#3480613 - 28/10/2009 00:42
Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [4]
[Re: starosta]
|
Na pełnejjj kurrr...
Meldunek: 02/04/2004
|
Wystarczy że np. masz założone konto bankowe w UK i dokonujesz przelewów miedzy tym kontem a bukami. Tam hazard jest zupełnie legalny mialem konto w UK w banku HSBC, oprocz nieregularnych srodkow z legalnej pracy, czesto przelewalem srodki do bet365 karta. I w koncu dostalem zawiadomienie, ze konto bedzie aktywne jeszcze miesiac czasu i prosili aby wyplacil swoje srodki. Motywowali tym, iz wiekszosc srodkow byla przelwana na strone firmy zajmujacej sie zakladami, poker itp. wiec i tam nie pograsz naa dluzsza mete... pisze to z doswiadczenia i wierzcie mi sam bylem zaskoczony. Ciekawe jak to bedzie z tym e-hazardem.
|
Do góry
|
|
|
|
#3480631 - 28/10/2009 00:50
[Re: Ojro]
|
enthusiast
Meldunek: 06/10/2007
|
A jak w ogóle poblokować te strony? Co, wszyscy dostawcy netu dostaną listę stron do zablokowania?
|
Do góry
|
|
|
|
#3480633 - 28/10/2009 00:50
[Re: Ojro]
|
old hand
Meldunek: 08/03/2003
|
niezłe jaja ... prawie wszyscy którzy komentują założenia Tuska do ustawy hazardowej porównują je do pomysłu Tuska "kastracji pedofilów" ...
teraz Arłukowicz dobrze mówi ...
|
Do góry
|
|
|
|
#3480666 - 28/10/2009 01:02
[Re: artbledo]
|
addict
Meldunek: 25/06/2003
|
Z tymi bookami internetowymi to wydaje mi się że może być tak że jak przyjmą ustawę w takim brzmieniu jak dziś podali to same firmy bookmacherskie będą musiały wycofać ofertę dla danego kraju ze względu na prawo krajowe nie dopuszczające hazardu na naszym terytorium. Często spotykałem się z kasynami w necie gdzie nie było możliwości rejestracji dla Polski lub innych krajów. Ze względu na nasze nowe prawo bookie mogą przestać kierować ofertę do nas żeby nie łamać prawa polskiego i żeby nie ponosić konsekwencji za to. Wątpię jednak aby tak się stało ponieważ za tym idą potężne pieniądze. Zawsze jakieś obejście się znajdzie.
|
Do góry
|
|
|
|
#3480676 - 28/10/2009 01:06
[Re: Conrad]
|
old hand
Meldunek: 08/03/2003
|
niestety ale SLD jest za legalizacją hazardu , Arłukowicz powiedział że projekt Tuska to będzie udawanie że hazardu nie ma ...
|
Do góry
|
|
|
|
#3480682 - 28/10/2009 01:08
[Re: artbledo]
|
enthusiast
Meldunek: 26/11/2005
|
a co na to wszystko Unia ??
|
Do góry
|
|
|
|
#3480702 - 28/10/2009 01:13
[Re: DJ SOSNA]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/06/2003
|
W automaty walną, to na pewno, ale w buki unijne już nie. Co do buków europejskich to śpimy spokojnie gdyż są nie do ruszenia. Całowicie się zgadzam z Conradem. Ludzie, przecież cała ta nowa Ustawa będzie pisana przede wszystkim "pod" automaty. To tam jest największe zło i szara strefa i w sumie dobrze, że Tusk się za to bierze. Mam dość kolejnych salonów automatów. U mnie w mieście jest tego więcej niż kiosków z gazetami Bukmacherzy online mający licencję w UE na Malcie, UK itd. nie zbanują nagle milionów polskich klientów bo nie mają i nie będą miały ku temu powodów. Tusk bierze się za nielegalne automaty kontrolowane przez mafię i tutaj jest sedno sprawy. Słuchałeś konferencji? Monitorowanie przelewów pieniężnych!!! Jedyna możliwość jest taka że człowiek który naobiecywał młodzieży cudów zrealizuje ten pomysł jak wszystkie. Im więcej cudaków przy tej sprawie będzie pracować tym lepiej na graczy.
|
Do góry
|
|
|
|
#3480704 - 28/10/2009 01:13
[Re: mazik]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/04/2008
|
To poza unijne buki tez sa super, ja np gram wiekszosc w Pinnacle itp, pelno jest dobryych bukow z licencja na Kostaryce itp
|
Do góry
|
|
|
|
#3480710 - 28/10/2009 01:15
[Re: Conrad]
|
enthusiast
Meldunek: 06/10/2007
|
Ale nikt nie zabroni Ci gry w unijnych bukach, tak więc UE pewnie nawet z uśmiechem przyjmie wszystko.
Tak jak pisałem, chodzi głównie o automaty, a jeśli dołączą coś na temat buków to jedynie tych spoza UE. A jednocześnie tym samym wyklarują sytuację buków unijnych co też pomoże. Chciałbym Ci wierzyć Conrad, ale skąd ta pewność? Przecież na tej konferencji powiedzieli dokładnie, że taki zakaz chcą wprowadzić. Powiedzieli nawet jak mają zamiar go egzekwować - poprzez monitorowanie połączeń internetowych i przelewów finansowych (jakkolwiek to rozumieć) Skąd pewność, że Unia będzie temu przeciwna, nastoje nie są już tam chyba tak pro e-hazardowe jak jeszcze jakiś czas temu...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|