Strona 2 z 3 < 1 2 3 >
Opcje tematu
#422464 - 14/10/2005 08:14 Re: ATP - Moskwa , Wiedeń , Sztokholm - 10-16.10
Fanatykk Offline
veteran

Meldunek: 04/07/2004
Blake raczej pewny, powinien się uporać z Martinem w dwóch setach. Wczoraj James wygrał po długiej walce z Krzysiem Rochusem, wcześniej słaby Garcia-Lopez. Ale kurs 1.16. Czy warto?

Do góry
Bonus: Unibet
#422465 - 14/10/2005 08:22 Re: ATP - Moskwa , Wiedeń , Sztokholm - 10-16.10
_potepiony_ Offline
old hand

Meldunek: 11/09/2005
Mnie osobiście Blake nie zachwyca w tym turnieju. Kurs 1.22 - ja takich nie gram. Prędzej bym postawił coś symbolicznego na Alberto, który na twardej nawierzchni orłem nie jest ale przynajmniej nie pluł bym sobie w brodę gdyby się okazało że przegrał.

Do góry
#422466 - 14/10/2005 08:36 Re: ATP - Moskwa , Wiedeń , Sztokholm - 10-16.10 *DELETED*
Fanatykk Offline
veteran

Meldunek: 04/07/2004
Post deleted by Fro_Lech

Do góry
#422467 - 14/10/2005 08:41 Re: ATP - Moskwa , Wiedeń , Sztokholm - 10-16.10
pkubik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/01/2004
A ile bys chcial? kursy sa dobre na to spotkanie

Co do Martina to tez sklanialbym sie do postawienia na niego... pokonał juz tu ferrera (moze nie jest w formie, ale w zeszlym roku grał tu swietnie) i malisse'a (ktorego mozna spokojnie zaliczyc do bardzo dobrych zawodnikow na hardzie) Wiadomo, ze Hiszpan dobrze czuje sie na ziemi, ale te wyniki przekonuja mnie do postawienia na niego. Blake najlepiej czuje sie w stanach, a meczarnie z rochusem nie napawaja optymizmem

Do góry
#422468 - 14/10/2005 08:42 Re: ATP - Moskwa , Wiedeń , Sztokholm - 10-16.10
marcinosa Offline
stranger

Meldunek: 14/10/2005
a co myslicie o meczu Mirnyi z Kieferem? Niby to Kiefer jest faworytem buków, ale to Białorusin wiecej gra w hali i sadze ze przełamie wreszcie kompleks Kiefera, gdyz w bezposrednich pojedynkach jest 0-3 dla Niemca.A kurs ponad 2 złote kusi.Pozdro

Do góry
#422469 - 14/10/2005 08:47 Re: ATP - Moskwa , Wiedeń , Sztokholm - 10-16.10
zyziek_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/01/2005
No dziś spora tenisa , więc przestawiam poniżej swoje propozycje:

F.Gonzalez - I.Ljubicic 1.55

W tym turnieju obaj w naprawde dobrej formie , ale czytając posty wcześniej , Chorwat chce zagrać w końcącym sezon prestiżowym turnieju w Szanghaju więc chyba musi wygrywać teraz turniej za turniejem i daleko zajść w turniejach Masters , Gonzalez jak zwykle nieobliczalny , ale jest to zawodnik który żeby dobrze grać musi mieć swój dzień , przeważnie ma problem z ustabilizowaniem formy na równym wysokim poziomie , więc Ljuba raczej podobnie to rozegra jak wczoraj z haasem , tak sądze

A.Pavel - I.Kunitsyn At least one set 1.36

Tutaj otwarcie bałem sie stawiać na Ruska , ponieważ w ubiegłym roku własnie w Moskwie odpadł w 3 meczu z Hrbatym , po 2 bardzo dobrych meczach kiedy wyeliminował wtedy Becka i Berdycha , troche sie obawiam że tak też jest w tym roku , ale sądze że seta u siebie jest w stanie ugrać z Rumunem , który cudem jest jeszcze w Moskwie , równie i dobrze mogliśmy tutaj oglądać Cyrila Saulniera . Igor ma 24 lata wciąż młody , niespełniony może jakiś turniej życia . H2h dla Pavla ale było to 6 lat kiedy Rusek miał 18 lat a Pavel był w szczycie formy można powiedzieć.

D.Sanguinetti - R.Schuettler 1.83

Włoch ten sezon w przeciwieństwie do Niemca ma bardzo dobry , na pewno chce również w przeciwieństwie do Rainera aby trwał on jak najdłużej , analizując ich gre w hali doszłem do jednej ciekawostki , że Schuttler na nawierzchni Indoor Hard nigdy nie przeszedł 3 meczu w turnieju zaś gdy Sanguinetti robił to za każdym razem i ma 100% skuteczność w tym zględzie , po za tym wydaje mi się że pokona Niemca regularnością w grze i pięknym tenisem jaki potrafi grać oraz dobrą formą Zawodnicy nigdy wcześniej sie nie spotykali.Na dodatek warto dodać że Davide grał tutaj już w półfinałe tego turnieju .

Pozdrawiam

Do góry
#422470 - 14/10/2005 09:03 Re: ATP - Moskwa , Wiedeń , Sztokholm - 10-16.10 *DELETED*
typexx Offline
member

Meldunek: 31/07/2005
Post deleted by Fro_Lech

Do góry
#422471 - 14/10/2005 09:18 Re: ATP - Moskwa , Wiedeń , Sztokholm - 10-16.10
_potepiony_ Offline
old hand

Ja mam osobiście przeczucie, że dziś może być dzień niespodzianek w Sztkoholmie.

Sanguinetti - Schuettler
Niemiec gra bardzo dobrze, wręcz zaskakuje mnie z każdym kolejnym spotkaniem. Włoch tracił w poprzednich spotkaniach po secie (secie tenisowym, nie mylić z inną setą). Dziś sa realne szanse że straci 2 i pożegna się ze Szwecją.

O. Rochus - Bjorkman
W dwóch poprzednich rundach grałem na Szweda ale dziś? Olivier to bardzo niewygodny rywal. Bilans na hardzie w hali rewelacyjny. Zresztą niech każdy z was się zastanowi nad jedną rzeczą. Jak można osiągać takie wyniki na hardzie jak Olivier mając zaledwie 165cm wzrostu? Istna ściana.

T. Johansson - Srichaphan
Kurs na Taja zawyżony strasznie. Johansson jak na razie męczy niemożliwie swoje mecze. Paradorn pewny siebie. Valuebets wspaniały.

Blake - A. Martin
Tu było już chyba wszystko powiedziane

Do góry
#422472 - 14/10/2005 09:30 Re: ATP - Moskwa , Wiedeń , Sztokholm - 10-16.10
Loony25 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/01/2005
Quote:

Sanguinetti - Schuettler
Niemiec gra bardzo dobrze, wręcz zaskakuje mnie z każdym kolejnym spotkaniem. Włoch tracił w poprzednich spotkaniach po secie (secie tenisowym, nie mylić z inną setą). Dziś sa realne szanse że straci 2 i pożegna się ze Szwecją.

Tutaj się zgodzę. Widziałem mecz Sanguinetti z Bastlem i Włoch miał sporo szczęścia , że wygrał to spotkanie. Niemiec natomiast jest w równej formie, i to na niego bym stawiał mimo niekorzystnego H2H

Do góry
#422473 - 14/10/2005 09:38 Re: ATP - Moskwa , Wiedeń , Sztokholm - 10-16.10
oli Offline
sottocapo

Meldunek: 02/11/2001
Tak a ja sie z wami niezgadzam
Rainer duzo zawdzięcza Jarko ktory wyraznie odpuscil
sobie ten turniej.Odnoscie meczu Davide z Bastlem to
uwazam ze Szwajcar gral bardzo dobrze i dlatego Italiano mial
problemy.Dzis jakos nie wydaje mi sie zeby Rainer pokonał
Sanquinettiego.Zreszta sie zobaczy

Do góry
#422474 - 14/10/2005 09:40 Re: ATP - Moskwa , Wiedeń , Sztokholm - 10-16.10
Loony25 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/01/2005
Quote:

D.Sanguinetti - R.Schuettler 1.83

Włoch ten sezon w przeciwieństwie do Niemca ma bardzo dobry , na pewno chce również w przeciwieństwie do Rainera aby trwał on jak najdłużej , analizując ich gre w hali doszłem do jednej ciekawostki , że Schuttler na nawierzchni Indoor Hard nigdy nie przeszedł 3 meczu w turnieju zaś gdy Sanguinetti robił to za każdym razem i ma 100% skuteczność w tym zględzie , po za tym wydaje mi się że pokona Niemca regularnością w grze i pięknym tenisem jaki potrafi grać oraz dobrą formą Zawodnicy nigdy wcześniej sie nie spotykali.Na dodatek warto dodać że Davide grał tutaj już w półfinałe tego turnieju .

masz na mysli, że nigdy nei spotkali się w Indoor Hard? Bo ogólnie to jest H2H 2-1 dla Włocha.
a jeśli chodzi o to , że Niemiec nigdy nie przeszedł 3 meczu w turnieju, to mysle, że nadaża się własnie świetna okazja aby tego w koncu dokonać biorąc pod uwagę jego formę

Do góry
#422475 - 14/10/2005 09:56 Re: ATP - Moskwa , Wiedeń , Sztokholm - 10-16.10
karwan Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 15/04/2005
Quote:

Quote:

Sanguinetti - Schuettler

Tutaj się zgodzę. Widziałem mecz Sanguinetti z Bastlem i Włoch miał sporo szczęścia , że wygrał to spotkanie. Niemiec natomiast jest w równej formie, i to na niego bym stawiał mimo niekorzystnego H2H

ja sie nie zgodze gdyby Jarko utrzymywal swoje podanie i nie kreczowal to juz by go nie bylo w tym turnieju

Do góry
#422476 - 14/10/2005 10:11 Re: ATP - Moskwa , Wiedeń , Sztokholm - 10-16.10
Marcel Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/06/2003
Jarkko doznal kontuzji przed meczem , lewe ramie . Probowal powalczyc ale juz nie widzial wiekszego sensu na gre przy wyniku 3-6 0-3

Do góry
#422477 - 14/10/2005 11:22 Re: ATP - Moskwa , Wiedeń , Sztokholm - 10-16.10 *DELETED*
Madafakanumanoi Offline
member

Meldunek: 26/08/2005
Post deleted by Gregov

Do góry
#422478 - 14/10/2005 12:21 Re: ATP - Moskwa , Wiedeń , Sztokholm - 10-16.10
host Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/04/2004
ERLICH/RAM - GROSJEAN/STEPANEK

Aktualnie znajdujący się na 9 miejscu debel ERLICH/RAM w Doubles Race zmierzy się dziś z dobieraniną jaką jest GROSJEAN/STEPANEK. Nigdy ta druga para nie grala ze soba, az przyszedl dzien podania sobie rąk i odbijania razem piłeczki W Pierwszy meczu meczyli sie z Horna i Vanhoudtem, za to Erlich/Ram jak na pare światową ładnie rozpykali się z Gaudio/Nalbandianem, wiem ze to nie jest cudna para deblowa, jak i wogole deblowa, ale cos tam uderzac na pewno umiaja.... ale coz stalo sie jak mialo sie stac, przegrali... Jak dla mnie Gorsze i Stepanek nie maja za duzo szans w dzisijeszej konfrontacji z Dwoma Izraelczykami, ktorzy chyba ze soba graja od malego i znaja sie na wylot Szybki lomot po dobrym kursie

Do góry
#422479 - 15/10/2005 07:19 Re: ATP - Moskwa , Wiedeń , Sztokholm - 10-16.10
zyziek_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/01/2005
Wczoraj jak można podjechać wyżej skuteczność była 100% , pisząc tutaj post , ledwo co znalazłem temat w tym zasyfionym dziale który niestety schodzi na psy , wszędzie rankingi i rankingi aż się totalny brak słow ale zdecydowałem się na jakieś typki:

nie opowiadaj że tematu nie mogłeś znależć bo nie uwierze, pozatym jest tylko jeden ranking , a to że jest osobny temat na każdy dzień to już inna sprawa

I.Ljubicic - Tommy Robredo 1.40

Bardzo żałuje że mecz jest o 15.30 bo eurosport1 wchodzi od godz 14 do Wiednia , niestety dla mnie na mecz Stepanek - Ferrero , ale wracając do Ljuby miałem szczęscie oglądać wczorajszy mecz z Gonzalezem i musze powiedzieć że przy serwisie Ivana nie ma co zbierać , mówi się że ten hard jest wolny w Wiedniu , ale oglądając wczoraj serwis Ivana to nawet po drugim serwisie Gonzalez returnował w out! Ljubicic dla mnie jest to ideał zawodnika , ma znakomity serwis do tego bardzo zwrotny , świetny return , niebezpieczny w wymianach , chyba jako jedyny na hardzie jest w stanie zagrozić Federerowi , co do Robredo to wczoraj gładko z Lisnardem , który już musiał odpaść , tutaj sytuacja będzie podobna jak wczoraj dominacja jednego zawodnika , kwestia tylko tego czy Robredo utrzyma serwis do tajbreka wtedy ma jakąś szanse , ale znając serwis robredo i jak jeszcze nie będzie mu siedział 1-szy to się to skonczy dosyć szybko.

N.Kiefer - I.Kunitsyn 1.28

Kiefer jest na tyle doświadczonym zawodnikiem że nie pozwoli sobie aby dzisiaj odpaśc , sądze że pojedynek będzie bardzo podobny do wczorajszego z Maxem , po jednym breaku i będą skupiał się na serwisie , Kunitsyn gra bez wątpienia turniej życia , wczoraj ograł Pavela , ale Kiefer mam wrażenie to jeszcze pół klasy wyżej i co jak co ale raczej nie da rady Igor

J.Blake - O.Rochus 1.44

Tutaj głównym aspektem który mnie skłonił do postawienia na ten mecz jest fakt iż ostatnio spotkali się ze sobą w Belgii na ziemi gdzie wygrał 3-0 Rochus , ale clay to nie jest nawierzchnia Blake'a a w psychice tenisistów często taka porażka z jednym rywalem i zaraz doskonała sytuacja do rewanżu wpływa bardzo motywująco , wczoraj James grał z Martinem , zawonikiem raczej wygrywającym bieganiem na korcie , Rochus pokonał Bjoerkmana choć mógł odpaść już wczoraj , ale Olivier jest graczem podobnym do Martina , choć chyba z nieco większymi umiejętnościami na hardzie , forma Blake'a wczoraj wyraznie skoczyła i chyba chce wygrać drugi turniej w tym roku

Codziennie po three typki

Edited by Gregov (15/10/2005 07:31)

Do góry
#422480 - 15/10/2005 07:26 Re: ATP - Moskwa , Wiedeń , Sztokholm - 10-16.10
szymi_zdobywca Offline
old hand

Meldunek: 03/03/2005
Dokładnie popieram cię w 100%, kiedyś na turniej ATP było minimum 7-8 stron, a teraz ledwie 2, gdzie sie podziali nasi typerzy ??????

większa ilość stron , wcale nie oznacza że temat jest wartościowszy pod względm typów opinii itd itp, kiedyś było sporo bezensownych pytań , kłótni i innych rzeczy, które tylko zaśmiecały temat.

Edited by Gregov (15/10/2005 07:42)

Do góry
#422481 - 15/10/2005 07:32 Re: ATP - Moskwa , Wiedeń , Sztokholm - 10-16.10
tokara Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 10/03/2005
dzis polfinaly wiec cos na mazgram na ten temat:
moskwa:
andreev-tursunov obaj zawodnicy jak narazie spokojnie przechodzili rundy warunki fizyczne podobne obaj graja na wlasnych ruskich smieciach nigdy ze soba sie nie spotkali ja tu stawialbym na 1 ale trzeba uwazac wkoncu to ruscy graja a ruska mafia i ruskie przekrety nie spia kurs 1.55 w profie

kiefer-kunitsyn warunki fizyczne podobne ale miejsce w rankingu to iazdzaca przewaga niemca ale dla mnie istnieje takie ale ze spotkanie niemca z ruskim w moskwie wiec jesli nie bedzi zadnej machloiki zadnego przekretu to faworyt i zwyciezca jest jeden N.Kiefer kurs 1.38 prof

wieden:
ljubicic-robredo hiszpan nie mial zbyt wymagajacych rywali w tym turnieju [mello minar lisnard] a i tak stracil sporo gemow natomiast chorwat rywale z gornej polki a wygrywal raczej spokojnie swoje spotkania H2H 2:0 dla ljuby poza tym ljuba ostatnio wygral turniej w metz i teraz wali po kolejne zwyciestwo turniejowe typ ljuba kurs 1.61

steanek-ferrero mecz o 14 na eurosporcie nie lubie gry stepanka a ferrero chyb znowu lapie forme i ja biore po kursie 1.80 hiszpana jak dla mnie juan carlos dojdzie do finalu at am przegra z ljuba

sztokholm:
srichapchan-sanguineti jak dla mnie no bet na sile gralbym na taja

blake-o.rochus maly belg kontra zwinny szybki potezny aerykanin powinnien wygrac ale ja osobiscie tenmecz odpuszcam chyba ze ktos mnie przekona jakims dbrym argumentem na rorum to dam to spotkanie kurs 1.46

know/nstoe-suk/vizner jak dla mnie 1 najlepszy debel swiata wedlugmnie kontra dziadkowie ktoz juz ledwie co dysza sa zmeczeni tym turniejem i dzisiaj pa pa robia a kurs 1.35 wart grania

czekam na wasze opinie i typy

Do góry
#422482 - 15/10/2005 07:54 Re: ATP - Moskwa , Wiedeń , Sztokholm - 10-16.10 *DELETED*
szymi_zdobywca Offline
old hand

Meldunek: 03/03/2005
odpisałem na priva

Edited by Gregov (15/10/2005 08:40)

Do góry
#422483 - 15/10/2005 08:31 Re: ATP - Moskwa , Wiedeń , Sztokholm - 10-16.10
_potepiony_ Offline
old hand

Olivier Rochus - James Blake

Liczyłem na większy kurs na Belga. Mimo to szanse 50%-50%. Blake nie pasuje do hali. Jakbyśmy mieli osądzic kto wygra ten pojedynek tylko po wynikach meczy rozegranych w hali to wygrałby Olivier 2:0.
Jak już mówiłem Belg ma zaledwie 165 cm wzrostu. Mimo to wyćwiczył bardzo skuteczną metodę wygrywania meczy na nawierzchni twardej. Polega ona na popełnianiu jak najmniejszej ilości błędów. Aby wygrać z nim rywale muszą po prostu ryzykować i returnem i podaniem kończącym. Bjorkman w pierwszym secie właśnie tak grał. Jednak w secie drugim i trzecim zabrakło mu już koncentracji. Nie zaryzykował, poszedł na wymianę ciosów, a z "malutkim" taka gra nie przejdzie.

Postawiłbym bym w ciemno na Belga gdyby kurs był zbliżony do 3.00. Tak się jeszcze zastanowię. Jak sobie przypomnę returny Blake'a z U.S Open to mnie ciarki przechodzą. Gdyby Blake był w podobnej formie dziś O. Rochus poległby bez dwóch zdań.
Jak mówię zastanowię się jeszcze poważnie bo to jest jednak hala. Blake miał trochę problemów z bratem Oliviera i to mi daje też trochę do myślenia

Pozdro600

Do góry
Strona 2 z 3 < 1 2 3 >

Moderator:  rafal08