Strona 1 z 9 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >
Opcje tematu
#450054 - 20/11/2005 17:39 Biathlon - sezon 2005/2006
pixies Offline

Meldunek: 16/05/2003
23-27 listopada - w szwedzkim Ostersund odbędą się inauguracyjne zawody Pucharu Świata w biathlonie.

Oczywiście najważniejszą imprezą tegorocznego sezonu jest Zimowa Olimpiada w Turynie i na tym koncentrować się będą plany wszystkich ekip. Zapowiada się niezwykle ciekawa walka i ze swej strony zapraszam wszystkich do dyskusji.

Dokładny plan tegoroczengo sezonu (tutaj) :

http://www.biathlonworld.com/media/media_0410320.PDF

LEGENDA : (copy by [g]um[p], ale po co tworzyć coś, co jest porządnie zrobione )

INDYWIDUAL (bieg indywidualny)
Bieg składa się z czterech strzelań po dwa razy w pozycji leżącej i stojącej. Na każdym strzelaniu oddaje się po pięć strzałów z odległości 50 m do pięciu czarnych kół. średnica koła w strzelaniu w pozycji leżącej wynosi 45 mm, a w stojącej 115 mm. Do każdego niecelnego strzału doliczana jest do czasu zawodnika karna minuta.

SPRINT
Odbywają się dwa strzelania, po jednym w pozycji leżącej i stojącej.Za każdy niecelny strzał zawodnik musi przebiec karną rundę o długości 150 m.

PURSUIT (bieg na dochodzenie)
Startuje się wg lokaty po biegu sprinterskim tzn. pierwszy startuje zwycięzca biegu sprinterskiego, a po nim kolejni zawodnicy z różnicą czasową do zwycięzcy po biegu sprinterskim. Cztery strzelania (2 poz. leżąca i 2 stojąca). Za każdy niecelny strzał zawodnik musi przebiec karn± rundę o długości 150 m.

MASS START (bieg ze startu wspólnego)
Startuje po 30 czołowych zawodników z klasyfikacji Pucharu Świata.Cztery strzelania (2 poz. leżąca i 2 stojąca).

RELAY (sztafeta)
4 zawodników. Każdy z nich musi przebiec 7,5 km ( 2 strzelania na stojąco i leżąco).Każdy zawodnik ma 5 naboi oraz 3 dodatkowe na 5 strzałów dla każdej postawy (leżąc, stojąc). Gdy zawodnik nie trafi 5 strzałów ma prawo doładować karabinek nabojem pojedynczo. Gdy jednak nie trafi trzema dodatkowymi, za każdą nie trafioną tarczę karna runda 150 m.

Statystyki z poprzednich sezonów :

http://www.biathlonworld.com/eng/archive/default.htm

pozd

Do góry
Bonus: Unibet
#450055 - 20/11/2005 17:43 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
pixies Offline

No i na początek zapis czatu z Tomaszem Sikorą z 28 października :

TSikora: Czesc, to ja Tomasz
TSikora: Witam wszystkich
~Re: Tomek jak przygotowania do Olimpijskiego sezonu?
TSikora: Narazie idzie wszystko w porzadku, nie mamy zadnych problemow.
~stach: Czy od poczatku sezonu bedzie Pan startowal na ‘maxa’ czy ze wzgledu na olimpiade bedzie spokojniejszy poczatek?
TSikora: Jak zawsze poczatek bedzie dla mnie na pewno ciezki choc bede startowal na ‘maxa’.
~aga: Z jakich zawodow w tym sezonie rezygnuje kadra w celu przygotowan do sezonu?
TSikora: To okaze sie juz w trakcie startow.
~matti: Co sie stalo z Kozubem i Toporem po zakonczeniu olimpiady w Salt Lake City?
TSikora: Kozub i Topor pojechali do USA pracowac.
~krzysiek16: Co mysli pan wtedy, kiedy oddaje pan ostatni strzal, a on zalezy od podium...?
TSikora: Najlepiej nic nie myslec tylko robic to co wypracowalo sie na treningach, oczywiscie czasami to zawodzi i wtedy najczesciej jest niecelny strzal.
~Re: Jak sytuacja przedstawia sie w Polskiej reprezentacji jezeli chodzi o sprzet, narty, karabiny. Bo jak dobrze pamietam to kiedys nie bylo z tym najlepiej..
TSikora: W tym roku mamy jedynie problem z karabinami ktore dostaniemy zbyt pozno i od nas bedzie zalezec czy podejmiemy sie z nich strzelac.
_pawe____: Z kim we swiatowej czolowki sie przyjaznisz ??
TSikora: Przede wszystkim ze Slowakami, a takze z Czechami.
~krzysiek16: Czy w tym roku pierwsze kolko tez bedzie spokojne?
TSikora: Zobaczymy - sam chcialbym wiedziec. To nie jest planowane.
Bartolomeo: W czym czuje sie pan lepszy - w biegu, czy w strzelaniu?
TSikora: Raczej w biegu, a w strzelaniu zdecydowanie lepiej czuje sie z pozycji stojacej.
~miecio: Panie Tomku, czy widzi pan swojego nastepce w mlodszym pokoleniu?
TSikora: Mam nadzieje, ze w nadchodzacych sezonach doczekam sie nastepcy, bo nie wiem na jak dlugo starczy mi jeszcze sil.
~Flux: Panie Tomaszu, czy czuje sie pan spelniony zawodowo, zyciowo?
TSikora: W sporcie nie osiagnalem jeszcze wszystkiego dlatego nie czuje sie jeszcze spelniony.
~g: Jak tam Magda Gwizdon?
~stach: A jak kolezanki - Gwizdon i inne? Jak im ida przygotowania?
TSikora: Podobnie jak u nas - nie maja zadnych problemow.
~stach: Jak dopisuje zdrowie? Czy obylo sie na razie bez kontuzji?
TSikora: Z roku na rok odczuwa sie ze juz, ze nie jest sie dwudziestolatkiem, ale na szczescie powazne kontuzje mnie omijaly.
~Misha: Slyszalem, ze w najblizszym czasie lecicie do Skandynawii. Jaki jest plan na zgrupowanie? Czy beda jakies starty?
TSikora: Jak co roku w Muonio beda dwa starty biathlonowe, a poza tym sprawdziany.
~Re: Czy Wasz sztab szkoleniowy sie powiekszy? Czy beda dodatkowi ludzie odpowiedni za smarowanie nart itp. sprawy. Przeciez reprezentacja Niemiec, Norwegii lub Francji ma takich osob mase, ponoc na kazdego zawodnika przypada 1 smarowacz.
TSikora: Nie sadze aby nasza grupa miala sie powiekszyc. Glowna role graja tutaj finanse.
~biathlonintlpl: Jak podsumowalby Pan dotychczasowe treningi? Co szczegolnie Pan cwiczyl, aby dobrze wypasc w PS?
TSikora: W ostatnich dwoch miesiacach wiecej biegalismy na nartach, a mniej strzelalismy, ale na najblizszym obozie to sie wyrowna.
~trufla: Czy zobaczymy w tym sezonie 'zespol', czy znowu tylko Ciebie?
TSikora: Co roku widzicie zespol, ale to sa mlode chlopaki i potrzebuja troche czasu.
~a: Ile trzeba czekac, trenowac by sie przyzwyczaic do nowego karabinu?
TSikora: Normalnie - okolo dwa miesiace
~Kazzam: Panie Tomaszu, jak wiadomo w Polsce biathlon nie jest dyscyplina powszechnie znana a co za tym idzie - nie jest lubiany przez masy. Jak Pan sadzi - czy jest jakis sposob aby zmienic taka sytuacje, a jesli tak, to w jaki sposob?
TSikora: Napewno jest potrzebne aby byl pokazywany w publicznej telewizji.
~MarcinSkowronUKSLiderKatowice: A co Pan sadzi o tych mlodych wilkach? Jak dlugo beda musieli pracowac aby przebic sie do swiatowej czolowki?
TSikora: Mysle, ze juz po najblizszej olimpiadzie wiele sie zmieni, bo wielu starszych zawodnikow odejdzie.
Krys_tek: Po miescie chodza glosy, ze po zakonczeniu kariery zamierza pan podjac prace jako komentator w Eurosporcie - to prawda?
TSikora: Nic o tym nie wiem
_pawe____: Czy lubisz rozdawac autografy swoim fanom ??
TSikora: Baaaardzo
~miecio: Czy jest pan zadowolony z pracy wladz PZB?
TSikora: Ciezkie pytanie - mozna byloby wiele poprawic...
ppp_amica: Czy w Polsce jest potrzebne Ministerstwo Sportu?
TSikora: Mysle, ze tak, bo tak jak bylo dotychczas, ze sport nalezal pod Ministerstwo edukacji to bylo nieporozumienie.
~MarcinSkowronUKSLiderKatowice: Co Pan mysli o polskich obiektach biathlonowych? Jest jakas nadzieja na to zeby dorownaly tym ktore sa w innych panstwach Europy?
TSikora: Mysle, ze w zimie nasze obiekty sa bardzo dobre – gorzej jest latem.
_pawe____: Czy czesto ludzie Ciebie rozpoznaja ?
TSikora: Zdarza sie.
~Re: Gdy nasza reprezentacje przejal Roman Bondaruk nagle zrobiles sie zupelnie innym zawodnikiem. Czy trener tak bardzo Tobie pomogl, naprawde jest taki dobry?
TSikora: Pomogl mi trener, ale tez zmiana sprzetu.
~biathlonintlpl: Czy planowane sa starty w Pucharze Europy w Szwecji w polowie listopada?
TSikora: Raczej nie, ale wszystko jest mozliwe.
~miecio: Doniosly mnie sluchy ze Krzysztof P. jest zle traktowany w kadrze! Czy to prawda?
TSikora: Nic o tym nie slyszalem, ale jesli by tak bylo na pewno by o tym nam powiedzial i sytuacja by sie zmienila.
~a: W jakim wieku nalezy zaczynac przygotowania aby osiagnac dobre wyniki w biathlonie?
~Kazzam: W jakim wieku mozna zaczac uprawianie biathlonu? Czy jest jakas granica poza ktora czlowiek nie ma juz szans dobic do najlepszych?
TSikora: Na zachodzie najlepsi zaczynaja w wieku 6-7 lat. Ja zaczalem w wieku 14 lat.
~Misha: Czy wiadomo jakie plany po olimpiadzie ma trener Bondaruk i pani Bielowa? Czy zostana nadal trenerami kadry olimpijskiej w naszym kraju?
TSikora: To zalezy od wyniku, od nich i od PZB.
Pawel Nosalski: Czy laczenie zawodow biegowych i biathlonowych ma sens?
TSikora: Jezeli ktos czuje sie dobrym biegaczem to zawody biegowe moga byc dobrym przygotowaniem do startow w biathlonie.
~marek81: Pytanie troche z innej beczki, na kogo glosowal Pan podczas wczorajszych wyborow?
TSikora: na Donalda
~Re: Liv Grete i Raphael Poiree w szczegolnosci Liv miala duze rozterki podczas sezonu 2005/2006, czy panstwo Poiree, ktorzy sa bardzo ambitni zrobia taka furore na IO w Turynie tak jak na MS w Oberhof?
TSikora: Bedzie im bardzo ciezko, poniewaz na ostatnim obozie trenowalismy razem z Bjoerndalenem i jego przygotowanie juz w tym czasie jest rewelacyjne.
~deynna Co pan sadzi o sztafetach mieszanych? Szansa dla dyscypliny czy glupi wybryk?
TSikora: Dla nas ta sztafeta jest duza szansa.
~Redd: Jakiego rodzaju muzyki Pan slucha?
TSikora: Praktycznie kazdej. Odpada jazz.
~stach: Czy po nieudanym strzelaniu podswiadomie odpuszcza sie bieg?
TSikora: W moim przypadku bardzo rzadko, zazwyczaj jest chec jak najszybciej odrobic stracony czas.
mikiw: Czy kiedys zobaczymy polska miejscowosc w zawodach PS?
TSikora: Bardzo bym chcial, ale to juz na pewno nie za mojej kariery.
~biathlonintlpl: Czym chcialby sie Pan zajmowac po zakonczeniu kariery?
TSikora: Na pewno chcialbym pracowac z mlodzieza, ale mam tez inne plany bardziej zwiazane z wiekszym pobytem w domu.
ppp_amica: Kogo uwazasz za najlepszego biathloniste w historii?
_pawe____: Kto wedlug ciebie zasluguje na miano najlepszego biathlonisty w historii?
TSikora: Zdecydowanie Ole Einar Bjoerndalen.
~g: Twoim zdaniem ile medali bedzie mial Bjoerndalen po olimpiadzie?
TSikora: Ciezko powiedziec, ale mysle, ze w Turynie nie zdobedzie indywidualnie wiecej niz dwa.
~Flux: Jaki gatunek filmow lubi pan najbardziej?
TSikora: Bardzo rzadko ogladam filmy, ale najbardziej lubie sensacyjne.
~zajcx: W skali do 1 do 6 na ile sadzi Pan, ze jest przygotowany na nowy sezon?
TSikora: W tym czasie ciezko jest ocenic na jakim poziomie jest sie obecnie. Na takie pytanie bede mogl odpowiedziec za miesiac.
~Mariano: Z pewnoscia trenuje pan juz biathlon od bardzo dawna. Przypuszczam, ze nawet od czasow szkoly, czy ciezko bylo polaczyc te szkole - nauke ze sportem?
TSikora: Najciezej jest polaczyc studiowanie z biathlonem, glownie z powodu wyjazdow. W poprzednich szkolach nie bylo z tym duzego problemu.
~MarcinSkowronUKSLiderKatowice: Czy w tym sezonie rowniez wezmie Pan udzial w takich zawodach jak rok temu na Arena AufSchalke?
TSikora: Bardzo bym chcial, ale decyzje podejme dopiero po pierwszym pucharze.
~Re: A z kim w parze?
TSikora: Oczywiscie z Magda Gwizdon.
~Re: Czy w pana przypadku z biathlonu da sie dobrze zyc? Nie jest pan Bjoerdalenem czy Poiree, ale zajales kilka miejsc premiowanych pieniedzmi. Ponoc postawiles niedawno nowy dom?!
TSikora: Od trzech lat nie moge narzekac, choc nie sa to ogromne pieniadze.
~MarcinSkowronUKSLiderKatowice: Jak maja sie stosunki w kadrze pomiedzy zawodnikami mlodszymi, a tymi starszymi?
TSikora: Najstarsi jestesmy Wiesiek (Ziemianin – przyp. red.) i ja, ale czujemy sie najmlodziej, wiec nie ma zadnych problemow
~Pio: Czy sport nie przeszkadza Ci w zyciu rodzinnym?
~miecio: Jakie ma pan lekarstwo na rozstanie z zona?
TSikora: Oczywiscie chcialbym byc o wiele wiecej z rodzina, ale taki jest sport. Najciezej jest na wyjazdach latem, w zimie jest o wiele latwiej, bo zyje sie startami.
~biathlonintlpl: Czy podczas zgrupowan udaje sie Panu znalezc wolny czas na surfowanie po internecie?
TSikora: Jezeli jest taka mozliwosc to tak, ale bardzo czesto jestesmy odcieci od cywilizacji.
~deynna: Czy sledzi pan miedzynarodowe wyniki juniorow? Kogo uwaza pan za material na gwiazde wielkiego formatu?
TSikora: Bardzo rzadko mamy stycznosc z juniorami - dlatego nie moge odpowiedziec na to pytanie.
~Kiler13: Jak sie pan relaksuje po ciezkim treningu?
TSikora: Zazwyczaj mamy masaz albo gra na komputerze.
~szczupak: Jak Pan mysli ile jeszcze czasu bedzie trenowal Wieslaw Ziemianin?
TSikora: Mysle, ze jezeli ten sezon bedzie dla niego udany to zostanie na nastepny.
_pawe____: Jakie znasz jezyki obce?
TSikora: Zdecydowanie najlepiej rosyjski, a jezeli jest potrzebny niemiecki to tez dam rade
~szczupak: Czy kiedys skonczy sie niemiecko – norwesko – francusko – rosyjska dominacja na arenach swiatowych?
TSikora: Te ekipy maja najlepsze zaplecze i najlepsze warunki treningowe, dlatego mysle, ze zawsze beda potegami.
~matti: Ile zamierza pan kontynuowac kariere Moze do Vancouver!
TSikora: Do Vancouver zdecydowanie nie, a jak dlugo zobaczymy po Turynie.
~Makumba: Jaka jest pana opinia o dzialalnosci komisji zawodniczej przy IBU?
TSikora: Nie mialem z nia jeszcze stycznosci dlatego nie moge ocenic.
~Flux: Twoja ulubiona ksiazka to?
TSikora: ,,Cyfrowa Twierdza"
~g: czy Olena Zubrilowa znow trenuje z Polakami?
TSikora: Czasami
~szczupak: Czy w kadrze obowiazuja jakies ostre rygory?
TSikora: W kadrze kazdy zawodnik wie co moze, a czego nie moze. Szczegolnych rygorow nie ma.
~Re: Doping to czesc sportu, nie powinno sie o tym rozmawiac, bo to psuje obraz dyscypliny, lecz trzeba zaznaczyc, ze w biathlonie bylo kilka wpadek dopingowych. Jak myslisz, czy w biathlonie doping istnieje w sposob znaczacy, czy raczej nie ?
TSikora: W skali swiatowej biathlon jest bardzo czysta dyscyplina. Swiadczy o tym bardzo mala liczba przylapanych zawodnikow. Kontrole sa bardzo czeste, dlatego mysle, ze biathlon jest jednak czysta dyscyplina.
~matti: Co jest pana celem na igrzyska w Turynie?
TSikora: Nie powiem.
emiltSOQ: Jaka byla najzabawniejsza sytuacja ktora sie zdarzyla panu na trasie?
TSikora: Byla sytuacja kiedy Czepikow na trasie zgubil kija, a inny zawodnik chcial mu go podac i zaczeli nawzajem sobie wyrywac kijki
~krzysiek16: Zycze udanego sezonu... Mam pytanko: Czy corka pojdzie w slady ojca?
TSikora: Chcialbym zeby byla w sporcie, lecz nie w biathlonie, poniewaz dla dziewczyny jest to zbyt ciezka dyscyplina.
~szczupak: jak Pan ocenia strone www.biathlon.pl?
TSikora: Dowiedzialem sie o niej od Michala Piechy Bardzo czesto na nia wchodze. Jest bardzo aktualna – dlatego ja lubie
emiltSOQ: Takie pytanie na koniec jak Panu podobal sie czat z nami?
TSikora: Bardzo i mam nadzieje, ze kiedys powtorzymy go po sezonie.
~g: Zyczymy panie Tomku zdrowia i powodzenia we wszystkim
TSikora: Dziekuje za wszystkie zyczenia!

Do góry
#450056 - 20/11/2005 18:28 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
pixies Offline

Ze względu na fatalne warunki pogodowe (brak śniegu) zawody w Ostersund zostały jednak przesunięte. Początek zawodów został zaplanowany na 26 listopada .
Tym samym władze IBU wycofały się z wcześniejszej decyzji, aby pierwsze zawody przenieść do Idre.

Aktualny plan zawodów :

sobota - sprinty k. i m.
niedziela - biegi na dochodzenie
wtorek - sztafety

Z tego samego powodu (brak sniegu) nie odbyły się zawody Pucharu Europy zaplanowane w Ostersund na początku listopada.

Do góry
#450057 - 20/11/2005 19:42 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
tomo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/12/2004
Ehh nie mogę się już doczekać...

Do góry
#450058 - 20/11/2005 22:09 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/06/2003
no to sezon zbliza sie wielkimi krokami!! NARESZCIE!!Dobrze, ze na ten tydzien zapowiadaja opady sniegu!
Plan na wekeend dosc ciekawy i jestem ciekaw jak spisza sie zawodnicy. Z pewnoscia licze na dobry start Sikory, mocny w biegu, jesli dobrze pojdzie strzelanie na lezaco miejsce w czolowce jak najbardziej.
Jestem ciekaw, jak forma pozostalych zawodnikow, nie zdziwie sie jak na poczatku bedziemy swiadkami conajmnniej dziwnych jak dla Nas wynikow. Z pewnoscia forma bedzie zwyzkowa, ale cholera wie jaki tok przygotowan wybrali dani zawodnicy i jak zaprezentuja sie na poczatku Pucharu Swiata.
Szkoda, ze najprawdopodobniej nie wystapi Fischer bo bylem ciekaw jak zaprezentuje sie na poczatku sezonu.
W Szwecji ciekawa mamy trase i licze na dobre zawody z rownymi dla kazdego warunkami atmosferycznymi... niech wygra NAJLEPSZY!!
Pozdrawiam

Do góry
#450059 - 21/11/2005 09:19 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
_Carola_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/07/2002
hagi , podstawowe pytanie skąd info o tym że tomeq jest mocny w biegu , ,nie mówie juz o strzelaniu??
czytałem wywiad z tomkiem , gdzie powiedział między innymi, że jest delikatnie zły bo złozył zamówienie do związku na nowy karabinek którego nie dostał (chodzi tutaj o sama lufe o ile sie nie myle) i ze teraz juz nie ma sensu na experymenty i będzie strzelał na starej , bo do nowej musialby sie przyzwyczajac ponad miesiac moze nawet dwa i sezon bylby stracony, oraz ze szybkosciowo wydaje mu sie ze jest raczej kiepsko przygotowany, ale ma nadzieje ze uda mu sie jakos wejsc w sezon tez mial tutaj jakies problemy z przygotowaniami o ile dobrze pamietam

a oto i ten wywiad

Zawodnik Dynamitu Chorzów, wraz z resztą polskiej reprezentacji, kończy właśnie zgrupowanie w fińskim Muonio. W weekend Polaków czeka jeszcze jeden kontrolny występ, a już w poniedziałek przenoszą się do szwedzkiego Idre, gdzie rozegrane będą pierwsze biegi o Puchar Świata.

- Początki są dla mnie zawsze ciężkie. Przede wszystkim, chciałbym wypaść zdecydowanie lepiej biegowo niż w zeszłym roku., dlatego teraz mieliśmy więcej treningów szybkościowych. Ważne także, aby utrzymać skuteczność strzelecką z poprzedniego sezonu - powiedział Sikora na łamach "Przeglądu Sportowego".

- W grudniu startujemy we wszystkich zawodach. Co do stycznia, to już decyzje będą podejmowane na bieżąco. Tak, by nikomu nie zabrakło świeżości w najważniejszym momencie - dodał polski biathlonista.

- W trakcie przygotowań największym problemem były złe warunki śniegowe. Dostałem dziewięć par nowych nart i nawet nie miałem jak ich objeździć. Szkoda tylko, że nie dostałem nowej lufy. Dotychczasowa z roku na rok jest coraz gorsza i miałem otrzymać lżejszą. Niestety, nic z tego nie wyszło i jestem skazany na tą, którą mam. Bo zmiana w trakcie sezonu jest zbyt ryzykowna. Trzeba się bowiem przyzwyczaić do lufy i do przeładowania. A do tego potrzebny jest miesiąc, dwa - stwierdził Sikora.

więc skąd twoje infa o jego formie ................??

Do góry
#450060 - 21/11/2005 15:26 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

Czesc Carola
Info o formie Sikory wyczytalem na zagranicznym serwisie niecale dwa tygodnie temu, ale niestety linka nie pamietam, wiem ze byly tam wywiady kilkunastu biathlonistow i krotki opis obecenj dyspozycji i przygotowan do sezonu. I Tomek stwierdzil, ze biegowo dobrxze sie czuje, ze dosc obficie trenowal.
Sam wywiad co wkleiles jakos nie przedstawia nam tego co napisales, ze Sikora jest kiepsko przygotwany. Pisze tylko tyle, ze chcialby wypasc lepieg biegowo niz rok temu, a co za tym idzie musi byc mocny, bo rok temu w biegu juz bylo dobrze a biorac pod uwage, ze duza uwage przywiazal przed sezonem wlasnie do biegu to w tym roku bieg moze byc jego naprawde mocna strona, wiec nie wiem czemu te zapytanie Carola.
A kompletnie nie wiem, o co Ci chodzi ze strzelaniem... Te twoje stwierdzenie na poczatku postu jakos kompletnie do mnie nie dochodzi. Sikora wg Ciebie jest slabiutki w strzelaniu????hmm jakos nie przypominam sobie kiedy mu strzelanuie nawalalo mocno. Czasami sie zdarzalo, ale to nie maszyna i bledy zawsze sa i beda. Rozumiem, ze przez "pudla" odebral sobie w tamtym sezonie miejsca na podium, ale to nie znaczy ze strzelanie ma slabe!! Poczatek sezonu zawsze ma dobry jesli chodzi o strzelanie i tego bede sie trzymal!! I nie powiesz mi, lezace ma lepsze od strzelania stojacego.
A problemy z lufą hmm jakos mnie nie przerazaja, wazne ze Tomek trenowal na starym karabinie i nie powinno byc zle.
Wiec Carola jakos widze na poczatku dosc negatywnie podchodzisz do formy Sikory, a ja wrecz przciwnie. Sam artykul troszke zle odebrales bo jakos nie moge sie doczytac tych informacji gdzie jest ukazany brak formy biegowy jak i strzelecki.
Pozdrawiam

Do góry
#450061 - 21/11/2005 20:27 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
pixies Offline

Wyniki zawodów przedsezonowych :

Kiruna - 8 listopada. Rozegrano zawody testowe, panie startowały na dystansie 13 km, a panowie na 15,5 km z czterema strzelaniami. W rywalizacji uczestniczyli głównie reprezentanci gospodarzy, a także Chińczycy, Słowacy i Brytyjczycy.

Wyniki biegu na 13 km kobiet:

1. Anna Carin Olofsson (Szwecja) 39.41.1 s. (2 karne rundy)
2. Marcela Pavkovcekova (Słowacja) +1:57,4 (2)
3. Saskia Santer (Włochy) +2:09,2 (1)
4. Janka Gerekova (Słowacja) +2:32,0 (2)
5. Yingchao Kong (Chiny) +2:36,1 (4)
6. Ann-Maria Nilsson (Szwecja) +2:49,0 (2)
7. Deng Xue (Chiny) +3:01,1 (3)
8. Yin Glao (Chiny) +3:20,1 (5)
9. Liv Kjersti Eikeland (Norwegia) +3:21,2 (4)
10. Heu Yuxia (Chiny) +3:31,0 (3)

Wyniki biegu na 15,5 km mężczyzn:

1. Carl-Johan Bergman (Szwecja) 39.41,1 s. (2 karne rundy)
2. Matthias Nilsson (Szwecja) +1:39,6 (2)
3. Pavel Hurajt (Słowacja) +1:45,5 (3)
4. Bjorn Ferry (Szwecja) +1:58,5 (4)
5. David Ekholm (Norwegia) +2:33,1 (5)
6. Marc Walker (Wielka Brytnia) +3:01,8 (4)
7. Zhang Chengye (Chiny) +4:32,2 (5)
8. Tom Clemens (Wielka Brytnia) +5:20,7 (3)
9. Lee Jackson (Wielka Brytnia) +5:27,5 (5)
10. Magnus Johansson (Szwecja) +5:49,1 (10)

Muoniu 12-13 listopada. Odbyły się zawody kontrole - sprint i pościgowe. W sprincie panowie biegali 8, a panie 6,6 km. Zwracam uwagę na świetną postawę Niemek, które na sześć pierwszych miejsc zajęły pięć.
Mała uwaga : w zawodach brali udział reprezentanci Rosji, jednak warto zauważyć, że Pyleva, Ishmuratova, Rozkhov i Krouglov pracuja indywidualnym tokiem treningowym i dołączą do ekipy dopiero 21 listopada

Wyniki biegu na 8 km mężczyzn:

1. Iwan Czerezow (Rosja) 23:16,0 (1 karna runda)
2. Alexander Os (Norwegia) +2,7 (1)
3. Filip Szulman (Rosja) +15,8 (1)
4. Tomasz Sikora (Polska) +16,5 (2)
5. Alexei Korobielnikow (Ukraina) +28,4 (2)
6. Sergiej Konowałow (Rosja) +31,4 (1)
7. Paweł Rostowcew (Rosja) +32,3 (2)
8. Andriej Deryzemlya (Ukraina) +45,8 (2)
9. Mika Kaljunen (Finlandia) +50,5 (0)
10. Oleksander Bilanenko (Ukraina) +58,0 (2)
...
13. Wiesław Ziemianin (Polska) +1:01,4 (2)
...
18. Michał Piecha (Polska) +1:34,0 (1)
19. Grzegosz Bodziana (Polska) +1:35,4 (1)

Wyniki biegu na 6,6 km kobiet:

1. Katrin Apel (Niemcy) 22:37,4 (1 karna runda)
2. Julia Makarowa (Rosja) +5,5 (0)
3. Andrea Henkel (Niemcy) +6,1 (2)
4. Katja Beer (Niemcy) +6,2 (0)
5. Martina Glagow (Niemcy) +7,4 (1)
6. Simone Denkinger (Niemcy) +18,6 (2)
7. Anna Bogali (Rosja) +19,8 (2)
8. Magdalena Gwizdoń (Polska) +22,8 (2)
9. Kaisa Makerainen (Finlandia) +31,8 1
10. Olga Zajcewa (Rosja) +32,1 (1)
...
19. Krystyna Pałka (Polska) +1:12,3 (2)
...
22. Magdalena Nykiel (Polska) +1:31,7 (3)
...
24. Magdalena Grzywa (Polska) +1.52,2 (2)
...
28. Katarzyna Ponikwia (Polska) +2:16,8 (2)

Biegi pościgowe.Sikora awansował na trzecią pozycję z czwartej zajmowanej po sprincie. Także Gwizdoń ponownie potwierdziła dobrą dyspozycję u progu sezonu awansując o cztery pozycje i plasując się tuż za podium na czwartym miejscu. Godny odnotowania jest wynik strzelecki Magdaleny Nykiel, która w czterech próbach tylko raz nie trafiła i zajęła niezłe dziewiąte miejsce.

Po raz kolejny bardzo dobrze spisały się Niemki, które zajęły trzy pierwsze pozycje. Fatalnie natomiast wypadła triumfatorka sprintu Katrin Apel, która chybiała aż pięciokrotnie co dało jej dopiero dziesiąte miejsce.

Wyniki biegu na 20 km mężczyzn:

1. Maxim Czudow (Rosja) 40.09,1 sek. (1 karna runda)
2. Janno Prants (Estonia) +7,0 (0)
3. Tomasz Sikora (Polska) +31,9 (2)
4. Iwan Czerezow (Rosja) +36,9 (3)
5. Alexander Os (Norwegia) +46,0 (6)
6. Filip Szulman (Rosja) +51,3 (3)
7. Paavo Puurunen (Finlanda) +1.37,4 (5)
8. Timo Antila (Finlandia) +1.44,9 (4)
9. Paweł Rostowcew (Rosja) +1.49,7 (5)
10. Jouni Kinnunen (Finlandia) +2.03,4 (2)
...
16. Wiesław Ziemianin (Polska) +2.30,7 (2)
...
27. Grzegorz Bodziana (Polska) +4.29,5 (6)

Wyniki biegu na 15 km kobiet:

1. Kati Wilhelm (Niemcy) 37.42,2 (1 karna runda)
2. Andrea Henkel (Niemcy) +13,9 (2)
3. Martina Glagow (Niemcy) +38,3 (1)
4. Magdalena Gwizdoń (Polska) +1.03,5 (3)
5. Uljana Denisowa (Rosja) +1.04,4 (3)
6. Natalia Sokołowa (Rosja) +1.15,3 (3)
7. Simone Denkinger (Niemcy) +1.32,4 (4)
8. Jenny Adler (Niemcy) +1.36,4 (0)
9. Magdalena Nykiel (Polska) +1.38,9 (1)
10. Katrin Apel (Niemcy) +1.39,3 (5)
...
16. Magdalena Grzywa (Polska) +3.25,7 (7)
...
23. Katarzyna Ponikwia (Polska) +5.14,5 (6)

Chrono de Bessans - 12 listopada. Odbyły się zawody testowe, w których wystąpiła cała kobieca kadra francuska.
Wyniki biegu na 11 km:

1. Delphine Perretto 31:20 s. (0 karnych rund)
2. Florence Baverel-Robert +6 (1)
3. Sandrine Bailly +43 (4)
4. Julie Carraz +2:12 (2)
5. Pauline Jacquin +2:34 (3)
6. Sylvie Becaert +3:00 (3)
7. Christelle Gros +3:27 (6)
8. Anne-Laure Mignerey +7:05 (9)

W zawodach rozgrywanych w Norwegii (Beitostolen) kapitalną formę prezentuje OEB. Wygrał wszystko, a w sprincie nad Poiree miał 20 sek przewagi pomimo jednej karnej rundy więcej.
Z kolei u pań bez problemu wygrywała Tjoerhom

OEB zrezygnował ze startów w narciarstwie biegowym w nadchodzącym sezonie. Norweg chce się skoncentrować wyłącznie na biathlonie i w szczególności dobrze wypaść w Turynie. Jego kolega z reprezentacji Lars Berger będzie próbował swoich sił zarówno w narc. biegowym jak i biathlonie.

Ciągle nie jest wiadomo, którzy reprezentanci Norwegii wezmą udział w pierwszych konkursach PŚ. Najprawdopodobniej będą to Ci sami zawodnicy, którzy startowali w ubiegłym sezonie, czyli: Frode Andresen, Lars Berger, Ole Einar Bjoerndalen, Stian Eckhoff, Egil Gjelland, Halvard Hanevold, Alexander Os i Anstein Mykland. Jeśli chodzi o drużynę żeńską, sytuacja jest podobna. Miejsce w składzie mają zapewnione: Tora Berger, Ann Kristin Flatland, Gro Marit Istad Kristiansen, Liv Grete Poiree i Linda Tjoerhom. Do zespołu wraca też Gunn Margit Andreassen, która miała roczną przerwę w startach z powodu ciąży.

pozd

Do góry
#450062 - 22/11/2005 08:33 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
Sensej Offline
old hand

Meldunek: 04/10/2003
Widać, że Tomek ma dobra forme biegowa ale znow chyba kosztem strzelania :-( ale to lepiej bo predzej sie pomili mniej razy niz odziwo szybciej pobiegnie :P

Do góry
#450063 - 22/11/2005 11:32 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
forty Online   karty

Meldunek: 14/05/2001
tomek,biegł w ub.tygodniu (chyba w ub.)na 15km,gdzie był szybszy od Kręzoloka i Kreczmera

Do góry
#450064 - 23/11/2005 22:40 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
tomo Offline
Carpal Tunnel

Kadra polskich biatlonistów, która od blisko miesiąca przebywała na zgrupowaniu w fińskim Munio pojechała dziś do Oestersund, gdzie jutro mają zostać otwarte trasy, a wiec będzie można trenować. - Forma jest zadowalająca, a w przypadku Magdaleny Gwizdoń i Tomasza Sikory można powiedzieć "powyżej oczekiwań" – ocenia prezes Polskiego Związku Biatlonu Krzysztof Lewicki.

- W Muonio prześladowały nas trochę drobne przeziębienia, ale wynikało to raczej ze zmiany klimatu. Przebywała tam cała światowa czołówka i na zawodach kontrolnych, które wraz z kolegami z innych ekip sobie organizowaliśmy, wypadliśmy zupełnie dobrze. Forma jest więc zadowalająca, a w przypadku Magdaleny Gwizdoń i Tomasza Sikory można powiedzieć "powyżej oczekiwań". Nie wiemy jeszcze jaki będzie skład sztafet, zarówno męskiej jak i żeńskiej. To się prawdopodobnie ustali po pierwszych zawodach w Oestersund. Forma to jedno, a dyspozycja psychiczna drugie. Na zawodach w stresie, rywalizacja przebiega inaczej niż na treningach.

W Pucharze Świata na pewno będziemy widoczni, ale podchodzimy do tych startów spokojnie, szykując szczyt formy na najważniejszą imprezę sezonu – olimpiadę. W Turynie będziemy walczyć o punkty, o medalach nie chcę mówić, żeby nie zapeszyć – zakończył prezes.

Do góry
#450065 - 24/11/2005 19:06 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

Weekenendowe zawody bez Grossa, Fischera i Greisa
Szkoda, chciałem zobaczyc jak Niemcy zaprezentuja sie na poczatku sezonu, narazie szlifuja forme w Alpach, trzeba poczekac do nastrepnego weekendu
PS Sikora w ostatnich treningach kontrolnych dobre wystepy jak i dobre strzelanie, z tego elementu jest zadowolony. W biegu mial jeszcze rezerwe wiec o forme Tomka jak narazie jestem spokojny

Do góry
#450066 - 24/11/2005 20:46 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
pixies Offline

Pytanie na marginesie :

gra ktoś z Was w Mistrzostwach Świata Kibiców ?

Do góry
#450067 - 24/11/2005 20:51 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
pixies Offline

Quote:

Weekenendowe zawody bez Grossa, Fischera i Greisa
Quote:

I bez Bergera

Do góry
#450068 - 24/11/2005 21:03 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Pytanie na marginesie :

gra ktoś z Was w Mistrzostwach Świata Kibiców ?

jak mozesz odezwij sie do mnie w tej sprawie numer gg zostawie na privie
\Pozdrawiam

Do góry
#450069 - 25/11/2005 07:22 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
dawid121 Offline
addict

Meldunek: 14/04/2004
o co chodzi z Mistrzostwami Świata Kibiców?

Do góry
#450070 - 25/11/2005 18:55 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
pixies Offline

Quote:

o co chodzi z Mistrzostwami Świata Kibiców?

Jest to zabawa "w typowanie" wyników w poszczególnym zawodach. Zasady są bardzo podobne do znanego zapewne wielu forumowiczom konkursu GW "Wygraj Ligę" czy "Piłkarzyki".

Regulamin Mistrzostw Świata Fanów / Międzynarodowe zawody dla kibiców biatlonowych /

Informacje ogólne
Zawody składają się z 6-ciu etapów (Oestersund, Hochfilzen, Orsblie, Oberhof, Ruhpolding, Anterselva) oraz finału dla najlepszych zawodników (Turyn). Każdy z sześciu etapów eliminacyjnych stanowi oddzielne zawody, także możecie dołączyć do zabawy w każdej chwili przed rozpoczęciem kolejnej rundy. Wszyscy gracze zostaną podzieleni na grupy w zależności od miejsca urodzenia (aby gra była bardziej komfortowa). Liczba grup zależy od ilości zgłoszonych zawodników (maksymalnie 80-ciu zawodników w jednej grupie). 5-ciu najlepszych zawodników z każdej grupy po każdym etapie zakwalifikuje się do zawodów finałowych. Także 5-ciu najlepszych zawodników w klasyfikacji generalnej po 6-ciu etapach, którym nie udało się wcześniej zakwalifikować ponieważ zajmowali miejsca poza czołowymi 5-kami po każdym etapie awansuje do finału. Zawodnicy, którzy wygrali mistrzostwa w latach poprzednich mają możliwość otrzymania dzikiej karty do zawodów finałowych, jeśli nie zakwalifikują się wcześniej. Zwycięzca zawodów finałowych otrzyma specjalną nagrodę.

Jeśli chcesz uczestniczyć w zawodach musisz się zarejestrować najpierw na forum www.rbu-biathlon.ru (link : http://rbu-biathlon.ru/forum/index.php?sid=061c539aabe3f3c58b5bbb4fca8547b5 ) , a następnie wypełniając krótki formularz (Twoja ksywka, Hasło, Kraj, Miasto tylko dla graczy z Rosji!, e-mail) (dane pozostaną w rękach organizatorów i nie będą rozpowszechniane) (link : http://rbu-biathlon.ru/index.php?option=com_game&task=register&Itemid=65&game_lang=pol )zarejestrować się do zabawy. Możesz zarejestrować się tylko raz. Sprawdzane są adresy IP wszystkich uczestników i usuwani gracze, którzy mają te same IP.

Twoja drużyna

„Cena” każdego z zawodników, wyrażona jest w liczbie. Lista cen jakie musisz „zapłacić” za każdego zawodnika będzie opublikowana przed pierwszymi zawodami i potem odświeżana przed każdym następnym etapem. Cena zawodników będzie rosła i malała w zależności od ich predyspozycji w prawdziwym zawodach z cyklu Pucharu Świata oraz ich popularności wśród zawodników uczestniczących w naszych mistrzostwach. Przed każdym etapem otrzymujesz „600” punktów. Za te punkty wybierasz sobie 6-ciu biatlonistów (3 kobiety, 3 mężczyzn) na te zawody. Twoja drużyna bierze udział we wszystkich konkurencjach jakie odbywają się na danych zawodach z wyjątkiem sztafet. W razie gdybyś z jakiegoś powodu nie wybrał nowej drużyny na następny etap, możesz wystartować ze swoją starą ekipą, jednak pod warunkiem, że cena twoich zawodników według nowej listy dla tego etapu nie przekroczyła liczby przydzielonych ci punktów „600”. W przeciwnym razie będziesz zdyskwalifikowany na tym etapie. Możesz także „kupić” zawodnika na 2 lub 3 etapy ale będzie on kosztował wtedy nieco więcej. Typy można podawać do godziny 10.00 czasu polskiego w dniu rozpoczęcia każdych zawodów.

Wyniki

Wynik Twojej drużyny jest liczony po każdej konkurencji jako zsumowanie czasów najlepszych 4-terech zawodników z twojej drużyny (2 kobiety, 2 mężczyzn) tak jak w rzeczywistych sztafetach mieszanych. Jeśli dwoje z zawodników lub zawodniczek zostanie zdyskwalifikowanych lub nie przystąpi do rzeczywistych zawodów twoja drużyna także zostanie zdyskwalifikowana w tej konkurencji. Zwycięzcą etapu zostanie gracz, którego drużyna uzyska najszybszy czas. Zawodnicy z miejsc od 1-szego do 30-tego po każdej konkurencji otrzymują punkty do klasyfikacji generalnej naszych mistrzostw według systemu obowiązującego na zawodach Pucharu Świata. Jak jest napisane na wstępie najlepsza 5-tka z każdej grupy awansuje do zawodów finałowych, które odbędą się w czasie Igrzysk Olimpijskich.

Mozna tez poczytać tutaj : http://rbu-biathlon.ru/index.php?option=com_game&task=showRules&Itemid=65&game_lang=pol

Zapraszam Wszystkich, którzy lubią biathlon/zabawę/rywalizację - czasu jest niewiele, bo typy na Ostersund trzeba podać najpóxniej jutro do 10.00. Aktualnie zarejestrowało się ponad 20 osób z Polski. W ubiegłym roku nagrodami były m.in. autograf O.Zajcewej oraz plecaki z motywami biathlonowymi. W tym roku będzie zapewne podobnie, dodatkowo pieczę nad konkursem objęła Rosyjska Federacja Biathlonu.

Inny konkurs organizuje również serwis olimpik.pl. Link : http://www.olimpik.pl/index.php/1/show/5194

Oczywiście równiez zapraszam

pozd

Do góry
#450071 - 25/11/2005 19:28 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
tomo Offline
Carpal Tunnel

W obu konkursach uczestniczę - na Olimpiku już od jakiegoś czasu, jeśli chodzi o ten drugi to będzie mój debiut.

Panowie, a może sami sobie na forum zorganizujemy jakiś konkursik biathlonowy? Coś w stylu konkursu Formuły 1, w którym miałem przyjemność wziąć udział w ostatnim sezonie? Tzn. podajemy określoną liczbę typów na każdą konkurencję (każdy typ to singiel) z prawdziwymi kursami, jakie można wyhaczyć u buków? No i zgodnie z tym co potem wydarzy się na trasach biathlonowych będziemy je rozliczać na zasadzie, (że typ trafiony po kursie 1.5 to +50 punktów, po kursie 2.0 to +100 punktów no a typy nietrafione to -100 punktów).
Oczywiście to tylko propozycja formy, jaką ów konkurs mógłby przybrać, wariantów jest wiele i zależą one tylko i wyłącznie od osób które zechciałyby w takiej zabawie wziąć udział.
Konkurs mógłby być typowo rekreacyjny bądź też opiewać na jakąś sumę, kóra uprzednio zdeponowana by została przez każdego u jednego z uczestników, ot choćby takie 50zł. wystarczy 5 chętnych i już zwycięzca zgarnia w marcu 250zł - zawsze coś. Oczywiście to też tylko propozycja.
Czekam na opinie i ewentualne zgłoszenia, zeby to wszystko miało jakiś sens potrzeba przynajmniej z pięcioro chętnych.
Start sezonu już jutro więc czas jest tu niezwykle ważny!!!

Do góry
#450072 - 25/11/2005 19:31 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

bardzo dobry pomysl tomo. Bardzo chetnie bym wszedl w to. Ogolnie jestem za tym aby grac bez pieniedzy bo zapewne znajdzie sie malo chetnych, a mi bardziej zalezy na wiekszej rywalizacji niz na wygranych pieniadzach.
Formula konkursu odpowiada mi i moze byc ciekawie
Chetnie bym sie pobawil
To juz jest nas dwoch...:)

Do góry
#450073 - 25/11/2005 19:37 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Meldunek: 02/04/2004
Witam,
no w końcu startuje biathlon
Kursy i zdarzenia z Expekt :

10.40 Kto lepszy in 10 km Sprint Men, Östersund (SWE)

Frode Andresen - Chengye Zhang @ 1,5 8/10
Norweg mimo jego fatalnego strzelania nie powinien mieć problemów z mało znanym Chińczzykiem [z tego kraju lepsze są biathlonistki - w szczególności jedna]. Wiadomo nie od dziś że Frode to wytrawny biegacz, jeden z najlepszych i z 3 pudła to dla niego chleb powszedni. Przyznam szczerze że pierwszy raz widzę jakiegoś Chińczyka wystawionego przez bukmachera.

Andreas Birnbacher - Vincent Defrasne @ 1,6 7/10
Tak jak Andresen, Francuz jest bardzo dobrym biegaczem i w potyczce z Niemcem powinien sobie spokojnie poradzić. Liczę na dobre przygotowania Francuza - oby tylko nie zaczął od fatalnego występu, tak jak rok czy 2 lata temu.

Egil Gjelland - Tomasz Sikora @ 2,05 5/10
Liczę na Tomka ! Biega świetnie, strzela przeciętnie. Norweg strzela bardzo dobrze, słabo biegał. Mam nadzieję, że Sikora pokaże co najmniej taką dyspozycję jaką złapał rok temu ! A kurs jest wart postawienia na naszego rodaka. Sam trenere mówił że Siokora i Gwizdoń prezentują się lepiej niż oczekiwał. Oby tylko utrzymali formę , a po Małyszu i skokach będziemy mieć biathlon !

No i mimowszystko warto chyba postawić na zwycięstwo Ole Einara Bjoerndalena. Chociaż biathlon jest tak specyficzny że zwycięzców zawsze jest kilku.

pozdrawiam,
ojro

Do góry
#450074 - 25/11/2005 19:43 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
tomo Offline
Carpal Tunnel

Dla mnie to czy gramy z kasą czy za kasę jest kwestią obojętną, sępem nie jestem a że biathlon lubię to z chęcią mogę się pobawić i dla samej przyjemności.

Żeby nie robić wszystkiego na łapu-capu to jeśli chętni się znajdą to całą zabawę zaczniemy od zawodów w Hochfilzen a najrozsądniejsza liczba typów na każdą konkurencję to według mnie 3.

Czekam na opinie...

Do góry
#450075 - 25/11/2005 19:43 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

Ojro oj uwazalbym na tego hinczyka. Rok temu juz na poczatku sezonu dobrze sie spisywal i akurat sprint to jesgo najlepszy dystans. Dosc dobry bieg i jesli nie bedzie sie spieszyl na strzelnicy to jest w stanie Norwega pokonac bo wiadomo, ze Frode strzelanie ma slabiutkie. Napewno nie gralbym za 8/10 i to na poczatku sezonu, za duzo do stracenia a typ tak oczywisty jak go przedstawiles napewno nie jest
Do pozostalych typow nie mam zadnych przeciwskazan
Pozdrawiam i zycze powodzenia

Do góry
#450076 - 25/11/2005 20:01 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Heh..no dobra Chińczyk pokazał się na sprincie i nic poza tym. Wierzę że Frode będzie chciał znaleźć się minimum w pierwszej trójce. Oby tylko nie zawalił strzelania...

p.s. przegladalem sobie strony www zawodnikow. Ciekawe ze OEB ma stronę po norwesku i ...niemiecku. Hmm...chyba faktycznie jest duzo kibiców z Niemiec i Austrii.

Co do konkursu to możemy wystartować. Oby tylko kursy podawane były najpóźniej 23.00 dnia poprzedniego.

Do góry
#450077 - 25/11/2005 20:03 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
tomo Offline
Carpal Tunnel

26.11.2005 - Ostersund - sprint (M)

Ole Einar Bjoerndalen
- Raphael Poiree @1.50 6.5/10

Pojedynek dwóch najlepszych i najbardziej utytułowanych biathlonistów ostatnich lat. Tym razem jednak na emocjonującą walkę tej dwójki specjalnie bym nie liczył, ponieważ ich forma jest diametralnie różna. Występy przedsezonowe pokazały jak silny jest Ole i jak daleko Francuzowi do jego formy. Norweg jest wyraźnie lepszy w obu składowych biathlonowego rzemiosła. Nie dość, że o wiele szybciej biega to i strzelanie wygląda u niego lepiej niż u Poiree, który zdaje się mieć z tym elementem pewne problemy. Nawet jeśli Ole ustrzeliłby o jedno pudło więcej od Poiree to i tak bez problemów powinien znaleźć się na mecie przed nim.
Oczywiście Ole Einar Bjoerndalen jest jutro megafaworytem do zwycięstwa w sprincie, ale pamiętajmy wszyscy, że biathlon to jeden z bardziej loteryjnych sportów i nigdy do końca nie wiemy jak zawodnicy spiszą się na strzelnicy. Toteż ja nie gram zwycięstwa Olego bo kursy na to zdarzenie wynoszą 1.6-1.65 i są tylko minimalnie wyższe od powyższego a niwe możemy mieć pewności czy nie wyskoczy ktoś z drugiego rzędu albo Andresen czy Berger (ten ostatni akurat jutro nie startuje) umieści jakimś cudem 10 pocisków w tarczy, co przy jednym pudle Bjoerndalena da mu zwycięstwo.

Do góry
#450078 - 25/11/2005 20:13 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
pixies Offline

Zhang nie jest tak do końca nieznanym zawodnikiem. W ubiegłym sezonie był raz na podium (2 w Anterselvie), chyba kilkanaście razy w trzydziestce, 14 na MŚ. Chińczycy mogą być "czarnym koniem" tego sezonu, wszak Panie juz w poprzednim sezonie pokazały sie kilka razy z bardzo dobrej strony. Muszą jednak poprawić strzelanie, bo z tym było bardzo źle. Natomiast Andresen ... wiadomo. W zawodach przedsezonowych było, delikatnie mówiąc, tak sobie. W ekipie norweskiej do końca będzie trwała walka o nominacje olimpijskie, pewniakiem może byc jedynie OEB. To powinno mobilizować Andresena, ale on nie jest zawodnikiem o zbyt mocnej psychice. Przypomnę, iż nie zakwalifikował się do ekipy na MŚ (oczywiście mam na mysli sprint). Trasa w Ostersund powinna odpowiadać Andresenowi, jest trudna technicznie. Jednak nie ruszam tego, przy dwóch pudłach mniej Chińczyk ma szanse wygrać.

I słówko o parze Sikora - Gjelland. Strzelają raczej podobnie (89-85, rok wcześniej 81-83), natomiast nie mogę się zgodzić z tym, że Egil słabiej biega. W poprzednim sezonie w tymże Ostersund Gjelland wygrał z Sikorą mając jedno pudło więcej (Sikora 10/10). W samym biegu wygrał z Sikorą o 23 sek. Tu jednak buki oceniły szanse prawidłowo, zwycięstwo Tomka będzie małą niespodzianką.

POZD

Do góry
#450079 - 25/11/2005 21:32 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
tokara Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 10/03/2005
7401 O.E.BJOERNDALEN-R.POIREE KL1 1,37 --- 2,50 --- --- 26.11 1045 26.11
7402 ECKHOFF-HANEVOLD KL1 1,60 --- 2,00 --- ---
7403 ROŻKOW-CZEPIKOW KL1 1,55 --- 2,10 --- ---
7404 SIKORA-GJELLAND KL1 1,60 --- 2,00 --- ---
7405 KRUGŁOW-DEFRANSE KL1 1,60 --- 2,00 --- ---
7406 R.POIREE-SIKORA KL1 1,27 --- 3,00 --- ---
7407 ROTTMANN-RYŻENKOW KL1 1,70 --- 1,90 --- ---
7408 BERGMAN-WOLF KL1 1,65 --- 1,95 --- ---
7409 HANEVOLD-CZEPIKOW KL1 1,80 --- 1,80 --- ---
7410 DEFRANSE-BERGMAN KL1 1,50 --- 2,20 --- ---

7,5km K OSTERSUND
Nr Nazwa Zdarzenia 1 0 2 10 02 Koniec
sprzedaży Termin
Zdarzenia
7411 S.BAILLY-ZAJCEWA KL1 1,50 --- 2,20 --- --- 26.11 1315 26.11
7412 S.BAILLY-WILHELM KL1 1,60 --- 2,00 --- ---
7413 APEL-HENKEL KL1 1,50 --- 2,20 --- ---
7414 TJORHOM-ISTAD KRISTIANSEN KL1 1,60 --- 2,00 --- ---
7415 PYLIEWA-ZUBRIŁOWA KL1 1,40 --- 2,40 --- ---
7416 L.G.POIREE-X.LIU KL1 1,45 --- 2,30 --- ---
7417 WILHELM-ISZMURATOWA KL1 1,37 --- 2,50 --- ---
7418 GLAGOW-OLOFSSON KL1 1,60 --- 2,00 --- ---
7419 GWIZDOŃ-PONZA KL1 1,60 --- 2,00 --- ---
7420 DISL-TJORHOM KL1 1,45 --- 2,30 --- ---

oto oferta na jtrzejsze zawody z toto mixa za pare minut napisze swoe przemyslenia i typy ale czekam rowniez na wasze typki i opinie

pozdro

Do góry
#450080 - 25/11/2005 21:40 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

Ciezko narazie cokolwiek powiedziec na temat zawodnikow i ich dyspozycji. Wlasnie widze ze totek dal 1.6 na sikorke z Gjlendem hmm ciekawe posuniecie... Bjordalen 1,37 i to u naziemnego niew warto, ja ogolnie sprint poza dwoma betami oleje i zobacze kto w jkaiej formie przyjechal

Do góry
#450081 - 25/11/2005 22:44 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
tokara Offline
Pooh-Bah

naprawde ciezkie pary i wielka niewiadomo ale to co przeanalizowalem to wydaje mi sie pewne:
mezczyzni:
bjoerndalen-poire 1 1.37 nawet jesli ole bedzie mial dwa pudla wiecej to i tak wygra no chyba ze poire zrobil kosmiczny postep podczas tej przerwy w bieganiu ale watpie w to

bergmann-wolf 1 1.60 zagralbym jedyneczke bo bergman u siebie bedzie chcial sie sie pokazac z dobrej strony a wolf to nic specjalnego pewnie beda blisko siebie i wydaje mi sie ze szwed szybciej biega a na strzelnicy prezentuja ten sam poziom

sikora-gjeland zagralbym na pana tomka ale czy gjeland nie bedzie mial jakiegos wyskoku bo ten zawodnik czesto tak ma zaprezentuje cos dobrego a pozniej 3 kolejne zawody slabiutko i znowu ssietna postawa ale chyba zagram na sikore lizce na gora jeden blad na stzrelnicy a to powinno mu dac zwyciestwo nad gjelandem

kobitki:
tjorhom-istad dwie norwezki ja zagram 1 npo kursie 1.60 jakos wydaje mi sie ze tjorhom bedzie lepsza

zastanawiam sie nad zagraniem :
pyleva-zubrilowa 1
disl-tjorhom 1
cco sadzicie o tych typach i mzoe macie cos na oku innego pewnego i dlaczego

Do góry
#450082 - 25/11/2005 23:28 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
tomo Offline
Carpal Tunnel

26.11.2005 - Ostersund - Sprint (M)

Alexander Os
- Matthias Simmen @1.70 5/10

Pojedynek dwóch zawodników drugiego planu. Obaj w swej dotychczasowej seniorskiej karierze nie zaznali smaku zwycięstwa a do pierwszej dziesiątki zawodów o Puchar Świata weszli odpowiednio 4 razy Norweg i raz Szwajcar. W ostatnim sezonie prezentowali dość zbliżoną formę zajmując najczęściej miejsca w drugiej i trzeciej dziesiątce. Ostatni sezon pod względem strzeleckim to 79 do 75 procent na korzyść Norwega, a więc z grubsza też remis, no z niewielkim wskazaniem na Osa. Co więc skłoniło mnie do zagrania tego typu? Ano skłoniła mnie do tego forma jaką Os zaprezentował podczas tradycyjnych przedsezonowych zawodów w Muonio. Strzelecko wypadł tam tak sobie (czyt. mniej więcej na swoim normalnym poziomie) ale za to w biegu spisał się świetnie. Ot dla przykładu w biegu na 15 km naszego Tomka Sikorę pokonał o 66 sekund (w samym biegu, nie licząc strzelania). Na tle innych zawodników wypadł również bardzo dobrze. I właśnie ten fakt skłonił mnie do postawienia na niego w parze z Simmenem, który biegowym potentatem nigdy nie był i powinien już po malutku zacząć myśleć o emeryturze - latka lecą, a że natury oszukać się nie da to z sezonu na sezon powinno być gorzej, choć ten obecny może być jeszcze bardzo przyzwoity w jego wykonaniu. Co prawda nie znam obecnej formy Szwajcara ale nie sądzę by mógł nas czymś pozytywnym zaskoczyć. Tak więc strzelecko dość podobnie - biegowo wygląda na to, że na dystansie 10 km Norweg mając nawet 2 pudła więcej, ma duże szanse być przed Szwajcarem.

26.11.2005 - Ostersund - Sprint (K)

Kati Wilhelm
- Uschi Disl @1.80 4/10

Obu zawodniczek przedstawiać nie trzeba - zapewne wszyscy interesujący się biathlonem choć trochę doskonale znają obie panie. Disl to bardzo specyficzna zawodniczka - fatalnie strzela i świetnie biega. U niej 3-4 pudła w biegach sprinterskich to jest norma, a zdarzały się i starty, gdzie tych pudeł było więcej niż strzałów celnych. Niepowodzenia na strzelnicy nadrabiała zazwyczaj świetnym biegiem niejednokrotnie będąc na mecie przed zawodniczkami mającymi 3 pudła więcej. A w biegach dłuższych to i z 5-cioma pudłami więcej potrafiła wyprzedzać niektóre zawodniczki. Tymczasem w przededniu nowego sezonu widać dobitnie, że o ile forma strzelecka nie uległa zmianie, o tyle forma biegowa gdzieś się ulotniła. Wilhelm strzela o wiele lepiej i równiej, choć i jej przytrafiają się czasami wpadki. Biegowo nigdy nie była jakąś wybitną zawodniczką ale i tutaj zawsze należała do czołówki. Napewno nie zapomniała przed tym sezonem jak się strzela, natomiast biegowo na dzień dzisiejszy jest lepsza od swojej koleżanki z reprezentacji. Lepsze strzelanie plus lepszy bieg to po prostu lepszy rezultat. Jakie to proste, prawda...?
Stawka ostrożna, bo nie mam 100% pewności co do faktu, czy Disl jest rzeczywiście taka słaba, czy to jedynie zasłona dymna.

Do góry
#450083 - 26/11/2005 00:55 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
pixies Offline

Zaczynamy ...

Toto :
Kruglov - Defrasne 1 1.60
Tjorhom - Istad Kristiansen 1 1.60
Pyleva - Zubrilova 1 1.40

AKO ok. 3.20

Pierwsze zawody - i jeszcze za mało wiadomo o formie zawodników. Druzyny będą się przygotowywały w różnych cyklach, niektórzy mają ten komfort, że mogą prowadzić przygotowania wyłącznie pod kątem olimpiady, bez oglądania się na formę w zawodach pucharowych. A Niemcy, Rosjanie, w części Norwegowie - to ciężka walka o nominacje olimpijskie.

Kruglov - najlepszy strzelec ubiegłego sezonu, od początku sezonu musi walczyć o miejsce w reprezentacji olimpijskiej. Przygotowywał się do sezonu pod okiem swojego ojca, byłego znakomitego biathlonisty. To powinno procentować, zresztą juz w poprzednim sezonie pokazał wysoką dyspozycję. Jest dla mnie faworytem w tej parze, choc o jego formie niewiele wiadomo, podobnie jak o dyspozycji Pylevej.

Tjorhom podczas zawodów przedsezonowych rozgrywanych w Norwegii wygrała wszystko. I to jedyna podstawa do postawienia jej w roli faworytki.

Pyleva - indywidualne przygotowania, ona potrafi to robić. A czy Zubrilova może szafowac siłami od początku sezonu ? Władze Białorusi "liczą" na dwa olimpijskie medale biathlonistów ... któż jak nie Olena ?

Z Expektu :

Ferry - Nilsson 1 1.65 - obydwaj siebie warci, podobnie strzelają, ostatnio wygrał Nilsson, jednak Ferry jest na pewno bardziej doświadczony.

Dobry typ tomo na Osa, jest młody i coż ma do starcenia ? Niech walczy.

tokara - disl-linda masz w exp chyba 1.75 i tu rację raczej ma exp, disl nie jest aż tak wielka faworytką jak to ocenia toto. To samo Sikora - Egil - tylko w Toto Tomek jest faworytem.

Zobaczymy jutro STS-a, oni czasem dawali prezenty.

pozd

Do góry
#450084 - 26/11/2005 01:41 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
lleyton Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 29/01/2001
Quote:

26.11.2005 - Ostersund - Sprint (M)

Alexander Os
- Matthias Simmen @1.70 5/10

Pojedynek dwóch zawodników drugiego planu. Obaj w swej dotychczasowej seniorskiej karierze nie zaznali smaku zwycięstwa a do pierwszej dziesiątki zawodów o Puchar Świata weszli odpowiednio 4 razy Norweg i raz Szwajcar. W ostatnim sezonie prezentowali dość zbliżoną formę zajmując najczęściej miejsca w drugiej i trzeciej dziesiątce. Ostatni sezon pod względem strzeleckim to 79 do 75 procent na korzyść Norwega, a więc z grubsza też remis, no z niewielkim wskazaniem na Osa. Co więc skłoniło mnie do zagrania tego typu? Ano skłoniła mnie do tego forma jaką Os zaprezentował podczas tradycyjnych przedsezonowych zawodów w Muonio. Strzelecko wypadł tam tak sobie (czyt. mniej więcej na swoim normalnym poziomie) ale za to w biegu spisał się świetnie. Ot dla przykładu w biegu na 15 km naszego Tomka Sikorę pokonał o 66 sekund (w samym biegu, nie licząc strzelania). Na tle innych zawodników wypadł również bardzo dobrze. I właśnie ten fakt skłonił mnie do postawienia na niego w parze z Simmenem, który biegowym potentatem nigdy nie był i powinien już po malutku zacząć myśleć o emeryturze - latka lecą, a że natury oszukać się nie da to z sezonu na sezon powinno być gorzej, choć ten obecny może być jeszcze bardzo przyzwoity w jego wykonaniu. Co prawda nie znam obecnej formy Szwajcara ale nie sądzę by mógł nas czymś pozytywnym zaskoczyć. Tak więc strzelecko dość podobnie - biegowo wygląda na to, że na dystansie 10 km Norweg mając nawet 2 pudła więcej, ma duże szanse być przed Szwajcarem.

Kati Wilhelm
- Uschi Disl @1.80 4/10

Obu zawodniczek przedstawiać nie trzeba - zapewne wszyscy interesujący się biathlonem choć trochę doskonale znają obie panie. Disl to bardzo specyficzna zawodniczka - fatalnie strzela i świetnie biega. U niej 3-4 pudła w biegach sprinterskich to jest norma, a zdarzały się i starty, gdzie tych pudeł było więcej niż strzałów celnych. Niepowodzenia na strzelnicy nadrabiała zazwyczaj świetnym biegiem niejednokrotnie będąc na mecie przed zawodniczkami mającymi 3 pudła więcej. A w biegach dłuższych to i z 5-cioma pudłami więcej potrafiła wyprzedzać niektóre zawodniczki. Tymczasem w przededniu nowego sezonu widać dobitnie, że o ile forma strzelecka nie uległa zmianie, o tyle forma biegowa gdzieś się ulotniła. Wilhelm strzela o wiele lepiej i równiej, choć i jej przytrafiają się czasami wpadki. Biegowo nigdy nie była jakąś wybitną zawodniczką ale i tutaj zawsze należała do czołówki. Napewno nie zapomniała przed tym sezonem jak się strzela, natomiast biegowo na dzień dzisiejszy jest lepsza od swojej koleżanki z reprezentacji. Lepsze strzelanie plus lepszy bieg to po prostu lepszy rezultat. Jakie to proste, prawda...?
Stawka ostrożna, bo nie mam 100% pewności co do faktu, czy Disl jest rzeczywiście taka słaba, czy to jedynie zasłona dymna.

Gdzie znajdę wyniki tych zawodów w Muonio?

Do góry
#450085 - 26/11/2005 06:59 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/03/2004
Pierwsze zawody biathlonowe w tym sezonie rozpoczną się za 3h - oby ten sezon był równie owocny jak i poprzedni (główne moje źrodło utrzymania na przełomie ubiegłego roku (wyj. NBA). Jako, że dziś pierwsze oficjalne zawdy ciężko jeszcze cokolwiek wyklarować - ale spróbować za niewielkie kwoty - czemu nie?
Na dziś głównie panowie - a jakby dobrze poszło to jeszcze symbolicznie panie:
system: 2 pewniak + 2/3 pokaż szczegóły kuponu

A/ So 26/11/05 10:45 Ole Einar Bjřrndalen - Raphael Poiree 1 1.40 pewniak
B/ So 26/11/05 10:45 Frode Andresen - Chengye Zhang 1 1.50 pewniak
C/ So 26/11/05 10:45 Andreas Birnbacher - Vincent Defrasne 2 1.60
D/ So 26/11/05 10:45 Mattias Nilsson Jr - Bjřrn Ferry 2 1.65
E/ So 26/11/05 10:45 Egil Gjelland - Tomasz Sikora 2 2.05

A - jeżeli nie bedzie jakiejś kompromitacji na strzelnicy to nawet 2 strzały straty odrobi w biegu (wspomniał o tym w poście wyżej tokara)
B - czy rewelacyjny w ubiegłym sezonie da radę strzelającemu w kratke Norwegowi. Bieg na pewno po stronie Frode i tu sądzę że 2 pudła więcej jest w stanie odrobić
C - młodośc kontra doświadczenie - wielka niewiadoma w szczegolności co do formy Francuza (jednego z moich ulubionych zawodników) - wierzę, że na strzelnicy Niemiec nie będzie lepszy a o wyniku zadecyduje bieg w którym delikatnie faworyzuje Vincenta
D - Biegowo podobni, ale wydaje mi się że szwed solidniejszy na strzelnicy - ale nowy sezon i różnie może być
E - jeżeli potwierdzi się dobra forma biegowa Tomka (a wierzę że tak będzie) to przy podobnym strzelaniu (max 1 pudlo róznicy), w tej parze będzie tryumfował "ptaszek z żółtym brzuszkiem"

Do góry
#450086 - 26/11/2005 07:02 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
bazylus1 Offline
enthusiast

Meldunek: 08/01/2005
Wszystko ladnie ale jak mozna to prosze o podawanie gdzie to grasz/gracie??

Do góry
#450087 - 26/11/2005 07:26 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Wszystko ladnie ale jak mozna to prosze o podawanie gdzie to grasz/gracie??

jeżeli chodzi o mnie to lubię kombinować rozpisy w expie, Baw wyskoczył z ochydną ofertą (naziemni od dawna nie dla nie),pozatym Unibet ma czasmi fajną ofertę, ale w tym tygodniu wybrałem Expa.

Do góry
#450088 - 26/11/2005 07:46 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
arktos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/11/2004
Quote:

Kati Wilhelm
- Uschi Disl @1.80 4/10

Wilhelm strzela o wiele lepiej i równiej, choć i jej przytrafiają się czasami wpadki. Biegowo nigdy nie była jakąś wybitną zawodniczką ale i tutaj zawsze należała do czołówki.

Jeśli można zapytać to od kiedy interesujesz się biathlonem?
Wilhelm biegowo nigdy nie była wybitną zawodniczką ??Przecież to była biegaczka narciarska i w swoim pierwszym sezonie biathlonowym po przyjściu z biegów nie miała sobie równych jeśli chodzi o bieg,choć potrafiła nie strzelić nawet 8 na 10 strzałów w sprincie.

Więc proponuję nie zabierać głosu w temacie o którym się ma mgliste pojęcie.

Pozdrawiam

Do góry
#450089 - 26/11/2005 08:04 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
tokara Offline
Pooh-Bah

a teraz z stsu wybralem to co o tym sadzicie warto zagrac:
sikora-rostovtsev 1
kruglow-gredler 1
bioernadalen-poire 1

pyleva-gwizdon 1

Do góry
#450090 - 26/11/2005 08:18 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
smerfoo Offline
enthusiast

Meldunek: 11/12/2004
jaki numer ma w sts para pylewa - gwizdon bo nie moge znalezc?
sorry za zasmiecanie tematu

Do góry
#450091 - 26/11/2005 08:18 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

tokara dobre typy wybrales, wiadomo nie wiemy jak forma poszczegolnych zawodnikow, ale patrzac na wyniki z poprzedniego sezonu to nie powinno tutaj byc niespodzianki
O bjordalenie nie bede juz pisal bo duzo bylo powiedziane to samo o Sikorze. Rusek dosc dobry na strzelnicy ale z biegiem to u niego roznie. Cos czuje ze Tomek dzis nas nie zawiedzie i dzisiejszy start zaliczy do udanych
Kruglov wczesniej opisal pixies i nic do dodania nie mam. Austryjak dosc himeryczny i nie licze na dobry wynik z jego strony. Biegowo czasem potrafi pobiec dobrze, ale ze strzelnica roznie jest a z Ruskiem ktory na strzelnicy w sprincie myli sie bardzo zadko nie powinien powalczyc

Do góry
#450092 - 26/11/2005 08:24 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
tokara Offline
Pooh-Bah

Quote:

jaki numer ma w sts para pylewa - gwizdon bo nie moge znalezc?
sorry za zasmiecanie tematu

soru moj blad ze napisalem pyleva-gwizdon to jest oczywiscie puleva-glagow ale ja rezygnuje z tej pary

Do góry
#450093 - 26/11/2005 08:29 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

To to male podsumowanie co dzis gramy:
Dubel z sts ako 2.30 3/10
Bjordalen - Poiree jak wczesniej wspomnialem w GB za 1,5 5/10
Nilsson - Ferry 2 1.65 3.5/10

I to na tyle, dzis nie szalejemy, a obserwujemy w jakiej formie sa na poczatku sezonu biathlonisci

Do góry
#450094 - 26/11/2005 08:35 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
tokara Offline
Pooh-Bah

a jak gram pozycje z stsu:
bioerndalen-poire 1
kruglow-gredler 1
sikora-rostovtsev 1
wilhelm-ischmurattowa 1

kurs 3.65

Do góry
#450095 - 26/11/2005 08:41 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
pixies Offline

Dla grających surebety :

Sikora - Gjelland 2.05 - 2.30 (2.07 po podatku) Expekt/Toto

Do góry
#450096 - 26/11/2005 08:45 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
sebkos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/12/2003
Dwie pary z toto biorę:
Tjorhom - Istad -1 /była już omawiana/
Gwizdoń - Ponza -1 /od początku Magda musi pokazać że rywalki muszą się z nią liczyć - a Włoszka no cóż - Turyn jeszcze nie teraz /
PS. Stawka umiarkowana bo jak koledzy rozsądnie mówią to początki ...

Do góry
#450097 - 26/11/2005 09:12 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
sebkos Offline
Carpal Tunnel

Pytanie dnia ode mnie
Baw daje kursy - zresztą b.ładne na różnice na mecie pomiędzy zwycięzcą.
Otóż grając że ta róznica nad 2 zawodnikiem nie będzie większa niż 19,9 sek /dla mnie to 90% szansy/ można nieźle wycharatać od nich - co myślicie

Do góry
#450098 - 26/11/2005 09:25 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Pytanie dnia ode mnie
Otóż grając że ta róznica nad 2 zawodnikiem nie będzie większa niż 19,9 sek /dla mnie to 90% szansy/ można nieźle wycharatać od nich - co myślicie

ciekawe sekbos ale 90% to troszke za duzo. Glebiej sie temu nie przegladalem bo baw nie dla mnie przez te cholerne limity. Ale warto sprobowac, z pewnoscia u kobiet nie bedzie az tak duzej przewagi i jest duza szansa ze w takim przedziale sie zmieszacza. U facetow roznie moze byc, jak Bjordalen bedzie bez bledny na strzelnicy, a jest taka opcja, to przedzial moze spokojnie przeskoczyc....
Probuj sekbos a bedzie dobrze:)
Pozdrawiam

Do góry
#450099 - 26/11/2005 09:30 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
pixies Offline

sebkos - na różnicę do 19.9 sek wychodzi realny kurs ok. 1.44. To chyba jednak trochę za mało. Jeśli OEB strzeli na 9/10 (lub lepiej), to jak sądzę, różnica może być trochę większa. Pamiętaj, że nie startują najlepsi Niemcy, a forma Rosjan jest małą niewiadomą. Chyba szkoda ryzykować taki kurs.

W BW postawiłem na Eckoffa w parze z Poiree (2.35). Spotykali się w tym sezonie dwa razy i jest remis. Toraczej wyrównana para,, poza tym Rafael miewa różne początki sezonu, jak choćby w poprzednim sezonie, kiedy robił formę pod MŚ.

pozd

Do góry
#450100 - 26/11/2005 09:32 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
sebkos Offline
Carpal Tunnel

Dzięki za podpowiedź - wezmę u kobiet to.
A u facetów zagram Kruglova z Wolfem - za 1,6 to przyzwoita stawka

Do góry
#450101 - 26/11/2005 09:34 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
pixies Offline

Quote:

Dzięki za podpowiedź - wezmę u kobiet to.
A u facetów zagram Kruglova z Wolfem - za 1,6 to przyzwoita stawka

Hmm, ale u kobiet na to samo zdarzenie wychodzi 1.17. Warto ??

Do góry
#450102 - 26/11/2005 09:42 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
bart_82 Offline
journeyman

Meldunek: 12/10/2005
dobra to i ja coś od siebie zaproponuuje, wybrałem po kilka zdarzeń z oferty kilku buków netowych

aczklwiek podkreslam iż są to zawody inaguracyjne , wiec troszeczke gramy w karty i do końce nie jestem trafny czy w rękach będą asy czy zaledwie skromna para

Bjoerndalen O. E. (NOR) v Poiree R. (FRA) - 10 km Sprint 1 1.40 gb

nie na darmo sympatyczny norweg nazywany jest królem sprintu, cofając sie wstecz , inaguracyjne zawody w jego wykonaniu zawsze wypadały okazale, a raphael to taki typ zawodnika, który systematcznie dochodzi do wysokiej formy, ale obaj umiejętności są wysokie, kursy powinny oscylować w moim mniemaniu na poziomioe 1.7-1.9 no ale cóż, zobaczymy

Apel K. (GER) v Bogaliy-Titovets A. (RUS) - 7.5km Sprint 1.45 gb

niemka naslezy do grona najszybszych zawodniczek na trasie, jeżeli skutecznie upora sie przy wykonywaniu elementu strzeleckiego poiwnna uplasować sie wyżej niż rosjanka.

Andreas Birnbacher - Vincent Defrasne 1.6 expekt
francuz to solidny zawodnik, rok temu udanie występował na trasach biathlonowych i wtym sezonie powinien odnosić podobne sukcsy

Bergman - Wolf 1 1.65 toto-mix
szwed soldny , w poprzednik sezonie eksplodował jego talent, wolf co prawda nieobliczalny , ale handicap w postaci rozgrywania zawodów na własnym trasach w swoim kraju powinien okazać sie wystarczający

Tjorhom - Istad 1 1.65 toto-mix
Berger T. - Gwizdon M. 2.00 sts

(sprawdziwy formę pani Magdaleny)

Wilhelm-Holubcova 1 1.25 prof

zdecydowanie wyżej cenie umiejętności specjalistki sprintu Kati Wilhelm

Gro Istad-Kristiansen v Anna Carin Olofsson 2.10 sportingbet
szedka niezywkle szybka w biegu, ponadto u siebie , wiec troszeczke kurs szokujący, ale nie moża omijać takich propozycji, do rozpisu jak najbardziej

Bergman - Rosch 1.55 betandwin
Nilsson- Ferry 1.65 expekt nic dodać nic ująć do tego co napisał hagi
Kruglov N. - Gredler L. 1.35 sts

Do góry
#450103 - 26/11/2005 09:44 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
NiUNiU Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/11/2003
Prof wystawiil Biathlon w nastepujacych parach

OE Bjoern-R.Poiree 1.32 2.65
OE Bjoern-Andres. 1.15 3.8
R.Poiree-Defrasne 1.31 2.71
R.Poiree-Kruglov 1.35 2.55
Rozkov-Hanevold 1.61 2.01
Rozkov-Gjelland 1.41 2.36
Eckhoff-Sikora 1.55 2.05
Eckhoff-Ferry 1.31 2.71

S.Bailly-LG Poiree 1.41 2.36
S.Bailly-Zajceva 1.61 2.01
Disl-Dafovska 1.35 2.55
Disl-M.Gwizdon 1.25 3
Pyleva-X.Liu 1.43 2.31
Pyleva-Apel 1.41 2.36
Wilhelm-Istad Kr. 1.35 2.55
Wilhelm-Holubcova 1.25 3

Do góry
#450104 - 26/11/2005 09:48 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
tomo Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Quote:

Kati Wilhelm
- Uschi Disl @1.80 4/10

Wilhelm strzela o wiele lepiej i równiej, choć i jej przytrafiają się czasami wpadki. Biegowo nigdy nie była jakąś wybitną zawodniczką ale i tutaj zawsze należała do czołówki.

Wilhelm biegowo nigdy nie była wybitną zawodniczką ??Przecież to była biegaczka narciarska i w swoim pierwszym sezonie biathlonowym po przyjściu z biegów nie miała sobie równych jeśli chodzi o bieg,choć potrafiła nie strzelić nawet 8 na 10 strzałów w sprincie.

Pozdrawiam

O tym, że była swego czasu biegaczką wiem doskonale. O tym, że jest jedną z najlepszych biegaczek na trasach biathlonowych wiem także i o tym napisałem cyt. "...i tutaj zawsze należała do czołówki."
To, że Disl biegowo dotychczas była lepsza od Wilhelm to akurat tez prawda.

Więc nie rozumiem czego się czepiasz?

Do góry
#450105 - 26/11/2005 09:53 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

ja tez nie mam pojecia, arktos wyslawiaj sie jasniej, albo czytaj jasniej bo cholera wie o co Ci chodzi....

Do góry
#450106 - 26/11/2005 09:55 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
arktos Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Quote:

Quote:

Kati Wilhelm
- Uschi Disl @1.80 4/10

Pozdrawiam

O tym, że była swego czasu biegaczką wiem doskonale. O tym, że jest jedną z najlepszych biegaczek na trasach biathlonowych wiem także i o tym napisałem cyt. "...i tutaj zawsze należała do czołówki."
To, że Disl biegowo dotychczas była lepsza od Wilhelm to akurat tez prawda.

Więc nie rozumiem czego się czepiasz?

Nie wiem czy ja nie dowidzę? Ale wyrażnie jest napisane że:"Biegowo nigdy nie była jakąś wybitną zawodniczką" a to jest stwierdzenie nieprawdziwe wprowadzające młodych adeptów tej dyscypliny w błąd.Wypadało by się więc przyznać do błędu i bijąc się w pierś przeprosić a nie palić głupa.

Do góry
#450107 - 26/11/2005 09:56 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
arktos Offline
Carpal Tunnel

Quote:

ja tez nie mam pojecia, arktos wyslawiaj sie jasniej, albo czytaj jasniej bo cholera wie o co Ci chodzi....

Jaśniej się chyba już nie da.

Do góry
#450108 - 26/11/2005 10:03 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
tomo Offline
Carpal Tunnel

"Biegowo zawsze była zawodniczką wybitną, na trasach biathlonowych nie ma sobie w tym elemencie równych"

Teraz zadowolony?
Tyle, że to tez nie jest prawda...

P.S. Biathlonem interesuję się od 4 lat.

Do góry
#450109 - 26/11/2005 10:21 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
sebkos Offline
Carpal Tunnel

Kruglov-Wolf-1 /złapałem nawet 1,9/

Do góry
#450110 - 26/11/2005 10:28 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
tomo Offline
Carpal Tunnel

No to na początek chyba wszyscy równo wyłożyliśmy się na Bjoerndalenie.
Ot cały urok biathlonu...

Do góry
#450111 - 26/11/2005 10:38 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
Sensej Offline
old hand

a ktos wie czemyu berger nie startował ?

Pozdro panie Bjoerndalenie takim strezliem to salt lake city sie nie powtorzy

Do góry
#450112 - 26/11/2005 10:41 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
sebkos Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Pozdro panie Bjoerndalenie takim strezliem to salt lake city sie nie powtorzy

Co wy od niego chcecie przecież to pierwsze zawody, dużo się ćwiczy - a on swoje 5 krązków goldów i tak wycharata
PS. Brawo Tomek - jest dobrze

Do góry
#450113 - 26/11/2005 10:46 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

Bjordalen oczywiscie dzis najszybszy w biegu, szkoda tych pudel, jedno mniej i byloby do przodu , ale trudno, trzeba walczyc dalej

Do góry
#450114 - 26/11/2005 10:47 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
ryf Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/10/2003
Quote:

Pytanie dnia ode mnie

weźpod uwagęto, że różnice są podane jako:

0 - 9,9 sek
10 - 19,9 sek czyli różnica między 1 a 2 zawodniczką musi się zawierać w tych przedziałąch - nie ma opcji "mniej niż 19,9 sek". Jeśli będzie rówżnica 5 sekund to wygrywa opcja 0-9,9 sejk a Ty przegrywasz...

Do góry
#450115 - 26/11/2005 10:48 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
tomo Offline
Carpal Tunnel

Nie ma co się oburzac i obrażać na Bjoerndalena. Taki już jest biathlon - raz wyjdzie strzelanie a raz nie. Jak ktoś decyduje się grac biathlon to powinien zdawac sobie sprawę z ryzyka jakie niesie za sobą ta dyscyplina.

Bjoerndalen pobiegł dzisiaj najszybciej.

Do góry
#450116 - 26/11/2005 10:58 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
tokara Offline
Pooh-Bah

Quote:

Nie ma co się oburzac i obrażać na Bjoerndalena. Taki już jest biathlon - raz wyjdzie strzelanie a raz nie. Jak ktoś decyduje się grac biathlon to powinien zdawac sobie sprawę z ryzyka jakie niesie za sobą ta dyscyplina.

Bjoerndalen pobiegł dzisiaj najszybciej.

dokladnie tak jedno pudlo mniej i by wygral mi z mezczyzn dzis tylko ole nie wszedl no ale coz bywa

Do góry
#450117 - 26/11/2005 11:00 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

Quote:

system: 2 pewniak + 2/3 pokaż szczegóły kuponu

A/ So 26/11/05 10:45 Ole Einar Bjřrndalen - Raphael Poiree 1 1.40 pewniak
B/ So 26/11/05 10:45 Frode Andresen - Chengye Zhang 1 1.50 pewniak
C/ So 26/11/05 10:45 Andreas Birnbacher - Vincent Defrasne 2 1.60
D/ So 26/11/05 10:45 Mattias Nilsson Jr - Bjřrn Ferry 2 1.65
E/ So 26/11/05 10:45 Egil Gjelland - Tomasz Sikora 2 2.05

Niestety Bjřrndalen pomylil sie 3 razy - szkoda tylko, że we wszystkich kuponach "zimowych" mialem to zdarzenie jako pewniaka, a można było gdzieś to opuścić - zapomniałem o zasadzie powtarzalności typu - mowi sie trudno pierwsze koty za płoty.
Sikora jednak nieźle dysponowany i potwierdza że wyśmienicie strzela na stojąco.

Do góry
#450118 - 26/11/2005 11:21 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

Panie miałem zagrać w wypadku urobku na biegu panów - ale zmieniłem zdanie (takie życie ) - stawki mocno rekreacyjne:

system: 2 pewniak + 3/5 pokaż szczegóły kuponu
A/ So 26/11/05 13:15 Olga Zaitseva - Gro Istad Kristiansen 1.50 pewniak
B/ So 26/11/05 13:15 Andrea Henkel - Florence Baverel Robert 1 1.50 pewniak
C/ So 26/11/05 13:15 Sandrine Bailly - Uschi Disl 1 1.65
D/ So 26/11/05 13:15 Anna Carin Olofsson - Ekatarina Dafovska 1 1.65
E/ So 26/11/05 13:15 Magdalena Gwizdon - Natalia Levtchenkova 1 1.65
F/ So 26/11/05 13:15 Kati Wilhelm - Olga Pyleva 1 1.70
G/ So 26/11/05 13:15 Svetlana Ishmouratova - Xianying Liu 1 1.75

A - Zajcewa stabilniejsza na strzelnicy, w biegu też wydaje się być lepsza
B - Baverel Robert - atut strzelanie, jak się andrea nie pomyli (może 1, max. 2 razy) - duża szansa
C - Dwie najlepiej biegajace zawodniczki w gronie sprinterek (przynajmniej do tej pory), obie nierówno strzelają - delikatne wskazanie na Francuzkę, ale tu strzelnica bedzie wykładnikiem
D - Olofsson rewelacyjna w ubieglym sezonie, utytulowana Bułgarka miała nie najlepszy. Szybsza szwedka (max. 2 błedy i powinna wygrać)
E - typ z symaptii dla magdy - jak nie bedzie mocno się myliła (1pudlo) nie powinno być źle
F - Kati conajmniej o jedno pudlo szybsza - jak pomyli się dwa razy wiecej ??? liczę jednak że bedą strzelały podobnie.
G - Ishmouratova liczę na jej strzelanie i szukanie "nieba" przez Liu, w biegu nieco szybsza Chinka (warunek Liu -2pudła)

Do góry
#450119 - 26/11/2005 13:14 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
bart_82 Offline
journeyman

Quote:

dobra to i ja coś od siebie zaproponuuje, wybrałem po kilka zdarzeń z oferty kilku buków netowych

aczklwiek podkreslam iż są to zawody inaguracyjne , wiec troszeczke gramy w karty i do końce nie jestem trafny czy w rękach będą asy czy zaledwie skromna para

Bjoerndalen O. E. (NOR) v Poiree R. (FRA) - 10 km Sprint 1 1.40 gb

nie na darmo sympatyczny norweg nazywany jest królem sprintu, cofając sie wstecz , inaguracyjne zawody w jego wykonaniu zawsze wypadały okazale, a raphael to taki typ zawodnika, który systematcznie dochodzi do wysokiej formy, ale obaj umiejętności są wysokie, kursy powinny oscylować w moim mniemaniu na poziomioe 1.7-1.9 no ale cóż, zobaczymy

Apel K. (GER) v Bogaliy-Titovets A. (RUS) - 7.5km Sprint 1.45 gb

niemka naslezy do grona najszybszych zawodniczek na trasie, jeżeli skutecznie upora sie przy wykonywaniu elementu strzeleckiego poiwnna uplasować sie wyżej niż rosjanka.

Andreas Birnbacher - Vincent Defrasne 1.6 expekt
francuz to solidny zawodnik, rok temu udanie występował na trasach biathlonowych i wtym sezonie powinien odnosić podobne sukcsy

Bergman - Wolf 1 1.65 toto-mix
szwed soldny , w poprzednik sezonie eksplodował jego talent, wolf co prawda nieobliczalny , ale handicap w postaci rozgrywania zawodów na własnym trasach w swoim kraju powinien okazać sie wystarczający

Tjorhom - Istad 1 1.65 toto-mix
Berger T. - Gwizdon M. 2.00 sts

(sprawdziwy formę pani Magdaleny)

Wilhelm-Holubcova 1 1.25 prof

zdecydowanie wyżej cenie umiejętności specjalistki sprintu Kati Wilhelm

Gro Istad-Kristiansen v Anna Carin Olofsson 2.10 sportingbet
szedka niezywkle szybka w biegu, ponadto u siebie , wiec troszeczke kurs szokujący, ale nie moża omijać takich propozycji, do rozpisu jak najbardziej

Bergman - Rosch 1.55 betandwin
Nilsson- Ferry 1.65 expekt nic dodać nic ująć do tego co napisał hagi
Kruglov N. - Gredler L. 1.35 sts

no to otwarcie świetne, jak niebedzie dyskwalifikacji hehe
to wynik 10/11

pozdrawiam

Do góry
#450120 - 26/11/2005 13:18 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Panie miałem zagrać w wypadku urobku na biegu panów - ale zmieniłem zdanie (takie życie ) - stawki mocno rekreacyjne:

system: 2 pewniak + 3/5 pokaż szczegóły kuponu
A/ So 26/11/05 13:15 Olga Zaitseva - Gro Istad Kristiansen 1.50 pewniak
B/ So 26/11/05 13:15 Andrea Henkel - Florence Baverel Robert 1 1.50 pewniak
C/ So 26/11/05 13:15 Sandrine Bailly - Uschi Disl 1 1.65
D/ So 26/11/05 13:15 Anna Carin Olofsson - Ekatarina Dafovska 1 1.65
E/ So 26/11/05 13:15 Magdalena Gwizdon - Natalia Levtchenkova 1 1.65
F/ So 26/11/05 13:15 Kati Wilhelm - Olga Pyleva 1 1.70
G/ So 26/11/05 13:15 Svetlana Ishmouratova - Xianying Liu 1 1.75

A - Zajcewa stabilniejsza na strzelnicy, w biegu też wydaje się być lepsza
B - Baverel Robert - atut strzelanie, jak się andrea nie pomyli (może 1, max. 2 razy) - duża szansa
C - Dwie najlepiej biegajace zawodniczki w gronie sprinterek (przynajmniej do tej pory), obie nierówno strzelają - delikatne wskazanie na Francuzkę, ale tu strzelnica bedzie wykładnikiem
D - Olofsson rewelacyjna w ubieglym sezonie, utytulowana Bułgarka miała nie najlepszy. Szybsza szwedka (max. 2 błedy i powinna wygrać)
E - typ z symaptii dla Magdy - jak nie bedzie mocno się myliła (1pudło) nie powinno być źle
F - Kati conajmniej o jedno pudlo szybsza - jak pomyli się dwa razy wiecej ??? liczę jednak że bedą strzelały podobnie.
G - Ishmouratova liczę na jej strzelanie i szukanie "nieba" przez Liu, w biegu nieco szybsza Chinka (warunek Liu -2pudła)

A - nic dodać nic ując
B - strzelały po równo (1-1), ale nawet gdyby niemka chybiła 2 razy więcej też byłoby ok. Francuzka bardzo wolna.
C - niestety Bailly raz się pomyliła - bieg po równo
D - tu największe rozczarowanie - drugie strzelanie Szwedki 3 pudła (szkoda ), jedno mniej a i ten zakład byłby ok.
E - piękny bieg (ulokowała się w 15-ce i niezłe strzelanie - stąd miejsce w pierwszej dzisiątce - jutro jak nie zawali pobytu na strzelnicy - będzie bardzo wysoko. Co do Mołdawki - bez komentarza.
F - uuuuuuuuuu Pylewa bardzo, bardzo wolna (chyba poza 30-tką), sstrzelanie też tragiczne, a Kati szkoda dwóch pudeł na stojąco, ale jutro powalczy.
G - Liu odrobinkę szybsza od Rosjanki, ale 2 pudła, przy jednym też Ishmouratova byłaby lepsza.

Ogolnie - wygrana na zwrot kuponu - czyli bicie piany.
Dzień z zimą jak do tej pory nieciekawy - ale jeszcze poczekajmy na skoczków

Do góry
#450121 - 26/11/2005 13:50 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
pixies Offline

No więc mozna podsumować :

Toto :
Kruglov - Defrasne 1 1.60 0,3 sek. straty i to stracone na strzelnicy
Tjorhom - Istad Kristiansen 1 1.60
Pyleva - Zubrilova 1 1.40 tragiczna dyspozycja Pylevej, no comment

Expekt :

Ferry - Nilsson 1 1.65 (tego nie grałem, nie mam tam konta )

B&W

Eckhoff - Poiree 1 2.35 dzięki temu lekko na plusie

plus cos z sts-u połączone ze skokami

W sumie nie jest źle jak na inaugurację. Największy zawód to Pyleva. Sikora w biegu jednak dość przeciętnie, i teraz już nie rozumiem tłumaczenia, że jakoś mu pierwsze okrążenie nie wychodzi. W końcu od tego jest trener, żeby to poprawić.

Jutro powinno byc znacznie lepiej, wiele już się wyjaśniło - teraz czekamy na ofertę.

pozd

Do góry
#450122 - 26/11/2005 18:45 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
pixies Offline

Na pierwszy "rzut oka" nieźle wyglądaja dwie pary w Sportingbecie :

Uschi Disl v Sandrine Bailly 2 1.95 - nie sądzę, by Niemka jutro miała mniej niż trzy pudła. Dzisiejsze doskonałe strzelanie przypłaciła dłuższym niz zwykle pobytem na strzelnicy. Widać tu pracę i zmianę taktyki. Jeśli jednak będzie czuła oddech rywalek na plecach, może przyłacić ( i wg mnie przypłaci) to dodatkowymi rundami. Forma Bailly wygląda znacznie lepiej niż sądziłem, przegrała w biegu z Disl tylko o 8 sekund, ale to skutek słabszej rundy po drugim stzrelaniu, kiedy wiedziała, że przegra.

Nikolay Kruglov v Ivan Tcherezov 1 1.66 Kruglov zdecydowanie lepiej strzela i to powinno mieć decydujace znaczenie. Swoje największe sukcesy Nikolay odnosił właśnie w biegu pościgowym. Z kolei Tcherezov w dochodzeniu spisuje się dośc słabo, jeszcze nigdy nie był w pierwszej 15.

pozd

Do góry
#450123 - 26/11/2005 19:22 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
brok Offline
member

Meldunek: 11/08/2005
ktos sie orientuje czy w betako daja kursy na jakiekolwiek sporty zimowe?

Do góry
#450124 - 26/11/2005 20:46 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Quote:

Frode Andresen - Chengye Zhang @ 1,5 8/10

Andreas Birnbacher - Vincent Defrasne @ 1,6 7/10

Egil Gjelland - Tomasz Sikora @ 2,05 5/10

Win 3 Lost 0
+ 33.45

Mało kto jeeszcze wystawił kursy na biathlon, więc podaję z interwetten:
10.30 Bieg na dochodzenie mężczyzn 12,5 km

Poiree R. - Eckhoff S. @ 1,5 7/10
Koronny wyścig Rapheala to właśnie bieg na dochodzenie. To właśnie w nim ma duże szanse na pokonanie swoich konkurentów, tym bardziej że ma niecałe 5 sec. straty do Norwega. Kurs trochę niski, ale myślę że wart zagrania (na BaW jest 1,45). Dla mnie to trochę niespodzianka że Stian wygrał sprint, liczyłem na niego w biegu długim na 20 km. Tym bardziej cieszę się na ten typ. Nie wierzę że uda mu się wygrać z silnie psychicznych Poiree. Allezzzz Poiree !

Sikora T. - Tcherezov I. @ 1,7 6/10
Jeśli ktokolwiek myśli że typ ten postawiłem tylko dlatego że jestem Polakiem to jest w błędzie. Tomek widać że jest w dobrej dyspozycji, strzela dobrze co jest ważne ponieważ czekają nas4 strzelania ! Rusek moim zdaniem pęknie i przybiegnie ok 20-25 pozycji. Liczę że Sikora przesunie się do pierwszej 5-ki biegu !

Wg mnie są to typy które warto postawić. Oprócz nich mam również inne z interwetten ale przy tak niskich kursach (pniżej 2.00) nie będę podawał bo to już loteryjka

pozdrawiam
ojro

ps. proszę nie pisać do mnie na PM postów z prośbą o podanie typów i "pewniaków" na biathlon. Postaram się podawać jakieś typy w miarę możliwości i czasu, a przede wszystkim kiedy i jakie zakłady wystawią bukmacherzy

Do góry
#450125 - 26/11/2005 22:01 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
Gelu20 Offline
stranger

Meldunek: 21/09/2004
Panowie mam pytanie.W bettingstar24 na jutrzejsze zawody oferowane sa zakłady dotyczace konkursu pań.I teraz ta: na wygraną Bailly kurs wynosi 3,5 a na "the others" 4.Jezeli zagram sobie na kazda z ocji po 15 euro to w kazdym przypadku bede na plus.Czy mozliwe jest zawarcie takiego zakladu?

Do góry
#450126 - 26/11/2005 22:27 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
CzuCzu Offline
member

Meldunek: 04/06/2004
Quote:

Panowie mam pytanie.W bettingstar24 na jutrzejsze zawody oferowane sa zakłady dotyczace konkursu pań.I teraz ta: na wygraną Bailly kurs wynosi 3,5 a na "the others" 4.Jezeli zagram sobie na kazda z ocji po 15 euro to w kazdym przypadku bede na plus.Czy mozliwe jest zawarcie takiego zakladu?

Zauwaz ze oprocz kursu na Win Bailly sa jeszcze kursy na Win innych zawodniczek a "the others" dotyczy tego ze wygra ktoras z tych co nie sa wymienione na liscie czyli marne szanse. Pozdro.

Do góry
#450127 - 27/11/2005 06:22 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
teges6 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/04/2003
Nie jestem jakimś wielkim znawcą biatlonu ale tez dorzucę coś od siebie:

Expekt:
1. Stian Eckhoff - Ilmars Bricis 1 1.55
2. Katrin Apel - Tadeja Brankovic 1 1.70

W oby tych typach kierowałem się przedewszystkim wynikami z ubiegłego sezonu i doświadczeniem zawodników. Zarówno Ilmars Bricis oraz Tadeja Brankovic nie należą do światowej czołówki. Fakt, iż wczoraj zaliczyli bardzo udane wystepy ale liczę na brak ich doświadczenia oraz ogrania w czołówce światowej. Do tego dochodzą 4 strzelania. Mam nadzieję, że tok mojego rozumowania jest właściwy.
Oby było jak wczoraj ze skokami.

Do góry
#450128 - 27/11/2005 08:17 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
tokara Offline
Pooh-Bah

ale prof wystawil zjebane kursy a w totoi stsie nadal nci co jest kurwa dawac kursy

Do góry
#450129 - 27/11/2005 08:46 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
gremlin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/11/2004
milenium wystawilo kursy!!!! nawet dosyc interesujace

Do góry
#450130 - 27/11/2005 08:47 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
tokara Offline
Pooh-Bah

potrzebuje szybka odpowiedz co o tym sadzicie
bioerndalen-kruglow 1
poire-eckhof 1
disl-tiorhorm 1
apel-ischmuratowa 1
bailly-glagow 1
brankowic-bogali 1

wilhelm-liu 1

niech sie szybko kumaci wypowiedza jesli moga

Do góry
#450131 - 27/11/2005 08:53 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
pixies Offline

Witam,

krótko, bo nie ma czasu
w B&W

Bricis - Kruglov 2 1.90 - Bricis ma niezbyt dobrą sytuację. Biegnie sam, a gonił go będzie OEB i zapewne dogoni go jeszcze przed pierwszym strzelaniem. Bricis raczej nie może trzymać tempa Bjoerdalena - wiadomo dlaczego. Stąd więkssze szansę daję Kruglovovi, który nie powinien zawalić strzelania.

No i Poiree - Eckhoff 1 1.45 - mało, ale to bieg Rafaela. Widać, że jest naprawdę w dobrej formie.

Tylko tyle, bo naprawdę nie ma czasu.

Z naziemnych :

STS:
Poiree - Eckhoff 1 1.50
Sikora - Valiullin 1 1.30

AKO - 1.95

TOTO :
Rozhkov - Kruglov 2 1.80
Bergman - Ferry 1 1.45

AKO - 2.65

POZD

Do góry
#450132 - 27/11/2005 09:00 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
pixies Offline

Jeszcze raz ;

Gwizdoń - Henkel 2 2.40 nie rozumiem tego kursu, własnie w dochodzenie Magda jest bardzo słaba.

to z sts
pozd

Do góry
#450133 - 27/11/2005 09:20 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
tomo Offline
Carpal Tunnel

27.11.2005 - Ostersund - Bieg pościgowy (M)

Ole Einar Bjoerndalen
/Miejsce 1-3/ @1.40 6/10

Norweg zdecydowanie najszybszy w biegu. Wczoraj na dystansie 10 km pobiegł prawie o 2 rundy karne szybciej niż cała reszta czołówki. Ze strzelaniem też nigdy wielkich problemów nie miał i jeśli dzisiaj nie będzie się mylił tak okrutnie jak wczoraj (aczkolwiej suma jego pudeł pewnie i tak będzie wyższa niż w sprincie - ze względu na aż 4 strzelania) to spokojnie wskoczy na pudło. Kurs niski ale sądzę iż wart zagrania.

Ilmars Bricis - Nikolay Kruglov @1.90 4/10

Zdecydowanie przychylam się do opinii przedmówców. Bricis to specjalista od sprintu. Praktycznie wszystkie swe sukcesy w Pucharze Świata odniósł w tej właśnie specjalności. Dzisiaj już nie będzie tak kolorowo na strzelnicy, a że Kruglov to specjalista właśnie od strzelania a w dodatku przed tym sezonem znacznie poprawił się biegowo (o czym wczoraj zostałem uświadomiony przez jednego z was - sam nie zwróciłem uwagi na fakt iż wczoraj pobiegł bardzo dobrze) i ta mieszanka powinna zaowocowac lepszą pozycją na mecie. Największe swe sukcesy w Pucharze Świata Rosjanin osiągał właśnie w biegach pościgowych.

Do góry
#450134 - 27/11/2005 09:47 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
spike Offline
member

Meldunek: 06/06/2005
Panowie już ruszyli ? Gdzie znajdę wyniki live.

Do góry
#450135 - 27/11/2005 10:08 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
arktos Offline
Carpal Tunnel

Dziękujemy analitykom ze sportingbetu za Olka 6.00 ako i wczoraj za Usi 9.50 ako.

Wielkie dzięki!!!!!!

Do góry
#450136 - 27/11/2005 10:14 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

no to zawiodl mnie Kruglov ktory na ostatnm strzelaniu zanotowal 2 pudla niestety. Kurs w SP na Bergmana byl 1,9 z Ferry i sie skusilem i kazdy wie jaki wynik niestety. Podobna sytuacja jak u Ruska. Ostatnie strzelanie i 2 nieszczesne pudla niestety poscig na minus a szkoda bo do 3 strzelania mialem 3/3. Widac jak ten sport jest nie obliczalny i to jest jego urok. No to wiemy juz mniej wiecej w jakiej formie sa panowie i kolejne zawody powinny okazac sie juz duzo latwiejsze w obstawianiu
Pozdrawiam

Do góry
#450137 - 27/11/2005 10:32 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
tomo Offline
Carpal Tunnel

Dla mnie bieg pościgowy panów pod względem finansowym bardzo udany. Po wczorajszym sprincie mężczyzn, z którego wyszedłem na zero dzisiaj przyszły pierwsze zyski.

Teraz rozkminka nad lalkami...

Do góry
#450138 - 27/11/2005 10:35 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
dawid121 Offline
addict

ale pech no ja pier... Eckhoff-Bricis o 0.01 wygrał Łotysz buuuu. Ale kilka innych par trafionych.
Co do pań to z BAW łanie wygląda mi Gwizdoń-Zubrilova 2 1.75 i chyba kurs dnia Brankovic-Tjoehom 2 2.50. Moim zdaniem Słowenka spali sie psychicznie i już na 1 strzelaniu będzie miała ze 2 pudła, a Norwerzka zazwyczaj niezle goni rywalki w biegach pościgowych.

Do góry
#450139 - 27/11/2005 10:52 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
tokara Offline
Pooh-Bah

a co sadzicie o brankovic-bogali rosjanka strasznie wolna zdecydowanie wonijesza od slowenki wczoraj obie na strzelnicy na zero a mimo to przewaga brankwic 40 sekund

i zastanawiam sie nad wilhelm-liu 1

Do góry
#450140 - 27/11/2005 11:15 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
brok Offline
member

Meldunek: 11/08/2005
z stsa:
Disl U. - Zaitseva O. 2-2.40
Disl U. - Tjorhom L. 2-2.60
Apel K. - Ishmouratova S. 2-2.60
Bailly S. - Glagow M. 1-1.3
Gwizdon M. - Henkel A. 1-1.40
Zubrilova O. - Olofsson A.C. 1-1.4

jak wejdzie polowa to bedzie dobrze

i szkoda ze nie moge stawiac na zwyciestwo... [bailly]

Do góry
#450141 - 27/11/2005 11:16 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
ryf Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/10/2003
Brankovic - Tjorhom 2,4

Nie wiem co sądzić o wczorajszym bardzo szybkim biegu Brankovic, ale wydaje mi się że jeśli będzie chciała trzymaćdystans do Disl to będzie popełniała sporo błędów na strzelnicy bo tempo biegu będzie zbyt duże... Nierówny oddech na strzelnicy wyjdzie jej bardzo nie dobrze...

Brankovic dałą z siebie bardzo dużo i efektem jest świetny wynik. Tjorhom praktycznie w każdym biegu pościgowym poprawia swoją pozycjęw stosunku do sprintu (przynajmniej tak było w poprzednich sezonach). Brankovic przeważnie swoje pozycje z biegu sprinterskiego traci w pościgu... 50 sekund różnicy to naprawdę nie wiele i kurs 2,4 biorę za średnio niską stawkę.

Do góry
#450142 - 27/11/2005 11:31 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
pixies Offline

Ostatecznie kobiety poszły tak :

Gwizdon M. - Henkel A. 2 2.40 - jak wcześniej

Olofsson - Liu 2 2.10 - oceniam szanse tych Pań na 50/50, stąd typ na Liu. Chinki nie zachwyciły ani biegowo, ani na strzelnicy, jednak o ile dobrze pamiętam, w poprzednim sezonie Liu w pościgu spisywała się bardzo dobrze. Olofsson nie wytrzymała wczoraj drugiego strzelania mając szanse na naprawdę niezłą pozycję, pewnie gdzieś w pierwszej szóstce. Czyli poważne problemy albo z koncentracją, albo z kondycją.

Disl - Bailly 2 1.95 - jak wcześniej

pozd

Do góry
#450143 - 27/11/2005 11:37 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
Misiek Offline
Didżej

Meldunek: 06/10/2002
Witam.

Ja tak krótko...po swojemu...

Najbardziej mi się spodobała para w STS:

Bailly - Glagow 1 1.30

Kurs może mizerniutki, ale w sam raz do głównego combosa moim zdaniem ...

Sprint:

4 1 BAILLY Sandrine FRA 1 0 1 +19.7

9 33 GLAGOW Martina GER 0 1 1 +54.7

myślę że Francuzka może mieć nawet dziś 2-3 pudła więcej od Niemki, a i tak powinno starczyć...

To moja pierwsza para zagrana w sportach zimowych... mam nadzieję że nie będzie plamy...

Pozdrawiam

Do góry
#450144 - 27/11/2005 11:51 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
lleyton Offline
Pooh-Bah

Bogali- Glagow typ Glagow kurs 1,75 betandwin

Glagow wczoraj mimo jednego pudla byla tylko 4 sek wolniejsza od Bogali, ktora biega jak slimak- Glagow tez nie biega szybko, ale jak widac jest sporo szybsza od Bogali- mysle, ze Glagow strzeli dzis dobrze- bo ze strzelaniem nigdy nie miala problemow i pojedzie z Bogali po bandzie

Do góry
#450145 - 27/11/2005 12:16 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
tomo Offline
Carpal Tunnel

27.11.2005 - Ostersund - Bieg pościgowy (K)

Linda Tjorhom
- Katja Beer @1.50 6/10

Obie panie zaczynają bieg z jednakowymi szansami, jako że startują jedna po drugiej w odstępie 1 sekundy. Strzelecko prezentują sie bardzo podobnie, natomiast biegowo zdecydowanie lepsza jest Linda. Dobrą formę sygnalizowała już w startach przedsezonowych i dzisiaj mając nawet i 3 pudła więcej od swojej rywalki ma duże szanse być przed nią na mecie. Jeżeli natomiast strzelą podobnie to Tjorhom wygra w cuglach ten pojedynek.

Tadeja Brankovic - Linda Tjorhom @2.50 3/10

Brankovic, a kto to taki? No owszem była 3 razy w swej karierze na pudle, ale to wszystko w biegach sprinterskich. W biegach pościgowych nigdy jednak nie imponowała a najwyżej w karierze była na 8 miejscu właśnie w Ostersund. Wczoraj poza świetnym biegiem zaimponowała doskonałym strzelaniem, ale jeśli spojrzeć nieco szerzej to nie ma się w tym elemencie czym pochwalić - 76% ogólnie i 72% skuteczności w biegach pościgowych to naprawdę nie są dobre osiągnięcia. Sądzę iż dzisiaj mając dookoła siebie wiele zawodniczek i "czując" rywalizację pęknie i biegowo i strzelecko. Przewaga nad Lindą nie jest mała (52 sekundy) ale to nie powód aby aż tak Słowenkę faworyzować. Biorę ze względu na kurs.

Anna Bogali - Martina Glagow @1.85 4/10
Wyjaśnienie bardzo proste. Martina lepsza biegowo i lepsza na strzelnicy (i pod względem celności i pod względem szybkości co wcale nie jest bez znaczenia). Na starcie traci do Rosjanki 7 sekund, przewaga to żadna i na pierwszym strzelaniu panie powinny być już w tym samym czasie. Jeżeli niemiecka "maszynka do strzelania" nie nawali to typ powinien wejść bez problemów.

Uschi Disl - Sandrine Bailly @1.95 2.5/10

Nad tym typem najdłużej myślałem. Na obecną chwilę obie panie biegają w bardzo podobnym tempie więc zadecyduje strzelnica. Długo się zastanawiałem, czy Urszula znowu nas wszystkich nie zaskoczy dobrym strzelaniem. Wszak poprawę w tym elemencie widać u niej już od końcówki zeszłego sezonu a wszoraj jakby tę tendencję potwierdziła. Jednak nie wierzę by mająca do tej pory tak ogromne problemy strzeleckie Disl dzisiaj znowu pozytywnie nas zaskoczyła. Sądzę iż bez jakiejś "trójki" na jednym ze strzelań i jeszcze paru drobniejszych wpadek strzeleckich się nie obejdzie. Francuzka zdecydowanie pewniejsza na strzelnicy i przede wszystkim strzela o wiele równiej. Tak więc spróbuję i tego typu...

Do góry
#450146 - 27/11/2005 12:45 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
lleyton Offline
Pooh-Bah

tomo a jaki buk daje pare tjorhom- beer?

Do góry
#450147 - 27/11/2005 12:47 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
tomo Offline
Carpal Tunnel

Interwetten

Do góry
#450148 - 27/11/2005 13:36 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
tomo Offline
Carpal Tunnel

Panowie 2/2
Panie 3/4

Dzisiejszy dzień z biathlonem można zaliczyć do udanych

Do góry
#450149 - 27/11/2005 14:05 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
Sensej Offline
old hand

ja dzis
Panowie 3/4
Panie 1/2

Co do pań do 3 strzelania było ładnie. Ale Apel sparzyła.Szkoda mi Ałszi (tak było na Euro słychać) bo w sumie biegła ładnie ale chyba za bardzo szarzowała 3 runde i pierwszy strzał to niesamowite pudłu. Baily widać, że jeszcze sie rozpedza wydaje mi się że tak w styczniu zacznie być w optymalnej formie.

Jedna rzecz mnie ciekawi czemu Niemcy trenuja innaczej kobiety a innaczej mężczyzn

Do góry
#450150 - 27/11/2005 14:55 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
pixies Offline

Czas na posumowanie

Panowie:
Bricis - Kruglov 2 1.90 OK
Poiree - Eckhoff 1 1.50 OK
Sikora - Valiullin 1 1.30 OK
Rozhkov - Kruglov 2 1.80 OK
Bergman - Ferry 1 1.45 KO (dwa ostsnie strzały Bergmana...)

i Panie :
Gwizdon M. - Henkel A. 2 2.40 OK
Olofsson - Liu 2 2.10 KO
Disl - Bailly 2 1.95 KO

Jednak Bailly nie strzeliła lepiej od Disl. Zadecydował jeden strzał - ale widać, że obydwie są juz na początku sezonu w niezłej formie.
I krótko o Chinkach - to co pokazały na strzelnicy, to kompromitacja (choc i to chyba delikatne określenie). O ile w sprincie było jeszcze jako tako, czyli źle (76%), to w pościgu tragedia - 67,5%. Tego nie da się już poprawić w tym sezonie. Oczywiście mogą zdarzyć się dwa-trzy lepsze występy, ale sztafeta przy takiej skuteczności jest bez szans.

Ad Niemcy - Fischer, Gross i Greis trenują w górach, dołącza do ekipy w Hochfilzen. Fischer miał dodatkowo jakieś problemy ze zdrowiem.

I na koniec propozycja :

Co sądzicie o otwieraniu oddzielnego tematu na każde zawody ? Zapewni to przejrzystość i łatwiejszy dostep do informacji.

pozd

Do góry
#450151 - 27/11/2005 15:46 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Quote:

Mało kto jeeszcze wystawił kursy na biathlon, więc podaję z interwetten:
10.30 Bieg na dochodzenie mężczyzn 12,5 km

Poiree R. - Eckhoff S. @ 1,5 7/10
Sikora T. - Tcherezov I. @ 1,7 6/10

Podsumowanie I weekendu Oestersund [SWE] :

Win 4 +37.95
Lost 1

Nawet udany weekend...

Do góry
#450152 - 27/11/2005 16:26 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
tomo Offline
Carpal Tunnel

Co do odrębnego tematu na każde zawody to ja osobiście jestem jak najbardziej na TAK, zresztą jestem zwolennikiem takiego rozwiązania w przypadku każdej dyscypliny sportowej.

Ponawiam również swoją propozycję dotyczącą zorganizowania konkursu biathlonowego. Pisałem o tym wcześniej Są jakieś propozycje? Są chętni?

I na koniec sie pochwalę. W swoim pierwszym starcie w Mistrzostwach Świata Kibiców już po pierwszych zawodach zapewniłem sobie awans do finału w Turynie zajmując 4 miejsce w swojej grupie eliminacyjnej - 8 w sprincie i 2 w biegu pościgowym.

Mój skład wyglądał następująco:
OS Alexander NOR
TCHEREZOV Ivan
MEGURO Kanae
HENKEL Andrea
GLAGOW Martina
ROSTOVTSEV Pavel

Do góry
#450153 - 27/11/2005 17:36 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
pixies Offline

Widziałem, widziałem Ładny wynik w grupie, gratki
Ja niestety trochę gorzej, kasy zabrakło na zakupy

Jeśli chodzi o konkurs, jestem jak najbardziej za. Proponowałbym jednak trochę inne zasady, bardziej zbliżone do zasad konkursu tenisowego. Każdy ma do dyspozycji np. pięć typów (min. kurs np. 1.50) plus UD. I liczymy trafione pozycje niezaleznie od kursu. Unikamy w ten sposób sytuacji grania na "dzikie" kursy.

Jeśli są chętni, to pisać.

pozd

Do góry
#450154 - 27/11/2005 17:40 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Jestem chętny

A warunki powinny być takie jak w konkursie tenisowym. No i kto tym się zajmie ?
A jeszcze kwestia nagród. Ja niestety na razie nie mógłbym wpłacić nic. Puste konto MB, a poza tym zostałem "skrojony" i koma muszę sobie kupić

Do góry
#450155 - 27/11/2005 18:36 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
tomo Offline
Carpal Tunnel

Jeśli chodzi o nagrody to ja nie widze problemu - zagrajmy dla same satysfakcji a nagrodą niech będzie tytuł Najlepszego Typera Biathlonu w sezonie 2005/2006

Co do zasad to też jestem absolutnie otwarty na wszelkie propozycje z tym że prosiłbym o bliższe ich wyjaśnienie bo ja z tenisem mam tyle samo wspólnego co z baletem.

Do góry
#450156 - 27/11/2005 18:50 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
dawid121 Offline
addict

Quote:

Co do odrębnego tematu na każde zawody to ja osobiście jestem jak najbardziej na TAK, zresztą jestem zwolennikiem takiego rozwiązania w przypadku każdej dyscypliny sportowej.

Ponawiam również swoją propozycję dotyczącą zorganizowania konkursu biathlonowego. Pisałem o tym wcześniej Są jakieś propozycje? Są chętni?

I na koniec sie pochwalę. W swoim pierwszym starcie w Mistrzostwach Świata Kibiców już po pierwszych zawodach zapewniłem sobie awans do finału w Turynie zajmując 4 miejsce w swojej grupie eliminacyjnej - 8 w sprincie i 2 w biegu pościgowym.

Mój skład wyglądał następująco:
OS Alexander NOR
TCHEREZOV Ivan
MEGURO Kanae
HENKEL Andrea
GLAGOW Martina
ROSTOVTSEV Pavel

hehe ja wygrałem swoją grupe Grupe F (72 ptk wystarczyły)
mój skład szczesliwy:
OS Alexander
TCHEREZOV Ivan
ROSTOVTSEV Pavel

HENKEL Andrea
TJORHOM Linda
KOBLAR Andreja
tak więc do zobaczenia w finale

Do góry
#450157 - 27/11/2005 19:32 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

ehh a mnie Makarova zrobila w balona bo nie wystartowala, i policzyli mi czas Grzywy heh. A byloby bardzo dobrze bo mialem Sikore i Eckofa oraz Tjorhorm i ruską wspomniana
Co do konkursu oczywiscie na tak i zglaszajcie sie jak najszybciej zeby od nastepnych zawodow mozna byloby ruszyc
Pozdrawiam

Do góry
#450158 - 27/11/2005 20:10 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
tokara Offline
Pooh-Bah

jestem za z tym konkursem mnie dzis ujebala apel-ischmuratowa 1 ach szkoda slow

Do góry
#450159 - 27/11/2005 20:10 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
tokara Offline
Pooh-Bah

o ktorej jutro sztafety zaczynaja ale cos mi sie zdaje ze przed otwarciem bukow

Do góry
#450160 - 27/11/2005 20:43 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

tokara sztafety we wtorek

Do góry
#450161 - 28/11/2005 10:52 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
dawid121 Offline
addict

Zrobienie na każde zawody oddzielnego tematu to bardzo dobry pomysł bo postu widze dość dużo. Co z tym konkursem robmy czy nie?
Jutro sztafety i widze tu kilka ciekawych typów.
Zacznijmy od kobiet bo one mają pierwszeństwo mimo że biegną później.
Moim zdaniem pewne zwycięstwo Niemek. Kurs w BAW 1.77 choć na początku był 2.00. Niemki bardzo wyrównany skład pewnie wystąpią WILHELM Kati, HENKEL Andrea, DISL Uschi i GLAGOW Martina. Wszyskie dobrze biegają w sztafetach można sobie dobrać naboje więc powinny sobie też poradzić i wygrać dość spokojnie. Niemki WIN 1.77 8/10
i niestety u kobiet chyba wszystko.
Faceci i tu troche więcej typów.
Faworyci napewno Norwegowie i tu kurs dość marny bo moim zdaniem Rosjanie mogę pokusić się o niespodzianke ( czy znowu taką wielką niespodzianką było by ich zwycięstwo?) Rosja ma bardzo dobry skład. Widać swietną forme TCHEREZOVA i KRUGLOVA. Pewnie obok nich wystąpią ROZHKOV i TCHEPIKOV. Skład naprawde dobry, na strzelnicy wszyscy dość równy poziom co może zaprocentować gdyż biegowo napewno ustępują Norwegom. Norwegowie ( BJOERNDALEN Ole Einar, ECKHOFF Stian, GJELLAND Egil, HANEVOLD Halvard ) napewno silni ale panowie Egil i Halvard napewno jeszcze bez formy, szczególnie biegowej. Dla mnie Rosja WIN 3.00 5/10.
Bardzo dobre wrażenie wywarli na nie Francuzi szczególnie ten pechowiec DEFRASNE. POIREE niby świetnie strzela niby ta tarcze w salonie a na dochodzenie 5 pudeł, lipa. Do tego w składzie dość solidni strzelcy ROBERT Julien i AUBERT Alexandre dla mnie spokojnie skład ten stanie na podium i napewno wyprzedzą Niemców w mocno eksperymentalnym składzie ( RÖSCH Michael, WOLF Alexander, PUMP Carsten, GRAF Daniel )
FRANCJA-NIEMCY 1 1.45 9/10
narazie tyle pozdrawiam

Do góry
#450162 - 28/11/2005 12:20 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
Qcz Offline
old hand

Meldunek: 07/11/2002
ma ktos sklady na jutro?
ja mysle o dublu szwe_fr z baw za 2.03 teraz. Szwedzi u siebie...znaja trase...

Do góry
#450163 - 28/11/2005 15:18 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
MICHAIŁ Offline
veteran

Meldunek: 17/11/2004
Oto kobitki
1 RUSSIA RUS
PYLEVA Olga
ISHMOURATOVA Svetlana
GUSEVA Natalia
BOGALIY-TITOVETS Anna
2 GERMANY GER
GLAGOW Martina
DISL Uschi
HENKEL Andrea
WILHELM Kati
3 NORWAY NOR
POIREE Liv Grete
ISTAD-KRISTIANSEN Gro
ANDREASSEN Gunn Margit
TJÖRHOM Linda
4 FRANCE FRA
PERETTO Delphyne
GROS Christelle
BAVEREL-ROBERT Florence
BAILLY Sandrine
5 BELARUS BLR
IVANOVA Ekaterina
NAZAROVA Olga
SOKOLOVA Natalia
ZUBRILOVA Olena
6 SLOVENIA SLO
GREGORIN Teja
MALI Andreja
GRUDICEK Dijana
BRANKOVIC Tadeja
7 CHINA CHN
LIU Xianying
DONG Xue
KONG Yingchao
YIN Qiao
8 BULGARIA BUL
FILIPOVA Pavlina
KADEVA Nina
NIKOULTCHINA Irina
DAFOVSKA Ekaterina
9 SLOVAKIA SVK
MURINOVA Anna
PAVKOVCEKOVA Marcela
HALINAROVA Martina
MIHOKOVA Sona
10 UKRAINE UKR
EFREMOVA Lilia
PETROVA Olena
TANANAIKO Irina
LEMESH Nina
11 ITALY ITA
PONZA Michela
SANTER Saskia
SANTER Nathalie
HALLER Katja
12 POLAND POL
PALKA Krystyna
GRZYWA Magdalena
GWIZDON Magdalena
NYKIEL Magdalena
13 CZECH REPUBLIC CZE
HOLUBCOVA Katerina
VEJNAROVA Zdenka
CESNEKOVA Irena
FALTUSOVA Lenka
14 ROMANIA ROU
COJOCEA Dana
TOFALVI Eva
RUSU Alexandra
PURDEA Mihaela
15 JAPAN JPN
MEGURO Kanae
TANAKA Tamami
TSUKIDATE Ikuyo
OTAKA Tomomi
16 USA USA
BARNES Lanny
KRAUSE Jill
BARNES Tracy
TEELA Denise Marie
17 CANADA CAN
KEITH Sandra
KOCHER Zina
PARENT Marie-Pierre
ALBERT Martine
18 FINLAND FIN
SALONEN Eija
KETTUNEN Outi
MÄKÄRÄINEN Kaisa
MARKKANEN Mervi
19 LATVIA LAT
SAVLAKA Linda
LIDUMA Madara
KRUMINA Gerda
BRICE Anzela
20 SWEDEN SWE
NILSSON Anna Maria
OLOFSSON Anna Carin
JONSSON Helena
HOLMA Johanna

Do góry
#450164 - 28/11/2005 15:20 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
MICHAIŁ Offline
veteran

Oto panowie
1 NORWAY NOR
ECKHOFF Stian
GJELLAND Egil
HANEVOLD Halvard
BJOERNDALEN Ole Einar
2 GERMANY GER
RÖSCH Michael
WOLF Alexander
PUMP Carsten
BIRNBACHER Andreas
3 RUSSIA RUS
SHULMAN Filipp
TCHEREZOV Ivan
ROSTOVTSEV Pavel
KRUGLOV Nikolay
4 AUSTRIA AUT
MESOTITSCH Daniel
PINTER Friedrich
GREDLER Ludwig
SUMANN Christoph
5 FRANCE FRA
ROBERT Julien
POIREE Raphael
AUBERT Alexandre
DEFRASNE Vincent
6 SWEDEN SWE
EKHOLM David
FERRY Björn
NILSSON Mattias Jr.
BERGMAN Carl-Johan
7 BELARUS BLR
AIDAROV Alexei
NOVIKOV Sergei
VALIULLIN Rustam
DRATCHEV Vladimir
8 UKRAINE UKR
DERKACH Vyacheslav
BILANENKO Olexander
DERYZEMLYA Andriy
LYSENKO Ruslan
9 ITALY ITA
DE LORENZI Christian
PALLHUBER Wilfried
VUILLERMOZ Rene Laurent
LONGO Paolo
10 CZECH REPUBLIC CZE
HOLUBEC Tomas
SLESINGR Michal
DOSTAL Roman
VITEK Zdenek
11 POLAND POL
PIECHA Michal
ZIEMIANIN Wieslaw
SIKORA Tomasz
PLYWACZYK Krzysztof
12 SWITZERLAND SUI
ZWAHLEN Roland
SIMMEN Matthias
DENOTH Mario
HALLENBARTER Simon
13 SLOVAKIA SVK
HURAJT Pavol
SIMOCKO Dusan
NOVAK Pavol
MATIASKO Marek
14 FINLAND FIN
ANTILA Timo
PUURUNEN Paavo
KAUPPINEN Jarkko
KINNUNEN Jouni
15 SLOVENIA SLO
OZBOLT Janez
POKLUKAR Matjaz
POKLUKAR Joze
MARIC Janez
16 ESTONIA EST
PRANTS Janno
TOBRELUTS Indrek
LESSING Roland
BOROVIK Dimitri
17 LATVIA LAT
PIKSONS Edgars
ZIMELIS Raivis
LIBIETIS Kristaps
BRICIS Ilmars
18 JAPAN JPN
KASAHARA Tatsumi
ISA Hidenori
SUGA Kyoji
SAITO Shinya
19 GREAT BRITAIN GBR
WALKER Marc
CLEMENS Tom
JACKSON Lee-Steve
HODGKINS Lance
20 CANADA CAN
LEONI David
CLEGG Robin
LE GUELLEC Jean-Philippe
ROBB Jaime
21 USA USA
TEELA Jeremy
BAILEY Lowell
BURKE Tim
SHEPARD Walter
22 BULGARIA BUL
KLETCHEROV Michail
RUDENCHYK Vitaliy
VASILEV Kiril
FARTOUNOV Vasil

Do góry
#450165 - 28/11/2005 15:22 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
tokara Offline
Pooh-Bah

czy sa moze u jakis naziemnych bukow kursy na sztafety

Do góry
#450166 - 28/11/2005 21:59 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
KubaR Offline
member

Meldunek: 10/12/2004
Zaciekawił mnie skład Rusków :

SHULMAN Filipp
TCHEREZOV Ivan
ROSTOVTSEV Pavel
KRUGLOV Nikolay

o ile ze wszystkimi nominacjami mogę sie zgodzic o tyle miejsce w sztafecie SHULAMAN jest lekko zaskakujące dla mnie.

O ile dobrze przeanalizowalem to nie znalazlem go na listach wyników sprintu i biegu pościgowego odbywających sie w poprzedni weekend.

Wg mnie Rozhkov i Tchepikov gdyby zastapili Shulmana w sztafecie mieliby bardzo silna ekipę.

Nie znam układów w drużynie

Co o tym myślicie ?

Do góry
#450167 - 28/11/2005 22:05 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
KubaR Offline
member

moj typ z Expekta :

Austria - Republika Czech 2 kurs 2.0

stawka 7/10

tak wychodzi z analizy ......

Do góry
#450168 - 28/11/2005 22:11 Re: Biathlon - sezon 2005/2006 *DELETED*
zenekk Offline
veteran

Meldunek: 11/04/2002
Post deleted by [g]um[p]

Do góry
#450169 - 28/11/2005 22:19 Re: Biathlon - sezon 2005/2006 *DELETED*
KubaR Offline
member

Post deleted by [g]um[p]

Do góry
#450170 - 28/11/2005 22:24 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
T3NnIs Chi3F Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/08/2003
prawda jest taka że trzeba rano wstac
druga rzecz to to że NORWEGOWIE wygraja
a trzeci aspekt jaki chciałbym poruszyć to RUSKI 1-3

Do góry
#450171 - 28/11/2005 22:27 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
KubaR Offline
member

Moje typy :

KOBIETY :

NIEMCY - Rosja 1 kurs 1.65 - EXPEKT - stawka 8/10

MĘŻCZYŹNI :

CZECHY - Austria 1 kurs 2.0 - EXPEKT - stawka 7/10

FRANCJA - ROSJA 1 kurs 1.85 - EXPEKT - stawka 6/10

Do góry
#450172 - 28/11/2005 22:46 Re: Biathlon - sezon 2005/2006 *DELETED*
zenekk Offline
veteran

Post deleted by [g]um[p]

Do góry
#450173 - 28/11/2005 22:50 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

KubaR tez zastanawialem sie nad Czechami, ale kurde oni potrafia w sztafetach pudlowac. O dziwo widze ze bieg poprawili i to znacznie... ale jak widze tego Slesignra na strzelnicy to az sie plakac chce. Napewno duzym oslabieniem jest brak Rottmana, ale Mestoischi Summan powinni na strzelnicy dobrze wypasc i napewno troszke nadrobia nad Czechami. U Czechow nie widze natomiast rownego strzelca i kazdy z nich moze pudlowac, a Dostal to juz wogoel nie przepada za sztafetami i dobrze pamietam jak rok temu pobiegl sobie 3 rundy karne. Kurs adekwatny ale jakos 50% szans Czechow to ja tu nie widze i nie gram tego
Pozdrawiam

Do góry
#450174 - 28/11/2005 22:52 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

zenekk daruj sobie!
Koledze chociaz chcialo sies prawdzic wyniki ze sprintu i dobrze mowi, ze jak brac same wyniki czasowe z pierwszych zawodow to wlasnie tak wyjdzie. A ty sie czepiasz... po cholere???? napisz kilka zdan odnosnie twojej ANALIZY to sie uciesze
Pozdrawiam

Do góry
#450175 - 28/11/2005 23:04 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
zenekk Offline
veteran

Quote:

zenekk daruj sobie!
Koledze chociaz chcialo sies prawdzic wyniki ze sprintu i dobrze mowi, ze jak brac same wyniki czasowe z pierwszych zawodow to wlasnie tak wyjdzie. A ty sie czepiasz... po cholere???? napisz kilka zdan odnosnie twojej ANALIZY to sie uciesze
Pozdrawiam

hagi specjalnie dla ciebie zaszczyce to forum typem...
SLOVENIA-bulgaria 1.85 gamebookers
Slovenia
2. BRANKOVIC Tadeja 0 0 +6.8
15. GRUDICEK Dijana 0 0 +1:06.7
27. MALI Andreja 1 1 +1:39.3
39. GREGORIN Teja 1 1 +2:11.6
Bulgaria
17. DAFOVSKA Ekaterina 0 1 +1:09.9
54. FILIPOVA Pavlina 1 1 +2:48.6
68. NIKOULTCHINA Irina 2 2 +3:10.0
84. KADEVA Nina 2 1 +3:40.1
to tak z durnej analizy sprintow,a moze byc zupelnie inaczej tyle ze slowenki w zeszlym roku po pierwszych nieudanych zawodach w nastepnych trzykrotnie pokonywaly bulgarki zajmujac nawet raz trzecia i raz czwarta pozycje.

Do góry
#450176 - 28/11/2005 23:05 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
oksbogusz Offline
journeyman

Meldunek: 27/11/2005
Betandwin wystawił kurs na wygraną 1 zmianę:
na Norwegię 2.0, myślę że Eckhoff ma powyżej 50 proc. szans ,że pokona resztę na 1 zmianie, gdyż pozostałe ekipy nie wystawiły tam orłów
Rosch
Shulman
Aidarov
Derkach
Holubec
Hurajt
wszystkich pobił na głowę w pierwszych dwóch biegach

Do góry
#450177 - 28/11/2005 23:17 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
zenekk Offline
veteran

Quote:

Betandwin wystawił kurs na wygraną 1 zmianę:
na Norwegię 2.0, myślę że Eckhoff ma powyżej 50 proc. szans ,że pokona resztę na 1 zmianie, gdyż pozostałe ekipy nie wystawiły tam orłów
Rosch
Shulman
Aidarov
Derkach
Holubec
Hurajt
wszystkich pobił na głowę w pierwszych dwóch biegach

rowniez to gralem,a takze henkel na(po) 3 zmianie 2.25@! Dokladnie nie rozumiem pytania,ale niemki powinny po 2 zmianach prowadzic,a na 3 zmianie henkel nie ma godnej rywalki! Oczywiscie niemki z rosjankami to typ numer1 na jutro!

Do góry
#450178 - 28/11/2005 23:23 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
Tomasz Frankowski Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/07/2004
a co sadzicie na jutro cos takiego ?-MEN-austroia-szwecja-2 women-NIEMCY-ROSJA--1--FRANCJA-NORWEGIA-2

Do góry
#450179 - 29/11/2005 00:05 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
tomo Offline
Carpal Tunnel

29.11.2005 - Ostersund - Sztafeta (K)

Niemcy
/Zwycięstwo/ @1.80 6.5/10

Patrząc na składy obu ekip i dyspozycje poszczególnych zawodniczek to jutro na zwycięstwo realne szanse mają jedynie Niemki i Rosjanki. Jako że w biegach sztafetowych najważniejsza jest równa forma wszystkich czterech ogniw a ponad to zdecydowanie ważniejszy jest bieg od strzelania (kwestia 3 dodatkowych pocisków - choć i strzelaniem można pogrzebać swe szanse) zdecydowanie skłaniam się ku Niemkom, które w obu tych klasyfikacjach wydają mi się być ponad Rosjankami a i strzelecko nie ma się do czego przyczepić.

Norwegia /Miejsce 1-3/ @2.0 3/10

Wspomniane wyżej Niemki i Rosjanki wydają się byc poza zasięgiem Skandynawek. Patrząc na pozostałe drużyny przynajmniej na papierze zdecydowanie najsilniejszy skład zdaje się mieć właśnie Norwegia. Forma Norweżek wcale nie powala na kolana ale ja kompletnie nie widzę kto mógłby być przed nimi. No chyba tylko Francja, ale tam jest tylko Bailly i daleko nic. Norweżki mają zdecydowanie równiejszą ekipę i jutro dobiegną do mety na 3 pozycji.

Co do konkursu to ja mogę go poprowadzić, ale jako iż chcecie mieć zasady takie jak w konkursie tenisowym to proszę niech ktoś się pokusi o przedstawienie regulaminu a ja się do niego z przyjemnością dostosuję. Pewnie da się go zerżnąć z Kortu ale jakieś tam przeróbki zapewne trzeba będzie zrobić by dosotosować go do kształtu zawodów biathlonowych. Ja sam z tenisem nie mam i nie chcę mieć nic wspólnego, a w "Korcie Tenisowym" prózno mnie szukać toteż bardzo prosze aby ktoś kompetentny i znajacy na rzeczy się tym zajął.

Do góry
#450180 - 29/11/2005 00:23 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

Bialorus - Szwecja 1 1,75 4/10 GB
Obecna dyspozycja strzelecka zdecydowanie po stronie Bialorusi. Biegowo podobnie jak Szwedzi. Niestety ekipa Szwecji ma na 1 zmianie Ekholma i spodziewam sie juz okolo 30 sek straty na 1 zmianie do Bialorusi. Valiunin i Dratchev powinni dobrze spisac sie na strzelnicyi dowiezc lepsze miejsce od gospodarzy

Bialorus -Austria 1 1.52 3.5/10 CB
Austryjacy bez Rottmana. Jakos nie widze wiekszych atutow po stronie Austrii. Sklad dosc slaby biegowo i na strzelniy tez nie ciekawie jest. Pinter jak i Gredler slabiutkie strzelanie i jak sie beda spieszyc to kto wie moze ktorys z nich okrazenie karne pobiegnie.Po dobrze strzelajacych Bialorusinach ta opcja odpada

i z babek:
Slowenia - Bulgaria 1 1.80 3/10 GB

Pozdrawiam

Do góry
#450181 - 29/11/2005 00:43 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
pixies Offline

Witam

to zenekk : chyba nie powinieneś porównywać wyników z poprzedniego sezonu, bo to były zupełnie inne składy. Np w Oberhofie Popova za Nikulczine, i Koblar za będącą wówczas w fatalnej dyspozycji Mali. Teraz trenerzy będą raczej testowali ustawienia zmian, do olimpiady jest chyba ze cztery sztafety i jest co robić.

Tym niemniej uważam, że Słowenki spokojnie wygrają z Bułgarkami, bo jako druzyna są po prostu lepsze. Poza tym dwie pierwsze zmiany to zdecydowanie lepiej biegające Słowenki, a Kadeva u Bułgarek to jakieś nieporozumienie.

Poza tym myślę tak :

Panie :
Norwegia - Francja 1 1.50 GB, Unibet - Co prawda Poiree nie jest w najlepszej dyspozycji, ale na Peretto powinno wystarczyć. Potem dwie słabe biegowo Francuzki. Tjorhom powinna już mieć wystarczająca przewagę nad Bailly. Dla mnie 8/10.

Panowie.
Francja miejsce 1-3 - 1.57 Fonbet. Mocno osłabieni Niemcy, trochę mniej Rosjanie, Austria bez Rottmanna, Białorus chyba nie da rady, bo na drugiej zmianie słaby Novikov polegnie z Poiree. Francuzi mają dość wyrównany skład, z czołówki strzelają prawie najlepiej (Białoruś).

pozd

Do góry
#450182 - 29/11/2005 07:24 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
bart_82 Offline
journeyman

hello

dobra

4 x 6km Relay (Østersund/SWE) - 12:30
- NORWEGIA 2 1.50 gb

Norweżki mają stabilniejszy skład, biegowo przewyższają francuzki, którem po za BAILLY w składzie większych indywidualności nie mają, chyba że dobrze strzelająca a słabiej biegająca BAVEREL-ROBERT Florence, Norweżki pierwsza zmiana i ostatnia , na której pojawi sie solidna TJÖRHOM Linda , która doskonale spisała sie w biegu pościgowym , przewagę uzyskaną na pierwszych zmianach powinna dowieźć do mety

v RUSSIA (ladies) 1.50

forma niemek robi wrażenie 4 nazwiska w 1-9 w klasifikacji biegu pościgowego , ponadto jest jeszcze apel , no w samych superlatywach można wypowiadać sie , ale rosjanek przekreślać nigdy nie wolno. zapowiada sie ciekawa, bardzo ciekawa , ale moim zdaniem dyscyplina niemiecka i indywidualne umiejętności poszczególnych zawodniczek przeważą o losie biegu sztafet.

Do góry
#450183 - 29/11/2005 07:25 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
bart_82 Offline
journeyman

Quote:

hello

dobra

- NORWEGIA 2 1.50 gb

Norweżki mają stabilniejszy skład, biegowo przewyższają francuzki, którem po za BAILLY w składzie większych indywidualności nie mają, chyba że dobrze strzelająca a słabiej biegająca BAVEREL-ROBERT Florence, Norweżki pierwsza zmiana i ostatnia , na której pojawi sie solidna TJÖRHOM Linda , która doskonale spisała sie w biegu pościgowym , przewagę uzyskaną na pierwszych zmianach powinna dowieźć do mety

v RUSSIA (ladies) 1.50

forma niemek robi wrażenie 4 nazwiska w 1-9 w klasifikacji biegu pościgowego , ponadto jest jeszcze apel , no w samych superlatywach można wypowiadać sie , ale rosjanek przekreślać nigdy nie wolno. zapowiada sie ciekawa, bardzo ciekawa , ale moim zdaniem dyscyplina niemiecka i indywidualne umiejętności poszczególnych zawodniczek przeważą o losie biegu sztafet.

dobra

FRANCJA - NORWEGIA 2 1.50 gb

GERMANY v RUSSIA (ladies) 1.50

o tak , sorka za zamieszanie, ale pogubiłem sie z kolorami

Do góry
#450184 - 29/11/2005 07:30 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
MICHAIŁ Offline
veteran

sa juz kursy na dzisiejsze sztafety w naziemnych bukach bo ja jakos nie widze???????

Do góry
#450185 - 29/11/2005 07:45 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
T3NnIs Chi3F Offline
Carpal Tunnel

nie ma jeszcze

Do góry
#450186 - 29/11/2005 07:46 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
borysek 78 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/04/2005
Quote:

nie ma jeszcze

cukier--- Unibet !!!!!!!!!

Do góry
#450187 - 29/11/2005 07:52 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
sebkos Offline
Carpal Tunnel

Lale
Niemcy - Rosja - 2 piękny value się szykuje. Ja tam wiem jak Niemki potrafią zjebać strzelanie - myślę o Uschi i Kati. Wg mnie szanse oceniam no moze na 45-55% i dlatego gogo Russia.
Liczę też na obudzenie Chinek na strzelnicy bo biegowo są na pewno lepsze od Słowenek.
U panów Francuzi z NIemcami to chyba dobra para ale to w końcu biathlon

Do góry
#450188 - 29/11/2005 07:52 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
T3NnIs Chi3F Offline
Carpal Tunnel

STS wystawił oferte

MENI

Biathlon PŚ Ostersund -sztafeta mezczyzn
Nr Godz. Spotkanie 1 X 2 1X X2
29-11 Wtorek
253 10:15 Norwegia - Rosja 1.35 2.60
254 10:15 Norwegia - Francja 1.35 2.60
255 10:15 Rosja - Bialorus 1.40 2.40
256 10:15 Francja - Niemcy 1.40 2.40
257 10:15 Szwecja - Austria 1.50 2.10
258 10:15 Czechy - Polska 1.50 2.10

KOBIETY

Biathlon PŚ Ostersund sztafeta-kto lepszy
29-11 Wtorek
259 12:30 Niemcy - Rosja 1.50 2.10
260 12:30 Rosja - Norwegia 1.30 2.70
261 12:30 Francja - Slowenia 1.40 2.40
262 12:30 Bialorus - Chiny 1.50 2.10
263 12:30 Bulgaria - Wlochy 1.50 2.10
264 12:30 Slowacja - Polska 1.45 2.30

Do góry
#450189 - 29/11/2005 07:58 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
sebkos Offline
Carpal Tunnel

Quote:

STS wystawił oferte

KOBIETY
Biathlon PŚ Ostersund sztafeta-kto lepszy
29-11 Wtorek
259 12:30 Niemcy - Rosja 1.50 2.10
262 12:30 Bialorus - Chiny 1.50 2.10

Obie pary na 2 - osobiście ciut lepszy typ na Chinki

Do góry
#450190 - 29/11/2005 08:00 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
T3NnIs Chi3F Offline
Carpal Tunnel

ja tam juz widze PYSZNY KĄSEK:

KOBIETY:

Rosja - Norwegia 2 2.70

Norweżki po takim kursie to jest wstyd nie zagrac, nie rozumiem czym tutaj sie kierował analityk STSU, skład Rosjanek odbiega troche od optymalnego, Norweżki z POIREE KRISTIANSEN, ANDREASSEN i TJÖRHOM wydają sie mocniejsze i w biegu i na strzelnicy stawka 6/10

Do góry
#450191 - 29/11/2005 08:03 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

sekbos francuzi z niemcami jak najbardziej. Co do Chinek ze Slowenkami jakos nie jestem do konca przekonany. Slowenki dobrze pobiegly sprint i dobrze strzelaly. Maja w skladzie lidera Brankovic ktora powinna dzis dobrze sie zaprezentowac. Chinki widac zepoczatek srednio udany i z forma u nich rewelacyjnie nie jest i ja bym sie sklanial do grania na slowenki.
Ogolnie oferta STs wogoel mnie nie zaciekawila, wiekszosc par jest u netowych i to po taksamo albo i wyzszych kursach wiec wypad na miasto jak narazie nie dla mnie
Pozdrawiam

Do góry
#450192 - 29/11/2005 08:10 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
T3NnIs Chi3F Offline
Carpal Tunnel

Quote:

sekbos francuzi z niemcami jak najbardziej. Co do Chinek ze Slowenkami jakos nie jestem do konca przekonany. Slowenki dobrze pobiegly sprint i dobrze strzelaly. Maja w skladzie lidera Brankovic ktora powinna dzis dobrze sie zaprezentowac. Chinki widac zepoczatek srednio udany i z forma u nich rewelacyjnie nie jest i ja bym sie sklanial do grania na slowenki.
Ogolnie oferta STs wogoel mnie nie zaciekawila, wiekszosc par jest u netowych i to po taksamo albo i wyzszych kursach wiec wypad na miasto jak narazie nie dla mnie
Pozdrawiam

chodziło o Chinki z Białorusinkami

Do góry
#450193 - 29/11/2005 08:12 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

to co innego sorka:)

Do góry
#450194 - 29/11/2005 08:12 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
sebkos Offline
Carpal Tunnel

Unibet:
Chiny - Bułgaria - 1,65 /dla mnie osobiście to promocja

Do góry
#450195 - 29/11/2005 08:18 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

ehh z tymi skosnookimi nic nie jest pewnego:) Boje sie ich jak cholera jak strzelaja. Bulgarki w biegu slabe, ale jak pojdzie im strzelanie na zero a Chinki cos tam przestrzela to roznie moze byc

Do góry
#450196 - 29/11/2005 08:20 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
Dabbert Offline
old hand

Meldunek: 03/10/2003
Witam wszystkich..rzadko sie wypowiadam na temat biathlonu..w tym sezonie to moj debiut:)-ale to nie znaczy,ze wpuszcze typami co po niektórych w maliny:)

Na dzisiaj z naziemnych booków wypatrzyłem 3 pary:

Z pan widze tylko dwie pary..
Niemki vs Rosjanki..jednak na 1-- Zaitseva nie powinna zawiesc..natomiast forma pozostałych ROsjanek..no coz..Kazda z niemek moim zdaniem prezentuje dosyc wysoki poziom..trudny typ..ale jednak NIEMKI

ROsja- Norwegia typ 1 --tutaj zdecydowanie Rosjanki beda moim zdaniem gora bo poza Tjoerhom to norweżki słabiutkie...na pewno dużo slabsze od rosjanek.

PANOWIE

Norwegia -ROsja typ 1...Na sprincie ROsjanie wypadli wg Mnie słabo..widac dobra forme Norwegów..nawet jesli pudlowali..to zabiegali reszte:)

Do góry
#450197 - 29/11/2005 08:22 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
T3NnIs Chi3F Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Witam wszystkich..rzadko sie wypowiadam na temat biathlonu..w tym sezonie to moj debiut:)-ale to nie znaczy,ze wpuszcze typami co po niektórych w maliny:)

Na dzisiaj z naziemnych booków wypatrzyłem 3 pary:

Z pan widze tylko dwie pary..
Niemki vs Rosjanki..jednak na 1-- Zaitseva nie powinna zawiesc..natomiast forma pozostałych ROsjanek..no coz..Kazda z niemek moim zdaniem prezentuje dosyc wysoki poziom..trudny typ..ale jednak NIEMKI

ROsja- Norwegia typ 1 --tutaj zdecydowanie Rosjanki beda moim zdaniem gora bo poza Tjoerhom to norweżki słabiutkie...na pewno dużo slabsze od rosjanek.

PANOWIE

Norwegia -ROsja typ 1...Na sprincie ROsjanie wypadli wg Mnie słabo..widac dobra forme Norwegów..nawet jesli pudlowali..to zabiegali reszte:)

Zaitseva nie biegnie

Do góry
#450198 - 29/11/2005 08:27 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
wolek_23 Offline
member

Meldunek: 17/05/2004
Witam.
W expekcie jest para Norwegia-Slowenia w sztafecie pan.
Co o tej parze sadzicie?
Wydaje mi sie godne zagranaia.

Do góry
#450199 - 29/11/2005 08:28 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
Robertino Offline
veteran

Meldunek: 17/07/2003
Oestersund-4x6 km K. 1-2
Numer DataRozpoczecia Nazwa 1 2
5012 2005-11-29 12:30 Bialorus-Slowenia 1.70 1.90
5013 2005-11-29 12:30 Chiny-Bulgaria 1.55 2.15
5014 2005-11-29 12:30 Francja-Bialorus 1.45 2.40
5010 2005-11-29 12:30 Niemcy-Rosja 1.60 2.05
5011 2005-11-29 12:30 Norwegia-Francja 1.50 2.25
Oestersund-4x7,5 km M. 1-2
Numer DataRozpoczecia Nazwa 1 2
5002 2005-11-29 10:15 Bialorus-Szwecja 1.65 2.00
5001 2005-11-29 10:15 Francja-Niemcy 1.45 2.40
5000 2005-11-29 10:15 Norwegia-Rosja 1.35 2.70
5003 2005-11-29 10:15 Rosja-Francja 1.67 1.95
5004 2005-11-29 10:15 Szwecja-Austria 1.50 2.25
Zdarzenia inne

MILLENIUM !

Do góry
#450200 - 29/11/2005 08:29 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
Dabbert Offline
old hand

czy ktos moze napisac squady pań jakie biegna??

Do góry
#450201 - 29/11/2005 08:36 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
Dabbert Offline
old hand

Ja chyba spasuje z Pannami..tylko Niemki z ROsjankami w tym momencie na 1..ale i to malo pewne..ma ktos cos godnego uwagi??

Do góry
#450202 - 29/11/2005 08:36 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
kobiash Offline
addict

Meldunek: 09/03/2005
Quote:

czy ktos moze napisac squady pań jakie biegna??

sa 2 strony wczesniej

Do góry
#450203 - 29/11/2005 08:37 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

Do góry
#450204 - 29/11/2005 08:39 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
dawid121 Offline
addict

a ja mimo wszystko stawiam na Rosje u facetów. Norwegowie dość ciekno na strzelnicy a Rosjanie napewno o wiele stabilniejsi. wszyscy czepiają sie tego biednego Schulmana na 1 zmianie a moim zdaniem to własnie on będzie prowadził po pierwszej zmianie. Odpoczął gdyż niestartował w weeekend a że w rerezentacji Rosji trwa walka o miejsce w sztafecie na olimpiade to Filipp napewno będzie się starał i jego świeżość tu pomoże. Tcherezov napewno znowu da z siebie wszystko doświadczony Rostovtsev napewno zmaże plame po wpadce w pościgu (chyba 8pudeł ) a Krugłov (kałasznikow) nieda się wyprzedzić OLE naostatniej zmianie.
Rosja WIN 5.00 BAW 6/10 ja zaryzukuje.

Do góry
#450205 - 29/11/2005 08:41 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
maxima Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 20/11/2003
ja chyba się skusze na parę Belarus - Austria meżczyżni po kursie 1,47 w Bet24. To pisał wczesniej Hagi według mnie potwierdza tą teze, a jak będzie to się okaże niebawem;)

Do góry
#450206 - 29/11/2005 08:45 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
dawid121 Offline
addict

Which nation will lead at the 1st changeover?
ROSJA kurs 10.00
gogo Filipp Schulman.
Echoff już pokazał że ma słabą psyche kiedy to w pościgu na ostatnim strzelaniu mając koło siebie Defrasna i Kruglova strzelił 3 razy Panu Bogu w okno. Tu też na strzelnivy niebedzie sam. Pozatym na 1 zmianie Rosch Robert moze Aidarov ew Derkach mogą coś zamieszać ale kurs 10 mozna zaryzykować
ROSJA 1zmiana WIN 10.00 2/10
ciekawe czy mnie te Roskie dziś niezawiodą sporo kasy na nich poszło. hehe

Do góry
#450207 - 29/11/2005 08:55 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

dawid121 wszystko oki ale nie porownuj ostatniego strzelania w poscigu do pierwszej zmiany w sztafecie bo to spora roznica. Norweg wie, ze od niego wszystko nie zalezy i z pewnoscia nie bedzie tak jak na ostatnim strzelaniu. Do 1 strzelania zapewne wszyscy beda biec w kupie wiec to plus dla Norwega, zero zmeczenia czyli licze na czyste strzelanie bez zadnych zbednych kar. Biegowo przewyzsza Ruska zdecydowanie i dla mnie to Norweg przyprowadzi Norwegow na pierwsze miejsce. Kurs 10 napewno warty gry ale dla mnie max za 1/10

Do góry
#450208 - 29/11/2005 08:59 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
wolek_23 Offline
member

Meldunek: 17/05/2004
Co sadzicie o parze Norwegia - Slowenia w sztafecie pan?
Czy jest to godne zagrania?

Do góry
#450209 - 29/11/2005 09:11 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
dawid121 Offline
addict

Quote:

dawid121 wszystko oki ale nie porownuj ostatniego strzelania w poscigu do pierwszej zmiany w sztafecie bo to spora roznica. Norweg wie, ze od niego wszystko nie zalezy i z pewnoscia nie bedzie tak jak na ostatnim strzelaniu. Do 1 strzelania zapewne wszyscy beda biec w kupie wiec to plus dla Norwega, zero zmeczenia czyli licze na czyste strzelanie bez zadnych zbednych kar. Biegowo przewyzsza Ruska zdecydowanie i dla mnie to Norweg przyprowadzi Norwegow na pierwsze miejsce. Kurs 10 napewno warty gry ale dla mnie max za 1/10

zgadzam się zgadzam zobaczymy jak to będzie ogólnie trzymam kciuki za Ruskich, a u kobitek dla mnie 10/10 Niemki WIN tym bardziej że Rosjanki bez Zajcevej

Do góry
#450210 - 29/11/2005 10:30 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
dawid121 Offline
addict

Quote:

a ja mimo wszystko stawiam na Rosje u facetów. Norwegowie dość ciekno na strzelnicy a Rosjanie napewno o wiele stabilniejsi. wszyscy czepiają sie tego biednego Schulmana na 1 zmianie a moim zdaniem to własnie on będzie prowadził po pierwszej zmianie. Odpoczął gdyż niestartował w weeekend a że w rerezentacji Rosji trwa walka o miejsce w sztafecie na olimpiade to Filipp napewno będzie się starał i jego świeżość tu pomoże. Tcherezov napewno znowu da z siebie wszystko doświadczony Rostovtsev napewno zmaże plame po wpadce w pościgu (chyba 8pudeł ) a Krugłov (kałasznikow) nieda się wyprzedzić OLE naostatniej zmianie.

no i Ruscy mnie niezawiedli teraz Niemki WIN i duzy plus na poczatek tygodnia. I nawet ten Schulman niezle sie spisał. A wszystko zawalił Eckhoff biegają karną runde. Może jeszcze coś z Pań wygrzebe

Do góry
#450211 - 29/11/2005 10:37 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
Fozzie Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/03/2004
Quote:

Quote:

no i Ruscy mnie niezawiedli teraz Niemki WIN i duzy plus na poczatek tygodnia. I nawet ten Schulman niezle sie spisał. A wszystko zawalił Eckhoff biegają karną runde. Może jeszcze coś z Pań wygrzebe

Buahahahaaaa...

Lubię jak ktoś jest karany za swoją pychę, nie mów hop...

hahahahahaaaaa

Cos sie kałasznikov zaciął.... i trenerek kacapów juz coś złotych zębów nie szczerzy....

Do góry
#450212 - 29/11/2005 10:42 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
dawid121 Offline
addict

No normalnie jestem w ciężkim szoku to co zrobił Bjoerndalen ( a raczej Kruglov ) mistrzostwo świata. Niemów hop dokładnie nauczka na przyszłość. Prosze sie za bardzo zemnie nieśmiac

Do góry
#450213 - 29/11/2005 10:44 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
kobiash Offline
addict

Meldunek: 09/03/2005
Oj Dawid, juz witales sie z gaska...

Ja zaluje tylko, ze nie dolozylem do kuponu jednego zdarzenia - Czechow z naszymi. Wygrana bylaby sporo wieksza a kurs byl ladny - 1.5.

Chyba skoncze z zasada, zeby nie stawiac przeciwko swoim. Sympatia swoja droga a kasa swoja.

Do góry
#450214 - 29/11/2005 10:46 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

no to faceci u mniw 2/3 ale to co zrobil Valiulin to kompletnie nie mam pojecia! Jak mozna na 8 strzalow trafic tylko JEDEN!!?? Niestety przez to Bialorus przegrala ze Szwecja tylko o 5 sek. Wystarczylby jeden celny pocisk i byloby super a tak jest srednio niestety

Do góry
#450215 - 29/11/2005 10:58 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

Z cikawostek - na Bawie "live" po ostatnim strzelaniu kursy RUS-NOR 1.10-4.95 - jadnak moje za długie zastanawianie i oczekiwanie na wyniki 6,4km - tu powoli zaczęli zblokowywać - niewiele brakowało a udałoby się złapać NOR po 2.00 - ale od tego momentu już nic nie dalo się postawić - w ciągu niespełna 30sek kurs spadał conajmniej 5razy!!!

Do góry
#450216 - 29/11/2005 11:02 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
tomo Offline
Carpal Tunnel

W Interwetten po ostatnim strzelaniu kurs na zwycięstwo Norwegii wynosił @15.
Tak, tak nie przywidziało mi się. Oczywiście ...nie zagrałem.

Do góry
#450217 - 29/11/2005 11:03 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
arktos Offline
Carpal Tunnel

w sportingbecie bylo tylko 3.75

Do góry
#450218 - 29/11/2005 11:30 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
T3NnIs Chi3F Offline
Carpal Tunnel

Quote:

No normalnie jestem w ciężkim szoku to co zrobił Bjoerndalen ( a raczej Kruglov ) mistrzostwo świata. Niemów hop dokładnie nauczka na przyszłość. Prosze sie za bardzo zemnie nieśmiac

Bjoerndalenm jest profesorem i uwielbia gonic a to że odrobił 27 sekund na kilometrze to już jest MISTRZOSTWO ŚWIATA

Do góry
#450219 - 29/11/2005 11:32 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
Banik Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 11/06/2002
na kilometrze?

Do góry
#450220 - 29/11/2005 12:50 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
T3NnIs Chi3F Offline
Carpal Tunnel

Quote:

prawda jest taka że trzeba rano wstac
druga rzecz to to że NORWEGOWIE wygraja
a trzeci aspekt jaki chciałbym poruszyć to RUSKI 1-3

Quote:

ja tam juz widze PYSZNY KĄSEK:

KOBIETY:

Rosja - Norwegia 2 2.70

Norweżki po takim kursie to jest wstyd nie zagrac, nie rozumiem czym tutaj sie kierował analityk STSU, skład Rosjanek odbiega troche od optymalnego, Norweżki z POIREE KRISTIANSEN, ANDREASSEN i TJÖRHOM wydają sie mocniejsze i w biegu i na strzelnicy stawka 6/10

Do góry
#450221 - 29/11/2005 12:54 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
tomo Offline
Carpal Tunnel

Nieobliczlana Uschi Disl pokazała dzisiaj swoje prawdziwe oblicze, to nie pierwszy i z pewnością nie ostatni taki wybryk w jej karierze.

Norweżki bardzo ładnie, a ten kursik @5.0 na livebecie to po prostu miodzio...

Do góry
#450222 - 29/11/2005 12:58 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
dawid121 Offline
addict

oj ta Disl a miało być tak pięknie. Dziś podsumowując mamy dwójke bohaterów OE Bjerndalen i antybohater Uschi ( pudło ) Disl.

Do góry
#450223 - 29/11/2005 14:17 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
KubaR Offline
member

Quote:

KubaR tez zastanawialem sie nad Czechami, ale kurde oni potrafia w sztafetach pudlowac. O dziwo widze ze bieg poprawili i to znacznie... ale jak widze tego Slesignra na strzelnicy to az sie plakac chce. Napewno duzym oslabieniem jest brak Rottmana, ale Mestoischi Summan powinni na strzelnicy dobrze wypasc i napewno troszke nadrobia nad Czechami. U Czechow nie widze natomiast rownego strzelca i kazdy z nich moze pudlowac, a Dostal to juz wogoel nie przepada za sztafetami i dobrze pamietam jak rok temu pobiegl sobie 3 rundy karne. Kurs adekwatny ale jakos 50% szans Czechow to ja tu nie widze i nie gram tego
Pozdrawiam

Jednak udało się.

Czesi wygrali z Austrią. ( 5 sekund )

Do góry
#450224 - 30/11/2005 09:21 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
dawid121 Offline
addict

Proponuje na następne zawodu zrobić oddzialny temat i tak robić z każdymi zawdami. Może też zróbmy oddzielny tematy dla kobiet i mężczyzn? Co o tym sądzicie?

Do góry
#450225 - 30/11/2005 09:33 Re: Biathlon - sezon 2005/2006
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Proponuje na następne zawodu zrobić oddzialny temat i tak robić z każdymi zawdami. Może też zróbmy oddzielny tematy dla kobiet i mężczyzn? Co o tym sądzicie?

w pelnipopieram.
Kolejne zawody w srode i do tego czasu trzeba zalozyc oddzielny temat

Do góry
Strona 1 z 9 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Moderator:  Ojro