#387504 - 19/08/2005 11:08
Re: 2006 Men's World Championship / Playoff - siatkowka
|
Pooh-Bah
Meldunek: 21/01/2005
|
Prosze kibicow Jastrzebskiego Wegla ktorzy widzieli jak gra na zywo Plamen o wypowiedz czy on rzeczywiscie ma taki wplyw na druzyne i stanowi jej 50 %..
Konstantinow kontuzjowany, ale wraca do składu..
Kapitan reprezentacji Bułgarii, a od niedawna zawodnik Jastrzębskiego Węgla, Płamen Konstantinow, jednak pomoże swojemu zespołowi w turnieju ostatniej szansy na awans do przyszłorocznych mistrzostw świata w Japonii. Po opuszczeniu trzech towarzyskich spotkań z Chorwacją (w których podopieczni Martina Stojewa odnieśli trzy stosunkowo łatwe zwycięstwa) z powodu kontuzji kręgosłupa, siatkarz dołączył w poniedziałek do zespołu, który przygotowuje się do turnieju w Warnie.
Konstantinow przeprowadził pierwszy trening po czterech dniach intensywnego leczenia kontuzji, której nabawił się podczas obozu przygotowawczego w Kazanlaku. Biorąc pod uwagę komentarze prasowe, cała Bułgaria liczy na swojego przyjmującego przed decydującymi spotkaniami, które zostaną rozegrane w najbliższy weekend, podobnie jak koledzy z zespołu.
Todor Sałparow, reprezentacyjny libero, który we wtorek skończył 23 lata i mieszka w jednym pokoju z Konstantinowem powiedział, że chociaż są pewne wątpliwości czy Płamen do piątku będzie już w pełnej dyspozycji, to wszyscy mają nadzieję, że będzie się czuł dobrze i tak jak dawniej będzie odgrywał bardzo ważną rolę w zespole. Jednak w poniedziałek nowy nabytek górników z Jastrzębia nie próbował nawet atakować, ograniczając się do ćwiczeń przyjęcia i gry obronnej.
|
Do góry
|
|
|
|
#387505 - 19/08/2005 11:14
|
Pooh-Bah
Meldunek: 21/01/2005
|
I JESCZE O NASZYCH PANIACH...Powodzenia w stawianiu !!!
A swoja droga ten Niemczyk to niezly pajac jak dopiero teraz sie zorientowal o Zetowej...Przeciez jak by on mial stawic u bukow z taka wiedza to wszystko by wtopil przez tydzien / ja wtapiam wszystko prze miesiac hehehehehe/ Zetowa to tak dla Bulgarek jak najwyzsza siatkarka swiata dla Druzyny Ruskiej wiec...
Polskie siatkarki w Warnie
W środę z krakowskiego lotniska w Balicach odleciała do Warny kadra polskich siatkarek na barażowy turniej kwalifikacyjny do przyszłorocznych mistrzostw świata. Spośród trzech uczestniczących w nim drużyn (Polski, Bułgarii i Ukrainy) tylko zwycięzca tego turnieju uzyska awans do finału MŚ 2006.Trener Andrzej Niemczyk oraz zawodniczki najbardziej obawiają się Bułgarek z Antoniną Zetową.
-Niespodziewany powrót Zetowej do reprezentacji Bułgarii jest dużym zaskoczeniem - powiedział PAP Andrzej Niemczyk. - To ich najlepsza zawodniczka, która znacznie wzmocni siłę bułgarskiej drużyny. Po dłuższej przerwie powołana została do reprezentacji właśnie na ten turniej. Będę zdenerwowany dopóki nie zobaczę jak gra Bułgaria z Zetową. Bez tej zawodniczki Bułgarki byłyby do ogrania bez trudności. Natomiast z drugim naszym rywalem w tym turnieju - Ukrainkami, powinniśmy sobie bez trudu poradzić - powiedział Andrzej Niemczyk.
To byłby dramat, gdybyśmy tego turnieju nie wygrali. Forma zespołu idzie w górę. W dobrej dyspozycji są nasze czołowe siatkarki Małgorzata Glinka i Dorota Świeniewicz, które wyjdą na parkiet w pierwszej szóstce. Natomiast rozgrywająca Magdalena Śliwa, która powróciła do reprezentacji, będzie rezerwową. Jej doświadczenie na pewno się nam przyda. Pierwszą rozgrywającą pozostanie Izabela Bełcik. Jedziemy w najsilniejszym składzie do Warny - dodał Andrzej Niemczyk.
Prawie do ostatniej chwili nie był pewny wyjazd do Warny Marioli Zenik i Marii Liktoras, które jeszcze we wtorek udały się na konsultacje lekarskie. Nie było przeciwwskazań medycznych i obydwie odleciały z ekipą.-
Nie obiecuję, że awansujemy do finałów mistrzostw świata, bo nigdy przed zawodami nie dzielę skóry na niedźwiedziu, ale wydaje mi się, że Bułgaria i Ukraina są w naszym zasięgu - dodała Małgorzata Glinka. - Chociaż sporą niewiadomą będą Bułgarki wzmocnione Zetową. Obawiamy się tej zawodniczki. Jesteśmy w niezłej formie, ale to potwierdzi się dopiero podczas turnieju, bo na treningach trudno w pełni ocenić na co nas stać.
Po turnieju w Warnie kadra wraca na zgrupowanie do Szczyrku, gdzie będzie się przygotowywać do mistrzostw Europy, które rozpoczną się 15. września.
Kadra polskich siatkarek na turniej w Warnie:
rozgrywające: Izabela Bełcik, Magdalena Śliwa
atakujące i przyjmujące: Małgorzata Glinka, Katarzyna Skowrońska, Joanna Mirek, Milena Rosner, Dorota Świeniewicz, Aleksandra Przybysz
środkowe: Maria Liktoras, Agata Mróz, Sylwia Pycia
libero: Mariola Zenik.
|
Do góry
|
|
|
|
#387510 - 19/08/2005 17:24
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/10/2003
|
Bułgaria - Holandia 3:2 SZCZESLIWIE!!!
male podsumowanie: po 1 secie bylem wiecej niz pewien, ze bulgaria dostanie baty w 3 krotkich setach. Na szczescie 2 set byl juz pod ich dyktando. 3 set bardzo wyrownany z duza iloscia bledow po obydwu stronach rozstrzygniety na korzysc pomaranczowych. 4 set bardzo nerwowy, na szczescie bulgarzy wymeczyli. Poczatek 5 seta zdecydowanie dla bulgarow, pozniej kompletna stoja i "orange" doprowadzaja do remisu, szczescie zdecydowanie po stronie bulgarow.
ps. z ta gra bulgaria nie ma czego szukac w meczu z portugalia, bardzo duzo bledow przy rozegraniu, w szczegolnosci "krotkiej", skrzydla jeszcze w miare poprawnie ale tylko czasami...
pozdrawiam kacperek
|
Do góry
|
|
|
|
#387511 - 19/08/2005 17:27
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/12/2004
|
Quote:
Wiec skoro nikt nic nie pisze ja dam swoje typy.
Ukraina - Portugalia
typ: Portugalia (3-1)
Bulgaria - Holandia
Holandia:
Typ: Bułgaria (3-0)
(mowilem ze na tym kaske mozna zarobic...a jeszcze jaka dramaturgie zrobili...jednak Bulgarzy slabsi niz myslalem)
|
Do góry
|
|
|
|
#387512 - 19/08/2005 20:45
|
old hand
Meldunek: 02/06/2002
|
Quote:
zagrałem faworytów - Bułgarów Bułgarki i Portugalie  co do Holandii nie oszukujmy się - ich epoka już minęła, mają młody skład i dopiero kiedyś będą odnosić sukcesy. a póki co nie widzę szans z Bułgarami - Bułgarzy rewelacyjnie grali w Lidze Światowej, 3x wygrane z Włochami mówi samo za siebie. a Holandia skoro nie nawiązała walki z Czechami to nie ma tu co szukać, z Portugalią przegra no i z Ukrainą pewnie wygra. Bułgarki u siebie powinne przechylić szalę na swoją korzyść. Portugalia o wiele lepsza od Ukrainy, bardzo dobra gra w Lidze Światowej a Ukrainie brak takiego ogrania. no to go go go !!!!

wszystko trfilem, ale na siatce stracilem bo blokowalem bardzo grubo bulgarie dobrze ze na lekkoatletyce odrobilem 
|
Do góry
|
|
|
|
#387514 - 20/08/2005 08:19
|
5 minut po czasie
Meldunek: 13/05/2005
|
Panowie eksperci .Jakie zapatrywania na mecz HOL-POR
Kwal.MS-M-Bulgaria 19.08.2005 14.30 Info Nazwa 1 2 dzien/godz # U11 # Bulgaria-Ukraina 1.18 3.8 20/17.00 # U12 # Holandia-Portugal. 1.63 2.02 20/19.30 Według buków faworytem są pomarancze,mnie natomiast wydaje sie ze o laury powalczą Portugalczycy
|
Do góry
|
|
|
|
#387516 - 20/08/2005 10:27
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/05/2003
|
Holandia-Portugalia 2
Nie wiem czemu buki faworyzują pomarańczowych,ale dla mnie faworytem jest Portugal i to oni jutro powinni grać z gospodarzami o awans.Holendrzy są cieńcy i mogą spokojnie wracac uprawiać tulipany,bo na euro nie pograja.Ich wyniki na turnieju we Francji plus to co grali wczoraj,przekonuje mnie do zagrania ekipy z półwyspu Iberyjskiego.Portugalczycy to bardzo solidna ekipa,która od lat gra w najwazniejszych imprezach i stanowi ograną paczkę,i na dziś lepiej stoi od oranjes.Jedyne co mnie martwi,to,to,że Portugalczycy mają coś z psychą,gorzej niż nasi i czesto przegrywają wygrane sety czy mecze,natomiast Holendrzy to walczaki i skrupulatni ludzie,więc to jedeny plus dla nich,bo jezeli chodzi o umiejętności,to obecnie Portugalczycy dysponują lepszą ekipą.Oczywiście nie jest to dla mnie pewny mecz,bo wynik może byc różny,ale ja zagram średnio na Portugal.
|
Do góry
|
|
|
|
#387517 - 20/08/2005 12:24
|
member
Meldunek: 27/12/2004
|
Quote:
Holandia-Portugalia 2
Nie wiem czemu buki faworyzują pomarańczowych,ale dla mnie faworytem jest Portugal i to oni jutro powinni grać z gospodarzami o awans.Holendrzy są cieńcy i mogą spokojnie wracac uprawiać tulipany,bo na euro nie pograja.Ich wyniki na turnieju we Francji plus to co grali wczoraj,przekonuje mnie do zagrania ekipy z półwyspu Iberyjskiego.Portugalczycy to bardzo solidna ekipa,która od lat gra w najwazniejszych imprezach i stanowi ograną paczkę,i na dziś lepiej stoi od oranjes.Jedyne co mnie martwi,to,to,że Portugalczycy mają coś z psychą,gorzej niż nasi i czesto przegrywają wygrane sety czy mecze,natomiast Holendrzy to walczaki i skrupulatni ludzie,więc to jedeny plus dla nich,bo jezeli chodzi o umiejętności,to obecnie Portugalczycy dysponują lepszą ekipą.Oczywiście nie jest to dla mnie pewny mecz,bo wynik może byc różny,ale ja zagram średnio na Portugal.
jestem po drogiej stronie , to niech wygraja lepsi 
|
Do góry
|
|
|
|
#387519 - 20/08/2005 13:04
|
journeyman
Meldunek: 23/03/2005
|
Quote:
co sadzicie o typie 3-0 dla bulgarii z ukraina? @1.75 w expie
Loteria ... UKR może seta ugrać tak ja urwała dla POR.
Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#387520 - 20/08/2005 13:12
|
old hand
|
Quote:
Quote:
Pozdrawiam.
pamietaj o tym ze moze zdarzyc sie sytucja ze ukraina przegra wszystko a pozostala trojka wygra 2 mecze i przegra 1 i beda decydowaly sety wtedy wiec jak dla mnie 3-0 6/10 bulgaria
|
Do góry
|
|
|
|
#387522 - 20/08/2005 16:02
|
old hand
|
Quote:
Quote:
Quote:
Pozdrawiam.
pamietaj o tym ze moze zdarzyc sie sytucja ze ukraina przegra wszystko a pozostala trojka wygra 2 mecze i przegra 1 i beda decydowaly sety wtedy wiec jak dla mnie 3-0 6/10 bulgaria
no i poszlo z dymem 300zl 
|
Do góry
|
|
|
|
#387523 - 20/08/2005 16:05
|
old hand
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Pozdrawiam.
no i poszlo z dymem 300zl
Polska mi tak ladnie 3-0 weszla wiec myslalem ze tu tez izi bedzie 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|