Jakie spostrzeżenia co do meczów 1/16 PP ?
W meczu Concordia - GKS izi 2. Concordia dołuje w III lidze (okręg łódzko-mazowiecki). Sporo wychowanków GKSu gra w tym jednym z najstarszych klubów piłkarskich w Polsce (rok założenia 1909). Kadra opiera się na zawodnikach w Zdecydowanej większości poniżej 24 lat. Dodatkowo mecz rozgrywany jest w Radomsku, więc dla Concordii brak atutu własnego boiska. Na trybunach będzie garstka Widzewiaków z okolic i trochę z Piotrkowa, reszta to kibice Dumy Górniczego Miasta. Wiadomo, Bartoszek wystawi rezerwy, ale myślę, że tacy zawodnicy jak Fonfara, Marciniak, White, Kuświk czy Nowak gwarantują zwycięstwo z zespołem, który ostatnio przegrał z jakimś Karczewem 0-3. Tym bardziej, że dość już w Bełchatowie odpadania w 1/16 PP, czas powalczyć o więcej. Liczyłem na kursy w granicy ~ 1,25, a tu miła niespodzianka, pewnie zlecą, ale ja już biorę to teraz, choć oferta na początek uboga.
Chcę dołożyć do GKSu Wisłę i Lecha, kadry wyrównane i szerokie, nie powinno być blamażu. Polonia W ? Tu mam wątpliwości.
A może macie inne ciekawe propozycje ?