#4193776 - 25/10/2010 05:28
Mistrzostwa Świata - JAPONIA 2010 - kobiety
|
Didżej
Meldunek: 06/10/2002
|
Maraton siatkówki  Muuuuundial  MISTRZOSTWA ŚWIATA - JAPONIA 2010 Data: 29.10 - 14.11 Oficjalna strona: > tutaj < Mistrzostwa na FIVB: > tutaj <  ______________________________________________________________  ______________________________________________________________ Kursy na faworytów, według BWIN: Brazylia 2.20 Rosja 6.00 Chiny 7.00 USA 10.00 Włochy 12.00 Serbia 15.00 Polska 15.00 Kuba 15.00 Holandia 21.00 Japonia 34.00 Turcja 51.00 Niemcy 51.00 Chorwacja 101.00 Republika Dominikany 101.00 Korea 101.00 Peru 151.00 Czechy 151.00 Kazachstan 151.00 Kostaryka 251.00 Portoryko 251.00 Tajlandia 251.00 Kanada 501.00 Kenia 1001.00 Algieria 1001.00______________________________________________________________ 14 siatkarek na MŚ:Rozgrywające : Milena Sadurek, Joanna Wołosz Przyjmujące :Karolina Kosek, Joanna Staniucha-Szczurek, Anna Werblińska, Aleksandra Jagieło Środkowe :Agnieszka Bednarek-Kasza, Katarzyna Gajgał, Berenika Okuniewska Atakujące:Joanna Kaczor, Katarzyna Zaroślińska, Małgorzata Glinka-Mogentale Libero:Mariola Zenik, Paulina Maj ______________________________________________________________ Maskotki: "Boonus & VolleyBoo" ___ Transmisje TV oczywiście w Polsacie Sport oraz w Polsacie Sport Extra
|
Do góry
|
|
|
|
#4193784 - 25/10/2010 05:35
Re: Mistrzostwa Świata - JAPONIA 2010 - kobiety
[Re: Misiek]
|
Didżej
|
Co od razu rzuca się w oczy, to regulamin, który jest bardziej sprawiedliwszy niż ten który mieliśmy na nieszczęsnych MŚ we Włoszech, tak więc pseudo-siatkówki nie będzie, choć jak zagrają razem Peru z Algerią, to może być troszkę śmiesznie  Jak widzicie szanse naszych Pań? Czy to dobrze, że na dzień dobry gramy od razu z gospodyniami.. oraz Serbkami? Czy może lepiej żeby to właśnie zacząć od takiego Peru, Algierii? Moim zdaniem, troszkę kijowo jednak, że spotykamy się na dzień dobry z Japonią która będzie mocno i ostro zmotywowana i zakręcona szczególnie w tym I spotkaniu, no ale może być też tak.. że jak wygramy, to pójdzie wówczas naprawdę z górki... Już nie chce mi się wchodzić w dyskusję czy dobrze zrobił Matlak rezygnując z naszej gwiazdy Kasi oraz doświadczonej Skorupy. Młoda Wołosz.. może w sumie to ciekawe i dobre rozwiązanie, ale Kasia? Zapewne w Fenerbahce będzie miała dobry sezon i wówczas niech się Jurek przygotuje w razie gdy Polki nie zrobią fajnego i dobrego wyniku na falę krytyki, zresztą od razu po MŚ do tych dwóch zawodniczek powrócimy, oczywiście jeżeli będzie słaby wynik. Zapowiada się bardzo ciekawy turniej 
|
Do góry
|
|
|
|
#4193944 - 25/10/2010 16:25
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/03/2005
|
Wy sie cieszycie, a ja juz licze straty i juz sie domyslam ile bedzie zygania na quasi, wkoncu przy meczach bab to standard  Jak widzicie szanse naszych Pań? Czy to dobrze, że na dzień dobry gramy od razu z gospodyniami.. oraz Serbkami? Czy może lepiej żeby to właśnie zacząć od takiego Peru, Algierii? Moim zdaniem, troszkę kijowo jednak, że spotykamy się na dzień dobry z Japonią która będzie mocno i ostro zmotywowana i zakręcona szczególnie w tym I spotkaniu, no ale może być też tak.. że jak wygramy, to pójdzie wówczas naprawdę z górki... Już nie chce mi się wchodzić w dyskusję czy dobrze zrobił Matlak rezygnując z naszej gwiazdy Kasi oraz doświadczonej Skorupy. Młoda Wołosz.. może w sumie to ciekawe i dobre rozwiązanie, ale Kasia? Zapewne w Fenerbahce będzie miała dobry sezon i wówczas niech się Jurek przygotuje w razie gdy Polki nie zrobią fajnego i dobrego wyniku na falę krytyki, zresztą od razu po MŚ do tych dwóch zawodniczek powrócimy, oczywiście jeżeli będzie słaby wynik. Zapowiada się bardzo ciekawy turniej  Rozumiem decyzje Matlaka odnosnie Kasi, bo byla przemeczona sezonem we Wloszech (to samo bylo z Wloskimi siatkarkami). Obecnie dziewyczyny mialy troche wolnego, nie wiadomo w jakiej bylaby teraz formie (bardzo podobna sytuacje mieli panowie ze Skry, przemeczony np. Wlazly na MŚ nie blyszczal, za to po przerwie teraz w lidze juz zaczyna powoli forma wracac). Co do Wolosz no coz mloda, zdolna, nabierze doswiadczenia ALE to sa MŚ najwazniejsze wydarzenie (obok olimpiady) i tutaj powinny grac najlepsze zawodniczki, co by nie gadac jednak Wolosz jeszcze jest za slaba i za malo ograna jak na MŚ. Co do turnieju, tu przynajmniej w miare rozsadne zasady, choc lepiej byloby pomieszac zespoly w 2 rundzie niz tak jak jest. Polki o polfinal beda zapewne walczyly z Japonkami, Serbkami, Ruskimi i Chinkami, zawsze cos moze namieszac nieobliczalna Dominikana czy jakims cudem Turcja, inne druzyny tylko do obicia (ale, to tylko baby tu wszystko mozliwe). W 2 grupie awansuja z tych druzyn tylko 2, ja obstawiam, ze to beda Japonki lub Ruskie i/lub Chinki Faworytkami standardowo Brazylijki (choc ostatnio bez formy, tu jeszcze bez Pauli) a jak dla mnie USA 
|
Do góry
|
|
|
|
#4194287 - 25/10/2010 23:11
[Re: agr1]
|
Didżej
|
Zdążył ktoś złapać wczorajsze @1.72.. na to, że Brazylijki wygrają swoją grupę? Dziś widzę, że ladbrokes niestety dziś już dał 'zawieszony' przy tym zakładzie i ciekaw jestem czy robią zwroty za swój błąd, czy po prostu doszli do wniosku, że to po prostu za wysoki lekko kurs przez nich ustawiony?  @1.25 na tą opcję zaproponował dla przykładu Unibet Na Japonki pewnie spadnie jeszcze kilka groszy i do samego piątku może być coś w granicach @1.45 bo zapewne nikt sobie nie wyobraża, a żeby Japonki przegrały swój I mecz na MŚ. Obecnie widzę @1.57 (wczoraj @1.61) na Japonię, szczerze to na razie bez pomysłu. Trzeba poczekać na lepszą ofertą. Ciekaw jestem bardzo jak wypadną te Amerykanki po wygraniu w tym roku GP, nieźle młode dały czadu, czy to powtórzą w postaci medalu na tych MŚ? Szczerze to jednak wątpię w to. Tak samo zresztą było z Holenderkami. Kuba strasznie młody skład, czyli tym co grały od pamiętnego co dla niektórych turnieju w Montreaux, nieobliczalna jak zawsze drużyna i nie można sobie argumentować, że to że młode, to od razu na straty, one potrafią zaskoczyć... Chinki blado wyglądały 'na swoim FF' ale jednak to zawsze Chinki które dla każdego będą groźne.. Ruskie to Ruskie, czy obronią wywalczony 4 lata temu z pamiętnego finału z Brazylią? Ich nie mieliśmy oglądać w tym roku na GP, wolały przygotować się spokojnie do MŚ, ciekawe... Ogólnie to ciężko na razie cokolwiek napisać, bo tak naprawdę nie wiemy kto i co prezentuje, trzeba spokojnie poczekać 
|
Do góry
|
|
|
|
#4198131 - 28/10/2010 04:21
|
enthusiast
Meldunek: 22/08/2007
|
Jeszcze nie wszyscy mają pełną ofertę na pierwszą kolejkę spotkań więc na razie przyjrzałem się outrightsom. Tutaj moją uwagę przykuł kurs na Brazylię outright winner 3,25. Powiem szczerze, że nie spodziewałem się, aż takich wysokich kursów. Oczywiście kto może zagrozić Brazylii, ktoś powie Rosja i ma rację, ktoś doda USA i też pewnie ma rację, ale czy ktoś jeszcze? Cuba to jeszcze za młody zespół i sukcesem zdecydowanie będzie dostanie się do pierwszej czwórki. Włochy - tak słabej reprezentacji Włoch jak w tym roku to nie widziałem dawno. Nieudane WGP 2010, z trudem wywalczony awans do WGP 2011 i słabe wyniki meczów towarzyskich. Zdecydowanie wygrana z Brazylią to największy ich sukces tego roku i wydaje mi się, że jedyny. Holandia -to nie jest zespół z jakże udanych dla nich ME 2009 roku, cały rok bez Kim Staelens bardzo odbił się na tej drużynie i mimo jej powrotu ta drużyna raczej nie odnajdzie mistrzowskiej formy. Chiny - w WGP zostały wręcz zdemolowane przez Brazylię, brak Hui Roqui i Zhao Ruirui bardzo odbił się na jakości gry drużyny. Pozostałe drużyny porostu pomijam, raczej nie widzę już godnego rywala dla drużyny Brazylii. Wracając do USA, wydaje mi się, że na 10 meczów Brazylii ogra je co najmniej 6-7 razy. Udowodniły to szczególnie sparingi rozgrywane pod koniec września, gdzie Brazylia górowała nad USA zwyciężając w każdym z 4 meczów. Także nie deprecjonuje oczywiście sukcesu Amerykanek w WGP, ale teraz nie można założyć, że po tym sukcesie to one ograją teraz Brazylię w każdym turnieju. Rosja - to największe zagadka i prawdopodobnie największy rywal Brazylii. Zakładając że te dwie drużyny będą prezentować swoją formę to mogą uniknąć spotkania się w półfinałach i zagrać między sobą dopiero w finale. Nawet jeśli założymy, że te dwie drużyny mają szanse 50/50 w finale (co jest prawdopodobnie błędnym założeniem) to i tak 3,25 jest dużym value to gry ewentualnej kontry. Reasumując Brazylia to win @3,25 ladbrokes 6/10.
Każdy kurs over 3,0 to dla mnie value tutaj.
|
Do góry
|
|
|
|
#4198377 - 28/10/2010 05:49
[Re: AdrBet]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/12/2008
|
Zdecydowanie zgadzam się z kolegą powyżej. Kursy od 3.0 w górę na Mistrzostwo Świata Brazylijek to bet warty gry.
Dwa słowa ode mnie. Zdecydowanie trzeba poczekać i zobaczyć na własne oczy jak drużyny faktycznie prezentują się na parkiecie, bo na chwilę obecną jak dla mnie jest to trochę takie 'wróżenie z fusów'. Przykładowo, kto wie jak Polki grały te wszystkie sparingi, czy Matlak czasem nie próbował chować ustawień z Glinką? Dookoła wszędzie na pewno wielu japońskich 'szpiegów'.
|
Do góry
|
|
|
|
#4198936 - 28/10/2010 21:28
[Re: Krystian]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/10/2003
|
Zdecydowanie zgadzam się z kolegą powyżej. Kursy od 3.0 w górę na Mistrzostwo Świata Brazylijek to bet warty gry.
Dwa słowa ode mnie. Zdecydowanie trzeba poczekać i zobaczyć na własne oczy jak drużyny faktycznie prezentują się na parkiecie, bo na chwilę obecną jak dla mnie jest to trochę takie 'wróżenie z fusów'. Przykładowo, kto wie jak Polki grały te wszystkie sparingi, czy Matlak czasem nie próbował chować ustawień z Glinką? Dookoła wszędzie na pewno wielu japońskich 'szpiegów'. w tipsporcie jest @4
|
Do góry
|
|
|
|
#4201425 - 30/10/2010 00:33
[Re: AdrBet]
|
Didżej
|
Takie spostrzeżenia.. dotyczące spotkań.. które dziś miałem okazję zobaczyć. Peru v Algieria 3-0 Wstałem sobie rano, żeby koniecznie zobaczyć co te Peruwianki za poziom prezentują, no i przy okazji zobaczyć nowicjusza w MŚ Algierię. Peru co warto podkreślić, ugrały 4 lata temu całkiem ciekawy wyniki (2 sety z Serbią, 2 sety z Turcją) jakieś tam więc pojęcie o siatkówce więc mają. Dziś nie musiały się zbytnio wysilać, bo poziom drużyny z Afryki żenujący.. a i nawet nie potrafią cieszyć się z gry jak to robiła reprezentacja Kenii w spotkaniu z Brazylią, więc negatywnie  W Peru w miarę dobrze rozgrywała Keldibekova, która przy dobrym przyjęciu bardzo dużo razy uruchomiała środek. Mecz nijaki, ale z ciekawości trzeba było poznać obie reprezentacje w jakiś tam sposób  Włoszki - Portoryko 3-0 W I secie GDYBY Portoryko coś tam jakoś mocniej się skupiło w końcówce, a nie zrobiły sobie z ~19-19 > 20-25, to może i mogło być ciekawiej. Tak w dwóch pozostałych setach, mecz nudny i jednostronny. Korea v Kanada 3-0 Tutaj również byłem ciekaw co prezentuje żeńska reprezentacja Kanady, jednak nic nadzwyczajnego. Próbowały grać przy dobrym przyjęciu to co wszyscy przeciwko 'gorszej wersji Japonek' czyli środek, czasami im się to udawało, ale jak już było gorsze przyjęcie, to nie wiedziały zbytnio co zrobić. Koreanki widać było doświadczenie i ogranie w takich imprezach i to zaważyło nad dość łatwym zwycięstwem faworytek tego spotkania. Kim #10 po raz kolejny bardzo pozytywnie. Serbki również oglądałem, ale oprócz I seta w którym był stan 12-11, później już wszystko z czasem się posypało w grze Kostarykanek i zaczynając od przyjęcia wszystko szło w dół...] Rosjanki sfixowały I partię, żeby później wbić blokiem i atakiem Dominikanę - ciekawe zagranie Sbornej  Żałuję, że nie widziałem spotkań Turcji z Chinkami i Chorwatek z Kubą, bo były tam ładne niespodzianki. Ale czy tak duże? Chorwatki to nie byle kto i nie można nazwać tej reprezentacji ogórkami, co było zresztą doskonale widać m.in na memoriale AM. Kuba młoda nieobliczalna no i dziś ta młodość na minus im wyszła. Chinki jednak chyba największa sensacja dnia dzisiejszego. Turcja może i ambitna reprezentacja, ale chyba mało kto się spodziewał, że będą od stanu 0-1 wyjść na 3-1? ;> Japonki z naszymi to chyba każdy doskonale zna scenariusz. SZKODA.. cóż więcej napisać, choć kto miał Japonię pewnie nie żałuje, a emocji było wiele. 
|
Do góry
|
|
|
|
#4201544 - 30/10/2010 01:17
|
Carpal Tunnel
|
A propos tych 2-ch niespodzianek, o ktorych piszesz Misiek, to osobiscie dla mnie wygrana (i to 3:0!) Chorwatek z Kubankami to jest nawet sensacja, a nie niespodzianka. Badz co badz, Kubanki jednak to jedne z faworytek calych Mistrzostw Swiata, a co do Chorwatek - to z calym szacunkiem, ale zgadzam sie z tym co w pomeczowym studio powiedzial Niemczyk - 'to zadna druzyna'. Nie widzielismy jednak tego spotkania wiec trudno cokolwiek wiecej powiedziec. Co to naszego meczu.. Szkoda i to bardzo.. tym bardziej, ze nie da sie wskazac jednoznacznie zawodniczki, ktora zagrala zle, dziewczyny zagraly naprawde dobry mecz, a zadecydowaly doslownie pojedyncze pilki, tak samo jak w niedawnym meczu z Amerykankami w WGP... Szkoda, ze w pewnym momencie zabraklo zmiany Gośki w miejsce Kosek.. Mozna tez miec pretensje do sedziego, kto wie jak potoczylby sie TB, gdyby bodajze przy stanie 12-12 sedzia przyznal punkt nam, bo pilka po ataku Ani wyszla w aut po bloku... Zle dograna do Mileny przez Mariole darmowa pilka w koncowce meczu.. Jesli chodzi o oceny poszczegolnych dziewczyn, to jestem bardzo zadowolony z tego, co zaprezentowala dziś Glinka.. szczerze mowiac, obawialem sie bardzo o nią i nie spodziewalem sie, ze bedzie w stanie zagrac na takim poziomie. Aska Kaczor rowniez pozytywnie mnie zaskoczyla, skonczyla pare bardzo trudnych pilek. Gajgal zagrala na swoim dobrym poziomie, natomiast mam wrazenie, ze troche za malo wykorzystywana byla dzis Aga Bednarek.. w tym miejscu nalezy odnotowac + przy Adze, za to co zrobila na zagrywce przy stanie 11-17 w 1. secie. Anka Baranska - moze mogla byc troche bardziej odciazona w przyjeciu przez Mariole, no i ta zagrywka, szkoda, ze nie grala (a moze takie byly zalozenia?) swojej zagrywki z wyskoku, bo jej dzisiejszy serwis nie narobil wielkiej szkody Azjatkom.. Co do Mileny - moze gdyby dala dzis wiecej pilek srodkiem w pierwsze tempo? Tak jak juz napisalem, porazka tym bardziej boli, ze druzyna jak i poszczegolne dziewczyny nie zagraly dzis zlego meczu.. Gdybym mial wskazac jeden element, ktorym faktycznie przegralismy ten mecz, to chyba jednak te zepsuty serwisy.. Duzo za duzo tego dzis bylo.. Porazka oczywiscie skomplikowala nasza sytuacje, ale wszystko jest jeszcze do nadrobienia. W moim przekonaniu dobrze sie stalo, ze Turczynki pokonaly dzis Chinki. Tak sobie mysle pozytywnie, analizujac zespoly, z ktorymi walczyc bedziemy o wejscie do polfinalu: Zalozmy, ze pokonujemy jutro Serbki, a co do rywalek z grupy D, Chinki dzis pokazaly, ze chyba w najwyzszej formie nie sa, co juz widzielismy w finalowej rozgrywce WGP, a Rosjanki? Ostatnio regularnie je ogrywalismy.. Jutrzejszy mecz z Serbkami jest oczywiscie z rodzaju 'must-win' dla nas, a dodatkowo dobrze by bylo, gdyby w ostatniej serii gier I fazy Serbia ograla Japonki, tak by wszystkie 3 druzyny wyszly dalej z 1 porażką. Reasumujac, jutro ZŁOTKA 
|
Do góry
|
|
|
|
#4201996 - 30/10/2010 03:09
|
Carpal Tunnel
|
Widze i wiem, ze sa tutaj mlodym skladem - ale to wziaz w mojej i na pewno nie tylko mojej opinii jest, a przynajmniej przed dzisiejszym meczem byla jedna z ekip kandydujacych do medalu. Zreszta niewazne - mowimy tutaj bardziej o suchym wyniku, bo przeciez meczu nie widzielismy, a sam fakt, ze Kuba nie ugrala SETA z Chorwacja dla mnie jest mega sensacją. Lepiej powiedz Misiek, jak widzisz dalej nasze szanse 
|
Do góry
|
|
|
|
#4202020 - 30/10/2010 03:21
|
Didżej
|
Ja tam również uważam, że Chorwatki nie są jakąś super reprezentacją, no ale Niemczyk to przesadził mówiąc 'to żadna drużyna' :|
Co do naszych szans w dniu jutrzejszym? Nie wiem co tam w głowach naszych. Całkowicie nie wiem co o tym spotkaniu myśleć. Jeżeli w miarę szybko dziewczyny się zreaktywują po tym ciężkim meczu nie tylko pod względem fizycznym, ale i psychicznym, to może jakoś to będzie. Serbki jakoś dziś mnie nie przekonały, ale jakby patrzeć na te drużyny mocniejsze z tymi słabszymi, że ktoś mnie przekonał, to tak też nie można patrzeć przecież.. Chciałbym, żeby Polki dały radę, wówczas w miarę to będzie wszystko przyzwoicie wyglądać, jeżeli przegramy.. oj... Pod względem bukmacherskim też nie wiem jak to ugryźć i zostawiam w spokoju, niby kolejny zacięty bój i over? Lepiej obejrzeć i kibicować, ale jak kursy >@2.2@ to w sumie robi nam się value z Glinki i spółki.
|
Do góry
|
|
|
|
#4202105 - 30/10/2010 03:56
|
Wodzirej
Meldunek: 02/07/2004
|
Polska @ 2,05 4/10 pinn
Polska +1,5 @ 1,518 8/10 pinnNie no ja rozumiem, ze dzisiaj Nasze Złotka przegrały wygrany mecz i ze Serbia wygrała gładko z Kostaryką 3-0, ale cały czas jest to dla mnie mecz 50/50, więc kurs na Polki jest dla mnie value mimo wszystko. Ostatnio jak graliśmy sparing wygraliśmy z Serbkami 3-2 i jutro moze skonczyc się podobnie. Dzisiaj nikt nie wierzyl, ze powalczymy, a bylismy doslownie pilke od zwyciestwa, zabraklo tej kropki nad "i", mielismy pecha. Ogladalem caly mecz i jest mi przykro, bo po tej 10minutowej przerwie po drugim secie gra sie zaczela odwracac, jednak to caly czas my prowadzilismy ta gre i zalamanie przyszlo przy 19-17 w 3 secie oraz 23-21 w 4 secie. W tb mozna narzekac na sedziego w tej jednej akcji, ale to byla tylko jedna akcja, szkoda. Taka porazka bardzo boli, ale to pierwszy mecz, nie chce mi sie wierzyc, ze powtorzymy akcje ala GP tegoroczne i po przegraniu wygranego meczu z Usa poleglismy w calym turnieju sromotnie. Licze, ze dziewczyny sie odbuduja psychicznie i daja rade jutro badz co badz juz nie tej samej co kiedys Serbii. Jesli miałbym stawiac dw to postawiłbym 3-1 dla Polski. Jednak dywersyfikujac ryzyko (kobiety ah te kobiety  ) stawiam na czysty win oraz lekka kontra gdyby sie Naszym powinela noga i przegrały, a jak przegraja to tylko po 5setowej walce, innego wyniku sobie nie wyobrazam. Po prostu jutro będzie walka na całego, bardzo wazny mecz dla ukladu tabeli i kolejnych rund. Dziewczyny zostawia serce na boisku, Serbki nie bronia tak jak Japonki, a z wyzszym blokiem to kto jak kto, ale nasze skrzydlowe sobie spokojnie poradzą. Polska 
|
Do góry
|
|
|
|
#4202133 - 30/10/2010 04:14
[Re: Wojtas_]
|
Wodzirej
|
Chorwacja +2,5 @ 1,769 8/10 pinn over 180,5 pkt @ 2,65 7/10 uni Usa ciezko wchodziły w turniej w trakcie GP, dzisiaj rowniez miały małe kłopoty z Tajlandią. Tajlandia to znowu nie takie mega ogorki typu Kostaryka czy Algieria, ale nie jest to tez znowu az tak mocna ekipa. Usa jako jedne z faworytek nie powinny miec problemow z takimi ekipami, jednak jak juz pisałem jest to poczatek turnieju. Chorwatki pokazały się bardzo mocno na tle młodej Kuby. Wygrały bez straty seta, mocno budujace zwyciestwo z perspektywy tej ciezkiej grupy. Przyznam się, ze blizej mi było do Kubanek dzisiaj, jednak pierwsze koty za płoty. Chorwatki widziałem tylko na turnieju w Polsce, prezentowały się dobrze. Mają solidny sklad. Usa oczywiscie mocniejsze na papierze, jednak jutro na boisku wedlug mnie moze byc wyrównany mecz. Wiemy jak wyglada gra u kobiet, duzo zalaman i serii punktowych, moze byc roznie, a secik Chorwatek oraz over 180,5 pkt po takich kursach, no nie moge przejsc obojetnie i się skuszę. Chorwacja 
|
Do góry
|
|
|
|
#4202270 - 30/10/2010 04:54
[Re: kazow]
|
Wodzirej
|
w Bwin masz 1,80 obecnie, było 1,85 nawet, dla mnie jest to mecz 50/50 ze wskazaniem na Niemki, bo Kubanki jedna wielka niewiadoma w tym skladzie, odpuszczam go, bo co za duzo kobiet to niezdrowo jednak jesli miałym cos grac z tego meczu to chyba over 180,5 pkt, bo te 4 sety powiny byc, jakos nie wierze w to, zeby ktoras z ekip wygrała do 0
|
Do góry
|
|
|
|
#4202304 - 30/10/2010 05:08
|
Carpal Tunnel
|
Bardziej mi chodzilo o szanse w kontekscie awansu do polfinalu, bo w razie jutrzejszej porazki (czego nie zakladam), strefa medalowa praktycznie bedzie juz nieosiagalna. Tak sobie przeanalizowalem teraz poprzednie MS, z 2006 roku i do polfinalu oczywiscie nie weszla zadna druzyna z dwoma porazkami (w przeciagu dwoch faz grupowych), ale znalazlem taka mala analogie do naszych, mianowicie Wloszki tez przegraly swoj pierwszy mecz (i to 1-3 z Serbkami), a do polfinalu weszly.. z 1-go miejsca w grupie E TUTAJ link dla zainteresowanych
|
Do góry
|
|
|
|
#4202501 - 30/10/2010 07:17
|
Carpal Tunnel
|
Polska - SerbiaKrótko. Serbek dzis nie widzialem, ale i tak mecze z przeciwnikami typu Kostaryka to zaden wykladnik. Obie druzyny znaja sie bardzo dobrze, wiec o wiekszych niespodziankach raczej mowy byc nie moze. Jutro dla naszych dziewczyn mecz z rodzaju wszystko albo nic, wierze, ze wyrzucily juz z glowy dzisiejszy mecz z Japonkami, a to bedzie klucz do jutrzejszego spotkania (bo nasze siatkarsko do turnieju przygotowane są dobrze) i z wypoczetymi umysłami wyjdą na Serbki. Do boju Złotka POLSKA, 1.98 betsafe
|
Do góry
|
|
|
|
#4202940 - 30/10/2010 17:05
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/02/2004
|
Czy jest na sali jakis lekarz ... Juz nie pamietam kiedy bylem taki wkur.... w sobote rano  To co nasze Panie odpier.... to sie w glowie nie miesci  To nie jest kwestia slabego przygotowania do Mistrzostw czy tez slabszego dnia bo widac potrafia seriami zdobywac punkty ale potrzeba porzadnego psychologa albo trenera z jajami zamiast tej marionetki Zle sie czlowiekowi nie zyczy ale jak tym razem Matlakowi nic sie nie wydarzy to mozemy juz wracac bo dla mnie on moglby z powodzeniem sprzedawac swieze buleczki w cukierni bo na trenera kompletnie sie nie nadaje  Moze kiedys czlowiek dozyje takich czasow ze to my bedziemy wygrywac 3-2 od stanu 0-2 lub wygrywac seta przegrywajac 15-20 a narazie smutek ...
|
Do góry
|
|
|
|
#4203293 - 30/10/2010 20:06
[Re: kaka85]
|
Wodzirej
|
wychodziłem z domu jak było 1-1 i 16-14, jak to sie stalo, ze przegralismy 3-1, moze mi to ktos opisac? bo troszke niedowierzam  ogolnie dzisiaj piekne czucie mialem, Polska + Chorwacja ...
|
Do góry
|
|
|
|
#4203519 - 30/10/2010 21:26
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/10/2003
|
wychodziłem z domu jak było 1-1 i 16-14, jak to sie stalo, ze przegralismy 3-1, moze mi to ktos opisac? bo troszke niedowierzam  ogolnie dzisiaj piekne czucie mialem, Polska + Chorwacja ... sukces zawdzieczamy super trenerowi z super zmianami i Pani Ani 
|
Do góry
|
|
|
|
#4204076 - 31/10/2010 00:23
[Re: Inzaghi78]
|
Oszust i... dzida!!!
Meldunek: 26/12/2005
|
Czy jest na sali jakis lekarz ... Juz nie pamietam kiedy bylem taki wkur.... w sobote rano  To co nasze Panie odpier.... to sie w glowie nie miesci Ciekawostka w 3cim secie, podczas ktorego myslalem ze spokojnie dograja bo prowadzila Polska 20-16. Od tego stanu do 24-26 nie zdobyly Nasze zadnego punktu atakiem!!!! Z tego co pamietam te cztery to: 1. blok 2. kiwka z drugiej piłki na kontrze Okuniewskiej 3. autowy atak Serbek 4. zepsuta zagrywka Z taka gra to raczej daleko nie zajdziemy. Najgorsze jest to, ze podczas koncowki 3ciego ciagle Matlak trzymal w 1szej linii...Jagiełło. Tylko szkoda, ze ona atakuje pod gore 30%, a 70% kiwa... 
|
Do góry
|
|
|
|
#4204958 - 31/10/2010 07:36
[Re: Gaske]
|
journeyman
Meldunek: 26/06/2006
|
dla mnie dwie nieprzewidywalne drużyny.Tajki jak z bajki trochę bardziej ograne na międzynarodowej arenie i to chyba przemawia za nimi.chyba pierwszy mecz tych drużyn ze sobą dlatego ciężko powiedzieć czego się spodziewać
Jutro liczę na USA(ostatni mecz w gp pewnie pokonały Niemki do zera.Teraz powinno być niewiele gorzej) i Turcję(drużyna obecnie chyba lepsza od Polek.w Dominikanie szwankuje przyjęcie bez którego ciężko wygrać mecz)
Powodzenia
|
Do góry
|
|
|
|
#4205064 - 31/10/2010 16:33
[Re: ljubicic]
|
Carpal Tunnel
|
Magiera wlasnie powiedzial, ze z tego co liczyli, zespol ze stosunkiem 5-2 wejdzie do polfinalu. Moze sie zdarzyc, ze nawet 2 takie zespoly awansuja do najlepszej czwórki, ale 1 to na pewno.
|
Do góry
|
|
|
|
#4205390 - 31/10/2010 19:58
[Re: kaka85]
|
old hand
Meldunek: 19/06/2003
|
Ale "wyrównany" dzień 9/12 spotkań się zakończyło w 3 setach.
|
Do góry
|
|
|
|
#4205394 - 31/10/2010 20:02
[Re: mrbuu]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/04/2004
|
Ale "wyrównany" dzień 9/12 spotkań się zakończyło w 3 setach. Też mnie to zdziwiło, widać tutaj nie działa 'syndrom trzeciego dnia', z czym mieliśmy do czynienia chociażby podczas tegorocznego WGP  Swoją drogą trzeba przyznać, że jak na razie mundial przebiega wyjątkowo wyraźnie pod dyktando faworytów. Bardzo mało jest niespodzianek, jak na 3 dni takiego turnieju i to w dodatku z udziałem kobitek...
|
Do góry
|
|
|
|
#4205935 - 31/10/2010 22:52
[Re: _Korver_]
|
Marat Safin
Meldunek: 14/05/2005
|
Ale "wyrównany" dzień 9/12 spotkań się zakończyło w 3 setach. Też mnie to zdziwiło, widać tutaj nie działa 'syndrom trzeciego dnia', z czym mieliśmy do czynienia chociażby podczas tegorocznego WGP  Swoją drogą trzeba przyznać, że jak na razie mundial przebiega wyjątkowo wyraźnie pod dyktando faworytów. Bardzo mało jest niespodzianek, jak na 3 dni takiego turnieju i to w dodatku z udziałem kobitek... Czy aż tak mało niespodzianek to bym się kłócił. Chinki dno dna, osłabione Holenderki wiozą Włoszki, Korea miażdży. Tak więc nie do końca jest jak piszesz 
|
Do góry
|
|
|
|
#4205968 - 31/10/2010 23:06
[Re: Bullet]
|
Carpal Tunnel
|
Ale "wyrównany" dzień 9/12 spotkań się zakończyło w 3 setach. Też mnie to zdziwiło, widać tutaj nie działa 'syndrom trzeciego dnia', z czym mieliśmy do czynienia chociażby podczas tegorocznego WGP  Swoją drogą trzeba przyznać, że jak na razie mundial przebiega wyjątkowo wyraźnie pod dyktando faworytów. Bardzo mało jest niespodzianek, jak na 3 dni takiego turnieju i to w dodatku z udziałem kobitek... Czy aż tak mało niespodzianek to bym się kłócił. Chinki dno dna, osłabione Holenderki wiozą Włoszki, Korea miażdży. Tak więc nie do końca jest jak piszesz Było 36 meczów do tej pory, niespodzianek ja naliczyłem trzy: Chorwacja - Kuba 3-0 Turcja - Chiny 3-1 (chociaż tutaj grałem hc na Kebeby) Korea - Chiny 3-0 I to by było na tyle... Wg mnie to bardzo niewiele.
|
Do góry
|
|
|
|
#4207293 - 01/11/2010 20:31
|
Carpal Tunnel
|
Trzeba przyznac, ze kursy sa coraz lepiej wystawiane. Co do niespodzianek poza Czeszkami, Dominikana i Korea (kolejnosc nieprzypadkowa) raczej nie ma juz okazji nawet grac +2,5seta. Pozostale mecze zapewne szybkie 3:0 (ale jak tu u bab, gdzies pewnie jakis secik jakies ogorki urwa) + mecz Tajek no-bet (choc przed meczem kazdy by Kubanki po takim kursie bral z pocalowaniem reki, obecnie jednak widac, ze mlode nic tu nie graja). Ja jestem zadowolony z MŚ, nie ma kuszacych kursow i dopiero zagralem 3 kupony (2 wygrane, 1 przegrana). Oby tak dalej i niech sie juz koncza Mś, bedzie sie mozna calkiem skupic na ligach 
|
Do góry
|
|
|
|
#4207743 - 02/11/2010 03:33
[Re: Cendruś]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/10/2002
|
Mnie z kolei bardzo podobają się kursy Unibetu na +2.5 seta Koreanek z Rosjankami (1.80). Obie drużyny nie przegrały jeszcze na tych mistrzostwach, a Rosjanki traciły seta zarówno z Dominikaną jak i Turczynkami. Koreanki z kolei do zera pokonały Kanadę, Dominikanę i Chiny, twierdzę więc że z Ruskimi powalczą, a kurs wg mnie wart jest zagrania... Do tego ciekawy kurs (1.72) Unibet wystawił na Tajki z Kubankami i tu również warto moim zdaniem przyłożyć na Tajki, które na tym turnieju wybitnie nie pasują w tym momencie do roli outsajderów do jakiej nas przyzwyczaiły...
|
Do góry
|
|
|
|
#4207808 - 02/11/2010 04:03
[Re: marzano]
|
Carpal Tunnel
|
Polska - Peru
Szansa na udowodnienie czegos dla naszych dziewczyn. Serbki jak i Japonki stracily po secie z Peruwiankami, ktore zapewne awansują do drugiej fazy grupowej, wiec bilans z nimi bedzie sie liczyc. Kto wie czy w koncowym rozrachunku nie bedziemy liczyc i stosunku setów i tutaj bardzo dobrze by bylo, gdyby nasze jutro ograly do 0 Peruwianki. Matlak powiedzial, ze chca 'na nowo' zaczac te mistrzostwa, a i to o czym wspomnialem wczesniej powinno byc dobra motywacja dla naszych dziewczyn i jutrzejszym pewnym zwyciestwem moga zrobic pierwszy, dobry krok w tym kierunku, aby jeszcze powalczyc na tym turnieju o jakies ciekawe lokaty.
Polska 3:0 @2.00 betsafe
Niemcy - Chorwacja
Niemki wg mnie wygladaja dobrze na tym turnieju, wprawdzie z USA porazka 0-3 ale sam suchy wynik jest tutaj mylny, bo w dwoch setach polegly na przewagi. Chorwatki wczoraj zebraly straszne baty od Tajek (w setach do 15, 14 i 17) i nie sadze, zeby Maja Poljak z kolezankami byly w stanie ugrac tutaj cos wiecej niz 1 set.
Niemcy -1.5 seta @1.47 betgun
|
Do góry
|
|
|
|
#4207841 - 02/11/2010 04:12
|
Carpal Tunnel
|
Turcja - Kanada
Kanadyjki w dotychczasowych 3-ch meczach nie ugraly ani 1 seta, sadze ze podobnie bedzie i jutro, bo Turczynki sa po prostu za dobrym zespolem, w dodatku na nastepny dzien Turcja bedzie grac bardzo wazne dla siebie spotkanie z Koreankami, wiec musza szybko zalatwic sprawe, aby niepotrzebnie nie tracic sil.
Turcja 3:0 @1.31 betgun
|
Do góry
|
|
|
|
#4207883 - 02/11/2010 04:19
|
Carpal Tunnel
|
Rosja - Korea Płd
Koreanki są jedynym zespołem na całych MŚ, który wszystkie dotychczasowe mecze wygrał po 3:0 - to robi wrażenie. Widziałem je fragmentami z Chinkami i grały bardzo dobrze, widac, ze po prostu dobrze sie tutaj czują. Rosjanki rowniez na razie wygraly wszystkie spotkania, ale zarowno z Dominikana jak i z Turcja jednak stracily po secie, a kurs na podobne rozwiazanie w jutrzejszym spotkaniu wyglada bardzo fajnie.
Korea +2.5 seta @1.85 bwin
|
Do góry
|
|
|
|
#4208034 - 02/11/2010 05:46
|
Didżej
|
Typy się pojawiły To i ode mnie pociąg, bo ostatnio za dużo wchodziło, a jak podam tutaj to moc pewnie straci, no ale nie bądźmy przesądni. Typy tzw. 'główne' to: Polska v Peru 1 (-1.5) @1.20 Kurs może nie rozpieszcza, no ale przecież nikt nam nie da kursu w granicach @1.45. Polki dobrze grają, ale TROCHĘ nam brakuje szczęścia i konsekwencji, w tak głupi i co by nie owijać w bawełnę frajersko przegrane dwa mecze.. niestety nie umożliwiają nam realnie myśleć o wyjściu do czwórki, no ale nie przesadzajmy, że Polki były jakimś tam faworytkami na tej imprezie, po prostu miały szansę, nie wykorzystały, szkoda. Młoda drużyna, dużo przed nią miejmy nadzieję. Wczoraj dobre zawody (chociaż mało oglądałem) to wreszcie humory choć troszkę się poprawiły. Jutro liczę, że przede wszystkim doświadczenie weźmie górę. Ten set dla Peruwianek to maks ich możliwości, nie widzę innej opcji. Rosja v Korea (-1.5) @1.25 Jakoś nigdy nie byłem za tym, żeby wchodzić w Rosjanki w takie handi po takich śmiesznych kursach, łamię zasadę, obym nie żałował. Ruskie oprócz pierwszych setów z Dominikaną i Turcją, później włączają taki bieg, że jest to zbyt dużo dla rywalek i myślę, że jutro będzie podobnie. Może być jakiś tam przestój Sbornej, ale set to maks dla Koreanek, które trzeba przyznać, że jak na razie bardzo fajnie sobie radzą.. ale nie przesadzajmy.. Rosjanki mam nadzieję, że nie zlekceważą rywalek, a są do tego powody, bo przecież Korea wygrała bądź co bądź z zawsze groźne Chinki. do tego dokładam: Japonia 3-0 @1.11 Serbia 3-0 @1.08 Holandia 3-0 @1.08komentarz chyba zbędny, choć to tylko sport. wychodzi nam całkiem miłe @1.94 - expekt. Ostatnio nie wiem czy ktoś grał, ale w betclic mogliśmy znaleźć takie "perełki" jak Włoszki z Kenią 3-0 po @1.2, czy też Japonki z Algierią @1.15  widać, że niestety wyciągnęli wnioski 
|
Do góry
|
|
|
|
#4208229 - 02/11/2010 16:40
|
Carpal Tunnel
|
Bardzo dobry dzien  Brawo dla naszych dziewczyn Co by nie mowic, troche sie obawiano tego meczu z Peru.. a tymczasem nasze pogonily je bardzo dobrze zagrywka (tu pochwalic trzeba szczegolnie Goske Glinke i Kaczor) i nie pozwolily Peruwiankom praktycznie na nic. Wystarczy powiedziec, ze Serbki w malych punktach wyszly w meczu z Peru na +6, my az na +34. Oby tak dalej Jutro mam nadzieje, ze Jurek da pograc zmienniczkom, a juz na pewno da odpoczac Ani, o co wydaje sie ze i sama Baranska 'apelowala' w pomeczowym wywiadzie.. no i trzymajmy jutro kciuki za Peruwianki w meczu z Kostaryka, abysmy 'zabrali' tą dzisiejszą wygraną do drugiej fazy.
|
Do góry
|
|
|
|
#4208677 - 02/11/2010 22:44
|
Carpal Tunnel
|
Prawdopodobny terminarz naszych w 2-giej fazie grupowej: [wg schematu z oficjalnej strony MŚ](godziny pewne, przeciwnicy w najprawdopodobniejszej kolejności na chwilę obecną, z założeniem, że Rosjanki ogrywają jutro Chinki) sobota, 6.11, 4:45 Polska vs wygrany z meczu Korea-Turcja niedziela, 7.11, 4:45 Polska vs Rosja wtorek, 9.11, 5:30 Polska vs Chiny środa, 10.11, 5:30 Polska vs przegrany meczu Korea-Turcja rzucają się w oczy wczesne godziny meczów 
|
Do góry
|
|
|
|
#4208687 - 02/11/2010 23:01
|
Oszust i... dzida!!!
|
Dzisiaj kolejny piekny dzien.
Na jutro glowny kuponik to:
Brazylia-Włochy 1 @1.5 Wloszki bardzo slabe, dzisiaj przyjecie marniutkie i atak slaby, ktory bardzo czesto wracal pod nogi. Piccinini, Del Core bez formy - czyli 2 podstawowe przyjmujace. Cardullo dopiero po kontuzji powrocila, cos szarpie ale jeszcze to nie jest to co potrafi. Przy dobrym przyjeciu jest dobry srodek z Gioli na czele co dzisiaj z kufla ostatnia pilke wywalila w krzaki :D, ale srodkowe swoje koncza tylko, ze musi byc przyjecie. A jezeli nie ma to pilki ida do mlodej Ortolani, ktora gra seriami 5skonczonych i nagle kryzys 5 zepsutych. Tak narazie wygladaja Wloszki. A juz graly 2x5setow i moze to troszke sie odbic przy szybkiej grze Brazylijek. Brazylijki zupelnie inaczej. Jak zawsze bardzo mocne. Szybko graja. Kiedy trzeba podkrecaja kurek i odjezdzaja na kilka punktow seria. Jedynie meczarnie z Czeszkami, ktore chyba zlekcewazyly. Jednak Holenderki dojechaly na miekko, Kenie i Portoryko rowniez. Kurs wedlug mnie bardzo sympatyczny.
Niemki-Tajlandia 1 @1.3 W Tajlandii jest bardzo duzo Niemiaszkow, ale tutaj nie bedzie taryfy ulgowej. 4razy juz dawalem na Niemki (dzisiaj na 3:0, na 0:3 z Usa, na -1.5 z Kuba i under w pierwszym meczu z Kazachstanem) i ani razu mnie nie zawiodly. Kozuch fajnie trzyma atak i ciagnie gre jak na liderke przystalo. Fajna ekipa, dobra gra i jutrzejszy mecz bedzie sie liczyl dalej(chyba?), wiec musza wygrac. Tajki dzisiaj pokazaly z Kuba, ze sa slabe. Na siatce bez argumentow. Dla mnie tutaj spokojnie Niemki -1.5 @1.65 mozna rowniez pobrac.
Polska-Algeria dw3:0 @1.1 Mecz sparingowy. Matlak pewnie wymieni kilka zawodniczek, ale tez na pewno nie bedzie rotowal 7 za 7, bo to nie ma sensu. A poza tym mamy mniej srodkowych przy urazie Bednarek-Kaszy. Algeria jest mega slaba, jeszcze z nikim nie ugrala seta, a z kazdym byla daleko do tego wyczynu to tymbardziej z Polkami, ktore pokazuja, ze chca sie z meczu na mecz podbudowywac i klepac leszczy grubo. Dodatkowo zmienniczki beda chcialy sie pokazac z jak najlepszej strony.
Kuba-Usa 2 @1.2 Usa tak jak pisalem to moje faworytki do MŚ i jak chca grac w 1/2 to musza w takich meczach wygrywac. W nastepnej fazie lacza sie z silna grupa i musza z tej wyjsc z kompletem. Do tego Kubanki sa mlode, slabo przyjmuja, ale jak juz w gorze cos maja to strzelaja na potęge po autach lub w blok, a jak wiadomo Amerykanki maja najlepszy blok na swiecie. Spokojnie mozna probowac Usa -1.5.
Niech ktos z wieksza iloscia czasu przeliczy sytuacje Chorwatek. Czy jak mocno zleja Kazachstan to maja szanse jeszcze na awans przy porazce Tajek z Niemkami?
Kupony:
1)Brazylia+Polska3:0+Niemcy+Usa @2.57
2)Brazylia -1.5 @1.95
3)Niemcy-1.5 @1.6 + Usa -1.5 @1.5
4)Chorwacja dw3:0 @2.4
|
Do góry
|
|
|
|
#4208689 - 02/11/2010 23:05
|
Carpal Tunnel
|
gdzie masz 1.50 na Brazylie jutro  ?
|
Do góry
|
|
|
|
#4208698 - 02/11/2010 23:21
|
Didżej
|
Było w betclic, spadło na @1.45 już. Ode mnie: Brazylia+Polska 3:0+Czechy 3:0 @1.98 betclicBrazylia v Włochy 1 @1.50 Bardzo ważne spotkanie dla obu ekip, gdyż obie reprezentacje rzecz jasna wychodzą do następnej fazy, tak więc punkty z tego meczu będą liczone do następnej fazy. Włoszki dziś widzieliśmy co zrobiły z Czeszkami... nie są w wysokiej formie, choć to zawsze Włoszki... ale od samego GP jakoś nie potrafią się pozbierać w swoją moc którą prezentowały choćby na ME w Polsce. Brazylijki oprócz tego dość niespodziewanego TB z zawsze jak widać nie wygodną reprezentacją Czech, wszystkie mecze do zera, ale przeciwników to one nie miały zbyt wymagających, choć po spotkaniu z Holenderkami naprawdę mogły się podobać. Tak, tak.. pamiętam spotkanie w GP, gdzie Brazylia przegrała u siebie z Włochami, ale jednak już w FF lepsze były panie z Am.Płd. Jeżeli tutaj nie będzie cudów, a myślę, że jednak nie będzie, to dość pewne zwycięstwo faworytek tej imprezy czyli Canarinhos... powinny myślę łyknąć nawet to -1.5, ale kurs @1.5 jak na obecną chwilę w betclic (najwyżej na rynku) w pełni mnie zadowala, tak więc bierzemy + do tego Polska 3:0 @1.15 Czechy 3:0 @1.15 Polska zagra i może II składem, ale to nie powód, żeby ten II skład zdołał przegrać z Algierią seta, bez przesady  Czeszki troszkę i może dziwny zespół, ale widać, że tutaj grają naprawdę bardzo dobrze i z kim jak z kim, ale z Kenią to one nie powinny stracić seta...
|
Do góry
|
|
|
|
#4209019 - 03/11/2010 02:34
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/08/2001
|
Niech ktos z wieksza iloscia czasu przeliczy sytuacje Chorwatek. Czy jak mocno zleja Kazachstan to maja szanse jeszcze na awans przy porazce Tajek z Niemkami?
Przecież najważniejsze przy równej ilości zwycięstw jest ratio punktowe a nie setowe, i dlatego co ma mecz Tajek z Niemcami skoro Kuba jak i Tajlandia mają bilans 2-2 w zwycięstwach. tylko że Kuba ma bilans ratio 0 (331-331) a Tajlandia +21 (321-300) więc spokojnie wyjdą to raczej Kuba może nie wejść niż Tajlandia. Oczywiście pod warunkiem że Chorwatki wygrają wysoko bo ratio maja słabiutkie -57 i wątpię żeby awansowały. Oj Cendruś chłopie naprawdę masz mało czasu pisząc takie pierdoły o meczu Tajek z Niemkami że ma jakieś znaczenie. Pozdrawiam Pawka z Kielc 
|
Do góry
|
|
|
|
#4209483 - 03/11/2010 04:40
[Re: Pawka]
|
Carpal Tunnel
|
Rosja - Chiny
Mecz dwoch druzyn, ktore maja juz zapewniony awans do drugiej fazy grupowej. Rosjanki jednak prezentuja sie znacznie lepiej niz Chinki. W bardzo dobrej formie jest Koszelewa. Jesli jutro wygraja, zakoncza grupe z kompletem 5 zwyciestw i tym samym będą juz bardzo blisko awansu do polfinalu. Rosjanki powinny wyjsc w pelni zmobilizowane na ten mecz, tym bardziej, ze pozniej wpadaja na nasze, Serbie i Japonki i nie beda to na pewno dla nich latwe pojedynki. Zaryzykowalbym stwierdzenie, ze Chinki sposrod tych 4-ch druzyn prezentuja sie obecnie najslabiej i nie powinny stanowic jutro większego problemu dla Rosjanek.
Rosja @1.33 bet365
|
Do góry
|
|
|
|
#4209777 - 03/11/2010 06:03
[Re: Filemon]
|
Didżej
|
A nie wiesz, że zarówno Serbki jak i Japonki awansują do następnej fazy, więc za zwycięstwo w tym przypadku punkty idą na następną rundę Może dlatego.. ?  == Co do innych spotkań, to ja tam bym sobie odpuścił rzecz jasna Amerykanki po słabym kursie jakim jest @1.2 . Oczywiście są faworytkami, ale Kuba to dziwna,młoda i przede wszystkim nieobliczalna drużyna i z tym kursem bym bardzo uważał. Może być szybkie 3-0, ale może być też o wiele ciekawiej jak na moje... 
Edited by Misiek (03/11/2010 06:06)
|
Do góry
|
|
|
|
#4209781 - 03/11/2010 06:13
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/04/2006
|
Japonia - Serbia 1 1.8 ?? Nie wiem czemu buki dają taki wysoki kurs... obie ekipy bez przegranej ale JPN to przecież gospodarz i będzie za wszelką cenę chciała wygrywać, natomiast Serbia da odpocząć najlepszym bo i tak awans mają w kieszeni.. Wg mnie tu powinno być max 1.5 i nie wiem skąd te kursyy.. ja z kolei nie wiem skad Ty sie zes urwal...  po pierwsze - tak jak Misiek juz napisal - ten pojedynek bedzie sie liczyl dalej i jak na moje oko to wlasnie jutrzejszy mecz bedzie decydowal ktora druzyna obok Rosji awansuje do polfinalu... po drugie - Serbki to aktualnie brazowe medalistki mistrzostw swiata i nie mozna z cala pewnoscia napisac ze Japonki wygraja ... bo sa gospodyniami... po trzecie - tez jestem zdziwiony nieco kursami, lecz dlatego ze moim zdaniem faworytkami sa wlasnie Serbki... Japonki od naszych powinny dostac 0-3, gdyby nie to ze nie potrafimy zamknac meczu to gospodynie by weszly w turniej z wyrazna porazka... Serbki tego bledu nie popelnia, jak dla mnie wygrywa zespol z Europy 
|
Do góry
|
|
|
|
#4209785 - 03/11/2010 06:22
|
Didżej
|
Po raz kolejny, powtórzę swój ulubiony cytat "każdy orze jak może, ważne by skutecznie"  bo widzę, że Filemon coś do mnie pijesz z tymi 'niby pewniakami' po @1.3 Dla mnie rzecz jasna ten mecz jak zresztą było to w I meczu Japonek z Polkami, to klasyczny no_bet, choć wówczas na sucho typowałem zwycięstwo Japonek 3-1. Widziałeś w latach poprzednich, a i obecnych zresztą co potrafią zagrać i jak Japonki z europejskimi drużynami?  Nie porównuj tamtego I meczu, było/minęło, zajebaliśmy sprawę, możemy teraz gdybać. Japonki okazały się po prostu drużyną lepszą i zdołały wyciągnąć mecz i tyle. Jutro mają bardzo duże szanse po raz kolejny udowodnić, że defensywa może wygrać z ogniem na siatce  === W 2006 w II fazie MŚ, było coś takiego: 11-Nov JPN-SCG 3-2 18-25 22-25 25-18 25-21 15-11 
Edited by Misiek (03/11/2010 06:23)
|
Do góry
|
|
|
|
#4209787 - 03/11/2010 06:33
|
Carpal Tunnel
|
na moje jutro do grania: Polska i Czechy po 3:0 - niby mecze bez znaczenia, ale zenada bylyby stracone sety z tak egzotycznymi rywalami Holandia -1,5 - mecz o awans, Holenderki mimo wszystko sa zdecydowanie lepsza druzyna i nie wyobrazam sobie innego wyniku jak ich wygrana Niemki,Rosja,Dominikana - o Niemkach i ROsjankach juz pisano, na Dominikane byloby pewnie z 1,04 gdyby dzis Turczynki nie wydziwialy w dwoch pierwszych setach... pozniej wziely sie juz do roboty i rozniosly Kanadyjki, jednak buki zaczely troszke przeceniac Kanadyjki i na koniec Turcja - mozna zlapac naprawde fajne kursy... Turczynki od lat w europejskiej czolowce, tutaj prezentuja sie co najmniej dobrze, Koreanki tez bardzo pozytywnie zaskakuja... jest to niezwykle istotny mecz, przegrany zespol mozna powiedziec traci szanse na walke o polfinal... Europejki (o ile Turcje mozna nazwac Europa  ) mysle ze dadza mimo wszystko rade i wyjda z zaskakujaco wyooyi... niby jeszcze Brazylijki i Amerykanki wygladaja pewnie - ale Wloszki to zawsze Wloszki - moga sie spiac i ich wygrana napewno nie bedzie mega-sensacja... a co do USA... zalozylem sobie juz jakies trzy lata temu ze pod zadnym pozorem nie obstawiam spotkan w ktorych Kuba gra w siatke... czy to panie czy panowie - to jest kraj ktory zawsze moze wystrzelic, a takze zawsze moze dac ciala...
|
Do góry
|
|
|
|
#4209800 - 03/11/2010 07:37
[Re: Boubson]
|
Carpal Tunnel
|
Jako ciekawostkę podam: Wyniki z PanAm Cup 2010 Costa Rica 0-3 Peru (7-25, 7-25, 9-25) 2009 Costa Rica 0-3 Peru (14-25, 10-25, 11-25) 
|
Do góry
|
|
|
|
#4209824 - 03/11/2010 09:54
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/03/2004
|
Wszystko co piszecie jak najbardziej ok - ale granie JAP z SER to czyste wróżenie z fusów - ja zaproponuję coś dla lubiących małą dawkę adrenaliny, ale napięcie przez całe spotkania /niskie stawki wysokie kursy etc.) - typy z UB dla podwyższenia ryzyka można zagrać rozpisy 1/ Peru - Kostaryka under 125,5 /20, 20, 15/ - już spadek z 4.50 na 3.50 2/ Portoryko - Holandia under 120,5 /4.50/ - jak zagrają jak wczoraj kto wie a POR narazie bardzo bezbarwnie i wg mnie 3 najbardziej prawdopodobne 3/ Algeria - Polska under 110,5 4.50 /dwa sety do 10 i jeden 15 - gra na luzie oby dobrze serwowaly a wynik w zasięgu 4/ Kenia - Czechy under 110,5 5.00 - może Czeszki nie są jakimś gigantem ale po wczorajszym win z Włoszkami morale bardzo wysokie a Kenijki poza ambicją = poziomem Algierkom - po prostu jeszcze długo muszą sie uczyć i dla mnie hit 5/ Chiny - Rosja under 135,5 - jak Rosjanki od poczatku będą skupione gładkie 3-0 i to ze sporą zdobyczą pkt. tez umieją liczyć a Chinki /jak na nie/ żenująco słabo - szybkie 3-0 w setach do 22, 20, 17
|
Do góry
|
|
|
|
#4210638 - 03/11/2010 22:56
[Re: KRAJAN]
|
Carpal Tunnel
|
Organizatorzy zmienili jednak godziny rozgrywania meczów i terminarz naszej grupy prezentuje sie następujaco:
6 listopada Peru-Rosja, g.4:45 * POLSKA-Korea, g.7:00 Serbia-Turcja, g.2:30 Japonia-Chiny, g.10:00
7 listopada Peru-Korea, g.2:30 POLSKA-Rosja, g.7:00 Serbia-Chiny, g.4:45 Japonia-Turcja, g.10:00 8 listopada - DZIEŃ PRZERWY
9 listopada Peru-Turcja, g.5:30 POLSKA-Chiny, g.7:45 Serbia-Rosja, g.3:15 Japonia-Korea, g.10:45
10 listopada Peru-Chiny, g.3:15 POLSKA-Turcja, g.7:45 Serbia-Korea, g.5:30 Japonia-Rosja, g.10:45 * godziny wg czasu polskiego
|
Do góry
|
|
|
|
#4214289 - 05/11/2010 09:00
|
Oszust i... dzida!!!
|
Kupony:
1)Brazylia+Polska3:0+Niemcy+Usa @2.57
2)Brazylia -1.5 @1.95
3)Niemcy-1.5 @1.6 + Usa -1.5 @1.5
4)Chorwacja dw3:0 @2.4
Ostatni dzien pierwszej rundy maaaalina 4/4 izi  Oby druga runda rowniez sympatycznie dawala zarobic. Na sobote widze narazie to tak: Polska - Korea Pewna wygrana Polek. Nasze do tego turnieju sa dobrze przygotowane, szkoda dwoch pierwszych meczow ktore przegraly w glowach, ale dopoki jest szansa to trzeba walczyc i wygrywac. Koreanki to gorsza wersja Japonek, a Bialo-Czerwone calkiem niezle sobie radzily w pierwszym meczu z gospodyniami, wiec tutaj tymbardziej powinno wszystko grac. Polki fizycznie zdecydowanie lepsze co powinny wykorzystac i zrobic duza przewage na siatce. Wyniki Koreanek z pierwszej fazy nie robia na mnie wrazenia - wygrana z oslabionymi Chinkami, z mega slaba Kanada i nie lepsza Dominikana męki w 2setach, a na koniec przemeczona Turcje (na 5 meczow 4 razy graly 5cio setowki!) spakowaly...3:2  . W przypadku wygranej doganiamy Koreanki i pniemy sie w gore! USA-CzechyW tym meczu widze 3-0/1 dla USA. Szczelny blok, mocny atak to w zupelnosci wystarczy na Czeszki, ktore maja podobne atuty jednak poziomem odstaja znaczaco. To juz taka faza, ze Amerykanki beda skoncentrowane przez caly mecz i nie pozwola sobie na serie jaka im sie przydarzyla w 3cim secie z Kuba. Gra toczy sie o polfinal, zlaczyli sie z silnymi przeciwnikami z grupy B i takie mecze trzeba szybko wygrywac! Kupony: Polska@1.7+USA@1.2 @2,04
Polska-1.5 @2.3
USA 3:0 @2.2
|
Do góry
|
|
|
|
#4214655 - 05/11/2010 19:27
|
Didżej
|
U mnie natomiast bez szaleństw, poszło coś takiego: Polska @1.68 + Brazylia 3:0 @1.35 @2.27 expektPolki tak jak już wyżej napisali koledzy. Powinny dać radę wreszcie i liczę, że to sportowe szczęście nareszcie do nas się uśmiechnie, a nie do rywalek, bo być może będzie to naprawdę zacięty mecz. Mam nadzieję, że odbiór będzie w miarę i udowodnimy 'skośnym' że na siatce to one już za wiele nie zrobią. Brazylijki po @1.2 bym nie zagrał, ale to @1.35 rzucone ze strony expekt, myślę, że do zaakceptowania. Canarinhos wiemy co obecnie prezentują. Jak im się tylko chce i nie lekceważą rywala, to wbijają w parkiet swoje przeciwniczki, forma jest, co udowodniły w spotkaniu z takimi dziwnymi Włoszkami. Tajki ciekawe siatkówka, ale te ich warunki fizyczne nie pozwolą im na wyrównaną grę, bez przesady. Lekko, bo coś czuję, że wreszcie jakaś mina będzie w tych MŚ, więc nie ma co szaleć. W 2006 również graliśmy z Koreą, i był to prawdziwy horror: http://www.fivb.org/vis_web/volley/WWCH2006/pdf/P2-014.pdfCo do innych spotkań, to dla mnie no_bety: Serbia-Turcja Miałem ochotę pograć Serbki, ale jednak zrezygnowałem. Turcja potrafi zaskoczyć i może to być wyrównany mecz. Reprezentacji 'kebabów' widziałem tylko połowę seta z Koreą, więc ciężko mi cokolwiek sobie wnioskować... Holandia-Kuba Tutaj powinny być górą doświadczenie, ale nie chce mi się już powtarzać, że Kuba potrafi zaskoczyć i że są po prostu nieobliczalne, tak więc odpuszczam. Czechy-Usa Powinno być -1.5 Usa, ale z racji, że nie lubię grać tej reprezentacji po GP to i po tym marnym @1.15 z dziwną reprezentacją Czech odpuszczam. Japonia-Chiny Fakt, że Chinki słabe, ale buki presadziły dawając kurs na pograniczu @1.5-1.4 na Japonki. Taka sama sytuacja była już jak mieliśmy GP w tym roku. Wówczas niby bez formy Chinki jednak zdołały wygrać 3-1. Teraz rola gospodarza się odwraca, więc powinny wygrać 'faworytki' tego spotkania, ale mnie to w ogóle nie przekonuje. Nie jestem przyzwyczajony, żeby grać przeciwko Chinkom jak te grają z Japonią po @1.45 :| Włochy-Niemcy Tutaj również nie wiem co mogą zaprezentować obie reprezentacje. Włoszki mnie w ogóle nie przekonują, a po Niemkach to też tak naprawdę nie wiemy co zagrają danego dnia. Italy w miarę dobre spotkanie z Holenderkami, tak to kpina. Porażka z Czechami z 2-0, oraz ten trzeci set z Brazylią do 7, pokazuje, że nie są one w zbyt wysokiej formie. Peru-Rosja . Powinno być spokojne 3:0. Jednak wiemy, że Ruskie potrafią sobie odpuścić jakiś set. Teraz niby II faza, trzeba się jeszcze bardziej spiąć, więc chyba raczej takiego przestoju, żeby Peruwianki ugrały seta nie powinno być, jednak odpuszczam dla spokoju świętego, nie ma co być pazernym. Wybrałem Brazylijki po takim samym kursie. @Cendruś - gdzie były do złapania w sieci Polki po całym @1.7 ?
|
Do góry
|
|
|
|
#4214705 - 05/11/2010 20:30
|
stranger
Meldunek: 22/02/2010
|
ogladalem wczoraj mecz usa kuba i albo kuba jest taka dobra,albo stany takie slabe,ze o malo co nie przegraly z kubankami. a patrzac po wynikach kuby wczesniejszych to nie sa w szczytowej formie ( 0:3 z chorwacja) a czeszki milo zaskakuja i nie zdziwie sie jak bedzie tak samo jak z wloszkami i pogonia niby faworytki. kurs calkiem mily
|
Do góry
|
|
|
|
#4214720 - 05/11/2010 20:47
|
Carpal Tunnel
|
@Cendruś - gdzie były do złapania w sieci Polki po całym @1.7 ? Pytanie nie do mnie, ale na poczatku 1,70 bylo w GB, a w Pinnku nawet 1,78 i nastepnie 1,72 A zeby nie bylo, ze tylko z tym pisze w dziale to krotko: Czeszki+2,5 seta vs USA Czeszki bardzo ladnie graja, wyciagnely z Wloszkami od stanu 0:2 na 3:2. Ale nawet w tych 2 pierwszych, przegranych setach mialy przewagi i pilki setowe. Jak widac Czesi i Czeszki mieli bardzo dobre przygotowanie i trafili z forma na MŚ, zrobili takze duze postepy. USA graja bardzo dobrze, ale widzielismy w meczu z Kubankami jak potrafia sie gubic jak zaczyna nie isc po ich mysli. Nie wiele braklo, a zamiast 3:0 (2 pierwsze sety bardzo wyrownane) i w 3 secie z wysokiego prowadzenia chyba tam bylo 16:10 przegraly seta i w 4 secie zaczely tez bardzo zle przegrywaly z tego co pamietam nawet 5-6pkt i calkiem smialo moglo dojsc do Tb, a tam juz nerwy i loteria do 15pkt. Ostateczni jednak wyciagnely tego 4 seta. Ale jak widac nawet mlode Kubanki potrafily im nieco utrudnic zycie, to i smialo Czeszki moga cos namieszac. 1 seta ugrac u pan to nie jest cos niebywalego. Wloszki vs Niemki 2Wloszki kompletnie bez formy, jest nieco lepiej niz na WGP, ale jak na nie slabiutko. Niemki za to calkiem niezle sobie radza, doszla Furst, Kozuchowa w formie. Bedzie ciekawie, kursy na Niemki sporo ponad 2 i rosna takze mozna probowac.
|
Do góry
|
|
|
|
#4214804 - 05/11/2010 21:41
[Re: Radek_89]
|
Didżej
|
Misiek, po 1.68 masz cały czas w Expekcie i Betclicu. Tak, tak, to wiem gdyż sam dałem tego dubla w exp, z racji, że w betclic mamy na Brazylijki tylko @1.2 . Tylko zaciekawiło mnie gdzie były do złapania po tym @1.7 bo obserwowałem trochę i nie było  Już jednak @agr1 napisał, więc spox, akurat na GB ofertę nie patrzyłem. == ogladalem wczoraj mecz usa kuba i albo kuba jest taka dobra,albo stany takie slabe,ze o malo co nie przegraly z kubankami. a patrzac po wynikach kuby wczesniejszych to nie sa w szczytowej formie ( 0:3 z chorwacja) a czeszki milo zaskakuja i nie zdziwie sie jak bedzie tak samo jak z wloszkami i pogonia niby faworytki. kurs calkiem mily Mecz był zacięty, a później zrobił nam się strasznie nerwowy i co za tym idzie 'run-y' niesamowite. Bodajże było już 14-7 dla Amerykanek i tym samym nie miały prawa się podnieść już młode Kubanki, ale jednak jeszcze raz potwierdziły, że są nieobliczalne. Później w tym IV secie niby złapały wiatr w żagiel 8-3. Powinno się dobić leżące Amerykanki, ale one jeszcze raz potwierdziły brak doświadczenia... No niekiedy tak bywa  Tak samo zresztą mogę napisać o meczu z przed tygodnia, że Polki miały 2-0 14-11? i bum  Kurde, trochę przesadzili z tą 02:30 na Serbki, no i minus dla Polsatu, że nie ma transmisji LIVE. Pozostaje stream w internecie jak coś
|
Do góry
|
|
|
|
#4215737 - 06/11/2010 06:53
|
Wodzirej
|
Miałem iść na impreze, ale odechciało mi się i postanowiłem cos skrobnac o jutrzejszych meczach na MS oraz ligowych mezczyzn(to w innym dziale). Zaczne oczywiscie od spotkania Naszych Złotek. Przeciwnik z rodzaju tych mniej wygodnych, bo dobrze broniacych i z powodu slabszych warunkow fizycznych opierajacy swoja gre na wiekszej ilosci kombinacji. Korea to jednak gorsza wersja Japonek czy Chinek(wyłączając te MS, na ktorych Chinki grają piach). Recepta na Koreanki jest prosta, konsekwentna i "mocna" gra, zeby nie dac im sie wykazac w defensywie. Zagrywke przyjmuja bardzo dobrze, lecz zeby przebic sie przez Nasz blok będą musiały sobie bardzo dokladnie dogrywac do siatki, a to przez caly mecz moze nie byc realizowane - Nasze dziewczyny potrafia pogonic zagrywką. My niedokladnosci w pozostalych elementach potrafimy nadrobic w ataku, bo mamy wysokie i silne skrzydłowe. Koreanki moga miec z tym problem, ale najpierw te niedokladnosci musza u nich wystapic. Ja wierze, ze wygramy ten mecz, ostatnie 3 sptotkania mysle, ze pozwoliły się zregenreowac psychicznie naszym dziewczynom i z dobrymi nastrojami przystapia do 2 fazy. Szansa na połfinał jest, trzeba tylko dobrze grac i wygrywac, a na dobra gre nas stac, bo jestesmy odpowiednio przygotowani. Jesli miałbym typowac dokladny wynik to stawiam 3-1 dla Polek. Biorąc pod uwagę, ze to kobiety itp itd ogranicze się tylko do typu na czysty win. Polska @ 1,68Kolejny ciekawy mecz to mecz Serbia vs Turcja. Takie małe bałkańskie derby, chociaz tylko czesc Turcji lezy na Bałkanach. Ale trzymajmy się tego określenia derby. Druzyny znają się jak łyse konie, grają ze sobą od lat w lidze europejskiej kobiet. Wieksze sukcesy odnosni tam Serbia - pokonała kilkakrotnie Turcję. To pierwszy argument za Serbkami. Obie ekipy grają bardzo chaotycznie na tym turnieju. Potrafia wygrac z dobrym zespołem, aby dzien pozniej meczyc sie z outsiderem, jednak Turczynki sie bardziej "męczyły" i to one były bardzo bliskie przegranej czy to z Kanadą czy to z Dominikaną. Dlatego kolejny argument za Serbią. Na ostatnich MS Serbia zajęła 3 miejsce i teraz na pewno będzie chciałą powtorzyc ten sukces, tym bardziej, ze mezczyzni zdobyli braz, wiec federacja liczy na bardzo dobry rok siatkarski w Serbii. A więc mamy już 3-0. Pewnie znalazłbym jeszcze kilka "za" Serbią oraz jakies "za" Turcja, ale szczerze mowiac nie zmieni to mego zdania co do tego meczu. Typuje 3-1 dla brazowych medalistego ostatnich mistrzostw. Serbia @ 1,60Co do meczu Rosjanek to ciezko pisac inaczej niż pod 3-0 i jakis under, jednak ja ten mecz odpuszczam. Po pierwsze kursy są słabiutkie, a po drugie Peruwianki seciki juz urywały gospodynią oraz Serbkom. I dodatkowo po 3, Rosjanki mogą jakiegoś wałka wykrecic lub zlekcewazyc zbytnio zawodniczki z Peru.  Co nie zmienia faktu, ze inny wynik niz 3-0 dla Sbornej nie miesci mi sie w głowie. Odnosnie meczu Japonia vs Chiny to sam nie wiem jak to ugryzc. Chinki zaczely turniej bardzo zle, widac brak podstawowych zawodniczek. Jednak im dalej w las tym sie troszke rozegraly. Porazka z mocna Rosja hanby nie przynosi. To lokalne derby, znaja sie na wylot, mecz moze rzadzic sie innymi prawami niz reszta meczów. Chinki zawsze lubiły grac przeciwko Japonkom, w wiekszosci meczów wychodziły zwycięskie z tych potyczek. Dodam, ze i w tym oslabionym skladzie ogrywały Japonie. Moze doszukuje sie jakis "cudów" ze strony Chinek, ale jest to dla mnie mecz 50/50 i kursy są dlatego zle wystawione. Moze jestem zbytnim optymista, ale zaryzykuje stwierdzenie, ze Chinki powalcza w tym meczu i ugraja przynajmniej te 2 sety. Moze Japonia to wygra, ale nie widzi mi sie jakis gladki mecz typu Rosja-Chiny czy Korea-Chiny. Dlatego doszukiwałbym się overka jakiegoś. CHN-JPN over 180,5 pkt @ 1,813Co do meczu Usa-Czechy. Wczesniej już tutaj chłopaki pisali, ja podtrzymuje ich zdanie. Stany wygrają, ale raczej nie będzie to 3-0. Blizej mi do 3-1 i pod ten wynik postawię. Amerykanki grają w kratkę, ale wazne ze wygrywają. Czeszki równiez tak troszke falują, w sumie to wszystkie zenskie ekipy falują  Jednak tym razem patrzac na amerykanska sinusoidę wypada dobry mecz, a Czeszki owszem są w stanie powalczyc, ale zeby ograc jedne z faworytek do medalu, oj nie, juz wyczerpały limit niespodzianek w 1 fazie turnieju stawiajac twarde warunki Brazylijkom oraz wygrywajac z Włoszkami. Wystarczy. Usa -1,5 @ 1,42 Usa -11,5 @ 1,85Apropo Brazylijek o ktorych wspominałem wyzej. Przydarzyl im sie jeden slaby mecz, byc moze jakis kolejny z dni aklimatyzacji lub po prostu im nie szło. Nie wiem, wazne ze otrzasneł się z tego i wygrały tamten mecz przeciwko Czeszkom oraz kolejne, miazdzac po drodze Włoszki i Holenderki. Tym razem brazylijski walec ma przed sobą Tajki. Kazdy kto choc raz gral w siatke(ale nie tylko) przeciwko duzo slabszej ekipie wie jak to jest. Wie sie doskonale, ze sie wygra, ale jesli sie zlekcewazy rywala to moze to przyjsc z kłopotami. Jesli jednak przystapi sie z koncentracja i "szacunkiem" dla tego rywala, bo wszystkim ten szacunek sie nalezy, to wtedy nie ma co zbierac. Ja mam tylko nadzieje, ze Brazylijki bedą miały ten szacunek dla przeciwniczek i zmiazdza je. Moze brzmi to smiesznie, ale tak to juz jest. Brazylia 3-0 @ 1,35 under 125,5 pkt @ 1,85Holandia - Kuba to dla mnie mecz zagadka. Holenderki to bardzo dobra ekipa. Kuba rowniez, jednak tutaj graja slabo. Jednak nikt nie zna dnia ani godziny kiedy te młode siatkarki mogą wystrzelic z formą i zaczac grac tak jak sie od nich oczekuje. Wedlug mnie moga sprawic duze problemy Holenderkom, bo w ost meczu juz sie budziły budziły, jednak Amerykanki na czas wyłączyły budzik i uratowały się z opresji.  Zostawiam ten mecz, nawet nie probuje typowac wyniku, chociaz nie, wytypuje, 3-2 dla Holandii, lecz kibicuje Kubankom.Na koniec zostawiłem sobie mecz Włochy vs Niemcy, bo tutaj wyczuwam najbardziej prawdopodobną niespodzianke jutro(co do innych niespodzianek to moze wygrana Kuby, secik Peru i tb w meczu Japonek? w innych meczach jakos dziwnie przekonany jestem, ze bedzie po mysli faworytów). Wracajac do meczu Włoszek z Niemkami. Picinnini i kolezanki bardzo, ale to bardzo faluja z forma na tym turnieju, ale trzeba przyznac, ze widełki falowan maja obnizone porownujac z ich potencjałem. Graja slabo i nie ukrywajmy tego, meczy ich ta gra. Miały teraz dwa dni na ogarniecie sie, ale czy to cos pomoze? Ja jestem skłonny stwierdzic, ze nie, bo juz w GP grały słabo - jedynie szczesliwe zwyciestwo z Polska i dobry uklad innych meczow pozwoliły im na zajecie trzeciego-nieadekwatnego do ich gry - miejsca. Niemki prezentuja sie bardzo fajnie, Małgosia w swietnej formie. Zaryzykuje i powierze im moje pieniądze. Niemcy +1,5 @ 1,769Hmm nie ma wiecej meczow juz? No nic to pozdro 
|
Do góry
|
|
|
|
#4215748 - 06/11/2010 07:07
|
Carpal Tunnel
|
Szacun @Wojtas, że Ci się jeszcze chce... Ja zarzucę ciekawostką: Japonia - Chiny, na 6 ostatnich meczów 6 wygranych Chinek, w setach 18-2 
|
Do góry
|
|
|
|
#4216181 - 06/11/2010 16:34
[Re: KUERTEN.]
|
Didżej
|
Mecz w sam raz na pobudkę.. trzeba przyznać niezłe emocje zafundowały nam nasze dziewczyny i chyba każdy z takiego obrotu sprawy bardzo uśmiechnięty od rana...  Nareszcie tak jak pisałem szczęście do nas się uśmiechnęło to sportowe w końcówce dzisiejszego TB. Serbek nie oglądałem ale po suchym wyniku śmiem twierdzić, że nie miały one zbyt dobrego dnia, a i dla naszych pań taki rezultat bardzo dobry. Jeszcze dwa mecze od 10:00 bardzo ciekawe. Nie chcę się wymądrzać po meczu, ale rewelacją to one były w I fazie, bo wygrały z słabo spisującymi się Chinkami 3-0? 
|
Do góry
|
|
|
|
#4217323 - 07/11/2010 00:20
[Re: Kielon86]
|
Oszust i... dzida!!!
|
Na szybko, bo ide na impreze niedlugo i dopiero wroce na nocne mecze. Typ z Expekt, bo tam bede stawial:
Holandia - Thailand 3:0 @1.7
Holandia bardzo fajnie gra na tym turnieju, oprocz meczu z Brazylijkami to reszte przeciwniczek klepaly niemilosiernie. Wczoraj spakowaly bez problemu Kubanki 3:1 2x12 i raz do ok.20, ale byla pelna kontrola. Mialem nie ogladac wczorajszego meczu, ale po takim spacerze w secie pierwszym wlaczylem i naprawde Oranje na siatce (w ataku i bloku) do tego w obronie graja kapitalnie. Tajlandia w tej grupie raczej przygotowana na szybkie pakowanko.
Peru - Republika Korei 0:3 @1.7
Peru jest slabe i kazdy mial okazje to widziec. Z Algeria i Kostaryka moze sobie wygrywac, ale jak juz jest ktos powazniejszy i skoncentrowany caly mecz to baty pewne. Korea jak zlapie swoj rytm to gra calkiem fajnie. Dzisiaj przegraly z NAszymi, wiec jutro musza wysoko pokonac Peru i dalej zostaja w grze o awans do 1/2. Wydaje mi sie, ze w tym meczu Peruwianki beda mialy olbrzymie problemy z odczytaniem wystawy rozgrywajacej Koreanek, dodatkowo zagrywka zostana pogonione i w obronie skosne swoje podbija co daje szybkie, gladkie i przyjemne 3:0.
Republika Czech - Niemcy
Trzeba uwazac tutaj, bo mimo porazki Czeszki dzisiaj graly jak rowny rownym z USA do ok. 18 punktow na set w 1 i 2. Soczyste ataki i fajne obrony, ale na Amerykanki to nie wystarczylo. Slabiej zagrala liderka Czeszek Havlickova 7/32 to bardzo marny wynik! Jutro moze byc juz zupelnie inaczej. A Niemki dzisiaj pierwsze 2 sety fajne, mialy w gorze 2razy na pojedynczym bloku na 2:0 i nie skonczyly, przegraly i na 3 i 4 set sie strasznie posypaly. Zostawily po sobie marne wrazenie. Ekipy przemeczonej i zniecheconej. Zobaczymy jak to jutro bedzie. Ale kurs na win Niemek @1.45? chyba nie warty ryzyka...
|
Do góry
|
|
|
|
#4217453 - 07/11/2010 00:43
[Re: Giertyszek]
|
Carpal Tunnel
|
A do jutra w mediach pompowanie balonika jak to Polki maja szanse na polfinal MS  Bez przesady. Ja jakos nie widze pompowania balonika tak jak w przypadku chłopaków ani wywierania jakiejs nieludzkiej presji na dziewczynach. A co do twierdzenia, ze mamy szanse na polfinal, to jest to jak najbardziej ma miejscu (bo szanse mamy realne, a nie tylko izuloryczne - wystarczy spojrzec w tabele). A i normalnym jest, ze w polskiej ekipie jest radosc po takim horrorze z happy-endem jak dzisiaj, w koncu trudno zeby plakali 
|
Do góry
|
|
|
|
#4218097 - 07/11/2010 05:24
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/03/2010
|
Na szybko, bo ide na impreze niedlugo i dopiero wroce na nocne mecze. Typ z Expekt, bo tam bede stawial:
Holandia bardzo fajnie gra na tym turnieju, oprocz meczu z Brazylijkami to reszte przeciwniczek klepaly niemilosiernie. Wczoraj spakowaly bez problemu Kubanki 3:1 2x12 i raz do ok.20, ale byla pelna kontrola. Mialem nie ogladac wczorajszego meczu, ale po takim spacerze w secie pierwszym wlaczylem i naprawde Oranje na siatce (w ataku i bloku) do tego w obronie graja kapitalnie. Tajlandia w tej grupie raczej przygotowana na szybkie pakowanko.
Peru jest slabe i kazdy mial okazje to widziec. Z Algeria i Kostaryka moze sobie wygrywac, ale jak juz jest ktos powazniejszy i skoncentrowany caly mecz to baty pewne. Korea jak zlapie swoj rytm to gra calkiem fajnie. Dzisiaj przegraly z NAszymi, wiec jutro musza wysoko pokonac Peru i dalej zostaja w grze o awans do 1/2. Wydaje mi sie, ze w tym meczu Peruwianki beda mialy olbrzymie problemy z odczytaniem wystawy rozgrywajacej Koreanek, dodatkowo zagrywka zostana pogonione i w obronie skosne swoje podbija co daje szybkie, gladkie i przyjemne 3:0.
Republika Czech - Niemcy
Trzeba uwazac tutaj, bo mimo porazki Czeszki dzisiaj graly jak rowny rownym z USA do ok. 18 punktow na set w 1 i 2. Soczyste ataki i fajne obrony, ale na Amerykanki to nie wystarczylo. Slabiej zagrala liderka Czeszek Havlickova 7/32 to bardzo marny wynik! Jutro moze byc juz zupelnie inaczej. A Niemki dzisiaj pierwsze 2 sety fajne, mialy w gorze 2razy na pojedynczym bloku na 2:0 i nie skonczyly, przegraly i na 3 i 4 set sie strasznie posypaly. Zostawily po sobie marne wrazenie. Ekipy przemeczonej i zniecheconej. Zobaczymy jak to jutro bedzie. Ale kurs na win Niemek @1.45? chyba nie warty ryzyka... Gdzie ty masz takie kursy  bo ja w toto na te dw 3-0 dla Hol i Kor mam 1.22 i 1.2 
|
Do góry
|
|
|
|
#4218100 - 07/11/2010 05:28
[Re: elemele]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/06/2009
|
Republika Czech - Niemcy
Trzeba uwazac tutaj, bo mimo porazki Czeszki dzisiaj graly jak rowny rownym z USA do ok. 18 punktow na set w 1 i 2. Soczyste ataki i fajne obrony, ale na Amerykanki to nie wystarczylo. Slabiej zagrala liderka Czeszek Havlickova 7/32 to bardzo marny wynik! Jutro moze byc juz zupelnie inaczej. A Niemki dzisiaj pierwsze 2 sety fajne, mialy w gorze 2razy na pojedynczym bloku na 2:0 i nie skonczyly, przegraly i na 3 i 4 set sie strasznie posypaly. Zostawily po sobie marne wrazenie. Ekipy przemeczonej i zniecheconej. Zobaczymy jak to jutro bedzie. Ale kurs na win Niemek @1.45? chyba nie warty ryzyka... Gdzie ty masz takie kursy  bo ja w toto na te dw 3-0 dla Hol i Kor mam 1.22 i 1.2 najpierw chłopczyku naucz się czytac to co widzisz, bo zapewne w Toto sa kursy na -1,5 a nie na -2,5 więc sam się osmieszasz 
|
Do góry
|
|
|
|
#4218105 - 07/11/2010 05:31
[Re: elemele]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/11/2007
|
Republika Czech - Niemcy
Trzeba uwazac tutaj, bo mimo porazki Czeszki dzisiaj graly jak rowny rownym z USA do ok. 18 punktow na set w 1 i 2. Soczyste ataki i fajne obrony, ale na Amerykanki to nie wystarczylo. Slabiej zagrala liderka Czeszek Havlickova 7/32 to bardzo marny wynik! Jutro moze byc juz zupelnie inaczej. A Niemki dzisiaj pierwsze 2 sety fajne, mialy w gorze 2razy na pojedynczym bloku na 2:0 i nie skonczyly, przegraly i na 3 i 4 set sie strasznie posypaly. Zostawily po sobie marne wrazenie. Ekipy przemeczonej i zniecheconej. Zobaczymy jak to jutro bedzie. Ale kurs na win Niemek @1.45? chyba nie warty ryzyka... Gdzie ty masz takie kursy  bo ja w toto na te dw 3-0 dla Hol i Kor mam 1.22 i 1.2  Patrz na handicap -2,5 a nie dw 3:0  wszędzie są kurs 1,7 albo wiecej nawet na -2,5 na obie pozycje 
|
Do góry
|
|
|
|
#4218171 - 07/11/2010 06:10
[Re: GreyTiger]
|
Oszust i... dzida!!!
|
Republika Czech - Niemcy
Trzeba uwazac tutaj, bo mimo porazki Czeszki dzisiaj graly jak rowny rownym z USA do ok. 18 punktow na set w 1 i 2. Soczyste ataki i fajne obrony, ale na Amerykanki to nie wystarczylo. Slabiej zagrala liderka Czeszek Havlickova 7/32 to bardzo marny wynik! Jutro moze byc juz zupelnie inaczej. A Niemki dzisiaj pierwsze 2 sety fajne, mialy w gorze 2razy na pojedynczym bloku na 2:0 i nie skonczyly, przegraly i na 3 i 4 set sie strasznie posypaly. Zostawily po sobie marne wrazenie. Ekipy przemeczonej i zniecheconej. Zobaczymy jak to jutro bedzie. Ale kurs na win Niemek @1.45? chyba nie warty ryzyka... Gdzie ty masz takie kursy  bo ja w toto na te dw 3-0 dla Hol i Kor mam 1.22 i 1.2  Patrz na handicap -2,5 a nie dw 3:0  wszędzie są kurs 1,7 albo wiecej nawet na -2,5 na obie pozycje  Tak jak pisalem w expekcie takie byly. A teraz w betsafe masz nawet po @1.8 hc -2.5 .
|
Do góry
|
|
|
|
#4218212 - 07/11/2010 06:50
[Re: Green Arrow]
|
Wodzirej
|
Chcialem cos skrobnac tez dzisiaj, ale wlasnie wrocilem z treningu, na ktorym niefortunnie wybilem sobie kciuka i zle mi sie pisze, a ze jestem leniem to nie chce mi sie meczyc. Wiec napisze tylko jakie wyniki przewiduję, moze ktos sie wspomoze moim tokiem myslenia. Korea 3-0
Holandia 3-0
Brazylia 3-0
Japonia 3-2
Serbia 3-2
Usa 3-1
Polska 3-2
Niemki 3-2To by było na tyle dzisiaj ode mnie, dziekuje 
|
Do góry
|
|
|
|
#4218258 - 07/11/2010 08:36
[Re: TyperNH]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 05/12/2004
|
ode mnie na jutro:
JAPONIA - TURCJA 1 1.70 tipsport
Myslę że japonki po dzisiejszej porażce zrobia wszystko by pokonac nieobliczalne w tym turnieju Turczynki.
CZECHY - NIEMCY 1 2.52 tipsport
Nie rozumiem tych kursów. Czeszki są czarnym koniem tych
mistrzostw i śmiem twierdzić po tym co zaprezentowaly Panie w meczu z włoszkami że są w stanie pokonac reprezentantki niemiec. Graja twardo zagrywka i blokiem i mysle ze po ciezkim meczu to pepiczki zejda z parkietu jako wygrane. Niemki dzis oprocz 2 setow zostaly rozbite przez wloszki.
SERBIA - CHINY 2 1.71 tipsport
Chinki po dzisiejszym zwyciestwie z gospodyniami wrocily do gry w tym turnieju i jutro powinyy ograc slabo prezentujace sie serbki.
No i najtrudniejszy mecz jutrzejszego dnia, mianowicie spotkanie naszych zlotek z reprezentacja rosji. Po dzisiejszym slabym meczu z koreankami mysle ze jutro juz tak zle nie zagramy a wrecz przeciwnie ze bedzie to nasz najlepszy mecz na tych mistrzostwach i że bedziemy w stanie powalczyc z rosyjskim blokiem i wygrac to bardzo wazne dla ukladu tabeli spotkanie.
Polska +2.5 1.67 tipsport Polska win 4.14 tipsport
Powodzenia !!!
ten wpis to zart no nie ?
|
Do góry
|
|
|
|
#4218461 - 07/11/2010 15:39
[Re: arkadiusz]
|
Inwestor
Meldunek: 07/12/2004
|
Żenujący kolejny występ Polek, oddanie seta z 22-18 serią 0-4 to ich znak firmowy, tak jak oddanie meczu wygranego z Japonią, czy też w World Grand Prix z USA.
Nie chce więcej na oczy tych looserek oglądac, a nie zdziwie sie jak zakończą na 7 miejscu w grupie.
Niech sobie jada na wakacje, zrobia nowe sesje dla Playboya, do tego sie nadaja, bo do gry w siatkowke ewidentnie nie.
|
Do góry
|
|
|
|
#4218478 - 07/11/2010 15:50
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/06/2009
|
|
Do góry
|
|
|
|
#4218560 - 07/11/2010 17:32
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/02/2004
|
Żenujący kolejny występ Polek, oddanie seta z 22-18 serią 0-4 to ich znak firmowy, tak jak oddanie meczu wygranego z Japonią, czy też w World Grand Prix z USA.
Nie chce więcej na oczy tych looserek oglądac, a nie zdziwie sie jak zakończą na 7 miejscu w grupie.
Niech sobie jada na wakacje, zrobia nowe sesje dla Playboya, do tego sie nadaja, bo do gry w siatkowke ewidentnie nie. a ja sie pod tym podpisuje  dosyc mam ogladania tej ZENADY i nie mam pretensji o to co stalo sie dzisiaj ale o mecze z Japonkami i Serbkami ktore byly do wygrania na spokojnie i wtedy nie musielibysmy walczyc jak o zycie tym bardziej ze moim zdaniem losowanie bylo dla nas mega korzystne ale i to za malo  moze jakby sie wszyscy polozyli to wtedy by sie udalo i tu nie ma sie co piescic nad biedulkami tylko nalezy sie zdrowy opierd.... Jedyne na pocieszenie dla dziewczyn moge napisac ze i tak reprezentacja panow odstawila dla mnie wieksza zenade ale to marne pocieszenie 
|
Do góry
|
|
|
|
#4218611 - 07/11/2010 17:58
[Re: Inzaghi78]
|
old hand
Meldunek: 28/07/2002
|
Polska - Chiny Polska Polska - Turcja Polska Japonia - Turcja Turcja Korea - Japonia Japonia Japonia - Rosja Rosja Serbia - Rosja Rosja Serbia - Korea Korea
Chiny 2-5 Serbia 3-4 Korea 4-3 Japonia 4-3 Turcja 4-3 Polska 4-3
;-)
|
Do góry
|
|
|
|
#4218902 - 07/11/2010 20:26
[Re: speedo99]
|
old hand
Meldunek: 28/07/2002
|
Japonia z Turcją wygrała tak więc Polska ma szansę matematyczną jedynie przy takim układzie:
Polska - Chiny Polska Polska - Turcja Polska Korea - Japonia Korea Japonia - Rosja Rosja Serbia - Rosja Rosja Serbia - Korea Serbia
Chiny 2-5 Serbia 4-3 Korea 4-3 Japonia 4-3 Turcja 3-4 Polska 4-3
|
Do góry
|
|
|
|
#4221392 - 09/11/2010 04:43
[Re: speedo99]
|
Wodzirej
|
Mam nadzieje, ze nikt nie bedzie mial mi za złe jak podam tylko suche typy, ale jestem zmeczony po treningu. Analizy zrobiłem, po prostu ich nie napisze  widze to jutro tak: Włoszki 3-0 Polki 3-1 Japonki 3-0 Brazylijki 3-0 Turczynki 3-0 Amerykanki 3-0 Rosjanki 3-1 Kubanki 3-1 więc wyszukałem według mnie ciekawe single Turcja -15,5 pkt @ 1,85 7/10 uni Turcja 3-0 @ 1,935 4/10 pinn under 135,5 pkt @ 2,40 2/10 uni
Brazylia -14,5 pkt @ 1,85 7/10 wh under 157,5 pkt @ 1,85 4/10 wh under 135,5 pkt @ 2,60 2/10 pinn
Rosja -1,5 @ 1,50 5/10 uni
Polska @ 2,07 2/10 pinn Polska +1,5 @ 1,50 3/10 pinn over 180,5 pkt @ 1,72 6/10 Polska 3-1 @ 4,70 1/10 exp
Kuba @ 1,75 4/10 exp Kuba -1,5 @ 2,46 3/10 pinn under 160,5 pkt @ 4,50 1/10 uni
Włochy 3-0 @ 1,72 4/10 uni under 135,5 pkt @ 2,47 3/10 pinn
Japonia -9,5 pkt @ 1,85 10/10 wh Japonia -1,5 @ 1,68 9/10 exp
Usa 3-0 @ 2,66 2/10 pinn Usa -1,5 @ 1,55 4/10 whi combosiki Włochy -1,5 + Brazylia -1,5 + TurPer under 180,5 pkt + Rosja + Japonia + Usa @ 3,24 10/10 uni
Włochy -1,5 + Brazylia -1,5 + TurPer under 180,5 pkt + Rosja + Japonia + Usa + Kuba + Polska+1,5 @ 8,36 5/10 unijest tego moze duzo, ale tak to jutro widzę pozdro 
|
Do góry
|
|
|
|
#4221599 - 09/11/2010 06:30
[Re: blender]
|
journeyman
|
Zgodzę się z tym,że Turczynki grają bardzo nierówno.Jednak sety z Peru będą miały znaczenie w końcowej klasyfikacji w przeciwieństwie do tych z Kanadą i Dominikaną.Turcja przy odrobinie szczęścia może wskoczyć nawet na trzecie miejsce. kurs na 3:0 marny i chyba lepiej spróbować under 135,5
|
Do góry
|
|
|
|
#4221668 - 09/11/2010 07:12
|
Oszust i... dzida!!!
|
Kurs na 3:0 marny? @1.8 moze byc, ja biore! Turcja musi wygrac i to wyraznie, bo aktualnie ma slabe ratio, a moze sie tak zlozyc ze liczenie na koniec bedzie potrzebne. Dlatego o zadnym odpuszczaniu tak jak pisze blender nie moze byc mowy. Zagra pelny sklad od poczatku do konca na ostrej kur*** i dojedzie slabe Peruwianki. Ja gram 3:0 Turcja @1.8 i under 160.5 @1.85 jazdaaaa 
|
Do góry
|
|
|
|
#4222316 - 09/11/2010 19:43
|
Wodzirej
|
tak to ładnie dzisiaj wygląda, ze az podliczę 16/22 -> +64,8j.  gdyby Polki ugrały tego drugiego seta i pozniej moze nastepnego byłoby pieknie, a takto szkoda, ale bardziej mi szkoda Polek, walcza walcza przez calego seta, zeby w koncowce oddac i tak w kazdym meczu z troche lepsza ekipą, trzeba popracowac nad tym i to mocno jutro gramy z Turcja, na medale szans nie ma, nikt juz niczego od nich nie oczekuje raczej, wiec pewnie na luzie wyjda i ograja Turczynki zapewniajac sobie tym samym walke o mijesca 5-8 lub 9-12, tylko czy aby sie bedzie naszym chcialo?czy nie lepiej juz jechac odpoczac troszke?czy nie lepiej dac pograc wszystkim dziewczynom? zobaczymy co wymysla Nasze siatkarki i treneiro na jutro ... pozdro Wojtas 
|
Do góry
|
|
|
|
#4222468 - 09/11/2010 22:18
|
Inwestor
|
Jeśli chodzi o dywagacje czy Brazylia pusci jutro USA to zauważcie ze USA wystarczy jeden wygrany wysoko set np. do 15 maja wtedy male punkty sumarycznie około +70 , a Włoszki +32 na starcie, z Kuba nie zrobią 40 małych pkt.
|
Do góry
|
|
|
|
#4223531 - 10/11/2010 07:52
[Re: Diilmach]
|
Oszust i... dzida!!!
|
Mistrzostwa wkraczaja w decydujaca faze i jakos temat umarl... Dzisiaj pieeeekny dzien wszystkie typy poksiegowane, oby tak dalej! Napisze co dzisiaj zagralem, a zagralem dubla: Chiny-Peru dw3:0 @1.6 ExpektTroszke inne siatkarskie podworko. Chinki troszke sie ogarnely w trakcie turnieju i juz calkiem niezle to wyglada. Wczoraj troszke wiecej luzu dostala Wang, a dzisiaj juz na pewno bedzie czesciej wykorzystywana i bezlitoscie bedzie punktowala slabe Peru. Wydaje mi sie, ze zawodniczki z Ameryki Poludniowej juz chetnie wrocilyby do domku. Chinki jeszcze walcza o miejsca 5-8 ale musza naprawde bardzo mocno zlac swoje przeciwniczki. Nie bede rozpisywal wszystkich mozliwosci, ale najlepsze dla nich jest minimalne zwyciestwo Polek z Turczynkami, a same musza wygrac minimum 34punktami! Co na tym turnieju udalo sie jedynie...Polkom! Dla mnie gladki win, a kurs sympatyczny na taka opcje! Serbia - Republika Korei 1 @1.6Serbki graja w kratke. Dobre mecz i zly mecz. Idac prawem serii dzisiaj wychodzi, ze wyjdzie dobry meczyk (dramat z Turczynkami 0:3, dobry mecz z Chinkami 3:1, kaplica z Rosja 0:3). Jest to bezposredni mecz o awans do grona druzyn grajacych o miejsca 5-8. Serbki przed turniejem mialy zalozenie walki o medale, jednak zycie zweryfikowalo zapedy w sumie na wlasne zyczenie. Mocno szczesliwa wygrana z Polkami, bo mecz rownie dobrze mogl sie skonczyc 3:0 dla Polski, a pozniej wtopa z Japonia 3:1 jednak po super powrocie w 4tym secie wtopily set i mecz ze stanu 24-22, to potrafi mocno przybic jak z takim wynikiem i taka historia spotkania przechodzi sie do kolejnej rundy. Koreanki jednak mnie w ogole nie przekonuja, niby graja szybko i troszke na poczatku moze to namieszac, ale mysle ze tak jak w meczu z Polkami wszystko wroci do normy i na siatce przewaga przy dobrym przyjeciu bedzie miazdzaca. Cos czuje, ze srodkowe i Nikolic sobie dzisiaj w ataku mocno pohasają i rozgonia skośne towarzystwo zabierajac Korei szanse na awans i bój o 5-8. Podsumowujac aktualnie idzie taki dubel:
Chinki dw3:0 @1.6 + Serbki @1.6 = @2.56 Expekt 
|
Do góry
|
|
|
|
#4223574 - 10/11/2010 10:09
|
journeyman
|
Chinki wygrywając jakimkolwiek wynikiem zapewnią sobie miejsce(9-12).Jeśli wygrają bardzo wysoko i do tego zdarzy się cud to nawet(5-8) Martwi trochę fakt,że Peruwianki urwały seta Japonkom i koreankom.Oby nie miały patentu na azjatki bo i chinki nie wyciągną 3:0 Jak mają już wygrać 3:0 to ja wolę under 135,5
grupa E
Rus-jap Rosjanki mogą sobie przerąbać 3:0 .ratio zdecydowanie lepsze od japonek byłoby żal nie spróbować japonek.Japonki w domu zmobilizowane na każdy mecz.zobaczymy jak potraktują ten mecz rosjanki.
Pol-tur obie drużyny mają przestoje w grze.to jedyna szansa dla polek. rok temu w rzeszowie w turnieju eliminacyjnym lepsza Turcja 19-Jul POL-TUR 1-3 23-25 19-25 25-23 26-28 93-101 2:13 polki żeby wejść do (5-8) muszą ugrać z turcją 9pkt. i liczyć na to,że Chinki nie ugrają z peru więcej niż 30pare punktów jak przegrają to nasze wylecą z walki nawet o miejsca 9-12.to już będzie tragedia Pierwsze dwa sety powinny być wyrównane(+90.5),ale te nasze mogą zagrać wszystko więc trochę strach to grać
grupa F
Bra-Usa Brazylijki wygrywając z Usa nie tylko mogą zrewanżować się za przegraną w WGP ale i wywalić Amerykanki z walki o medale. Jeśli ugrają z osiem punktów to otworzą włoszkom drogę do półfinału.Brazylia musi grać szybko jak Włoszki bo usa ładnie ustawia blok Dla mnie no bet z leciutkim wskazaniem na brazylie.Kibicuje amerykankom. zobaczymy na livie
Przy takim rozstrzygnięciu Włoszki zrobią wszystko żeby wygrać wysoko z Kubankami. A i Fidel się ucieszy jak Usa nie zdobędzie medalu:) Przy innym rozstrzygnięciu meczu bra-usa włoszki mogą sobie pozwolić na mecz treningowy
|
Do góry
|
|
|
|
#4223576 - 10/11/2010 10:14
|
journeyman
|
zapomniałem dodać,że zdjęcie bardzo mi się podoba:) chyba przekwalifikowali przez te dwa lata sztangistkę z pekinu
|
Do góry
|
|
|
|
#4223744 - 10/11/2010 15:28
|
journeyman
|
Brazylijki wygrały z Usa 12pkt.
Włoszki do awansu potrzebują ugrać 19pkt. co jest całkiem możliwe. Jestem ciekaw postawy Kubanek.Bez względu na wynik zagrają o miejsca 9-12
|
Do góry
|
|
|
|
#4223762 - 10/11/2010 15:38
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/03/2008
|
19pkt to jednak sporo WH ma linie 11,5 a Bwin ma 13,5 wiec do 19 dosyc brakuje Wloszki oststnie mecze sie rozkrecily i motywacji im nie zabraknie moim jednak zdaniem kluczowe bedzie czy trener Kubanek da odpoczac swoim w najlepszym w meczu o nic bo to ze Wloszki wygraja nie ulega watpliwosci tylko te 19 pkt...
|
Do góry
|
|
|
|
#4226450 - 11/11/2010 19:11
[Re: gajus_bonus]
|
Inwestor
|
Plan transmisji w kanałach grupy Polsat:
sobota, 13 listopada 04.30 Polska - Holandia PS, PSHD live 05.00 Kuba - Chiny PSE live 07.00 Rosja - USA PS, PSHD live 07.30 Niemcy - Turcja PSE live 10.00 Brazylia - Japonia PS live niedziela, 14 listopada 05.00 lub 06:00 Polska - ??? PS, PSHD live 09:00 mecz o 3. miejsce PSE live 11.20 finał + ceremonia zakończenia PS live
|
Do góry
|
|
|
|
#4228450 - 12/11/2010 12:11
|
Oszust i... dzida!!!
|
Podsumowujac aktualnie idzie taki dubel:
Chinki dw3:0 @1.6 + Serbki @1.6 = @2.56 Expekt  izi bet! Jutro: Poland (W) - Netherlands (W) 1 @2 betsafeGrzech nie zagrac takiego kursu na Nasze złotka. Polki zle nie graja, fakt jest taki, ze jakby nie wtopily glupio wygranych meczow z Japongami i Serbia to jutro trzeba byłoby trzymac kciuki w polfinale, a tak pozostala jedynie walka o dalsze miejsca. Glinka jest w meeega formie i z meczu na mecz potwierdza, ze dlugo w Polsce nie bedzie dla niej rownej zawodniczki. Na jutro trzeba poprawic srodek, bo potencjal jest, ale z Turczynkami cos slabo to wychodzilo. Holandia jest ewidentnie bez formy. Niby Flier cos ciagnie, ale to tez nie wyglada jakos super co mozna przeczytac ze statystyk. Pomaranczowe nie wygraly na tym mundialu z zadna z solidnych ekip. Dodatkowo ich ostatni mecz z Niemkami wygladal na blazenade, bo jak inaczej mozna nazwac np. taki przestoj w 1secie od 12-13 -> 12-25 i ciagnelo sie to do 2giego seta do stanu 0-8! Czyli padla seria 20punktow z rzedu! Malo spotykane sa takie runy w koszykowce, a w siatkowce to juz prawie w ogole, a to jeszcze na takim niby poziomie w takiej imprezie! Osobiscie widzialem jedynie koncowke 4tego seta i...Holenderki nie maja ataku, co chwile jedynie kiwaly lub dostawaly pasywny blok Niemek i dokumentnie głupialy oddajac pilke do kontry (tak pewnie patrzac po wyniku wygladal caly mecz). Poczekam jeszcze jak betsafe wystawi handicapy i pewnie dobawie dodatkowo Polska -1.5seta! Russia (W) - USA (W) 2 @3.4 betsafeNa pewno wiekszosc spodziewala sie takiego polfinalu MŚ, ale na pewno wiekszosc niespodziewala sie az tak wysokiego kursu na Amerykanki! Dla mnie to czysty value! Rosja to Rosja wiadomo narazie bawia sie dziewczyny w walec i rozjeżdżają wszystkie przeciwniczki. Przegraly w dziwnych okolicznosciach jakies pojedyncze sety, ale nie ma co wnikac bo liczy sie koncowy wynik/bilans a ten daje komplet wygranych. Gra nie opiera sie juz tylko na samej Gamowej, pomaga jej znajdujaca sie w bardzo dobrej formie Koshaleva i dodatkowo fajnie lataja srodkowe rosyjskie. Wiadomo Rosja to mega warunki fizyczne i znakomity blok i atak na wysokim zasiegu - narazie nie musialy sie spotykac z druzyna o prezentujacym podobny rodzaj siatkowi, az do teraz...Usa rowniez ma zawodniczki wysokie i lapiace niesamowity pulap w ataku Hooker i Akinradewo bodajże bija na ponad 350cm co w siatkowce kobiecej jest fenomenem. Do tego jest doswiadczona Logan Tom - aktualnie w klasyfikacji najlepsza przyjmujaca Mistrzostw i Larson, a cala gre fajnie prowadzi Glass ( w klasyfikacji na 1szym miejscu w rozegraniu!) ktora wygryzla doswiadczona Berg, a o obrone i przyjecie mozna byc spokojnym bo Sykora w tym turnieju gra fenomenalnie! - zajmuje zdecydowanie 1sze miejsce w klasyfikacji na najlepsza libero MŚ! Brakuje w ekipie w tym sezonie 2 znakomitych siatkarek Kimberly Glass i Haneef Park na pewno z nimi byloby latwiej, ale mimo wszystko Stany Zjednoczone radza sobie bardzo dobrze. USA maja znakomitego trenera, ktory na pewno przygotuje cos specjalnego na 'rosyjska maszyne'...Patrzac na klasyfikacje osiagniec indywidualnych Amerykanki w wielu rankingach sa na 1szym miejscu, oby zatem druzyna zdobyla 1sze miejsce! Podsumowujac blok i gra na siatce to rowniez glowne atuty USA, jednak obrone maja na wyzszym poziomie niz Rosjanki, jak wiadomo wiele z siatkarek kadrowych w USA po sezonie grywa w plaże i tam mozna wiele nauczyc sie w tej kwestii. Zachwalam tak Amerykanki, bo bardzo licze na ich zwyciestwo nie tylko w polfinale, ale rowniez w finale  ! 
|
Do góry
|
|
|
|
#4228929 - 12/11/2010 22:13
|
Wodzirej
|
Z tymi 350 cm to grubo przesadziłeś  faceci maja problemy, zeby osiagnac taki pułap, a co dopiero kobiety. U kobiet 330 to jest jak u facetow 370. 320-330 to jest fenomenalny wynik u kobiet, te najlepsze(oraz najwyzej skaczące) zawodniczki lapia srednio 310-320. Przypomne, ze kobiety graja na siatce 2,25.
|
Do góry
|
|
|
|
#4229093 - 12/11/2010 22:52
|
Oszust i... dzida!!!
|
Z tymi 350 cm to grubo przesadziłeś  faceci maja problemy, zeby osiagnac taki pułap, a co dopiero kobiety. U kobiet 330 to jest jak u facetow 370. 320-330 to jest fenomenalny wynik u kobiet, te najlepsze(oraz najwyzej skaczące) zawodniczki lapia srednio 310-320. Przypomne, ze kobiety graja na siatce 2,25. Sam sie dziwilem, ale z ciekawosci spojrzalem na ciocie wikipedie i jest 351 !  : 
|
Do góry
|
|
|
|
#4229144 - 12/11/2010 23:00
|
Oszust i... dzida!!!
|
Na oficjalnej FIVB 331cm, ale moze to stara aktualizacja i poprawila sie przechodza w USA szybki kurs 'Super Dunks 3'  - podobno po tym 25-35 cm wyskok wiecej...ale niszczy stawy, hehe. Lub zmierzono jej jak skacze z jednej nogi do ataku to na pewno wyzej niz typowo siatkarski nabieg.
|
Do góry
|
|
|
|
#4229335 - 13/11/2010 00:10
|
Oszust i... dzida!!!
|
Nie ma szans, zeby tyle lapala, przeciez gorna tasme miałaby na wysokosci pasa  Zakladajac, ze lapie 331cm (wwedlug FIVB) yo 20cm nie jest jakos mega duzo, w takim razie wedlug Twojej teorii siatke ma na wysokosci pępka  . Pewniak jest taki, ze zmierzyli jej najwyzszy skok i w czasie meczu srednio lapie 10cm mniej niz jej rekord. Trudno ocenic jak sie ma podglad jedynie przez TV, ale fakt jest taki, ze i tak zasieg ma kosmiczny jak na baby.
|
Do góry
|
|
|
|
#4232820 - 14/11/2010 03:02
|
Carpal Tunnel
|
Holandia - Kuba
Nie rozumiem za bardzo tych kursow. Akurat Holandia to w moim przekonaniu chyba najwiekszy przegrany tych MS i Pomaranczowe sa tutaj totalnie rozbite. Kube widzialem w paru meczach i generalnie podoba mi sie to co gra np. Carcaces czy Sanchez. Liczba bledow Oranje w meczach z Niemkami czy w dzisiejszym przeciwko naszym to przeciez jakas pomyłka. Wiadomo jaka sytuacja jest z Kim Staelens a mloda Dijkema juz kilkukrotnie kompletnie.. minela sie ze srodkowa przy graniu krotkiej. I nie zebym jakos bardzo zachwycal sie tym co prezentuja tutaj mlode Kubanki, ale dla mnie osobiscie kursy rzedu 1.55 na tak grające Holenderki to jakies nieporozumienie.
Kuba @2.35 ewentualnie Kuba +1.5 seta @1.58
bet365
|
Do góry
|
|
|
|
#4233290 - 14/11/2010 05:31
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
Poland vs China for Game. @1.694 10/10. Polki grają fatalną siatkówkę  Jedynie Glinka ratuje sytuację, kończąc niejednokrotnie beznadziejną wystawę. Ilość niewymuszonych błędów przeraża, poziom dekoncentracji (2 błędy ustawienia!), rozegranie, przyjęcie...no dno.Holenderki gubiły się jeszcze bardziej... w fazie zasadniczej nasze złotka dostały już 0-3, sądzę, że będzie powtórka wyniku, albo przynajmniej jakakolwiek porażka. dziś w meczu POL - NED w sumie 28,3% punktów po błędzie! przeciwniczek w meczu CUB - CHN tylko 16,2% takich punktów. niee, nasze nie grały ryzykownie...po prostu grały beznadziejnie 
|
Do góry
|
|
|
|
#4233458 - 14/11/2010 07:19
|
Wodzirej
|
A skrobne cos na szybko... Ja rowniez jutro bardziej jestem przychylny do zwyciestwa Polek, ale nauczony ostatnim meczem z Chinami, bezpiecznie +1,5 wytypuje. Holandia - Kuba to oczywiscie Kubanki po wyzszym kursie i +1,5 bezpieczniej. Serbia - Niemcy tutaj no bet jak dla mnie(chociaz blizej mi do Małgosi i spółki  ), chyba lepiej czekac na livie lub przed meczem po over 2,00 zagrac. Usa - Japonia daje -1,5 na Usa, jakos w nie dziwnie wierze, dzisiaj byłem pewny ze Ruskie je ograja, ale jutro jest nowy dzien, brazowy medal tez bedzie sukcesem. Rosja - Brazylia oczywiscie na Rosjanki i +1,5 oraz jakis overek, bo beda minimum 4 sety cos czuje. Wlochy - Turcja jednak Wloszki. Pozdro Wojtas 
|
Do góry
|
|
|
|
#4233788 - 14/11/2010 19:01
|
Carpal Tunnel
|
tak pol godzinki przed spotkaniem pozwole sobie cos jeszcze skrobnac... Turniej ten, mimo iz kobiecy, zgodnie z przewidywaniami konczy sie finalem Brazylia - Rosja... trzeba powiedziec iz oba zespoly na ten final calkowicie sobie zasluzyly, poziomem odstajac od reszty druzyn az za bardzo... w finale jak dla mnie faworyt jest tylko jeden... pewnie spodziewacie sie ze Rosjanki  a wcale ze nie, moim zdaniem Brazylijki, przyzwyczajone do spotkan o taka stawke bez problemu dzis Rosjanki lykna.... wezma panie przyklad z dwoch ostatnich finalow panow i final rozegraja iscie koncertowo... ponadto pamietalbym o starym dobrym powiedzeniu - "w turnieju zawsze sie ma slabszy dzien"... i Brazylijki go mialy juz dwa razy, lecz zarowno w spotkaniu z Czeszkami jak i Japonkami potrafily po niesamowitych bojach przetrwac... zwlaszcza wczorajsze spotkanie moim zdaniem utwierdzilo je w przekonaniu ze stac je na zloto, wiadomo ze wyjscie z 0-2 w polfinale musi zespol pozytywnie cementowac... dla tego jak dla mnie na dzisiaj Brazylia win @1,75 7/10 Brazylia -1,5 sets @2,70 4/10 Brazylia - Rosja 1 set powyzej 45,5 6/10
|
Do góry
|
|
|
|
#4250398 - 23/11/2010 00:52
|
Didżej
|
Już po MŚ. IX miejsce w miarę udane jak na nasze 'realia siatkarskie kobiece', choć była ogromna szansa, a żeby było naprawdę super. Mnie interesuje teraz bardo czy związek przedłuży umowę z Matlakiem, czy też uznają, że popełnił on zbyt dużo błędów? > tutaj < Bardzo ciekawie powiedziała nasza jedna z gwiazd Skowrońska tuż po meczu w Super Pucharze Turcji, gdzie jej zespół pokonał drużynę Glinki 3-1. MVP spotkania została wybrana Kasia Skowrońska-Dolata!
Polska zawodniczka zdobyła dla ekipy 26 punktów, w tym 4 blokiem i 4 z zagrywki. Kasia atakowała ze skutecznością 53%.Będą również zmiany w polskiej reprezentacji żeńskiej?
|
Do góry
|
|
|
|
|
|