Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#3434531 - 02/10/2009 04:16 Ekstraklasa - IX kolejka - 2/4.10
Platini Offline
Porucznik

Meldunek: 15/04/2005

Zapraszam cool

Do góry
Bonus: Unibet
#3435132 - 02/10/2009 14:06 Re: Ekstraklasa - IX kolejka - 2/4.10 [Re: Platini]
s_LP Offline
old hand

Meldunek: 03/05/2006
Arka - Lech

Postaram się troszkę rozjaśnić sytuację i atmosferę jaka panuje w Lechu, tak żeby każdy miał świadomość jak to mniej-więcej wygląda.

Ostatnie dwa spotkania to porażka Legią oraz odpadnięcie z Pucharu Polski ze Stalą Stalowa Wola. Wkur*ienie osiągnęło już apogeum. Trzech graczy zostało odsuniętych od pierwszej drużyny: Rengifo, Handzić, Golik - oczywiście w przypadku dwóch ostatnich ma to bardziej znaczenie symboliczne, bo tak nie grali. Rengifo nie zdecydował się przedłużyć kontraktu i od odpadnięcia z LE ma wszystko w dupie, więc pewnie ten fakt miał decydujący wpływ na odesłanie go do ME. Nie są to jedyni winni słabej gry Lecha, przydałoby się zrobić to samo z Lewandowskim i Stilicem, tyle że nie ma ich kim zastąpić.

Specjalnie do Poznania przyjechał właściciel Lecha - Rutkowski, aby porozmawiać z zarządem, piłkarzami i trenerem. Koleś zachował spokój - powiedział, że nerwowych ruchów nie będzie. Potwierdził przed kamerami natomiast, iż rzeczywiście była oferta na Lewandowskiego - ta za 7 milionów euro (osobiście mnie to mocno zdziwiło, bowiem myślałem, że był to wymysł dzienikarzy). Mówi się, że zamrożone zostały premię - może więc jeśli piłkarze dostaną po kieszeniach wreszcie zaczną się starać i zapierd%lać.

Atmosfera w zespole jest zła. Stworzyły się grupki i wobec pogłebiającego się kryzysu nie wiadomo, jak rozwiązać te problemy. Nie ma w drużynie nikogo z jajami, kto mógłby potrząsnąć resztą, a piłkarzyki chyba musiałyby się pobić torebkami, potargać za włosy i poadrapać, żeby wszystko sobie wyjaśnić. Frustracji dodaje fakt, iż treningi odbywają się we Wronkach - nie mogą już przez to na siebie patrzeć, bowiem spędzają tam całe dnie. Doszedł konflikt na lini kibice - pilkarze - po porażce w Stalowej, gdy zawodnicy podeszli pod sektor zostali obrzucani głównie butlakami z wodą. Foszek szybko nie przejdzie, bo fryzurki jednemu i drugiemu się popsuły wink. Zieliński przestał panować nad drużyną - powiedział natomiast ważną rzecz - "nie wierzę, że przez miesiąc zapomnieli jak się gra w piłkę". Bardzo trafna uwaga, bo potencjał wciąż jest ogromny, została tylko liga... Pytanie tylko czy i kiedy okomotywa ruszy.

Tegoroczne transfery, poza Gancarczykiem, zostały uznane za katastrofalne.

W meczu z Arką zapowiadane są roszady. Ma bronić Bursić, który w PP wyglądał niepewnie. Może Stilić zacznie mecz na ławce, mi się marzy, aby odsunąć Lewandowskigo, wyrastającego na największą ciotę w drużynie, ale to raczej z braku alternatyw jest niemożliwe.

Podsumowując - w Lechu jest na chwilę obecną źle, jednak gdy pewne sprawy zostaną poukładane i wyjaśnione drużyna może znów zacząć grać na miarę swoich wysokich możliwości. Kiedy to nastąpi - nikt nie wie.

Arka - Lech
no bet

Do góry
#3435240 - 02/10/2009 16:08 Re: Ekstraklasa - IX kolejka - 2/4.10 [Re: s_LP]
Legia Offline
The Famous McD

Meldunek: 17/02/2005
Arka-Lech 2

Po ostatnich niepowodzeniach Lech znalazł się na krawędzi , stoją teraz pod ścianą , jeżeli nie wygrają z najgorzej grającym zespołem ekstraklasy czyli z Arką to ten sezon mogą już spisać na straty. Tylko wygrana może pomóc Lechowi wyjść z marazmu i poprawić morale w zespole , po takim blamażu jak w Stalowej Woli , lawinie krytyki i wiadra pomyj jakie się dostało niemal każdemu graczowi Lecha nie można pozwolić sobie na przejście obok meczu.

Mecz w Stalowej Woli toczony był na błotnistej i mokrej murawie co technicznie grającemu Lechowi zadania nie ułatwiało , tydzień temu w Warszawie Lech miał swoje sytuacje , były momenty gdzie dominował na boisku , oddał 20 parę strzałów na bramkę przeciwnika , nie można powiedzieć że piłkarze zapomnieli jak się gra w piłkę , szwankowała strasznie skuteczność , były 100%we sytuacje.

Ze sportowego , psychologicznego , czy czysto materialistycznego podejścia gracze Lecha muszą w takim meczu dać z siebie wszystko , w takich meczach drużyna musi pokazać charakter, sytuacja jest na ostrzu noża więc muszą wznieść się na wyżyny swoich możliwości dlatego ja gram przeciw rynkowi i ogólnemu marazmowi i biorę Lecha który zapewne wygra z najsłabszą drużyną ligi - wyjdą na ten mecz żądni zwycięstwa niczym poraniona bestia , która rzuci się na swojego rywala.

W takim meczu aspekt psychologiczny będzie miał kluczowe znaczenie.

Do góry
#3435347 - 02/10/2009 17:20 Re: Ekstraklasa - IX kolejka - 2/4.10 [Re: Legia]
jerome Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/10/2001
Polonia Bytom
Prawdopodobnie zagramy bez Podstawka, ale za to z wracającym Zielińskim, kto ogląda nasze mecze bardzo dobrze wie, że siła u naszych to druga linia plus skrzydła, jeżeli Lechia przyjedzie i zaprezentuje coś na poziomie Arki to nie ma szans. Stąd pytania do ludzi z Lechii, jak prezentuje się wasz środek i boczni obrońcy (tu chodzi szczególnie o szybkość prawego, bowiem Radzewicz ostatnio jest w super formie)?

Do góry
#3435360 - 02/10/2009 17:36 Re: Ekstraklasa - IX kolejka - 2/4.10 [Re: s_LP]
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/03/2001
Originally Posted By: s_LP
Arka - Lech

Postaram się troszkę rozjaśnić sytuację i atmosferę jaka panuje w Lechu, tak żeby każdy miał świadomość jak to mniej-więcej wygląda.

Świetnie to wszystko opisałeś! Dzięki piwo

Rutkowski potwierdził przed kamerami natomiast, iż rzeczywiście była oferta na Lewandowskiego - ta za 7 milionów euro (osobiście mnie to mocno zdziwiło, bowiem myślałem, że był to wymysł dzienikarzy).

Serio? Jeśli tak, to od razu przyznaję mu tytuł "frajera roku", że odrzucił ofertę 7mln euro!!!!!?!! confused frown

Do góry
#3435374 - 02/10/2009 18:10 Re: Ekstraklasa - IX kolejka - 2/4.10 [Re: DJ SOSNA]
mgr Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/09/2003
Rutkowski to już potwierdzał, zaraz po rzekomej ofercie. W mojej ocenie to niczego nie zmienia, bo jestem prawie pewien, że takiej oferty nie było smile

Do góry
#3435436 - 02/10/2009 19:02 Re: Ekstraklasa - IX kolejka - 2/4.10 [Re: Legia]
kamasutra Offline
veteran

Meldunek: 16/01/2006
Originally Posted By: McDziarz
Arka-Lech 2

Po ostatnich niepowodzeniach Lech znalazł się na krawędzi , stoją teraz pod ścianą , jeżeli nie wygrają z najgorzej grającym zespołem ekstraklasy czyli z Arką to ten sezon mogą już spisać na straty. Tylko wygrana może pomóc Lechowi wyjść z marazmu i poprawić morale w zespole , po takim blamażu jak w Stalowej Woli , lawinie krytyki i wiadra pomyj jakie się dostało niemal każdemu graczowi Lecha nie można pozwolić sobie na przejście obok meczu.

Mecz w Stalowej Woli toczony był na błotnistej i mokrej murawie co technicznie grającemu Lechowi zadania nie ułatwiało , tydzień temu w Warszawie Lech miał swoje sytuacje , były momenty gdzie dominował na boisku , oddał 20 parę strzałów na bramkę przeciwnika , nie można powiedzieć że piłkarze zapomnieli jak się gra w piłkę , szwankowała strasznie skuteczność , były 100%we sytuacje.

Ze sportowego , psychologicznego , czy czysto materialistycznego podejścia gracze Lecha muszą w takim meczu dać z siebie wszystko , w takich meczach drużyna musi pokazać charakter, sytuacja jest na ostrzu noża więc muszą wznieść się na wyżyny swoich możliwości dlatego ja gram przeciw rynkowi i ogólnemu marazmowi i biorę Lecha który zapewne wygra z najsłabszą drużyną ligi - wyjdą na ten mecz żądni zwycięstwa niczym poraniona bestia , która rzuci się na swojego rywala.

W takim meczu aspekt psychologiczny będzie miał kluczowe znaczenie.

Wlasnie jesli chodzi o aspekt psychologiczny , moze on wplynac zle na pilkarzy Lecha gdyz maja wiadomosc w jakim miejscu sie znajduja i fakt ze musza wygrac to spotkanie moze dodatkowo spetac im nogi...

Zwalanie blamazu ze Stalowej Woli na stan murawy jest smieszny.
Druzyna majaca miesiac temu aspiracje na faze grupowa ligi europejskiej powinna wyjsc na boisko z blotem po kolana i zabiegac ostatnia druzyne nizszej klasy rozgrywkowej na smierc..[b][/b]strzelajac kilka bramek
Czary goryczy przepelnia fakt ze nie byli w stanie nawet strelic kilku karnych w czym murawa raczej im nie przeszkadzala...

A co sie stanie jesli w Gdyni popada zdrowo przed meczem i znow przyjdzie Lechitom wybiegac zwyciestwo tym razem z mocniejszym rywalem?

Odnosze wrazenie ze po odpadnieciu z rywalizacji w europejskich pucharach pilkarze Lecha maja wszystko gleboko w d..pie i zachowuja sie jak primadonna.

Mit o hordzie menagerow z Europy przepychajacych sie w celu kupna niemalze polowy druzyny prysl , a co za tym idzie oddalila sie szansa na duze pieniadze.

Dziwi mnie tez reakcja Smudy ktory twierdzi ze karanie druzyny zamrozeniem premii jest niewychowawcze i nie przyniesie skutku.
To co moze podniesc im premie i poprosic by zechcieli sie laskawie wywiazywac z obowiazkow umowy o prace?

Osobiscie nie tkne sie tego meczu bo nie mam pojecia co siedzi w glowach pilkarzy Lecha, byc moze obrazili sie na caly swiat wokol siebie.
Zagadka sa tez dla mnie relacje na lini trener - druzyna...
Szczerze mowiac nie jestem pewien czy pilkarze tak do konca akceptuja Zielinskiego...

Do góry
#3435566 - 02/10/2009 20:24 Re: Ekstraklasa - IX kolejka - 2/4.10 [Re: kamasutra]
jerome Offline
Carpal Tunnel

tak poza tym muszę się pochwalić, jak typowałem 3 miesiące temu Polonię na czarnego konia rozgrywek to wielu tu się śmiało, panowie zachęcam do dzielenia się informacjami o własnych drużynach bo takich obserwacji to nawet buki nie mają.

Do góry
#3435584 - 02/10/2009 20:39 Re: Ekstraklasa - IX kolejka - 2/4.10 [Re: jerome]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/12/2008
Zastanawia mnie typ na Legie w Białymstoku, eLka zdaje sie poprawiać formę po słabym starcie (chodzi głównie o gre), Jaga natomiast dużym sprintem weszła w sezon i chyba zaczyna dyszec, te dwie różnice mogą bardzo wpłynąć na wynik spotkania, Jaga bedzi liczyc na forme z poprzednich kolejek, Legia determinacją i zwyżką formy powinna dac dobry efekt
overek tez ciekawy

Do góry
#3435593 - 02/10/2009 20:49 Re: Ekstraklasa - IX kolejka - 2/4.10 [Re: royalflush]
koleszka Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/04/2009
Jeśli Legia zagra tak jak z Lechem, dwoma napastnikami, to ja 1.95 kurs biorę. Skład powołany na Jagie

Bramkarze: Jan Mucha, Kostiantyn Machnowskij
Obrońcy: Jakub Rzeźniczak, Wojciech Szala, Inaki Astiz, Dickson Choto, Tomasz Kiełbowicz, Marcin Komorowski
Pomocnicy: Miroslav Radović, Maciej Iwański, Tomasz Jarzębowski, Ariel Borysiuk, Marcin Smoliński, Maciej Rybus, Sebastian Szałachowski
Napastnicy: Bartłomiej Grzelak, Takesure Chinyama, Adrian Paluchowski żródło: legialive.pl

Na chwilę obecną Legia ma najsilniejszy skład w lidze.

Do góry
#3435614 - 02/10/2009 21:07 Re: Ekstraklasa - IX kolejka - 2/4.10 [Re: koleszka]
jerome Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: koleszka
Jeśli Legia zagra tak jak z Lechem, dwoma napastnikami, to ja 1.95 kurs biorę. Skład powołany na Jagie

Bramkarze: Jan Mucha, Kostiantyn Machnowskij
Obrońcy: Jakub Rzeźniczak, Wojciech Szala, Inaki Astiz, Dickson Choto, Tomasz Kiełbowicz, Marcin Komorowski
Pomocnicy: Miroslav Radović, Maciej Iwański, Tomasz Jarzębowski, Ariel Borysiuk, Marcin Smoliński, Maciej Rybus, Sebastian Szałachowski
Napastnicy: Bartłomiej Grzelak, Takesure Chinyama, Adrian Paluchowski żródło: legialive.pl

Na chwilę obecną Legia ma najsilniejszy skład w lidze.

Dlatego są daleko w tyle za grającą w Sosnowcu Wisłą? Na razie Wisła jest w tej słabej lidze poza zasięgiem, Legia niby coś tam próbuje grać ale w meczu z Lechem równie dobrze mogli przegrać. Dlatego ja stawiam na zwycięstwo Jagi, która ostatnio nieszczęśliwie nie wygrała z Cracovia. Kurs jak najbardziej zachęcający.

Do góry
#3435661 - 02/10/2009 21:37 Re: Ekstraklasa - IX kolejka - 2/4.10 [Re: jerome]
koleszka Offline
Carpal Tunnel

Granie, że Jaga wygra jest bardzo ryzykowne, nawet głupie. Legia ma na obronie Rzeźnika, Choto i Astiza, a na bramce Muchę, który na osiem kolejek puścił tylko jedną bramkę i to tylko dla tego, bo nie grał filar obrony, Choto.

Do góry
#3435750 - 02/10/2009 22:17 Re: Ekstraklasa - IX kolejka - 2/4.10 [Re: koleszka]
Chaoz Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/06/2005
Granie, że Jaga wygra jest bardzo ryzykowne, nawet głupie. Legia ma na obronie Rzeźnika, Choto i Astiza, a na bramce Muchę, który na osiem kolejek puścił tylko jedną bramkę i to tylko dla tego, bo nie grał filar obrony, Choto.

grin

przypomnij mi ilu z nich grało na wiosnę, gdy Legia poległa w Białymstoku?

Do góry
#3435758 - 02/10/2009 22:22 Re: Ekstraklasa - IX kolejka - 2/4.10 [Re: Chaoz]
Majtikroko Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 19/07/2004
A ja powiem tak:

w aktualnej formie obu zespołów to w meczu Jaga- Legia będzie remis i do tego myśle ze underowy. Legia ma problem ze strzelaniem bramek. Znowu wszystko zależy od Chinyamy. A z kolej Jaga ostatnio zlapala lekka zadyszke. Wiec ze stosunkowo pewna obrona Legii moze byc problem ze strzaleniem bramek. I wychodzi mniej wiecej ze bedzie 1:1 - po golach Chinyamy/Grzelaka i Groszka/Franka

Do góry
#3435785 - 02/10/2009 22:35 Re: Ekstraklasa - IX kolejka - 2/4.10 [Re: Majtikroko]
koleszka Offline
Carpal Tunnel

Jak Legia wyjdzie od pierwszej minuty dwoma napastnikami, to Jaga będzie miała więcej roboty w obronie niż ataku. Nie chce mi się kłócić, bardziej martwię się o tych co chcą zagrać Jagę ... bo popłyną. grin

Do góry
#3435818 - 02/10/2009 22:59 Re: Ekstraklasa - IX kolejka - 2/4.10 [Re: koleszka]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/12/2008
z całą sympatią do Jagi w meczu z Cracovią nie mieli wielu klarownych akcji 3-4?? Owszem 80% spotkania to ich inicjatywa, ale bez fajerwerków, Craxa tez miala kilka dogodnych akcji

Do góry
#3435864 - 02/10/2009 23:29 Re: Ekstraklasa - IX kolejka - 2/4.10 [Re: DJ SOSNA]
s_LP Offline
old hand

Meldunek: 03/05/2006
Rutkowski potwierdził przed kamerami natomiast, iż rzeczywiście była oferta na Lewandowskiego - ta za 7 milionów euro (osobiście mnie to mocno zdziwiło, bowiem myślałem, że był to wymysł dzienikarzy).

Serio? Jeśli tak, to od razu przyznaję mu tytuł "frajera roku", że odrzucił ofertę 7mln euro!!!!!?!! confused frown [/quote]

Originally Posted By: mgr
Rutkowski to już potwierdzał, zaraz po rzekomej ofercie. W mojej ocenie to niczego nie zmienia, bo jestem prawie pewien, że takiej oferty nie było smile

No właśnie. Tym razem potwierdził właściciel przed kamerami, a nie dziennikarzyna powołując się na źródła, więc różnica spora. Rozmowy prowadzone były - czy padła taka oferta - tego nie wie nikt.

Co do transferów z klubu to parę gwiazdeczek swoją grą w tej rundzie może skutecznie ostudzić zapędy potencjalnych pracodawców, a Lech spuszczać z ceny nie będzie. I kółko się zamyka.

Do góry
#3435880 - 02/10/2009 23:44 Re: Ekstraklasa - IX kolejka - 2/4.10 [Re: koleszka]
Legia Offline
The Famous McD

Jak Legia wyjdzie od pierwszej minuty dwoma napastnikami, to Jaga będzie miała więcej roboty w obronie niż ataku. Nie chce mi się kłócić, bardziej martwię się o tych co chcą zagrać Jagę ... bo popłyną. grin

Wszystko na to wskazuje że Legia zagra dwoma napastnikami , Urban zapowiedział że zagra Grzelak [ o ile przed meczem nie złapie kontuzji wink ] więc będzie takim cofniętym napastnikiem czy wysuniętym pomocnikiem jak kto woli , zresztą dobrze to funkcjonowało z Lechem więc nie ma powodu żeby wracać do gry jednym napastnikiem. Po bokach siać popłoch w szeregach rywala będą zapewne Radovic i Rybus którzy ostatnio są w niezłej formie. Zagadką pozostaje kto zagra przy Iwańskim , tu albo Smoliński którego zwolennikiem nigdy nie byłem albo któryś z defensywnych pomocników wtedy Iwański odciążony byłby z zadań defensywnych i bardziej skupiłby się na poczynaniach ofensywnych.

Obrona Legii spisuje się bez zarzutu , Legia traci zaledwie 0,125 bramki na mecz !!!

Wiadomo standard przyjeżdża Legia więc gracze z Białego jak każda inna drużyna w kraju w potyczce z wojskowymi niesamowicie się spina biega walczy i gryzie murawę 3 razy bardziej niż w normalnym meczu ligowym pokazując taką determinację i wolę walki że kibice miejscowych przecierają oczy ze zdumienia widząc niespotykane dotychczas zaangażowanie u swoich graczy.

Jagiellonie widziałem tylko raz w 2ej połowie meczu z Piastem Gliwice i wypadli bardzo blado , zresztą samo to że nie wygrali już 1,5 roku meczu wyjazdowego w najgorszej lidze świata świadczy o tym że niezłe z nich ogórcy.

Legia na fali podbudowana zwycięstwem z Lechem świadoma swoich celów i mająca rachunki do wyrównania jutro bezlitośnie obnaży wszystkie braki Białostocczan.

Jagiellonia-Legia 2

piwo

AVE (L)

Do góry
#3435893 - 03/10/2009 00:02 Re: Ekstraklasa - IX kolejka - 2/4.10 [Re: Legia]
iq100 Offline
journeyman

Meldunek: 24/05/2005
Cracovia-Zagłębie Lubin
typ: over 2,5 gola
Obie drużyny ostatnio miały problem ze strzelaniem goli albo ich przeciwnicy mieli problemy z ich zdobywaniem. Tak czy inaczej od 5 kolejek żadna z tych drużyn nie zanotowała powyżej 2,5 gola w meczu. Mając to na uwadze oraz fakt że w ostatnich meczach tych drużyn bardzo często padały wyniki powyżej 2,5 gola, jak również sposób gry drużyn prowadzonych przez F.Smudę typem na dziś -jak dla mnie -jest zagranie over 2,5 gola. Kurs w BF ( 2,7) jak najbardziej do tego zachęca.
Gram to też ze względu na kolejny etap progresji na overa w meczu Zagłębia.

Do góry
#3436190 - 03/10/2009 02:34 Re: Ekstraklasa - IX kolejka - 2/4.10 [Re: iq100]
xeper Offline
enthusiast

Meldunek: 27/10/2003
Ja tam sobie odpuszczam Jagę (zresztą jak zawsze), ale jeśli Jaga zepnie się tak jak w meczu z Lechem to może być różnie. Dużo zależy od Sandomierskiego, bo z nim jest tak, że jak źle zacznie to im dalej w mecz tym gorzej. Nie ma co się sugerować meczem z Lechem, bo gdyby nie indywidualne popisy Gikiewicza to Lech by tego nie wygrał. W poprzednim sezonie też sporo osób zarzekało się, że Legia nie może tego wtopić... jak dla nie to no bet.

Do góry
#3436279 - 03/10/2009 03:10 Re: Ekstraklasa - IX kolejka - 2/4.10 [Re: xeper]
Kura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2001
Originally Posted By: xeper
W poprzednim sezonie też sporo osób zarzekało się, że Legia nie może tego wtopić... jak dla nie to no bet.

Dokładnie, McDziarz to nawet podpierał się rachunkiem prawdopodobieństwa i wyszło mu, że Legia nie przegra, jak się skończyło każdy wie .
Bardziej niż Sandomierskiego obawiam się postawy "pana w czerni" , już raz nas ostro wydymał w meczu ze Sląskiem rok temu oby historia się nie powtórzyła.

Do góry
#3436927 - 03/10/2009 17:26 Re: Ekstraklasa - IX kolejka - 2/4.10 [Re: Legia]
Chaoz Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: McDziarz
zresztą samo to że nie wygrali już 1,5 roku meczu wyjazdowego w najgorszej lidze świata świadczy o tym że niezłe z nich ogórcy.

i te niezłe ogóry ograły Legię w zeszłej rundzie w decydującej fazie walki o mistrza laugh

tak spytam z czystej ciekawości co mają mecze wyjazdowe do meczy u siebie? Może sprawdzisz bilans Jagi na własnym stadionie? :>

Do góry
#3436989 - 03/10/2009 18:11 Re: Ekstraklasa - IX kolejka - 2/4.10 [Re: Chaoz]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/09/2004
Dzisiejszy PS przypomina, Lech za Smudy wygrał 2 z 14 "meczów przyjaźni". Zieliński zdążył poprowadzić Kolejorza w meczu z Cracovią (przegrana).

Granie jutro Lecha po kursach <2 jest nieuzasadnione.

W bramce Lecha zadebiutuje J.Buric.

Do góry
#3437123 - 03/10/2009 19:22 Re: Ekstraklasa - IX kolejka - 2/4.10 [Re: kfjatek]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006
Jak co tydzień kilka niusów z Kielc (subiektywnie)

Mecze z Bełchatowem jakoś zawsze kojarzą mi się historczynym awansem do ekstraklasy 2:1 dla Korony oraz meczem z kiedy Bełchatów walczyl o mistrza 5:3 w Kielcach. Dlatego odrazu pomyślałem o overku. Jak już kiedyś podawałem Korona oddaje mnóstwo strzałów. Większość ekspertów mówi, że Korona to Edi - fakt jest on najskuteczniejszym graczem, ale Andradina notuje mnóstwo strat, jego nizaprzeczalnym atutem są wolne (ale tu akurat ma zastepce) Moim zdaniem Korona najlepszy mecz zagrała własnie bez niego i to z Bełchatowem.
Wracając do meczu to w meczowej 18-tce nie ma Hernaniego, który jest w świetnej formie i będzie to znaczący brak i zapewne na srodku wystąpią eks-jagiellończycy Markiewicz i Nawotczyński. Typując 1x2 dla mnie No bet. Ale 3 z rzędu over jak najbardziej szczególnie że buki dają kurs 2.35

Typ over 2,5 gola

Do tego bardziej na "czuja" zagram Lechie DNB po kursie 3.60. Bytomianie są jak narazie rewelacją rozgrywem i u siebie leją wszystkich jak popadnie. Ważną postacią w drużynie jest Podstawek którego zabraknie w dzisiejszym meczu. W Gdańsku podoba mi się gra skrzydałmi i Lechia z kontry jest silna. Prasa pisze już, że kilku graczy z Bytomia powinno być sprawdzonych w kadrze. Polonia mimo 3 miejsca jednak skłądu na puchary nie ma. Kurs 3.60 to moim zdaniem value bo Lechie stać na 3 pkt. na wyjeździe tym bardziej że już potrafili rozbić Cracovie 6:2 i pokonać Polonie w Warszawie 1:0.

Typ 2 (DNB) 3.60

Do góry
#3437137 - 03/10/2009 19:31 Re: Ekstraklasa - IX kolejka - 2/4.10 [Re: drfocus]
jerome Offline
Carpal Tunnel

kolego drfocus brak Podstawka nie jest żadnym problemem gdy za niego będzie grał Zieliński, Podstawek może coś strzela ale to wypadkowa gry całej drużyny.

Do góry
#3437152 - 03/10/2009 19:42 Re: Ekstraklasa - IX kolejka - 2/4.10 [Re: jerome]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006
Oczywiście, że bedzie grał Zielinski tylko to jest całkiem inny napastnik. Podstawek - doświadczony zawodnik który świetnie gra głową (piekne bramki z Piastem). Polonia, z tego co widziałem, świetnie wykonuje rzuty rożne i z nich strzela bramki (Podstawek, ostatnio Tomek Nowak) . Wspomniany przez Ciebie Zieliński to gracz idelanie pasujący do gry z kontry, średnio może pokazać swoją szybkosć jesli to własnie Bytomianie są ekipą przeważającą, bardziej nadaje się on na wyjazdy, gdzie Polonia liczy na kontry. Inna sprawa to cięzko cokolwiek powiedzieć o tym piłkarzu, gdyż w tym sezonie bramkarza jeszcze nie pokonał, a do tego zmagał się z kontuzją.

Do góry
#3437163 - 03/10/2009 19:51 Re: Ekstraklasa - IX kolejka - 2/4.10 [Re: drfocus]
jerome Offline
Carpal Tunnel

nie pokonał gdyż miał kontuzję smile a szkoda bo na początku idealnie się prezentował, dziś faworytem na pewno jest Polonia, chociaż nie powiem kurs na Lechię niezły, wszystko zależy od ich obrony, bo ostatnio Polonia znakomicie przechodzi z obrony do ataku, bardzo szybko grają piłką.

Do góry
#3437206 - 03/10/2009 20:24 Re: Ekstraklasa - IX kolejka - 2/4.10 [Re: jerome]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

To ja jeszcze też króciutko o trwających seriach u/o :
- Legia - 7 underów pod rząd
- Lechia - 6 underów pod rząd

- Cracovia wczoraj zanotowała 7 under pod rząd

Do góry
#3438031 - 04/10/2009 01:34 Re: Ekstraklasa - IX kolejka - 2/4.10 [Re: kfjatek]
Kura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2001
McDziarz ogórców to będziesz musiał poszukać w ogródku albo za 2 tygodnie w Gliwicach bo z taką grą jak pokazała dziś Legia to o komplet punktów będzie ciężko , mam nadzieję że podobnie jak przed rokiem 3 punktów zabraknie do tytułu na koniec sezonu.

Do góry
#3438118 - 04/10/2009 01:48 Re: Ekstraklasa - IX kolejka - 2/4.10 [Re: Kura]
podstawek Offline
wieczny student

Meldunek: 08/12/2006
najlepiej ponapinać się po meczu

Do góry
#3438130 - 04/10/2009 01:53 Re: Ekstraklasa - IX kolejka - 2/4.10 [Re: podstawek]
oli Offline
sottocapo

Meldunek: 02/11/2001
lepiej przed meczem ?

Do góry
#3438132 - 04/10/2009 01:53 Re: Ekstraklasa - IX kolejka - 2/4.10 [Re: podstawek]
Chaoz Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: podstawek87
najlepiej ponapinać się po meczu

trzeba było pisać przed, a nie teraz się udzielasz. Jakoś i Kura i ja i xeper pisaliśmy i odradzaliśmy granie Legii więc gdzie tu masz napinkę? Poczytaj wpisy swoich zadufanych w sobie koleżków po szalu i oby więcej takich upokorzeń od ogórków smile

Do góry
#3438650 - 04/10/2009 04:45 Re: Ekstraklasa - IX kolejka - 2/4.10 [Re: xeper]
xeper Offline
enthusiast

Meldunek: 27/10/2003
Originally Posted By: xeper
Dużo zależy od Sandomierskiego, bo z nim jest tak, że jak źle zacznie to im dalej w mecz tym gorzej.

Ja tylko chciałbym wyrazić szczere słowa uznania dla Grześka, bo mnie zaskoczył bardzo, bardzo. Nie żebym odradzał grę na Legię, bo kurs był dobry, ale Jaga u siebie ZWŁASZCZA z Legią ostatnio to jest inny team jednak. Wielkie brawa za walkę i gryzienie murawy do jakiejś ~ 80', bo później już sił brakło.

Do góry
#3438809 - 04/10/2009 06:13 Re: Ekstraklasa - IX kolejka - 2/4.10 [Re: xeper]
koleszka Offline
Carpal Tunnel

Muszę coś napisać bo odradzałem grania Jagi. Dla mnie to był normalnie szok, tyle dobrych meczy, od spotkania z Odrą, rozegrała Legia i na prawdę nie spodziewałem się tak słabej gry jak w obronie i w ataku ... Legia dała dupy, dosłownie. Grzelak dostał ZNOWU kontuzji, lepiej dla niego, żeby odleciał gdzieś w pizdu i czarował swoją techniką gdzie indziej, ale w tym głowa ITI. Ciłała masakra lepiej dla niego jakby został w Afryce i został piratem z Somalii. Moim, zdaniem jakbyśmy wygrali ten mecz, to zostałby przełamany jakieś fatum ... tak zostanie teraz kompleks Jagiellonii na wyjeździe.
Sorry szanowne społeczeństwo mecz.pl
z wyrazami szacunku
@koleszka

Do góry
#3438877 - 04/10/2009 07:11 Re: Ekstraklasa - IX kolejka - 2/4.10 [Re: koleszka]
Legia Offline
The Famous McD

Zakładałem że Legia wygra pomimo tego że wszystko na to wskazywało że będzie grała w 10ciu tylko (Smoliński przegrał swoją szanse , wraz z końcem czerwca mam nadzieje że nie przedłużą z nim kontraktu bo Legia to za wysokie progi dla niego) , niestety stało się inaczej , Legia na wyjazdach nie potrafi wypracować jakiegokolwiek stylu , Urban musi odejść bo wygląda to przetragicznie , bez ładu i składu bez stylu bez pomysłu na grę i co gorsza bez walki i zaangażowania.

Urban musi odejść , wygrana z Lechem tylko nieco zaciemniła obraz naprawde fatalnej sytuacji Legii , tak chimerycznie nie można grać...

Polityka kadrowa Legii też jest fatalna , to nie do pomyślenia żeby Smoliński którego już tyle razy chciano się pozbyć z klubu , nagle stawał się ważnym ogniwem w myśl zasady z braku łaku lepszy kit.

Co do Jagi to mimo wszystko jeżeli ktoś przez półtora roku nie potrafi wygrać meczu wyjazdowego to jest ogórkiem !!! i nie zmienia tu nic wygrana z Legią bo dzisiaj z Legią to i Stal Sanok by wygrała.

Macie dziś święto cieszcie się i radujcie bo za tydzień czeka was mecz wyjazdowy a więc standardowo MIZERIA w wykonaniu ogórków...

Do góry
#3438882 - 04/10/2009 07:34 Re: Ekstraklasa - IX kolejka - 2/4.10 [Re: Legia]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

McDziarz - Legia bez Muchy, Choto i Astiza to by dopiero było ogóry grin

PS. Zachowajcie luz chłopaki.

Do góry
#3438901 - 04/10/2009 11:19 Re: Ekstraklasa - IX kolejka - 2/4.10 [Re: Legia]
(J) Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/02/2006
Ogórkiem to wczoraj była Legia. Tak nieporadnie grającej w ataku drużyny dawno w Białymstoku nie widziałem. Zero pomysłu na grę, trener to chyba już dawno nie ma koncepcji na grę L. A swoje opinie o Jadze zachowaj dla siebie. Mizerie to gracie teraz WY!

Do góry
#3439055 - 04/10/2009 17:56 Re: Ekstraklasa - IX kolejka - 2/4.10 [Re: (J)]
Inzaghi78 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/02/2004
Originally Posted By: (J)
Ogórkiem to wczoraj była Legia. Tak nieporadnie grającej w ataku drużyny dawno w Białymstoku nie widziałem. Zero pomysłu na grę, trener to chyba już dawno nie ma koncepcji na grę L. A swoje opinie o Jadze zachowaj dla siebie. Mizerie to gracie teraz WY!

A kiedy Legia nie grala mizerii smirk to jedyna z czolowych polskich druzyn ktora nic nie grajac byla wysoko...

Atrakcyjnie dla oka to grala Wisla -Kasperczaka czy nawet Lech - Franka Smudy a Legia zawsze cechowala skutecznosc, na zero z tylu i wymeczone 1-0
Juz wiem dlaczego teraz Widzew zaczal tak grac (czyt.Pawel Janas grin)

Choc na koniec przyznam ze w tym szalenstwie jest metoda wink

Gratulacje dla Jagi piwo

Do góry
#3439117 - 04/10/2009 18:29 Re: Ekstraklasa - IX kolejka - 2/4.10 [Re: Inzaghi78]
zecik Offline
addict

Meldunek: 17/03/2009
Originally Posted By: Inzaghi78
[quote=(J)]

Atrakcyjnie dla oka to grala Wisla -Kasperczaka czy nawet Lech - Franka Smudy a Legia zawsze cechowala skutecznosc, na zero z tylu i wymeczone 1-0

Uściśnijmy, Lech ładnie i efektownie grał tylko jesienią 2008 roku

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro