#323902 - 15/04/2005 09:05
Re: MLB - 15.04.2005
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/03/2004
|
Quote:
#5 Dzień - stan konta 1031,25Euro
1) Texas - Toronto 1(-1,5) 2.40 stawka 15Euro (po wczorajszej porażce) 2) Boston - Tampa Bay 1(-1,5) 2.00 stawka 10Euro (nowa "pp") 3) CWS - Seattle 1(-1,5) 2.60 stawka 10Euro (nowa "pp") 4) Oakland - LAA 1 1.95 stawka 10Euro (nowa "pp") 5) Philadelphia - Florida 1(-1,5) stawka 10Euro (nowa "pp")
Stan konta po zawarciu zakładów - 971,25Euro
Pozdrawiam KRAJAN
POP : Stan konta po zawarciu zakładów - 976,25Euro
|
Do góry
|
|
|
|
#323903 - 15/04/2005 12:54
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Feher,Ty masz decydujące zdanie,jeżeli chodzi o tematy MLB,wiec pytam Ciebie:-)
Przypuśćmy,że podam typ do rankingu na wiele godzin przed meczem,a potem zmiena jednego ze starterów. Czy w takim przypadku moge podać typ na inny mecz i anulować poprzedni?
I jeszcze jedno. Przydalby się temat "Ranking MLB - pytanie i reklamacje",żeby takimi postami jak mój,nie zaśmiecać topików dziennych i oczywiście konkursowego.
|
Do góry
|
|
|
|
#323906 - 15/04/2005 13:27
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/10/2002
|
Wczoraj zamknięty Texas, dzis kontynuacja Tampa Bay OUOUOUO - typ na O Jutro prawdopodobnie pojawią sie kolejne serie, ja jednak wyjezdzam w poniedzialek i robie przerwe ok 2 tyg. Troche zaległośc mi sie narobi 
|
Do góry
|
|
|
|
#323907 - 15/04/2005 14:10
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/08/2001
|
Witam,
@amkwish, @lukboj - to co napisal @lukboj to oczywiste natomiast @amkwish'owi chyba raczej chodzi o sytuacje czy mozna zmienic typ w rankingu.
Z tego co pamietam w zeszlym roku nie uwzglednialismy sytuacji czy dany pitcher wystartowal czy tez nie. Nie chcialbym wnikac w regulaminy 50 bookow czy anuluja jak jednego czy dwoch zmienia czy jeszcze w innych przypadkach (zagral 2,3 czy 5 inn) itd.
Na pewno mozna zmienic typ w rankingu kiedy pierwszy jest odwolany np: ostatnio mecz CHC-SD.
Teoretycznie mozna obejsc ten pkt regulaminu podajac nowy typ w ciagu 10 min od podania poprzedniego.
Jezeli cos takiego bedziemy chcieli wprowadzic musi to byc uwzglednione w regulaminie tak aby kazdy byl o tym poinformowany np: jedyny wyjatek tak jak napisal @lukboj
Temat do dyskusji w nowym temacie.
@amkwish - czekalem z zalozeniem tematu az sie "rozkreci karuzela"
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#323909 - 15/04/2005 18:29
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2004
|
Quote:
#5 Dzień - stan konta 1031,25Euro
1) Texas - Toronto 1(-1,5) 2.40 stawka 15Euro (po wczorajszej porażce) 2) Boston - Tampa Bay 1(-1,5) 2.00 stawka 10Euro (nowa "pp") 3) CWS - Seattle 1(-1,5) 2.60 stawka 10Euro (nowa "pp") 4) Oakland - LAA 1 1.95 stawka 10Euro (nowa "pp") 5) Philadelphia - Florida 1(-1,5) stawka 10Euro (nowa "pp")
Stan konta po zawarciu zakładów - 971,25Euro
Pozdrawiam KRAJAN
Takie cos mi sie podoba tak trzymac i tak pisac !!! Dzis MINESOTA 2 ktos pisal wczesniej ze ten Santana jest niezly!
|
Do góry
|
|
|
|
#323910 - 15/04/2005 19:17
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/06/2003
|
@ Krajan Przy typie 5) chyba się walnąłeś, w sumie nie wiadomo którą parę zagrałeś  Floryda gra z Metsami Wczoraj grałem na Metsów z Houston. Wygrali ale było to niezmiernie szczęśliwe zwycięstwo, przez pierwsze 6 inningów Houston grało dobrze, Backe nieźle rzucał, a Zambrano to po prostu tragedia, miał niesmowite szczęście, że kiedy schodził Houston miało jedynie 3 punkty (gdyby miało z 8 nikt nie mógłby mieć pretensji. Później jeden dobry inning i 3-0 i Metsi fartem wygrali. Nie wierzę, że dwa razy od rząd będzie im aż tak sprzyjał Bóg Bejsbolistów. I ponieważ ślęczałem przed monitorem i śledziłem ten mecz piłka po piłce to dzisiaj gram przede wszystkim dubla: Floryda 1.64 Houston 1.95 Z podobnego powodu gram dziś też Texas. Wczoraj Halladay po prostu rozstrzelał Texas, dziś Lilly powinien być łatwiejszy do pokonania przez Rangersów. Texas 1.76 I trochę kopiuję Donica ale też podoba mi się bardzo typ na over w meczu TB - Boston (Over10) 1.94 Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#323911 - 15/04/2005 19:28
|
veteran
Meldunek: 04/11/2003
|
Witam, kilka dni temu pisałem o przetestowanej w zeszłym sezonie progresji w meczach NYY-BOS. Przypomne, polega ona na tym, aby grać drużynę na którą buki wystawiły wyższy kurs. Dotychczas kończyła się maksymalnie na 4 etapie. Na wstępie tego sezonu niezbyt się sprawdza jako progresja, bo ... wchodzi w pierwszym etapie  : Game 1 - win BOS @2.07 Game 2 - win NYY @2.15 Game 3 - win BOS @2.40 Co ciekawe, w tej serii weszłyby nawet -hp na underdogów:) Tego typu progresję w końcówce zeszłego sezonu zacząłem również sondować w derbach Kaliforni, efekt również był zadowalający. Ktoś pisał że te nasze progresje nie mają nic wspólnego z znawstwem tematu. W dużej mierze, tak - szczególnie na początku i w końcówce sezonu. Dobrym przykładem są mecze powyżej. Np. we wczorajszym meczu nie pokusiłbym sie na stwierdzenia że BOS wygra przeciko NYY i Randemu. Jako że taki kierunek przybrała moja progresja, nawet zbytnio nie analizowałbym tego meczu. Gdybym zabrał się za analizę - jednoznacznie wyszłoby NYY win !!! Za 2-3 tygodnie liga powinna stać się bardziej przewidywalna i wtedy może zacznę mocniej grać jakieś typy które po analizie bardzo jasno sie wykrystalizują:) PS. Donic, po weekendzie przejmę Twoją dziełkę i poszukam serii do przerwania, więc odpoczywaj spokojnie:) Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#323912 - 15/04/2005 19:36
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2003
|
Poniewaz mam chwilke wolnego czasu, to postanowilem sobie poanalizowac  1) Suppan,Jeff [STL Cardinals] vs Sheets,Ben [MIL Brewers] Ofensywa Cardinals wciaz nie gra tak jak trzeba. Zwlaszcza jestem zawiedziony gra Rolena. Czyzby odstawil sterydy?  Pujols i Walker tez na razie bez rewelacji i gdyby nie Edmonds to St. Louis pewnie w ogole by punktow nie zdobywali. Z drugiej strony Sheets to jeden z lepszych pitcherow i mimo iz i Pujols i Walker maja dobre statystyki przeciwko niemu, to w ich obecnej formie raczej Sheetsa nie rozwala  Typ: Milwaukee @ 1.847 2) Pavano,Carl [NY Yankees] vs Chen,Bruce [BAL Orioles] Co tu duzo pisac, dwie potegi ofensywne, swietne statsy czolowych palkarzy Yankesow przeciwko przecietnemu pitcherowi jakim jest Chen. Z drugiej strony Pavano dostal juz pare punktow od Orioles w tym roku, swietna forma Briana Robertsa i genialny Miguel Tejada. Mysle, ze to wystarczy. Jezeli dzis nie wejdzie, to oczywiscie progresja do konca serii. Typ: over 10 @ 1.869 3) Lowry,Noah [SF Giants] vs Wright,Jamey [COL Rockies] Tutaj w zasadzie tylko gra na przelamanie serii bo Colorado ma szanse na bycie najgorsza druzyna w tym sezonie. Na plus jednak nalezy zaliczyc, ze Rockies zazwyczaj u siebie graja lepiej no i Wright zostawil bardzo dobre wrazenie w pierwszym swoim meczu, z San Fran wlasnie. Mysle, ze dzis jest duza szansa, jak nie to rowniez progresja. Typ: Colorado @ 1.97 No dobra, starczy 
|
Do góry
|
|
|
|
#323914 - 15/04/2005 19:49
|
old hand
|
Quote:
Wczoraj grałem na Metsów z Houston. Wygrali ale było to niezmiernie szczęśliwe zwycięstwo, przez pierwsze 6 inningów Houston grało dobrze, Backe nieźle rzucał, a Zambrano to po prostu tragedia, miał niesmowite szczęście, że kiedy schodził Houston miało jedynie 3 punkty (gdyby miało z 8 nikt nie mógłby mieć pretensji. Później jeden dobry inning i 3-0 i Metsi fartem wygrali.
No nie wiem, czy fartem... wygrali już 4-ty mecz pod rząd i każdy z nich dokładnie w ten sam sposób - przegrywając przez większość meczu i wygrywając w końcówce. W którym momencie przestaje to być już szaleństwo a zaczyna się metoda?
Fartem bym tego jednak nie nazwał, ten klub gra po prostu agresywny baseball - wymusza błędy przeciwników. Tak jak wczoraj Reyes, którego niesamowita szybkość na bazach wywiera straszną presję na defensywę przeciwnika i powoduje jej błędy. Taka jest filozofia nowego trenera, który sam kiedyś grał (i to nieźle) w MLB i słynął z takiego właśnie podejścia do gry.
Dzisiaj mecz z Florydą da odpowiedź czy Metsi są w stanie powalczyć o NE East. Floryda również gra agresywny baseball - no i dzisiaj oczywicie rzuca dla nich Beckett, który jeszcze nie oddał punktu w tym roku. Dla Metsów ich zdecydowanie najsłabszy pitcher (Heilman), który jeszcze rok temu był uważany za ogromny talent i przyszłą gwiazdę. Dzisiaj nikt już oczywiście w to nie wierzy. Widziałem go kilkanaście razy i muszę powiedzieć, że gość ma tylko jeden przyzwoity rzut (sinker), reszta jest poniżej przeciętnej (zwłaszcza fastball, który ostatnio nie osiąga 90 mil/godz. i nie ma żadnej bocznej rotacji - to jest poziom 3 ligi - i właśnie na fastballu oddaje większość homerunów).
Najsłabsza jest jednak głowa - on gra pod ciągłą presją i niestety sobie nie radzi.
Pomimo wszystko, w sytuacji gdy ponad 80%% publiki obstawia Florydę, myślę że Metsi mogą być atrakcyjnym wyborem z uwagi na wysoki kurs (value bet). Oczywiście warunkiem jest aby Heilman rzucił minimum 6 inningów i schodząc nie miał straty większej niż 2-3 punkty. Jeszcze ważniejsze jest aby Metsi zdołali zrzucić Becketta nie później niż w 7 inningu. Tak czy inaczej, będzie ciekawie 
|
Do góry
|
|
|
|
#323917 - 15/04/2005 20:13
|
old hand
|
Quote:
Może nie precyzyjnie się wyraziłem z tym fartem, mi bardziej chodziło o bardzo szczęśliwe rzucanie Zambrano, to co on wyczyniał, 3 baza zajęta a on 5 balli rzuca, później pierwszy pałkarz baza, następny baza, następny baza i w sumie trzy bazy zajęte i trzech pałkarzy do wyautowania, pierwszy SOut, ale drugiemu i trzeciemu pozwolił odbić i koledzy z pola go wyratowali zresztą kilka razy, w ogóle to Metsi zawdzięczają zwycięstwo włanie obronie w polu. Zobaczymy jak im pójdzie dzisiaj
Widzisz, to jest właśnie klasyczny Zambrano. On ma fantastyczny talent, jego piłki mają niesamowitą parabolę lotu - skręcają w locie (Amerykanie mówią, że jego piłki mają "natural movement"). Dlatego strasznie trudno trafić u niego homeruna.
Niestety oddaje za to mnóstwo "bloopersów" - bo pałkarze uderzają nieczysto i piłki spadają w dziwne miejsca... Dzięki tej paraboli lotu Zambrano oddaje również dużo "walków" bo on nie ma pełnej kontroli nad tym gdzie jego piłki lądują. To wszystko powoduje, że Zambrano przypomina np. Wakefielda z Bostonu - ostatniego "żyjącego" knuckleballera (knuckle ball = piłka narzucona przez pitchera kompletnie bez rotacji i przez to lecąca tam gdzie Pan Bóg ją poniesie).
|
Do góry
|
|
|
|
#323918 - 15/04/2005 21:08
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/10/2002
|
Ha... Andy to prawda.. Tim Wakefield... jego "knuckleballe" to tak jak styl przeżutowy w skoku wzwyż czy też stary styl w skokach narciarskich... A piłki te caharakteryzuja sie też tym że używa on przy nich kciuka i palca wskazującego najmocniej... Ale wiecie jaką koleś jest darzony estymą w uczelnianym Bostonie.. ulala.. Birda nie przegania, ale juz Kevina McHale'a czy Roberta Parrisha może.. Porównanie z koszykówką  Zaczynał w Pittsburghu ale juz dekada minęła jak jest w Bostonie...
|
Do góry
|
|
|
|
#323919 - 15/04/2005 21:49
|
old hand
|
Zagadzam się Oglądanie Wakefielda w akcji to prawdziwa uczta  Radocha zagwarantowana, bo czy może być coś śmieszniejszego niż np. potężny Giambi wywijający niecelnie pałką na 60-milowe narzuty Wakefielda? Niestety, to już jest dinozaur, wydaje mi się że nigdy już nie będzie w MLB prawdziwego knuckleballera... Tu trzeba szybko dodać, że jest wciąż jeszcze kilku pitcherów, którzy mają w swoim repertuarze knuckle ball, ale tylko jako jedną z broni w swoim arsenale. Np. Mussina używa tzw. knuckle-change, to jest jakby jego osobisty "wkład" w teorię narzutów, bo o ile wiem nikt nigdy tego nie próbował. Otóż piłka taka, podobnie jak w przypadku klasycznego knuckle-ball, nie ma rotacji, ale za to nie "świruje" pod koniec lotu tylko leci prosto (i w tym przypomina "change-up"). Zresztą Mussina ma chyba największy repertuar rzutów ze wszystkich pitcherów jakich znam...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|