#3271822 - 15/07/2009 23:17
Re: FIVB World League 2009
[Re: kardynal20]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/11/2007
|
Tallu myslalem tak jak Ty przed 1 meczem ale 1set a moze i 2 naprostowaly mi sytuacje
Finowie sa w tej chwili o "lata swietlne" przed nami
napisales o ich atutach i watpie zeby zanikly przez kilka dni a tez tak gdybalem
ogolnie rzecz biorac finowie win, jak ktos znajdzie bym lekko -2,5 wiecej -1,5 i zgadzam się  jak ktos znajdzie tez jestem zainteresowany -2,5 seta na Finów.. Nasi prerzentuja się nedznie i nie posiadaja obecnie atutów przemawiających za ich zwycięstwem, a publiczność wszystkiego za nich nie zrobi;) Finowie ML po pieknym kursie 2.00  i chetnie uderzyłbym -2,5 lzej troche = jakby ktos znalazl 
|
Do góry
|
|
|
|
#3271909 - 15/07/2009 23:56
[Re: GreyTiger]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/04/2005
|
jak ktos znajdzie bym lekko -2,5 wiecej -1,5 W SB są kursy na FIN -2,5 po 7 -1,5 po 3,25 
|
Do góry
|
|
|
|
#3272003 - 16/07/2009 00:32
[Re: rozwadowski]
|
enthusiast
Meldunek: 30/10/2002
|
czy gramy w takim skladzie jak kolega podam n apoprzedniej stronie plus bakiewicz i piekny kadziewicz ?! to = +1,5 fin za 1,5 ( Bwin) raczej izzzii ??
|
Do góry
|
|
|
|
#3272074 - 16/07/2009 00:53
[Re: dadycool]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/04/2004
|
no cóż każdy ma swoje zdanie i na tym polega dyskusja ale jak ktoś pisze ze finowie lata swietlne za Polakami w.... SIATKÓWKE.. to mnie to przeraza...
Ależ my tu dyskutujemy o obecnej drużynie narodowej mężczyzn, jaka występuje w tegorocznej LŚ, nie o całościowym potencjale obu państw. A to jest różnica  Finowie są w obecnej chwili tak jakby na etapie wyżej pod względem przygotowania. U nas powtarza się, że głównym celem są EL, więc tego się trzymajmy, ale potrafmy obiektywnie ocenić obecny stan rzeczy.
|
Do góry
|
|
|
|
#3272164 - 16/07/2009 01:48
[Re: _Korver_]
|
old hand
Meldunek: 09/08/2002
|
panowie momencik, ten Esko cały to nie jest żaden magik, dajmy takie przyjęcie przez cały mecz Łomaczowi a też bedzie wygladalo, ze najlepszy rozgrywacz w europie.
umowmy sie, ale ten koles nie umie zrobic czegos z niczego jak Chamucki czy Ricardo. Wystawia dobrze, a nawet bardzo dobrze, bo ma przyjecie, a to wynika z tego, ze nasi w Finlandii serwowali jak chlopaki w podstawowce na SKSie ! i wcale nie przesadzam, bo zagrywka Klosa, Nowakowskiego i Mozdzonka z miejsca balon 5 metrow w aut to jest poziom podstawówki a nie ligi swiatowej.
jasne, ze ktos tam musi miec zagrywke mocna, ktos szybujaca, zeby byla zmiennosc, ale nie rozumiem jak koles, ktory trenuje codziennie przez ladnych pare lat, ma ponad 200cm nie nauczyl sie regularnie serwowac, juz nie mowiac o tym, zeby bylo mocno.
|
Do góry
|
|
|
|
#3272840 - 16/07/2009 05:26
[Re: Arsen]
|
veteran
Meldunek: 08/07/2007
|
jak na razie po 7 meczach z brazylia i finlandia(nie licze wenezueli bo to mija sie z celem)mamy 0 punktow i 3 ugrane sety,nie wiem na co my liczylismy marzac o dzikiej karcie,Drzyzga dzisiaj powiedzial madre slowa - kontry Finow sa zabojcze,mowilem wczesniej o Esko,ten kto ogladal uwaznie caly mecz widzial co ten gosciu wyrabial na parkiecie,dla mnie on wygral dzisiaj ten mecz dla Finow,jutro przewiduje podobny scenariusz czyli wygrana Finlandii obojetnie w jakim stylu,pozdrawiam:)
|
Do góry
|
|
|
|
#3272883 - 16/07/2009 05:44
[Re: Zlatan]
|
Inwestor
Meldunek: 07/12/2004
|
Jutro jesli Finowie wygraja znowu za 3pkt to postawia wysoko poprzeczke Wlochom i Rosjanom ktorym tylko 6pkt bedzie dawac dzika karte.
|
Do góry
|
|
|
|
#3272888 - 16/07/2009 05:49
|
old hand
Meldunek: 09/08/2002
|
jasne, ze ktos tam musi miec zagrywke mocna, ktos szybujaca, zeby byla zmiennosc, ale nie rozumiem jak koles, ktory trenuje codziennie przez ladnych pare lat, ma ponad 200cm nie nauczyl sie regularnie serwowac, juz nie mowiac o tym, zeby bylo mocno.
Możżżżdżżżżżooooonek, meczoooowa, z miejsca, w aut .... rece opadaja a z reszta... tego sie w sumie spodziwalem
|
Do góry
|
|
|
|
#3272923 - 16/07/2009 06:22
|
veteran
Meldunek: 08/07/2007
|
panowie momencik, ten Esko cały to nie jest żaden magik, dajmy takie przyjęcie przez cały mecz Łomaczowi a też bedzie wygladalo, ze najlepszy rozgrywacz w europie.
umowmy sie, ale ten koles nie umie zrobic czegos z niczego jak Chamucki czy Ricardo. ja sie tak podniecam caly czas tym Esko ale dawno nie widzialem tak wszechstronnego rozgrywajacego,z drugiej pilki atakowal bodajze 5 razy jak rasowy atakujacy i wszystko mu weszlo,a ta pilka przeciagnieta z 10 metrow do Oivanena na prawe skrzydlo po prostu majstersztyk:)
|
Do góry
|
|
|
|
#3272935 - 16/07/2009 06:55
[Re: Zlatan]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/04/2004
|
Bwin chyba jako pierwszy wychylił się z kursem na jutrzejszy mecz Polaków. Tak jak można była przewidzieć, nastąpiła korekta kursów. Już Polacy nie są faworytem. Szkoda. Co do drugiego meczu byłem przekonany, by zagrać na Finów. W pierwszym dawałem jeszcze szanse Biało-Czerwonym, lecz w chwili obecnej zastanawiam się w ogóle, czy @1,72 na Finów jest jeszcze 'value'.  Jakieś opinie?
|
Do góry
|
|
|
|
#3274203 - 17/07/2009 00:31
[Re: kardynal20]
|
veteran
Meldunek: 11/01/2008
|
Bardzo wierzylem wczoraj w zwyciestwo Polakow. Zawiodlem sie na trenerze i na naszych chlopcach. Widac po nich braku doswiadczenia, to zrozumiale, ale bledy w komunikacji byly tragiczne. Postanowilem szybko przeanalziowac nasz sklad w przekroju ostatnich spotkan ze Skandynawami. Rozegranie: Woicki wiele nie pogral, ale nic dobrego o jego grze nie mozna powiedziec, na pewno o wiele slabszy niz rok temu. Lomacz to mlody chlopak i moze byc dobrym zawodnikiem jak na razie ma wielkie problemy z rozegraniem gdy przyjecie jest gorsze. Atak: Jarosz potrafi dobrze zaserwowac i chyba tyle, najczesciej na podwojnym bloku dostaje czape lub wyblok. U Gromadowskieko widac brak gry na wyzszym poziomie. Jednak Serie B nie wyszlo mu na dobre. Zdecydowanie najlepszy zawodnik wczorajszego meczu. Przyjecie: Kurek z Bartmanem w kratke niby dobry ataka, ale przyjecie slabiutkie. Jak dla mnie Bartman musi moczyc beret w wiadrze zimnej wody. Bakiewicz totalnie bez formy, Ruciak spisuje sie jak na niego przystalo dosyc pewny w przyjeciu a w ataku szybsza pilke rowniez skonczy. Srodkowi: Mozdzonek prowadzi w konczacych blokach, ale mial bardzo malo wyblokow w ataku nie dostaje zbyt wielu pilek a jak juz dostaje to wyglada to roznie. Nowakowski to dla mnie czlowiek zagadka. Ogolnie porusza sie jak zolw ale na boisku bardzo dynamiczny, jak dla mnie na podstawowa 6 troszke za slaby. Grzyb gral za malo aby sie wypowiadac tak samo jak Klos czy Kadziewicz, chociaz bylo widac wczoraj, ze w 2. secie kierowal polskim blokiem. Libero: Ignaczak jak dla mnie gra kiepsko. Zdecydowanie ma mało obron, przyjecie nienajgrosze, ale tez bez rewelacji. Juz nie mowie o rozgrywaniu pilek przypadkowych, ktore najczesciej laduja mu pod nogami.
Ogolnie jest zle! Finowie poczuli swoja szanse i na pewno bedzie im bardzo dzisiaj wygrac za 3 pkt. Chociaz robie to z wielkim sercem gram dzisiaj linie under 160,5 po 3,80 liczac na 3-O dla Suomi.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|