W ostatnich wyborach głosowałem na PJKM. Niestety, ale ta partia nawet nie dostała się do parlamentu. Podejrzewam że obecny rząd nie zniesie 10% podatku od zakładów bukmacherskich. Podatki i tak są bardzo wysokie w kraju i jest ich trochę za dużo. Chcę zaprotestować przeciwko temu, że wybory wygrał PiS - partia, która mi całkowicie nie odpowiada i jestem przekonany że oni nie obniżą podatków, a całkiem możliwe że wymyślą jakieś nowe.
W związku z tym postanowiłem unikać płacenia 10% podatku od zakładów bo i tak płace inne bardzo wysokie podatki i nic z tego nie mam.
Wcześniej nigdy nie grałem u buków netowych i chciałbym się czegoś więcej o nich dowiedzieć dlatego założyłem ten temat.
---------------------------------------------------------------
Zastanawiam się którego buka wybrać. Niestety nie znam zbyt wielu firm bukmacherskich. Są pewne kryteria, które powinien spełnić idealny dla mnie buk.
Oto one:
1. Uczciwość - ostatnio słyszałem że jakiś buk gdy chcę postawić np. na 1 w danym zdarzeniu to potrafi zmienić typ i postawić mi na 2 czyli tak jak nie chcę. To dla mnie jest oszustwo i szukam buka, który w ten sposób nie postępuje.
2. Bezawaryjnie działająca strona internetowa3. Bezproblemowe wypłaty - chciałbym aby buk wypłacił mi wygraną wtedy kiedy tylko sobie tego zażyczę i nie robił przy tym żadnych problemów
4. Uczciwe limity, a najlepiej ich brak - chodzi o to żeby nie zdarzyła się taka sytuacja że buk nakłada mi jakiś limit z niewiadomego powodu, w najmniej odpowiednim momencie i do tego jest to niski limit. Jestem w stanie zaakceptować limity pod warunkiem że nie będą one niższe niż 400 zł na mecz ligowy i 800 zł na mecze eliminacji do MŚ, ME, LM, PUEFA, itp. Jeśli buk spełniałby należycie inne moje wymagania to jestem skłonny zaakceptować limit nie niższy niż 200 zł na mecz ligowy.
5. Wysokie kursy6. Bogata oferta - czyli dużo lig do zagrania i różne możliwości grania meczy (różne undery/overy, kto pierwszy strzeli gola, itp.)
7. Możliwość grania już rozpoczętych zdarzeń - czyli chodzi o to że jeśli widzę że drużyna na, którą postawiłem remisuje to chciałbym mieć możliwość postawienia remisu za większą stawkę, aby nic nie stracić lub zmniejszyć stratę spowodowaną złym obstawieniem wyniku przed rozpoczęciem się meczu. Wiadomo o co chodzi

.
8. Bonusy, promocje, itp.
To są te kryteria, które mnie interesują. Najważniejsze są warunki
1, 2, 3, 4. Buk, który ich nie spełnia nie wchodzi w gre. Chciałbym spośród buków spełniających 1, 2, 3 i 4 warunek wybrać najlepszego buka czyli takiego, który najlepiej by spełniał pozostałe kryteria. 8 (ósme) kryterium jest najmniej istotne dla mnie.
Wytłumaczcie mi jeszcze jak to jest z tymi limitami? Jeśli mam limit 100 zł i chciałbym postawić na dwa mecze, dokładnie na dwa single po 100 zł czyli łącznie chciałbym postawić 200 zł to mogę tak zrobić? Czy chodzi o to że np. w danym dniu mogę postawić tylko 100 zł na piłkę nożną bez względu na to ile kuponów obstawiam i więcej nie mogę? Oczywiście buk z limitami wg tej drugiej opcji odpada. W przypadku pierwszej opcji jeśli limit nie jest mniejszy niż 200 zł na jedno zdarzenie, a nie na cały dzień jestem w stanie to znieść.
Pytam się o to bo nie spotkałem się jeszcze nigdy z limitami.
Kolejna sprawa to interesuje mnie jak to prawnie załatwić żeby do mnie się nie przyczepili o to że gram w necie? Podobno nie jest zabronione prowadzenie interesów za granicą. Gdybym miał konto w zagranicznym banku i do tego banku przelewał pieniądze z wygranych to czy takie coś by rozwiązało sprawę?
Może jakiś inny sposób macie?
Opiszcie jak sobie z tym radzicie?
P.S.
Wiem że na te tematy już wiele było powiedziane na forum, ale chciałbym to wszystko uporządkować i wstawić do jednego tematu. Niech to będzie taki mały poradnik dla osób zaczynających grać u buków netowych. Myślę że ten temat możnaby nawet przykleić, żeby każdy kto wejdzie do działu dotyczącego bukmacherów nie musiał szukać po tematach rzetelnego buka tylko żeby to wszystko było opisane w jednym temacie.
I nie róbcie mi bałaganu w temacie, tzn. chciałbym aby osoby, które tu podają buka na którego warto grać uzasadniły to i najlepiej żeby opisały w skrócie, ale rzeczowo, z argumentami dlaczego ten buk, a nie inny. Czyli taka mała charakterystyka danego buka.