#488130 - 18/01/2006 11:41
NBA 18.01.2006
|
veteran
Meldunek: 04/07/2004
|
NBA 18.01.2006
01:00 Philadelphia 76ers - New Jersey Nets
01:00 Atlanta Hawks - Detroit Pistons
01:00 Orlando Magic - Washington Wizards
01:00 Indiana Pacers - Charlotte Bobcats
01:30 Boston Celtics - Minnesota Timberwolves
02:00 NO/OC Hornets - Memphis Grizzlies
02:30 Chicago Bulls - New York Knicks
02:30 Houston Rockets - Dallas Mavericks
02:30 San Antonio Spurs - Milwaukee Bucks
03:00 Denver Nuggets - Cleveland Cavaliers
04:00 Portland Trail Blazers - Toronto Raptors
04:30 Los Angeles Clippers - Phoenix Suns
- GOSPODARZE NA PIERWSZYM MIEJSCU - PRZYDATNE LINKI W DZIALE "LINKI NBA MLB NFL"
ŹRÓDŁO: NBA.com
|
Do góry
|
|
|
|
#488134 - 18/01/2006 15:21
Re: NBA 18.01.2006
|
veteran
Meldunek: 04/07/2004
|
Do tego proponuję Over 175,5 w meczu Memphis Grizzlies @ NO/OC Hornets oraz Minnesota Timberwolves -1, a także Cleveland Cavs +5 (liczę na niespodziankę  ). Pozdrewiam, Fanatykk Pietja
|
Do góry
|
|
|
|
#488135 - 18/01/2006 18:27
|
member
Meldunek: 05/12/2004
|
Dziś rzuciły mi sie w oczy dwa mecze. Wygrana Chicago, ostatnio przegrane u siebie dwa mecze, dzis pora wygrać. Drugie spotkanie to wygrana Portland, do tego meczu mam przeczucie a w dodatku Portland ostatnio w formie. Natomiast nie ruszam Dallas; to spotkanie śmierdzi mi niespodzianką
|
Do góry
|
|
|
|
#488136 - 18/01/2006 18:57
|
stranger
Meldunek: 07/10/2005
|
Co to dzisiejszych meczy to niezmiernie zastanawia mnie fakt dlaczego "buki" na mecz Orlando - Washington wystawiły granicę rzędu 204!! W tym sezonie te ekipy grały ze sobą dwukrotnie i dwukrotnie padał under przy granicach 187!!!. Dla mnie szok i nie wiem jak mam się do tego ustosunkować. Czyżby pewny under, a może przekór i over. W NBA jest wszystko możliwe co pokazała wczorajsza porażka Słońc w Sacramento.
Co do pewniaków, hmmm...sporo dziś meczy, należy tylko wybrać szczęśliwie. Największy pewniak w mojej opinii to Chicago Bulls. Po trzech porażkach (minimalnych) z rzędu musza się odkuć, a z kim jeśli nie ze słabym Nowym Jorkiem. Drużyna Nowego Jorku to jak dla mnie jedna z najgorszych ekip i mimo, że ostatnio nieźle grają to zdania nie zmieniam. Co się jeszcze rzuca w oczy odnośnie dzisiejszej nocy??. A więc, tak pokrótce wygrana Philadelphi, tak na przełamanie ostatnio NJN bez formy także można pokusić się i zagrać na jedynkę, choć trzeba pamiętać, że obie drużyny zawsze prowadzą zacięte boje między sobą. Wyjazdowe wygrane Toronto, Memphis i może Minnesoty też wyglądają ciekawie, ale muszę się jeszcze przyjrzeć tym spotkaniom. I na koniec taka mała niespodzianka na dziś. Jako, że większość będzie stawiała na Dallas w meczu z przetrzebionym Houston ja zagram odwrotnie. Historia lubi się powtarzać i czemu ma nie dojść do podobnej sensacji jak w dniu wczorajszym w meczu w Sacramento?? To tyle ode mnie pozdrawiam i życzę owocnej nocy.
|
Do góry
|
|
|
|
#488137 - 18/01/2006 19:36
|
Pooh-Bah
Meldunek: 28/04/2005
|
Zgadzam sie z kolegą ironkidd-em co do spotkania byków, 3 porażki + brak Marburego w Knicks powinno sie przełożyć na spokojne zwycięstwo Chicago. Natomiast nie zgodze sie co do tego, iż New York jest taki słaby. Swoją ostatnią serią 6W pokazali, że grać potrafią i jeszcze nie raz udowodnią swoją klase, potencjał mają dużo większy niż pokazują narazie Bardzo ciekawie zapowiada sie spotkanie Hornets - Grizzlies, miśki po 2 minimalnych porażkach z mistrzami jadą do Nowego Orleanu - ekipy, która u siebie gra bardzo dobrze. Dla tego myśle, że mecz będzie wyrównany - jednak miśki mają dużo większy potencjał, są w formie przedewszystkim. Handi (-2.5 , -3) jak najbardziej do grania. Co do Dallas mam troszke inne zdanie, Mavericks wg mnie to wygrają ale nie będzie to pogrom, tylko raczej skromna wygrana --> handi +9 na rakiety wygląda bardzo ładnie. Ostanim takim moim typem jest Minesota, po jednej ze stron boston - zespół bardzo nieregularny, po drugiej zaś timberwolves, zespół który ostatnio bardzo mi sie podoba para Garnett + Szczerbiak odwalają tam kawał naprawde dobrej roboty, na celtics powinno to wystarczyć 
Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#488138 - 18/01/2006 21:25
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/11/2004
|
hym co do NY to niezle uwagi pokazaly sie w niedawnych wydaniach gazety wyborczej. Pierwsza to ta, ze predzej czy pozniej druzyna larrego Browna musi zaczac wygrywac. Czy mozna sie z tym niezgodzic? Druga dotyczyla Marburego, ktory zostal wrzucony do jednego koszyka z Rahimem. Chodzilo o to, ze mimo milionowych kontraktow, jednych z wyzszych w lidze Ci dwaj sa symbolem nieudolnosci i porazki, gdy nadizej siegaja zenitu. No jakby na to nie patrzec do ktorego klubu obaj nie przychodizli wiazano z nimi duze nadzieje a pod koniec kzdy plakal. Ci z klubu odchodzili a druzyny zaczynala grac o klase lepiej, nie wspominajac juz co sie stalo z Suns gdy odeszedl od nich Marburyy, cz to ze po pryjsciu do Sacramneto rahima Ci sa na najlepszej drodze by I raz od 10 lat nie zakwalifikowac sie do playyoff. Wiec moze i tym razem regula sie potwierdzi i nieobecnosc w Knicks MArburego wplynie korzystnie na ta druzyne? Kto wie, ja tego sprawdzac nie zmaierzam grajac na Byczki, ktore graja zdecydowanie poniizej oczekiwan.
Dla mnie typem na dzis under Denver
Obie druzyny maja swietnie zbuierajacyh zawodnikow na swoich tablicach, tylko po jednym sztrelcu i calej reszty pracusiow, ktorych jednak nie stac na jakies fenomenalne popisy strelecki. Ostatnimi czasy zadna z druzyn nie rzuca czesto ponad 100 pkt i dzis nie powinno byc inaczej. W tym sezonie spotkali sie juz raz. padl wynik 94-85 a wiec zabraklo sporo do tej lini. 23 to naprawde niezla dawka zapasu. Szczczegolnie gdy sobie jeszcze przypomnimy, ze fenomenalna koncowke zagral Damon Jones, zapewniajc swojej druzynie seria trojek zwyciestwo. Ogolnie w meczu trafil zza lini 5krotnie. Watpliwe aby dobry mecz powtorzyl rezerwowy Watson, ktory trafil 4 trojki i Bucker, ktry trafil 3 razy zza owej lini. Takze duzo, duzo watpliwosci, wydaje sie ze wynik bedzie jeszcze nizszy a bki oferuja nam linie o 23 pkt wyzsza. Coz tzreba brac.
|
Do góry
|
|
|
|
#488140 - 18/01/2006 22:08
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/03/2004
|
Jezeli chodzi o Boston również podzielam opinie, że jest to jeden z fajniejszych meczy na dzisiaj. Celtowie powinni być coraz bardziej zdesperowani, tym bardziej, ze przegrywaja wygrane mecze z naprawde wymagającymi rywalami. Najpierw po kilku dogrywkach z Philadelphią, mimo iż prowadzili w pewnym momencie 16 pkt, no i w poniedziałek porażka z Detroit mimo 10 pkt prowadzenia po pierwszych dwóch kwartach, przy jakiejś magicznej niemocy strzeleckiej Davisa. Minneciotki to bardzo schematycznie grajaca druzyna, chociaż trzeba przyznać,ze ostatnio bardzo skuteczna. Myśle, ze gra opierająca się głównie na szukaniu Garneta nie moze przynosić efektów na dłuższą metę, a wsparcie jednego Szczerbiaka to za mało. Boston sprawia wrażenie bardziej równego zepołu i trójka nieźle punktujących Pierca, Davisa i Westa może liczyć na wsparcie z ławki Blounta. Czas na wygraną na swoim parkicie, bo jeżeli to nie nastapi dzisiaj, to w dwumeczu z Netsami bedzie o wiele ciężej.
Mój typ: Boston win @2,0 (expekt)
|
Do góry
|
|
|
|
|
|