Na dziś wieczór krótka propozycja - overowy dubelek:
1/ TOR-NJN - over 201 + 2/ NY-SEA - over 211,5
Mój typ wieczoru - over 450

- oby w dobrej konfiguracji

Dlaczego?
1/ Dinusie - u siebie nie mają zwyczaju rzucać mniej niż 100pkt w szczegolności z drużynami nie posiadającymi monolitycznej defensywy (SAS, DET, MEM), a Netsi grają tak jak przeciwnik pozwala - a że obrona Toronto troszkę przypomina ser szwajcarski (a właściwie - jego dziury

).
Napewno mecz będzie zacięty - spodziewam sie otwartej walki - cios/za cios - co przy przyzwoitej skuteczności powinno przynieść ok. 210pkt.
2/ Po świetach w drużynie Knicks nastapiła olbrzymia metamorfoza - zdecydowanie zmienili styl gry z bardzo zachowawczej na zdezydowanie bardziej ofensywną - i co dziwne przynosi to wyśmienite rezulataty. Ostatnie wygrane z Czarodziejami (to akuratnie przy ich formie wyczynem wielkim nie jest), ale pokonanie rozpedzonych Słoneczek (co prawda po kilku dogrywkach) - to wyczyn "niewąski".
Uważam, że na chwilę obecną jest to 3 team pod wzgledem ofensywności - po Seattle i Toronto, stawiam ich nawet przed Królami i mocno ofensywnymi zawodnikami z Phoenix.
A skoro spotykają się dwa ultraofensywne zespoły można spodziewać się wysokiej zdobyczy punktowej. Jak rzucą ok. 240pkt - napewno sie nie zdziwię - linia pomimo 211pkt wydaje mi się mocno zaniżona.
Ale pamietac należy o dwóch zasadach:
1/ to NBA - a tu rózne cudeńka się zdarzają
2/ bardzo często się zdarza gdy grają ofensywnie nastawione zespoły - pada under i odwrotnie.
Ale mam nadzieję że dzis zasada nr 2 zostanie złamana.