#3523117 - 20/11/2009 07:20
Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [4]
[Re: hanele]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/04/2008
|
Tak czytam teraz troche pkt tej ustawy +sprawozdanie komisji finansów i niezłe tam kwiatki są: "Podmiot, o którym mowa w ust. 1, w celu ochrony interesu uczestników gry lub zakładu wzajemnego i osób trzecich może odmówić wstępu albo usunąć z ośrodka gier albo punktu przyjmowania zakładów wzajemnych osobę, która nie przestrzega postanowień regulaminu gry lub zakładu wzajemnego lub stosuje techniki gry mogące wpłynąć na przypadkowość wyniku gry przez: 1) sporządzanie notatek dotyczących przebiegu gry przy użyciu notesów, elektronicznych urządzeń obliczeniowych, zapisów audio lub wideo; 2) posługiwanie się łącznością telefoniczną, radiową lub podobną w celu sporządzania lub wykorzystania analiz przebiegu gry."
|
Do góry
|
|
|
|
#3523123 - 20/11/2009 07:21
[Re: tomo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
Netowe nie zostaja po staremu - będą mogly wejść do Polski na polskich warunkach[do tej pory nie mogły wogóle na żadnych warunkach] Jeżeli w zapisach tej ustawy nic się w ciągu kilku ostatnich dni nie zmieniło (a co do tego nie mam pewności patrząc na chore tempo jej uchwalania) to nie ma w niej zapisów dotyczących zasad zawierania zakładów wzajemnych w sieci internet - te mają zostać określone w odrębnej ustawie, która najpierw będzie musiała pomyślnie przebrnąć starcie z Komisją Europejską. Także jeśli chodzi o grę przez neta to dzisiaj przyjęta przez sejm ustawa nic nie zmienia. Dokładnie tak. W związku z tym bez paniki, póki co KE wyda swoją opinię, KE notyfikuje i dopiero wtedy, być może, będziemy się martwić. Na razie kosimy pszenicę i śmiejemy się z grających na ziemi
|
Do góry
|
|
|
|
#3523126 - 20/11/2009 07:23
[Re: mazik]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
Tak czytam teraz troche pkt tej ustawy +sprawozdanie komisji finansów i niezłe tam kwiatki są: "Podmiot, o którym mowa w ust. 1, w celu ochrony interesu uczestników gry lub zakładu wzajemnego i osób trzecich może odmówić wstępu albo usunąć z ośrodka gier albo punktu przyjmowania zakładów wzajemnych osobę, która nie przestrzega postanowień regulaminu gry lub zakładu wzajemnego lub stosuje techniki gry mogące wpłynąć na przypadkowość wyniku gry przez: 1) sporządzanie notatek dotyczących przebiegu gry przy użyciu notesów, elektronicznych urządzeń obliczeniowych, zapisów audio lub wideo; 2) posługiwanie się łącznością telefoniczną, radiową lub podobną w celu sporządzania lub wykorzystania analiz przebiegu gry." Padłem Idioci nami rządzą, idioci
|
Do góry
|
|
|
|
#3523130 - 20/11/2009 07:26
[Re: mazik]
|
Meldunek: 06/07/2001
|
Tak czytam teraz troche pkt tej ustawy +sprawozdanie komisji finansów i niezłe tam kwiatki są: "Podmiot, o którym mowa w ust. 1, w celu ochrony interesu uczestników gry lub zakładu wzajemnego i osób trzecich może odmówić wstępu albo usunąć z ośrodka gier albo punktu przyjmowania zakładów wzajemnych osobę, która nie przestrzega postanowień regulaminu gry lub zakładu wzajemnego lub stosuje techniki gry mogące wpłynąć na przypadkowość wyniku gry przez: 1) sporządzanie notatek dotyczących przebiegu gry przy użyciu notesów, elektronicznych urządzeń obliczeniowych, zapisów audio lub wideo; 2) posługiwanie się łącznością telefoniczną, radiową lub podobną w celu sporządzania lub wykorzystania analiz przebiegu gry." To dotyczy wyścigów psów i koni. Juz 10 lat temu wypraszali mnie z laptopem z betako.
|
Do góry
|
|
|
|
#3523131 - 20/11/2009 07:27
[Re: Szewa]
|
veteran
Meldunek: 13/01/2006
|
Tak czytam teraz troche pkt tej ustawy +sprawozdanie komisji finansów i niezłe tam kwiatki są: "Podmiot, o którym mowa w ust. 1, w celu ochrony interesu uczestników gry lub zakładu wzajemnego i osób trzecich może odmówić wstępu albo usunąć z ośrodka gier albo punktu przyjmowania zakładów wzajemnych osobę, która nie przestrzega postanowień regulaminu gry lub zakładu wzajemnego lub stosuje techniki gry mogące wpłynąć na przypadkowość wyniku gry przez: 1) sporządzanie notatek dotyczących przebiegu gry przy użyciu notesów, elektronicznych urządzeń obliczeniowych, zapisów audio lub wideo; 2) posługiwanie się łącznością telefoniczną, radiową lub podobną w celu sporządzania lub wykorzystania analiz przebiegu gry." Padłem Idioci nami rządzą, idioci i teraz zobaczcie jakimi kategoriami oni myśla tj: nie mów o sobie w drugiej osobie: ...ci to mają mroczne strony, normalnym ludxiom to do gowy by nie przyszło... zupełnie chory świat na górze
|
Do góry
|
|
|
|
#3523136 - 20/11/2009 07:30
[Re: hpc]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/11/2003
|
Tak czytam teraz troche pkt tej ustawy +sprawozdanie komisji finansów i niezłe tam kwiatki są: "Podmiot, o którym mowa w ust. 1, w celu ochrony interesu uczestników gry lub zakładu wzajemnego i osób trzecich może odmówić wstępu albo usunąć z ośrodka gier albo punktu przyjmowania zakładów wzajemnych osobę, która nie przestrzega postanowień regulaminu gry lub zakładu wzajemnego lub stosuje techniki gry mogące wpłynąć na przypadkowość wyniku gry przez: 1) sporządzanie notatek dotyczących przebiegu gry przy użyciu notesów, elektronicznych urządzeń obliczeniowych, zapisów audio lub wideo; 2) posługiwanie się łącznością telefoniczną, radiową lub podobną w celu sporządzania lub wykorzystania analiz przebiegu gry." To dotyczy wyścigów psów i koni. Juz 10 lat temu wypraszali mnie z laptopem z betako. Czemu wypraszali? Lol, ja jestem idiotą czy Ci co to wymyślali, bo w ogólę nie widzę u nich logiki
|
Do góry
|
|
|
|
#3523141 - 20/11/2009 07:32
[Re: hanele]
|
member
Meldunek: 17/11/2009
|
wcale nie idioci, jak będziesz za dużo wygrywał, to zajmą się tobą ochrona lub inni celnicy, bo już jesteś podejrzany. Może trzeba CBH(azardowe) stworzyć, oczywiście Kapica albo Boni szefem
|
Do góry
|
|
|
|
#3523143 - 20/11/2009 07:34
[Re: rwschod]
|
member
Meldunek: 17/11/2009
|
Jak widać zależy im bardziej na ochronie branży hazardowej niż nas
|
Do góry
|
|
|
|
#3523164 - 20/11/2009 07:50
[Re: zmarcin]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/09/2006
|
Tak czytam teraz troche pkt tej ustawy +sprawozdanie komisji finansów i niezłe tam kwiatki są: "Podmiot, o którym mowa w ust. 1, w celu ochrony interesu uczestników gry lub zakładu wzajemnego i osób trzecich może odmówić wstępu albo usunąć z ośrodka gier albo punktu przyjmowania zakładów wzajemnych osobę, która nie przestrzega postanowień regulaminu gry lub zakładu wzajemnego lub stosuje techniki gry mogące wpłynąć na przypadkowość wyniku gry przez: 1) sporządzanie notatek dotyczących przebiegu gry przy użyciu notesów, elektronicznych urządzeń obliczeniowych, zapisów audio lub wideo; 2) posługiwanie się łącznością telefoniczną, radiową lub podobną w celu sporządzania lub wykorzystania analiz przebiegu gry." To dotyczy wyścigów psów i koni. Juz 10 lat temu wypraszali mnie z laptopem z betako. Czemu wypraszali? Lol, ja jestem idiotą czy Ci co to wymyślali, bo w ogólę nie widzę u nich logiki Wręcz przeciwnie tu nie ma przypadku zapisy są napisane specjalnie dla kogoś, sami by tego nie wymyślili
|
Do góry
|
|
|
|
#3523173 - 20/11/2009 08:11
[Re: stoprocent_]
|
enthusiast
Meldunek: 06/10/2007
|
Qrwa tyle kombinowania, by ostatecznie stanęło na tym, że w zasadzie nie zmienia się nic (dziadki z stsów pewnie nawet nie zauważą różnicy przy posyłaniu taśm). No ale inna sprawa - jak w ogóle można tak zajebiście ważne kwestie jak podatki zmieniać na ostatnią chwile? Co to za burdel. W tym rządzie nikt nie ma pojęcia co i jak, nie ma żadnych analiz, badań, szacowań, wszystko jest ustalane na zasadzie "tak nam się zdaje". Kuzwa normalnie nie ogarniam tego. Za tego typu radosną twórczość bez żadnych podstaw to nawet w podstawówce dowala się w dziennik pały. Tylko, że do ch.uja oni stanowią prawo w tym kraju, a nie dyndają na lekcjach. Ciekawe czy wszystkie ustawy tak są uchwalane. Tragedia.
|
Do góry
|
|
|
|
#3523175 - 20/11/2009 08:13
[Re: Moonchild]
|
enthusiast
|
Aaa i jeszcze ta sprawa, bo coś o niej ucichło od rana czy cos sie zaczyna dziac? z mbanku nie moge zrobic depozytu do pokerstars?
"Twoja transakcja została odrzucona, ponieważ Twój bank lub wystawca karty kredytowej przyjął politykę skierowaną przeciwko transakcjom internetowym w celach hazardowych. " Ktoś może powiedzieć coś więcej? Ktoś miał podobne problemy przy wpłatach z karty mbanku?
|
Do góry
|
|
|
|
#3523177 - 20/11/2009 08:17
|
old hand
Meldunek: 08/03/2003
|
z innego forum : Opinie i plotki, że niby WŁOCHY nie mogą korzystać z głównych domen .com jak np. Bwin.com czy Betfair.com TO BZDURA! Z ciekawości udając Włocha, mieszkającego we Włoszech (celowo to podkreslalem w pytaniu) z włoskiego maila napisałem do głównych angielskich supportów z głównych angielskich domen .com bukmacherów (przy założeniu że cudem nasz rząd przepcha do wiosny podobną ustawą z domenami .pl i przez pare miesięcy do czasu wyroku ETS by obowiązywała). Spytałem 5 buków co mają domeny zarówno w .com jak i wersje włoskie w .it takich jak Bwin, Betfair, Betclic, Sportingbet, Ladbrokes. Bukmacherzy odpisali że dla mnie, Włocha mieszkającego w Italii, nie ma ŻADNEGO problemu bym się ZAREJESTROWAŁ i UŻYWAŁ normalnie jak przedtem domeny głównej .com Jak spytałem po co w ogole zrobili domeny .it ? To bukmacherzy odpowiadają że tam wygrane są już finansowo uregulowane a na .com nie, oraz że "przecież nie każdy zna angielski" (lol), domeny .com nie możemy póki co (UE w tej sprawie juz naciska Włochów) reklamować się na rynku włoskim... Poza tym buki nawet zaproponowały takiemu Włochowi(czyli mi) otworzyć konto przez telefon, jeśli ma problem z wejściem na stronę. WIĘC NIE MA ŻADNEGO PROBLEMU ! a jak Kaplica zbanuje domeny .com LEGALNYCH firm UE, w co nie wierze bo są przeciwni operatorzy internetu + UE, to i tak bardzo latwo sie dostać do domen .com na wiele sposobów i ich używać na legalu.
|
Do góry
|
|
|
|
#3523180 - 20/11/2009 08:23
|
veteran
Meldunek: 13/01/2006
|
Qrwa tyle kombinowania, by ostatecznie stanęło na tym, że w zasadzie nie zmienia się nic (dziadki z stsów pewnie nawet nie zauważą różnicy przy posyłaniu taśm). No ale inna sprawa - jak w ogóle można tak zajebiście ważne kwestie jak podatki zmieniać na ostatnią chwile? Co to za burdel. W tym rządzie nikt nie ma pojęcia co i jak, nie ma żadnych analiz, badań, szacowań, wszystko jest ustalane na zasadzie "tak nam się zdaje". Kuzwa normalnie nie ogarniam tego. Za tego typu radosną twórczość bez żadnych podstaw to nawet w podstawówce dowala się w dziennik pały. Tylko, że do ch.uja oni stanowią prawo w tym kraju, a nie dyndają na lekcjach. Ciekawe czy wszystkie ustawy tak są uchwalane. Tragedia. może nie wszystkie ustawy, ale spora część jest pisana na łapu capu... przepisują je stażyści... każdy z bufonów coś dorzuca w ostatniej chwili... jeśli znajdzie się jakiś rozsądny u władzy, który jest na tyle świadomy, że nie na wszystkim się przecież musi znać to ma tę odwagę, że konsultuje sie z ekspertami, ale to kosztuje... po pierwsze oddanie swojej władzy w ręce obcego, przyznanie sie do swojej niewiedzy... no i wtedy zaczyna sie szukanie ekspertów wśród swoich dobrych znajomych i dobrze jest jeśli trafi się na prawdziwych fachofców a nie szukajacych tylko profitów ... W ogóle Wielka ignorancją było ze strony Premiera wymuszenie tak krótkiego terminu... to nawet nie jest żałosne... to lekceważenie ludzkigo życia, za które się bierze odpowiedzialność...ale tam jest odpowiedzialność, ale zbiorowa...wiec nie ma jej w ogóle
|
Do góry
|
|
|
|
#3523185 - 20/11/2009 08:28
[Re: Szewa]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/10/2002
|
W tej drugiej ustawie (ustawa o zmianie ustawy...) jest lepszy kwiatek niż wszystkie tutaj wypisane wątpliwości... mianowicie = nie tylko grać nie będzie można u bukamcherów zagranicznych, ale strony tych bukmacherów będą blokowane (art. 179a) i w tym celu ma powstać Rejestr Stron Blokowanych (UKE się tym ma zająć)... I to kompletnie wkurzyło środowiska teleinformatyczne, które się interesują prawem nowych mediów, a hazard ich w ogóle nie interesuje.
|
Do góry
|
|
|
|
#3523187 - 20/11/2009 08:35
[Re: artbledo]
|
enthusiast
|
z innego forum : Opinie i plotki, że niby WŁOCHY nie mogą korzystać z głównych domen .com jak np. Bwin.com czy Betfair.com TO BZDURA! Z ciekawości udając Włocha, mieszkającego we Włoszech (celowo to podkreslalem w pytaniu) z włoskiego maila napisałem do głównych angielskich supportów z głównych angielskich domen .com bukmacherów (przy założeniu że cudem nasz rząd przepcha do wiosny podobną ustawą z domenami .pl i przez pare miesięcy do czasu wyroku ETS by obowiązywała). Spytałem 5 buków co mają domeny zarówno w .com jak i wersje włoskie w .it takich jak Bwin, Betfair, Betclic, Sportingbet, Ladbrokes. Bukmacherzy odpisali że dla mnie, Włocha mieszkającego w Italii, nie ma ŻADNEGO problemu bym się ZAREJESTROWAŁ i UŻYWAŁ normalnie jak przedtem domeny głównej .com Jak spytałem po co w ogole zrobili domeny .it ? To bukmacherzy odpowiadają że tam wygrane są już finansowo uregulowane a na .com nie, oraz że "przecież nie każdy zna angielski" (lol), domeny .com nie możemy póki co (UE w tej sprawie juz naciska Włochów) reklamować się na rynku włoskim... Poza tym buki nawet zaproponowały takiemu Włochowi(czyli mi) otworzyć konto przez telefon, jeśli ma problem z wejściem na stronę. WIĘC NIE MA ŻADNEGO PROBLEMU ! a jak Kaplica zbanuje domeny .com LEGALNYCH firm UE, w co nie wierze bo są przeciwni operatorzy internetu + UE, to i tak bardzo latwo sie dostać do domen .com na wiele sposobów i ich używać na legalu. O, i to jest cenna informacja. Bo to pewnie działa na zasadzie - mamy legalną, dodupną stronę it, na którą i tak wszyscy kładą lachę, możemy tym samym legalnie się reklamować, a i tak wszystkich zapraszamy na strony właściwe i tamte se istnieją dla ściemy
|
Do góry
|
|
|
|
|
|