Opcje tematu
#391033 - 21/08/2005 14:04 ATP - New Haven - Poniedziałek - 22.08
Rusty Offline
aka Schranzer

Meldunek: 16/01/2005
Pilot Pen Tennis

Place: New Haven, CT, USA
Date: Aug. 22-28,2005
Draw Size: 48
Surface: Hard
Prize money: $650,000

Linki:
Oficjalna strona turnieju
Draw: Singles
Draw: Doubles
Order of play
Scoreboard

Przydatne stronki:
http://www.stevegtennis.com
http://www.atptennis.com
http://www.tennis.matchstat.com
http://www.itftennis.com/mens/players/
http://www.menstennisforums.com/

--------------------------------------------------------------------------------

Prosimy zapoznać się z Regulaminem KT. Jeżeli jakikolwiek post naruszy regulamin, będą one niezwłocznie kasowane!

--------------------------------------------------------------------------------

Jeśli chcecie porozmawiać o tenisie, poznać opinię innych, zapytać o aktualny wynik to zapraszamy na nasz czat #tenis.. więcej informacji tutaj

Edited by Schranzer (22/08/2005 19:55)

Do góry
Bonus: Unibet
#391034 - 22/08/2005 00:20 Re: ATP - New Haven - 1st round - 22-23.08
Rusty Offline
aka Schranzer

Meldunek: 16/01/2005
Schedule of Play for Monday, 22 August 2005

Stadium COURT: 10:00 AM Start

1. Anna Chakvetadze (RUS) vs. Jelena Jankovic (SCG) [10]
2. Scoville Jenkins (USA) WC vs. Jarkko Nieminen (FIN)
Not Before 1:00 PM
3. Tatiana Golovin (FRA) vs. Kveta Peschke (CZE) Q
4. Leander Paes (IND) / Nenad Zimonjic (SCG) [1] vs. Tommy Haas (GER) / Jurgen Melzer (AUT)

Stadium COURT: 7:00 PM Start
1. Nathalie Dechy (FRA) [9] vs. Meghann Shaughnessy (USA) WC
2. Justin Gimelstob (USA) WC vs. Guillermo Garcia-Lopez (ESP) Qp

Grandstand: 10:00 AM Start
1. Davide Sanguinetti (ITA) vs. Kevin Kim (USA)

2. Marion Bartoli (FRA) vs. Elena Likhovtseva (RUS)
3. Stefan Koubek (AUT) Q vs. Bobby Reynolds (USA) WC
Not Before 4:00 PM
4. Magdalena Maleeva (BUL) vs. Jamea Jackson (USA) Q
5. Dmitry Tursunov (RUS) vs. Andreas Seppi (ITA) Q

Court 1: 10:00 AM Start

1. Maria Kirilenko (RUS) LL vs. Silvia Farina Elia (ITA
2. Vera Douchevina (RUS) vs. Shuai Peng (CHN) Q
3. Anabel Medina Garrigues (ESP) vs. Virginie Razzano (FRA)
Not Before 2:00 PM
4. Jelena Kostanic (CRO) / Janet Lee (TPE) vs. Qualifier / Qualifier Q
5. Emilie Loit (FRA) / Nicole Pratt (AUS) vs. Lisa Raymond (USA) / Samantha Stosur (AUS) [3]

Court 2: 10:00 AM Start
1. Juan Monaco (ARG) vs. Igor Andreev (RUS)
2. Victor Hanescu (ROM) vs. Luis Horna (PER)
3. Stanislas Wawrinka (SUI) vs. Cyril Saulnier (FRA)
4. Jan Hernych (CZE) vs. Fernando Verdasco (ESP)
5. Gaston Etlis (ARG) / Martin Rodriguez (ARG) vs. Simon Aspelin (SWE) / Todd Perry (AUS)

Court 3: 2:00 PM Start
1. Gilles Muller (LUX) vs. Tomas Zib (CZE)
2. Yves Allegro (SUI) / Julian Knowle (AUT) vs. Frantisek Cermak (CZE) / Leos Friedl (CZE) [4]

Edited by Schranzer (22/08/2005 19:35)

Do góry
#391035 - 22/08/2005 07:04 Re: ATP - New Haven - 1st round - 22-23.08 *DELETED*
Randall McMurphy Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/08/2004
Post deleted by Schranzer

Do góry
#391036 - 22/08/2005 07:37 Re: ATP - New Haven - 1st round - 22-23.08 *DELETED*
szoooltys Offline
stranger

Meldunek: 19/07/2005

Do góry
#391037 - 22/08/2005 07:45 Re: ATP - New Haven - 1st round - 22-23.08
Randall McMurphy Offline
Carpal Tunnel

Tylko nie piszcie mi ze kasuje wartościwoe posty, skoro ktoś nie potrafi czytać, to ja również...

Edited by Schranzer (22/08/2005 09:04)

Do góry
#391038 - 22/08/2005 07:47 Re: ATP - New Haven - 1st round - 22-23.08 *DELETED*
Court Judge Offline
old hand

Meldunek: 04/05/2005

Do góry
#391039 - 22/08/2005 08:03 Re: ATP - New Haven - 1st round - 22-23.08
Llama Offline
Ana <3

Meldunek: 21/06/2005
właśnie chciałem utworzyć temat aby przedyskutować małą zmianę w tematach, a tu proszę czytasz w moich myślach.
myślę, że lepiej będzie aby tworzyć tematy w formie
ATP - New Haven - 1st round data
ATP - New Haven - 2nd round data
ATP - New Haven - 3rd round data
ATP - New Haven - 1/4 round data
ATP - New Haven - 1/2 i finał data
jak widać troszkę mniej tematów będzie mniej roboty dla szefa

dobrym typem wydaje się być Blake /1,26/ gracz w dobrej dyspozycji, dodatkowo rywal ma dramatyczne wyniki.
blake jest moim czarnym /:D/ koniem tego turnieju

Jednak wrócimy do poprzedniej formy, ze względny na zbędne zamieszanie przy rundach.

Edited by Schranzer (22/08/2005 19:56)

Do góry
#391040 - 22/08/2005 08:10 Re: ATP - New Haven - 1st round - 22-23.08
W8inG4DeatH Offline
Nick Kyrgios, Jerzyk i Del Potro

Meldunek: 08/08/2004
No to zaczynamy nowy turniej.
Wprawdzie nie jestem w pierwszej 20-ce RT, ale sie nudze wiec walne tu moja codzienna antyanalize. Jak nie pasi to nie czytac

Muller vs Zib - 2 @2,7 BAW
Muller ostatnio moze pochwalic sie duzo lepszymi wynikami i jest zdecydowanym faworytem. Kursy niczego sobie @1,5 do @1,56 w Pinnacle. Prof wystawil nawet @1,61. Korcaca 1ka. Jak dla mnie podpucha dnia stawiam 2.

Koubek vs Reynolds - 2 @2,23 Pinnacle
Patrzac na forme szanse wyrownane. Jednak za Koubkiem przemawia doswiadczenie. Jest niewatpliwie faworytem a kurs bardzo zachecajacy. Nalezaloby grac 1 wiec gram 2 :]

Sanguinetti vs K.Kim - 2 @1,9 Pinnacle
Tutaj szanse w miare wyrownane. Za Sanguinettim jednak przemawia doswiadczenie. Kim na hardzie na pewno powalczy, ale wyzszy kurs (gdzieniegdzie prawie dwukrotnie) sklania do postawienia na Wlocha. Dlatego dwojeczka :]

Dodatkowe typy moje:
Hanescu , Seppi, Wawrinka, Verdasco.

Pozdro i wysokich wygranych wszystkim (oprocz bukow oczywiscie)

Do góry
#391041 - 22/08/2005 08:11 Re: ATP - New Haven - 1st round - 22-23.08 *DELETED*
PioKing Offline
MaSha Lover

Meldunek: 24/03/2005

Do góry
#391042 - 22/08/2005 08:14 Re: ATP - New Haven - 1st round - 22-23.08
werpix Offline
enthusiast

Meldunek: 14/02/2005
Hanescu-Horna

*Hanescu nie jest w dobrej formie a na hardzie to raczej nie ma szans z dobrze ostatnio grającym Horną.
*Horna w Washington i Cincinnati grał na niezłym poziomie i pokonał ni byle kogo: Ginepri, Hrbaty, Coria.
*Grali ze sobą w RG gdzie lepszy był Hanescu ale to był clay i wtedy Hanescu był w bardzo dobrej formie !
*Profesjonal wystawił niezły kurs 1.86 więc tylko brać bo pewnie u innych buków kurs bedzie mniejszy 1,6-1,7 (w bet365 1,5)

Do góry
#391043 - 22/08/2005 08:20 Re: ATP - New Haven - 1st round - 22-23.08
Gregov Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/02/2004
Mój postulat to powrót do tematów tygodniwych, będzie przejrzysciej w dziale

Dubel z profa

Hanescu - Horna 2
Seppi - Tursunov 2

godz 17:15 i 23:00. Nawierzchnia twarda zarówno Hanescu jak i Seppiemu niespecjalnie odpowiada, co ma potwierdzenie w bilansie obu zawodników na tego typu kortach. Ich przeciwnicy, Horna i Tursunov zanotowali ostatnio bardzo przyzwoite rezultaty w serii turniejów amerykańskich co świadczy o ich dobrej dyspozycji. Ogranie turniejowe także na ich korzyść. Seppi coprawda łatwo wygrał tu dwa mecze w kwalifikacjach, ale biorąc pod jego przeciwników ( Gambill - fatalna forma , Burgsmuller - bardzo przeciętny zawodnik ) , to praktycznie żadne osiągnięcie. A przypomnieć wystarczy jego porazke w kwalifikacjach Montrealu z Heubergerem ( który według mnie jest słabiutki ) . Będący w formie Tursunov moim zdaniem postawi poprzeczkę na tyle wysoko że Seppi nie będzie mieć szans na ugranie choćby seta. Hanescu rozegrał dopiero jeden mecz na hardzie po sezonie clayowym. Porażka 57 26 z Serrą w kwalach do Cincinnati nie wróży mu najlepiej i bardzo dobrze serwujący Horna, rzadko dający się przełamywać dziś jest dla mnie faworytem do awansu do kolejnej rundy.

ako 3.35 --- 4/10

Do góry
#391044 - 22/08/2005 08:31 Re: ATP - New Haven - 1st round - 22-23.08 *DELETED*
Randall McMurphy Offline
Carpal Tunnel

Do góry
#391045 - 22/08/2005 08:37 Re: ATP - New Haven - 1st round - 22-23.08
Fozzie Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/03/2004
Juan Monaco - Igor Andreev

kurs: 2,60 (Expekt), stawka: 3/10

Obaj tenisiści bardziej preferuja korty ziemne, na których to w tym roku mieli okazje spotkać się dwukrotnie i za każdym razem górą był 21-latek z Argentyny.
Typ zdecydowanie na czuja, bo ostatnio forma Juana
pozostawia wiele do życzenia, stad też taki kurs mimo iż H2H i to z tego roku jest na korzyść Monaco.I mimo, ze na poczatku roku to rosjanin prezentował się dużo lepiej na twardych kortach, to delikatnie w rozpisie zagram Argentynczyka...

----------------------------------------------------

Victor Hanescu - Luis Horna

kurs: 1,58 (Betandwin), stawka: 5/10

Mimo iz Hanescu posiada bardzo dobre warunki fizyczne, to nie błyszczał w tym roku na hardzie. W ostatniej imprezie w Cincinnati nie przeszedł nawet qwali. Natomiast Horna zagrał bardzo przyzwoicie, a ze potrafi radzić sobie z dobrym servisem udowodnił odprawiając Artursa w I rundzie , a w kolejnych Clementa i Corie, bo Krzysio Rochus raczej nie stanowił wielkiej przeszkody. Mam nadzieje, ze dobry występ w zeszłym tygodniu, fakt ogrania się z kortem twardym dodatkowo zmobilizuje peruwiańczyka i postara się ograć dwumetrowca z Rumunii...

-----------------------------------------------------

Stefan Koubek - Bobby Reynolds

kurs: 2,30 (Expekt), stawka: 6/10

Bobby Reynolds niezwykle udanie wystartował w tegorocznym Australian Open i i gdyby nie fakt, ze w III rundzie trafił na Nadal, to nie wiadomo, czy nie byłaby to jedna z niespodzianek tego turnieju. Generalnie młodzieniec dużo grywa na tej własnie nawierzchni i z nawet niezłymi rezultatami, a Koubek przeszedł qwale, ale po mekach rozstrzyganych niejednokrotnie Tiebreakami. Bobby dodatkowo gra u siebie, wiec mozna to uznać za rodzaj jakiegos handycapu, mysle równiez, że chłopak jest młody i na dorobku więc bedzie mu zależało na dobrym występie w najważniejszej imprezie dla każdego amerykanina, czyli w US Open, wiec dobrze by było zaliczyć udane przetarcie przed przyszłotygodniowymi zawodami, a okazja nadzarza się dobra, bo Austryjak jest do ogrania...

--------------------------------------------------------

Justin Gimelstob - Guilermo Garcia-Lopez

kurs: 1,75 (expekt), stawka: 5/10

Gimelstob gra ostatnio wręcz fatalnie i mimo, ze ta nawierzchnia powinna faworyzować właśnie jego, to jednak zaufam młodemmu hiszpanowi, który qwale przeszedł spacerkiem. I mimo, ze rywali miał niezbyt wymagających, to na obecna forme amerykanina powinno wystarczyc....

Do góry
#391046 - 22/08/2005 08:41 Re: ATP - New Haven - 1st round - 22-23.08
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Do jasnej cholery 2 godz. i już burdel... Opanować się nie możecie ?

Na początek deble :

Asp/Perry-Etl/Rodr (1) 1,55

Obie pary po Wimbledonie jakoś nie wyraźnie spisują się w turniejach poprzedzających US Open. Lecz to właśnie A/P są na właściwej drodze aby wyjść z lekkiego dołka. Ostatni turniej to już dosyć pewne zwycięstwo nad Beck/Berdych i napsuli sporo krwi najlepszemu w tej chwili deblowi na świecie Bjorkman/Mirnyi. Z kart przeszłości wynika, że Aspellin ma wielkiego pecha do pary Etl/Rodr kilka konfrontacji z Argentyńczykami to porażki , ale wszystkie na ziemi , gdy rok temu przyszło do pierwszego ich meczu na hardzie (USO) już z Perry'm to wynik nie pozostawił złudzeń która para będzie dominować na betonie - 64 61 dla Asp/Perry , a przecież wtedy E/R nie byli wcale w takiej złej dyspozycjii... Któraś z par dzisiaj już chyba na dobre podniesie się po ostatnich niepowodzeniach... Liczę , że będą to moi faworyci...

Paes/Zim-Haas/Melz (1) 1,34

Cóż...Haas jeśli ma dobrego partnera deblowego (Zimonjic,Mirnyi,Waske) to osiąga całkiem niezłe wyniki...Podobnie z Melzerem... Ale, obaj jakoś mnie nie przekonują jeśli chodzi o ich deblową klasę patrząć na każdego indywidualnie , co z tej mieszanki może wyniknąć ? Raczej nic wielkiego Para skojarzona tylko na potrzeby tego turnieju , zapewne już więcej nie zagrają ze sobą . Melzer w tym roku tworzy parę z rodakiem Knowle. Na przeciwko nich jedna z najlepszych par na świecie (najlepsza na ziemi wg. mnie ) i jeden z moich ulubionych debli. Miałem małe obawy jak sobie zaczną teraz radzić na hardzie , ale po Cinci widzę że nie jest tak źle i takich przeciwników jak dzisiaj spokojnie powinni ograć.

Do góry
#391047 - 22/08/2005 09:47 Re: ATP - New Haven - 1st round - 22-23.08
Marcel Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/06/2003
w profie Saulnier z Wawrinką 2.60 W Cincinnati już Cyryl pokazał , że chyba z nim wszystko ok. 3 setówka z pozniejszym ćwierćfinalistą Wawrinka wciąz musi się dużo uczyć jeśli chodzi o grę na hardzie i dziś widze niemałe szanse na pierwszą wygraną Saulniera od dłuższego czasu /
Kusi także talenciak Jenkins zwłaszcza ze dla Nieminena to będzie 1 turniej na hardzie w tej częsci sezonu. Do tego Jarrko pewnie niewiele wie o swoim rywalu . Ale to wszystko lekko bo gólnie to czekam na 2 runde

Do góry
#391048 - 22/08/2005 09:57 Re: ATP - New Haven - 1st round - 22-23.08
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Hanescu-Horna (2) uwaga.. 1,86 by Prof , który jak dla mnie coraz częściej myli się w doborze kursów

Na necie najwyższy kurs 1,6-1,5. Hanescu po przejściu na beton dostał baty od Serry którego z całym szacunkiem nie można zaliczyć do tuzów tejże nawierzchni. Horna mnie bardzo pozytywnie zaskoczył Zastanawiałem się nad nim przy okazji meczu z Ch.Rochusem...ostatecznie nie zagrałem, a skończyło się demolką Krzyśka Obaj dobrze podają , ale return Peruwiańczyka nieporównywalnie lepszy. Jeśli Hanescu będzie sobie robił od czasu do czasu wycieczki do siatki , to go Horna będzie mijał bo jakoś Rumun nie przekonuje mnie swoją grą w tym elemencie. A, passingshoty Horny niszczą nawet Henmana.... Jak szybko skończy się ten mecz...Może nawet w 3 setach ? I tak to wątpliwe, ale na pewno walka w 1 secie... Kurs jest spory w Profie... do dubla w sam raz. W tym momencie 6 typów na 10 w RT jest na ... Hornę. Czy to zagram ? jeszcze nie wiem...
:Rolling Eyes:

Sanguinetti-K.Kim (1) 1,76

Heh w Siwym upatruje tutaj zwycięzce w tym meczu Druga a może i nawet trzecia młodość Włocha K.Kim ostatnio bęcki... Coraz bardziej się przekonuję, że jego jedynym aututem jest serwis , ale tylko gdy mu siedzi ;] a nie rzadko go zawodzi... Sanguś potrafi jeszcze ciut więcej+doświadczenie... Forma też po jego stronie, do jakiegoś fajnego komba sobie zagram ten meczyk

Koubek-Reynolds (2) 1,92

Koubek ... 60 z Ferrero...wygrana z Morrisonem i G.Lapenttim nie przekonuje mnie w ogóleeeee.... Wiosny te "osiągnięcia" nie czynią. Morrison bez formy , Ferrero coś jak Soda , ale bardziej regularny mrzonki o powrocie do formy G.L. okazały się nieprawdziwe. Reynolds ostatnio bardzo dobra CH forma - 4 turnieje - 1-1/4 ; 2-1/2 ; 1-finał - porażki z młodymi talentami. Niski kurs dał Prof niestety...do komba to dam.

Wawrinka-Saulnier

Francuz musi kiedyś wygrać ;] kurs 1,36 za niski (na Wawrinkę oczywiście)...no bet.

Andreev-Monaco

No bet , jeśli faktycznie Monaco ma patent na Ruska to różnie może być... Mimo nieogrania Monaco na hardzie ostatnio.

Verdasco-Hernych

A. cholera ich wie...jak są w formie to walczą z każdym... Nie wiem jak traktować wynik Hernycha z meczu z Safinem który później puścił mecz Ginepriemu...O już wiem jak - no bet

Muller-Zib

Muller w coraz gorszej formie...Zib w równej , maksymalnie 2-rundowej dyspozycji no bet...

Nieminen-Jenkins

A, tu może paść sensation

Seppi-Tursunov (2) 1,8

Tu mi wystarczy fakt, że Seppi przegrał z Heubergerem Tursun ostatnio przyzwoicie , mocny serwis, ambicja, waleczność - będzie gryzł beton Liczę, że będzie chciał się bardziej pokazać tutaj od Włocha - to może być przełomowy rok dla Rosjanina , powinien wykorzystać tą szansę.

Gimelstob-G-Lopez

Lubię Hiszpana i będe mu kibicować w meczu z niespełnionym amerykańskim dzieckiem Gimelostobem ;]]] a może i nawet do komba... Przeczucie mi podpowiada Hiszpana , jeszcze muszę to przemyśleć...

Edit:
Więc tak :

Horna odpadł niestety...kurs mi poleciał strasznie w dół... Podobnie Tursun , ewent. stworzę jakieś combo.

Ale , do rzeczy :

G-Lopez+Paes/Zimonjic+ może Zwolle(1x) ...

Asp/Perr+Reynolds ...

I combo - Sanguinetti+Tursunov+Horna+Zwolle+BVB(x2) ...

Jestem na 100% przekonany, że coś z tego nie wejdzie , ale liczę na wyłapanie zonków w 3 combie...

Pzdr.

Edit:
Sangusia nie zdąże zagrać niestety...

Edited by Schranzer (22/08/2005 13:53)

Do góry

Moderator:  rafal08