Meczu Climamio-Milan nie obstawiałbym
Obie drużyny grały w czwartek wieczorem mecze w Eurolidze, na dodatek obie zostały "rozstrzelane" przez rywali, dlatego wszystko może się zdarzyć
Ja wziąłem sobie dziś dwa mecze w lidze włoskiej, w których moim zdaniem - bukmacherzy troszkę źle oszacowali kursy.
Po pierwsze:
Angelico Biella -
Lottomatica Rzym 2
Kurs
2,05 biorę z pocałowaniem ręki
Lottomatica ostatnio przegrała wysoko dwa mecze we własnej hali - z Climamio w lidze i z Dynamem Moskwa w Pucharze ULEB, ale... to są 10 razy mocniejsze ekipy od Bielli. Jeśli zespół ze Svetislavem Pesicem na ławce, Dejanem Bodirogą, Vlado Ilievskim, Davidem Hawkinsem, Hugo Sconochinim, Marko Pesicem i Gary Trentem na boisku, przegra ze średniakiem z ligi włoskiej, to ja zwątpię w swoją wiedzę o koszykówce
Po drugie:
Basket Livorno - Caffe Maxim Bologna @
2,30 w gamebookers.
Livorno to mój ulubiony zespół z LegaBasket
Ile razy grałem, że sprawi niespodziankę (wygra na wyjeździe, czy przegra u siebie), tyle razy wygrywałem
Bo Livorno to taki zespół, który lubi wyzwania. W meczach ze słabymi i średniakami daje d*** (porażki u siebie z Napoli i Teramo, na wyjazdach z Biellą i Orlando). Trudne wyjazdy i mecze u siebie z mocarzami - wygrywa
Livorno pokonało np. u siebie Lottomaticę, a w ostatnich trzech wyjazdowych meczach najpierw przegrało z Climamio 3 punktami, prowadząc niemal cały mecz, później wygrało w Roseto i Reggio Emilia... Ogólnie - po słabym początku (4 porażki w 5 meczach), zespół gra coraz lepiej...
A Caffe Maxim Bologna? To najbardziej kosmopolityczny team w Legabasket. A ja takich nie lubię
Niby są w czubie tabeli, ale mieli dotąd dość korzystny terminarz. Od dziś zaczną, mam nadzieję, dołować
pozdruffki!