#4264719 - 29/11/2010 18:35
Re: UEFA Europa League 2010/2011 - grupy A (Lech, City, Juve, Salzburg)
[Re: Akhu]
|
The Famous McD
Meldunek: 17/02/2005
|
mam dziwnie spokojne przeczucie że Lech da radę !
1x po ok 1,75 wygląda nieźle , rynek będzie łykał Juve więc pewnie do 1,8 dobijemy spokojnie. warto uzbroić się w cierpliwość.
My wiemy że będzie śnieg , że Lech spisuje się w LE fantastycznie , że nie odpuszczają walcząc o każdy centymetr boiska, że wyprują z siebie żyły w tym meczu.
Lech wie że stoi przed olbrzymią szansą która nie trafia się Poznaniakom ani innym polskim drużynom zbyt często - utrzeć nosa wielkiej firmie. Prawdopodobnie dla większości graczy to jeden z ważniejszych meczów w karierze będzie . Do tej pory Lechowi sprzyjało nieraz szczęście , myślę że i tym razem w sukurs Poznaniakom przyjdzie pogoda, zdecydowanie łatwiej w śniegu czy błotnej taplaninie się bronić niż atakować
To mecz w którym będzie pełno walki. Lech nie pęknie moim zdaniem i podniesie rękawice.
Poczekam i 1x w czwartek zapewne zagram.
|
Do góry
|
|
|
|
#4264764 - 29/11/2010 19:13
[Re: Legia]
|
The Famous McD
Meldunek: 17/02/2005
|
a już dziś proponuję : Zenit- Anderlecht w LE Fiołki Azja +1 ; +0,5 kurs 1,735 w Pinn chociazby kursy mocno lecą i będą lecieć. Zenit już w poprzednim meczu LE zapewnił sobie awans do dalszej fazy także ten mecz tyle ich obchodzi co zeszłoroczny śnieg. Ale co najważniejsze wczoraj zakończyli sezon w którym zdobyli mistrzostwo ! Znając "kulturę" picia i świętowania jaka tam panuje nie sądzę że byliby nawet w stanie na następny weekend się zregenerować i być w "formie". Swego czasu gdzieś czytałem wywiad z Kriżanacem który mówił że u nich picie wódki jest czymś normalnym , niemal tak samo na porządku dziennym jak picie napojów izotonicznych na Zachodzie Oni tam w Rosji świętują tak że są nawaleni przez kilka dni, w środę połowa drużyny nie będzie wiedziała nawet jaki jest dzień tygodnia... sezon się zakończył i szansę dostaną Ci którzy grali najmniej w przekroju całego sezonu...o ile tego dnia nie będą się słaniać na nogach za mocno Przy okazji polecam obejrzeć film - Osobliwości Narodowego Polowania
, on oddaje nieco klimat jak się w Rosji pije , przy okazji jedna z lepszych komedii. fragment filmu: Osobliwości Narodoweo Polowania
|
Do góry
|
|
|
|
#4265057 - 30/11/2010 01:42
[Re: analityk]
|
addict
Meldunek: 11/01/2010
|
SC Young Boys Bern - VFB Stuttgart 1 1.80
Goscie juz maja zapewniony awans ! jesli Goscie przyjada rezerwami ,mysle ze YB pewna 1.
Do tego Anderlecht X2 lub jakies Handi jak MC DZIARZ napisal wyzej i dubel jest w sam raz http://www.vfb.de/de/aktuell/news/2010/39769.phpjakby ktos mogł przetłumaczyc to sytuacja sie rozjasni co do tego meczu
|
Do góry
|
|
|
|
#4265087 - 30/11/2010 02:01
[Re: umex]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/12/2009
|
trener mowi ze chce wygrac ale bardziej zesol sie skupie na nastepnym meczu z hoffenheimem,szanse dostana graczy ktorzy nie grali w stuttgarcie pozostali chory tasci i celozzi audel i nie pojedzie tez cacau delpierre i gebhart. beda oni trenowac inwidualnie w sttutgarcie.
potem mowi ze w 1 skladzie wyjdzie w ataku harnik i pogrebniak za cacau i marice, 3 graczy z rezerw zostalo wlaczonych do wyjazdu do berna. w szwajcari jest sztuczna murawa i jego gracze musza sie przyzwyczaic do niej.
|
Do góry
|
|
|
|
#4266298 - 30/11/2010 20:39
[Re: Rosati]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/10/2003
|
Do Poznania Stara Dama zawita odmłodzona
Trener Juve nie ma łatwej sytuacji. Nie dość, że nie może korzystać w meczach fazy grupowej Ligi Europy z takich piłkarzy, jak Quagliarella i Aquilani, to jeszcze jego zespół jest zdziesiątkowany przez kontuzje. Na mecz z Lechem wziął siedmiu zawodników, którzy nie ukończyli 20 lat.
Najmłodszą formacją jest obrona, w której średnia wieku wynosi niecałe 21 lat (20,83). Do podstawowych piłkarzy - 26-letniego Giorgio Chielliniego i 23-letniego Leonardo Bonucciego dokooptowani zostali 17-letni Matteo Liviero, 18-letni Vincenzo Camilleri, 20-letni Andrea De Paola i 21-letni Armand Traore.
Stało się tak, ponieważ z kadry wypadł narzekający na problemy z plecami 24-letni Marco Motta, trener Del Neri uznał, że nie pora jeszcze korzystać z trenującego indywidualnie 27-letniego Zdenka Grygery, a wyleczyć się nie zdążył 34-letni Nicola Legrottaglie. Od dawna natomiast było wiadomo, że 24-letni Paolo De Ceglie i 27-letni Leadro Rinaudo będą pauzować z powodu kontuzji.
W pozostałych formacjach nie brakuje młodych piłkarzy, ale ich obecność jest "neutralizowana" przez bardziej doświadczonych piłkarzy, jak np. 33-letni bramkarze Alex Manninger i Marco Storari, 27-letni Simone Pepe i Felipe Melo czy legenda Juventusu - 36-letni Alessandro Del Piero.
Kadra Juventusu na mecz z Lechem: Bramkarze: Marco Costantino, Alex Manninger, Marco Storari Obrońcy: Leonardo Bonucci, Vincenzo Camilleri, Giorgio Chiellini, Andrea De Paola, Matteo Liviero, Armand Traore Pomocnicy: Marcel Buechel, Manuel Giandonato, Milos Krasić, Davide Lanzafame, Claudio Marchisio, Felipe Melo, Simone Pepe, Mohamed Sissoko Napastnicy: Alessandro Del Piero, Niccolo Giannetti, Vicenzo Iaquinta, Alberto Libertazzi
za futbolnews.pl
ps. Poznan zasypany, obecnie nie pada, temperatura -3
|
Do góry
|
|
|
|
#4266487 - 01/12/2010 01:33
[Re: bolo1975]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/12/2002
|
Witam. Jak dla mnie,to JUVE i tak wygra obstawiam 0:1! pozdrawiam
Nie ma jak bezsensowna odpowiedz w temacie. Pierwszy post i to takie bez sensu. Lech który w 4 meczach strzelil 9 goli do tego mloda i nie doświadczona obrona Juve a Ty widzisz wynik 1:0 dla Juve. Super dobry tok myslenia ;P Nie mowie ze juve nie wygra chociaz ja uważam że nie wygra ale jak LEch nie strzeli przynajmniej jednego gola to ja świety jestem
|
Do góry
|
|
|
|
#4266727 - 01/12/2010 03:27
[Re: dadycool]
|
Meldunek: 12/10/2003
|
Witam. Jak dla mnie,to JUVE i tak wygra obstawiam 0:1! pozdrawiam
Nie ma jak bezsensowna odpowiedz w temacie. Pierwszy post i to takie bez sensu. Lech który w 4 meczach strzelil 9 goli do tego mloda i nie doświadczona obrona Juve a Ty widzisz wynik 1:0 dla Juve. Super dobry tok myslenia ;P Nie mowie ze juve nie wygra chociaz ja uważam że nie wygra ale jak LEch nie strzeli przynajmniej jednego gola to ja świety jestem Nie przesadzajcie...tak może wyglądać skład Juve jutro: Manninger - Pepe, Chiellini, Bonucci, Traore - Krasić, Sissoko, Marchisio, Lanzafame - Iaquinta, Del Piero Taka niedoświadczona obrona, to raczej nie jest. Fakt - Pepe na obronie to może być dość dziwna sprawa, ale za to jak trzeba będzie uważać jak będzie się włączał do ataku.
|
Do góry
|
|
|
|
#4268129 - 02/12/2010 00:46
[Re: GaloGalo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/08/2006
|
Wg mnie najlepszym rozwiązaniem jest kupić Lecha w tej chwili i sprzedać powiedzmy w 10 minucie.
Z tego zdania wynika, że sugerujesz, że kurs na Lecha po pierwszych 10 minutach spadnie ... Dość śmiała teza (IMHO rzecz jasna )
|
Do góry
|
|
|
|
#4268211 - 02/12/2010 01:29
[Re: dadycool]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
Wlasnie w radiu podali, ze instytu meteorologii przewiduje na dzis na 21:00 w Poznaniu przy takim wietrze jaki jest spodziewany -31,3 stopnia . Jest to temp. odczuwalna ale juz jak rano szedlem do pracy to przez 20 minut tak mi dal ten wiatr w kosc ze dziekuje. IMO mecz do odwolania bo to sie wrecz nie da oddychac momentami. Nie odwołają bo jutro będzie tak samo. A w ogole stadion zamkniety jest tam nie wieje tak, murawa podgrzewana też troche daje do tego 41 tysiecy kibiców którzy beda kibicowac i drzec japy bo nic innego im przy takiej temperaturze nie pozstaje bo by zamarzli. Także nagrzeją staion i bedzie znosnie ;P Wieje co raz mocniej w Poznaniu. K***, ja nie wiem w czym oni chcą grać
|
Do góry
|
|
|
|
|
|