Witam!
Wczoraj Washington przyczynił się do zwiększenia stanu mojego konta, jednak nawet gdyby wygrało Chicago byłbym szczęśliwy, że mogłem oglądać moim zedańiem najlepszy mecz jaki był rozegrany w tegorocznym Play - Off.
W obydwu dzisiajszych meczach spodziewam się wygranych gospodarzy.
Co do meczu nr 6 w Houston, to nie widzę innej mozliwości jak zwycięstwo gospodarzy, którzy po prostu nie mogą przegrać trzeciego z rzędu meczu u siebie, biorąc pod uwagę fakt,że przegrywają w serii 2-3. Jak dla mie 80% szans dla Houston.
Chciałbym przedstawić moją analizę meczu rozgrywanego w Conseco Fieldhouse w Indianapolis.
Boston @ Pacers - typ Pacers 1,45- wydaje mi się, że kurs trochę za niski, gdyż nie jest to spodkanie w którym można mówić o jakimkolwiek faworycie, szanse są 50/50.
Dlaczego Indiana? Uważam że kluczem do zwycięstwa Pacers będzie przewaga własnego parkietu.
- W meczu nr gdzie gospodarzem był Boston i był to pierwszy mecz Celtów przed własną publicznością padła "1",
- W meczu nr 3 gdzie gospodarzem była Indiana i był to pierwszy mecz Pacers przed własną publicznością padła "1"
- W meczu nr 5 Indiana przełamała wynik na 3 - 2, i był to pierwszy mecz Bostonu przed włąsną publicznością w tej fazie serii gdzie gra się na przemian. Myślę, że zawodnicy Indiany wiedzą o tym , że jeśli nie wygrają dzisiejszego spodkania to mogą nie odnieść kolejnego zwycięstwa (drugiego z rzędu) na parkiecie przeciwnika w ewentualnym meczu nr 7.
W związku z tym nie możemy mówić , że Celtowie są bardziej zmotywowani bo Indianie brakuje jednego zwycięstwa.
Poza tym (bez względu na wynik tej serii) Indiana zawsze byłą teamem uważanym za niegościnnego gospodarza a mecz nr 6 jest doskonałym momentem do potwierdzenia tej tezy.
Jak już wcześniej napisałem jest to para, w której ciężko wytypować zwycięscę a moja analiza nie skłoni mnie do obstawienia na gospodarzy, napewno nie po takim kursie.
Podkreślam, że moja opinia wynika jest luźnymch przemyśleń i jest odrobinę subiektywna ponieważ kibicuje Indianie i Reggiemu, który mimo swojego wieku naprawdę mi imponuje!!!
####################################
Pozdrawiam !!!!