#397719 - 06/09/2005 15:02
Re: ATP - US OPEN Flushing Meadows - Środa 07.09
|
aka Schranzer
Meldunek: 16/01/2005
|
Edited by Schranzer (07/09/2005 02:05)
|
Do góry
|
|
|
|
#397720 - 07/09/2005 09:24
|
Pooh-Bah
Meldunek: 10/03/2005
|
dzis dwa mecze i ja je gram tak: ciria-ginepri 2 1.65 kurs z profa gram na ginepriego bo:1.gra u siebie 2.lepsze warunki fizyczne 3.w tym turnieju prezentuje sie lepiej niz coria 4.nawierzchnia betonowa+coria=napewno nie polfinal ha ha reasumujac sadze ze amerykanin u siebie po ciezkim boju pokona argentynczyka
agassi-blake 1 1.74 forma blaka w ostatnich tygodniach jest niesamowita ale tak sobie mysle ile ona moze trwac a pozatym "dziaek" andre swojm oswiadczeniem szybkim i prawidlowym mysleniem znajdzie sposob na kocie ruchy blake poza tym hea-to-head 3:1 dla andre ciekaw jestem komu bedzie kibicowala publicznosc jednak stawiam na agassiego chyba ma wiecej sympatykow
debel: bry/bry-gold/tho 1 1.20 starcie blizniakow jak dla mniego najlepszego debla na swiecie ze sredniakami nie powinni miec zanych problemow czysta 1 po kursie 1.20 niby maly kurs ale meczyk pewny
|
Do góry
|
|
|
|
#397721 - 07/09/2005 09:38
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2003
|
3. raz odpowiem na pytanie 'forma blaka w ostatnich tygodniach jest niesamowita ale tak sobie mysle ile ona moze trwac'
Potrwa do jego ostatniego meczu w US Open.
A bedzie to dzisiaj? Nie sądzę. Agassi już z Berdychem grał dosyć słabo, powinien być piąty set, gdyby Czech miał mocniejszą głowę... Mecz z Malisse to już w ogóle dramat, może i Belg zagral dobrze, ale na pewno Blake z Robredo/Nadalem/Andreevem/Rusedskim pokazał o wiele, wiele więcej
Żeby dotrzymać kroku Jamesowi, trzeba jednak duuuuużo biegać po korcie, skoro Nadal sobie nie poradził, skoro Robredo (w zadziwiająco dobrej dyspozycji) sobie nie poradził, to Andre_małe_kroczki będzie nadążał? Spoko, nadrobi to pewnie jakimiś swoimi sposobami, ale nie sądzę żeby mógł wygrać ten mecz... W Cincinnati Nadal z nim wygrał, zabiegał go po prostu... Można różnych rzeczy probówać, ale na moje różnica miedzy Blake'm i Agassim w tej chwili jest naprawdę spora. A zwyciestwo Blake'a nad Nadalem nie bylo ani przypadkiem, ani kwestią formy DNIA (jak usilowal nam wmowic Karol Stopa) Blake'a, a po prostu formy ostatnich TYGODNI, która zejdzie dopiero po porażce, jak sądzę - z Federerem.
Ktoś kto stawia na zywcięstwo Agassiego może liczyć tylko na nagłą obniżkę formę Blake'a, a to chyba troche strzał w ciemno.
|
Do góry
|
|
|
|
#397723 - 07/09/2005 10:29
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/06/2003
|
Quote:
Mimo bardzo dobrej formy Blake'a, skłaniałbym się do postawienia na Agassiego, poniewaz:
1.Motywacja jego jest ogromna, być może jest to jego ostatnia szansa na osiągnięcie dobrego wyniku w Grand Slamie. 2. "Mecz z Malisse to dramat"??? Muppet trochę tu przesadza. Wedlug mnie Andree zagrał dobry mecz, zwłaszcza że Malisse świetnie serwował. 3. Agassi to idol Blake'a. Kto wie czy James psychicznie wytrzyma tę rywalizację. 4. Blake momentami robi dużo niewymuszonych błędów i właśnie tu widzę realne szanse Agassiego na zwycięstwo.
nie zgodze sie z tymi zalozeniami. Motywacje Agassi ma, ale myslisz ze Blake Jej nie ma???? Z pewnoscia ma i to wieksza niz Andre. Gra z wielkim mistrzem i swoim idolem jak wspomniales wiec bedzie na 100% skupiony i jak zagra podobnie jak we wcesniejszych meczach to Agassi pozegna sie w tej rundzie. A co do dramatu to Mupett wogole nie przesadza. Agassi ledwo co biegal w ostatnim secie i zeby nie te przelamanie przypadkowe to kto wie jakby to sie potoczylo. Blake bedzie walil swoje potezne forhendy to Agassi szybko padnie i bedzie po meczu A do tego ze Blake robi bledy hmm a pokaz mi jakiegos zawodnika ktory nie robi WOGOLE bledow?? On jest przez caly mecz na maxa skoncentrowany i predzej to Agassi nie wytrzyma niz Murzynek Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#397724 - 07/09/2005 11:00
|
Carpal Tunnel
|
Przykre dla tenisa byloby to, gdyby (zakladam ze Blake zagra tak jak w kazdym poprzednim meczu, najlepiej zagral z Nadalem, ale nie byl to jakis mocno odstający od pozostalych meczow poziom, ot po prostu moze wszyscy mieli szerzej otwarte oczy widząc jak wymiata z kortu Rafaela Pedała, bądź co bądź jednego z najlepszych plejerów w tym sezonie) Agassi wygrał z Blake'm doswiadczeniem, cwaniactwem itd... Swiadczylo by to o tym, ze taka 'swiezosc' jaka wniosl do tegorocznego us open Blake, jest niewiele warta... No nie wiem, latwe zwyciestwo Blake'a mnie nie zdziwi, natomiast latwe zwyciestwo Agassiego to bedzie po prostu 'popsucie' dobrego widowiska, bo to bedzie oznaczac, ze James gra duzo ponizej swoich mozliwosci
Moj typ to 3-1 dla Blake'a.
|
Do góry
|
|
|
|
#397727 - 07/09/2005 11:46
|
old hand
Meldunek: 21/11/2004
|
Quote:
3. raz odpowiem na pytanie 'forma blaka w ostatnich tygodniach jest niesamowita ale tak sobie mysle ile ona moze trwac'
Potrwa do jego ostatniego meczu w US Open.
A bedzie to dzisiaj? Nie sądzę. Agassi już z Berdychem grał dosyć słabo, powinien być piąty set, gdyby Czech miał mocniejszą głowę... Mecz z Malisse to już w ogóle dramat, może i Belg zagral dobrze, ale na pewno Blake z Robredo/Nadalem/Andreevem/Rusedskim pokazał o wiele, wiele więcej
Żeby dotrzymać kroku Jamesowi, trzeba jednak duuuuużo biegać po korcie, skoro Nadal sobie nie poradził, skoro Robredo (w zadziwiająco dobrej dyspozycji) sobie nie poradził, to Andre_małe_kroczki będzie nadążał? Spoko, nadrobi to pewnie jakimiś swoimi sposobami, ale nie sądzę żeby mógł wygrać ten mecz... W Cincinnati Nadal z nim wygrał, zabiegał go po prostu... Można różnych rzeczy probówać, ale na moje różnica miedzy Blake'm i Agassim w tej chwili jest naprawdę spora. A zwyciestwo Blake'a nad Nadalem nie bylo ani przypadkiem, ani kwestią formy DNIA (jak usilowal nam wmowic Karol Stopa) Blake'a, a po prostu formy ostatnich TYGODNI, która zejdzie dopiero po porażce, jak sądzę - z Federerem.
Ktoś kto stawia na zywcięstwo Agassiego może liczyć tylko na nagłą obniżkę formę Blake'a, a to chyba troche strzał w ciemno.
Kompletnie sie nie zgadzam... pokonanie Nadala nie było niczym nadzwyczajnym gdyż Nadal to klaszczny clayowiec. Poza tym to bardziej Robredo przegral mecz niz Blake go wygral. Robredo gral super do stanu 6-4, 5-2 i wtedy Blake mial niewiele do powiedzenia! Potem Robredo zaczal psuc i ostatecznie przegral ale bardziej chyba sam ze soba...Agassi to wyzeracz i mysle ze dzis sobie z nim poradzi...ja stawiam na Andre! I nie chodzi tu o obnizke formy Blake, ale o to ze Andre moim zdaniem jest lepszy i to on bedze w polfinale..
pozdro 
|
Do góry
|
|
|
|
#397728 - 07/09/2005 12:49
|
Carpal Tunnel
|
No, taki z Nadala klasyczny clayowiec, że na hardzie w tym sezonie pokonali go Ljubicic (Doha, pamietamy w jakiej formie był Ljuba na poczatku sezonu), Hewitt (US Open, 5 setów), Federer (Miami, 5 setów) i właśnie Blake. No to rzeczywiście, nie radzi sobie chłopak na hardzie  Pedałek wygrał też turniej w Toronto. Dziwnym trafem Agassi nie sprostał 'nie nadzwyczajnemu zadaniu' jakim powinno przeciez byc pokonanie 'typowego clayowca' Nadal- uległ mu 3-6 6-4 2-6. A co do meczu z Robredo to faktycznie, Hiszpan spalił się przy tym 5-2, ale z drugiej strony Blake wtedy chwycił wiatr w żagle i zaczał grać swoje. Ciezko powiedziec co tam sie stalo dokladnie, Blake zaczal grac lepiej, a Robredo gorzej, ale moze to dlatego ze Blake zaczal grac lepiej? A moze James byl lepszy bo Robredo gorszy? Blablablablabalbala - wariantow jest kilka, na moje oko Blake zaczal grac swoje, zaczal bardziej ryzykowac, wychodzilo mu (wczesniej tez mial kilka razy pecha, minimalne auty) duzo wiecej lepszych zagran... Poza tym Robredo nieco sie nabiegal, az mu udo wysiadło  No nic, zobaczymy jak to będzie, szczerze mowiac to sie nie moge doczekac tego meczu, a juz dawno tak nie mialem, jesli o tenis chodzi
|
Do góry
|
|
|
|
#397731 - 07/09/2005 13:53
|
veteran
Meldunek: 16/06/2004
|
dzis Coria jest na 2 - wiec wygra bo on lubi robic niespodzianki , a Ginepri juz chyba i tak za daleko zaszedl po tych wszystkich 5 setówach Ginepri nma dobre warunki fizyczne - LOL i co z tego Karlovic Schripachan, Philipousis tez maja dobre warunki fizycze i gdzie teraz są ?? A Blake dzis pobije swojego mistrza - do tych strzałow Blaka trzeba niezle zapierdalac - Agassi spuchnie i bedzie finito Blake wygra Usopen - w finale pokona Fedexa lub Davida - ponieważ mysle że Federer moze powtórzyc półfinal z australii - tylko katem bedzie teraz Nalbi no i Mary Pierce wyglada dzis łakomo i mam nadzieje ze znowu przsporzy $$$ tak jak w meczu z Henin 
|
Do góry
|
|
|
|
#397732 - 07/09/2005 14:30
|
enthusiast
Meldunek: 21/09/2003
|
Quote:
dzis Coria jest na 2 - wiec wygra bo on lubi robic niespodzianki , a Ginepri juz chyba i tak za daleko zaszedl po tych wszystkich 5 setówach Ginepri nma dobre warunki fizyczne - LOL i co z tego Karlovic Schripachan, Philipousis tez maja dobre warunki fizycze i gdzie teraz są ?? A Blake dzis pobije swojego mistrza - do tych strzałow Blaka trzeba niezle zapierdalac - Agassi spuchnie i bedzie finito Blake wygra Usopen - w finale pokona Fedexa lub Davida - ponieważ mysle że Federer moze powtórzyc półfinal z australii - tylko katem bedzie teraz Nalbi no i Mary Pierce wyglada dzis łakomo i mam nadzieje ze znowu przsporzy $$$ tak jak w meczu z Henin
nie sprowadzaj tak banalnie tej sprawnosci fizycznej bo śmiać mi sie chce! Karlowicz ma zajebiste warunki ale tylko do serwowania, Schrip i Phil bez formy! Agas w ostatnim meczu mial duze szczescie i ledwo wytrzymal mecz kondycyjnie! Blake po poczatkowym kryzysie w ostatnim meczu, po pierwszym secie przejol inicjatywe i nie bylo na niego siły! Pierce tez sadze ze ciekawa, to taki zenski Agassi! Mary moze rozbic Mauresmo swoim serwem! 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|