#395537 - 01/09/2005 19:53
Re: ATP - US OPEN Flushing Meadows - Piątek 02.09
|
aka Schranzer
Meldunek: 16/01/2005
|
Edited by Schranzer (01/09/2005 23:45)
|
Do góry
|
|
|
|
#395539 - 02/09/2005 00:06
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/08/2003
|
Davydenko-Srichap. 1 1.52 -- 7/10
Rosjanin jest bardziej pewny w swoich meczach, lepiej kończy, lepiej serwuje ... H2H 1-1 , pokonanie ZIBA bardziej do mnie przemawia niz pokonanie Younessa z MAROKA, Rosjanin pograł juz sobie ładnych pare meczy na betonie pokonująć m.in GONZA, BERDYCHA, czy GROSZKA TAJ bez rewelacji przegrał z Ferrerem, Groszkiem i Corią ogrywając Moodiego , cienkiego Goldsteina i Horne
F.Gonzalez-Tursun. 1 1.38 -- 8/10
Co tu będe dużo pisał...analiza to żadna, ale co tam kurs niski, ale zawodnik z górnej półki. Ostatnie zwycięstwo np. nad NALBIM na hardzie. Pamiętam że kolega w czapeczce zawsze sobie dobrze radził na Betonie
|
Do góry
|
|
|
|
#395541 - 02/09/2005 08:06
|
stranger
Meldunek: 08/07/2005
|
Ja myślę dziś nad takim combo:
1. A. Clement - A. Murray - typ 1 Clement zagrał dobry mecz z Ferrero. Może i Hiszpan ostatnio nie gra za często ale zawsze dobrze sobie radził w US Open. Clement ma doskonały sezon na hardzie 21-8, a licząc zwycięstwo nad Ferrero 22-8. W turniejach przed US Open grał przyzwoicie przegrywając m. in. z Blakem i Mathieu . W dwóch poprzednich latach Clement odpadał z turnieju właśnie w drugiej rundzie jednak w 2001 roku kiedy to miał podobny bilans na hardzie jak w tym doszedł tu do 4 rundy (porażka Kafelnikov ). Murray z kolei jest młody i miewa przebłyski geniuszu. To, że pokonał w pierwszej rundzie Pavel'a po pięciosetowym boju pokazuje, że jest zbyt himerycznym graczem jak na Clementa. Francuz zdecydowanie potrafi utrzymać jednakowy poziom gry przez większą część spotkania. Myślę, że solidność i stabliność formy Arnaud zadecyduje, że z tego spotkania to on wyjdzie triumfalnie.
2. N. Davydenko - P. Srichaphan - typ 1 Paradorn jak na razie ma najgorszy sezon na hardzie. Ostatnie porażki z clay-owcami: Ferrerem i Corią powodów do dumy mu nie dają. Z drugiej strony popatrzcie jak ci clay-owcy idą w US Open!! Davydenko natomiast przyzwyczaił mnie do tego, że potrafi łatwo ograć każdego i łatwo przegrać. On i Youzhny to dla mnie to samo. Przemawia jednak do mnie fakt, że Davydenko jest bardziej wszechstronnym graczem a jakoś siła serwisu na razie w tym turnieju nie odgrywa pierwszoplanowej roli. Odpadł Roddick, Karlovic, Kuerten, Muller. Ginepri, który wczoraj rozjechał Mullera serwował słabo tak samo jak rywal. Oboje mieli po 5 asów a prędkości średnie zbliżone. Ale jak spojrzymy na niewymuszone błędy to Robby miał ich 8 a Gilles aż 39!!! Wszystkie te błedy Mullera były po prostu brakiem umiejetności. Muller co przebił piłka wracała jak odbita od ściany. Muller wygrał z Roddickiem tylko właśnie dlatego, że Andy nie jest żadnym magikiem i też nie znosi długich wymian. Stąd myślę, że Davydenko jest tu zdecydowanym faworytem.
PODSUMOWANIE: Polecam zagrać to combo ale tylko pod warunkiem, że AKO>3.00 Stawka: 3/10
|
Do góry
|
|
|
|
#395544 - 02/09/2005 09:38
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/08/2005
|
Nie wiem co wy tak uparliście się grać na tego Clementa.Według mnie faworytem tego pojedynku jest Murray.Clement pokonał Ferrero ale co z tego to tak samo można by mówić w samych superlatywach o B.Bakerze,który pokonał Gaudio ale jakoś przegrał z przeciętnym Malisse.5 setówka z Pavelem na pewno dodała mu pewności siebie,pokonanie rutynowanego przeciwnika i to z wyjścia 1:2 na 3:2.To świadczy,że ten chłopak ma potencjał i nie boi się teoretycznie lepszych rywali.Clement nagle wszedł w rytm gry no i trzeba przyznać,że nieźle sobie radził w turniejach.Przecież przed hardem to on chyba nigdzie nie grał.Jeszcze mówicie o zmęczeniu,przecież on grał we wtorek.Tak młody organizm bardzo szybko się regeneruje i mowa o zmęczeniu nie wchodzi tu w grę.Mówicie jeszcze o jakiejś kontuzji,a ilu to już zawodników było kontuzjowanych,a wygrywało mecze,niedawny przykład Myskina-Dulko wszyscy rzuscili się na stawianie na Dulko,a tu co miła niespodzianka Myskina pewnie wygrała mecz z kontuzją. Clement-Murray 2
Jeszcze dodam kilka meczy na dzisiaj: Ancic-Djokovic 1 Djokovic tylko nieporadności Monfilsa zawdzięcza grę w 2 rundzie.Myślę,że Ancic da mu lekcję gry chociaż nie wykluczam urwania seta przez młodziutkiego,nieustępliwego Serba.
Dent-Almagro 1 Dent jest za mocny na lubiącego grę na mączce Hiszpana.Pewne zwycięstwo Denta.
Dawidienko-Schrichapchan 1 Powiem szczerze,że bardzo zdziwiłem się gdy zobaczyłem kurs na Dawidienkę,wydaje mi się,że on jest w tym meczu zdecydowanym faworytem.Rusek gra w tym sezonie świetnie czy to na clayu czy hardzie nie robi mu różnicy.Schrichapchan też solidny gracz ale na Dawidienkę za słaby.
Ferrer-Kucera 1 Hiszpan jest wybiegany,ma bardzo mocne uderzenia,a Kucera ?! Sam nie mam pojęcie co o nim pisać bo nie przypominam sobie żeby występował w jakiś turniejach.Większe ogranie Ferrera na tej nawierzchni sprawi,że on wygra.
|
Do góry
|
|
|
|
#395546 - 02/09/2005 10:31
|
Profesor
|
Quote:
Witam - rzadziutko tu piszę , ale jak przeczytałem parę powyższych postów to mną"lekko" szarpnęło .
piszą tu panowie - że zawodnik X , y ma 5 setów w nogach.......a qrwa gdzie ma mieć??????? We włosach ?????? Ludzie opanujcie się! Nie piszcie idiotyzmów ! Poza tym jak czytam typy bez podania stawki i to jeszcze po debilnych kursach +- @1.20 w porywach @1.30 to ochota na torsje nadchodzi - tym bardziej , że brak info czy w buku którym jest toto grane są voidy czy nie .......
Dla mnie granie dzisiaj słabego Ancica czy też niedopchniętego Denta po takich kursach jest debilizmem . Co do meczu Djokovica z Monfilsem to chyba przedmówca oglądał ocenzurowaną wersję , ale........ .
Co do meczu Denta - to szkoda , że akurat gra z Almagro - bo największym problemem jest tutaj to , że ALMAGRO BĘDZIE MIAŁ KŁOPOTY NIE ZE WZGLĘDU NA TO ŻE GRA CZĘŚCIEJ NA MĄCZCE - TUTAJ MOŻE WYJŚĆ BRAK UMIĘTNOŚCI GRY PRZECIWKO GRACZOM SERW-VOLEY . Niemniej jednak Dent jest w stanie spieprzyć ten mecz + kurs + no void = NO BET .
PS . Niech Derekcja Schranzer zostawi ten post chociaż przez 2 h - może parę osób otrzeźwieje .
Moge sie zgodzic co do dwóch kwesti : a mianowicie - granie na Ancic'a i Dent'a po takich kursach nie jestes rozsadnym ruchem tym bardziej ze Ancic w tym sezonie jest wyjatkowo przecietny a styl w jakim pokonał Bruce'a Lee moze imponowac tylko komus kto nigdy nie widział na korcie koreańczyka.Jesli chodzi o Dent'a to dla mnie ten chłopak jest po prostu SŁABY, widzialem go juz dziesiatki razy i nie wiem...moze ja mam do niego jakies uprzedzenie.... ale jeo akcje serv-voley nierzadko a moze czesciej są wrecz żenujaco nieskuteczne.Ale najwazniejsza sprawa .... chodzi o pieciosetówki " w nogach " a nie we włosach !Jak mozesz mówic ze ludzie piszą idiotyzmy i podkreslaja ze zawodnik x ma piec czy 4 sety rozegrane.Według ciebie nie ma to znaczenia ???????????Otóz według mnie ma !! i to kolosalne znaczenie w przypadku kiedy pan x ma "w nogach " 5 setów a jego kolejny mecz nie trwa 3 a 4 ewentualnie 5 setów. pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#395547 - 02/09/2005 10:34
|
veteran
Meldunek: 19/01/2005
|
Nie, niech ten post pozostanie na zawsze! Ja tez czasem czytam to z usmiechem. Jasne, ze najwazniejsze jest wygrac, niewazny kurs, niewazna ilosc meczow na kuponie. Ale Onda napisal bardzo istotne slowa: Ancic, Mirnyi, Dent, ba... chyba nawet Kiefer po takich kursach to igranie z ogniem. Poza tym wiekszosc z Was puszcza kupony w Profesjonalu, wiec czekam na rzyganie, gdy szanowny Taylor dostanie goraczki na korcie... 5 setow Djokovica nie oznacza nic, mial dzien przerwy, jest mlody i dochodzi do siebie jeszcze szybciej niz my wszyscy razem (farmakologia itd.). Jeszcze raz powtorze: Corie ganial po calym Lasku Bulonskim dopoki nie padl ze zmeczenia. Ancic jest tak godny zaufania jak wiekszosc naszych politykow. Kiefer potrafi wygrac i przegrac z kazdym, a Stepanek (wiem, wiem, to kolejny "kontuzjowany") moze zmarwychwstac w kazdej chwili. Mirnyi w Wielkim Szlemie (poza Wimbledonem czasami i cwiercfinalem US Open kiedys tam) gra tak wspaniale, ze stal sie skalpem niejakiego Sirianniego, wiec czemu nie Serry? Oczywiscie, potem bedzie radosc, bo wszyscy wygraja. Sztuka jednak jest wynajdownie value betow (ja tez sie tego dopiero ucze). I zabrzmi to glupio, ale "pochwale sie", ze wczoraj nie zagralem nawet Blake'a. Wiedzialem, ze prawdopodobnie wygra. Tylko ze tydzien wczesniej kurs na Niego bylby mniej wiecej 1.7-1.8, wczoraj ocieral sie o 1.3. Dla mnie to zadna atrakcja. Tak jak i Ancic, Dent, Mirnyi itd. Powodzenia anyway! 
|
Do góry
|
|
|
|
#395548 - 02/09/2005 10:44
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/05/2004
|
Quote:
Quote:
Witam - rzadziutko tu piszę , ale jak przeczytałem parę powyższych postów to mną"lekko" szarpnęło .
piszą tu panowie - że zawodnik X , y ma 5 setów w nogach.......a qrwa gdzie ma mieć??????? We włosach ?????? Ludzie opanujcie się! Nie piszcie idiotyzmów ! Poza tym jak czytam typy bez podania stawki i to jeszcze po debilnych kursach +- @1.20 w porywach @1.30 to ochota na torsje nadchodzi - tym bardziej , że brak info czy w buku którym jest toto grane są voidy czy nie .......
Dla mnie granie dzisiaj słabego Ancica czy też niedopchniętego Denta po takich kursach jest debilizmem . Co do meczu Djokovica z Monfilsem to chyba przedmówca oglądał ocenzurowaną wersję , ale........ .
Co do meczu Denta - to szkoda , że akurat gra z Almagro - bo największym problemem jest tutaj to , że ALMAGRO BĘDZIE MIAŁ KŁOPOTY NIE ZE WZGLĘDU NA TO ŻE GRA CZĘŚCIEJ NA MĄCZCE - TUTAJ MOŻE WYJŚĆ BRAK UMIĘTNOŚCI GRY PRZECIWKO GRACZOM SERW-VOLEY . Niemniej jednak Dent jest w stanie spieprzyć ten mecz + kurs + no void = NO BET .
PS . Niech Derekcja Schranzer zostawi ten post chociaż przez 2 h - może parę osób otrzeźwieje .
Moge sie zgodzic co do dwóch kwesti : a mianowicie - granie na Ancic'a i Dent'a po takich kursach nie jestes rozsadnym ruchem tym bardziej ze Ancic w tym sezonie jest wyjatkowo przecietny a styl w jakim pokonał Bruce'a Lee moze imponowac tylko komus kto nigdy nie widział na korcie koreańczyka.Jesli chodzi o Dent'a to dla mnie ten chłopak jest po prostu SŁABY, widzialem go juz dziesiatki razy i nie wiem...moze ja mam do niego jakies uprzedzenie.... ale jeo akcje serv-voley nierzadko a moze czesciej są wrecz żenujaco nieskuteczne.Ale najwazniejsza sprawa .... chodzi o pieciosetówki " w nogach " a nie we włosach !Jak mozesz mówic ze ludzie piszą idiotyzmy i podkreslaja ze zawodnik x ma piec czy 4 sety rozegrane.Według ciebie nie ma to znaczenia ???????????Otóz według mnie ma !! i to kolosalne znaczenie w przypadku kiedy pan x ma "w nogach " 5 setów a jego kolejny mecz nie trwa 3 a 4 ewentualnie 5 setów. pozdrawiam
=============================
Cholera - może i wystarczyłby post Chomika - ale z całym szacunkiem - dopiero chłopcy rozegrali tutaj pierwszą rundę ( ci dzisiejsi ) i mieli 2 lub 3 dni odpoczynku !!!!!! Przestańcie pieprzyć głupoty !!! - to nie nasi ligowi piłkarze , którzy w pierwszym meczu sezonu padają po 70 minutach na twarz - Djokovic ma być fizycznie zmasakrowany po jednym meczu 5-cio setowym ????? Ochłońcie ! - to może mieć wpływ w 3-4 rundzie i to w przypadku grajków słabo przygotowanych fizycznie ( a przynajmniej słabiej od średniej ) - tak jak np. w przypadku Murraya . Ale tutaj mamy 2 rundę i POTWORNIE ZMOTYWOWANEGO Djokovica naprzeciw Ancica , który nam pokazuje jak wygląda najsłabszy jego sezon w karierze . ( Ciekawe czy panowie by tak grali - po takim kursie - Ancica z Monfilsem - ale to już inna para kaloszy )
pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#395552 - 02/09/2005 10:57
|
veteran
Meldunek: 16/06/2004
|
Dokładnie mam takie same odczucia jak onda Dla mnie są to kursy nie do ruszania - chodzimi o stawianie na Denta i Ancicia Dent - jest dobrym zawodnikiem ale nawet cieniutki Lars Burgsmuuler ugrał z nim seta - a kto widział mecz ten wie ze niemiec nie potrafił puszczac ładnych pasów gdy Dent smigał do siatki - a to przynisło by mu wiele ważnych punktów Almagro jako że jest hiszpanem napewno puszcza swietne pasy i taki przeciwnik wg mnie mu pasuje. Technika hiszpana pozwoli mu odbierac mocny serwis Denciora - z wymian z głebi kortu bedzie zdobywał wiecej punktów a jeśli Dent bedzie smigał do siaty, a bedzie to passingi beda decydowaly w najwazniejszych chwilach i ja upatruje tu niespodziewana 2 na Almagro  Ancicia nie polecam grać- mam niezbyt dobre zdanie o nim po jego meczu w mastersie poprzedzajacym US open gdzie przerąbał ze swietnie dysponowanym Rusedzkim - szmacił tam piłki niesamowite i narazie dałem mu status gracza z mocnym acz niezbyt wchodzącym (w waznych momentach) serwisem i psującym spoooro prostych piłek w dłuższych wymianach Jako ze kurs na Ancicia jest dosc niski acz dla niektórych zachecajacy a spotkanie juz jest najpopularniejsze np w Unibet - tym co nie postawili radze odpuscic to spotkanie lub zagrać na cwaniaka Djokovica któy pięknie nabrał w 5 secie Monfilsa na zmeczenie, kontuzje - wziął treinera złapał oddech i rozpykał murzynka bambo w końcówce jak gnój po polu - to też o czymś świadczy, a były to decydujace momenty meczu. Dla porównania w wspominianym mastersie w meczu Ancic - Rusedski w 3 secie przy breakpoincie dla Grega super Mario wpierdolił 1000% smecza na zabicie prosto w taśme - czym podpisał na siebie wyrok  Oczywiście jeśli przez te 2-3 tygodnie Ancic nabrał pewnosci i regularności w grze to ma szanse wygrać - ale myśle ze mecz bedzie z gatunku nerwówki- jak ktoś lubi prosze bardzo  Murray - Clement - młodosć idzie i to niebylejaka. Murray prezentuje dobry serwis, swietna gre z wymian i konczacy return. Tu przynajmniej kursy są wyrównane wiec nie bedzie wałka i wygra czysta sportowa walka Argumenty że koleś grał 5 setówke a drugi 3 są dobre dla dzieci - przeciez miał dzień przerwy + te wszystkie zabiegi rehabilytacyjno - odbudowujace i chłopak wyjdzie dzis żeśki jak WC PIKER. Zwyciezcą w tym meczu bedzie zawodnik regularniejszy z zza koncowej lini. Dobra Clement jest waleczny, ale czy regularny (dawno go nie widziałem - ale wtedy nie był) pokonał Ferrero to coś musi znaczyć Murray w 5 secie puscil  na korcie - tak samo jak kiedys w 1 rundzie US Open Blake z Hewittem  Jednak nie załamało go to i przy dopingu publiczności wycągnął z 1:2 na 3:2 w pieknym stylu. Ma chłopak charakter i pieknie gra mysle ze pokona biegającego ślepego knypka; choć mecz z nutką niepewności  ale sie rozpisałem - mam nadzieje ze choc troche sie sprawdzi; niemniej zasłużyłem na 
|
Do góry
|
|
|
|
#395553 - 02/09/2005 10:59
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Oglądałem w nocy Blaka z Andreevem i osmiele sie powiedzieć że takiego tenisa nie widziałem dawno ( a oglądam bardzo dużo... zresztą nawet Karol Stopa tez był zszokowany ), przyspieszenia , minięcia po linii, bomby z forhendu, dosłownie wszystko i do tego świetny serwis, Andreev był po prostu bezradny. W takiej formie jak jest Amerykanin na obecną chwilę Rafael NADAL może nie starczyć (mówie całkiem serio) a kurs z Pinnacle biore w ciemno
James Blake vs Rafael Nadal @ 4.003 Pinnacle
popieram zdecydowanie - 5/10 może być piękny mecz i finał korzystny dla tego zakładziku - Cukier - wogóle na jutro mecze wyglądają smakowicie - oprócz Blake`a - bardzo mocno zastanawiam się nad Soderlingiem , Grosjeanem i Gineprim .
pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#395555 - 02/09/2005 11:07
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Zgadzam się ze Stoin'em. Nie ma się czego czepiać. Dla mnie idiotyzmem jest pisanie takich uwag, bo to jest czysta prowokacja. Forum nie jest doradcą inwestycyjnym tylko miejscem wymiany poglądów. Jeżeli onda się z czymś nie zgadzasz to rób to w cywilizowany sposób, a nie jedziesz po całości. Przecież starasz się być profesjonalistą , przynajmniej takie odnoszę wrażenie. Jakie są twoje typy na dzisiaj w takim razie?
Może użyłem za bardzo dosadnego słownictwa - ale intencją było wywołanie pewnych procesów myslowych ( wprawienie w ruch nieobumarłych szarych komórek ) - i po reakcji widzę , że dobrze było suma sumarum tych parę zdańtutaj wkleić .
Moje typy na dzisiaj to przy tej mizerii 2/10 Djokovic i 3/10 Almagro i z rakietek to wszystko - natomiast jak napisałem wcześniej na tapecie mam na jutro nastepujących gentelmenów - Blake , Soderling , Grosjean i Ginepri -
co z tego zagram i za ile to dopiero się urodzi - chociaż na chwilę obecną jestem przekonany do każdego z tych typów -teraz trzeba dobrać stawki - mamy czas pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#395556 - 02/09/2005 11:10
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/06/2004
|
To i ja zabiorę głos w sprawie 5 setów w nogach i we włosach  Zmęczenie odgrywa swoją rolę i czasami nawet bardzo ważną, ale jeszcze nie w tej fazie turnieju! Trzeba jednak wziąć je pod uwagę analizując dłuższy okres czasu. Murray rozegrał w sierpniu 14 spotkań, w tym w ostatnim tygodniu cztery w tym jedną pięciosetówkę!! 18-letni organizm nie jest w stanie znieść bez szwanku takich obciążeń - właśnie dlatego nominalni juniorzy uczestniczą w mniejszej ilości turniejów niż ich starsi koledzy. Owszem pokonał Pavla mimo torsji, ale Rumun który w ostatnich miesiącach przegrywał prawie również ledwo się trzymał na nogach. Dzisiaj rywalem Szkota jest Cklement, który zęby zjadł na betonie i doskonale wie co zrobić zeby wymęczyć Szkota. Dla mnie dzisiaj kurs 1.87 na Francuza jest wystarczająco dobry do zagrania. Murray, Monfils iyd. muszą na swoje sukcesy jeszcze trochę poczekać!
|
Do góry
|
|
|
|
#395558 - 02/09/2005 11:13
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Onda ---> Chciałbym zauwazyc, ze Usopen nie jest pierwszym turniejem w tym roku i kilku grajków takich jak Chela czy Murray mieli juz w nogach 3 albo 4 tygodnie grania w turniejach wiec uparcie twierdze ze ma to znacznie aczkolwiek nie w przypadku Djokovic'ia bo chłopina grał w kwalach ewentualnie 1 runde i tydzien odpoczywał !
wszystko się zgadza - Murray grał bardzo duzo i do tego to zawodnik , który MUSI POPRAWIĆ WYDOLNOŚĆ - przygotowanie fizyczne - ale mimo wszystko przy takim schedule jak na tym US open ( nawet po 2 dni przerwy ) zagranie w ciągu TYGODNIA nawet 2 - óch 5-cio setówek to nie masakra . Na pewno trzeba to brać pod uwagę - ale wybiórczo i pod kątem danego zawodnika i nie dać się zwariować - ja dzisiaj Murraya nie gram - dla mnie to no bet - wolę to spokojnie obejrzeć przy jakimś średnio agresywnym płynie .
pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#395559 - 02/09/2005 11:22
|
Profesor
|
Quote:
wszystko się zgadza - Murray grał bardzo duzo i do tego to zawodnik , który MUSI POPRAWIĆ WYDOLNOŚĆ - przygotowanie fizyczne - ale mimo wszystko przy takim schedule jak na tym US open ( nawet po 2 dni przerwy ) zagranie w ciągu TYGODNIA nawet 2 - óch 5-cio setówek to nie masakra . Na pewno trzeba to brać pod uwagę - ale wybiórczo i pod kątem danego zawodnika i nie dać się zwariować - ja dzisiaj Murraya nie gram - dla mnie to no bet - wolę to spokojnie obejrzeć przy jakimś średnio agresywnym płynie .
pozdrawiam
"A ja jesli pan pozwoli to z miła checią" zagram na francuza, wierze ze wygra doswiadczenie, ze Arnoud zmusi do biegania po korcie wyspiarza i poraz kolejny Murray bedziesz rzygał ( oby juz poza turniejem w sztani ) pozdrawiam 
Edited by Schranzer (02/09/2005 12:31)
|
Do góry
|
|
|
|
#395561 - 02/09/2005 11:29
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/06/2003
|
Trzeba też pamiętać ze Pavel ogólnie jest w tragicznej formie a mimo to był bliski wygranej . Murray to swietnie returnujacy zawodnik , lubiący grać z kontry , taki sam typ jak Clement , który gra często siłą rywala . Wygrana z Ferrero 3-0 bardzo mnie zaskoczyła , zwłaszcza 80% wygranych piłek po 1 serwisie ale to znaczy , że jest w formie jak za najlepszych lat . Obaj są po kwalach jednak Clement to maratończyk rozegrał już w swoim życziu tyle niesamowitych spotkań , że to on jest dla mnie tutaj zdecydowanym faworytem . Murray będzie już niedługo czołowym zawodnikiem ale jeszcze troszke musi poczekać . Sam to zagram tylko lekko bo poprostu to czuje ale ogolnie to jest nobet a zagram zeby sobie pozniej nie pluc w brode - "a nie mowilem"  na dzis najlepiej wyglada Rochus . Kurs słaby chociaz 1.20 ulicą nie chodzi . jutrzejsza 3 runda zapowiada sie smakowicie  Blake , Berdych , Grosjean , YOuzhny , Massu , Ginepri . Będzie z czego wybierać 
|
Do góry
|
|
|
|
#395562 - 02/09/2005 11:30
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/02/2004
|
bardzo konkretne wypowiedzi ( Onda i Chomik )  i wszystko jasne  . Mnie cały czas kusi zagrać na Serre ( czyste 2, bądź +hc ) i na Almagro ( wyłącznie +hc6,5 ). Serre narazie zostawie w spokoju. Skupie sie na Almagro. Hiszpan bardzo dobrze serwuje , tylko czy to wystarczy aby zmiescic sie w handicapie ?? Mnie nurtuje własnie to o czym wspomniał Onda. Czy Almagro bedzie wstanie odpierac ciągłe ataki Denta do siatki?? W oczy rzucił mi sie jeden z wynikow Almagro na kortach twardych, a mianowicie przegrana ze Sluiterem 06 26 , który ma podobny styl do Denta. Zagrywka slajsowaną , mocno podciętą piłką i atak do siatki. Ale trzeba wziąc pod uwage ze było to na początku roku, a Hiszpan cały czas sie uczy. Wygrana z Carlsenem to dobry znak. Na Denta nie postawie nigdy złamanego grosza, bo uważam go za zawodnika strasznie topornego, słabego technicznie. Ma niby mocny serwis, ale potęzna ilosc podwójnych błędów serwisowych i fatalna skutecznosc pierwszego podania wystawiają mu jak najgorsze świadectwo. Dodatkowo spora ilość niewymuszonych błędów. Oczywiście zdarzają mu się i lepsze mecze, ale to normalne. Gdyby grał kiepsko cały czas nie byłby na takim miejscu w rankingu na jakim jest. Oglądałem jego pierwszy mecz z Burgsmullerem i jak dla mnie Dent grał słabo. Niemiec nie nalezy do tytanów rozgrywek męskich , a i tak Amerykanin miał problemy w tym meczu. Almagro +6,5 --- 3/10 ps.1. Djokovic jest słaby fizycznie i ten pięciosetowy mecz z pierwszej rundy moze miec lekkie znaczenie ps.2 typy na jutrzjsze mecze w innym temacie ( niech kurs na Blejka rosnie , ciiiii  )
|
Do góry
|
|
|
|
#395563 - 02/09/2005 11:36
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/06/2003
|
Quote:
ps.1. Djokovic jest słaby fizycznie i ten pięciosetowy mecz z pierwszej rundy moze miec lekkie znaczenie
i ktorys już raz mial problemy z oddychanie - to samo na RG . A dzis meczyk rozegra kolo 14.00 czasu nowo jorskiego w najwiekszym upale . Cięzko spodziewac sie kolejnego cudu bo wygrana z Monfilsem byla jakims cudem .Chłopak przelamal Monfilsa zaledwie dwa razu , wiecej ue, mniej winnersow . Dziwny mecz . Monfilsowi zabraklo doswiadczenia i to on nie wytrzymal psychicznie . Ancic jest nieregularny , cięzko sie domyslic jak zagra a kursy 
|
Do góry
|
|
|
|
#395564 - 02/09/2005 11:42
|
Nick Kyrgios, Jerzyk i Del Potro
Meldunek: 08/08/2004
|
Witam wszystkich typerów tenisa. Bilans przed wczorajszym dniem: +12,21 Wczorajsze typki: Söderling Robin - @2,20 6/10 +8,40 Johansson Thomas - @2,00 5/10 (-5)  Muller Gilles - @2,53 5/10 (-5)  Schuettler Rainer - @3,20 5/10 (-5)  Andreev Igor - @4,05 3/10 (-3) Razem: -9,60  Bilans US pen: +2,61  Na dzis mam 3 typki: Clement Arnaud Murray Andrew - @1,87 7/10 (Expekt)Murraya juz omawialem przy okazji meczu z Pavlem. Zawodnik utalentowany, ktory nie wiadomo jednak czy po ciezkim 5-setowym meczu z Pavlem, podczas ktorego mial problemy zdrowotne i puscil pawia, bedzie w pelni dyspozycji. Na tle Klementyny ktora ograla gladko Ferrero i wydaje sie byc w dobrej formie, Murray wyglada niezbyt przekonywujaco. Kursy wyrownane, a gdzieniegdzie nawet nieco wyzszy kurs na Klementyne moze kusic. Dlatego dam na Murraya. Ferrer David Kucera Karol - @3,50 4/10 (BAW)Ferrer w tym roku jest w naprawde dobrej formie i to zarowno na clayu, jak i na hardzie, gdzie przegrywal tylko z naprawdę dobrymi tenisistami. Karol w ostatnim czasie nie zaprezentowal na kortach tenisowych prawie nic a jego zwyciestwo w pierwszej rundzie nad bedacym zupelnie bez formy Markiem PhilisPussies'em mozna uznac za jego najwiekszy sukces w tym roku. Stajac przeciwko Ferrerowi w tym meczu wystepuje w roli chlopca do bicia. Kurs na Ferrera do super atrakcyjnych nie nalezy, ale mysle, ze jesli jakis dog antypociagowiec ma dzis zaszczekac to bedzie to albo Karol albo nastepny typ. Mirnyi Max Serra Florent - @4,00 3/10 (Bet365)Serra to zawodnik, ktorego nazwisko nie nalezy do popularnych, bo w turniejach przechodzil conajwyzej kwalifikacje i w odpadal zaraz w pierwszej rundzie. Mirnyia przedstawiac nie trzeba i jest w tym meczu jakby pewniakiem. Sprobuje wiec lekko na Serre. Pozdrawiam wszystkich i zycze samych 
|
Do góry
|
|
|
|
#395565 - 02/09/2005 11:43
|
member
Meldunek: 02/04/2003
|
Gram Clementa na podstawie tego co widzialem w TV. Murray absolutnie musi poczekac na sukcesy. Ktos go musi nauczyc manier na korcie: wrzeszy, krzyczy, ekscytuje sie ladna pilka , a potem z podjarania nie potrafi clear balla wykonczyc. Nie ma mocy w rece. Pavel w tragicznej formie prawie go ogral, choc mial mnostwo niewymuszonych. Ale czasem spokojem i regularnoscia doprowadzal juniora do obledu (rzucanie rekieta - potem psunie prostych pilek). Wybiegany na betonie Clement, duzo lepszy od Pavela powinnien bez problemu to wykorzystac. Baa, im wiecej grali tym Murray slabl w oczach , 1 serwis nie egzystuje.
Murray - Clement 2 2,06 Betfair za 8/10 wczoraj z pocalowaniem reki wzielem
|
Do góry
|
|
|
|
#395567 - 02/09/2005 12:03
|
addict
Meldunek: 13/02/2004
|
Moim zdaniem na dzis njciekawszy meczyk po ladnym kursie do zagrania to debelek Oliver/Kerr. Graja z para Delic/Morisson. Jak Morisson gra w debla wiekszosc pewnie wie:)-albo nie gra,albo bardzo slabo,wyjatek stanowi zwycistwo w parze z Thomasem ze zmeczonymi Erl/Ram jakies 2 tyg.temu. Gdyby ten mecz rozgrywany byl w 1 rundzie zapewne kurs bylby o wiele nizszy niz 1.8, ktore proponuje prof. Dodatkowo utwierdza mnie w tym fakt zwyciestwa z Paes?Zim a jak wiemy po takim sukcesie czesto przychodza gorsze wystepy- chociazby Bychkow czy Muller.Ja osobiscie biore ten kurs z wielka przyjemnoscia i mam nadzieje ze wejda mi jeszcze pozostale meczyki na tym kuponie:)Pozdrawiam i zycze powodzonka:)
|
Do góry
|
|
|
|
#395568 - 02/09/2005 12:10
|
addict
|
Quote:
Witam wszystkich typerów tenisa.
Bilans przed wczorajszym dniem: +12,21
Wczorajsze typki:
Söderling Robin - @2,20 6/10 +8,40
Johansson Thomas - @2,00 5/10 (-5)
Muller Gilles - @2,53 5/10 (-5)
Schuettler Rainer - @3,20 5/10 (-5)
Andreev Igor - @4,05 3/10 (-3)
Razem: -9,60 
Bilans US pen: +2,61 
Nie chcialbym byc nie mily,bo sam za czesto nie pisze analiz,ale wiekszosc czytam.Wydaje mi sie ze od paru dniu twoje analizy sa conajmniej dziwaczne.Pod kazdy mecz mozna by stworzyc odwrotno analize niz twoja,a fakt ze grasz odwrotnie troszke mnie denerwuje.CZy nie lepiej napisac np.tak jak zrobil to ktos wczosniej ze Mirny w szlemach za wyjatkiem wimbledonu spisuje sie nie za specjalnie vide porazka kiedys tam z Siriannim itd a ze np. Serra pokonal bedacego w niezlej formie Koubka bardzo latwo itd i dlatego grasz na niego.A ty wypisujesz nieco zakrecone te swoje analizy i grasz na przeciw.Troszke mnie to irytuje,tym bardziej ze jakos nie bardzo te typki wchodza.Nie chce Cie tym postem urazic bo szanuje ludzi ktorzy poswiecaja czas na pisanie o meczach ,ale chyba dla wielu z nas byloby latwiej gdybys pisal to w normalny sposob tak jak robi to wiekszoc a w zasadzie wszyscy.Taki analizy po prostu wprowadzaja zamieszanie i zamet w ludzkich glowkach.Pozdrawiam i zycze powodzenia w typowaniu:) 
Edited by Schranzer (02/09/2005 12:52)
|
Do góry
|
|
|
|
#395569 - 02/09/2005 12:44
|
veteran
|
Quote:
co do Blake to nie masz racji bo kurs byl 1,38 a na to co obecnie prezentuje to chyba zawyzony i to znacznie!
1. Gdzie byl taki kurs? U naziemnych? To odejmij 10% i wtedy pogadamy. Na Betfair godzine przed meczem grano Blake'a po 1.3.
2. Zawyzony? Pewnie i 1.1 by bylo warto zagrac. W dodatku u buka, ktory rozlicza krecz jako przegrana, to dopiero bylby interes.
Powtarzam: gdyby ten mecz odbyl sie tydzien, dwa tygodnie temu (czy chwile wczesniej, gdy przegral z Carrazem) - kurs na Jamesa bylby okolo 1.7-1.8, mozna by wtedy powiedziec, ze warto zagrac. Wygral turniej i nagle gramy Go... caly swiat! po kazdym kursie jaki zaproponuja.
Jasne, dzis mozemy mowic, ze wygral latwo, lekko i przyjemnie. Tylko zajrzyj na quasi Chat, gdy przegrywaja "faworyci" i zobacz ile razy ktos sie zarzeka, ze nie ruszy tenisa albo nigdy nie zagra nikogo po niskim kursie. Przegrywaja "pewniaki" po kursach 1.07, a Ty mnie probujesz przekonac, ze Blake jest warty 1.38 przeciw 45. zawodnikowi na swiecie...
Jedno jest pewne: naprawde warto to zagrac teraz przeciw Nadalowi, tu rozumiem sens takiego typu, nie dlatego, ze Blake wygra (bo tego nie wiem), ale dlatego, ze ma to jakas wartosc. 1.3, czy nawet 1.38 nie ruszylbym chocbym mial zagrac Twoimi pieniedzmi. Oczywiscie kazdy ma prawo do swojego zdania, wiec pozwol, ze i ja pozostane przy swoim...
|
Do góry
|
|
|
|
#395570 - 02/09/2005 12:56
|
|
Quote:
Nie chcialbym byc nie mily,bo sam za czesto nie pisze analiz,ale wiekszosc czytam.Wydaje mi sie ze od paru dniu twoje analizy sa conajmniej dziwaczne. Pod kazdy mecz mozna by stworzyc odwrotno analize niz twoja,a fakt ze grasz odwrotnie troszke mnie denerwuje.
Nic na to nie poradze, ze Cie to denerwuje. A moze bardziej niz moje analizy, denerwuje Cie to ze w analizie przedstawiam dokladnie tok myslenia podobny do Twojego po czym typuje na odwrot i czesto wygrywam a Ty nie ?
Quote:
CZy nie lepiej napisac np.tak jak zrobil to ktos wczosniej ze Mirny w szlemach za wyjatkiem wimbledonu spisuje sie nie za specjalnie vide porazka kiedys tam z Siriannim itd a ze np. Serra pokonal bedacego w niezlej formie Koubka bardzo latwo itd i dlatego grasz na niego.
W swojej analizie przedstawiam dokladnie swoj tok myslenia, a jesli nie masz na dosc inteligencji, by zrozumiec o co w nich chodzi, to proponuje je omijac szerokim lukiem, bo rzeczywiscie moga Ci sporo namieszac.
Quote:
A ty wypisujesz nieco zakrecone te swoje analizy i grasz na przeciw.Troszke mnie to irytuje,tym bardziej ze jakos nie bardzo te typki wchodza.Nie chce Cie tym postem urazic bo szanuje ludzi ktorzy poswiecaja czas na pisanie o meczach ,ale chyba dla wielu z nas byloby latwiej gdybys pisal to w normalny sposob tak jak robi to wiekszoc a w zasadzie wszyscy.
Czy naprawde az tak bardzo nie wchodza ? Jak na razie jest przeciez plus. Maly bo maly ale jest. Sadze, ze niewielu z tutaj typujacych, gdyby prowadzilo uczciwie bilans by go tak naprawde mialo. Ja nie chce typowac tak jak wszyscy. Typowalem tak kilka lat bez efektu. Roznie sie tym, ze po jakims czasie stac mnie bylo na wyciagniecie wnioskow i pewna zmiane.
Quote:
Taki analizy po prostu wprowadzaja zamieszanie i zamet w ludzkich glowkach.Pozdrawiam i zycze powodzenia w typowaniu:)
A moze pokazuja cos, czego typujace owce z klapkami na oczach nie widza ? Ty wychodzisz z zalozenia ze tenis jest calkowicie czysty. Ja z tego juz dawno "wyroslem". Nie chce teraz o tym zaczynac dyskusji, bo to mija sie z celem. Po prostu pozwol mi grac swoje a Ty graj swoje. Zapraszam do prowadzenia bilansu i porownania na podstawie tego efektywnosci naszych analiz. Pozdro i rowniez zycze powodzenia.
|
Do góry
|
|
|
|
#395571 - 02/09/2005 13:12
|
addict
|
Ale co to za tok myslenia skoro po wykonaniu swej analizy sam stwierdzasz ze chyba cos nie tak skoro zagrywasz typ na odwrot.Ja abosultnie nie mam nic przeciwko tym typom,ktore grasz i wcale nie denewuje mnie ze wygrywasz,chociaz z tego co widzialem to nie jest tak kolorowo,ale nie o to chodzi tylko o to aby wygrac z bukami.Chodzi mi po prostu o fakt, iz gdybys inaczej to napisal to moze ktos zagralby podobnie, a jak zaprzeczasz sam sobie a potem typ nie wchodzi to troche denerwujace.Ja tez nie twierdze ze tenis jest czysty i lubie zagrac sobie jakies niespodzianki,ale jak gram to dlatego ze sadze ze wygraja,a nie tak jak ty wydaje Ci sie ze przegraja a puszczas ze wygraja:)Troche sam to po prostu komplikujesz i tyle:)
|
Do góry
|
|
|
|
#395572 - 02/09/2005 13:25
|
|
Widze, ze nadal mnie nie rozumiesz. Napisze krotko i ostatni raz tak, zeby nikogo nie urazic i nie wzbudzac sensacji i zebys zrozumial (to moze nie byc latwe...). Jesli gram kilka lat w tenisa i wiedzac o ktorej Herbata pije herbate i o ktorej Beck beka, po 3 godzinnej analizie trafiam najczesciej mniej niz polowe typow o kursach mniejszych od 2 a czesto nizsze i dzieje sie to nie raz, dwa kilka ale w wiekszosci przypadkow, to jaki czlowiek ktory potrafi myslec logicznie moze wyciagnac wniosek ? Tylko jeden, czyli taki, ze sport prawdopodobnie nie jest czysty. Buki graja przeciwko mnie i wygrywaja z latwoscia nawet nie wliczajac marzy. Dlatego pora zagrac z bukami przeciwko sobie. Nie wiem czy teraz zrozumiales,a le inaczej juz nie umiem wytlumaczyc. Chcialem jeszcze grubo zaznaczyc, ze nie pisze tutaj tego by kogokolwiek przekonywac do takiego stylu gry. Nie uwazam sie tez za jakiegos omnibusa lub Krzysztofa Kolumba. Po prostu przyjalem taki styl gry od jakiegos czasu i on mi odpowiada. Kazdy powinien grac po swojemu, by w razie przegrania pieniedzy miec pretensje wylacznie do siebie. Jeszcze raz pozdro.
|
Do góry
|
|
|
|
#395573 - 02/09/2005 13:43
|
veteran
|
Jesli mozna... Uwazam, ze Czekajacy Na Smierc robi dobra robote i bylbym daleki od odwodzenia Go od tego. Pokazuje, ze tenis jest sportem nieprzewidywalnym i skoro ma profit, to nie rozumiem skad ta krytyka. Nie interesuje mnie rowniez jakie znaczenie maja Jego analizy - wole takie rozumowanie niz zachecanie do grania kogokolwiek po kursie 1.05.  WFD jest NA PLUSIE i to tym bardziej cenne, jezeli wezmiemy pod uwage, ze jestesmy w czasie turnieju Wielkiego Szlema, gdy wiekszosc tenisistow powinna grac na powaznie... Jestem niemal pewien, ze Jego profit bedzie jeszcze wyzszy, gdy przejdziemy do turniejow typu Bukareszt czy Pekin, kiedy nie wiadomo czy gwiazdy nie pojechaly do tych miejsc na zwiedzanie i darmowe sniadania. Tez na poczatku gralem gowniane kursy w kazdym mozliwym turnieju, bo przeciez Agassi jest zawsze lepszy od Nicolasa Thomanna, jakze by moglo byc inaczej? Zawsze, ale nie w Atlancie 4 lata temu. Przegrywal (i to na pewno celowo!) takze z Clavetem i Kratochvilem na przyklad... WFD przynajmniej to widzi i zobaczycie, ze bedzie na plusie, moze nie w czasie US Open, bo o niespodzianki bedzie coraz trudniej, ale po tym turnieju... na pewno! P.S. W koncu cos ciekawego i madrego dzieje sie w dziale ATP. 
|
Do góry
|
|
|
|
#395575 - 02/09/2005 14:02
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/06/2004
|
Ja też z zaciekawieniem przyglądam się temu co robi W8inG4DeatH  Wiadomo, że gdyby zawsze trafiały niskie kursy, to bukmacherzy mogliby zwijać interes. Wyszukiwanie niespodzianek to zawsze dodatkowa zabawa, a do tego czasami opłacalna np. trafienie Tursunowa z Henmanem na Wimledonie dało mi większą wygraną niż tzw. pewniaki w ciągu dwóch dni. Tak więc W8inG4DeatH życzę powodzenia! P.S Swego czasu na wysokie kursy grywał w swoim temacie w Private Picks Majestic i wychodził na tym bardzo dobrze! Im dłużej patrzę tym Clement dla mnie coraz pewniejszy - już zagrałem i nie pozostaje nic innego jak w spokoju czekać!
|
Do góry
|
|
|
|
#395576 - 02/09/2005 14:10
|
veteran
|
Olku, Nie obrazilem Cie, napisalem, ze ja moge miec swoje zdanie, a Ty mozesz miec wlasne, szkoda, ze nie umiesz tego uszanowac.  Nazywanie mnie "mistrzem" i pisanie o kompromitacji nazwalbym dziecinnymi zagrywkami, ale czuc, ze jestes troszke mlodszy ode mnie, zatem nie znize sie do Twojego poziomu. Dla mnie Blake byl warty co najmniej 1.5 - i to biorac pod uwage Jego obecna forme. Przypomne Ci, ze tydzien temu grano Go za 1.3 przeciw Volandriemu (ktory na twardych kortach nie istnieje), a potem tak samo przeciw Hanescu. Ja 1.3 nie ruszylem, co Cie tak to boli? Mnie wcale, radze sobie niezle i nie musze siegac po kazdy kurs, ktory sie rusza. Wygrales na Blake'u - swietnie! Ciesze sie, ze jutro zagrasz tez na Amerykanina. Musialem odpowiedziec, bo nie pozwole, aby sobie ktos ze mnie ironizowal, ale post zapewne do usuniecia. I w dalsza przepychanke slowna sie wdawac nie bede, sa tu osoby, ktore potrafia odroznic sens grania Blake'a po 1.3 przeciw Volandriemu (tak bylo w zeszlym tygodniu) od grania Blake'a po 1.3 przeciw Igorowi, ktory chocby w zeszlym tygodniu tez dosc daleko zaszedl w turnieju na tej samej nawierzchni. Ze wczoraj byl kalectwem i szybko oddal pole - faktycznie genialnemu - Jamesowi, to juz inna sprawa. Pozdrawiam, "zejdz" ze mnie, bo napisalem co JA o tym mysle, Ty napisales swoje i i tak sie nawzajem nie przekonamy. A stawianie tylu wykrzyknikow swiadczy tylko o tym, ze bardzo przezywasz te cala dyskusje.
|
Do góry
|
|
|
|
#395579 - 02/09/2005 14:23
|
veteran
|
Nie chcialem Ciebie skrytykowac ad personam, moze w jednym zdaniu bylem nadmiernie ironiczny, przepraszam. Chodzilo mi o caly sens rozumowania. W tenisie nie da sie tak wszystkiego przelozyc. Hanescu osiagnal swietne wyniki w New Haven i przegral z Albertem Monatenesem - tez po niziutkim kursie. Lopez doszedl do finalu, a potem meczy sie z Volandrim i dosc gladko przegrywa z Soderlingiem, ktorego od dawna podejrzewamy o kontuzje. Blake niedawno przegral z Carrazem, a teraz malo kto Go pokona. Itd. itd. sam wiesz, ze tenis jest nieprzeidywalny, sztuka jest zmniejszac ryzyko. Bukmacherzy tez nie sa glupi i wystawiaja kursy, zeby nas przyciagnac i zachecic do grania. Potem roznie sie to konczy. Mamy odmienne zdania i pozostanmy przy tym. Zgadzamy sie w tym, ze jutro warto sprobowac zagrac na Jamesa. Ale tez bez podniety, bo tenis zmienia sie kazdego dnia i nikt trzy dni temu nie powiedzialby, ze Roddick odpadnie w I rundzie (to a propos kursow 1.07, nizszych, i rzygania na Quasi), a nawet jesli, to ze Muller ugra w II rundzie raptem kilka gemow. Pozdrowienia 
|
Do góry
|
|
|
|
#395580 - 02/09/2005 18:36
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/02/2005
|
Clement - Murray 1 @1.91 Gra Murraya bardzo mi sie podoba. Za kilka lat napewno on bedzie gwiazdą. Clement - świetny technicznie, wirtuoz z francuskiej szkoły tenisa. Ciekawa mieszanka. Nie bede pisał o tym że Andy puścił pawia w 1 rundzie .... moim zdaniem na tym etapie turnieju odgrywa mało znaczacą role (patrzcie jak Djoko leje Ancica  ). Clement wydaje mi sie że gra tenis bardziej odpowiedzialny, jest graczem bardziej doświadczonym. Styl obu graczy ma w sobie duzo podobienstw. Murraya nie ma w cale silnego seriwsu. Na korcie stwarza wrazanie chłopaka zbudnowanego, ktory sprzeciwia sie przeci calemu światu. Gra tak od niechcenia, a pomimo tego wiele jego zagrac przynsoi skutek. Co prawda bardzo lubie Andego, jednak tym razem rozsadek podpowiada mi że żabojad zagra w 3 rundzie. Dubel: Kiefer + Gonzo @1.89 Nie cierpie Stepanka, nie lubie nic co jest z nim zwiozane. W jego rzeomy niewyleczony uraz juz raczej nie wierze, pomimo tego gram przeciw niemu. Niemiecka solidnośc powinna wystarczyć... aby Radek pojechal do domu. Gonzo wydaje mi sie po prostu lepszym graczem niz Rusek. Gonzo ma zadatki żeby yć naprawde wielki. Jest solidnym grajkiem i jest zdecydowanie na wyzszym poziomie wtajemniczenia tenisowego niz Tursunov. Całkiem dobrze radzi sobie na hardzie ... i zagra w 3 rundzie... innej mozliwosci nie widze. Myślalem jeszcze o Santoro z handi ..ale chyba odpuszczę  Dubel grany grubiej, jednak nie ma co szalec. Trzeba zostawić oszczednosci na jutro ... Ginepri i Youznhy w mojej ocenie wygladaja wręcz zajebiśćie... ale to juz nie w tym temacie.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|