Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#3363902 - 28/08/2009 21:43 Ekstraklasa V kolejka - 28-30.08.2009
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006

Zapraszam do typowania

Do góry
Bonus: Unibet
#3363909 - 28/08/2009 21:54 Re: Ekstraklasa V kolejka - 28-30.08.2009 [Re: drfocus]
stoprocent_ Offline
veteran

Meldunek: 02/03/2006
tak sobie patrze w tabele i co widze, wisla jaga remis sie kroi, wiec polecam zagarc wlasnie na X. zadnej analizy nie moge przedstawic, jedynie to ze mam chelerne przeczucie patrzac na tabele, nic innego nie widac jak remis wisly, 4 zwyciestwa pod rzad, piatego juz nie bedzie. remis.

Do góry
#3363917 - 28/08/2009 22:04 Re: Ekstraklasa V kolejka - 28-30.08.2009 [Re: drfocus]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Na dzsiaj dwa mecze i dwa typy:

O 17:45 Piast Gliwice podejmuje Odre Wodzisław - także jedne z licznych derbów Śląska. Patrząc na historie spotkań Gliwiczanie przegrali u siebie z Odrą w lidze tylko raz - jak byli gospodarzami w ....... Wodzisławiu. Reszta spotkań to wygrana gospodarzy, obie ekipy po porażkach w 2 pierwszych kolejkach nastepnie zanotowali 2 wygrane. Gdzieś wyczytałem, że obie drużyny sobie pomogą i będzie remis. Tylko tak naprawdę remis to strata 2 punktów a nie zyskanie jednego. Jeśli miałaby być jakaś pomoc to dzisiaj wygrywa Piast a na wiosne Odra i wtedy obie mają po dodatkowe 3 punkty. Wracają do poprzedniej kolejki to sami piłkarze Odry mówią, że wygraną z Legią zawdzięczają szczęściu. Goście stracili w zeszły weekend czołowego obrońce Jacka Kowalczyka, w Piascie natomiast lista kontuzjowanych jest nieco dłuższa, ale warto zauważyć że większość z nich nie grało w dwóch ostatnio wygranych meczach.
Gliwiczanie wracają na swoje "śmieci" i tradycji stanie się zadość i poraz kolejny pokonają Odre
Kursy 2.10-2.30 Stawka 5/10

Drugi mecz to Legia z rewelacją ligi Bytomską Polonią. W ostatnich latach Polonia przegrywała w Warszawie po 1-3 a honorowe trafienia zaliczal kontuzjowany dzisiaj Zieliński. Dużym osłabieniem będzie także brak w bramce Wojciecha Skaby, który ma zapis że z Legią grać nie może. Po kontuzji wraca Chinyama i choć prawdopodobnie nie wyjdzie w podstawowej 11-tce, to wchodząć z ławki przełąmie niemoc strzelecką legionistów. Problem z Rogerem rozwiązany. Legia jak chce walczyć o majstra to takich przeciwników musi połykać - szczegołnie u siebie.

Typ 1 (-1) kurs ok 1.9 stawka średnia

Do góry
#3363922 - 28/08/2009 22:09 Re: Ekstraklasa V kolejka - 28-30.08.2009 [Re: stoprocent_]
s_LP Offline
old hand

Meldunek: 03/05/2006
no to ja nieco rozwinę myśl kolegi

otóż w pierwszych czterech kolejkach zanotowaliśmy w sumie 2 remisy w 32 spotkaniach

może najwyższa pora, żeby troszkę remisów się posypało - oczywiście to podejście czysto statystyczne

z drugiej jednak strony układ spotkań sprzyja takiemu scenariuszowi, bowiem praktycznie żaden mecz nie nadaje się jako czysty do gry

odnośnie Kolejorza

kurs na Lecha - masakrycznie niski
wszyscy doskonale wiedzą jak Lech spisuje się po pucharach, dodatkowo dogrywka tym razem, stadion we Wronkach, który szczęśliwy nie jest, zawodnicy poobijani, niewykluczone, że dojdzie do kilku roszad, skład natomiast wzmocni będący w fenomenalnej formie - Peszko
komu Zieliński da odpocząć jeszcze niewiadomo - natomiast już przed meczem z Cracovią mówiło się o tym, że mocno przemęczony jest Arboleda, do tego Bosacki nie jest najmłodszy, co odbija się na jego przygotowaniu fizycznym - bardzo możliwa, więc zupełna przebudowa obrony - jednak tutaj pojawia się kolejny problem - nie za bardzo jest kim zastąpić tych dwóch zawodników

Póki co za mało informacji, aby próbować grać przeciwko Lechowi - z całą jednak odpowiedzialnością odradzam tykanie gospodarzy po tak żenującym kursie

Do góry
#3363934 - 28/08/2009 22:22 Re: Ekstraklasa V kolejka - 28-30.08.2009 [Re: stoprocent_]
luki75 Offline
enthusiast

Meldunek: 02/12/2007
swietna analiza 4 zwyciestwa to teraz bedzie remis, a moze inaczej byly cztery dlaczego ma nie byc 5?

Do góry
#3363955 - 28/08/2009 22:43 Re: Ekstraklasa V kolejka - 28-30.08.2009 [Re: luki75]
stoprocent_ Offline
veteran

Meldunek: 02/03/2006
4 zwyciestwa, zgody = podejscie bez nerwow do meczu, mniej wymuszonych bledow, 0-0 1-1 jak dla mnie, chcesz zaloz sie ze mna wink wystawiasz kurs @10 i biore wink warto zagrac nawet za niewielka stawke.

Do góry
#3364099 - 29/08/2009 00:30 Re: Ekstraklasa V kolejka - 28-30.08.2009 [Re: drfocus]
MarcoviaMarki Offline
old hand

Meldunek: 11/07/2003
Originally Posted By: drfocus
...Gdzieś wyczytałem, że obie drużyny sobie pomogą i będzie remis. Tylko tak naprawdę remis to strata 2 punktów a nie zyskanie jednego. Jeśli miałaby być jakaś pomoc to dzisiaj wygrywa Piast a na wiosnę Odra i wtedy obie mają po dodatkowe 3 punkty. Wracają do poprzedniej kolejki to sami piłkarze Odry mówią, że wygraną z Legią zawdzięczają szczęściu. Goście stracili w zeszły weekend czołowego obrońce Jacka Kowalczyka, w Piaście natomiast lista kontuzjowanych jest nieco dłuższa, ale warto zauważyć że większość z nich nie grało w dwóch ostatnio wygranych meczach.

To nie lepiej jakby teraz wygrała Odra? A później Piast? - to i Expekt parę, trzy dorzuci klubom. Ja tu widzę większe szanse daję Odrze. Bo niby z kim wygrał Piast? Zagłębie? Bełchatów?

W związku z sugestiami kolegów - statystyków, wolę podeprzeć się remisem i jak znalazł do kombosa z Flotą. Dwa mecze, w których nie wygrają gospodarze.

Do góry
#3365331 - 29/08/2009 16:20 Re: Ekstraklasa V kolejka - 28-30.08.2009 [Re: luki75]
Legia Offline
The Famous McD

Meldunek: 17/02/2005
Originally Posted By: luki75
swietna analiza 4 zwyciestwa to teraz bedzie remis, a moze inaczej byly cztery dlaczego ma nie byc 5?

przecież napisał że bardziej intuicyjnie podchodzi do grania tego typu aniżeli po wnikliwej obserwacji i dogłębnej analizie więc szydera niepotrzebna wink

ja też podskórnie czuje że Jagę stać na sprawienie niespodzianki i wywiezienie z Sosnowca chociażby punktu , kurs ~ 3 na x2 wydaje się sensowny , stawka niewielka

można dodać ideologię że mało remisów statystyka itepe że inne drużyny jak Legia i Lech już pogubiły punkty i to w dwóch meczach i czas na Wisłe , ale nie zdziwi mnie również kolejne wygrana Wisła , to tylko ekstraklasa któa rządzi się swoimi prawami i nieczęsto dziełem przypadku , typ bardziej na czuja i tzw nos wink

Pzdr

Do góry
#3365514 - 29/08/2009 19:00 Re: Ekstraklasa V kolejka - 28-30.08.2009 [Re: Legia]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
Ruch Chorzów VS Polonia Warszawa[color:#FF0000][/color]

Przed nami bardzo ciekawa rywalizacja na boisku przy ulicy Cichej w Chorzowie. Głównie dzięki zmianie trenera Jacka Grembockiego na słowackiego szkoleniowca Duszana Radolsky'iego. Przecież jeszcze w zeszłym sezonie popularnych "Niebieskich" prowadził właśnie Duszan Radolsky. Dlatego większość piłkarzy Ruchu Chorzów zna doskonale. Już kiedyś właśnie taką wiedzę wykorzystał i dzięki niej właśnie prowadzony przez niego Ruch Chorzów pokonał Groclin Grodzisk Wielkopolski (4:1). Wcześniej był szkoleniowcem właśnie Groclinu. Z resztą sam trener się śmiał, że lepiej kojarzy piłkarzy popularnych "Niebieskich" niż własnych. Jednak jak sam podkreślił ma do dyspozycji dobrą drużynę, która może powalczyć po najwyższe laury w naszej lidze. Po pechowej ostatniej kolejce gdzie popularne "Czarne Koszule" przegrały (0:1) z Lechią Gdańsk, wszyscy w Warszawie oczekują wygranej. Jeśli spojrzymy na debiuty trenera Radolsky'iego w Polsce ( wygrana (4:1) w debiucie w Groclinie Grodzisk Wielkopolski z GKS-em Katowice na wyjeździe i wygrana (4:1) z Ruchem Chorzów w Grodzisku Wielkopolskim z Groclinem) widzimy, że Polonia Warszawa ma dość dobre szanse na pokonanie Ruchu Chorzów. Oczywiście nie chodzi także tutaj o statystki, ale także o wiedzę trenera Duszana Radolsky'iego o składzie przeciwnika. Zwykle to pozwala na osiągnięcie sukcesu z nowym zespołem.

Typ: Polonia Warszawa
Kurs: 2,55
Bukmacher: Unibet
Stawka: 4j

.::Think Twice::. Igi.

Do góry
#3365542 - 29/08/2009 19:28 Re: Ekstraklasa V kolejka - 28-30.08.2009 [Re: Ignorator]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Korona - Cracovia

Oj źle się dzieje w Koronie oj źle, poraz kolejny kieleccy działacze pokazują, że kompletnie nie potrafią zarządzać klubem. Na każdym kroku powtarzane jest, że Korona potrzebuje bocznych obrońców, napastnika i kupują kogo?? Vukovica!! A sami prezesi mówią, ze Edson w pomocy jest OK - w obronie padaka. Fakt pomoc Korona ma fajną (Vuković, Zganiacz, Sobolewski, Łatka, Kiełb, Wilk, Nowak i jeszcze Ediego wystawiają jako ofensywnego pomocnika) Ale dopuki taki będzie zarząd to Koronie nie wróże nic dobrego. Gajtkowski cofniety do MESY. Cierzniak, Hernani i Kiełb (który zaczyna mecze na ławce) to jedyne jasne punkty w ekipie Korony.
Z drugiej strony odmieniona przez Oresta Lenczyka ekipa pasów, która pozyskała ostatnio Matusiaka i Golinskiego - piłkarzy, którzy ostatnio grali bardzo słabo, ale trzeba przyznać że talent mają. Naprawdę w Krakowie jak każdy zagra na miare swoich mozliwośći to może być ekipa, która wielu drużynom zabierze punkty - co już zresztą pokazała.
Ja dalej typuje przeciw Koronie, dzisiaj od rana leje, Korona przegrywa w lidze, ostatni mecz u siebie z Lechem 0-5 a to może oznaczać, że frekwencja nie będzie taka do jakieś się w Kielcach przyzwyczailiśmy (choć pewnie z 8-9 tysięcy będzie.
X2 kurs ok 1.6 - stawka wysoka.

Co do Wisła - Jaga, to gospodarze nie powinni mieć problemu z pokonaniem ekipy z Białegostoku. Jaga imponuje 10 pkt w 4 meczach i straty odriobone ale 3 mecze u siebie ze średniakami i z słabym Bełchatowem remis na wyjeździe. Ale obawiam się, że narazie ich licznik stanie na zerze i wcale bym się nie zdziwił jakby tak zostało na najbliższe pare kolejek. Wisła dzisiaj wygrywa i utrzymuje 1 miejsce z kompletem punktów. I nie sugerujmy się, że powinien być remis bo dawno nie było, bo tak samo można by było powiedzieć jakby Barcelona po 123 wygranych grała z Wichrem Kostomłoty i dawać na remis bo dawno nie było. Jedynie co mnie martwi to Joop na srodku obrony frown . Myśle, że 1.40 na Wisłe śmiało można dołożyć do typu na Korona - Cracovia

Do góry
#3365575 - 29/08/2009 19:44 Re: Ekstraklasa V kolejka - 28-30.08.2009 [Re: s_LP]
kamasutra Offline
veteran

Meldunek: 16/01/2006
Originally Posted By: s_LP
no to ja nieco rozwinę myśl kolegi

otóż w pierwszych czterech kolejkach zanotowaliśmy w sumie 2 remisy w 32 spotkaniach

może najwyższa pora, żeby troszkę remisów się posypało - oczywiście to podejście czysto statystyczne

z drugiej jednak strony układ spotkań sprzyja takiemu scenariuszowi, bowiem praktycznie żaden mecz nie nadaje się jako czysty do gry

Teoretycznie bardzo mozliwe ze w tej kolejce padnie kilka remisow....ale tak jak pisezsz to czysto statystyczne zalozenie , oparte o brak takowych w poprzednich kolejkach.

Co do Lecha....Fakt ze wraca Peszko utwierdza mnie w przekonaniu ze Lechici to wygraja.
Jego brak byl az nadto widoczny w czwartkowym meczu.W moim odczuciu w chwili obecnej Peszko jest tak samo wazny dla druzyny jak w ubieglym roku Murawski....

Bosacki z kolei mlody moze i nie jest , ale byl wedlug mnie najlepszym zawodnikiem Lecha w meczu z Brugge.W naszej lidze jakiegos szalenczego tempa nie ma , wiec powinien sobie poradzic w niedziele.

Kurs 1.45...moglby byc ciut wyzszy , ale z drugiej strony czego sie spodziewac...W koncu Lech jest gospodarzem mimo ze gra we Wronkach i nadal jest postrzegany przez bukchmacherow jako czolowa ligowa druzyna....

odnośnie Kolejorza

kurs na Lecha - masakrycznie niski
wszyscy doskonale wiedzą jak Lech spisuje się po pucharach, dodatkowo dogrywka tym razem, stadion we Wronkach, który szczęśliwy nie jest, zawodnicy poobijani, niewykluczone, że dojdzie do kilku roszad, skład natomiast wzmocni będący w fenomenalnej formie - Peszko
komu Zieliński da odpocząć jeszcze niewiadomo - natomiast już przed meczem z Cracovią mówiło się o tym, że mocno przemęczony jest Arboleda, do tego Bosacki nie jest najmłodszy, co odbija się na jego przygotowaniu fizycznym - bardzo możliwa, więc zupełna przebudowa obrony - jednak tutaj pojawia się kolejny problem - nie za bardzo jest kim zastąpić tych dwóch zawodników

Póki co za mało informacji, aby próbować grać przeciwko Lechowi - z całą jednak odpowiedzialnością odradzam tykanie gospodarzy po tak żenującym kursie

Do góry
#3365645 - 29/08/2009 20:28 Re: Ekstraklasa V kolejka - 28-30.08.2009 [Re: kamasutra]
s_LP Offline
old hand

Jeszcze raz spojrzałem na układ spotkań i biorę remisy w systemie 2 z 6 - oczywiście stawka bardzo niska.

Po prostu tak wyrównane zestawienie, że nic innego mi nie wychodzi jak w praktycznie każdym meczu coś w okolicach remisu.

Zgodzę się, iż bardzo dobre transfery poczyniła Cracovia. Matusiak i Goliński - to spore wzmocnienia w przednich formacjach. Można zarzucać, że to gracze, którzy nie błyszczeli ostatnio, ale z drugiej strony są ograni w lidze i za takie pieniądze ciężko kogokolwiek innego o podobnych umiejętnościach wyciągnąć. Powiem więcej - na tych pozycjach dziury w Lechu i myślę, że obydwoje mogliby ożywić nieco grę w Kolejorzu zamiast kolejnego zaciągu obcokrajowców.

Nadal uważam, że nawet 1,45 to zdecydowanie za mało na Lecha. Niech wygra i 4-0, będę się cieszyć, ale pieniędzy na to nie postawie, dlatego uważam, że lepiej ten mecz po prostu odpuścić, opieranie się na Peszko może być złudne - dostanie plastra, parę razy pokopany i koniec.

Do góry
#3365748 - 29/08/2009 21:15 Re: Ekstraklasa V kolejka - 28-30.08.2009 [Re: s_LP]
zerodwadwa Offline
old hand

Meldunek: 24/01/2009
Ja się zgadzam z Doctorem wink krótko
Sasin, Goliński, Matusiak to trio które staje się filarem Cracovii. Korona to chyba nie wie co robi w naszej najlepszej klasie rozgrywkowej.
Cracovia na fali wznoszącej. Zmiana trenera dała nadzieję na poprawienie morali po fatalnym początku sezonu. Remis z L, wygrana z rozbitym Lechem (i nie mówcie że Lech miał sytuacje laugh bo przypomnę Wam okolice 90minuty i Matusiaka) sprawiają że w drużynie powstaje nowy duch.
Mam zagraną czystą dwójkę, po @~3 się opłaca.

Do góry
#3365751 - 29/08/2009 21:17 Re: Ekstraklasa V kolejka - 28-30.08.2009 [Re: zerodwadwa]
zerodwadwa Offline
old hand

Meldunek: 24/01/2009
jeszcze o Lechu:
bez sensu jest granie po 1.40, jeżeli Bełchatów w każdej chwili może się obudzić. Na 100% zepną tyłki na ten mecz, jestem tego pewien. Wiedzą co się dzieje w krainie kartofli.
Nie liczy się, to że do tej pory cieniowali, że grali słabo.
albo x2, albo nic smile

Do góry
#3367236 - 30/08/2009 16:53 Re: Ekstraklasa V kolejka - 28-30.08.2009 [Re: zerodwadwa]
luki75 Offline
enthusiast

Jeszcze raz gratulacje dla tych, którzy chcieli przyjmować remis Wisły za 10 do 1. Jeśli zgody sa argumentami na określony wynik w meczu to bez komentarza. Szkoda ze nie zajrzałem wczoraj bo chętnie zakład na remis Wisły od kolegi stoprocent strat bym przyjął;))))))))))))). A dziś pewna 1 w Lubinie, chłopcy nagle sobie przypomną jak się gra w kopaną i pod wodzą Franza zainkasują trzy punkty. Kurs 2.25 dosyć atrakcyjny.

Do góry
#3367240 - 30/08/2009 16:59 Re: Ekstraklasa V kolejka - 28-30.08.2009 [Re: luki75]
Wolf Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/04/2005
Jeszcze raz gratulacje dla tych, którzy chcieli przyjmować remis Wisły za 10 do 1. Jeśli zgody sa argumentami na określony wynik w meczu to bez komentarza. Szkoda ze nie zajrzałem wczoraj bo chętnie zakład na remis Wisły od kolegi stoprocent strat bym przyjął;))))))))))))). A dziś pewna 1 w Lubinie, chłopcy nagle sobie przypomną jak się gra w kopaną i pod wodzą Franza zainkasują trzy punkty. Kurs 2.25 dosyć atrakcyjny.

Trochę za późno na "kozaczenie" i udawanie wszystkowiedzącego. Trzeba było wejść i przyjąć zakład a nie teraz wchodzić tutaj i wyśmiewać się z innych.

Do góry
#3367247 - 30/08/2009 17:06 Re: Ekstraklasa V kolejka - 28-30.08.2009 [Re: luki75]
Bullet Offline
Marat Safin

Meldunek: 14/05/2005

No proszę taki kozak, a nawet nie wie, że Zagłęnie dziś pod żadną wodzą Franza nie będzie bo zaczyna On pracę we wtorek. Grają ze sobą dwa obecnie najsłabsze zespoły Ekstraklasy, które dodatkowo zmagają się z poażnymi problemami kadrowymi. Jak dla mnie taki typowy mecz na remis.

Do góry
#3367297 - 30/08/2009 17:45 Re: Ekstraklasa V kolejka - 28-30.08.2009 [Re: luki75]
s_LP Offline
old hand

Jeśli zgody sa argumentami na określony wynik w meczu to bez komentarza.

no i kolejny meteor, szkoda że zgoda już dawno przeszła do histori
reszta twojego postu również bez komentarza

żeby nie był pełen off:
kolejne dwa mecze dziś i trzymam się swojego dopatrując się remisów smile

Do góry
#3367320 - 30/08/2009 18:06 Re: Ekstraklasa V kolejka - 28-30.08.2009 [Re: s_LP]
luki75 Offline
enthusiast

1. Zakład chętnie bym przyjął tylko niestety nie byłem obecny na forum, zreszta o tym pisałem.
2. Co do objęcia zespołu od wtorku to się nie ośmieszajcie, Smuda od piątku "szkoli" chłopaków i zarząd w Lubinie. I tyle w temacie "znawcy".

Do góry
#3367321 - 30/08/2009 18:06 Re: Ekstraklasa V kolejka - 28-30.08.2009 [Re: luki75]
Legia Offline
The Famous McD

Meldunek: 17/02/2005
Jeszcze raz gratulacje dla tych, którzy chcieli przyjmować remis Wisły za 10 do 1.

skoro byłbyś skłonny podjąć niewspółmierne ryzyko względem faktycznego prawdopodobieństwa zaistnienia remisu to ciekaw jestem czy jesteś na + z bukmacherki skoro byłbyś w stanie przyjąć zakład na remis 10:1 to znaczy że jesteś na bakier z matematyką...

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro