#376959 - 09/09/2005 10:10
Re: Extraliga CZESKA sezon 2005/2006
|
+
Meldunek: 29/04/2004
|
Pamietajcie jednak ze Sparta to dzis najbardziej popularny typ.. gdzie sie nie spojrzy wszyscy cisna na 1-ke.. - ja jednak ostrzegam przed tym typem, wlasnie z uwagi na to ze czesto bywa tak ze owczy ped zawodzi.. osobiscie zagram sobie tutaj niespodzianke na remisik - za mala stawke bo jednak zdecydowanym fawotytem sa hokeisci Sparty
Ps. Sparta niejednokrotnie w zeszlym sezonie zawodzila w meczach u siebie z teoretycznie slabszymi druzynami..dochodzi fakt iz jest to pierwsza kolejka = mozliwa niespodzianka 
|
Do góry
|
|
|
|
#376960 - 09/09/2005 10:12
|
old hand
Meldunek: 05/08/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#376962 - 09/09/2005 11:57
|
enthusiast
Meldunek: 29/03/2005
|
oj widze ze Rivaldinho faktycznie nam tu niezle mota z tą Sparta, ale wydaje mi sie ze nie powinno byc dzis zle..nie ma to tamto dzis z Czech mozna sobie zagrac Sparte mimo tego ze jest najpopularniejszym typem, ale kurs jest naprawde dobry (1.48)... nie ma sie co bac jakiegos tam Litvinova... jak dla mnie jednak warte uwagi sa jeszcze dwa mecze, a mianowicie rownie popularne Kladno, ktore kto wie nawet czy nie zafunduje jakiegos pogromu ekipy z Budzejovic ktora ma problemy z bramkarzami. kursy na Kladno wahaja sie na ziemi od 1.7 do 1.8 i kto wie czy nie bedzie nawet tak, ze to wlasnie Kladno poradzi sobie duzo latwiej niz ta nasza Sparta. mnie cos jeszcze kusi na ta Slavie, ktora co prawda gra na wyjezdzie we Vsetinie ale przed sezonem prascy dzialacze obiecuja poprawe jakosci gry Slavii, a wiec chyba mozna juz ich lapac od pierwszej kolejki. Gdzies tam Slavia u mnie sie pojawia ale te : Sparta i Kladno to jednak jak dla mnie najbardziej popularne i prawdopoodbne...
a co do tego, ze praktycznie gramy wszyscy te same mecze to chyba nie jest zle. ja osobiscie mam jakies takie dziwne odczucie, ze dzis moze byc naprawde piknie na hokejowych taflach Europy i mozna buki niezle oskubac. owszem probowalem cos odrzucac z moich zestawow, ale jest naprawde ciezko zarowno po analizie jak i przeczytaniu stron klubowych zrezygnowac z ktoregos meczu, bo zwyczajnie nikt nie wierzy w niepowodzenie.
moge sie zalozyc ze dzis najbardziej popularna "6-tka" to wlasnie z tego tematu: Sparta, Kladno oraz Frankfurt, Ambri, Zvolen i Trencin i co moze mam plakac ze gram te mecze tak jak wszyscy i ze moga nie wejsc...jejku jak nie wejdzie to trudno, ale jesli wejdzie to ....pijemy i sie bawimy...tylko, ze jest jeszcze druga strona medalu...... taka troche bardziej filozoficzna, ze nagle duzo ludzi zagra te wlasnie mecze, wejda wszystkie i jutro tlumy beda mialy wypchane portfele a na forum pojawia sie ludzie, ktorzy od razu uznaja ze sie znaja na hokeju bo jest prosty..bedziemy mieli tu tlumy fachowcow.....a np. sobota zweryfikuje ich umiejetnosci....taki scenariusz jest mozliwy, gdyz istnieje takie cos jak szczescie poczatkujacego, tak wiec nie ma to tamto tylko dzis trzeba grac Faworytow!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#376969 - 10/09/2005 03:12
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/05/2005
|
Sobota
HC Moeller Pardubice - HC Energie Karlovy Vary Poczatek meczu godz.17
Jak wiemy Pardubice stracily duzo w ofensywie na rzecz zawodnikow wracajacych do NHL jednak na szczescie dzialacze zadbali takze o to aby zakupic jakichs ciekawych graczy. Do takich na pewno naleza Jan Caloun oraz Peter Klouda, do tego jeszcze dochodzi byly napastnik Kladna Francisek a Mrazek. Caloun czesc poprzedniego sezonu spedzil w Litvinovie, pozniej krotkie epizody w 1-szo ligowym Usti oraz rosyjskich Cerepovcu i Nowosibirsku. Jednak na uwage zaslugłuje 27 goli oraz 15 asyst jakie ten zawodnik zdolal zdobyc w zaledwie 30 meczach w Litvinovie w poprzednim sezonie. Ma on za soba wystepy w NHL, kilka dobrych lat spedzil w HJK Helsinki - spore wzmocnienie dla Pardubic Klouda to wychowanek slowackiego Popradu gdzie gral do 2002, pozniej przeszedl do jednej z najsilniejszych druzyn na Slowacji, Zvolena. W porzednim sezonie w 70 rozegranych meczach zdobyl on 14 bramek oraz 28 asyst, co zasluguje na szczegolne uznanie. Jezeli dostosuje sie do poziomu ligi czeskiej to na pewno bedzie to wyrozniajacy sie zawodnik.
Karlove Vary zas pozbyly sie kilku doswiadczonych obroncow. W zamian przyszli m.in.: Reznicek: obronca, wczesniej dwa dobre, rowne sezony w Sparcie Praga, duze wzmocnienie w mojej opinii. Čechmánek - najwieksze wzomcnienie druzyny, Jeden z najlepszych czeskich bramkarzy ostanich lat. 4 sezony w NHL. Lata 2000-03 Philadelfia Flyers, 2003-04 LA Kings
Pardubice na pewno podejda do meczu mocno zmotywowane, by zaczac go od zwyciestwa na wlasnym lodzie, bronia w koncu tytulu mistrzowskiego. Nowi zawdonicy bede starali sie udowodnic swoja wartosc. W poprzednim sezonie na cztery mecze, 3 zakonczyly sie zwyciestwem Pardubic,a jedno, w Pardubicach po dogrywce wygraly Karlove Vary. Przedsezonowe mecze wskzauja na to ze bedzie to ciezki mecz-sprawdzian dla gospodarzy. Szanse Pardubic upatruje w tym iz goscie zagraja na pewno bez sentymentow i licze ze wlasnie wtedy gospodarze "ukaraja" ich za zbyt otwarta gre. Dlatego.
Pardubice - Karlovy Vary 1 1.61 7/10
|
Do góry
|
|
|
|
#376976 - 11/09/2005 09:00
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/05/2005
|
Ehhh, kusza te Budejovice, jak rzadko  Kursik calkiem dobry, jesli chodzi o pierwsza kolejke to Trinec przegral u siebie, ale jak wiemy Libierec to bardzo dobra, stabilna druzyna. Budejovice w tegorocznym debiucie w lidze zremisowaly na wyjezdzie 4-4 w Kladnie strzelajac 2 bramki w ostatniej minucie spotkania, wie jakas sile ognia oni musze miec... Trinec juz w porzednim sezonie gral slabo, zadnych spektakularnych, nowych transferow. Przeciwnik BARDZO zmotywowany do pierwszego zwyciestwa w lidze, grajacy u siebie. Dlatego Ceske Budejovice - Trinec 1 1.82 - prof
|
Do góry
|
|
|
|
|
|