#3874106 - 17/05/2010 20:46
2010 FIFA World Cup - Grupa B
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2003
|
Strona Mistrzostw Grupa B1. Argentyna 2. Grecja 3. Korea Płd. 4. Nigeria 12/06 16:00 Johannesburg - JEP - Argentina vs Nigeria12/06 13:30 Nelson Mandela Bay/Port Elizabeth - Korea Republic vs Greece17/06 16:00 Mangaung / Bloemfontein - Greece vs Nigeria17/06 13:30 Johannesburg - JSC - Argentina vs Korea Republic22/06 20:30 Durban - Nigeria vs Korea Republic22/06 20:30 Polokwane - Greece vs Argentina
|
Do góry
|
|
|
|
#3910470 - 04/06/2010 02:45
Re: 2010 FIFA World Cup - Grupa B
[Re: Ghost]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2003
|
ARGENTINA
Coach: Diego Maradona
Goalkeepers: Sergio Romero (AZ Alkmaar), Mariano Andujar (Catania), Diego Pozo (Colon).
Defenders: Gabriel Heinze (Olympique Marseille), Martin Demichelis (Bayern Munich), Nicolas Otamendi (Velez Sarsfield), Walter Samuel (Inter Milan), Clemente Rodriguez (Estudiantes de La Plata), Nicolas Burdisso (AS Roma), Ariel Garce (Colon).
Midfielders: Javier Mascherano (Liverpool), Jonas Gutierrez (Newcastle United), Angel Di Maria (Benfica), Mario Bolatti (Fiorentina), Juan Sebastian Veron (Estudiantes de La Plata), Javier Pastore (Palermo), Maxi Rodriguez (Liverpool).
Forwards: Lionel Messi (Barcelona), Gonzalo Higuain (Real Madrid), Carlos Tevez (Manchester City), Sergio Aguero (Atletico Madrid), Diego Milito (Inter Milan), Martin Palermo (Boca Juniors).
NIGERIA
Coach: Lars Lagerback
Goalkeepers: Dele Aiyenugba (Bnei Yehuda), Austin Ejide (Hapoel Petah Tikva), Vincent Enyeama (Hapoel Tel Aviv).
Defenders: Dele Adeleye (Sparta Rotterdam), Rabiu Afolabi (Red Bull Salzburg), Elderson Echiejile (Stade Rennes), Chidi Odiah (CSKA Moscow), Danny Shittu (Bolton Wanderers), Taye Taiwo (Olympique Marseille), Joseph Yobo (Everton).
Midfielders: Yusuf Ayila (Dynamo Kiev), Dickson Etuhu (Fulham), Sani Kaita (Alania Vladikavhaz), Nwankwo Kanu (Portsmouth), Haruna Lukman (Monaco), John Obi Mikel (Chelsea), Kalu Uche (Almeria), John Utaka (Portsmouth).
Strikers: Yakubu Aiyegbeni (Everton), Obafemi Martins (VfL Wolfsburg), Obinna Nsofor (Malaga), Chinedu Obasi (Hoffenheim), Peter Odemwingie (Lokomotiv Moscow).
SOUTH KOREA
Coach: Huh Jung-moo
Goalkeepers: Lee Woon-jae (Suwon), Kim Young-kwang (Ulsan), Jung Sung-ryong (Seongnam).
Defenders: Lee Young-pyo (Al Hilal), Cha Du-ri (Freiburg), Cho Yong-hyung (Jeju), Oh Beom-seok (Ulsan), Lee Jung-soo (Kashima), Kim Hyung-il (Pohang), Kang Min-soo (Suwon), Kim Dong-jin (Ulsan).
Midfielders: Lee Chung-yong (Bolton Wanderers), Park Ji-sung (Manchester United), Kim Jung-woo (Gwangju), Kim Jae-sung (Pohang), Kim Bo-kyung (Oita Trinita), Kim Nam-il (Tom Tomsk), Ki Sung-yong (Celtic).
Forwards: Lee Dong-guk (Jeonbuk), Lee Seung-ryul (FC Seoul), Park Chu-young (Monaco), Ahn Jung-whan (Dalian Shide), Yeom Ki-hun (Suwon).
GREECE
Coach: Otto Rehhagel
Goalkeepers: Michalis Sifakis (Aris Salonika), Alexandros Tzorvas (Panathinaikos), Kostas Chalkias (PAOK Salonika).
Defenders: Giorgos Seitaridis (Panathinaikos), Loukas Vintra (Panathinaikos), Evangelos Moras (Bologna), Socrates Papastathopoulos (Genoa), Sotiris Kyrgiakos (Liverpool), Avraam Papadopoulos (Olympiakos), Vasilis Torosidis (Olympiakos), Nikos Spiropoulos (Panathinaikos), Stelios Malezas (PAOK Salonika).
Midfielders: Kostas Katsouranis (Panathinaikos), Alexandros Tziolis (Siena), Giorgos Karagounis (Panathinaikos), Sotiris Ninis (Panathinaikos), Christos Patsatzoglou (Omonia), Sakis Prittas (Aris Salonika).
Forwards: Angelos Charisteas (Nuremberg), Dimitris Salpigidis (Panathinaikos), Pantelis Kapetanos (Steaua Bucharest), Theofanis Gekas (Hertha Berlin), Giorgos Samaras (Celtic).
|
Do góry
|
|
|
|
#3923006 - 11/06/2010 07:03
[Re: craax]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/04/2004
|
O proszę. Widzę, że się zgadzamy, a nie dzieje się to zbyt często. Ja nawet poszedłem krok dalej i wybrałem nie tylko awans z tej grupy: ARG + KOR @5,50, ale także dokładny porządek: 1. ARG, 2. KOR @6,00. Zacznijmy dość pesymistycznie. Nie oszukujmy się, Koreańczycy nieco stanęli w rozwoju, chociażby od pamiętnych MŚ z 2002r. Mimo to nie stoją w tej grupie na straconej pozycji. To co przemawia za nimi to głównie doświadczenie. Grają bodajże 7 mundial z rzędu, co bez względu na skład personalny, ma swoje ogólne przełożenie na boiskową 'mądrość' zespołu. Do tego dochodzi skład grupy. Argentyna? OK, wydaje się być poza zasięgiem, ale już 2 pozostałe zespoły niekoniecznie. Przy takich kursach warto spróbować, chociażby dla dodatkowy emocji i kibicowania w głębi duszy niskim, ale bardzo zwinnym Koreańczykom.
|
Do góry
|
|
|
|
#3925628 - 12/06/2010 07:14
[Re: mateekk]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 21/12/2004
|
Mi też się wydaje ,że w tej grupie Korea może coś namieszać i co do jutrzejszego meczu Grecja - Korea waham się którą opcję wybrać: under 2.5 czy obie nie strzelą - lepszy kurs na obie nie strzelą więc na tę chwile bardziej ku temu się skłaniam, ale ciekaw jestem jak wy widzicie ten mecz ? W pozostałych jutrzejszych meczach widzę pewną wygraną Argentyny ,gdyż Maradonna ma układy z bogiem no i Nigeria jak wczesniej pisano jest bardzo słaba na tą chwilę i żadnej niespodzianki nie ma prawa być w tym meczu więc gram handi. Z Anglią też powinno być dobrze ,ale czy zagram na nich handi to jeszcze nie wiem i będę musiał to jutro przemyśleć...
|
Do góry
|
|
|
|
#3925630 - 12/06/2010 07:21
[Re: Grzena]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/08/2006
|
Ja mecz Korei widzę na 0-0 dzisiaj,Greków w życiu się naoglądałem i ich taktyka to będzie by nie stracić a może coś wpadnie,zresztą Koreańce inaczej nie grają,więc spodziewam się nudnego spotkania.Kolejny mecz dzisiaj czyli Argentyna z Nigerią,tutaj widzę co najmniej 3 bramki a myślę,że strzelą o jeszcze jedną więcej,na wieczór Anglicy pewnie wymęczą ale będzie 1-0 albo 2-0;p
|
Do góry
|
|
|
|
#3925980 - 12/06/2010 20:09
[Re: marzano]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/11/2004
|
Ja uważam, że większość z Was przecenia Argentynę i nie docenia Nigerii. Argentyna jest zdecydowanym faworytem tego spotkania i porażka Argentyny byłaby wielkim zaskoczeniem, ale wątpię w to że Argentyńczycy odniosą spektakularne zwycięstwo. Przejrzałem mecze Argentyny w kwalifikacjach, przejrzałem też mecze Nigerii w kwalifikacjach. Argentyna zazwyczaj jak wygrywała, to tylko przewagą jednego gola. Nigeryjczycy zazwyczaj sporo goli strzelali, ale nie można porównywać afrykańskich drużyn z Argentyną. Myślę, że Argentynie będzie ciężko wygrać z Nigerią. Nigeryjczycy wcale nie są tacy słabi. Prawie wszyscy nigeryjscy zawodnicy grają na co dzień w dobrych europejskich klubach. Wielu z nich gra w Premiership i lidze francuskiej. Nie są oni słabi. Oczywiście, że Argentyńczycy mają większe gwiazdy, ale w piłce nożnej liczy się też cała drużyna. Uważam, że Nigeria ma o wiele lepszego trenera niż Argentyna. Maradona był dobrym piłkarzem, ale o jego sukcesach trenerskich nie słyszałem. Podsumowując, wątpię w to żeby Argentyna przegrała ten mecz, ale uważam, że remis jest bardzo prawdopodobny, a przegrana Nigerii nie więcej niż jednym golem jest jeszcze bardziej prawdopodobna.
|
Do góry
|
|
|
|
#3926292 - 12/06/2010 21:58
[Re: Igor]
|
old hand
Meldunek: 20/03/2004
|
mam podobne co Igor przemyślenia, odnośnie Nigerii Wszycy wiedzą , że Argentyna wygra, więc albo maja rację, albo wtedy zarabia buk wiadomo, ze dla gry Nigerii, duża role odgrywały atmosfera w druzynie i pieniązki dla nich a z obozu slychać, że odwiedziła drużynę delegacja ze związku i obiecała im ogromne pieniądze za triumf w mistrzostwach. Z reguły się więc kłócli o kasę, a teraz piłkarze wspólnie świętowali urodziny Dicksona Etuhu. Niikt nie narzeka na urazy. Wiemy na co stac Argentynę. Ale my też mamy swoje gwiazdy - mówi Obafemi Martins - Nie pozwolimy messiemu hasać jak po parku. Nie tylko u nich są wspaniali piłkarze dodał Taye Taiwo... Typ Nigeria - 02
|
Do góry
|
|
|
|
#3926889 - 13/06/2010 01:18
[Re: marzano]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/11/2004
|
Mam zdanie podobne do większości z Was Panowie. Awans z grupy powinny wywalczyć zespoły Argentyny i Korei Południowej. O ile awans Argentyny jest raczej sprawą bezdyskusyjną (ich siła ofensywna w zupełności wystarczy by zmieść wszystkich grupowych rywali z boiska) to Korea o ten awans będzie walczyć prawdopodobnie z Nigerią. Grecja podejrzewam, że nic w RPA nie zwojuje, jak już zostało powiedziane nic dwa razy się nie zdarza i antyfutbol prezentowany przez niedawnych mistrzów Europy zostanie pokonany przez zdecydowanie szybszą i bardziej pomysłową grę Azjatów czy Afrykanów, nie wspominając już o Argentyńczykach. Do tego momentu w pełni się z Tobą zgadzam. Korea będzie walczyła o awans z Nigerią. Widziałem drugą połowę meczu Korei z Grecją i widziałem cały mecz Argentyny z Nigerią. Korea ładnie grała z Grecją i trzeba przyznać, że Koreańczycy mają dobry zespół. Ale mecz Argentyny z Nigerią był do tej pory najpiękniejszym meczem tych mistrzostw. Nigeria walczyła z Argentyną jak równy z równym. Po tym meczu uważam, że raczej Nigeria powinna wyjść z grupy, a nie Korea. Nigeria, choć przegrała z Argentyną, to trzeba przyznać, że zaprezentowała przepiękny football. Pokazali ogromną wolę walki. Trochę szczęścia im zabrakło do zdobycia gola, ale w obronie doskonale ich obrońcy powstrzymywali Messiego. Ten mecz mógł zakończyć się zarówno wynikiem 1-1 jak i 2-0 dla Argentyny. Wiadomo, że Argentyna to jeden z najlepszych zespołów na świecie. Nigeryjczycy walczyli z nimi jak równy z równym. Jeśli tak zagrają z Koreą, to Nigeria wygra ten mecz, a Nigeria żeby awansować musi wygrać w meczu z Koreą.
|
Do góry
|
|
|
|
#3927050 - 13/06/2010 02:26
[Re: Ludwiczek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/04/2004
|
Argentyna nie maiła pomysłu na gre w 2nd Half. Ile to kontr zepsuto , bo atakujacy poszedł na środek boiska ??
Nigeria fuksem tego meczu nie zremisowała. No proszę Was, może inny mecz oglądaliście? Fuksa to miała Nigeria, że nie przegrała tego 2-3 bramkami, bo to byłby minimalny wymiar kary.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|