pODSUMOWANIE (dla prawdziwych fanow hokeja - choc po zakonczeniu mistrzostw i braku zakldow widze ze ich juz troszke mniej) ::
grupa A
Norwegia
Polska
Wegry
Wlk Bryt
Japonia
Chiny
-------------
Gospodarze tych mistrzost zapewne ostrzyli sobie jezyki na awans - nie udalo sie "stety" - bedzie latwiejszy rywal w przyszlym roku do ogrania, niezasadnoine do konca zaowdow opinie niektorych o wielkosci hokeistow znad dunaju - dla mnie kleska - gdyby nie to ze sa gospodarzami - pewne 5 miejsce, jak dla mnie slabeusz - sredniak Dyw 1.
Norwegia - bez 2 zdan - zasluzony awans, byli od nas o wiele lepsi i madrzejsi taktycznie, w pelni zasluzony pewny awans- nalezy zyczyc utrzymania w 2006r. zeby za 2 lata sie z nimi znow nei zmierzyc o punkty
Japonia - troszke sie przleiczylem oceniajac azjatow - chyba odebranie im miejsca w elicie bylo odebraniem go na cala wiecznoisc - prtognozuje iz do 5 lat beda obrywac od chinoli
Anglia - noc ocz tu pisac - jak co roku pewniak Dyw 1, urywajacy w niespodziewanym momencie punkty faworytom, dziwie sie bardz oz e w tym kraju nie ma mocnej ligi i repry
Chiny - za p[are lat pogromca Japoncow, w przyszlym roku zapenwe awansuja z powrotem
Polska - podejrzewam !! ze troszke szczescia wiecej i w przyszlym roku ogladalibysmy ciekawy hokej na najwyzszym poziomie z udzialem nasdzych hokeistow - niestety dopoki ktos u nas nie wezmie dzialaczy "za dupe" i nie naprawi hokeja(ogolnie - caloksztalt) dopoty nie mamy co liczyc na zadne sukcesay - ale !1 zalazek niezlej ekipy jest i usimy to wykorzystac - gdyby gral JAWA I CZERKWAWSKI - mysle ze swietowalibysmy awans, niestety los jest czasem okrutny.
Szczegolni gracze naszej ekipy :
Radziszewski - dobry bramkarz, nic mu ujmowac nie mozna - ale "zapie...lil" awans w meczu z norwegia - co w hokeju u brakarza powinno go wykluczac z wystepow w reprze
Laszkiewicz - 1 szkrzypce naszej ekipy, bez niego nie byloby 2 miejsca
Plachta - j.w i dodatkowo od siebiue zaznaczam - dla mnie jest to hokeista nr 1 w Polsce - wysmienity technik, idealny lider zepsolu - widac ogranie z DEL
Lukasz Sokol - podobnie jak JAROS twardy dobry trzon ekipy - bez nich nie ma co budowac tej druzyny
Michal Garbocz - jego doswiadczenie technika i ogranie - j.w maja kluczowe znaczenie fdal gry teamu
Ogolnie zespol byl mocno oslabiony, zbyt oslabiony brakiem "jedynego" golkipera nadajacego sie na gre o najwyzsze cele - aktualnie.
Z bramkarzem w hokeju jets troszke jak z winem i kobietami - im starszy tym lepszy - byle sie jesazcze nie sypal

:)
W przyszlym roku powinno byc OK, jezeli zostanie Sidorenko (rowniez slowa pochwaly) i nie bedzie takiej plagi kontuzji jak teraz.
POZDRAWIAM WSZYTSKICH KIBICOW HOKEJA - spotkamy sie na dyskusjach i przy okazji MS gr A - mam nadzieje ze polsat stanie wysokosci zadania

:) i pokaze mecze tych zawodow !!