#4624502 - 26/04/2011 03:17
Re: Belgrad, Estoril, Monachium - 25.04-1.05
[Re: Goget]
|
journeyman
Meldunek: 10/03/2011
|
Gabashvili - Schuettler typ: 2 kurs: 2.62 ladbrokes
Spotkanie weterana męskiego tenisa Schuettlera z Gabashvilim będzie zapewne interesujące dla przybyłych kibiców na kort , ponieważ Rainer gra w swoim kraju. Chuettler mimo swojego jak na tenisistę podeszłego wieku w dalszym ciągu prezentuje przyzwoity poziom. Znajduje się na 92 liście ATP, Gabashvili natomiast jest 79. Teoretycznie są równymi dla siebie rywalami, no ale jak już wcześniej mówiłem Niemiec gra przy własnej publiczności, ce****e Go o wiele większe doświadczenie, w jego grze widać duże wyszkolenie techniczne, co tego co pamiętam zawsze dysponował soczystym forehandem. Jego pierwszy serwis jest bardzo grozny, no i jako doswiadczony zawodnik nie popełnia głupich niewymuszonych błędów, dawno nie oglądałem w akcji Gabashviliego, z jego gry nie pamiętam nic nadzwyczajnego, ostatnio osiąga coraz lepsze wyniki, jednak na turniejszej mniejszej rangi. W ich bezpośrednich starciach wynik 2:2.
|
Do góry
|
|
|
|
#4626592 - 27/04/2011 15:16
Belgrad, Estoril, Monachium - 25.04-1.05
|
veteran
Meldunek: 21/02/2005
|
dziwię się tym, którzy grają Gonzo.Gościu wczoraj nie zagrał nic nadzwyczajnego-widać po nim, że wrócił po długiej kontuzji i regularnościa nie grzeszy.Co z tego, ze zagra kilka kapitalnych forehandów i czasami sypnie asa, skoro dolozy do tego kilka odbić rakietą,df-ów, prostych ue, a to wszystko okrasi jakimis tragicznymi dropszotami.Lopez wczoraj z Monaco nie grał jakiegoś super tenisa ale był regularny i precyzyjny do bólu.Nawet kiedy Juan pod koniec drugiego seta przyspieszył grę i zaczął trafiać w kort,Lopezówna momentalnie przystosował się do nowej sytuacji i spokojnie ją opanował.
To tylko drugorzędny turniej z całą masa wałków i wpadek faworytów, ale jak dla mnie nie ma dzisiaj bata żeby Gonzo pogonił pusiaka.to jeszcze nie ten moment, no i nawierzchnia chyba nie ta.
Lopez w Tobecie po 1,55
|
Do góry
|
|
|
|
#4627439 - 27/04/2011 23:07
|
veteran
Meldunek: 21/02/2005
|
nie wiem skąd moje uwagi z qc znalazły się w dziale tenisowym, ale wypadałoby się odnieść do tego co napisałem.Otóż kompletnie nie sprawdziło się co przewidywałem odnośnie Gonzo, bo ten poprawił sie o kilka klas w stosunku do wczorajszego meczu.O ile wczoraj miał mase złych odbić i prostych błędów, to już dzisiaj grał naprawdę regularnie, płynnie i ładnie dla oka.Serwis jeszcze nieregularny ale ogólnie przy swoich gemach serwisowych Fernando był nie do ruszenia.Rzadko mylił się przy dropszotach, fh tak nie wymiatał jak wczoraj, ale passing shoty miał przepiekne.Bh włączyl sie dopiero od drugiego seta.
Gonzo przegrał dzisiaj, bo Lopez jest w mega formie i,o dziwo, gra bardzo spokojnie, nie podpala sie nawet w trudnych sytuacjach.W kazdym razie trzeba będzie uwazać na Gonzo, bo ten gra nadzwyczaj dobrze, jak na powrót po kontuzji i może nieźle namieszać w najblizszych turniejach
|
Do góry
|
|
|
|
#4628307 - 28/04/2011 04:22
|
journeyman
Meldunek: 10/03/2011
|
Tenis, ATP Belgrad Spotkanie: Marchenko - Volandri typ: 1 kurs: 2.50
Spotkanie II rundy turnieju w Serbii, w stolicy tego kraju Belgradzie. Foworytem u bukmacherów jest Volandri, moim zdaniem to Marchenko jest faworytem tego spotkania. W I rundzie sprawił nie lada niespodziankę pokonując w dwóch setach Gulbisa. Volandri w I rundzie pokonał Serba z dziką kartą, nieznanego większości sympatykom tenisa, Lajovica. Volandri w tym meczu zagrał bardzo słabo, popełniał dużo niewymuszonych błędów, serwisem napewno nie zaszkodzi Marchence. Marchenko jest utalentowanym, młodym a co za tym idzie ambitnym zawodnikiem, ulubionym zagraniem Marchenki jest grozny backhand. Posiada dobry serwis, w przeciwieństwie do Volandriego ciężko Go przełamać. Volandri jest dobry głównie w challengerach, w turniejach wyższej rangi zwykle odpada w 1 rundzie, najdalej w 2, mowa o ostatnich jego osiągnięciach. Godne uwagi są drastyczne spadki kursów niemalże u wszystkich buków, najlepszym przykładem jest spadek kursu w Bet365 gdzie początkowy kurs wystawiony na to spotkanie wynosił 2.75, obecnie jest 2.37 i pewnie spadnie, dlatego lepiej jak najszybciej skorzystać z zagrania na zwycięsto młodego Ukraińca.
|
Do góry
|
|
|
|
#4630732 - 29/04/2011 16:04
|
Wodzirej
Meldunek: 02/07/2004
|
Soderling - Del Potro Zdaje sobie sprawę, że Soda jak na razie prezentuje się ponizej oczekiwań, ze gra slabiej niz nas do tego przyzwyczaił, ze ostatnio przegrał z Potro gładko 0-2 w Miami. Jednak dzis mu zaufam, czas na przełamanie. W Barcelonie trafił na Dodiga - takiego czarnego konia tamtego turnieju. Byl w slabszej dyspozycji i przegral. Tutaj wygrał swój pierwszy mecz na mączce w tym roku i to juz jest jakis progres. W tym wygranym meczu dal tylko 5 szans na przelamanie Francuzowi. To równiez jest jakis progres. Del Potro nie mial zbyt wymagajacych rywali dotychczas, nie mowie, ze Chardy to mega wymagajacy gracz, jednak bardziej wymagający niz taki Sousa czy Falla. Takze przed Potro pierwszy powazniejszy mecz w tym roku na mączce. Na "swoich" szybszych nawierzchniach radzil sobie bardzo dobrze, widac, ze wraca... zobaczymy jak sobie poradziz kimś lepszym na clayu. Widzą mi się tutaj 3 sety i wygrana Sody 2-1. 
|
Do góry
|
|
|
|
#4630770 - 29/04/2011 16:37
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/07/2004
|
Lopez M./Marrero S. D. - Berlocq C./Riba-Madrid P. 1 1.35 Betsafe Berlocq z Ribą są na liście kwali do Madrytu, więc muszą to przegrać i jeszcze dziś najlepiej się wybrać do Hiszpanii  Na pewno kwale do Mastersa są ważniejsze niż gra deblowa. W doxxbecie 1.38, ale tam ciężko z grą za dużą kasę.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|