Strona 1 z 8 1 2 3 4 5 6 7 8 >
Opcje tematu
#45655 - 26/08/2003 14:26 Mając już sposób na dużą kase...
ph9 Offline
addict

Meldunek: 07/07/2003
Mając już sposób na kase... pojawiają się same DUŻE PROBLEMY. Oto te, o których wiem:
GRAJĄC W NECIE:
Urząd Skarbowy - brak podatku
Limity buków - coraz więcej kont u coraz większej ilości buków
Blokady kursów i zaniżania pewniaków ?!
GRAJĄC U NAZIEMNYCH:
Urząd Skarbowy -
brak dokumentu potwierdzającego duże wygrane, na np. kupno samochodu itp.
Limity -
telefony do centrali nawet o 200 - 300 zł
Obstawianie -
problemy z postawieniem większych kwot, jeżdzenie po wielu bukach i stawianie za podzieloną zamierzoną stawke.(3000 zł - to 10 razy po 300zł lub 15 x 200zł).
Jak znacie lub spotkaliście się z jeszcze innymi problemami to proszę o wypowiedzenie się w tym temacie.
Jak widać ciężko jest WYGRYWAĆ większe kwoty u buków, czy to netowych, czy naziemnych. U netowych nie ma anonimowości, przez co łatwiej im blokować, przycinać, limitować poszczególnych graczy, więc wniosek jest prosty - łatwiej powinno być u anonimowych buków naziemnych, lecz też nie... w końcu sam nie wiem, jak sądzicie?!?

Jednym z większych i poważniejszych problemów jest URZĄD SKARBOWY, wystarczy "jeden życzliwy donos" na nas, a już z chęcią tacy pracownicy Skarbówki nas sprawdzą, a osoba donosząca dostaje za to wg najnowszych przepisów 50zł... hamstow i typowa polska zazdrość! Jak się bronić przed Skarbówką, przecież moje dochody są w sumie legalne, nie działam w mafii, haracze, marycha, przemyt itp. a bukmacherstwo jest legalne! No ale nie mam dowodów na moje zyski, co robić? Da się od naziemnych buków, czy jakoś z przelewów z banku(sprawa netowych) udowodnić, że to LEGALNE ŹRÓDŁO DOCHODÓW z bukmacherstwa?

Problem też jest z obstawianiem w necie, znowu nie ma na to jednoznacznych przepisów, więc co robić? Na przykładzie "Sportka" w Czechach widać, słyszałem w wielu dziennikach, faktach itp. że jak POLAK tam obstawi los i wygra to nie ma podatku tak jak by miał w POLSKIM "Totku", więc wniosek: obstawiając za granica gdzie nie mają podatku, Polak też nie płaci w swoim kraju? Tak samo co do netowych buków, obstawiam na serwerze zagranicznym, moge powiedzieć że z kompa za granicą(nie da sie sprawdzić tego) więc wszystko OK, no więc czemu wiele tematów na tym forum właśnie pokazuje, że jednak to jest problem, przecież płace ten podatek ZERO %, wie ktoś w końcu coś więcej o tym, jak na to patrzy Państwo itp.?
Więc GŁÓWNE PROBLEMY jakie narazie znam to:
- jak udowodnić swoje dochody z buków naziemnych skarbówce, a jak z buków w necie?!
- czy nie płacenie żadnego podatku u buków w necie jest legalne, czy trzeba jakoś to załatwiać z Urzędem Skarbowym?!
- czy wygrywając już duże, a nawet wielkie kwoty u buków w necie(a nawet u naziemnych) nie wnerwią się oni wreszcie i nie zablokują MI wybranych kursów na dane dyscypliny itp. Jakie metody denerwowania nas przez buki znacie, głownie netowe buki? ...limity: nawet przy systematycznych, wielkich wygranych na tym samym kursie co tydzień są buki co ujdą z tym akurat i dają zawsze limity min. 400 euro($), czyli 1800 zl a więc się opłaca, a takich buków jest min. z 10 jak się poszuka, ja obecnie znam takich 6 a Wy?
- Czy spotkaliście się, albo znacie inne problemy osób które "umieją wygrywać" dużo i regularnie?
- Gdzie lepiej grać znając sposób na kase, regularne spore wygrane - u naziemnych, czy netowych?

Mam nadzieje, że moje dość szerokie opisanie problemów rozwinie tu interesującą dyskusje i bedzie można wyciągnąć z tego wiele wniosków.

Do góry
Bonus: Unibet
#45656 - 26/08/2003 16:10 Re: Mając już sposób na dużą kase...
Ufo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 19/02/2001
Czesc. Jak masz w domu lod, uzyj go. Obloz nim pracie, glowe i rece. Pisales wczesniej, ze grasz od czerwca, zakladasz rowniez wspaniale tematy do dyskusji, ktore toczyly sie juz tu wielokrotnie. Zamiast "strzelac" tematami, poswiec raz czas i przeczytaj uwaznie wszystko w dziale "Swiat bukmacherstwa". 9 na 10 tematow sam bys skasowal po tej lekturze. Tak pytasz o rzeczy walkowane na forum wiele razy, a ze nie stosujesz retoryki goscia, ktory ochrzcil mnie mianem "Kosmicznego popapranca" (pozdrawiam ) nikomu nie chce sie opowiadac kolejnemu pokoleniu juz forumowiczow tego samego. Zreszta jak zdazylem zauwazyc, wiekszosc odpowiedzi znasz, i sam ich sobie udzielasz, ale jakas maniakalna natura kaze ci pytac w nieskonczonosc.

Jeszcze jedno. Probujesz od razu przeskoczyc pewne rzeczy, do ktorych kazdy - jeden dluzej, drugi krocej, ale musi dojrzec. Ty piszesz "oczywiste" i uwazasz, ze masz racje. Pytania o "pewniaki" i dlaczego buki je wystawiaja to przeciez komediodramat z twojej strony. Potrzeba czasu i dystansu i rowniez bedziesz mial "beke" z tego... choc na razie pewnie przeczytasz to nieziemsko w****iony, ze jakis "kosmiczny popapraniec" smial zwrocic ci uwage.

Pozdrawiam

Do góry
#45657 - 26/08/2003 16:19 Re: Mając już sposób na dużą kase...
_REKIN_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/06/2003
Ph9 w kazdym zakladzie naziemnym mozesz dostac potwierdzenie wygranej
Za pierwszym razem kiedy prosilem o to, pani zrobila wielkie oczy :eek: dala mi jakas karteczke ze stempelkiem i wygrana suma !!!
Pozniej dostali juz jakies formularzyki specjalnie do tego. I teraz jak mnie widzi z daleka to juz zaczyna je wypelniac . A tak serio to dawno nie wygralem juz takiej sumki ktora trzeba byloby potwierdzac .
Pozdro iwo:

Do góry
#45658 - 26/08/2003 16:20 Re: Mając już sposób na dużą kase...
McKracken Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/10/2001
Witam,
poniewaz jak widze ciagle lezy ci na watrobie US, mam tu dwie "metody" na w/w instytucje dybiaca na twoj szmalec. Mozna je znalezc oczywiscie w sieci:
"(...)Poszla do adwokata - ten poradzil jej sposob i tak zrobila.
> Zglosila sie do urzedu skarbowego ponownie i napisala
> oswiadczenie iz pieniadze zarobila z czystej prostytucji.
> Alfonsa nie miala, kasa od klienta szla wprost do kieszeni -
> okreslila na pismie dokladnie ile razy sie puscila, jaka byla
stawka za
> numerek i ladnie
> jej wyszla brakujaca do wykazania kwota.
> Urzednik po raz wtóry zbaranial ale NIC nie mógl zrobic
> bowiem:
> 1. Czerpanie korzysci z prostytucji przez osobe trzecia jest
> zakazane (nierzad), zas prostytucja jako taka w ramach dwóch
osób -
> jest legalna i nie ma podstawy prawnej by jej zakazac.
> 2. Podatku od prostytucji sie nie placi, poniewaz w roli
> alfonsa wystepowalby urzad skarbowy a co za tym idzie -
panstwo. A
> to jest zakazane
> przez Kodeks Karny, wiec dziwka chcac placic podatek od
> swej dzialalnosci - zlamalaby prawo.
> Ot metoda !
> BTW - jest jeszcze jedna metoda wykazania przed urzedem
> skarbowym skad mialo
> sie kase. Nalezy napisac oswiadczenie ze pieniadze zarobilo
> sie z przydroznej sprzedazy runa lesnego - jagody, borówki
> lub maliny.
> Wedle ustawy podatkowej - zbiór i sprzedaz runa lesnego jest
> nieopodatkowany, zatem nie ma podstawy prawnej by placic
> panstwu haracz.
> Udowodnienie zas ze ktos nie zarobil jakiejs kwoty na
> przydroznej sprzedazy runa lesnego - jest niemozliwe bowiem
nie ma
> sposobu
> by
> wykazac ile runa mozna zebrac. A jesli nawet bylby - i tak
nikt nie
> udowodni
> zbieraczowi ze nie sprzedal tego za jakies duze pieniadze -
bowiem ceny
> dyktuje rynek i nie ma mozliwosci wykazania ze kilograma jagód
nie
> sprzedal
> za
> tysiac zlotych:-))))"

... i po klopocie

Pozdrawiam
McKracken

PS sorry, ale nie chcialo mi sie wycinac ">"

Do góry
#45659 - 26/08/2003 16:24 Re: Mając już sposób na dużą kase...
skottie Offline
veteran

Meldunek: 28/09/2001
Dobre, Ufo

Koledze ph9 mogę tylko powiedzieć , że Urząd Skarbowy niech sobie lepiej odpuści. Dopóki ich nie niepokoisz i nie napraszasz się z tymi swoimi "wielkimi" dochodami to nic ci nie będzie. Ale jak już zaczniesz drażyć i wypytywać to mogą się do ciebie przyczepić.
Ja miałem z nimi przygodę w ostatnim tygodniu. Chcąc odzyskać podatek za legalną pracę zagranicą musiałem dostać od urzędu jakieś zaświadczenie o dochodach (których oczywiście nie posiadam jako niepracujący student ). No ale pani w okienku wiedziała lepiej , że muszę złozyć zeznanie podatkowe za zeszły rok i wykazać w nim dochody. Później wysyłali mnie od pokoju do pokoju, od okienka do okienka i po 4 dniach wizyt w urzędzie skńczyło się szczęśliwym happy endem.
O "zyczliwych donosach" jeszcze nie słyszałem. Jak "życzliwy" sąsiad-konfident doniesie do ciebie do urzędu po tym jak podjedziesz pod dom swoim Lamborgini to daj nam znać na forum.
pozdro
scottie

Do góry
#45660 - 26/08/2003 16:41 Re: Mając już sposób na dużą kase...
ph9 Offline
addict

scottie z przyjemnoscia dam znac jak juz bede mial tego Lamborgini i nawet nie wkur#ie sie zbytnio na tych "zyczliwych" sasiadow...

mike#16 Dzięki za info. Wiem, ze od netowych na pewno nie idzie tego otrzymać, nie przesla poczta itp., ale dobrze wiedziec ze naziemne to robią. ...za kazda kwote, bo np. jak trzeba rozbijac stawki do 300zl to tez raczej dadza za każdy poszczególny kuponik?

Tylko pozostaje problem co z netowymi, jak tu udowodnić i jak bc legalnym z tym ZERO % podatku? Sory, ze to tak drąże, ale dobija mnie już tylko ten problem z netowym brakiem podatku, na początku jak zobaczyłem na tym forum temat "legalność buków w necie" to śmiac mi sie chciało, ze jakiś początkujący gościu chce se pograć w necie, bo byłem przekonany że to na 10000% jest legalne i uregulowane prawnie, ale widze, ze to problem i nawet po lekturze wszystkich tematów o tym na całym forum do zadnych sensownych wniosków nie moge dojść, więc w tym temacie też o to zachaczyłem.
McKracken Logicznie myślący urzędnik od razu mnie wyśmieje i powie, że bym musiał mieć dostawe od ruskiej mafii tych jagód, żeby mieć takie obroty, albo że moja laska by musiała mieć już rozjechaną do krwi dupe... no ale oni muszą chyba wszystko brać poważnie, więc to dobry pomysł, dokumentów na to też nie ma, więc nic Skarbówka nie może po takim oświadczeniu ode mne rządać, tylko pozostaje problem... wpływów na konto bankowe z kont bukmacherskich...a to moga sprawdzić jak już by mieli cynk na kogoś?!
UFO Temat jest, wszystkie problemy w jednym miejscu i nie chodzi mi o dublowanie tamtych dyskusji jak zauważyłeś, bo sam wiem już po lekturze tamtych tematów o wielu problemach i sposobach na nie, lecz tu pozostają te najgorsze sprawy, na które wniosku nie mogę wyciąnąć nawet po przeczytaniu tematów kilku stronowych...

Do góry
#45661 - 26/08/2003 17:00 Re: Mając już sposób na dużą kase...
Galimatias78 Offline
old hand

Meldunek: 23/08/2001
Miszczu cieżkich dyskusji lepiej zapodaj sposób na dużą kase i znikną wszystkie buki na świecie i znowu zaczniemy czytać książki chodzić na spacery oglądać seriale i inne dyrdymały ale nudaa

Do góry
#45662 - 26/08/2003 17:18 Re: Mając już sposób na dużą kase...
ph9 Offline
addict

No a co do limitowania u największych buków to musze pochwalić WillHilla, który znowu ma chyba najwyższe limity rzędu nawet 50000 euro, czyli praktycznie bez limitów. Jeszcze 2 tygodnie temu pamiętam, że mieli na podobne zdarzenia i kursy limity dosłownie min. 10 krotnie razy mniejsze... jakieś problemy pewnie.

Do góry
#45663 - 26/08/2003 17:50 Re: Mając już sposób na dużą kase...
jahu Offline
old hand

Meldunek: 21/02/2001
ph9
Właśnie jestem w trakcie załatwiania sprawy z podatkiem od buków netowych.
Poszedłem do doradcy podatkowego i on się tym zajmuje.
Niestety widzę że to dużobardziej skomplikowane niż myślałem na początku.
Jedno jest pewne - w obliczu braku jakichkolwiek regulacji prawnych odnośnie podatku z buków netowych każdy US może sobie na swój sposób naliczac podatek.
Oczywiście my się możemy odwołyewać ewentualnie sądzić ale nigdy niewiadomo czym to sie skończy.
I jeszcze 2 przykre wiadomości.
1.Każdy z nas kto osiąga dochody z buków netowych w świetle prawa jest zobowiązany odprowadzić z tego podatek.
2.Jeśli ktoś zdecyduje się na płacenie podatku to w koszty uzyskania przychodow nie może wliczać zakładów przegranych... nawet surebetów - placimy podatek tylko od wygranych zakladow.
No i niejest tak że jak w danym kraju buk za nas odrowadził podatek to my jesteśmy zwolnieni z jego płacenia - musimy to wykazac w pit i zapłacić od tego podatek ale na innych zasadach.

Do góry
#45664 - 26/08/2003 18:53 Re: Mając już sposób na dużą kase...
ph9 Offline
addict

[QUOTE]Oryginalnie wysłał jahu:
[qb]ph9
Właśnie jestem w trakcie załatwiania sprawy z podatkiem od buków netowych.
Poszedłem do doradcy podatkowego i on się tym zajmuje.
Niestety widzę że to dużobardziej skomplikowane niż myślałem na początku.
Jedno jest pewne - w obliczu braku jakichkolwiek regulacji prawnych odnośnie podatku z buków netowych każdy US może sobie na swój sposób naliczac podatek.
Oczywiście my się możemy odwołyewać ewentualnie sądzić ale nigdy niewiadomo czym to sie skończy.
I jeszcze 2 przykre wiadomości.
1.Każdy z nas kto osiąga dochody z buków netowych w świetle prawa jest zobowiązany odprowadzić z tego podatek.
2.Jeśli ktoś zdecyduje się na płacenie podatku to w koszty uzyskania przychodow nie może wliczać zakładów przegranych... nawet surebetów - placimy podatek tylko od wygranych zakladow.
No i niejest tak że jak w danym kraju buk za nas odrowadził podatek to my jesteśmy zwolnieni z jego płacenia - musimy to wykazac w pit i zapłacić od tego podatek ale na innych zasadach.[/qb][/QUOTE]Dlaczego to musi być tak skomplikowane... Przykładowo jak jakiś POLAK gra sobie tylko u buków w necie i nie pracuje, ale ma wielkie wygrane i dostatnie zyje to musi to uwzględnić w rozliczeniu rocznym PIT? Jakie konsekwencje moga byc jak nie bedę się w te podatki "bawił" z Skarbówką a dochody znaczne będą wpływać od buków na moje konto, lub konta bankowe?
Podobno w Polsce banki muszą informować Skarbówke jak na dane konto wpływa w sumie w ciągu miesiąca ponad 10.000 zł, no ale jak się ma 3 konta w 3 bankach i na każde by wpływało po 9.500 zł na miesiąc to co?

Do góry
#45665 - 27/08/2003 01:44 Re: Mając już sposób na dużą kase...
Dyktat Offline
stranger

Meldunek: 02/12/2001
Witam, Ph9

obecnie jestem na stazu w US.
Pytałem o ta kwestie i otrzymalem nastepujaca odpowiedz:
Osoba zajumjaca sie "art 20" powiedziala ze:
jesli mamy podpisana umowe o zapobieganiu podwojnemu opodatkowaniu z krajem w ktorym miesci sie dany bukmacher i odprowadzi on za grajacego podatek dochodowy to grajacy juz nic nie musi robic. Natomiast jesli tego nie zrobi to grajacy powinien zrobic w swoim kraju (Polska).
W tym momencie musze takze odniesc sie do problemu samego powiadomienia US, moze to nastapic (powiadomienie) w zasadzie na 2 sposoby:
1. zyczliwy sasiad
2. nieprzemyslane wydatkowanie pieniedzy - istnieja podmioty ktore obligatoryjnie przesylaja informacje odnosnie poniesionych wydatkow podatnika do US. Nie potrafie powiedziec, czy uzaleznione jest to od wartosci transakcji czy innego czynnika.
To wg mnie jest najbardziej niebezpieczne - trzeba uwazac. Nie pytalem jakie to podmioty, z wiadomych wzgledow.

Jesli bede mogl w czyms pomoc "US" to piszcie, jestem na stazu do listopada.

Pozdrawiam i zycze wysokich nieopodatkowanych wygranych.

Do góry
#45666 - 27/08/2003 03:07 Re: Mając już sposób na dużą kase...
qwerty Offline
veteran

Meldunek: 19/06/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Dyktat:
[qb](...) jesli mamy podpisana umowe o zapobieganiu podwojnemu opodatkowaniu z krajem w ktorym miesci sie dany bukmacher i odprowadzi on za grajacego podatek dochodowy to grajacy juz nic nie musi robic.[/qb][/QUOTE]Zważając na to, wspominałem wcześniej o grze u angielskich bukmacherów, gdzie stawka podatkowa od wygranych wynosi 0%...

Do góry
#45667 - 27/08/2003 03:19 Re: Mając już sposób na dużą kase...
phantom Offline
old hand

Meldunek: 08/04/2003
[QUOTE]Oryginalnie wysłał ph9:

Podobno w Polsce banki muszą informować Skarbówke jak na dane konto wpływa w sumie w ciągu miesiąca ponad 10.000 zł, no ale jak się ma 3 konta w 3 bankach i na każde by wpływało po 9.500 zł na miesiąc to co?[/QB][/QUOTE]chyba chodzi tu o kwote 10000 ale przeliczajac na euro

Do góry
#45668 - 27/08/2003 03:19 Re: Mając już sposób na dużą kase...
jahu Offline
old hand

Dyktat
Rozumiem że odp. US masz na piśmie....
Bo jesli poprostu ktoś z US tak Ci opowiedział to oczywiście dla nikogo nie jest to wiążace.

Prawda jest taka że są 2 rodzaje umów o unikaniu podwójnego opodatkowania i jeśli Polska ma podpisaną taką umowę to mimo to MUSISZ zapłacić podatek w Polsce tylko na innych zasadach i jest to podatek mocno zmniejszony.

Nieprawdą jest niestety to że nic niemusisz robić.
Najbardziej bolesne w tym wszystkim jest to że niepłacisz podatku od dochodów jakie osiągnąłeś tylko od zakładów wygranych [zakładów przegranych się nie odejmuje]

Do góry
#45669 - 27/08/2003 03:23 Re: Mając już sposób na dużą kase...
ph9 Offline
addict

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Dyktat:
[qb]Witam, Ph9

obecnie jestem na stazu w US.
Pytałem o ta kwestie i otrzymalem nastepujaca odpowiedz:
Osoba zajumjaca sie "art 20" powiedziala ze:
jesli mamy podpisana umowe o zapobieganiu podwojnemu opodatkowaniu z krajem w ktorym miesci sie dany bukmacher i odprowadzi on za grajacego podatek dochodowy to grajacy juz nic nie musi robic. Natomiast jesli tego nie zrobi to grajacy powinien zrobic w swoim kraju (Polska).
W tym momencie musze takze odniesc sie do problemu samego powiadomienia US, moze to nastapic (powiadomienie) w zasadzie na 2 sposoby:
1. zyczliwy sasiad
2. nieprzemyslane wydatkowanie pieniedzy - istnieja podmioty ktore obligatoryjnie przesylaja informacje odnosnie poniesionych wydatkow podatnika do US. Nie potrafie powiedziec, czy uzaleznione jest to od wartosci transakcji czy innego czynnika.
To wg mnie jest najbardziej niebezpieczne - trzeba uwazac. Nie pytalem jakie to podmioty, z wiadomych wzgledow.

Jesli bede mogl w czyms pomoc "US" to piszcie, jestem na stazu do listopada.

Pozdrawiam i zycze wysokich nieopodatkowanych wygranych.[/qb][/QUOTE]Dobrze mieć kontakt z taką osoba jka Ty.

O sąsiedzie też juz wspomniałem znając polską zazdrość do bliźnich...
Prawdopodobnie każdy buk, lub prawie każdy jest w takim kraju z któym POLSKA ma podpisaną tą umowe, sądze że z takimi: Cyprem, Maltą, Australią itp. także?! Słowo "powinien" nie znaczy równoznacznie MUSI więc... Sądzę że kupno samochodu NOWEGO z SALONU na pewno może się przyczynić do zainteresownia ze strony US no ale kupno nawet za 100.000 zł jakiejś BMW z komisa, giełdy to nie bo kto by ich powiadomił... no ten życzliwy sąsiad. Nie da się uniknąć, zarabiajć wielką kase chyba każdy woli życ w zgodzie z prawem i panstwem, a nie jak przestępca który czerpie zyski z naprawdę nielegalnych źródeł. Wiadomo że bukmacherstwo jest prawie wszędzie na świecie dozwolone i legalne są z tego dochody, więc chyba nawet jak by wszystko poszło najgorzej jak tylko mogło to nic aż tak złego mi US nie zrobi, bo w końcu to nie tak poważna sprawa, moze kazałby coś wpłacać itp. - wielu na pewno ma z tego dochody i nie wie że tu w ogóle może być cokolwiek nielegalnego. Sam był tak przekonany...
Bardzo bym chciał, żebyś jak możesz jakoś jednoznacznie się dowiedział CO ROBIĆ MAJĄ OSOBY WYGRYWAJĄCE U BUKÓW W NECIE? Polskie prawa każdy se formułuje jak tylko chce i po tylu tematach na tym forum już nic nie wiem...
Czy US ma prawo mi sprawdzać konta bankowe itp. czy jest na to jakaś ochrona danych?
A może takie osoby same jak "jelenie" będą zmuszone się zgłaszać do US i "prosic" o uregulowanie podatkó dla nich...?

Chyba jednak gra u naziemnych za rozłożone sumowane duże stawki jest z obecnych moich wniosków na razie bezpieczniejsza: jest legalny podatek, zaświadczenia o wygranych.... wszystko OK i totalnie legalnie... tylko to nie ten luksus co buki w necie... dlatego wolałbym sie o tym dowiedzieć dokładnie?

Do góry
#45670 - 27/08/2003 04:09 Re: Mając już sposób na dużą kase...
denis Offline

Meldunek: 14/01/2001
Dobry falszerz, zrobi Ci dobry dowód ewentualnie paszport. Zamawiasz konto Inteligo. I grasz wygrywasz i balujesz...na tak zwanego "słupa"

Do góry
#45671 - 27/08/2003 04:31 Re: Mając już sposób na dużą kase...
jahu Offline
old hand

ph9
Niestety Polska nie ma podpisanych umów z częścią krajow gdzie jest buk netowy.
Co z tego że np. sławetny Wiliam Hill jest z Anglii skoro tak jak większość siedzi w raju podatkowym na jakiejś wyspie [chyba] co ciężko nawet na mapie znależć.

Nawet jak powiedzmy Polska już ma umowę z takim krajem to jak przedstawisz dowody że buk za ciebie odprowadził podatek.
Niestety na to trzeba mieć jakies papierki - jakie jak je zdobyć?
Pamiętaj o jeszcze jednej rzeczy.
Na nesze granie nie ma paragrafów jak odprowadzać podatek a to oznacza duża dowolnośc ze strony US i może się zdarzyć że dwa US w dwoch różnych miastach będą to naliczały zupelnie inaczej a wytyczne jednego US wcale nie muszą być wiążace dla drugiego.

Do góry
#45672 - 27/08/2003 04:33 Re: Mając już sposób na dużą kase...
Sc Offline
enthusiast

Meldunek: 17/10/2001
Co ty ****a czlowieku robisz

Jesli dobrze licze jest to juz twoj 7 temat zalozony w ciagu dzisiejszego dnia,moze dwoch, jebnij sie w czosnek i idz do pracy a nie zakladasz nowe tematu myslac ze cos ci to pomoze.

Pozdrawiam

Do góry
#45673 - 27/08/2003 05:23 Re: Mając już sposób na dużą kase...
Galimatias78 Offline
old hand

Zgadzam sie z przedmówcą odnosnie ilości tematów.

Poza tym srać na urząd skarbowy od wiosny zakładasz konta w zagranicznych bankach i za bukmacherstwo to jeszczze interpol nie ściga

Do góry
#45674 - 27/08/2003 05:30 Re: Mając już sposób na dużą kase...
denis Offline

Meldunek: 14/01/2001
Od tej czy przyszlej wiosny??

Do góry
#45675 - 27/08/2003 16:47 Re: Mając już sposób na dużą kase...
qwerty Offline
veteran

[QUOTE]Oryginalnie wysłał denis:
[qb]Od tej czy przyszlej wiosny??[/qb][/QUOTE]Od zeszłej jesieni.

Do góry
#45676 - 27/08/2003 17:28 Re: Mając już sposób na dużą kase...
ph9 Offline
addict

[qb]ph9
Niestety Polska nie ma podpisanych umów z częścią krajow gdzie jest buk netowy.
Co z tego że np. sławetny Wiliam Hill jest z Anglii skoro tak jak większość siedzi w raju podatkowym na jakiejś wyspie [chyba] co ciężko nawet na mapie znależć.

Nawet jak powiedzmy Polska już ma umowę z takim krajem to jak przedstawisz dowody że buk za ciebie odprowadził podatek.
Niestety na to trzeba mieć jakies papierki - jakie jak je zdobyć?
Pamiętaj o jeszcze jednej rzeczy.
Na nesze granie nie ma paragrafów jak odprowadzać podatek a to oznacza duża dowolnośc ze strony US i może się zdarzyć że dwa US w dwoch różnych miastach będą to naliczały zupelnie inaczej a wytyczne jednego US wcale nie muszą być wiążace dla drugiego.[/qb][/QUOTE]Nawet chcąc "wygrywać w zgodzie z prawem RP" widać, że to nie jest takie proste. Skoro prawo nie ma tego uregulowane, Urzedy Sk. same nie wiedzą jak to regulować to co ja "Zwykły szary obywatel" mam obowiązek szukania odpowiedzi na to? Sam US nie wie często i jak piszesz każdy może US inaczej na to patrzeć... może lepiej udawać głupa i mówić jakby co że prawo nie ma o tym mowy (jednoznacznie na pewno nie ma) i nie miałeś obowiązku nic z takim dochodem robić.

Do góry
#45677 - 27/08/2003 17:33 Re: Mając już sposób na dużą kase...
Gabriel Offline

Meldunek: 13/03/2002
Więc nie łąm prawa, my tu gadu-gadu pomarzyc można, przecież nikt o zdrowych zmysłach nie będzie narażał się US i łamał kochane polskie prawo.
Jesteśmy ludźmi prawymi i zachowujmy się tak

Do góry
#45678 - 27/08/2003 19:35 Re: Mając już sposób na dużą kase...
jahu Offline
old hand

ph9
Niestety jest punkt prawny [art3] który mówi że mając dochód MUSISZ to opodatkować.
To nie jest tak że jak na to nie ma przepisów to problem zgłowy.
Dlatego ja uderzylem do doradcy podatkowego ale widzę że i dla niego to nie takie proste.

Nieplacić wogóle? - ok. ale ile lat tak chcesz grac i nic nieplacić?
Bo z kazdym kolejnym rokiem ryzyko wpadki rośnie....

A skąd wiesz że za 3 lata nie wejdą w życie jakieś wytyczne dla banków by ściślej wspólpracowały z US.
Wpadka może nastąpić nawet z powodu bałaganu jaki jest obecny w US - ZUPEŁNIE PRZEZ PRZYPADEK !!!
lub błędnej - pomylkowej interpretacji "nowych" przepisów jakiejś nadgorliwej babki z banku.

Jeśli inne instytucje informują automatycznie US [przy powaznych zakupach] to niby dlaczego za jakiś czas niemogą tego robić banki zgodnie z ustawą o przeciwdzialaniu korupcji i szrej strefie?
Kto nam da gwarancje że takich wytycznych kiedyś banki nie otrzymają?

Problem polega na tym że albo ujawniamy US te dochody od początku albo wcale bo jeśli to wyjdzie za x lat to naliczą nam podatek zaległy wraz z odsetkami karno-skarbowymi za unikanie płacenia podatku w poprzednich latach.
A jesli licząc podatek nie odejmuje sie zakładów przegranych to niestety ale taka wpadka rujnuje finansowo kazdego z nas....

Oczywiście nadal uważam że ryzyko zaistnienia takich zdarzeń jak powyżej jest niewielkie - właśnie tylko niewielkie więc ryzyko jednak jest...

Do góry
#45679 - 27/08/2003 20:39 Re: Mając już sposób na dużą kase...
Galimatias78 Offline
old hand

Jak mnie takie tematy już meczą

Jak tak sracie w gacie to pokażcie mi jedną osobę w kajdankach albo wycyckaną przez odowiedni US na świecie w historii bukmacherki prawda jest taka że jest tu wielu "podrzegaczy" którzy albo są przegrani na starcie albo konfidenci buków . 97% najmniej wtapia i US w Polsce i żadne państwo nie będzie tykało graczy a co jedynie firmy bukmacherskie istniejące u nich. Czemu Unibet albo Expekt nie boi się tysięcy przelewów do polskiego banku z możliwością ich blokady??? Temu że to jest opłacone przeczytajcie jeszcze raz "DANE W ŁAPE JEBNYM URZEDASOM"

Proponuje dorosnąć i lepiej skończyć wtapiać i zarabiać i kopać szmal po całym ogródku

Do góry
#45680 - 27/08/2003 21:47 Re: Mając już sposób na dużą kase...
jahu Offline
old hand

Wojtek 78
Takich tematow nie musisz czytać skoro cię meczą.
Podatku niemusisz płacić skoro niechcesz.
A za niepłacenie podatkow niemusisz iść do więzienia tylko będziesz miał sprawę karno-skarbową jak przez przypadek wpadniesz.
Moim zdaniem jeśli bukmacherka przynosi komuś stałe żródło dochodów i planuje aby tak było przez lata to lepiej miec to uregulowane zgodnie z prawem - przyszłości nieprzewidzisz i nigdy niewiadomo czy zawsze będa takie warunki iż latwo to będzie można obejść niepłacąc podatku.

Do góry
#45681 - 27/08/2003 21:58 Re: Mając już sposób na dużą kase...
rymoholik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/05/2001
Moze i u nas kiedys bedzie tak jak w Wielkiej Brytani. Tam to jest dopiero raj dla grajacych, np taki Conrad ma podatek z glowy

Do góry
#45682 - 27/08/2003 22:26 Re: Mając już sposób na dużą kase...
tyler Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2002
raj dla grających, ale tylko tych internetowych.
buki naziemne mają tam przecież żenującą ofertę w porównaniu z takim stsem i profem.

Do góry
#45683 - 27/08/2003 22:58 Re: Mając już sposób na dużą kase...
megatribal Offline
member

Meldunek: 02/02/2003
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Wojtek78:
[qb]Jak mnie takie tematy już meczą

Jak tak sracie w gacie to pokażcie mi jedną osobę w kajdankach albo wycyckaną przez odowiedni US na świecie w historii bukmacherki prawda jest taka że jest tu wielu "podrzegaczy" którzy albo są przegrani na starcie albo konfidenci buków . 97% najmniej wtapia i US w Polsce i żadne państwo nie będzie tykało graczy a co jedynie firmy bukmacherskie istniejące u nich. Czemu Unibet albo Expekt nie boi się tysięcy przelewów do polskiego banku z możliwością ich blokady??? Temu że to jest opłacone przeczytajcie jeszcze raz "DANE W ŁAPE JEBNYM URZEDASOM"

Proponuje dorosnąć i lepiej skończyć wtapiać i zarabiać i kopać szmal po całym ogródku [/qb][/QUOTE]TE TWOJE TEKSTY ZACZYNAJĄ BYĆ DRAZNIĄCE,
ZAJMIJ SIĘ CZYMS POZYTECZNYM np,
MERYTORYCZNĄ KRYTYKĄ

Do góry
#45684 - 28/08/2003 04:04 Re: Mając już sposób na dużą kase...
qwerty Offline
veteran

[qb]ph9
Niestety jest punkt prawny [art3] który mówi że mając dochód MUSISZ to opodatkować. (...)
[/qb][/QUOTE]Przecież to nieprawda -- są kategorie dochodów zwolnione z podatku. A w formularzu podatkowym należy umieścić dochody, które podlegają opodatkowaniu, nic więcej.

Do góry
#45685 - 28/08/2003 04:06 Re: Mając już sposób na dużą kase...
ph9 Offline
addict

[qb]ph9
Niestety jest punkt prawny [art3] który mówi że mając dochód MUSISZ to opodatkować.
To nie jest tak że jak na to nie ma przepisów to problem zgłowy.
Dlatego ja uderzylem do doradcy podatkowego ale widzę że i dla niego to nie takie proste.

A skąd wiesz że za 3 lata nie wejdą w życie jakieś wytyczne dla banków by ściślej wspólpracowały z US.
Wpadka może nastąpić nawet z powodu bałaganu jaki jest obecny w US - ZUPEŁNIE PRZEZ PRZYPADEK !!!
lub błędnej - pomylkowej interpretacji "nowych" przepisów jakiejś nadgorliwej babki z banku.

Jeśli inne instytucje informują automatycznie US [przy powaznych zakupach] to niby dlaczego za jakiś czas niemogą tego robić banki zgodnie z ustawą o przeciwdzialaniu korupcji i szrej strefie?
Kto nam da gwarancje że takich wytycznych kiedyś banki nie otrzymają?

Problem polega na tym że albo ujawniamy US te dochody od początku albo wcale bo jeśli to wyjdzie za x lat to naliczą nam podatek zaległy wraz z odsetkami karno-skarbowymi za unikanie płacenia podatku w poprzednich latach.
A jesli licząc podatek nie odejmuje sie zakładów przegranych to niestety ale taka wpadka rujnuje finansowo kazdego z nas....

Oczywiście nadal uważam że ryzyko zaistnienia takich zdarzeń jak powyżej jest niewielkie - właśnie tylko niewielkie więc ryzyko jednak jest...[/qb][/QUOTE]Dokładnie się z Tobą zgadzam. Też właśnie odkąd sie dowiedziałem o tym problemie (że w ogóle taki może istnieć) zacząłem o tym czytać, szukać itp. Na dłuższą mete lepiej, właściwie bez innego wyboru jeśli chodzi o granie przez neta(bo naziemne to luz z Urzędem Skarbowym )trzeba mieć to jak najbardziej uregulowane, tylko jakoś nie wyobrażam sobie MNIE chodzące z dokumentami itp. w mojej sprawie o regulacje dochodów... Widze, ze jednak nie można "palić głupa" bo jest na to jakiś zasrany artykuł, najgorsze jest to że sobie tak pisza te ustawy itp. że ogólnie dotyczą wszystkiego, a dokładnie i szczegółowo to niczego nawet po poradach doradców podatkowych. I to tak jest, szary obywatel zawsze może być udupiony, bo niby nie zrozumiał przepisu który każdy, nawet każdy Urząd może sobie inaczej tłumaczyć... takie "OGÓLNE" prawo od wszystkiego... uke:
Czy są szanse że zmienią nam to wraz z dniem wejścia do Unii E. ? Podobno wiele ustaw do 01.05.2004r. MUSI być ostatecznie dostosowanych do Unii, a jak ona to reguluje, może tak jak wspomniana Anglia?!

Do góry
#45686 - 28/08/2003 04:08 Re: Mając już sposób na dużą kase...
ph9 Offline
addict

[QUOTE]Oryginalnie wysłał qwerty:
[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał jahu:
[qb]ph9
Niestety jest punkt prawny [art3] który mówi że mając dochód MUSISZ to opodatkować. (...)
[/qb][/QUOTE]Przecież to nieprawda -- są kategorie dochodów zwolnione z podatku. A w formularzu podatkowym należy umieścić dochody, które podlegają opodatkowaniu, nic więcej.[/qb][/QUOTE]a jak by sie nie pracowala i milo dochody tylko z tego?! To co mam wpisywać że jestem dziwką, sprzedaje jagody i inne tego typu co są bez podatku w Polsce?! Coś nie urządza mnie ta metoda bo bym nie czuł się z nią do końca pewny i codziennie bał się odsetek karnych z US za minione lata...

Do góry
#45687 - 28/08/2003 04:13 Re: Mając już sposób na dużą kase...
ph9 Offline
addict

artbledo zapodał taki ciekawy do naszej dyskusji temat Rzeczpospolitej na temat właśnie podatków od bukmacherstwa...
Oto on:
http://www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_030823/prawo/prawo_a_7.html

Do góry
#45688 - 28/08/2003 04:34 Re: Mając już sposób na dużą kase...
ph9 Offline
addict

Sądze, że dla nas najważniejszy jest ten fragment:
[QUOTE]Zwolnienie nie dotyczy wygranych w różnego rodzaju grach organizowanych poza granicami kraju, w tym także w internetowych loteriach, piramidach, wirtualnych giełdach itd. Obciąża je podatek w takiej samej wysokości i na takich samych zasadach jak np. od dochodów z pracy czy z umów zlecenia i o dzieło. Różnica polega na tym, że w odniesieniu do wygranych w grach organizowanych przez Internet i przesyłanych z zagranicy nie ma obowiązku wpłacania w trakcie roku zaliczek na podatek. Polski szczęśliwiec musi wykazać je w zeznaniu podatkowym za dany rok (jako "inne dochody"), doliczyć w zeznaniu podatkowym do swych pozostałych dochodów i - w zależności od ogólnego poziomu dochodów - zapłacić podatek wedle stawek 19, 30 i 40 proc.[/QUOTE]To już chyba przegięcie... to tkaie osoby z buków w necie co maja kase maja płacić jak z "normalnych" dochodów od pracodawcy? Ja wbijam w to jak tak jest na prawde bo to za duze straty, a za to to samo z bukami naziemnymi(mają wyższe kursy często i podatku 10% nie widać nawet) robić można legalnie z 10% podatkie i mieć dokumenty i zaświadczenia od buków za wygrane... Co to ma znaczyć, aż 19, 30 i 40% jak przez neta gram, czyli jak ponad 5000zł na miecha to już ten limit z 40% to ładnie. Mam nadzieje, że się myle? W ogóle tam później jest napisane jeszcze o jakichś daninach itp. "przetłumaczy" ktoś jaśniej ten artykuł w stosunku do tej dyskusji jakie można wyciągnąć wnioski?

Do góry
#45689 - 28/08/2003 05:09 Re: Mając już sposób na dużą kase...
ph9 Offline
addict

Widze 2 sposoby na WIELKIE wygrane z małymi stratami podatkowymi:
- całkowicie oficjalny i legalny poprzez buki nasze naziemne, bo mamy i zaświadczenia o wygranych, leglnie można to w PITach wliczać bez dodatkowych podatków poza tym płaconym już 10% (?!) itp. Totalnie legalne...
- mniej legalny sposób: grać nadal w necie u buków, bo wiadomo ze polacy i banki nie sa frajerami tak jak by to państwo chciało i to jest niemożliwe egzekowanie tych przepisów prawdopodobnie, a po drugie banki opierają swoją działalność na wyrabianej latami renomie i ZAUFANIE, a jak taki bank by zaczął sprzedawać i donosić na klientów to jest skończony i sami dobrze o tym wiedzą, że by kopali tak pod sobą dołki. Więc banki na 99,99% są po naszej stronie mimo że naginają prawo, ale kto sie dowie... ?!
Co o tym sądzicie?

Do góry
#45690 - 28/08/2003 17:36 Re: Mając już sposób na dużą kase...
qwerty Offline
veteran

[qb](...) Więc banki na 99,99% są po naszej stronie mimo że naginają prawo, ale kto sie dowie... ?!
Co o tym sądzicie?[/qb][/QUOTE]Banki nie naginają prawa; nie muszą.

Do góry
#45691 - 28/08/2003 19:00 Re: Mając już sposób na dużą kase...
guga Offline
addict

Meldunek: 31/08/2001
[qb]

[/qb][/QUOTE]Chyba jeszcze nie było o tym mowy. Warto wspomnieć że po 5 latach jest przedawnienie i nie trzeba płacić podatku. Tylko trzeba to udokumentować kiedy był przychód.

Do góry
#45692 - 28/08/2003 19:32 Re: Mając już sposób na dużą kase...
Gritz Offline
addict

Meldunek: 25/02/2001
[qb]Jednym z większych i poważniejszych problemów jest URZĄD SKARBOWY, wystarczy "jeden życzliwy donos" na nas, a już z chęcią tacy pracownicy Skarbówki nas sprawdzą, a osoba donosząca dostaje za to wg najnowszych przepisów 50zł... hamstow i typowa polska zazdrość! Jak się bronić przed Skarbówką, przecież moje dochody są w sumie legalne, nie działam w mafii, haracze, marycha, przemyt itp. a bukmacherstwo jest legalne! No ale nie mam dowodów na moje zyski, co robić? Da się od naziemnych buków, czy jakoś z przelewów z banku(sprawa netowych) udowodnić, że to LEGALNE ŹRÓDŁO DOCHODÓW z bukmacherstwa?
[/qb][/QUOTE]Hmm, nie chciało mi sie czytać innych postów, być może ktoś już odpowiedział . Ale Urząd Skarbowy stosuje metode: "pecuna non olet" (pieniądze nie śmierdzą). I jeśli odprowadzisz podatek, to oni Cię nie będą sćigać, ale dadzą sprawe chociazby do ABW, że masz pralnie pieniędzy. Wtedy przedstaw dokument wpłaty i wypłaty od buka i zamknąć Cie nie mogą bo obowiązuje domniemanie niewinności. Potem sprawdzą gdzieś na Malcie co im zajmie z rok lub dwa, czy nie robiłeś wiecęj wpłat do danego buka i jeśli nie to po sprawie... Wiec jaki problem z Urzędem skarbowym?? Ja go nie widze...

Do góry
#45693 - 28/08/2003 20:51 Re: Mając już sposób na dużą kase...
KontrolerLotow-w-PKS-sie Offline
journeyman

Meldunek: 24/07/2003
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Gritz:
[qb][QUOTE] Wiec jaki problem z Urzędem skarbowym?? Ja go nie widze...[/qb][/QUOTE]Prawda , oni tylko groźnie wyglądają w Wiadomościach

Do góry
#45694 - 28/08/2003 21:52 Re: Mając już sposób na dużą kase...
jahu Offline
old hand

Problem ze skarbówką lezy nie w tym że mogą nas ścigać tylko w tym ze jest brak przepisow odnośnie metodologi naliczania podatku.

I niestety może być i tak:
Wpłacam na konta buków na początku roku 10.000zł
obracam tym dość skutecznie więc na półrocze mam już budżet 50.000zł.
Póżniej idzie mi tragicznie i przegrywam wszystko.
Suma sumarum straciłem w ciągu roku 10.000zł a mimo to w świetle prawa muszę zapłacić podatek od zakladów wygranych w trakcie roku.
Skoro w pewnym momencie miałem już budżet 50.000zł. tzn. że musialem wygrać zakładów na kwotę ok. 500.000zł i przegrać na kwotę 450.000zł.
I tu lezy problem ze mogą mi naliczyć podatek od kwoty 500.000zł czyli od wszystkich moich wygranych gdyż zakładów przegranych nie wolno wliczac w koszty uzyskania przychodu.

Oczywiście przyklad który podałem z punktu widzenia "zwykłej sprawiedliwości" jest absurdalny i niedozaakceptowania - niestety US może tak zrobić w obliczu braku jakichkolwiek uregulowań prawnych.

Do góry
#45695 - 28/08/2003 23:12 Re: Mając już sposób na dużą kase...
qwerty Offline
veteran

jahu, przesadzasz; US nic nie może zrobić, chyba, że mu pomożesz.

Do góry
#45696 - 28/08/2003 23:36 Re: Mając już sposób na dużą kase...
Dyktat Offline
stranger

Meldunek: 02/12/2001
Witam

Widze, ze temat jest wciaz zywy, natomiast moja proba wytlumaczenia byla zbyt ogolnikowa, wiec generalnie moga wystapic 2 sytuacje:

1. Nie placimy podatku.
Ma to miejsce, gdy siedziba bukmachera znajduje sie w panstwie w ktorym dochody z dzialalnosci sa zwolnione od podatku - raje podatkowe.
Nie nalezy mylic stawki podatkowej 0% - to jest zupelnie cos innego w mysl przepisow podatkowych.

2.Placimy podatek od dochodow (rozumianych jako przychod - koszt) uzyskiwanych u bukmachera.
Ta druga sytuacja dzieli sie na dwa warianty:
a) dochody powstaly w panstwie z ktorym mamy podpisana umowe o zapobieganiu podwojnemu opodatkowaniu.
b) dochody powstaly w panstwie z ktorym nie mamy podpisanej umowy o zapobieganiu podwojnemu opodatkowaniu.
W kazdym z wariantow sposob obliczania podatku jest rozny.

Wszystko co napisalem powyzej reguluje Ustawa o Podatku Dochodowym od osob fizycznych - to nie sa moje przemyslenia. Tym ktorym potrzebne sa pisemne zaswiadczenia radze zapoznac sie z jej trescia.

Z moich informacji nie moze wystapic inna sytuacja.

Nalezy pamietac ze opisana przeze mnie sytuacja dotyczy "stosunkow podatkowych" na linii Polska - raje podatkowe. Natomiast moze byc takze tak, ze np jurysdykcja podatkowa Wielkiej Brytani naklada na firmy dzialajace na terenach rajow a majacych filje na terenie Wielkiej Brytanii obowiazek odprowadzenia podatku dochodowego w formie zryczaltowanej lub jakiejs innej. Tego nie wiem.

Do góry
#45697 - 28/08/2003 23:37 Re: Mając już sposób na dużą kase...
jahu Offline
old hand

US skoro nie ma przepisów dotyczących buków musi stosować przepisy ktore są a wg. tych niestety tak to wygląda jak pisalem i może naliczyć nam w ten sposób podatek.
Oczywiście to przy wersji że zgłaszam dochod - jeśli go niezgłaszam mam duże szanse na uniknięcie podatku [tylko szanse nie pewność]

Do góry
#45698 - 28/08/2003 23:50 Re: Mając już sposób na dużą kase...
qwerty Offline
veteran

jahu, jest tak, jak pisze Dyktat. A nawet rozumując jak ty, to nie ma sposobu, by chcąc nawet zapłacić podatek US wiedziałby jak dokładnie grałeś (są firmy, które nie mają historii zawartych zakładów, więc nawet ty możesz nie wiedzieć), stąd brak możliwości sprawdzenia strat/zysków.

Do góry
#45699 - 29/08/2003 00:26 Re: Mając już sposób na dużą kase...
jahu Offline
old hand

Dyktat pisze że placimy podatek od dochodów rozumiany jako [przychód-koszt].
Tak to logiczne niestety niezgodne z prawem !!!
Doradca podatkowy któremu zleciłem rozwiązanie "problemu podatków od buków netowych"
konsultował sprawę ze specjalistami od dochodów uzyskiwanych zagranicą i wychodzi na to że:
1.Jest możliwość płacenia podatku od dochodow z buków netowych na zasadzie [wydatki - koszt] jeśli dzialasz jako firma.
2.Jeśli działasz jako osoba fizyczna płacisz podatek tylko od zakładów wygranych , zakłady przegrane nikogo nieobchodza i tych niewliczasz w koszty uzyskania przychodu [nawet surebety gdzie musisz coś przegrać by coś wygrać].

Oczywiście że jest to absurd dla nas graczy - ale nie pierwszy i nie ostatni w naszym kochanym kraju.
Oczywiście możesz sobie naliczyć podatek jak chcesz tylko pamiętaj ze musi to być zgodne z obowiązującym prawem - bo każdy inny sposób będzie weryfikowany przez US.

Do góry
#45700 - 29/08/2003 00:37 Re: Mając już sposób na dużą kase...
PROFIT Offline
enthusiast

Meldunek: 13/05/2002
Po przeczytaniu tego co napisał JAHU muszę stwierdzić, że jedynym wyjściem jest czym predzej zrobić na siebie donos, zanim nie będzie za późno, no i w dodatku ponoć zarobię na tym na czysto 50 zł.

Do góry
#45701 - 29/08/2003 00:48 Re: Mając już sposób na dużą kase...
jahu Offline
old hand

Profit a może lepiej dołożyć wszelkich starań aby określić drogę na jakich zasadach należy płacić ten podatek [w oparciu o obowiązujące prawo].
Na dzień dzisiejszy myślę ze mam zbyt malo danych by ostatecznie sie wypowiadac jak to wyglada.
Coś już wiem bo "mój doradca nad tym siedział" i wyżej pisałem jaka jest jego opinia.
Nie do końca z wszystkim się zgadzam i myślę że jest jeszcze inna mozliwośc innej interpretacji ale czy tak można to się okaże.

Profit nikt cię nie zmusza do ujawniania swoich dochodów ale chyba warto wiedzieć co stanowi prawo nawet jak sie z tym niezgadzasz lub nawet jak nie masz zamiaru go przestrzegać - prawda....
W każdej dziedzinie wiedza jest lepsza od niewiedzy... a co z tym dalej zrobisz to już twoja sprawa

Do góry
#45702 - 29/08/2003 00:56 Re: Mając już sposób na dużą kase...
Gritz Offline
addict

[qb]Problem ze skarbówką lezy nie w tym że mogą nas ścigać tylko w tym ze jest brak przepisow odnośnie metodologi naliczania podatku.

I niestety może być i tak:
Wpłacam na konta buków na początku roku 10.000zł
obracam tym dość skutecznie więc na półrocze mam już budżet 50.000zł.
Póżniej idzie mi tragicznie i przegrywam wszystko.
Suma sumarum straciłem w ciągu roku 10.000zł a mimo to w świetle prawa muszę zapłacić podatek od zakladów wygranych w trakcie roku.
Skoro w pewnym momencie miałem już budżet 50.000zł. tzn. że musialem wygrać zakładów na kwotę ok. 500.000zł i przegrać na kwotę 450.000zł.
I tu lezy problem ze mogą mi naliczyć podatek od kwoty 500.000zł czyli od wszystkich moich wygranych gdyż zakładów przegranych nie wolno wliczac w koszty uzyskania przychodu.

Oczywiście przyklad który podałem z punktu widzenia "zwykłej sprawiedliwości" jest absurdalny i niedozaakceptowania - niestety US może tak zrobić w obliczu braku jakichkolwiek uregulowań prawnych.[/qb][/QUOTE]Jahu, bzdury opowiadasz... Nie można salda na rachunku potraktować jako zarobionych pieniędzy, dopóki pieniędzy nie masz w ręku nie masz dochodu, tak samo jest, a raczej bedzie z opodatkowaniem zysków z giełdy, które w najbliższym czasie wejdą w życie.

Do góry
#45703 - 29/08/2003 01:33 Re: Mając już sposób na dużą kase...
jahu Offline
old hand

Gritz
Nie można salda na rachunku potraktować jako zarobionych pieniędzy? tak ciekawe a potrafisz podać podstawę prawna takiej tezy....?

Sprawa wygląda tak.
Inny doradca który rozpoczął [ale nie skończył] rozpatrywanie zagadnienia dochodow z buków był zdania iż skoro bukmacher oferuje na rachunku pieniądze do podięcia to jest to twoja sprawa czy je podejmiesz czy nie natomiast podatek płacisz z tego co masz na rachunkach a nie z tego co przyjdzie do Polski !!!

"Mój" obecny doradca który już dość serio wgryzl się w problem twierdzi że jest szansa na taką interpretację iż podatek placimy dopiero gdy pieniądze ściągniemy do kraju a nie gdy sa na kontach.
Ale aby wiedzieć to na 100% musi jeszzce zasięgnąc opinii i zbadac sprawę pod kątem aspektow prawnych czy taka interpretacja jest mozliwa.
Jak widzisz nie jest to takie oczywiste

Do góry
#45704 - 29/08/2003 01:51 Re: Mając już sposób na dużą kase...
PROFIT Offline
enthusiast

Czy miałeś kiedyś poważniej doczynienia z us, poza osobistym pitem. Nie wywołuj wilka z lasu, mówi ludowe przysłowie. Ten ma problemy kto do us sam się zgłasza i urzedników nęka. Nie na tym cię złapią na czym zgrzeszyłeś, a na tym czego przekonany jesteś, że słusznie czynisz.

Nigdy nie będziesz mieć pewności, że ta czy inna interpretacja jest skuteczna i słuszna. I w skrajnym przypadku zapłacisz 19%, 30% a nawet 40% od tych 450.000. Ale jest pytanie jak je wykażesz? Bo moze tam jeszcze jednego zera brakuje.

Mam jedno pytanie: jaki jest cel tego wszystkiego, oprócz dobrych chęci. Czy masz już takie dochody, czy na razie sie one snią. Czy chcesz płacic dla zasady, czy tez tylko potrzebujesz "kwitu" na kasę, którą wydasz. Bo jak potrzebujesz "kwitu", że osiągasz dochody, to są dużo łatwiejsze i prostsze sposoby, by wykazać dochód i zapłacić umiarkowany podatek, by miec pokrycie na te "luksusowe zycie", w drugim wcieleniu zresztą.

Do góry
#45705 - 29/08/2003 02:17 Re: Mając już sposób na dużą kase...
qwerty Offline
veteran

No i są również proste sposoby anonimowego ściągnięcia kasy.

Do góry
#45706 - 29/08/2003 11:59 Re: Mając już sposób na dużą kase...
Gritz Offline
addict

Jahu, żeby tak zinterpretować przepisy to musiałbyś trafić na strasznie nadgorliwą urzędniczkę, a jeżeli nawet US tak zinterpretuje przepisy, to trzeba sie odwołać do Izby Skarbowej, czy Sądu (Izba Skarbowa przychylnie patrzy na kilkadziesiąt procent skarg... Był kilka tygodni temu bardzo obszerny artykuł na ten temat w Parkiecie, jeśli jeszcze odnajde to postaram sie zeskanowac i wrzucic)

Co do przepisów, to jestem pewien jak będzie z zyskami z giełdy, a w przypadku bukmacherki mechanizmy zarabiania są identyczne.

Do góry
#45707 - 29/08/2003 12:01 Re: Mając już sposób na dużą kase...
Gritz Offline
addict

A po dwa, co do doradców podatkowych: sam miałem z nimi troche doczynienia i powiem CI tak: 90% tych osób to "specjalisci" którzy znają sie tylko na PIT'ach, więc od każdego będziesz słyszal co innego!

Do góry
#45708 - 29/08/2003 12:21 Re: Mając już sposób na dużą kase...
jahu Offline
old hand

Gitz
Z izbą skarbową jest tak że znacznie lepiej jest zwrócić się do nich przed ujawnieniem tego skarbówce.
Bo gdy najpierw ujawnisz to skarbowce a ta naliczy ci absurdalny podatek a póżniej odwołasz się do izby skarbowej a ta potwierdzi wyliczenia US [a skąd mam mieć pewność że tak nie bedzie?] to jesteś ugotowany na kosmiczne sumy.

Gdy najpierw zwrocisz się do izby skarbowej to masz pole manewru.
Jeśli orzeczenie że trzeba płacić podatek na absurdalnych zasadach [jak w moim przykladzie] to siedzisz cicho i nic nikomu nie zglaszasz a jak na norma;lnych zasadach [do zaakceptowania] to US jest zobligowany do przyjecia własnie takiej metody naliczania podatku jaki wksże Izba.

Co do giełdy to nie jestem taki pewny czy to to samo.
Zauważ że w prawodawstwie giełda jest traktowana jako "inwestycja" bukmacherka zas jako "hazard"
więc stosuje sie tu zupelnie inne przepisy.

Co do doradców.
Tak mogą mieć odmienne zdanie - zgoda ale napewno są mądrzejsi w tych sprawach niż my i mogą wskazać rózne drogi rozwiązania.

Do góry
#45709 - 29/08/2003 13:41 Re: Mając już sposób na dużą kase...
McKracken Offline
Pooh-Bah

od decyzji US zawsze mozna sie odwolywac do momentu az opinie wyda MF, ktora jest ostateczna. wtedy juz jahu bedziesz mial wszystko czarno na bialym

Do góry
#45710 - 29/08/2003 13:42 Re: Mając już sposób na dużą kase...
McKracken Offline
Pooh-Bah

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Gritz:
[qb](...) co do doradców podatkowych: (...) 90% tych osób to "specjalisci" którzy znają sie tylko na PIT'ach (...) [/qb][/QUOTE]zgadzam sie z ta opinia w 100%

Do góry
#45711 - 29/08/2003 16:36 Re: Mając już sposób na dużą kase...
jahu Offline
old hand

Ministerstwo Finansów nie mam mocy prawnej wydawania ostatecznych opini i to nie do nich się powinno uderzać bo od ich stanowiska jeśli chodzi o forme płacenia podatków też mozna się odwoływć.

Do góry
#45712 - 29/08/2003 18:24 Re: Mając już sposób na dużą kase...
McKracken Offline
Pooh-Bah

zgadza sie, myslalem o NSA, a w pospiechu piszac napisalem MF...

Do góry
#45713 - 29/08/2003 21:58 Re: Mając już sposób na dużą kase...
Gritz Offline
addict

Jahu fakt że doradcy mają większą wiedzę, jednak oni zajmują się na dobrą sprawe wypełnaniem PIT'ów, a z przpisami dotyczącymi hazardu pewnie mieli doczynienia wylacznie na studiach (ew. kursach)... i gdy do nich przyszedles.

Zgadzam się że bukmacherka to hazard, a giełda inwestycje, jednak mechanizm jest ten sam. Podatek jest liczony od roznicy pomiedzy tym co wplaciles a wyplaciles, a nie od chwilowego stanu na rachunku. Mechanizm ten jest przyjętym w gospodarce wolnorynkowej, przyklad bardziej z ziemi: komis kupuje samochod za 10000 zł, nagle jego wartosc rynkowa rosnie do 15000 zł, ale komis sprzedał go po gdy wartosc wynosila 13000 zł i co komis ma 5000 zł zysku czy 3000 zł? Naliczyc podatek od salda chwilowego, mógłby tylko chory urzędnik, izba skarbowa powinna to wyprostowac, a pamietaj ze nad nią stoi jeszcze sąd.

Do góry
#45714 - 29/08/2003 23:06 Re: Mając już sposób na dużą kase...
jahu Offline
old hand

Gritz
To prawda że jak ptrzedstawiłem "mojemu" doradcy ten problem był troche zdziwiony i dlatego nie dal mi od razu odpowiedzi ale powiedział uczciwie że musi rozeznać sprawę.

Przykład który podaleś niestety [wg. mojego doradcy]nas nie dotyczy.
Gość konsultował tą kwestię z kolegami po fachu specjalizującymi się w osiąganiu dochodów poza granicami kraju.
Tłumaczylem mu na podstawie surebeta że muszę ponieśc koszty uzyskania przychodu by osiągnąć pewien dochod.
Powiedział mi tak: ja pana rozumiem , przykro mi ale nie ma podstawy prawnej do takiej formy rozliczania zakładów no chyba ze było by to w ramach firmy jako osoba prawna wtedy tak.
Jako osoba fizyczna tylko i wyłącznie liczymy podatek z zakładów wygranych [przegrane nas nie interesują w swietle prawa].
Ja wiem że to absurd [on też to wie], jest to również mocno niesprawiedliwe podejście ale co zrobić skoro tak stanowi prawo a właściwie przepisy zastępcze bo wiadomo że zaden paragraf nie reguluje zagadnienia dochodów z buków.

Jeśli uważasz inaczej to rozumiem że masz na to jakieś argumenty prawne , że jest jakaś podstawa prawna - zatem słucham....

Do góry
#45715 - 29/08/2003 23:13 Re: Mając już sposób na dużą kase...
Gritz Offline
addict

No to jeśli z punktu widzenia prawa można ten absurd obejść jako firma to chyba nie jest problemem jej założenie..., chociaż nie, problemem w Polsce jest

Do góry
#45716 - 29/08/2003 23:30 Re: Mając już sposób na dużą kase...
jahu Offline
old hand

Niestety tego nie da się obejść.
Buki mają w swoich regulaminach zapis iz musisz być osoba fizyczną a nie podmiotem prawnym by się z nimi zakładać.
Więc moga nieprzelać ci kasy jeśli będziesz się zakładał jako firma.

Do góry
#45717 - 30/08/2003 00:08 Re: Mając już sposób na dużą kase...
qwerty Offline
veteran

jahu, skoro tak uparcie ufasz "swojemu" doradcy, to przelewaj na oficjalne konta tyle, ile rzeczywiście zyskałeś, odprowadź od tego podatek i będziesz miał czyste sumienie.

Do góry
#45718 - 30/08/2003 01:03 Re: Mając już sposób na dużą kase...
jahu Offline
old hand

Z tym przelewaniem na konta to jeszcze nic nie wiadomo gdyż nie jest roztrzygnięte czy należy płacić podatek od tego co na koncie buka czy od tego co przeleję.
Ta sprawa jest w trakcie rozpatrywania - mam nadzieję że aktualna będzie ta druga opcja.

Co do zaufania do doradcy - to nie jest tak że twierdzę że gość jest absolutnie nieomylny i jego zdanie jest ostateczne , niepodważalne i wiążące.
Natomist widzę że gość mnie nie zbywa bo gdyby tak zrobił już dawno by zamknął cała sprawę i wział kase za poradę a facet wgryza się w aspekty prawne oraz konsultuje to ze znajomymi po fachu więc widzę że to co mówi ma głębsze podstawy prawne.

Choć przyznam że z takiej interpretacji jaką mi przedstawił jestem bardzo niezadowolony.

Do góry
#45719 - 30/08/2003 01:47 Re: Mając już sposób na dużą kase...
PROFIT Offline
enthusiast

Jeżeli ktoś miał doczynienia z us to wie, że każda sprawa, która nie jest w miarę uregulowana, jest bardzo kłopotliwa, i urzędnicy z tym mają powazne kłopoty - dlatego tak kwitnie w polskim prawie "interpretacja". Stąd też wynika, że doradcy liczą się zawsze z wersja mało optymistyczną, gdyż żadna interpretacja, nawet MF nie jest gwarancją, że sprawa źle się nie skończy.

A najgorsze jest wtedy kiedy postępujemy "zgdodnie z sumieniem" a nie przepisami. Ta interpretacja, którą podał doradca jest wręcz oczywista - przecież tak samo w Polsce opodatkowane są wygrane, przegrane nikogo nie interesują. Doradcy nie dowiadują się o tym na kursach, choć przechodzą pewnie swoje szkolenia, tylko zwyczajnie biorą ustawę i ją wnikliwie czytają, korzystając ze swego doświadczenia, co każdy także sam może zrobić.

Wniosek jest bardzo prosty - tłumaczenie us co jest wygraną, a co nie to prosty jednokierunkowy kanał, nawet mając najkorzystniejszą interpretację w ręku. Bo urzędnicy dopóki im ktoś nie zawraca głowy nie zajmują się takimi rzeczami. A jak ktoś pójdzie i zacznie, to na pewno dobrze to sie nie skończy. Po prostu takie sprawy są jasne jak jest regulacja prawna wprost, tak jak podatek od zysków z giełdy, czy od lokat bankowych.

Można tylko zapytac doradcę czy od wygranych (nie od dochodu, bo takiego pojecia tu po prostu nie ma) - jaki trzeba płacić podatek - wg skali podatkowej czy jak w Polsce od wygranych z gier. Ciekawe jest jak to jest z podatkiem tak jak napisał Dyktat 1) w kraju gdzie wygrane są zwolnione od podatku 2) w kraju, gdzie podatek jest.

Samemu w pit można zadeklarować co się chce, dokumentacja jest potrzebna, gdy się jest wezwanym w celu wyjaśnienia np. kontrolnego, i wyobrażam sobie wtedy te rozmowy o sure betach i ciekawe co byłoby tą dokumentacją.

Dlatego trzeba sobie najpierw odp. po co to wszystko, czy żeby płacić dla zasady, "sumienia", itd., czy żeby miec pokrycie, o czym wcześniej Jahu pisał głównie. Jak tylko pokrycie na wydatki, to nie tędy droga. Jak to pierwsze to na końcu wniosek jest podobny, tylko mniej optymistyczny.

Do góry
#45720 - 30/08/2003 01:55 Re: Mając już sposób na dużą kase...
qwerty Offline
veteran

jahu, nie widzę problemu, bo nikt ci nie sprawdzi ile masz na koncie u buka.

Do góry
#45721 - 30/08/2003 02:33 Re: Mając już sposób na dużą kase...
jahu Offline
old hand

Dopóki nie toczy się przeciwko tobie sprawa karno-skarbowa to faktycznie nikt.

Do góry
#45722 - 30/08/2003 02:37 Re: Mając już sposób na dużą kase...
Galimatias78 Offline
old hand

Proponuje gorący temat w TVN-nie

Ile to trzeba ciągnąć z buków zagranicznych. Prawda jest taka że jak nie zarobisz systematycznie na oko powyżej 30.000 zł rocznie to nie masz problemu. Jak wiecej to i tak stać cię wtedy stać za porade prawnika i swoją decyzje.

p.s. To już z 15 temat o podatkach od wygranych których tak naprawde tak nie macie

Do góry
#45723 - 30/08/2003 04:13 Re: Mając już sposób na dużą kase...
qwerty Offline
veteran

[qb]Dopóki nie toczy się przeciwko tobie sprawa karno-skarbowa to faktycznie nikt.[/qb][/QUOTE]A jak się toczy? Nie wyobrażam sobie, by prokurator zażądał: panie jahu, proszę zalogować się na swoje konto w canbet.com i pokazać jego stan.

Do góry
#45724 - 30/08/2003 07:47 Re: Mając już sposób na dużą kase...
hairurin Offline
addict

Meldunek: 26/05/2003
[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał jahu:
[qb]Dopóki nie toczy się przeciwko tobie sprawa karno-skarbowa to faktycznie nikt.[/qb][/QUOTE]A jak się toczy? Nie wyobrażam sobie, by prokurator zażądał: panie jahu, proszę zalogować się na swoje konto w canbet.com i pokazać jego stan. [/qb][/QUOTE]zawsze można zapomnieć chasło
torturować chyba nie będą :rolleyes:

Do góry
#45725 - 30/08/2003 12:01 Re: Mając już sposób na dużą kase...
jahu Offline
old hand

Jak się już toczy sprawa karno-skarbowa to myślę że na 100% zarządają dostępu do sald wszystkich bukow , wszystkich wplat i wyplat wraz z podpisaniem oświadczenie iż to już "cała moje dzialalność bukmacherska"
Niestety po samych wpłatach widać gdzie grałeś.
Zapomnialem numeru konta? - tak - tylko zaraz usłyszysz że za utrudnianie prowadzenia sprawy karno-skarbowej jest kolejny paragraf.

Do góry
#45726 - 30/08/2003 15:51 Re: Mając już sposób na dużą kase...
dinomk Offline
veteran

Meldunek: 11/05/2002
przepraszam, ze przeszkadzam...
od dwoch dni nie chodzi mi strona infobetting.com z Luigi21.....

moze mi podac ktos `chodzacy` link..
dzieki

Do góry
#45727 - 30/08/2003 15:56 Re: Mając już sposób na dużą kase...
Arcy Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/03/2003

Do góry
#45728 - 31/08/2003 23:51 Re: Mając już sposób na dużą kase...
ph9 Offline
addict

Kasa którą masz na kontach ale buków w necie nikogo nie obchodzi i nikt nie ma prawa nic na nią robić i nakładać... nie ma nawet "ścieżki" którą by znalazł takie konta... Jak z buków się kase przelewa na konto lub konta bankowe to się zaczyna problem, ale może problem ma tylko ten który go szuka? Mając na głowie mafie i pralnie pieniędzy, korupcje US nie bawi się dociekliwie z jakimiś obywatelami co wygrywają na bukmacherstwie nawet wielkie sumy. Po drugie skąd by mieli się dowiedzieć jak sam im nie powiesz? Banki mają obowiązek informować US o łącznym wpływie na konto bankowe powyżej 10.000 zł w ciągu jednego miesiąca (tak?) więc jak masz już 3 konta w 3 bankach to już jesteś bezpieczniejszy i możesz na każde konto po to 9.900 zł ale nawet jakbyś to robił na jedno konto to bank by się cieszył i nie bawił w żadne donosy... Na życzliwość ludzką sąsiadów jest taki sposób, że przecież można mieć ładne dochody na konta bankowe a "między czasie" grać też za dużą kase u buków naziemnych i wtedy dostaniesz od nich pokwitowanie, oficjalny dokument wygranej, która już jest opodatkowana 10% i poza tym 10% nie ma innego podatku i nie musisz go płącić nawet w PIT mimo, że w "Inne dochody" możesz to wpisać i powinieneś to zrobić (na pewno nie ma innego podatku poza tym 10% w sakli roku i PIT?!). Czyli mając już pokwitowanie w ostateczności w którą sam już nie wierze, czyli jak US się przyczepi to pokarzesz mu kilka sporych pokwitowań(może być suma kilku) i że to jest leglane i opodatkowane to się już odczepią od takiej osoby, no a jak już będą super upierdliwi to jeszcze jeśli w ogóle mają takie prawo (?!) zobaczą bilans konta bankowego i te wpływy od innych buków i w skrajnej ostateczności od TYLKO TYCH KWOT z kont buków zapłacisz jakiś tam ustalowny podatek przez US (?!)... jak niby mają oni patrzeć "wygrane - przegrane" zakłady? Przecież ich w maksymalnej upierdliwości by obchodziło tylko twoje konto bankowe, na którym się nie obstawia zakłądów tylko już masz kase, albo jej nie masz... więc prosze o wypowiedzi do mojej opinii.

Do góry
#45729 - 31/08/2003 23:59 Re: Mając już sposób na dużą kase...
_gerg Offline
member

Meldunek: 14/08/2002
prawda jest taka ze US predzej sciagnie kase z uczciwego obywatela niz z przestepcy, bo uczciwy na staly adres prace itp wiec go znajdą. a mafioso jeszcze im łeb odstrzeli jak przyjda do niego........wiec pomysl kogo beda gnebic, tu jest pewniejsza i spokojniejsza kasa

Do góry
#45730 - 01/09/2003 00:29 Re: Mając już sposób na dużą kase...
Latajacy Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 09/04/2003
[QUOTE]Oryginalnie wysłał _gerg:
[qb]prawda jest taka ze US predzej sciagnie kase z uczciwego obywatela niz z przestepcy, bo uczciwy na staly adres prace itp wiec go znajdą. a mafioso jeszcze im łeb odstrzeli jak przyjda do niego........wiec pomysl kogo beda gnebic, tu jest pewniejsza i spokojniejsza kasa[/qb][/QUOTE]Racja...całkowita racja. Cały rząd to złodzieje i co Urząd Skarbowy ich ściga? Jakoś nie widzę...

Do góry
#45731 - 01/09/2003 00:42 Re: Mając już sposób na dużą kase...
martinez Offline
enthusiast

Meldunek: 31/08/2003
Jak już ktoś trafi za kratki za nie płacenie podatku od bukmacherki internetowej to niech da znać tutaj na forum

Do góry
#45732 - 01/09/2003 01:41 Re: Mając już sposób na dużą kase...
Latajacy Offline
Pooh-Bah

[QUOTE]Oryginalnie wysłał analogowy:
[qb]Jak już ktoś trafi za kratki za nie płacenie podatku od bukmacherki internetowej to niech da znać tutaj na forum[/qb][/QUOTE]W więzieniu nie ma internetu...chyba, że jesteś Grobelnym, to pozwolą ci na laptopa...

Do góry
#45733 - 01/09/2003 01:46 Re: Mając już sposób na dużą kase...
jahu Offline
old hand

ph9
dużo piszesz jak US to może zrobić a czego nie moze zrobić itd.
I tak możemy sobie gadać i gadac w nieskończonośc ile ludzi tyle poglądów.
Niestety to nasze gadulstwo i prywatne poglądy są
g****o warte jedyne co tu ma znaczenie to podstawa prawna czyli prawo a nie nasze prywatne opinie co US może a co nie.

Do góry
#45734 - 01/09/2003 01:52 Re: Mając już sposób na dużą kase...
_gerg Offline
member

Meldunek: 14/08/2002
jahu wszystko sie zgadza.........ale prawo ma to do siebie ze mozna je roznorodnie interpretowac i naginac do swoich potrzeb........

dobry prawnik to znajdzie wytlumaczenie nawet na przejechanie na czerwonym swietle

Do góry
#45735 - 01/09/2003 03:11 Re: Mając już sposób na dużą kase...
verkerk Offline
addict

Meldunek: 09/06/2003
Panowie!!!
Widzę, że z uporem maniaka marnujecie czas na jakieś dywagacje podatkowe. Proponuję zająć się lepiej zarabianiem pieniędzy bo nie będziecie mieli od czego płacić tego Waszego podatku

Do góry
#45736 - 01/09/2003 03:19 Re: Mając już sposób na dużą kase...
ph9 Offline
addict

[QUOTE]Oryginalnie wysłał verkerk:
[qb]Panowie!!!
Widzę, że z uporem maniaka marnujecie czas na jakieś dywagacje podatkowe. Proponuję zająć się lepiej zarabianiem pieniędzy bo nie będziecie mieli od czego płacić tego Waszego podatku [/qb][/QUOTE]Jak chcesz pisać tego typu wypowiedzi, które zupełnie nic nie wnoszą do dyskusji to lepiej załóż osobny temat "Wypowiedzi gówno warte" i tego typu uwagi mile będą tam widziane.
jahu Wiadomo, że też bym wolał mieć oficjalne wiążące papiery na moje dochody z bukmacherki netowej, no ale jak widzisz to prawo można na zbyt wiele sposobów interpretować...
P.S.
Czy grając u buków naziemnych, gdzie się ma odrazu podatek 10% i jest zaświadczenie o większych wygranych to czy tu już nie ma problemów, czy też US ma coś i na PITach trzeba osobny dodatkowo podatek?!

Do góry
#45737 - 01/09/2003 03:24 Re: Mając już sposób na dużą kase...
luc Offline
old hand

Meldunek: 31/03/2002
Czy ktos wzial w tej dyskusji pod uwage nowy PIT-8W o ktorym male info dalem w temacie o tym samym tytule... ?

Do góry
#45738 - 01/09/2003 03:33 Re: Mając już sposób na dużą kase...
verkerk Offline
addict

[/qb][/QUOTE]Jak chcesz pisać tego typu wypowiedzi, które zupełnie nic nie wnoszą do dyskusji to lepiej załóż osobny temat "Wypowiedzi gówno warte" i tego typu uwagi mile będą tam widziane.

Chłopcze mam poważne wątpliwości czy ty w ogóle wiesz o czym mówisz. A gówno warte to są te twoje temaciki. Za jakieś 2 tygodnie to będą tu chyba już tylko twoje tematy. Nie założyłeś chyba jeszcze tylko tematu: "Czy lepije używać w kiblu papieru toaletowego czy gazety?".

Do góry
#45739 - 01/09/2003 03:49 Re: Mając już sposób na dużą kase...
tyler Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2002

Do góry
#45740 - 01/09/2003 14:13 Re: Mając już sposób na dużą kase...
Latajacy Offline
Pooh-Bah

Wywiad skarbowy groźniejszy niż służby specjalne:

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=1403675

Do góry
#45741 - 01/09/2003 14:20 Re: Mając już sposób na dużą kase...
Latajacy Offline
Pooh-Bah

A że w ustawie jest m.in: możliwość łamania prywatności korespondencji przez US, to wyciągi przesyłane przez bank itp. będą mogli sobie przeglądać. Niedługo trzeba będzie znowu uważać rozmawiając przez telefon, bo usłyszymy: "rozmowa kontrolowana, rozmowa kontrolowana".

Do góry
#45742 - 05/09/2003 14:32 Re: Mając już sposób na dużą kase...
zyke Offline
newbie

Meldunek: 19/06/2003
kilka spraw.
Opieram się na: USTAWA z dnia 29 lipca 1992 r. o grach losowych i zakładach wzajemnych. (tekst jednolity) - późniejsze zmiany nic nie wnoszą

1.
Art. 5. 1. Działalność w zakresie gier cylindrycznych, gier w karty, gier w automatach losowych, gry bingo pieniężne oraz zakładów wzajemnych może być prowadzona w formie spółki akcyjnej lub spółki z ograniczoną odpowiedzialnością, mającej siedzibę na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, której akcjonariuszami (udziałowcami) są wyłącznie osoby krajowe, nie będące osobami zależnymi od podmiotów zagranicznych w rozumieniu przepisów o spółkach z udziałem zagranicznym.

2.
Art. 8. Zabrania się reklamowania na terytorium kraju gier losowych i zakładów wzajemnych określonych w art. 2 ust. 1 pkt 4-6 i ust. 2, przez co rozumie się zachęcanie do udziału w grach i zakładach, przekonywanie o ich zaletach, miejscach, w których są urządzane, i możliwościach uczestnictwa.

3.
Art. 24. 1. Zezwolenia na urządzanie i prowadzenie działalności w zakresie gier losowych i zakładów wzajemnych udziela Minister Finansów.

itd itp

Czy wobec tego (niezależnie od calej tej dyskusji o podatkach i US) granie u zagranicznych bukmacherów jest dozwolone albo inaczej czy zagraniczne buki mają prawo w obrany przez siebie sposób funkcjonowac w naszym kraju?

Do góry
#45743 - 05/09/2003 14:44 Re: Mając już sposób na dużą kase...
qwerty Offline
veteran

Mają.

Do góry
#45744 - 05/09/2003 14:55 Re: Mając już sposób na dużą kase...
ph9 Offline
addict

[qb][/qb][/QUOTE]Jak chcesz pisać tego typu wypowiedzi, które zupełnie nic nie wnoszą do dyskusji to lepiej załóż osobny temat "Wypowiedzi gówno warte" i tego typu uwagi mile będą tam widziane.

Chłopcze mam poważne wątpliwości czy ty w ogóle wiesz o czym mówisz. A gówno warte to są te twoje temaciki. Za jakieś 2 tygodnie to będą tu chyba już tylko twoje tematy. Nie założyłeś chyba jeszcze tylko tematu: "Czy lepije używać w kiblu papieru toaletowego czy gazety?".[/qb][/QUOTE]
No wlasnie, kolejna osoba o ktorej juz pisalem w temacie apropo "Sens oferowania pewniakow przez buki", ktora zamiast odpowiedziec nie widzi w tym sensu. No ale jak widac ten temat dla wielu "bezsensowny" jakos sie ma dobrze i sie rozwija majac juz prawie 90 odpowiedzi...

Do góry
#45745 - 05/09/2003 15:19 Re: Mając już sposób na dużą kase...
zyke Offline
newbie

Meldunek: 19/06/2003
idźmy dalej mając wątpliwości napisałem do Expektu mail o treści:

Witam,

Ostatnio dostałem informację, że granie w zakłady bukmacherskie w internecie jest nielegalne z punktu widzenia polskiego prawa. Przywołano tutaj m.in.
USTAWĘ z dnia 29 lipca 1992 r. o grach losowych i zakładach wzajemnych a także zapisy odnośnie spraw podatkowych i wręcz odpowiedzialności karno skarbowej osób grających.
Przyznam, że treść tej ustawy jest ciekawa i dość szczegółowo (choć niezbyt ściśle jak dla mnie) reguluje temat róznego typu gier o charakterze zarobkowym.
Interesuje mnie Państwa opinia na ten temat. Przyznam że niektóre zapisy w tej ustawie (głównie te dotyczące licencji, zezwoleń, reklamy i zachęcania do gry, spraw podatkowych) nieco mój niepokój wzmogły. Grę w zakładach organizowanych w Expekt traktuję jako zabawę i nie chciałbym z tego tytułu w przyszłości ponosić dodatkowych konsekwencji.

Proszę o możliwie szczegółową opinie na ten temat

Pozdrawiam

Odpowiedź przyszła prawe natychmiast:

Witamy Serdecznie,

Szanowny Panie, jezeli ma Pan watpliwosci co do slusznosci Panskiej decyzji dotyczacej gry w Expekt.com, prosze zasiegnac opinii Prawnika. My nie udzielamy tego rodzaju informacji, gdyz nie jestesmy ekspertami e tej dziedzinie, jezeli przepisy prawa w kraju gdzie Pan mieszka zabraniaja gry w zakladach wzajemnych, Pan powinien oczywiscie sie do tych przepisow stosowac. Expekt.com jest firma bukmacherska zarejestrowana w Anglii, Austrii i na Malcie, gdzie posiada wydana licencje na dzialalnosc firmy bukmacherskiej, placi podatki, podlega kontroli ministerstwa finansow etc, wszelkie zaklady zawierane w Expekt.com, sa traktowane jako zawarte na Malcie i podlegaja tutejszemu prawu.

Zyczymy Powodzenia w konkursie Wrzesniowy Challenge!
Support
Expekt.com Ltd

Jezeli ma Pani/Pan jakies pytania, prosze przeslac je na adres
support@expekt.com wraz z ID gracza (6-cio cyfrowy numer) otrzymanym
podczas rejestracji.
Nasz support w okresie letnim, jest do Panstwa dyspozycji od 10:00-20:00.

nie wiem jak wy ale ja to odbieram tak: póki wpłacasz kase jest okay ale jak coś się rypnie radź sobie sam. Wypada chyba poczekać na oficjalną interpretacje tego problemu przez ustawodawcę. To nie jest normalne aby grający musieli na własną rękę szukać odpowiedzi co jest legalne a co nie

Do góry
#45746 - 05/09/2003 15:36 Re: Mając już sposób na dużą kase...
marasking Offline
old hand

Meldunek: 27/06/2003
[QUOTE]Oryginalnie wysłał zyke:
[qb]idźmy dalej mając wątpliwości napisałem do Expektu mail o treści:

Witam,

Ostatnio dostałem informację, że granie w zakłady bukmacherskie w internecie jest nielegalne z punktu widzenia polskiego prawa. Przywołano tutaj m.in.
USTAWĘ z dnia 29 lipca 1992 r. o grach losowych i zakładach wzajemnych a także zapisy odnośnie spraw podatkowych i wręcz odpowiedzialności karno skarbowej osób grających.
Przyznam, że treść tej ustawy jest ciekawa i dość szczegółowo (choć niezbyt ściśle jak dla mnie) reguluje temat róznego typu gier o charakterze zarobkowym.
Interesuje mnie Państwa opinia na ten temat. Przyznam że niektóre zapisy w tej ustawie (głównie te dotyczące licencji, zezwoleń, reklamy i zachęcania do gry, spraw podatkowych) nieco mój niepokój wzmogły. Grę w zakładach organizowanych w Expekt traktuję jako zabawę i nie chciałbym z tego tytułu w przyszłości ponosić dodatkowych konsekwencji.

Proszę o możliwie szczegółową opinie na ten temat

Pozdrawiam

Odpowiedź przyszła prawe natychmiast:

Witamy Serdecznie,

Szanowny Panie, jezeli ma Pan watpliwosci co do slusznosci Panskiej decyzji dotyczacej gry w Expekt.com, prosze zasiegnac opinii Prawnika. My nie udzielamy tego rodzaju informacji, gdyz nie jestesmy ekspertami e tej dziedzinie, jezeli przepisy prawa w kraju gdzie Pan mieszka zabraniaja gry w zakladach wzajemnych, Pan powinien oczywiscie sie do tych przepisow stosowac. Expekt.com jest firma bukmacherska zarejestrowana w Anglii, Austrii i na Malcie, gdzie posiada wydana licencje na dzialalnosc firmy bukmacherskiej, placi podatki, podlega kontroli ministerstwa finansow etc, wszelkie zaklady zawierane w Expekt.com, sa traktowane jako zawarte na Malcie i podlegaja tutejszemu prawu.

Zyczymy Powodzenia w konkursie Wrzesniowy Challenge!
Support
Expekt.com Ltd

Jezeli ma Pani/Pan jakies pytania, prosze przeslac je na adres
support@expekt.com wraz z ID gracza (6-cio cyfrowy numer) otrzymanym
podczas rejestracji.
Nasz support w okresie letnim, jest do Panstwa dyspozycji od 10:00-20:00.

nie wiem jak wy ale ja to odbieram tak: póki wpłacasz kase jest okay ale jak coś się rypnie radź sobie sam. Wypada chyba poczekać na oficjalną interpretacje tego problemu przez ustawodawcę. To nie jest normalne aby grający musieli na własną rękę szukać odpowiedzi co jest legalne a co nie[/qb][/QUOTE]Nie jestem prawnikiem, ale wydaje mi sie , ze Twoje opinie są nieco pzresadzone. Po prostu expekt nie ma obowiązku znać polskich, ani zadnego innego kraju przepisów prawnych co do zawierania zakladów. Oni sa zarejestrowani w Anglii, na Malcie i Austrii, gdzie pewnie przestrzegają tamtejszego prawa.
Zreszta w umowie było chyba coś takiego, że to gracz musi znac prawodastwo wlasnego kraju itp.
Firmy internetowe maja klijentow na calym swiecie, dlatego to w twoim interesie nalezy zbadac czy w twoim kraju wszystko jest legalne.

P.S
Żądać od nich wiedzy czy w Polsce bukmacherka na www. jest legalna czy nie , to tak jakby przy przekraczaniu granicy np. szwajcarskiej żądać od służb granicznych, aby mieli obowiązek powiedzieć tobie o szwajcarskim kodeksie drogowym wykroczeniach czy prawie. iwo:

Do góry
#45747 - 05/09/2003 16:13 Re: Mając już sposób na dużą kase...
qwerty Offline
veteran

[qb]No wlasnie, kolejna osoba o ktorej juz pisalem w temacie apropo "Sens oferowania pewniakow przez buki", ktora zamiast odpowiedziec nie widzi w tym sensu. No ale jak widac ten temat dla wielu "bezsensowny" jakos sie ma dobrze i sie rozwija majac juz prawie 90 odpowiedzi...[/qb][/QUOTE]"Szumu medialnego" nie wywołuje się tylko i wyłącznie elokwencją; większość powstaje z raczej odmiennego powodu.

Do góry
#45748 - 05/09/2003 16:46 Re: Mając już sposób na dużą kase...
ph9 Offline
addict

[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał ph9:
[qb]No wlasnie, kolejna osoba o ktorej juz pisalem w temacie apropo "Sens oferowania pewniakow przez buki", ktora zamiast odpowiedziec nie widzi w tym sensu. No ale jak widac ten temat dla wielu "bezsensowny" jakos sie ma dobrze i sie rozwija majac juz prawie 90 odpowiedzi...[/qb][/QUOTE]"Szumu medialnego" nie wywołuje się tylko i wyłącznie elokwencją; większość powstaje z raczej odmiennego powodu. [/qb][/QUOTE]STOP bezsensownej kontynuacji tego!
---
Tez sadzilem, ze pytanie bukow jest wlasciwe i czegos sie dowiem, meczylem sie nawet i pisalem podobne zapytania do GameBookers, Will Hill itp., pytalem tez dodatkowo czy daja "Potwierdzenia wiekszych wygranych" na zyczenie klienta, ktory takowe ma, np. czy wysla poprzez poczte. Na to pytanie wszyscy odpowiadali negatywnie, twierdzac, ze nie wydaja tego, bo i tak ich dane nic nie znacza w moim kraju, gdyz sa zarejestrowani gdzie indziej itp.
Co do pytan typu co wyslano tu powyżej do EXPEKT tez to robilem i odpowiedzi od wszystkich byly te same co wyzej przytoczona: Nie mamy obowiazku znac Twojego prawa, sam sie dowiedz i jakby co to niegraj. Chyba lepiej myslec nad tymi anonimowymi kartami do bankomatow do wyplacania kasy np. podobno przez NetTeller'a. Wiecie cos wiecej o tym?

Do góry
#45749 - 05/09/2003 22:12 Re: Mając już sposób na dużą kase...
Anonymous
Unregistered

wow! tak czytam wszystkie wasze posty, uczciwych obywateli RP i co raz bardziej swita mi w glowie jedyne wyjscie z tego blednego kola. Powinnismy stworzyc wspolnie jakies lobby na rzecz uregulowania bukmacherki (rzeby koniecznie slowo bukmacher znalazlo sie w ustawie wtedy nawet Lepper bedzie wiedzial co to jest surebet

A poki co zachecam do lektury obszernego artykulu z Polityki pod dosc wymownym tytulem "PODATKOWY TERROR" :zobacz: i wtedy dopiero wrocic do dalszej dyskusji...

Do góry
#45750 - 06/09/2003 02:38 Re: Mając już sposób na dużą kase...
verkerk Offline
addict

[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał verkerk:
[qb][/qb][/QUOTE]Jak chcesz pisać tego typu wypowiedzi, które zupełnie nic nie wnoszą do dyskusji to lepiej załóż osobny temat "Wypowiedzi gówno warte" i tego typu uwagi mile będą tam widziane.

Chłopcze mam poważne wątpliwości czy ty w ogóle wiesz o czym mówisz. A gówno warte to są te twoje temaciki. Za jakieś 2 tygodnie to będą tu chyba już tylko twoje tematy. Nie założyłeś chyba jeszcze tylko tematu: "Czy lepije używać w kiblu papieru toaletowego czy gazety?".[/qb][/QUOTE]No wlasnie, kolejna osoba o ktorej juz pisalem w temacie apropo "Sens oferowania pewniakow przez buki", ktora zamiast odpowiedziec nie widzi w tym sensu. No ale jak widac ten temat dla wielu "bezsensowny" jakos sie ma dobrze i sie rozwija majac juz prawie 90 odpowiedzi...[/QB][/QUOTE]

Ty się chyba założyłeś z kimś o flaszkę, że dobijesz w ciągu jednego miesiąca do 1000 postów. Bo nie znajduję innego wytłumaczenia dla tych twoich wypocin, które nic nie wnoszą a jedynie spowalniają działanie forum.
Na sto procent jestem pewny że jeszcze dziś zripostujesz mnie 10 postami

Do góry
#45751 - 06/09/2003 03:23 Re: Mając już sposób na dużą kase...
ph9 Offline
addict

[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał ph9:
[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał verkerk:

Chłopcze mam poważne wątpliwości czy ty w ogóle wiesz o czym mówisz. A gówno warte to są te twoje temaciki. Za jakieś 2 tygodnie to będą tu chyba już tylko twoje tematy. Nie założyłeś chyba jeszcze tylko tematu: "Czy lepije używać w kiblu papieru toaletowego czy gazety?".[/qb][/QUOTE]No wlasnie, kolejna osoba o ktorej juz pisalem w temacie apropo "Sens oferowania pewniakow przez buki", ktora zamiast odpowiedziec nie widzi w tym sensu. No ale jak widac ten temat dla wielu "bezsensowny" jakos sie ma dobrze i sie rozwija majac juz prawie 90 odpowiedzi...[/qb][/QUOTE]Ty się chyba założyłeś z kimś o flaszkę, że dobijesz w ciągu jednego miesiąca do 1000 postów. Bo nie znajduję innego wytłumaczenia dla tych twoich wypocin, które nic nie wnoszą a jedynie spowalniają działanie forum.
Na sto procent jestem pewny że jeszcze dziś zripostujesz mnie 10 postami [/QB][/QUOTE]
Za przeproszeniem już p-i-e-r-d-o-l-c-a dostaje!
Uspokoj sie i nawet nie musiales nic odpowiadac, nie widziales tego:
"STOP bezsensownej kontynuacji tego!"
To akurat ja napisalem bo tego typu posty do niczego nie prowadza, a zwlaszcza Twoje bo jak juz Ci zwrocilem uage NIC NIE WNOSZA DO TEGO TEMATU, tylko szukaja "zjechania jakiejs osoby" za jej wypowiedzi. Od tej pory specjalnie bede omijal twoje posty nie czytajac ich nie tylko w tym temacie, ale na calym forum, bo widze, ze ty nadal szukasz pretekstow zeby prowadzic tu tak jakby druga rozmowe nie na temat... ja koncze i ty mnie juz nie obchodzisz od tej pory. Mądzrzejszy zawsze musi tego typu klotnie zakonczyc.

Do góry
#45752 - 06/09/2003 20:54 Re: Mając już sposób na dużą kase...
Anonymous
Unregistered

czemu buki oferuja trudne do wytypowania spotkania

Do góry
#45753 - 10/09/2003 18:04 Re: Mając już sposób na dużą kase...
verkerk Offline
addict

ph9.......na wstępie pragnę przeprosić cię że tak długo musiałeś czekać na moją odpowiedź, ale wiesz miałem lepsze rzeczy do roboty.
Ale do rzeczy. Piszesz że moje posty NIC NIE WNOSZĄ. Hehe......bardzo się mylisz. One przyczyniają się do wyeliminowania takich bezmózgowców jak ty.Dam ci dobrą radę: Weź się lepiej za coś innego, bo na bukmacherce to się tylko dorobisz nadciśnienia. Ty po prostu nie masz o tym najmniejszego pojęcia (zresztą wątpię czy ty w ogóle grasz - może tylko bawisz się w pisanie pierdół na forum ).
Ze sportowym pozdrowieniem

Aha, zadanie domowe odrobione??

Do góry
#45754 - 02/09/2004 19:14 Re: Mając już sposób na dużą kase...
Anonymous
Unregistered

temat warty odswierzenia

Do góry
#45755 - 02/09/2004 20:09 Re: Mając już sposób na dużą kase...
Ares96 Offline
veteran

Meldunek: 15/09/2003
ph9.......
[/QUOTE] [QUOTE]
Mam juz troche doswiadczenia i smiac mi sie chce z tego co napisales... Jakos dziwnie sie sklada bo to co i mi sie przydarzylo m.in. w Bet365 to tez wielu znajomym, to jest typowy buk, powazny i profesjonalny lecz blokujacy na skrajne limity! BETANDWIN do takich nie nalezy, moze wybiórczo - tego nie wiem, ale nie znam przypadku blokowan itp. Mi nic nie robią. Sa najbogatszym bukiem w europie, z najszersza oferta i wieloma podspólkami wiec nie chce mi sie wierzyc w takie bzdury ! Niby za zalosny zysk rzedu niecalych 370 $ i to nie na weekend a az na caly miesiac tak dobry buk jak BETANDWIN cie zablokowal/zlimitowal ?! jakos nie wierze w to, gdyby Bet365, Interwetten to bym byl sklonny jeszcze uwierzyc. Nie o tym tu mowa powinna być.

Nawet gdyby Cie zablokowal BAW to i tak byl i bedzie uznawany za PROFESJONALNEGO bukmachera, na pewno bardziej prof. od expekta itp.
[/QUOTE] [QUOTE]

PH

Jaa... Ty ciagle nic nie rozumiesz? BETANDWIN jest profesjonalny i twoje indywidualne zdanie tego nie zmieni! Co ?! Tak swietny typ i Premium mialo go nie podawac, bo Ty jestes niby zlimitowany?! Tam ma konto prawie kazdy czlonek Premium i na pewno jest zadowolony z oferty tego buka, kursow, bezpieczenstwa, braku limitow dla 99% itp. To, ze zablokowali typ, to mozna tylko pogratulowac Premium, ze mieli "nosa" i typ po tej interwencji BAW stal sie jak dla mnie jeszcze bardziej przekonujacy.

Wiem o jakie forum Ci chodzi, jak na podstawie jego opierasz tu swoje oszczerstwa to lepiej nic nie mow... Tamto forum ma skandalicznie niski, prymitywny, prostacki poziom, dominuja "cfaniaki", ktorym codziennie wchodzi conajmniej 1 pociag kombo z 60,00 za 2zl. Kiedy mam zly humor, bo cos mi akurat nie weszlo, to tam wchodze sie posmiac - polecam pod tym wzgledem tamto forum lepsze niz dowcipy !
[/QUOTE]przegladając ten temat i inne wykropkowane tu forum ...

Do góry
#45756 - 03/09/2004 04:26 Re: Mając już sposób na dużą kase...
GOPA Offline
journeyman

Meldunek: 05/07/2004
ale zescie sie rozpisali hyhy ja to widze tak:

sa 2 wyjscia:

1) nie placic i czekac az US zapuka do drzwi , a na pewno kiedys zapuka bo oni jak chca to potrafia

2) co miesiac placic podatek.Przedstawiacie wydruk z banku na ktorym pisze skad wplynela kasiorka na nasze konto.Dajmy na to ze w tym miechu z expektu wplynelo 3000zl i z tej kwoty odciagam podatek.A to ze mam na koncie w expekcie jeszcze 30.000 to ich go*wno obchodzi.

No i gdzie tu jest jakis problem?? Gdzies slyszalem ze wygrana do jakiejs kwoty jest nieopodatkowana.Nie wiem jaka to kwota i czy wygrana z bukow to wlasnie taka wygrana.Wiecie US jak chce to moze uwalic kazdego:P

pozdrawiam

Do góry
#45757 - 03/09/2004 04:46 Re: Mając już sposób na dużą kase...
zbycho Offline
enthusiast

Meldunek: 30/04/2002
[QUOTE] 2) co miesiac placic podatek.Przedstawiacie wydruk z banku na ktorym pisze skad wplynela kasiorka na nasze konto.Dajmy na to ze w tym miechu z expektu wplynelo 3000zl i z tej kwoty odciagam podatek.A to ze mam na koncie w expekcie jeszcze 30.000 to ich go*wno obchodzi.

No i gdzie tu jest jakis problem?? Gdzies slyszalem ze wygrana do jakiejs kwoty jest nieopodatkowana.Nie wiem jaka to kwota i czy wygrana z bukow to wlasnie taka wygrana.Wiecie US jak chce to moze uwalic kazdego:P
[/QUOTE]nie do końca tak szerzej o tym była mowa tutaj

Do góry
#45758 - 03/09/2004 06:08 Re: Mając już sposób na dużą kase...
GOPA Offline
journeyman

zbycho moze w dwoch zdaniach napiszesz dlaczego nie do konca? czytalem kiedys ten temat ale z tego co pamietam to kazdy mial inne zdanie:)
Co miesiac dostajemy wydruk z banku jakie tranzakcje byly robione na naszym koncie.Ten wydruk moze byc podstawa przy odprowadzeniu podatku za wygrane na zakladach.Jedyne co to jak wielki jest ten podatek , 20%??
Moim zdaniem komplikujecie sobie troszke zycie:)
Jesli chodzi o buki naziemne to gdy nam nie daja potwierdzenia ze kasiorka jest od nich i podatek zostal odciagniety to mowimy ze szporowalem od komuni i troszke sie nazbieralo:) Nie ma podatku od swinki skarbonki:)

Do góry
#45759 - 03/09/2004 18:42 Re: Mając już sposób na dużą kase...
qwerty Offline
veteran

[QUOTE]Oryginalnie wysłał GOPA:
[qb](...) Co miesiac dostajemy wydruk z banku jakie tranzakcje byly robione na naszym koncie.Ten wydruk moze byc podstawa przy odprowadzeniu podatku za wygrane na zakladach.Jedyne co to jak wielki jest ten podatek , 20%??[/qb][/QUOTE]Można wnioskować, Że wg ciebie gra się tylko u jednego buka i do tego wszystkiego wystarcza jeden skromny depozyt. A co jeśli w "Expekcie" przegrałeś 10000 z tego 30000 depozytu i wypłacasz te swoje 3000?

Do góry
#45760 - 03/09/2004 19:34 Re: Mając już sposób na dużą kase...
GOPA Offline
journeyman

Że wg ciebie gra się tylko u jednego buka i do tego wszystkiego wystarcza jeden skromny depozyt. A co jeśli w "Expekcie" przegrałeś 10000 z tego 30000 depozytu i wypłacasz te swoje 3000

nie ma roznicy czy gra sie u jednego czy u dwoch.Co miesiac placimy podatek za wygrane na zakladach sportowych.Wyplacam 3000zl i z tego odciagam podatek.US nic nie ma do kasy na koncie expektu.Przeciez tej kasy nie mam jako tako i dopiero gdy przeleje ja na moje konto bankowe moga sie dopierniczyc.Kase ktora wygrywamy u naziemnych mamy w rece !! a tutaj sa one tak jakby wirtualne.Mysle na hopski rozum.US nie moze sprawdzic gdzie masz ile kasy w jakim buku netowym

Do góry
#45761 - 03/09/2004 22:41 Re: Mając już sposób na dużą kase...
Ufo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 19/02/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał GOPA:
nie ma roznicy czy gra sie u jednego czy u dwoch.Co miesiac placimy podatek za wygrane na zakladach sportowych.Wyplacam 3000zl i z tego odciagam podatek.US nic nie ma do kasy na koncie expektu.[/QUOTE]Taka sytuacja. Mam 100k do gry u bukow. Do 10 wybranych wplacam po 10k. Jestem b. kiepski/nie mam szczescia/mecze nie chca wchodzic. U kazdego zostaje mi po 3k. Postanawiam nie przegrac wszystkiego i wyplacam od kazdego te pieniadze. Jestem razem 70k w plecy i jeszcze mam leciec z wywieszonym jezorem do US opodatkowac moje sukcesy. Zaprawde godne to i sprawiedliwe... :rolleyes:

Do góry
#45762 - 03/09/2004 23:37 Re: Mając już sposób na dużą kase...
GOPA Offline
journeyman

jasne ze to niesprawiedliwe ale czy widzisz tutaj inne wyjscie?? nie musisz placic podatku tylko pozniej musisz udowodnic jakos ze to co wyplaciles to nie wygrana kasiorka

Do góry
#45763 - 04/09/2004 15:37 Re: Mając już sposób na dużą kase...
GOPA Offline
journeyman

jak sie rozliczamy to na jednym PICIE jest cos takiego jak : inne zrodla dochodow.Podobno tam to trzeba ujac i kwota do 2500zl na rok jest nieopodatkowana.Druga strona medalu to to ze buk powinien nam dac ten pit 11 bodajze nie wiem czy samemu mozna go wypisac:)

Do góry
#45764 - 13/07/2006 00:24 Re: Mając już sposób na dużą kase...
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
warto przypomniec ten temat nowym userom

Do góry
#45765 - 15/07/2006 13:17 Re: Mając już sposób na dużą kase...
Allegro Offline
stranger

Meldunek: 13/07/2006
Mam do was pytanie o co dokladniej tutaj chodzi bo nie bardzo moge obczaic.

Do góry
#45766 - 15/07/2006 13:29 Re: Mając już sposób na dużą kase...
Maciek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/06/2001
i tak najlepszym rokiem byl 2001

Do góry
#45767 - 28/09/2006 12:24 Re: Mając już sposób na dużą kase...
spokojest Offline
journeyman

Meldunek: 18/10/2005
Ja napisze tak:

zalozmy ze wygralem jednorazowo u bukmachera internetowego kwotę 10 000zł.

Czy to znaczy ze zamiast sie cieszyc, mam przestac spac po nocach, z obawy przed skarbowka?

Chcialbym odprowadzic od tego podatek i miec czyste sumienie. Byc przygotowanym na donos zawistnego sasiada i gdy US zapuka do moich drzwi przedtawic dokumenty ze wszystko jest w porzadku.

Nie znam sie na prawie, nie jestem na biezaco z ustawami, pytam sie Was:

czy da sie odprowadzic od tego podatek i być czystym?

Do góry
#45768 - 28/09/2006 15:59 Re: Mając już sposób na dużą kase...
chris Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/04/2006
A jaki masz problem z wyplata na powiedmy MB, zeby nie robic operacji na karcie jak juz o to sie boisz. Po drugie nawet jakbys zlecil przelew bankowy to nic by Ci sie nie stalo przy takiej kwocie.

Do góry
#45769 - 28/09/2006 16:23 Re: Mając już sposób na dużą kase...
spokojest Offline
journeyman

chris, napisze jeszcze raz

nie chce zatajać niczego przed US, chce odprowadzic od wygranej podatek, miec czyste sumienie i spac spokojnie.

Interesowalo mnie czy istnieje taka mozliwosc, mozliwosc zaplacenia podatku od wygranej u zagranicznego bukmachera. Mamy archaiczne prawo, ktore nie przewiduje a nawet zabrania zawierac zaklady u zagranicznych buków.

Napisalem maila do supportu Expekt z zapytaniem o odprowadzenie podatku od ewentualnej wygranej i w odpowiedzi otrzymalem:

"Szanowny Panie, wygrane pochodzace np. z naszego serwisu sa Panskim dochodem dodatkowym, od ktorego powinien Pan zaplacic podatek po przekroczeniu pewnego progu finansowego w skali roku.
Co do szczegolow jednak odsylamy do najblizszego Urzedu Skarbowego - tam powinien Pan uzyskac informacje co do progu finansowego, od ktorego nalezy uiscic podatek od dochodu dodatkowego."

A jednak da sie?

Do góry
#45770 - 28/09/2006 16:33 Re: Mając już sposób na dużą kase...
chris Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/04/2006
Widzisz to jest temat, ktory nie jet do konca jasny. Expekt np. jest na Malcie i tam podatow nie ma od zakladow. A laczac sie z ich serwerem grasz u nich czyli podatki Ciebie rowniez nie dotycza. Na pewno da sie to jakaos odprowadzic. Tyle, ze to odprowadzanie moze Ci przysporzy wiecej klopotow, ale to Twoj wybór..

Zreszta ciagnac temat podatkow to nasuwa mi sie pytanie odnosnie bukow naziemnych. Czemu podatek nie jest pobierany od wygranej ale i od stawki - to jest dopiero bez sensu - i nie dziwie sie, ze coraz mniej osob tam gra. Kurs 1.1 zagrany w singlu daje na minus na wstepie a to dla mnie jest absurd.

Do góry
#45771 - 28/09/2006 17:32 Re: Mając już sposób na dużą kase...
superges Offline
veteran

Meldunek: 22/06/2004
Quote:

Widzisz to jest temat, ktory nie jet do konca jasny. Expekt np. jest na Malcie i tam podatow nie ma od zakladow. A laczac sie z ich serwerem grasz u nich czyli podatki Ciebie rowniez nie dotycza. Na pewno da sie to jakaos odprowadzic. Tyle, ze to odprowadzanie moze Ci przysporzy wiecej klopotow, ale to Twoj wybór..

Zreszta ciagnac temat podatkow to nasuwa mi sie pytanie odnosnie bukow naziemnych. Czemu podatek nie jest pobierany od wygranej ale i od stawki - to jest dopiero bez sensu - i nie dziwie sie, ze coraz mniej osob tam gra. Kurs 1.1 zagrany w singlu daje na minus na wstepie a to dla mnie jest absurd.

Nie tylko dla ciebie.
A jeśli chodzi o expekta to i tak to jest przestępstwo.
ALe to możan różnie interpretować.
A martwić sie nie ma o co, nikogo jeszcze za to nie skazali.

Do góry
#45772 - 28/09/2006 23:34 Re: Mając już sposób na dużą kase...
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2003
Quote:

chris, napisze jeszcze raz

nie chce zatajać niczego przed US, chce odprowadzic od wygranej podatek, miec czyste sumienie i spac spokojnie.

A jednak da sie?

Zapewniam Cię, że wielu by w zębach zaniosło podatek od takiej wygranej do US gdyby wiedzieli, że nie będzie reperkusji. Ale jakoś nikt się nie kwapi. Interpretacja należy zapewne do urzędu, a zasady w tym kraju są trzy: 1)urząd ma zawsze rację, 2)petent nie ma nigdy racji 3)w razie wątpliwości patrz punkty 1 i 2.

Do góry
#45773 - 29/09/2006 06:16 Re: Mając już sposób na dużą kase...
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/02/2003
Ja bym dorzucił jeszcze punkt 4) Każdy urząd ma swoją odmienną rację.

Spokojest może dla dobra naszej sprawy poświęcisz się i zapłacisz ten podatek, urząd skarbowy zrobi aferę, postawi Cię pod sąd, gdzie Cię skażą na dożywocie, po protestach środowiska graczy i gwałtownych demonstracjach na ulicach Warszawy, w których rannych zostanie wielu policjantów, sprawa dotrze do Kaczyńskiego i może wreszcie ktoś się weźmie za uregulowanie tego problemu

Żart, ale w tym kraju wszystko jest możliwe

Do góry
#45774 - 29/09/2006 21:17 Re: Mając już sposób na dużą kase...
Iwan Offline
member

Meldunek: 08/12/2003
Nie macie większych problemów...? Najpierw WYGRAJCIE coś, o co było by można się martwić.
A następnie...za niewielką prowizję powiem wam jak to zalegalizować. Pasi?

Do góry
#45775 - 03/10/2006 15:07 Re: Mając już sposób na dużą kase...
Marcin17 Offline
newbie

Meldunek: 03/10/2006
Quote:

Nie macie większych problemów...? Najpierw WYGRAJCIE coś, o co było by można się martwić.
A następnie...za niewielką prowizję powiem wam jak to zalegalizować. Pasi?

No to może mi zdradzisz ten sposób... oczywiście za nie wielką prowizję???

Do góry
#45776 - 04/10/2006 12:25 Re: Mając już sposób na dużą kase...
Iwan Offline
member

Meldunek: 08/12/2003
Podaj kwotę, która ma być legalna (może być na PW). Jęśli ocenię, że 5% tej kwoty mnie zadowala - prześlę Ci nr. mojego konta. Po wpłacie tych 5% będziesz wiedział co zrobić z pozostałymi 95%, by było OK.

Do góry
#45777 - 04/10/2006 15:25 Re: Mając już sposób na dużą kase...
KMaciek78 Offline
member

Meldunek: 03/09/2006
Są dwie nierozwikłane kwestie jak widzę. Otóż:

1) aby zalegalizować wygraną w necie wykaż po prostu na odpowiednim PIT-cie swój dochód i zapłać 10% podatku. US nie będzie zainteresowany dochodzeniem źródła Twojej wygranej.

2)podwójny podatek u naziemnych - od stawki jest pobierany jako opłata administracyjna, co jest najzwyczajniej w świecie dodatkowym dochodem buka. Ten od wygranych powyżej bodaj 2100 zł jest już tylko operacją czysto podatkową i odprowadzana jest do US. Pokwitowanie zostanie wydane na żądanie wygrywającego.

Do góry
#45778 - 04/10/2006 16:03 Re: Mając już sposób na dużą kase...
yarek.. Offline
enthusiast

Meldunek: 01/02/2006
Quote:

Są dwie nierozwikłane kwestie jak widzę. Otóż:

1) aby zalegalizować wygraną w necie wykaż po prostu na odpowiednim PIT-cie swój dochód i zapłać 10% podatku. US nie będzie zainteresowany dochodzeniem źródła Twojej wygranej.

zauwaz jedna rzecz. po to dostajesz z pracy rozliczenie aby miec podkladke ile zarobiles.

pit rozliczasz sam i ile tam wpiszesz to jest twoja sprawa, cyfry w pewnych miejscach musza sie zgadzac. (wszystkie odliczenia itd.) ty sie podpisujesz jako skladajacy zeznanie.

urzad sprawdza losowo niektore osoby proszac o podkladke zarobkow. ( co pokarzesz? wydrukowany skan z kuponow )
dlatego naziemne na prosbe klienta daja takie zaswiadczenia, zebys mial podkladke w przypadku kontroli ze osiagnales dodatkowy dochod.

ja mysle, ze na razie sprawa jest ciezka, chociaz chyba w sierpiu cos pisali, ze z tym beda cos robic.
chodzi glownie o to, ze totolotek ma bardzo male juz dochody i za malo wplaca do kasy panstwa.
ale na razie cisza.

Do góry
#45779 - 04/10/2006 16:26 Re: Mając już sposób na dużą kase...
KMaciek78 Offline
member

Nie zrozumiałeś chyba.
Zakład u buka netowego zawierasz nie w Polsce a za granicą, gdzie nie ma obowiązków podatkowych względem wygranych.
Ale jeżeli ktoś ma obawy to dobrowolnie wypełnia PIT i płaci podatek. W takim przypadku nawet gdy US chce zrobić Ci krzywdę to nie ma podstaw. Zresztą wykazując dodatkowy dochód podatnik nie jest zobowiązany do jego udokumentowania. Ważne, że jest szczery i go wykazuje.

Do góry
#45780 - 04/10/2006 17:48 Re: Mając już sposób na dużą kase...
Qubi Offline
veteran

Meldunek: 29/04/2005
Maciek nir jest takie proste...
Uczestnicząc w zagranicznych zakładach wzajemnych na terenie Polski popełniasz przestępstwo, a dochody z przestępstwa nie mogą być opodatkowane, więc od czego chcesz płacić podatek?

Do góry
#45781 - 04/10/2006 19:32 Re: Mając już sposób na dużą kase...
KMaciek78 Offline
member

Qubi, nie jestem w 100% pewny, ale granie w necie nie jest nielegalne.

Do góry
#45782 - 04/10/2006 19:40 Re: Mając już sposób na dużą kase...
Qubi Offline
veteran

Meldunek: 29/04/2005
"granie w necie" - inaczej mówiąc uczestniczysz w zagranicznych (bo polskich nie ma bo nie może być) zakładach wzajemnych na terenie Polski. To jest nielegalne...
Ostatnio nawet STS nas o tym informuje...

Do góry
#45783 - 05/10/2006 18:27 Re: Mając już sposób na dużą kase...
llllllll Offline
enthusiast

Meldunek: 07/09/2006
nie wiem wogole o czym mowa. zeby kogos osadzili musza miec DOWODY a dowody musieli by wziasc od buka a buk nic nie udostepni bo NIE MUSI bo jest zagranica i dziala legalnie, a polskie urzędy moga wymusic udostepnienie danych tylko na terenie polski wiec nic nam nie grozi. Dla pewnosci wystarczy wypłacac kase z moneybookers i wtedy jestesmy czysci, a jak ktos chce miec pokrycie na kase niech napisze ze wygrywa w miare regularnie (w ciagu roku) w sts i tyle, przeciez sts nie daje potwierdzenia wygranej.

Pokrycie na kase mozna miec jeszcze z tego, ze ktos z najblizszej rodziny podarowal nam kase (rodzicie, rodzenstwo to pierwsza grupa pokrewienstwa i ma pewne przywileje). Jest jakos ze co kilka lat mozna dostac chyba 9tys zl od najblizszej rodziny i NIE PLACIMI ZA TO PODATKU, wiec jak ktos wygra kase wieksza niech spisze na papierze z kims z rodziny umowe ze dostal tyle i tyle.

Do góry
#45784 - 05/10/2006 22:54 Re: Mając już sposób na dużą kase...
Maciek Offline
Carpal Tunnel

jak to STS nie daje pokrycia na wygraną jak daje i nie ma tak skad masz kase bo jak masz od bukwow to musisz miec zaswiadczenia o wygranej inaczej masz lewą kase dla US.

po za tym moneybookers też nie jest czyste.

Do góry
#45785 - 06/10/2006 08:42 Re: Mając już sposób na dużą kase...
Monity Offline
journeyman

Meldunek: 09/04/2006
Sts daje potwierdzenie wygranej. Żałosne jest to forum. Praktycznie już tu nie zagladam, tylko do To i Owo. To forum ma z grą tyle wspólnego co Beger z polityka.
A tak na marginesie, z ciekawości ,niech mi ktoś tu napisze,kto wygrywa w Sts-ie, regularnie!

Do góry
#45786 - 06/10/2006 09:40 Re: Mając już sposób na dużą kase...
ajdam Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/02/2005
Quote:

[...]
A tak na marginesie, z ciekawości ,niech mi ktoś tu napisze,kto wygrywa w Sts-ie, regularnie!

a kto jeszce gra w sts-ie??

niskie kury
limity
podatek
trzeba ruszac dupe zeby obstawic

Do góry
#45787 - 06/10/2006 09:53 Re: Mając już sposób na dużą kase...
Monity Offline
journeyman

no

ale może ktoś jest, jakiś bóg, niech napisze, bardzo prosze.

Do góry
#45788 - 06/10/2006 18:22 Re: Mając już sposób na dużą kase...
llllllll Offline
enthusiast

sts daje zaswiadczenia? jak wygralem jednego dnia ok 400zł z 2 kuponow i chcialem potwierdzenie to nie dostalem, ba, babka byla zdziwiona o czym ja mowie. Ktos zaraz moze napisac ze 400zl to pikus....moze i jest pikus tylko w ciagu calego roku miej 20 takich wygranych i mam pokwitowanie na 8tys zł a dla mnie czyli studenta który nie pracuje i nie ma dochodow takie pokrycie bylo by super sprawa i nie musialbym sie czaic jak kupie se auto za 10tys zł

Do góry
#45789 - 06/10/2006 19:31 Re: Mając już sposób na dużą kase...
Monity Offline
journeyman

Słuchaj!!!!!!!!!!!!!!!zlituj się!!!!!!!!!!!!!!!
Sts daje Zaświadczenia o wygranej.
A ta kobieta która tam pracuje, to jest chyba upośledzona, ale znając życie - niedouczona.
Ona musi mieć w punkcie rejestr zaświadczeń.

Tak z ciekawości ,gdzie rzecz się dzieje???

Do góry
#45790 - 06/10/2006 19:34 Re: Mając już sposób na dużą kase...
micha$ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/11/2005
Jakbyś sobie kupował autko za 10 tysi to nie musisz się kryć. Gorzej jak byś kupował nowe co miesiąc, wtedy mogą się przyczepić.
Ja kupowałem samochód w 2003 roku za 5,500 zł (w liceum jeszcze - wiadomo, nie pracowałem) i do tej pory nikt się nie przyczepił. Podatek, wszystko ładnie opłacone.

Do góry
#45791 - 06/10/2006 19:37 Re: Mając już sposób na dużą kase...
oli Offline
sottocapo

Meldunek: 02/11/2001
z tego co wiem a mysle ze wiem zaswiadczenia sie wystawia na kwote przekraczającą 2.200 z groszami

Do góry
#45792 - 06/10/2006 19:45 Re: Mając już sposób na dużą kase...
Monity Offline
journeyman

to się mylisz Barbi

Do góry
#45793 - 06/10/2006 20:02 Re: Mając już sposób na dużą kase...
oli Offline
sottocapo

Quote:

to się mylisz Barbi

Barbi to kolego mow to swojej matki ewentualnie żony

Do góry
#45794 - 06/10/2006 20:10 Re: Mając już sposób na dużą kase...
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005

Do góry
#45795 - 06/10/2006 20:50 Re: Mając już sposób na dużą kase...
llllllll Offline
enthusiast

Co do US to nigdy nie wiadomo kogo wezma pod lupe i do czego sie przypiepsza. Wystarczy zyczliwy donos sasiada i maja kogos. A w polsce jest tak ze nie masz szans z nimi wygrac (wyjatki potwierdzaja rególe). Zreszta ja od dawna nie gram w stsach i tego typu zlodziejach (chce zagrac singla o kursie 1.1 to wychodzi kurs 0.99 czyli wygrywasz ale przegrywasz )
Opisana przeze mnie sytuacja byla w Łodzi czyli nie jakies dziurze gdzie jest 1 sts na 1000km2 w ktorej pracuje baba po podstawówce.

Do góry
#45796 - 06/10/2006 22:22 Re: Mając już sposób na dużą kase...
Maciek Offline
Carpal Tunnel

no dobra ale nie pisz że nie dają zaświadczeń

Do góry
#45797 - 06/10/2006 22:43 Re: Mając już sposób na dużą kase...
spokojest Offline
journeyman

ch*j wbijam w ten STS, napiszcie lepiej jak zalegalizować jakiś większy hajs

Do góry
#45798 - 07/10/2006 14:16 Re: Mając już sposób na dużą kase...
llllllll Offline
enthusiast

Quote:

no dobra ale nie pisz że nie dają zaświadczeń

omg bylem, prosilem, nie dostalem, wiec pisze ze nie daja, nie zmyslam przeciez, to ze ty dostajesz papierek sie ciesz, moze ty jestes zajebisty a ja nie

Do góry
#45799 - 07/10/2006 18:57 Re: Mając już sposób na dużą kase...
Podroznik Offline
veteran

Meldunek: 16/06/2003
Quote:

Pokrycie na kase mozna miec jeszcze z tego, ze ktos z najblizszej rodziny podarowal nam kase (rodzicie, rodzenstwo to pierwsza grupa pokrewienstwa i ma pewne przywileje). Jest jakos ze co kilka lat mozna dostac chyba 9tys zl od najblizszej rodziny i NIE PLACIMI ZA TO PODATKU, wiec jak ktos wygra kase wieksza niech spisze na papierze z kims z rodziny umowe ze dostal tyle i tyle.

Raz na pięć lat mozna dostac taka darowizne

Do góry
#45800 - 13/10/2006 09:36 Re: Mając już sposób na dużą kase...
vebnaster Offline
old hand

Meldunek: 02/05/2005
Cos mowili dzis w radiu zet o loteriach zagranicznych w UE i ze polacy wygrywajacy musza placic podatek i cos ze UE zadala pytanie polskiej stronie co zamierza z tym zrobic.

Nie wiem o co chodzilo dokladnie bo za puzno do auta dobieglem ;] jak ktos slyszal cos o tym lub moze gdzies o tym pisza na jakiejs www to poprosze o linka - moze UE cos z tym zrobi i nie bedziemy placili characzu 40% od wygranej jako dochod dodatkowy uzyskany za granicami panstwa czy jakos tak ;]

Do góry
#45801 - 13/10/2006 10:05 Re: Mając już sposób na dużą kase...
oli Offline
sottocapo

Do góry
Strona 1 z 8 1 2 3 4 5 6 7 8 >