#392915 - 27/08/2005 20:32
Re: ATP - US OPEN Flushing Meadows - Poniedziałek 29.08
|
aka Schranzer
Meldunek: 16/01/2005
|
Edited by Schranzer (28/08/2005 23:08)
|
Do góry
|
|
|
|
#392921 - 28/08/2005 23:55
|
old hand
Meldunek: 30/06/2002
|
Wybrałem jedno jedyne spotkanie
Chela, Juan Ignacio - Soderling, Robin 1 @ 1,55 Nordicbet Argentino w całkiem niezłej formie, konsekwentnie udowadniał to przez kilka ostatnich tygodni. Natomiast Soda to bardzo utalentowany zawodnik, ale wciąż bardzo "monotematyczny" - szybkie korty to jego żywioł - hard wciąż mu nie leży. Nie widzi mi się aby był w stanie pokonać aktualnego Chelę. Tak więc na jutro tylko singielek za wyższą stawkę.
Reszty meczy albo nie czuję, albo kursy takie, że nie opłaca się grać - przynajmniej w moim odczuciu. Może z górnej połówki wybierze się coś więcej na wtorek. Jakimś rozwiązaniem mogą być handicapy, ale jak narazie żaden bukmacher ich nie wystawił. Zresztą i tak prawdziwa gra zacznie się od drugiej rundy, gdy odpodnie większość WC i Q.
Tymczasem pozdrawiam i życzę powodzenia, grabtom
|
Do góry
|
|
|
|
#392926 - 29/08/2005 08:45
|
sottocapo
Meldunek: 02/11/2001
|
Saulnier - Tipsarevic
Obaj formą nie zachwycaja a juz napewno Janko.
Saulnier w New Haven cos tam próbował przegral
co prawda w II rundzie z Panadolem ale po 2 TB.
O Tipsareviciu
i jego osiagnieciach niema co sie rozpisywac bo ich niema
kurs w granicach 1.60 - 1.70 jak najbardziej do grania..
Saulnier 6/10
|
Do góry
|
|
|
|
#392927 - 29/08/2005 11:01
|
Profesor
Meldunek: 19/08/2005
|
Novak J - Norman D typ 1 Doswiadczony Czech ,choc tylko trzy mecze na hardzie ( dwie porazki : Hrbaty i Beck )nie powinien miec zadnych problemów z pokonaniem weterana kortów 34 letniego juz Belga.Ostatnie wystepy Normana to porazki z mało znanymi zawodnikami, wiec pozwole sobie nie wymieniac ich nazwisk bo nie ma to wiekszego znaczenia. Berdych T - Kohlschreiber P typ 1 Solidny sasiad zza miedzy ,który niedawno jak zapewne pamietacie pokonał Nadala a wczesniej Grosjeana. Umiejetnosci które pozwoliły pokonac wyzej wymienionych powinny wystarczyc aby odprawic do domu mlodego niemca juz po pierwszej rundzie. Andreev I - Elseneer G typ 1 Rosjanin choc nie w najwyzszej formie radzil sobie dosc niezle w turnieju w New Haven pokonujac tam O.Rochusa,P Kohlschreiber'a oraz " dobrze zbudowanego " J.Monaco ( według mnie przegra dzis z Mello ).Elseneer pomimo tego ze walczył o udzial w US Open grajac w kwalifikacjach to oprócz tego nie osiagnal nic co mogłoby mnie przekonac ze jego forma jest na tyle wysoka aby powalczyc z rosjaninem i przejsc do drugiej rundy.Jego wystepy w chalengerach w hiszpani i wygrane z takimi grajakmi jak : Daniel Munoz de la Nava, Quino Munoz czy Teimuraz Gabashvili nie robia na mnie zadnego wrazenia a sadze ze na was tez Reasumujac Andreev wygra z kwalifikantem bez wiekszych problemow ( obym sie nie mylił) Youzhny M - Mayer F typ 1 Kolejny Rosjanin ,który ostatnio zaliczyl dobre wystepy w turnieju w Cincinnati pokonujac tam Berdycha , Monfils'a Saulnier'a ma za przeciwnika niemca o dobrych warukach fizycznych.Mayer ostatnio niezle sobie poczynał w turnieju w Miami ale w przekroju całego sezonu na nawierzchni twardej nie zachwycił.( porazki w pierwszych rundach ) Dobry technicznie Youzhny powinien spokojnie przejechac sie po Mayer'ze do drugiej rundy. I jeszcze jeden mecz którego nie sposob nie omówic Chela J I - Soderling R Forme argentynczyka wszyscy znamy natomiast jesli chodzi o mlodego zdolnego szweda to jest ona wielka niewiadoma.Nie wiem czy bardzo dobra gra Cheli w przeciagu 4 tygodni( bo chyba tyle czasu juz utrzymuje wysoka forme) nie odbije sie na kondycji fizycznej, wiec ewentualny długi pojedynek moze przekreslic szanse argentynczyka na wygranie tego meczu.Jak dla mnie no bet! pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#392928 - 29/08/2005 12:01
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/11/2004
|
Z okazji Szlema przedstawiam moje propozycje na dziś: Monaco - Mello kurs 1.97 Monaco nidgy nie był i nie będzie dla mnie faworytem w spotkaniu na hardzie nawet gdyby miał grać z Domachowską ,Mello sezon niespecjalny ale grac potrafi i z takim zawodnikiem poprostu musi wygrac. Saulnier - Tipsarevic kurs 1.57 Stary wyga Saulnier mimo iż przegrywa z reguły w tegorocznej sesji amerykańskiej wszystko co się da to jednak są to pojedynki zacięte z nie byle jakimi przeciwnikami,jego rywal Tipsarevic na hardzie gra niezawiele ma chłopak czas jeszcze na osiągnięcia a porażki w dwóch ostatnich turniejach już w pierwszej rundzie kwalifikacyjnej przekonują mnie do tego że to Saulnier wyjdzie zwycięsko z tego pojedynku. Soderling - Chela kurs 1.57 O tym meczu poprzednicy napisali już prawie wszystko, może to śmiesznie zabrzmi ale jest to dla mnie "pewka dnia" Jużny - Mayer kurs 3.27 Mocno przeszacowany kues na Floriana który choć jak sam twierdzi preferuje raczej korty ceglaste to na szybszych nawierzchniach też potrafi ciupnąć,dodam tylko że udało mu się już raz ograć rosjanina na trawie czemu zatem nie miałby tego powtórzyć dzisiaj? Okun - Puerta kurs 3.41 Tutaj podobnie jak w przypadku Montanesa,a do tego kurs niebotyczny grzechem byłoby nie zagrać na Okuna dla którego takie spotkanie to okazja awansu do drugiej rundy co byłoby napewno sukcesem i myślę że ją wykorzysta. Bastl - Jenkins kurs 2.35 I na koniec zostawiłem sobie spotkanie króre gram choć tak naprawdę nie wiem na co stać młodego amerykanina nie widziałem go w akcji na żywo ale wydaje się że osiągnięcia juniorskie jak i ostatnie spotkania w cyklu ATP dają podstawy do tego że nawiąże przynajmniej równorzędną walke ze szwajcarem,kursy u niektórych buków już lekką lecą dlatego 2.35 można zagrać za małą stawke. Wszystkie kursy pochodzą z Pinnacle. Powodzenia
|
Do góry
|
|
|
|
#392930 - 29/08/2005 12:40
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
Youzhny-Mayer (1) 1,41 Ludzie którzy oglądali ostatnie spotkanie Michałka twierdzą zgodnie , że Rosjanin jest w bardzo dobrej dyspozycjii. Funkcjonują wszystkie jego atuty - serwis,return,gra z końcowej linii, kończące uderzenia. Psychicznie też nie wygląda źle , choć gdy Roddick zaczął biegać do siatki to Juznemu grał się nieco gorzej. Owszem przegrał kiedyś z Mayerem, owszem ten potrafi grać na betonie, ale bez należytego przygotowania będzie mu dzisiaj ciężko przeciwstawić się Rosjaninowi. I ogólnie jakiś taki niewyraźny sezon w wykonaniu Niemca... Bjorkman-Behrend (1) 1,3 I tutaj również podpieram się tym co mogli obejrzeć inni widząc na żywo Jonasa w meczu z Agassim w którym to Szwed zdołał urwać seta Amerykaninowi. Wszystko wskazuje, że Bjorki jest w niezłej dyspozycji co szczególnie dobrze rokuje na debla w którym na pewno powalczy z Maxem o jak najlepszy wynik. Ale, także startuje w singlu gdzie losowanie było na tyle łaskawe iż trafił na drewnianego Behrenda który raczej preferują cegłę. I podobnie jak jego w.w. rodak przejdzie na beton wprost z cegły ... Jego ostatnie wyniki można określić delikatnie mówiąć - katastrofalnymi. No niechce mi się wierzyć w nagłe przebudzenie obu Niemców. Grają przeciwko zawodnikom którzy aktualnie są w dobrej dyspozycji , a w przypadku Youzhnego nawet w bardzo dobrej. Ja im zaufam, mimo wszystko Innych meczów z podobnymi kursami (Berdych,Ferrero(Clement powinien odpaść już w kwalach...)) nie ma sensu opisać , każdy ma swój rozum i raczej sobie poradzi analizując dane spotkania Pzdr.
|
Do góry
|
|
|
|
#392931 - 29/08/2005 12:44
|
Profesor
Meldunek: 19/08/2005
|
Saulnier C - Tipsarevic J To co gra Cyril w tym roku mozna zkwitowac jednym słowem - katastrofa !!! jak spojrzałem na wyniki jego meczów z tego roku to rece opadaja.Przegrywał wszedzie i ze wszystkimi, jedyna optymistyczna wiadomosc to taka ze ostatnio dotarł az do drugiej rundy pokonujac po drodze Staszka Wawrinke zeby pozniej polec z Tajem Paradornem Srichaphan'em.Napewo Cyril ma "papiery na granie ",które pozwola pokonac Tipsarevic'ia ale licze jednak na to ze Janko skompromituje sie tak jak ostatnio w pojedynku z Hernychem ( porazka 0-6 1-6 )i Saulnier znajdzie sie w drugiej rundzie nie dzieki swoim umiejetnoscia a dzieki słabosci swego przeciwnika ! pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#392932 - 29/08/2005 12:48
|
Nick Kyrgios, Jerzyk i Del Potro
Meldunek: 08/08/2004
|
Witam wszystkich typerów tenisa Blake mnie wczoraj dobił, ale wyspałem się, wyciagnalem odpowiednie wnioski, wykonalem pare telefonow no i na jutro mamy pewniaka - Rusedski . Dobra zarty na bok i biore sie do typowania USOpen. Będę sobie prowadził też bilans. Na razie oczywiście wynosi on 0 Na dziś mam 4 typki: Juan Ignacio Chela Robin Soderling - @2,70 - BAW - 6/10Tak naprawde umiejetnosci maja bardzo wyrownane, choc obena forma na to nie wskazuje. Maja tez podobny styl gry. Chela w ostatnim turnieju pokazal, ze jest naprawde w formie i kurs gdzieniegdzie powyzej @1,6 naprawde kusi. Zagram Sodera bo jest ladnym dogiem a w tenisa grac potrafi. Cyril Saulnier Janko Tipsarevic - @2,70 - BAW - 6/10Saulnier mimo, że ostatnio wynikami nie przekonywal to gladka wygrana z Wawrinka i 2 tiebreaki z Tajem w New Haven moga wskazywac, ze do USOpen sie przygotowywal. Tipsarevic od ostatnie wygranej z Gambillem w Scottsdale na poczatku roku na hardzie nie pokazal nic. Kurs na Cyrila atrakcyjne. Zagram wiec doga. Ricardo Mello Juan Monaco - @2,00 - Pinnacle - 5/10Monaco w tym meczu rozegral na hardzie 5 meczow i wygral tylko jeden z Antkiem Dupa i co tu duzo mowic to typowy klejowiec. A Mello to Mello. Wprawdzie po porazce z Andy Ramem w New Haven nie sprawia wrazenia zbytnio przygotowanego do USOpen, ale na hardzie jest faworytem i dla mnie wyrownane kursy w takim meczu to normalna podpucha. Zagram se wiec na Monaco. Mariano Puerta Noam Okun - @3,59 - Expekt - 3/10Reszta meczow ma kursy bardzo zanizone i trudno wyczuc doga a strzelac nie bede. Zdecydowalem sie jeszcze lekko na Okuna. Kurs jest w miare atrakcyjny, a tak naprawde niewielu wie, że Okun w tenisa conieco pogrywa. Puerta natomiast ma po ostatnich wyrobione nazwisko. Bo najpierw wymiatal na hardzie a potem jeszcze pokazal, ze na hardzie tez grac potrafi, wygrywajac w Kanadzie z Horna Pavlem i Malisse. Po czym przegral z Nadalem i w nastepnym turnieju z Gineprim, a za te porazki mozna go niewatpliwie usprawiedliwic. Wyglada wiec na zdecydowanego faworyta po gdzieniegdzie w miare atrakcyjnym kursie. Dlatego zagram small na Okuna. Pozdrawiam wszystkich i zycze samych wygranych
|
Do góry
|
|
|
|
|
|