Strona 2 z 16 < 1 2 3 4 ... 15 16 >
Opcje tematu
#421052 - 16/10/2005 17:28 Re: Liga Włoska 2005/2006
muppet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/11/2003
Quote:

Nie wprowadzalbym innym uzytkownikow forum w blad zobacz sobie na sklady

Phaser, zmiana skladow jest przeciez nieistotna

A jesli Twoim zdaniem to, ze zespol sie totalnie zmienil, ma jakies znaczenie, to jestes pepkiem swiata. Uszanuj zdanie innych!

Do góry
Bonus: Unibet
#421053 - 16/10/2005 18:06 Re: Liga Włoska 2005/2006
Gregorian Offline
old hand

Meldunek: 04/09/2005
Siena wygrala 87:42, to ze odeszli ze Sieny dobrzy zawodnicy jeszcze nic nie znaczy, tak jak pisalem wczesniej zawodnicy ktorzy przyszli w ich miejsce jak narazie spisuja sie bardzo dobrze.

Muppet jak masz tutaj blaznowac to lepiej sie w ogole nie wypowiadaj

Do góry
#421054 - 17/10/2005 14:43 Re: Liga Włoska 2005/2006
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Quote:

Siena wygrala 87:42, to ze odeszli ze Sieny dobrzy zawodnicy jeszcze nic nie znaczy, tak jak pisalem wczesniej zawodnicy ktorzy przyszli w ich miejsce jak narazie spisuja sie bardzo dobrze.

Szczerze mówiac,to mnie brakowałoby postów Muppeta,wiec lepiej niech zostanie i pisze dalej

Natomiast do Ciebie,Gregorian,mam prośbe.
Staraj sie ,by kultura dyskusji dorównywała zawsze Twojej wiedzy,a wtedy topiki basketowe kazdy z przyjemnoscia przeczyta i na pewno wielu skorzysta

Do góry
#421055 - 18/10/2005 05:13 Re: Liga Włoska 2005/2006
sebkos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/12/2003
Ta, Amkw wyjąłęś mi pewne zdanie z ust, choć boję się że ta dyskusja była właśnie na poziomie wiedzy kolegi ...

Do góry
#421056 - 18/10/2005 10:25 Re: Liga Włoska 2005/2006
zw1 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 31/08/2002
Quote:

Wole jakbyś Ty niewypowiadał się tutaj...
Zresztą robisz to w takim stylu ,który tutaj niewielu odpowiada...Sadząc po tonie Twoich słów to Ty znasz się na koszykówce a muppet nie...
A wiekszość tu zagladających wie ,że to on jest tutaj w "pierwszej piątce":) i nie rozumiem Twojego agresywnego tonu wypowiedzi w stosunku do niego...
Tylko dzieki dobrym manierom nie widze tutaj riposty muppeta na Twoj zarozumiały post...
dziekuje

Do góry
#421057 - 18/10/2005 11:45 Re: Liga Włoska 2005/2006
andj Offline
veteran

Meldunek: 16/02/2005
I jeszcze jedno, Gregorian...

Spojrz na ilosc postow, jakie napisali tu muppet, amkwish, sebkos i zw1.
Troche szacunku dla starszych stazem forumowiczow

Do góry
#421058 - 18/10/2005 13:35 Re: Liga Włoska 2005/2006
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Panowie,moja rolą jest m.in. to,by dbać o poziom poszczególnych topików i zachęcać ludzi do pisania,nie zaś odwrotnie.

Nic sie nie stanie,gdy od czasu do czasu ktoś się z kimś "przemówi":-),wazne,by nie powodowało to głebszych rozdźwieków i nie stawało sie sola w oku na wieczność:-)

Powodzenia !

Do góry
#421059 - 19/10/2005 21:15 Re: Liga Włoska 2005/2006
pawka85 Offline
veteran

Meldunek: 20/08/2005
Teramo Basket - Benetton Treviso Wie ktos cos na temat tego meczu czy oplaca sie stawiac na Treviso??Bo jakos wysoki kurs na nich jest co sadzicie??Z gory dzieki za pomoc

Do góry
#421060 - 19/10/2005 23:10 Re: Liga Włoska 2005/2006
Gregorian Offline
old hand

Meldunek: 04/09/2005
Quote:

Quote:

A jesli Twoim zdaniem to, ze zespol sie totalnie zmienil, ma jakies znaczenie, to jestes pepkiem swiata. Uszanuj zdanie innych!

Wypowiedziałem się, żeby muppet nie błaznował, ponieważ dyskusje prowadziłem z phaserem. Muppet natomiast sparodiował w ironiczny sposób moje wypowiedzi i moją dyskusję z nim na lidze hiszpańskiej. Dlatego właśnie napisałem w ten sposób, gdyż w wypowiedzi muppeta jest wyraźne wyśmiewanie mojego zdania, mojego stwierdzenia o pępku świata a także o szanowanie zdania innych.

Większość z was zarzuca mi brak wiedzy, niski poziom kultury. Jeden z bardzo doswiadczonych forumowiczów, do którego kompletnie nic nie mam i mam dla niego szacunek wypowiedział się, że nie chce żebym sie tutaj wypowiadał, zarzuca mi zarozumiałość, a także słabe analizy niepotrzebne nikomu.

Nikt nie wzial pod uwage tego, ze wszystko zaczelo sie od krytyki mojej argumentacji przez muppeta na lidze hiszpanskiej. Tam cala dyskusja się rozpoczęłą, tam starałem sie bronić wolności słowa i tego, że chyba mam prawo napisać swoje własne przemyślenia na temat typu. Niestety Muppet chciał za wszelką cenę, żebym myślał tak jak on, żebym twierdził że spotkanie jest NO BET, że wielkie zmiany w zespole, a także słaby poprzedni sezon nie ma nic wspólnego z pierwszym meczem nowego sezonu. Dla mnie wcale nie jest arguymentacja fakt, nie gram tego spotkania ponieważ z zespołu odeszło wielu bardzo dobrych zawodników. Zgadza się z zespołu odeszło bardzo wielu dobrych zawodników, ale czy to na pewno osłabienie ? Zawodnicy byli bardzo dobrzy, ale nie potrafili w poprzednim sezonie stworzyć zespołu, stworzyć zgranej drużyny, grały tylko indywidualności. Mowa oczywiście o zespole Pamesy Valncji, który w tamtym sezonie nie wszedl do playoff choć miał wielkie uzasadnione aspiracje walki o medal. Zespół choć w składzie miał wielkie gwiazdy spisywal sie fatalnie. Zatem odejście tych zawodników po sezonie wcale nie jest dla mnie osłabieniem, ponieważ do zespołu dołączyli nowi zawodnicy, mniej znani ale rządni zwyciestw, którzy na boisku potrafią zostawić zdrowie. To docenia każdy kibic, także kibic Valencii, myślę że większość z nich cieszyła się z tego, że zespół opuszczają wielkie gwiazdeczki, którym na boisku brakuje wolki walki, chartu ducha i zaangażowania w grę. Zawodnicy którzy przyszli do Pamesy w tym sezonie nie są dużo gorszymi zaowdnikami, są dobrymi zawodnikami, tylko nie tak sławnymi, nie tak wypromowanymi przez media i wysokie kontrakty ale to nie znaczy, że są słabsi.Poprzedni sezon zespołu był tragiczny, napisałem że każdy kibic Valencii nie wyobraża sobie by ten sezon był podobny, zarząd klubu i nowi zawodnicy sprowadzeni do valencii także sobie tego nie wyobrażają, ale zostałem za to zdanie skrytykowany przez muppeta, co ma takiego wspólnego poprzedni sezon z nowym i cała reszta innych zarzutów.

Dlaczego to piszę ?
Piszę, ponieważ chciałem tylko napisać swoje własne zdanie na ten temat. Chciałem także napisać, że jest to mój ostatni post na forum koszykarskim, skoro nie jestem tutaj mile widizany to nie widze powodów, żebym miał pisać rzeczy, których nikt nie chce czytać, ponieważ moje analizy nie wnoszą nic konkretnego i ciekawego.

Tych których obraziłem przepraszam, na pewno nie chciałem nikogo obrazić, jeśli zrobiłem to nieświadomie przepraszam

Życzę wszystkim powodzenia, konkretnej i rzeczowej dyskusji, bo myślę że tylko taka dyskusja ma sens i tylko dzięki takim dyskusjom można bardzo wiele zyskać, może wiele zyskać całe forum.

Do góry
#421061 - 20/10/2005 11:23 Re: Liga Włoska 2005/2006
dworak Offline
old hand

Meldunek: 22/03/2005
Quote:

Teramo Basket - Benetton Treviso Wie ktos cos na temat tego meczu czy oplaca sie stawiac na Treviso??Bo jakos wysoki kurs na nich jest co sadzicie??Z gory dzieki za pomoc

Widze calkiem fajny hendicap na ten mecz 1.9 kurs +2,5 na Benetton.
Prosze o jakies info o tym meczu

Do góry
#421062 - 20/10/2005 13:45 Re: Liga Włoska 2005/2006
office1 Offline
stranger

Meldunek: 20/10/2005
.....ja stawiam na TERAMO 1X ...KURS zachęcający 2,00 ( by prof)..pozdro:)

Do góry
#421063 - 20/10/2005 15:13 Re: Liga Włoska 2005/2006
zw1 Offline
Pooh-Bah

Quote:

Quote:

Quote:

Wypowiedziałem się, żeby muppet nie błaznował, ponieważ dyskusje prowadziłem z phaserem. Muppet natomiast sparodiował w ironiczny sposób moje wypowiedzi i moją dyskusję z nim na lidze hiszpańskiej. Dlatego właśnie napisałem w ten sposób, gdyż w wypowiedzi muppeta jest wyraźne wyśmiewanie mojego zdania, mojego stwierdzenia o pępku świata a także o szanowanie zdania innych.

Większość z was zarzuca mi brak wiedzy, niski poziom kultury. Jeden z bardzo doswiadczonych forumowiczów, do którego kompletnie nic nie mam i mam dla niego szacunek wypowiedział się, że nie chce żebym sie tutaj wypowiadał, zarzuca mi zarozumiałość, a także słabe analizy niepotrzebne nikomu.

Nikt nie wzial pod uwage tego, ze wszystko zaczelo sie od krytyki mojej argumentacji przez muppeta na lidze hiszpanskiej. Tam cala dyskusja się rozpoczęłą, tam starałem sie bronić wolności słowa i tego, że chyba mam prawo napisać swoje własne przemyślenia na temat typu. Niestety Muppet chciał za wszelką cenę, żebym myślał tak jak on, żebym twierdził że spotkanie jest NO BET, że wielkie zmiany w zespole, a także słaby poprzedni sezon nie ma nic wspólnego z pierwszym meczem nowego sezonu. Dla mnie wcale nie jest arguymentacja fakt, nie gram tego spotkania ponieważ z zespołu odeszło wielu bardzo dobrych zawodników. Zgadza się z zespołu odeszło bardzo wielu dobrych zawodników, ale czy to na pewno osłabienie ? Zawodnicy byli bardzo dobrzy, ale nie potrafili w poprzednim sezonie stworzyć zespołu, stworzyć zgranej drużyny, grały tylko indywidualności. Mowa oczywiście o zespole Pamesy Valncji, który w tamtym sezonie nie wszedl do playoff choć miał wielkie uzasadnione aspiracje walki o medal. Zespół choć w składzie miał wielkie gwiazdy spisywal sie fatalnie. Zatem odejście tych zawodników po sezonie wcale nie jest dla mnie osłabieniem, ponieważ do zespołu dołączyli nowi zawodnicy, mniej znani ale rządni zwyciestw, którzy na boisku potrafią zostawić zdrowie. To docenia każdy kibic, także kibic Valencii, myślę że większość z nich cieszyła się z tego, że zespół opuszczają wielkie gwiazdeczki, którym na boisku brakuje wolki walki, chartu ducha i zaangażowania w grę. Zawodnicy którzy przyszli do Pamesy w tym sezonie nie są dużo gorszymi zaowdnikami, są dobrymi zawodnikami, tylko nie tak sławnymi, nie tak wypromowanymi przez media i wysokie kontrakty ale to nie znaczy, że są słabsi.Poprzedni sezon zespołu był tragiczny, napisałem że każdy kibic Valencii nie wyobraża sobie by ten sezon był podobny, zarząd klubu i nowi zawodnicy sprowadzeni do valencii także sobie tego nie wyobrażają, ale zostałem za to zdanie skrytykowany przez muppeta, co ma takiego wspólnego poprzedni sezon z nowym i cała reszta innych zarzutów.

Dlaczego to piszę ?
Piszę, ponieważ chciałem tylko napisać swoje własne zdanie na ten temat. Chciałem także napisać, że jest to mój ostatni post na forum koszykarskim, skoro nie jestem tutaj mile widizany to nie widze powodów, żebym miał pisać rzeczy, których nikt nie chce czytać, ponieważ moje analizy nie wnoszą nic konkretnego i ciekawego.

Tych których obraziłem przepraszam, na pewno nie chciałem nikogo obrazić, jeśli zrobiłem to nieświadomie przepraszam

Życzę wszystkim powodzenia, konkretnej i rzeczowej dyskusji, bo myślę że tylko taka dyskusja ma sens i tylko dzięki takim dyskusjom można bardzo wiele zyskać, może wiele zyskać całe forum.

Gregorian..wszyscy zaczeliśmy bronić muppeta bo on nie jest żadnym błaznem forum tylko swietnym userem ,ktory dzieli sie z nami swoja wiedza o koszykówce...Ty zaś w nie najlepszy sposób wyraziles swoja riposte na temat jego uwag...
szkoda byś rezygnował z uczesntniczenia w dyskusji na parkiecie przez sytuacje jaka zaistniała...ja nic do Ciebie nie mam,nie chciałem tutaj nikogo obrażać i jezeli to zrobiłem to przepraszam...

Do góry
#421064 - 20/10/2005 15:35 Re: Liga Włoska 2005/2006
zw1 Offline
Pooh-Bah

Co do dnia dzisiejszego...
Roma jest w sytuacji przymusowej i dzisiaj powinna zdobyć wiecej oczek niż Varese
w ekipie gości nie zagra Bolzonella Federico u L'matice Tusek...
Uwazam ,ze Pesic ma patent na takich koszykarzy jak De Pol Alessandro czy Garnett Marlon
Do dubla biorę Treviso...uwazam ,że 1.6 to zdecydowanie za duzo....Teramo to zespół do spadku i same trójki z Benetonem to za mało...
Roma + Beneton 6/10...nie miej niż 2.3 netto
poniżej 2.3 4/10
linia w Mediolanie wydaje mi się nie do przeskoczenia...
Owszem w Mediolanie ma kto punktować(nowe twarze w ekipie Olimpii:)) ale nie zapominajcie ,że to najlepsza obrona ligi w ubieglym roku...przypomnijcie co sie dzialo w playofach...Roseto to wymarzony rywal do undera:)
under 155.5 7/10

Do góry
#421065 - 20/10/2005 16:04 Re: Liga Włoska 2005/2006
zw1 Offline
Pooh-Bah

W ekipie Varese zabraknie też Rossiego...nie wiadomo też czy Garnett bedzie przygotowany do gry na 100%...

Do góry
#421066 - 21/10/2005 10:19 Re: Liga Włoska 2005/2006
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/10/2002
Zw1... wspanialy dubelek... Nie jestem laikiem w koszu europejskim ale za znawce sie tez nie uwazam.. Wczorajsza Lottomatica+Benneton @2,76 u mnie przyniosla piekny profit...

Odwalacie kawal dobrej roboty..

Pozdrawiam
Dominik

Do góry
#421067 - 21/10/2005 19:41 Re: Liga Włoska 2005/2006
Kenny Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/01/2005
Wie ktoś z ekspertów co się stało z drużyną Scavolini Pesaro która grała w ubiegłym sezonie m.in. w eurolidze a w lidze uplasowała się w środku tabeli bo nie widze ich teraz wśród drużyn 1 ligi włoskiej ? Może zmienili nazwe, nie mieli kasy żeby grać i klub rozwiązali albo co innego? Z góry dzięki za odpowiedz i mam nadzieje ze za temat który poruszyłem nie dostane bana .

Pozdrawiam

Do góry
#421068 - 21/10/2005 20:08 Re: Liga Włoska 2005/2006
muppet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/11/2003
Zostali wywaleni 2 klasy nizej za długi

Tam nie ma to ze tamto, najwieksze zespoły jesli nei spelniaja warunkow - wylatują

Do góry
#421069 - 21/10/2005 20:23 Re: Liga Włoska 2005/2006
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Z góry dzięki za odpowiedz i mam nadzieje ze za temat który poruszyłem nie dostane bana .

Pozdrawiam

Warka,z Tobą jest aż tak xle czy żartowałeś ?

Nie ma co zadawać takich pytań,wystarczy przeczytac regulamin,przeciętnie inteligentna osoba nie powinna miec problemów z interpretacją.

W razie watpliwości moderatorzy służą pomocą

Wracając zaś do meritum,to ciekaw jestem czy w Polsce doczekamy się takich uregulowań jak chociażby te włoskie.

Do góry
#421070 - 21/10/2005 22:03 Re: Liga Włoska 2005/2006
snoopol Offline
addict

Meldunek: 26/09/2003
amkwish wiec ty jestes ponizej tej przecietnej.

Do góry
#421071 - 28/10/2005 20:27 Re: Liga Włoska 2005/2006
kacperek76 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/10/2003
29/10/05

Angelico Biella - Roseto 1.25 3.55

30/10/05

Climamio Bologna - Benetton Treviso 1.55 2.30
18:10 Livorno - Carpisa Napoli 2.45 1.50
18:10 Air Avellino - Armani Milano 4.05 1.20
18:10 Navigo.it Teramo - Vertical Vision Cantu 1.76 1.95