na przyczepnych torach moze pojechać każdy, co w przypadku Drabika, Gapy (pierwszy występ po kontuzji) może być problemem. Szczepaniak też nie przepada za tego typu nawiezrzchnią. Moim zdaniem, Polny poszuka argumentów, by przekonać swoich raiderów do skutecznej jazdy. W najgorszym ukaładzie, niezłym rozwiązaniem powinien być hc +8,5 na gdańszczan za 1,90. Bydgoszcz z Lesznem odpuszczam, bo nie mam przekonania do Byków, którzy w tym sezonie zawodzą na całej lini. Teoretycznie powinni wygrać, ale ja im nie ufam, dlatego w typowaniu tego pojedynku pasuję.