#3517746 - 17/11/2009 12:52
Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [4]
[Re: HAGIi]
|
old hand
Meldunek: 28/10/2004
|
to wiadomo kiedy nie bedzie mozna grac w betfair, ladbrokes itp? Trzeba pomalu chyba wyplacac srodki pieniezne... Ja juz pomalu wyplacam z PKO BP, z PKO SA, pomalu wyplacam z mbanku, pomalu wplacam na Powazki, pomalu wyplacam w elektrociepłownii, pomalu wplacam do swietego piotra. Nie jest łatwo człowiekowi na tym padole. Pomału musi wypłacać, pomału musi wpłacać gdzieś indziej. *** jego mać, co za życie marne na tym padole. Tu się wpłaci, tam trzeba wypłacić.....
|
Do góry
|
|
|
|
#3517748 - 17/11/2009 12:56
[Re: Moonchild]
|
old hand
Meldunek: 28/10/2004
|
Juz zlecilem wyplaty ,betfair ,expekt , Unibet ,sportingbet. Lepiej juz teraz wyplacic ,wejdzie ustawa i buki zablokuja nam konta. ja już utopiłem laptopa :))) Moon, ja utopiłem już matkę (bo by wykablowała moje konta), ojca zakopałem w ogródku ze strachu, że mógłby wykapować, gdzie trzymam 239 zł z cudownego okresu, gdy wygrywałem ok. 300-400 zł w Bwin i wypłacałem (nie przyznajac się urzedowi skarbowemu) do moneybookers. Jestem cały przstraszony, mogą mi odebrać aktywa (563 zł) w szwajcarskim banku i jeszcze w dodatku serbra rodowe: Nokię z 1987 roku i kalendarz z ładnymi dupami Playboy 1992. Świat idzie ku upadkowi, wycofujmy aktywa z Expekta, ja już wycofałem wszystkie 40 złotych.
|
Do góry
|
|
|
|
#3517791 - 17/11/2009 16:59
[Re: Poker fans]
|
Meldunek: 14/05/2001
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3517798 - 17/11/2009 17:18
[Re: AdrBet]
|
veteran
Meldunek: 08/12/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3517803 - 17/11/2009 17:28
[Re: AdrBet]
|
enthusiast
Meldunek: 06/10/2007
|
Kapica dodał, że zagraniczne firmy bukmacherskie, które będą chciały działać w Polsce, np. w internecie, będą musiały założyć u nas swój oddział, stronę na polskim serwerze z polską domeną i odprowadzać podatki do polskiego budżetu. Będą miały obowiązek wprowadzenia zabezpieczeń, które zapobiegną udziałowi w zakładach osób do 18. roku życia.
Kapica wytłumaczył, że projekt dopuszcza także informowanie o sponsoringu firm urządzających zakłady wzajemne. Pytany, dlaczego rząd zdecydował się na takie rozwiązanie, wyjaśnił, że ewentualne wprowadzenie zakazu informowania o sponsoringu objęłoby także Totalizator Sportowy, który działa na rynku zakładów wzajemnych.
Proponuje panie Kapica z tymi argumentami uderzać do KE. Będą zachwyceni.
Tu jeszcze inne artykułu wokół tematu: http://technologie.gazeta.pl/technologie/1,88451,7260884,Rejestr_Stron_i_Uslug_Niedozwolonych___poznaj_szczegoly.html
http://wyborcza.biz/biznes/1,101562,7260473,Operatorzy_internetowi_nie_chca_blokowac_stron_z_hazardem.html
|
Do góry
|
|
|
|
#3517813 - 17/11/2009 17:49
[Re: Conrad]
|
addict
Meldunek: 24/01/2002
|
Przypomniało mi się to co ostatnio stało się w Lidze Mistrzów, mianowicie jak Sevilla pojechała do Glasgow grać z Rangersami. Ponieważ sponsorem (koszulkowym) Hiszpanów była firma bukmacherska, która nie ma prawa się reklamować w Wielkiej Brytanii (siedzibę ma w kraju, który nie znajduje się na brytyjskiej "białej liście"), to i napis z ich koszulek musiał zniknąć. Większe jaja z koszulkowymi reklamami to tylko w meczu Milanu z Realem w Mediolanie,i w sumie niezły chwyt marketingowy, bo ludzie z ciekawości wchodzili na stronę win.com a tam już tylko jedno kliknięcie na banerek i jest się na głównej stonie z zakładami. I pewnie za ich przykładem będą szły inny kluby, tam gdzie nie będą mogły reklamować swoich firm bukmacherskich na koszulkach zrobią jakąś limitowaną serię koszulek z reklamą strony która przekieruje na macierzystą stronę bukmachera. Sprzedaż koszulek wzrośnie, wszystko będzie zgodnie z prawem , tylko ludzie się będą zastanawiać jakie kretynizmy mogą nam zafundować ustawodawcy.
|
Do góry
|
|
|
|
#3517822 - 17/11/2009 17:55
[Re: stoprocent_]
|
old hand
Meldunek: 08/03/2003
|
niezły surebet a w piątek Kaplica ma stanąć przed komisją hazardową , ciekawe co takiego ciekawego znów powie ...
|
Do góry
|
|
|
|
#3517845 - 17/11/2009 18:12
[Re: artbledo]
|
member
Meldunek: 26/05/2006
|
ciekawy artykuł w kontekście potencjalnego blokowania, a komentarz operatora z Wielkopolski mnie rozwalił
http://wyborcza.biz/biznes/1,101562,7260473,Operatorzy_internetowi_nie_chca_blokowac_stron_z_hazardem.html
|
Do góry
|
|
|
|
#3517933 - 17/11/2009 18:58
[Re: mazik]
|
old hand
|
też to oglądałem ... nie wiem czy ci dziennikarze i politycy są naprawdę tacy głupi czy z nas próbują robić idiotów ??
|
Do góry
|
|
|
|
#3517939 - 17/11/2009 19:00
[Re: mazik]
|
Knockin' On Heaven's Door
Meldunek: 21/03/2007
|
Polskie dziennikarstwo to jednak dno, kilkanascie minut temu na tvpinfo talentka w rozmowie z posłem zwrocila uwage na dopisek "lub w internecie" komentując sprawe "czyli wolna wola, bedzie mogl grac nawet 10 latek" no ręce opadają, ten kapica tez pieprzy o ochronie maloetnich w internetowych firmach, oni naprawde nie maja pojecia o czym mowia. niedługo Kaplica zrobi konferencje prasową ala Ziobro i tak jak On o całej technice powie,że nigdy nie korzystał z internetu,ba nawet nie umie posługiwac się laptopem ps.wcale Mnie to nie zdziwi BTW " ten człowiek majaczy, co miesiąc ma całkowicie inne poglądy, takich osób nie można traktować poważnie" o Kaplicy
|
Do góry
|
|
|
|
#3517987 - 17/11/2009 19:23
[Re: AGASSI]
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
To jest mocne : Walka z hazardem online: Celnicy wyśledzą cię w internecie Dziennik.pl, 12-11-2009
Firmy telekomunikacyjne będą blokować strony internetowych kasyn i gromadzić dane o klientach. Służba celna będzie inwigilować grających - to propozycje wiceministra finansów Jacka Kapicy do ustawy hazardowej.
Minister Kapica proponuje niezwykle restrykcyjne przepisy. Internetowe kasyna będą musiały działać według polskiego prawa - a nie jak teraz na przykład maltańskiego - podaje Dziennik.pl za Radio ZET. Celnicy będą mogli m.in. obserwować i nagrywać grających oraz blokować im pieniądze zarobione w sieci.
W piśmie do Prezesa Rządowego Centrum Legislacji Kapica proponuje: "Wprowadzenie rozwiązania mającego na celu zobowiązanie przedsiębiorców telekomunikacyjnych do blokowania dostępu do treści i usług internetowych niezgodnych z przepisami prawa chroniącymi dobra społeczne o szczególnym znaczeniu." Dane o internetowych kasynach i osobach odwiedzających te strony będą gromadzone i przekazywane organom państwowym.
Służba Celna według propozycji ministra Kapicy zamieni się w interentową tajną policję. Kapica chce aby celnicy mogli blokować pieniądze zarobione na hazardzie w sieci i aby mogli obserwować i nagrywać - słowem inwigilować wszystkich którzy dotkną się internetowego hazardu. Jak uzasadnia "w celu ustalenia sprawców oraz uzyskania dowodów przestępstw skarbowych związanych z naruszeniem przepisów prawa celnego, ustawy o podatku akcyzowym i przepisów o hazardzie." Także panowie miejcie oczy szeroko otwarte. Nigdy nie wiadomo, czy za krzakami nie siedzi celnik i nie podsłuchuje czy rozmawiasz z żoną o zakładach
|
Do góry
|
|
|
|
#3518004 - 17/11/2009 19:30
[Re: Goget]
|
old hand
|
jakiś prymityw usuwa posty , może już Kaplica działa ...
mi wystarczy tylko to: "Internetowe kasyna będą musiały działać według polskiego prawa - a nie jak teraz na przykład maltańskiego"
|
Do góry
|
|
|
|
|
|