#3797156 - 10/04/2010 20:09
Re: Ekstraklasa XXI kolejka : 19-21.03.2010
[Re: imarcel]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/12/2005
|
Któryś z piłkarzy Lecha (chyba Bosacki) żalił się na murawę. Nie podoba się też Juskowiakowi. Nikt nie chce ryzykować kontuzji. I to moim zdaniem przemawia za under 2.5. Przewiduję jedną, góra dwie bramki. Tak więc:
under 2.5 5/10 kurs 1,80 CS: 1:0 1/10 kurs 6.00 CS 2:0 1/10 kurs 7.00 Tak ostatnio wrocilem do bukmacherki i patrze na to forum, to czasami beka. Okej typ wszedl, ale to uzasadnienie to po prostu miazdzy glowe. 'Nikt nie chce ryzykowac kontuzji' lol analiza z cyklu murawa cienka, to bedziemy biegac truchtem i strzelimy na max 2:0. Naprawde troche ogarnijcie co piszecie. to sromotnie sie wysiliłeś po tak długie przerwie, od razu z grubej rury....ech No tak, lepiej wrzucic typ poprzedzony smiesznym komentarzem, wejdzie- bede bozyszczem tlumow. Nie mam ochoty, czasu na rzeczowe analizy- to po prostu sie nie udzielam, dla mnie to madrzejsze rozwiazanie. lol MM, no tak- analizy sa generalnie z dupy, najlepiej na czutke. Reszte juz napisal kukis13. Przepraszam za off topic. EOT
|
Do góry
|
|
|
|
#3805922 - 15/04/2010 01:42
[Re: ArtekPotito]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2001
|
Odra również ma 3 mecze w ciągu 7 dni , też spisek ?
|
Do góry
|
|
|
|
#3806154 - 15/04/2010 02:43
[Re: dadycool]
|
Porucznik
Meldunek: 15/04/2005
|
Już jakies teorie spiskowe  Przeciez w naszej lidze pilkarze maja tyle wolnego, że .. No własnie, dla nich to powinien być pikuś. Chcą gonić inne kraje a problemem jest to, że grają 3 spotkania po przerwie w odstępstwie 7 dni? To co by powiedzieli gdyby to byla norma? (jak jest na zachodzie?) 
|
Do góry
|
|
|
|
#3806272 - 15/04/2010 03:25
[Re: sh11]
|
Porucznik
Meldunek: 15/04/2005
|
Tak sh11, chodzilo mi o kluby, ktore grają w pucharach. Ale, że ja głównie patrzę właśnie na takie kluby stąd może dla mnie norma  Ale przecież teraz, po takiej przerwie zagrać te spotkania będzie im aż tak ciężko? Wielu z ligi marzy o grze na zachodzie, jeśli dla nich będzie przeszkodą i wielkim wysiłkiem zagranie trzech spotkań w krótkim odstępie czasu to ja dziękuję.
|
Do góry
|
|
|
|
#3808132 - 16/04/2010 01:01
[Re: dadycool]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
Bandrowski. Ale charakterem odbiega on ponoć diametralnie od polskich ligowych piłkarzyków.
|
Do góry
|
|
|
|
#3815510 - 19/04/2010 19:41
[Re: CANTORO]
|
The Famous McD
Meldunek: 17/02/2005
|
Azja -0,5 ; -1 po 1,87 na Jagiellonię tak to dzisiaj widzę.
Legia w obecnym sezonie poza własnym podwórkiem nie wygrała żadnego meczu więcej niż jedną bramką !!! W ogóle sztuka wygrania meczu większą ilością bramek niż jedna to nie jest częsty przypadek dla wojskowych : Legia ostatni raz tej nielada sztuki dokonała w październiku 2009 roku pokonując Ruch Chorzów 2:0 a więc 15 meczów temu...
Także w najgorszym razie zakładając pesymistyczny scenariusz liczę na zwrot połowy stawki i wymęczone jednobramkowe zwycięstwo Legii.
Legia gra fatalnie jest o krok od katastrofy czyli zajęcie miejsca poza podium i brak startu w Pucharach , trzeba jasno sobie powiedzieć że Legioniści bardzo ciężko na to pracują - w ostatnich 5 meczach zanotowali jedno zwycięstwo , jeden remis i aż 3 porażki w tym spektakularna na własnym stadionie z Odrą Wodzisław , ponadto z większych osiągnięć to dali się także wyeliminować z Pucharu Polski przez Ruch Chorzów .
Fatalnie przygotowani do rundy to największa bolączka Legii- po raz kolejny zresztą zawodnicy narzekają na słabą dynamikę i motorykę , co z tego że dużo biegają jak na początkowych metrach mocno odstają.
Najlepsi strzelcy Legii mają po 4 trafienia na koncie...
Nie zagrają : Ariel Borysiuk , Giza , Wawrzyniak , Rzeźniczak i Rybus ostatnio nie trenowali - Rzeźniczak mocno poturbowany i potłuczony ale powinni go postawić na nogi , natomiast Rybus jak wejdzie to tylko z ławki bo Białas mówi że nie ma sił na cały mecz , zresztą w ogóle ostatnio nie trenował. Dong też zmaga się z jakimś urazem ale w kadrze meczowej jest
Być może Rybusa zastąpi Smoliński bądź Białas zdecyduje się na wariant z dwoma napastnikami-Grzelakiem i Mięcielem no ale wtedy to raczej Jagiellonia zdominuje środek mając na środku 3 graczy co może mieć nienajlepsze skutki dla Legii i ilości akcji zaczepnych.
Tak czy owak sądzę że przewagę w środku pola powinna mieć Jagiellonia. Iwański (Pressing) i Jarzębowski raczej nie zdominują fantastycznie spisującej się ostatnimi czasy pomocy Jagi. nawet jak obydwie drużyny zagrają jednym napastnikiem to sądzę że pomoc Jagielloni i tak wygląda lepiej niż legijne trio w środku - Iwański -Jarzębowski-Smoliński
Fatalna murawa na stadionie Polonii napewno nie będzie handicapem dla żadnej z drużyn - podobnie jak Legia również Jagiellonia preferuje raczej grę techniczną , nie mają wyrośniętych zawodników do gry siłowej atletycznej w pomocy i ataku , w Legii z przodu sami zawodnicy o słabych warunkach fizycznych-także bilans tutaj wychodzi na zero.
Będzie sporo walki i pressingu a mecz jesienny w Białymstoku pokazał że w tym elemencie Jagiellonia ma spore możliwości. Agresywnym kryciem wybili Legionistom szybko grę w piłkę z głowy.
Sporo argumentów przemawia za tym żeby dzisiaj postawić na Jagiellonię -0,5 ; -1 po 1,87
|
Do góry
|
|
|
|
#3815536 - 19/04/2010 19:56
[Re: CANTORO]
|
old hand
Meldunek: 11/07/2003
|
Wiele osób nie czyta GW więc wkleję:
Piłkarze Jagiellonii wyjechali do Warszawy na spotkanie z Legią. Zdania na temat nowego miejsca rozgrywania meczu nie zmienił trener Jagi Michał Probierz. - My jesteśmy drużyną piłkarską, a nie rugby. Podobno na stadionie Polonii prawie w ogóle nie ma trawy. Będziemy robić wszystko, żeby nie grać na tym obiekcie - mówi Probierz.
- Rozumiemy zaistniałą sytuację, że zdarzyła się tragedia, ale nas nawet nikt nie zapytał o zdanie w sprawie przeniesienia tego meczu. Spotkanie może być przeniesione, ale niech odbędzie się w normalnych warunkach, z udziałem kibiców. Przecież my dla nich gramy, a nie dla siebie. To, że jesteśmy już w Warszawie nie oznacza, że spotkanie się odbędzie. Mecz jest zaplanowany na godzinę 20, czyli jest cały dzień na podjęcie jakiejś decyzji i zmian - oświadczył Michał Probierz.
http://www.legia.net/wiadomosci,36833-probierz:_jest_czas_na_zmiane_decyzji.html
|
Do góry
|
|
|
|
#3815623 - 19/04/2010 20:34
[Re: Chaoz]
|
old hand
Meldunek: 11/07/2003
|
Legia - Jagiellonia
Kurs na under 2,5 to 1.60. Więc lepiej zagrać:
Czas pierwszej bramki: Od 31-szej minuty lub później @2.05 5/10 Expekt Goście strzelą bramkę: Nie @2.0 5/10 Expekt Obie drużyny strzelą: Nie @1.72 10/10 Expekt
A dlaczego?
1.Mecz w cieniu tragedii. Gdzieś w głowie siedzi jeszcze żałoba, więc futbol nie będzie szczególnie radosny. O ile krajowa piłka w ogóle potrafi być radosna?
2.Mecz odbędzie się bez udziału publiczności. Dla Legii to może i lepiej, bo nikt nie będzie im ciupał z trybun. Takie mecze bez dopingu to przeważnie są mecze z małą ilością bramek.
3.Mecz odbędzie się na boisku Polonii. Nie wiem jaka tam jest murawa, bo tam nie chodzę. Ale jak słyszymy, to nie jest ona idealna do grania w piłkę nożną.
4.W każdym wiosennym meczu Legia Warszawa traciła przynajmniej jednego gola. - Przyznam, że tęsknię już za meczem, w którym nie dałem się pokonać. Ostatnio pięć miesięcy temu, z Arką Gdynia. Najwyższy czas przerwać tę złą passę i mam nadzieję, że w poniedziałkowy wieczór tak właśnie się stanie - mówi bramkarz Legii, Jan Mucha.
5.Pana recepta na pokonanie Legii? - Nie analizowaliśmy jeszcze gry warszawiaków, ale myślę, że kluczem do sukcesu będzie uważna gra w defensywie - taka jak w ostatnich meczach - i dorzucenie czegoś z przodu czy to w 70., czy nawet w 80. minucie. Myślę, że w końcowym rozrachunku nawet bezbramkowy remis nie będzie zły. (Frankowski dla sportowych faktów).
6.Legia bez Takesure Chinyamy. Jeśli ktoś ma strzelić to tylko Rybus, albo piłka odbije się od Miętowego. Grzelak już wyczerpał limit szczęścia na cały rok. I na 99.9 procent nie strzeli nic do końca rundy wiosennej.
Podsumowując: Widzę nudny, smutny mecz. Gdzie Jagiellonia do 70, 80 minuty skutecznie się broni. A Grzelak marnuje ze dwie, trzy okazje na bramkę. Możliwe wyniki: 0:0, 1:0 0:1
Kadra meczowa Jagiellonii prezentuje się następująco: Grzegorz Sandomierski, Rafał Gikiewicz, Alexis Norambuena, Dariusz Jarecki, Andrius Skerla, Thiago Cionek, Igor Lewczuk, El Mehdi Sidqy, Paweł Zawistowski, Remigiusz Jezierski, Hermes Neves Soares, Piotr Klepczarek, Bruno Coutinho, Rafał Grzyb, Jarosław Lato, Kamil Grosicki, Tomasz Frankowski, Maycon Rogerio Silva
Pełna kadra Legii. Bramkarze: Jan Mucha, Maciej Gostomski Obrońcy: Jakub Rzeźniczak, Wojciech Szala, Inaki Astiz, Pance Kumbev, Dickson Choto, Tomasz Kiełbowicz, Marcin Komorowski Pomocnicy: Sebastian Szałachowski, Miroslav Radović, Tomasz Jarzębowski, Maciej Iwański, Marcin Smoliński, Adam Banasiak, Maciej Rybus Napastnicy: Bartłomiej Grzelak, Marcin Mięciel, Maciej Górski, Fangzhuo Dong
Żródła:
http://www.legia.net/wiadomosci,36829-mucha:_tesknie_za_meczem_bez_gola.html ***/pilka-nozna/2010/04/17/na-mecz-z-legia-jedziemy-w-roli-pretendenta-rozmowa-z-tomasz/
Dodam jeszcze, że mecz ma być odkodowany przez C+
codi i kukis13 darujcie sobie komentarze
|
Do góry
|
|
|
|
#3815894 - 19/04/2010 22:54
[Re: MarcoviaMarki]
|
veteran
Meldunek: 16/06/2003
|
[b]
Podsumowując: Widzę nudny, smutny mecz. Gdzie Jagiellonia do 70, 80 minuty skutecznie się broni. A Grzelak marnuje ze dwie, trzy okazje na bramkę. Możliwe wyniki: 0:0, 1:0 0:1 Dlatego ja zagrałem dzisiaj Jagiellonie X2 i skontrowałem na dokładny wynik 1:0 dla Legii P.S Grając dokładne wyniki w bet 365 przy wyniku 0:0 zwracaja stawkę
|
Do góry
|
|
|
|
#3815900 - 19/04/2010 22:58
[Re: Podroznik]
|
AVE LAZIO
Meldunek: 18/05/2006
|
[b]
Podsumowując: Widzę nudny, smutny mecz. Gdzie Jagiellonia do 70, 80 minuty skutecznie się broni. A Grzelak marnuje ze dwie, trzy okazje na bramkę. Możliwe wyniki: 0:0, 1:0 0:1 Dlatego ja zagrałem dzisiaj Jagiellonie X2 i skontrowałem na dokładny wynik 1:0 dla Legii P.S Grając dokładne wyniki w bet 365 przy wyniku 0:0 zwracaja stawkę nad underem owszem się można zastanowić a jak gdzieś jest nad bramką Franka mecz bez kibiców to co to ze mecz
|
Do góry
|
|
|
|
|
|