#4901662 - 07/09/2011 23:10
Konkurs hokejowy XX edycja - zapisy, dyskusja
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/11/2005
|
Regulamin konkursu hokejowego 1. W każdym tygodniu gramy 7 spotkań hokejowych + 8 i 9 spotkanie tzw. UNDERDOG . - typujemy BEZ LIMITU DZIENNEGO TYPOW - mecze MOZNA PODAWAC na DZIEN WCZESNIEJ przed DATA jego rozegrania - dla ujednolicenia - NHL nalezy do dnia w ktorym jest wystawione w ofercie bukmacherow naziemnych - UNDERDOGA podajemy w dowolnym dniach moze byc NAWET tego samego dnia - 2 razy w tygodniu, ma być to jednak wyraźnie zaznaczone, iż to jest ten typ (najlepiej Boldem zaznaczyć, ze jest to UNDERDOG) - buki (STS, Fortuna , Toto-Mix, Milenium, Bwin, Unibet, Expekt, Centrebet, Nordicbet, GB - bez P2P, bet365, Pinnacle, Sportingbet, Ladbrokes, Betsson ) - mecze, które obstawiamy mogą pochodzić z 1 i 2 lig światowego hokeja(NHL, Eliteserien, DEL, SM, Extraliga itd.), turnieje międzynarodowe i pucharowe, puchary kraju - nie gramy meczow z lig nizszych niz 2-ga w danym kraju - mecze obstawiamy w systemie 1X2 gramy też totale, handicapy i poszczególne tercje, gramy tez H2H miedzy dwoma zawodnikami ( punkty w klasyfikacji kanadyjskiej , gole ) - każdy z uczestników może "zastopować" typ maxymalnie 3 razy w tygodniu. 2. Kurs granego meczu musi być powyżej 1.5 (1,5 też może być) - przy podawaniu spotkań od "uliczników" (STS, Profesjonal, Toto-Mix, Millenium )musimy uwzględniać podatek "w zaokragleniu" (czyli typujemy kursy większe/równe 1,60) - kursy mają być podawane AKTUALNE (raczej nie korzystajcie z ze starych ulotek STS czy Profesjonala) - UNDERDOGI podajemy po kursie większym/równym 2,2 natomiast od "uliczników" kurs musi być większy/równy niż 2,4 - nie istotna jest wysokość kursu, liczy się sam mecz. - nie wolno podawać typów na mecze które już trwają, lub które się skończyły, pomimo podawanej innej godziny, bądź daty rozpoczęcia spotkania w ofertach buków -typy podajemy do momentu przyjmowania zakladow przez danego buka (naziemni do rozpoczecia spotkania gdyz np sobota niedziela wczesniej zamykaja). - nie wolno grac ewidentnych pomyłek buków - typ podany niezgodnie z regulaminem ale nietrafiony traktowany jest jako nietrafiony natomiast jesli typ byl trafiony trzeba go powtorzyc.Poprawki i uzupelnienia do chwili zakonczenia przyjmowania zdarzen - jeżeli typ zawiera jakiś błąd (brak kursu, zły zawodnik, brak znaku stopu itp.) to uczestnik przed rozpoczęciem spotkania powinien w kolejnym poście zacytować swój typ i poprawić błąd 3. Trafione i niecelne typy są sumowane (np. 5 trafionych 2 nietrafione 5-2) - jeśli uczestnik konkursu podał typ , na ktorego zgodnie z zasadami bukmachera przysluguje ZWROT moze on powtorzyc dany typ ( musi to tylko dokladnie opisac za co jest zagrany ten zwrot) - trafiony typ za UNDERDOGA (UD) jest liczony jako +2, niecelny jako 0. - trafienie bilansu typów podstawowych 7-0 daje 2 dodatkowe punkty - wszystkie typy zamieszczane są w dziale KONKURS-HOKEJ (Europa-NHL)- XVI edycja - edytowanie postów jest zabronione . 4. Wybrany mecz może typować maksymalnie 3 uczestników konkursu, po podaniu zdarzenia jako 3 osoba należy zaznaczyć przy nim stop = - UNDERDOGA mogą typować 2 osoby jednakowo (sytuacja ze znakiem również obowiązkowa) - czyli np. spotkanie drużyny A z drużyną B może postawić na A - 3 osoby (UNDERDOG 2) - jeśli ktoś będzie typował ten mecz jako 4 osoba z kolei i jego typem będzie B, X, lub XB może to spotkanie zagrać. - UNDERDOGÓW nie można grać z tym samym spotkaniem, które mamy w typowaniu podstawowym - z JEDNEGO meczu JEDNA osoba moze podac tylko 1 zdarzenie ( ( over/under , 1,X,2 , strzelenie gola przez druyzne itp )na mecz poza pojednykami H2H graczy , badz strzelaniem goli przez graczy z danego pojedynku 5. Wpisowe do wzięcia udziału w konkursie wynosi 50 PLN - pieniądze należy przelać na konto skarbnika do dnia 17.01.2011 roku włącznie - po w/w terminie, Ci którzy nie wpłacili wymaganej sumy zostają wykreśleni z konkursu - numer konta będzie przesłany każdemu uczestnikowi na maila. - przy przelewie należy zaznaczyć nicka, który będzie brał udział w konkursie - Podział puli: 50-30-20 % dla pierwszej trojki w konkursie - W przypadku równej ilości punktów na koniec konkursu to nagrody sa proporcjonalnie dzielone pomiedzy zainteresowanych. 6. Czas trwania konkursu - konkurs zaczyna się z dniem 17.01.2011 (poniedziałek). - definitywny koniec XVI edycji konkursu hokejowego będzie miał miejsce po pełnych 12 tygodniach gry - możliwość tygodniowego lockoutu w konkursie w razie gdyby była mała ilość meczy do typowania (ogłaszane zaraz na początku tygodnia) - DO WYNIKOW KONCOWYCH bedzie zaliczone 11 NAJLEPSZYCH TYGODNI tzn. kazdy z grajacych( jezeli chce) moze opuscic sobie jeden tydzien typowan, badz odpadnie mu najgorszy tydzien WAZNE INFORMACJE: 1. W przypadku zwrotu za jakies wydarzenie( asian handicap, czy total na linii 5,0 postepujemy zgodnie z zasadami dangeo buka gdzie bylo grane ) czyli najczesciej powtorzenie typu na ogolnych zasadach. 2. Z JEDNEGO meczu JEDNA osoba moze podac tylko 1 zdarzenie ( over/under , 1,X,2 , strzelenie gola przez druyzne itp )na mecz poza pojednykami H2H graczy , badz strzelaniem goli przez graczy z danego tego pojedynku - a wiec nie mozna juz grac ponizej 1,5 i np remis w tercji lub bramka do 9 min i over w meczu.
|
Do góry
|
|
|
|
#4906649 - 10/09/2011 14:21
Re: Konkurs hokejowy XX edycja - zapisy, dyskusja
[Re: Valverde]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/04/2002
|
JA OCZYWISCIE z WIELKA checia zagram ale mam malo czasu wiec nie mam szans na podliczanie i pilnowanie konkursu, moge byc jak zwykle skarbnikiem i jak tylko bede dal rady czuwac nad prawidlowym przebiegiem konkursu , ale nie sam.
1. Valverde 2. vonseb
|
Do góry
|
|
|
|
#4907434 - 10/09/2011 22:12
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/01/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#4912174 - 12/09/2011 21:41
[Re: vodzior]
|
old hand
Meldunek: 22/12/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#4912926 - 13/09/2011 01:33
|
Carpal Tunnel
|
1.Valverde 2.vonseb 3.HERBI 4.travis 5.vodzior 6.colaczek Termin 26 września jak najbardziej ok. Ruszą wszystkie ligi będzie sporo spotkań do typowania. Zapraszamy kolejnych chętnych 
|
Do góry
|
|
|
|
#4914145 - 13/09/2011 15:19
|
Carpal Tunnel
|
26 wrzesnia swietny termin
|
Do góry
|
|
|
|
#4925459 - 18/09/2011 17:59
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/05/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#4925468 - 18/09/2011 18:06
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/11/2010
|
|
Do góry
|
|
|
|
#4932598 - 22/09/2011 02:02
|
Carpal Tunnel
|
1.Valverde 2.vonseb 3.HERBI 4.travis 5.vodzior 6.colaczek 7.marzano 8.Januch 9.hallik 10.Domingos 11.. Dyszka już jest, teraz czas na drugą 
|
Do góry
|
|
|
|
#4938830 - 25/09/2011 18:02
|
Carpal Tunnel
|
VALVERDE mam cholernie malo czasu rzeczywiscie jak masz mozliwosc to mnie zastap
|
Do góry
|
|
|
|
#4940035 - 26/09/2011 04:04
|
old hand
Meldunek: 28/10/2004
|
Edited by Valverde (26/09/2011 11:53) Edit Reason: Nie grasz = nie komentuj.
|
Do góry
|
|
|
|
#4940259 - 26/09/2011 19:15
|
old hand
|
"Edited by Valverde (Dzisiaj o 06:53) Edit Reason: Nie grasz = nie komentuj." Zapisy sa do 28 wrzesnia, kto powiedzial, ze nie gram? Chcialem troche usprawnic skostnialy regulamin, ale widze, ze jednak wersja "Konkurs na kurs 1.5" bedzie istniec po wieki wiekow i nie ma zadnej dyskusji. Troche mierzi mnie, ze zamiast podjac dyskusje (i ewentualnie wytknac mi bledy w rozumowaniu), po prostu kasuje sie moje 3 posty, w ktorych proponowalem zmiany w regulaminie, nikogo nie obrazajac, wrecz przeciwnie, podkreslajac zalety graczy. Ale widze, ze zapanowala tu wersja Lukaszenki i Putina  - wyciac jakiekolwiek glosy, proponujace zmiany.
|
Do góry
|
|
|
|
#4940379 - 26/09/2011 21:09
|
old hand
|
Formuła konkursu jest znana nie od dziś. Przez 19 edycji grano według jasno sprecyzowanych zasad, które praktycznie nie uległy zmianie. Do obecnej edycji przystąpiło 10 osób, którym te reguły nie wadzą. Ale dlaczego wykasowano moje 3 posty, w ktorych proponowalem zmiany? Przeciez do jest wątek "Konkurs hokejowy XX edycja - zapisy, DYSKUSJA". DYSKUSJA, a nie KASOWANIE DYSKUSJI  Aha, zeby nie wykasowano mojego obecnego postu, to zapisuje sie do konkursu! Prosze o podanie nr konta, na ktory mam wplacic wpisowe. "jasno sprecyzowanych zasad, które praktycznie nie uległy zmianie." Czy cos, co powstalo za Brezniewa, jest doskonale? Czy nie mozna tego ulepszyc i zmienic? cdn.
|
Do góry
|
|
|
|
#4940382 - 26/09/2011 21:14
|
old hand
|
"Edit Reason: Nie grasz = nie komentuj." Wiec skoro juz jestem uczetnikiem konkursu, a nie osoba z zewnatrz, to mam ochote napisac znowu to, co napisalem wczoraj wieczorem (poswiecilem godzine na proponowanie zmian, a skasowano moje propozycje o 6 rano :), wiec mnie ogarnal rodzaj "kurwicy jelit" :), ze chce zrobic dobrze dla konkursu, a zostalem ukatrupiony  . Godzina wieczornej pracy pracy i jedno CIACH!!!! - poranne ciach dla reform w konkursie  Nie jestem w stanie odtworzyc 3 dluuuuuuuuuugich emaili, w ktorych proponowalem zmiany, ale zastanowilem sie, dlaczego zostaly skasowane. cdn.
|
Do góry
|
|
|
|
#4940385 - 26/09/2011 21:19
|
old hand
|
Valverde, czy da sie odtworzyc moje 3 posty skasowane nad ranem? Jesli tak, to zalatwie sponsora na 300 zl dla osoby, ktora wygra Wasz konkurs.
|
Do góry
|
|
|
|
#4940401 - 26/09/2011 21:58
|
old hand
|
>Zgodnie z Twoim życzeniem wysyłam Ci namiary na wpłatę, a po >jej uiszczeniu zapraszam do typowania. Przed chwila wyslalem wpisowe, z mbanku na mbank, wiec za chwile powinna ukazac sie wplata. >Konkurs wystartuje w dotychczasowej formie. Był czas na zmiany, >propozycje, dyskusje... Moje propozycje dotycza nastepnej edycji konkursu, w przyszlym roku. Mam nadzieje, ze nie zostana wykasowane "bo to watek dotyczacy tylko TEJ edycji konkursu"? (zabezpieczam sie jak moge  "Zmiana regulaminu w obecnej edycji jest niemożliwa choćby przez wzgląd na osoby, które zapisały się już do konkursu i zgłaszały do niego akces według zasad regulaminu z dnia 7.09.2011." OK, chce podysktuowac o nastepnej edycji, mam nadzieje, ze mozna? " Co więcej konkurs ruszył z dniem dzisiejszym także jakiekolwiek regulaminowe zmiany są już niemożliwe. " OK. "Jednocześnie sam chyba przyznasz, że zmienianie czegokolwiek teraz wymagałoby akceptacji pozostałych uczestników w związku z czym sparaliżowałoby pierwsze dni jeśli nie tygodnie trwającego już konkursu." to prawda, masz 100% racje, ze jest za pozno na zmiane regulaminu, tylko rposze o dyskusje na temat zmiany regulaminu w przyszlym roku, jesli taka zmiana bedzie mozliwa juz teraz (bez zmiany OBECNEGO regulaminu), bylbym w stanie zalatwic sponsora na nagrode 300 zl juz w TYM sezonie. "Zgodnie z Twoim życzeniem wysyłam Ci namiary na wpłatę, a po jej uiszczeniu zapraszam do typowania." poszlo przed chwila. pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#4940410 - 26/09/2011 22:07
|
old hand
|
A propos sponsora (o ktorym pisalem, ze przeznaczy 300 zl): CZY ZGODZICIE SIE, zeby sposnor (on proponuje 300 zl dla uczestnikow/wygranych w konkursie, kwota jest do rozdysponowania przez uczestnikow konkursu, a NIE przez sponsora, wiec sami dysponujecie ta kwota 300 zl) (juz w TYM sezonie, w TYM konkursie) mial na poczatku kazdego QuasiCzatu napis (reklamowy) taki jak w BA, czyli w kazdym poczatku Quasi-Chatu , w pierwszym poscie, emailu, byloby wymieniona nazwa sponsora? Czyli w kazdym codziennym poscie jak w BA: http://forum.bettingadvice.com/showthread.php?t=55954trzeba byloby wymieniac nazwe sposnora (ze np. "konkurs sponosruje "Stefan Biedrzycki" czy ktokowliek tam)? Jesli tak, jesli zgodzicie sie na taka "reklame", jestem w stanie zalatwic sponsora na nasz konkurs w kwocie 300 zl.
|
Do góry
|
|
|
|
#4940417 - 26/09/2011 22:10
[Re: marzano]
|
old hand
|
Bombej, Valverde ma rację... troszkę za późno na zmiany w regulaminie...
jeśli będziesz miał czas i ochotę napisz swoje propozycje zmian Napisalem w 3 postach, ktore pisalem ponad godzine, ale zniknely nad ranem, nie powinno sie ich kasowac, tylko opatrzyc adnotacja: "to sa propozycje to dyksusji", a nie kasowac, naprawde poswiecilem tym postom duzo czasu .
|
Do góry
|
|
|
|
#4940455 - 26/09/2011 22:25
[Re: Bombej22]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/10/2002
|
A propos sponsora (o ktorym pisalem, ze przeznaczy 300 zl): CZY ZGODZICIE SIE, zeby sposnor (on proponuje 300 zl dla uczestnikow/wygranych w konkursie, kwota jest do rozdysponowania przez uczestnikow konkursu, a NIE przez sponsora, wiec sami dysponujecie ta kwota 300 zl) (juz w TYM sezonie, w TYM konkursie) mial na poczatku kazdego QuasiCzatu napis (reklamowy) taki jak w BA, czyli w kazdym poczatku Quasi-Chatu , w pierwszym poscie, emailu, byloby wymieniona nazwa sponsora? Czyli w kazdym codziennym poscie jak w BA: http://forum.bettingadvice.com/showthread.php?t=55954trzeba byloby wymieniac nazwe sposnora (ze np. "konkurs sponosruje "Stefan Biedrzycki" czy ktokowliek tam)? Jesli tak, jesli zgodzicie sie na taka "reklame", jestem w stanie zalatwic sponsora na nasz konkurs w kwocie 300 zl. mnie osobiście to nie przeszkadza ale quasi czat ma z konkursem niewiele wspólnego i korzystają z niego nie tylko uczestnicy konkursu. Myślę, że lepiej gdyby nazwa sponsora pojawiała się w każdym kolejnym temacie tygodniowym ale to i tak moderatorzy/admin mają decydujący głos...
|
Do góry
|
|
|
|
#4940541 - 26/09/2011 23:28
|
old hand
|
lepiej gdyby nazwa sponsora pojawiała się w każdym kolejnym temacie tygodniowym ale to i tak moderatorzy/admin mają decydujący głos...
OK, Marzano, to dobry pomysl, ale co masz na mysli "temat tygodniowy"? Watek o danej lidze? Oczywiscie czekamy na glos moderatorow/adminow.
|
Do góry
|
|
|
|
#4940563 - 26/09/2011 23:41
[Re: rafal08]
|
old hand
|
czyli w kazdym poczatku Quasi-Chatu, w pierwszym poscie,emailu, byloby wymieniona nazwa sponsora? To chyba masz na mysli kwoty w tysiacach PLN a nie w 3 setkach Jasne. Kwota wygranej SPONSORA w konkursie na mecz.pl w konkursie Primera Division wynosila mniej wiecej to samo: 500/300 zl, a byl to sposnsor bukmacherski (500), wiec duzo bogatszy od mojego sponsora, ktory jest sponosrem indywidualnym (300), wiec jesli bedziemy grymasic, to byc moze zamkniemy sie kwota 10 razy 50 bez 300  Jak myslicie, dlaczego w konkursie Primera Division jest kwota 1700 i mase osob zglaszajacych sie i kwota wyniesie pewnie za tydzien 2.500? Bo tylu znawcow pilki hiszpanskiej  ? Nie. Bo jest NAGRODA (w tamtym przypadku 500, w naszym moze byc 300) plus iles tam wiecej osob zglaszajacych "akces" po nagrode, zwiekszajacych ilosc uczestnikow , czyli w hiszpanskiej jest 2000 zl do wygrania, a na razie 500 w naszym hokejowym. Jesli chcemy ciagle poruszac sie w hokeju w kwocie 500 zl do wygrania, i ciagle miec tesknoty za 2000 w konkursie w lidze hiszpanskiej, no to zostanmy przy niereklamowaniu jakiegos sponsora, pozostanmy "czysci".
|
Do góry
|
|
|
|
#4940577 - 26/09/2011 23:52
|
veteran
Meldunek: 03/04/2004
|
mozna jeszcze sie zapisac?
jezeli tak to poprosze o namiary na wplate
|
Do góry
|
|
|
|
#4940658 - 27/09/2011 00:21
|
old hand
|
Colaczek:
"Gdyby jednak jego zmiana miała wpłynąć na podniesienie atrakcyjności konkursu i znaczne zwiększenie liczby uczestników to jest to rzecz warta dyskusji. "
Sprawa sponsora nie jest kwestia ZMIANY regulaminu, sponsor sie zgadza na taki regulamin, jaki jest. Tylko admini musza wyrazic zgode na zamieszczenie jakiejs tam adnotacji, typu: "Konkurs sponsorowany przez...."
No ale to chyba naturalne, bo sponsor nie jest z kosmosu, tylko MUSi reklamowac swoje jogurty, flamastry, zeszyty szkolne, czy co tam produkuje, itd.
Jego jedyny wymog jest taki (nie wymaga jakiegos podzialu tych 300 zl na wygranych, drugie miejsce, lub trzecie, tylko zostawia cala nagrode do dyspozycji zarzadcow konkursu, czyli co tam wymylismy w tym podziale, to sponsor sie zgadza na decyzje adminow), zeby jego (sponsora nazwa byla zaznaczona (reklamowo, tzn. "dziekujemy sposnorowi konkursu: "XXX"" i tyle, nic wielkiego) przy kazdym otwieraniu watku o hokeju.
To jedyne jego wymagania.
|
Do góry
|
|
|
|
#4940717 - 27/09/2011 00:33
|
old hand
|
Zaznaczam, ze sponsor nie reklamuje kobiecych podpasek, partii politycznych typu PO lub PIS, nie reklamuje prezerwatyw, ani niczego kontrowersyjnego, nie reklamuje NICZEGO, co wzbudzaloby jakiekolwiek zle lub nietypowe skojarzenia  Jest to producent zupelnie neutralnych produktow, typu jogurt lub woda mineralna lub sprzedaz komputerow lub po prostu wymiana oleju w samochdzie, nic wielkiego, ani kontrowersyjnego. Wiec admini nie musza sie martwic, czy to bedzie cos NIESLYTCHANEGO - nie, nie bedzie, to zwykla rzecz, poza jakims zastanawianiem sie, czy to bedzie kontrowersyjne czy nie.
|
Do góry
|
|
|
|
#4941042 - 27/09/2011 03:19
[Re: travis]
|
old hand
|
Skoro Bombej22 się dziś zapisał Ja juz wplacilem, rano
|
Do góry
|
|
|
|
#4941048 - 27/09/2011 03:24
|
old hand
|
typuje od razu: SZwecja, 1 liga, Frolunda , teraz jest 1.5, za chwile bedzie 1.499, wiec o 0.01 nie wejdzie do konkursu.
Wygralem! Bylem PIERWSZY!
|
Do góry
|
|
|
|
#4941050 - 27/09/2011 03:25
|
old hand
|
|
Do góry
|
|
|
|
#4941053 - 27/09/2011 03:26
|
old hand
|
(chcialem pokazac ABSURD regulaminu)
|
Do góry
|
|
|
|
#4941056 - 27/09/2011 03:37
|
old hand
|
Bo zachlystywanie sie regulaminem sprzed 15 lat, na który wszyscy się godza, i ktory pokazuje nam, ze LIDER ma swietna "skutecznosc"- na 36 typow ma az 24 trafione (!) (bilans 24 trafione, tylko 11 nietrafionych (24-11) - to musi robic wrazenie), ale jak sie przyjrzymy, to:
Ostatnio (w jakiejs fazie, calego konkursu nie badalem): Lider konkursu miał bilans 24-11, czyli: trafione 24, nietrafione 11, Czyli: 35 typow, plaska stawkja 1j. Wygrane 24 razy 1.5 = 36 j.
35 j. postawionych, 36 j. wygranych, czyli yield do przodu, wprawdzie niewielki, ale zawsze.
Ale już VICElider miał bilans 22-13: 22 typy (plaska stawka, przypuscmy po 1 j.) trafione po kursie 1.5 = wygrana 33 j. 13 nietrafionych, czyli razem:
35 typow, 35 jednostek postawionych, 33 jednostki wygrane, ……czyli yield MINUSOWY
Czyli od lidera z minimalnym yieldem plusowym, to od vicelidera w dol – wszyscy byliśmy na minusie (grajac ten idiotyczny kurs 1.5). (nie wiem skad się wzial ten REGULAMINOWY kurs typu 1.5, może powinien być 1.3 lub 1.1 lub 1.01?, ŻEBY BYŁO wiecej TRAFIeN, skad się wzial taki "ambitny" 1.5?)
…..i tyle, to cala prawda NIE O GRACZACH, tylko o regulaminie (co podkreslam, bo przeciez czytam inne watki hokejowe i vice-mistrz (i inni gracze) jest swietnym graczem, na pewno ogolnie (grajac w realu) ma yield plusowy, tyle, ze regulamin obnaza nie slabosc gracza ale slabosc samego regulaminu).
Kwestia jest tu regulamin, a nie jakosc graczy, których znam z innych watkow hokejowych, i którzy siepia mocna kase, tyle ze przy tym regulaminie ("Graj na kurs 1.5, a będziesz bogaty, bo masz wiekszosc wytypowanych meczow dobrze") staja się naptkami, bo maja yield … MINUSOWY….
|
Do góry
|
|
|
|
#4941059 - 27/09/2011 03:41
|
old hand
|
inaczej, troche tam zle zabrzmialo:
Bo zachlystywanie sie regulaminem sprzed 15 lat, na który wszyscy się godza, i ktory pokazuje nam, ze LIDER ma swietna "skutecznosc"- na 36 typow ma az 24 trafione (!) (bilans 24 trafione, tylko 11 nietrafionych (24-11) - to musi robic wrazenie), ale jak sie przyjrzymy, to:
Ostatnio (w jakiejs fazie, calego konkursu nie badalem): Lider konkursu miał bilans 24-11, czyli: trafione 24, nietrafione 11, Czyli: 35 typow, plaska stawkja 1j. Wygrane 24 razy 1.5 = 36 j.
35 j. postawionych, 36 j. wygranych, czyli yield do przodu, wprawdzie niewielki, ale zawsze.
Ale już VICElider miał bilans 22-13: 22 typy (plaska stawka, przypuscmy po 1 j.) trafione po kursie 1.5 = wygrana 33 j. 13 nietrafionych, czyli razem:
35 typow, 35 jednostek postawionych, 33 jednostki wygrane, czyli Yield minusowy
Czyli od lidera z minimalnym yieldem plusowym, to od vicelidera w dol - wzyscy byliśmy na minusie (grajac ten idiotyczny kurs 1.5). (nie wiem skad się wzial ten REGULAMINOWY kurs typu 1.5, może powinien być 1.3 lub 1.1 lub 1.01?, ŻEBY BYŁO wiecej TRAFIeN, skad się wzial taki "ambitny" 1.5?)
....to cala prawda NIE O GRACZACH, tylko o regulaminie (co podkreslam, bo przeciez czytam inne watki hokejowe i vice-mistrz (i inni gracze) jest swietnym graczem, na pewno ogolnie (grajac w realu) ma yield plusowy, tyle, ze regulamin obnaza nie slabosc gracza ale slabosc samego regulaminu).
Kwestia jest tu regulamin, a nie jakosc graczy, których znam z innych watkow hokejowych, i którzy siepia mocna kase, tyle ze przy tym regulaminie ("Graj na kurs 1.5, a będziesz bogaty, bo masz wiekszosc wytypowanych meczow dobrze") staja się naptkami, bo maja yield … Minusowy
|
Do góry
|
|
|
|
#4941062 - 27/09/2011 03:47
|
old hand
|
Reasumujac:
w konkursie nie hokejowym, ale w konkursie na "Traf mecz o kursie 1.5"
tylko lider ma yield plusowy, a reszta minusowy.
Chcialbym to zmienic, bo jestescie naprawde swietnymi graczami, tyle, ze regulamin konkursu robi z Was graczy polujacych na kurs 1.5, a nie PRAWDZIWYCH graczy, na razie jestesmy wszyscy, oprocz Lidera, z ujemnym yieldem, co wydaje mi sie masakra dla nas?
Nawet drugi w konkursie Valverde, ma UJEMNY yield ze wspanialym bilansem 23 trafione (po kursie 1.5) i tylko 13 nietrafuonych.
|
Do góry
|
|
|
|
#4941063 - 27/09/2011 03:48
|
old hand
|
(opisalem do to dokladniej w nocnych mailach, dlaczego taki bilans JEST, ale mi skasowano)
|
Do góry
|
|
|
|
#4941068 - 27/09/2011 03:55
|
old hand
|
Godzicie sie na TAKI REGULAMIN konkursu, w ktorym lider ma yield plusowy, a wszyscy od lidera w dol (pozostale 11 osob) minusowy. (pisalem jak to zmienic, ale mi wykasowano) No to bomba 
|
Do góry
|
|
|
|
#4941069 - 27/09/2011 03:55
|
Carpal Tunnel
|
Łoł ale nam rozgorzała dyskusja  jednak co jubileuszowa edycja to jubileuszowa  alan2000 i michalll - namiary macie na skrzynkach. Co do postanowień regulaminu to jak dla mnie mają wyłonić tego kto spełniając jego postanowienia jest najlepszy spośród pozostałych uczestników. Nieważne czy mają trafiać kursy 1.10 czy 15.00. Ten kto robi lepiej ten wygrywa zabawę. Bądź co bądź w konkursach ważne żeby być lepszym od innych zgodnie z zasadami na jego potrzeby ustanowionymi. W konkursie hokejowym nie jest ważne kto jaki yield wyrabia, kto na co dzien na hokeju zarabia. W ażne jest kto zbierze najwięcej punktów za typy podstawowe i dogi. Odnosząc się do ew. sponsora na pewno podniósłby on atrakcyjność konkursu i zapewne listę zgłoszonych. Z drugiej strony nie wiem jak dla innych, ale dla mnie najważniejsza jest możliwość współzawodnictwa z jakąś tam małą wygraną w tle. Nie startuję w konkursach przede wszystkim by wygrać $$$. Jednocześnie zaproponowana przez Bombeja22 możliwość sponsorowania za ewentualne umieszczenie nazwy sponsora trafiła do niewłaściwego adresata, gdyż ani moja skromna osoba, ani raczej też vonseb w tej materii nie mają władzy. Pozdrawiam Valverde PS. Jeszcze raz przepraszam Bombej22 za usunięcie Twoich postów. Postąpiłem zbyt pochopnie uznając, że skoro konkurs się toczy dyskusja na temat regulaminu jest zbędna. Mam nadzieję, że konstruktywne wnioski, propozycje etc. po zaakceptowaniu przez przyszłych uczestników 21 edycji znajdą swój wyraz w regulaminie.
|
Do góry
|
|
|
|
#4941082 - 27/09/2011 04:28
|
old hand
|
PS. Jeszcze raz przepraszam Bombej22 za usunięcie Twoich postów. Postąpiłem zbyt pochopnie uznając, że skoro konkurs się toczy dyskusja na temat regulaminu jest zbędna. Mam nadzieję, że konstruktywne wnioski, propozycje etc. po zaakceptowaniu przez przyszłych uczestników 21 edycji znajdą swój wyraz w regulaminie. Dzieki, Valverde, ja tez przepraszam za zbytnie "najezdzanie" na Ciebie wobec usuniecia moich postow, po prostu uznalem, ze moja "praca" trwajaca godzine w nocy i Twoje usuwanie w ciagu sekundy mojej godzinnej pracy, byla zbyt pochopna, ale OK, jestem naprawde pelen szacunku dla Twojej pracy we wszystkich watkach hokejowych, wiec zrobmy cos takiego jak: "sztama" wobec tego, co sie zdarzylo KIEDYS? Ja wyciagam grabe i chce byc kumplem wobec Ciebie, bo jestes naprawde swietnym graczem i byloby mi milo, gdybys uznal mnie za niegroznego kumpla, "upierdliwego", ale zawsze kumpla  ? [quote=Valverde]Łoł ale nam rozgorzała dyskusja [quote=Valverde] No chyba o to chodzi  ? [quote=Valverde] jednak co jubileuszowa edycja to jubileuszowa  Co do postanowień regulaminu to jak dla mnie mają wyłonić tego kto spełniając jego postanowienia jest najlepszy spośród pozostałych uczestników. Nieważne czy mają trafiać kursy 1.10 czy 15.00. [quote=Valverde] OK, tyle, ze regulamin premiuje JEDNOSTAJNE typy, jak typujesz 1.5 czy 2.15 to w regulaminie jest TO SAMO. I to jest DO DE w regulaminie, moim zdaniem, mozna sie z moim zdaniem spierac. [quote=Valverde] Ten kto robi lepiej ten wygrywa zabawę. Bądź co bądź w konkursach ważne żeby być lepszym od innych zgodnie z zasadami na jego potrzeby ustanowionymi. W konkursie hokejowym nie jest ważne kto jaki yield wyrabia, kto na co dzien na hokeju zarabia. [quote=Valverde] i to jest, moim zdaniem, syficzne. Wyrazilem swoje zdanie w tym wzgeldzie wczoraj w nocy, moze dzis w nocy pociagne? Moim zdaniem, wazniejszy jest yield niz szybkosc, kto upoluje szybciej kurs wczesny na faworyta 1.5, zanim jakas lebiega oddsmakerowska zapomni i wystawi 1.49, pzakonkursowe? [quote=Valverde]Ważne jest kto zbierze najwięcej punktów za typy podstawowe i dogi.[quote=Valverde] Blagam, nie uzywaj slowa "Dogi" lub "UNDERdogi" wobec stawiania na FAWORYTOW meczow, po kursie 2.2. W hokeju kurs 2.2 nie jest typowaniem doga, underdoga, ale FAWORYTA: Ml. Boleslav - Liberec 2.51 4.10 2.20 Pardubice - Sparta Prague 2.26 3.96 2.38 Liberefc i Pardbucie NIE SA FAWORYTAMI w tych meczach, skad sie wziela terminlogia, ze sa dogami/underdogami? Dogami sa Boleslaw i Praga. Hokej to nie tenis ani pilka nozna, kurs 2.2 jest kursem na FAWORYTA, a nie na underdoga! [quote=Valverde] Odnosząc się do ew. sponsora na pewno podniósłby on atrakcyjność konkursu i zapewne listę zgłoszonych. Z drugiej strony nie wiem jak dla innych, ale dla mnie najważniejsza jest możliwość współzawodnictwa z jakąś tam małą wygraną w tle. Nie startuję w konkursach przede wszystkim by wygrać $$$. [quote=Valverde] Rozumiem Twoje zdanie. Ale jesli nie ma sprzeciwow, to moze to 300 zl sie przyda, nawet wbrew naszym wasniom/dyskusjom o regulaminie?
|
Do góry
|
|
|
|
#4941083 - 27/09/2011 04:31
|
old hand
|
"Liberec i Pardbucie NIE SA FAWORYTAMI w tych meczach"  mialo byc: "nie sa UNDERDOGAMI":)
|
Do góry
|
|
|
|
#4941090 - 27/09/2011 04:42
|
old hand
|
[quote=travis]A mnie zaraz ch.. strzeli jak przeczytam po raz 50-ty o regulaminie sprzed 15 lat. [quote=travis] To nie bylem pierwszy  ??? Dobry znak, ze gdzicicie sie, Tarvis, w swoim sosie [quote=travis] w Nie mam nic przeciw zmianom regulaminu jeśli idą w kierunku uatrakcyjnienia konkursu. [quote=travis] O tym wlasnie mowie, zeby UATRAKCYJNIC konkurs, a nie go zgnoic!!!!!!!!!!!!!! Zeby mial atrakcyjnosc Primera, a nie znowu 1.5 w hoku  [quote=travis] I tak właśnie się dzieje bo regulamin wbrew powtarzanemu w kółko twierdzeniu Bombej22 ciągle się zmieniał. [quote=travis] sorki, nie zauwazylem. z Kursu 1.52 na kUrs 1.5? (SORKI ZA IRONIE) [quote=travis] A tak a propos kursu 1,50 i całej analizy yieldu etc. W regulaminie jest min 1,50 - zgadza się,ale mało kto gra tylko po najmniejszej linii oporu. [quote=travis] BUAHAHAHA, WSZYSCY GRAJA 1.5, czasem tylko jest 1.6 u ziemniakow, czyli 1.44, czyli cos, wobec czego sie wczoraj oburzalem  [quote=travis] Sprawdziłem nawet ostatnie 2 tygodnie z wiosny bo mi się więcej nie chciało. Valverde miał 3 typy po kursie 1,50,reszta przedział 1,55-1,80. [quote=travis] Bez jaj. Wszyscy graja 1.5. Jesli Valverde (jako pozytywny WYJATEK, a nie regula value) gral 1.8, TO POWINNO SIE VALVERDE premiowac, tak jak pisalem w wykasowanych postach, ze powinno sie premiowac value w np. 2.15 (lub 1.8) a nie sciubanie po 1.5.
|
Do góry
|
|
|
|
#4941092 - 27/09/2011 04:49
|
old hand
|
Travis. Wiec powtorze swoje sciubania wczorajsze:
NA PRZYSZLY SEZON proponuje:
skonczyc z syficzna legenda i ironicznym okreslaniem naszego konkursu jako "paru debili usliluje zrobic yield ponad +1%, ale im to nie wychodzi, reszta jest na minusie, wiec moze zrobia minimalny kurs na 1.4 z 1.5, skoro 1.5 i nie wychodzi w yieldzie plusowym". Ja sie z tym nie zgadzam, uwazam, ze sa tu swietni gracze, naprawde czytam Wasze wypowiedzi w innych watkach hokejowych, korzystam z nich (dziekuje!) i uwazam, ze jestescie swietnymi garczami, tyle ze Brezniewowski REGULAMIN tego konkursu (kurs 1.5) robi z Was niewolnikow kursu 1.5. Nie kumam, dlaczego sie na to zgadzacie?
|
Do góry
|
|
|
|
#4941168 - 27/09/2011 14:47
|
Carpal Tunnel
|
NIE WSZYSCY GRAJA 1,50 ! ! ! Kurs 1,50 - jest TYLKO zalozeniem minimalnym ! - jesli typ jest dobry to gralem go i po 1,80
JEsli w momencie typowania do konkursu kurs byl 1,50 to pozniejsze spadki Cie nie obchodza.
O REGULAMINIE mozna bylo dyskutowac od 2-3 tygodni
CI ktorzy chca grac - prosze sie JESZCZE zapisywac ( tak powiedzmy do środy 28.09), pobierac od Valverde namiary na wplate i typowac.
|
Do góry
|
|
|
|
#4941173 - 27/09/2011 14:54
|
Carpal Tunnel
|
REGULAMIN konkursu parokrotnie ewoluowal, przy graniu na zysk ( dobre pare lat temu przez bodajze jedna edycje) pod koniec konkursu wygladalo to tak ludzie z nizszych pozycji ladowali remisy ( a noz sie trafi ), a Ci z przodu dawali normalne propozycje.
|
Do góry
|
|
|
|
#4941440 - 27/09/2011 19:00
|
old hand
|
Po pierwsze skoro ja potrafię napisać bez błędów Bombej22 to ty też chyba umiesz travis nie Tarvis (IRONIA). Po drugie zadaj sobie trochę trudu i przejrzyj parę tygodni choćby ostatniego konkursu, a nie pieprz pod z góry założoną tezę( a propos że wszyscy grają 1,50). Po trzecie dyskusja jest w tym momencie bez sensu bo mało kogo obchodzi w tym momencie regulamin na wiosnę 2012 skoro dopiero zaczynamy jesień 2011. 1. Pomimo ironii  - sorki za błąd, jak sie domyslasz, to jest (Tarvis zamiast Tarvis) literowka na klawiaturze. 2. Przeciez sledze nasz konkurs od 3 lat, i tam 95% jest po kursach 1.5, podajecie mi przyklady, ze ktos zagral mecz o kursie 1.7, ale umowmy sie, to sa akcydentalne przypadki - rozpietosc MOZLIWYCH kursow jest od 1.5 do 2.15 (bo 2.2 tu juz UNDERdog, czego kompletnie nie kumam, mam nadzieje, ze w koncu mi ktos to wytlumaczy jakim cudem kurs 2.2 w hokeju to jest kurs na UNDERdoga?)(powinien byc min. 2.5, a nie 2.2, to nie tenis), wiec ja tez bede gral 1.5 a nie 2.15, bo buki idiotami nie sa, wiec gdy typujesz ambitnie kurs 2.15 to JEDNAK masz mniejsza szanse (pomimo mocnego value na 2.15) na trafiony typ, niz ktos, kto typuje wygrana o kursie 1.5. 3. OK, po prostu dyskutujemy, jakby ulepszyc regulamin na przyszly rok, po prostu gadamy, moze cos z tego gadania sie wyloni? Nie wiem, nie chce KRYTYKOWAC, bo konkurs jest fajny, gracze sa swietni (wiem to po Waszych wpisach/postach na innych watkach hokejowych), ale USPRAWNIC, zrobic z czegos skostnialego - cos nowego. Pogadac mozna, nikomu to nie szkodzi, moga sie wylonic od Was swietne pomysly. pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#4941461 - 27/09/2011 19:13
[Re: vonseb]
|
old hand
|
NIE WSZYSCY GRAJA 1,50 ! ! ! jesli typ jest dobry to gralem go i po 1,80
Vonseb. Grajac 1.8 (przy tym regulaminie) , byles ambitny, ale postawiles sie w GORSZEj sytuacji niz gracze, ktorzy typowali mecze o kursie 1.5. Dlaczego. Typujac mecz o kursie 1.8, uznales, ze to value, gdybys byl oddsmakerem, pewnie zaproponowalbys kurs na ten mecz 1.65, no powiedzmy skrajnie 1.6, wiec zagrales 1.8, bo uznales to za value. Ale typujac kurs 1.8, na pewno nie uznales, ze buki sa idiotami i bys wystawil kurs 1.49, takie przypadki sie nie zdarzaja. Az tak skrajne roznice (pomiedzy 1.8 na faworyta a 1.49) nie wystepuja, wiec postanowiles zagrac AMBITNIE, ale regulamin nie premiuje ambitnych, tylko premiuje kurs 1.5. (nie wiem dlaczego 1.5, a nie np. 1.3? - to tez kwestia do dyskusji, skoro kurs 1.5 daje ujemny yield graczom w konkursie od drugiego w dol? To moze podwyzszyc kurs minimalny do 1.8 lub 2.0? Przy 2.0 bylaoby jasne od razu, kto ma dodatni yield (wiekszosc dobrze wytypowanych meczow) Wiec kazdy inny gracz, typujac 1.5, jest w lepszej sytuacji (przy TYM regulaminie) niz Ty. Typujac 1.8 jestes graczem ambitnym, ale regulamin nie premiuje ambitnych.
|
Do góry
|
|
|
|
#4941469 - 27/09/2011 19:18
|
old hand
|
NIE WSZYSCY GRAJA 1,50 ! ! ! jesli typ jest dobry to gralem go i po 1,80
Trzeba bylo zagrac nie 1.8, ale DNB ( po kursie ok. 1.5, sprawnie recznie robionym z kursu na jedynke w jednym buku i kursu na remis w innym buku), na jedno by wyszlo W KONKURSIE
|
Do góry
|
|
|
|
#4941476 - 27/09/2011 19:23
|
old hand
|
przy graniu na zysk ( dobre pare lat temu przez bodajze jedna edycje) pod koniec konkursu wygladalo to tak ludzie z nizszych pozycji ladowali remisy ( a noz sie trafi ), a Ci z przodu dawali normalne propozycje. Kumam czacze. No to moze tak: 1. Zeby gracze, ktorzy sa na nizszych pozycjach pod koniec konkursu, po prostu "odpadali"? (czyli cos w rodzaju: cwiercfinal, polfinal, final?) albo: 2. Punktacja powinna byc niezmienna, czyli np. nie ma premiowania grania na kurs 5.5 (w postaci 5.5 punktu, tylko STALA punktacja na underdogi, np. 3 pkt) na underdoga, i kazdy underdog (czy o kursie 2.5, czy o kursie 6.7) bedzie jednakowy? Nie wiem, tak po prostu poddaje Wam pomysly. pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#4941484 - 27/09/2011 19:30
|
Carpal Tunnel
|
ALE SEDNO tego konkursu polegalo na tym zeby TRAFIC typ ! a po jakim kursie to juz drugorzedne znaczenie.
Ja nie mowie ze typowalem po 1,80 stale ale jak bylem pewny jakiegos typu to i po 1,80 go gralem, a ambicja tu jak dla mnie nie miala znaczenia ... jak byla moliwosc to na pewno wolalem dac DNB zamiast typu na 1 badz 2-jke.
|
Do góry
|
|
|
|
#4942867 - 28/09/2011 14:39
|
veteran
Meldunek: 02/05/2003
|
sorki ze jeszcze nie wplacilem kasy,ale bylem na wakacjach i myslalem ze skarbnikiem bedzie vonseb a on wie ze wplata bedzie Jak tylko sie ogarne to wplace kase najpozniej do piatku bedzie na koncie Valverde Pozdrowienia
Edited by Valverde (29/09/2011 01:29) Edit Reason: Już jest :)
|
Do góry
|
|
|
|
#4944108 - 29/09/2011 00:10
|
old hand
|
ALE SEDNO tego konkursu polegalo na tym zeby TRAFIC typ ! a po jakim kursie to juz drugorzedne znaczenie. OK, juz mi to Valverde usilowal przetlumaczyc, ale sie upieralem :), Ty dodatkowo wyjasniles, wszystko jest OK, przepraszam za marudzenie  pozdrawiam wszystkich serdecznie (przepraszajac jeszcze raz za upierdliwe pitolenia  i zycze zwyciestwa w Konkursie!
|
Do góry
|
|
|
|
#4949347 - 01/10/2011 05:31
|
veteran
|
a ja mam pytanie odnosnie podliczania swoich wynikow
jezeli podalem 4 typy z ktorych 2 sa prawidlowe to nie lepiej jest podawac 2:4
|
Do góry
|
|
|
|
#4949348 - 01/10/2011 05:33
[Re: alan2000]
|
veteran
|
a ja mam pytanie odnosnie podliczania swoich wynikow
jezeli podalem 4 typy z ktorych 2 sa prawidlowe to nie lepiej jest podawac 2:4 do wykasowania za szybko napisalem za wolno pomyslalem dziekuje pozdrAVIAm
|
Do góry
|
|
|
|
#4952779 - 02/10/2011 21:24
|
veteran
Meldunek: 30/06/2002
|
Witam wszystkich stałych bywalców konkursu. Czy istniała by jeszcze możliwość wystartowania w konkursie, trochę przegapiłem start, ale nie było mnie w kraju.
Pierwszy tydzień bym nadrobił np w tygodniu 3 lub czwartym.. ( muszę się trochę zorientować w tegorocznym sezonie)
Mam nadzieję że z uwago na mój staż konkursowy moje podanie zostanie rozpatrzone pozytywnie.
|
Do góry
|
|
|
|
#4954992 - 04/10/2011 02:20
|
Carpal Tunnel
|
JA jestem jak najbardzie za tym zeby Gadzina gracz z tak dlugim stazem konkursowym dolaczyl do naszej rywalizacji. Mysle ze w 3 TYGODNIU moglby podac typy za tydzien pierwszy (zalegly ) i normalnie za trzeci. Poniewaz czas ucieka prosze o wypowiedzi innych uczestnikow zabawy - mysle ze im wiecej NAS tym lepiej ... a i nagrody wieksze 
|
Do góry
|
|
|
|
#4955002 - 04/10/2011 02:29
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/01/2008
|
|
Do góry
|
|
|
|
#4955027 - 04/10/2011 02:41
[Re: Gadzina]
|
old hand
|
Witam wszystkich stałych bywalców konkursu. Czy istniała by jeszcze możliwość wystartowania w konkursie, trochę przegapiłem start, ale nie było mnie w kraju.
Pierwszy tydzień bym nadrobił np w tygodniu 3 lub czwartym.. ( muszę się trochę zorientować w tegorocznym sezonie)
Mam nadzieję że z uwago na mój staż konkursowy moje podanie zostanie rozpatrzone pozytywnie. ja jestem ZA. Ale skoro jestem nowy, wiec moze niech osoby, ktore sa tu dluzej, maja decydujacy glos. pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#4955063 - 04/10/2011 02:58
|
veteran
Meldunek: 16/08/2010
|
|
Do góry
|
|
|
|
#4956934 - 05/10/2011 12:12
|
Carpal Tunnel
|
TO DZIAŁAJ GADZINA, w nastepnym tygodniu odrobisz tydzien nr 1
|
Do góry
|
|
|
|
#4956960 - 05/10/2011 13:36
|
veteran
|
OK. Ruszam z typowaniem od jutra.
|
Do góry
|
|
|
|
#4962572 - 08/10/2011 14:38
|
Carpal Tunnel
|
No niestety moras jeszcze w czwartek pisał mi: #239368 - 06/10/2011 13:24 wlasnie dokonalem wplaty wiec rano bedzie na twoim koncie sorka wiem ze mialo byc w sobote Wpłata do dzisiaj nie doszła (a gdyby została wysłana tak jak twierdzi moras w czwartek bez problemu zostałaby zaksięgowana w piątek) także zmuszony jestem wykluczyć go z konkursu. W związku z tym w konkursie bierze udział 13 uczestników (pula 650zł) i zgodnie z tradycyjnym podziałem nagród 50-30-20 w tej edycji walczymy o: 1. 325 zł 2. 195 zł 3. 130 zł
|
Do góry
|
|
|
|
#4962684 - 08/10/2011 16:00
|
Carpal Tunnel
|
Dajmy mu szanse - niech ta wypłata dojdzie do wtorku bedzie OK. Wazne zeby wplacil - ale to tylko moje zdanie
|
Do góry
|
|
|
|
#4962783 - 08/10/2011 17:09
|
Carpal Tunnel
|
a co jeśli (podkreślam jeśli) uczestnik jest typem fajtera, który najpierw sprawdzi jak mu poszedł I albo I i II tydzień konkursu i dopiero wpłaca kasę? I teraz jest np sytuacja że nie bardzo poszło mu w pierwszych tygodniach to "wycofuje sie" bo kasa w końcu jeszcze nie wpłacona (a zawsze można ściemnić że były jakieś problemy). Rozumiem iść na rękę wielokrotnemu uczestnikowi turnieju jak Gadzina ale bez przesady, żeby "nowi" robili sobie kosztem naszego konkursu poligon doświadczalny... Czasu było wystarczająco dużo na wpłatę i jakoś wszyscy się wyrobili (nawet wspomniany Gadzina, który z tygodniowym opóźnieniem dołączył do konkursu)... Moim zdaniem, sorry moras nie znam Cię i nie wiem czy mam rację w tym co napisałem powyżej, czy faktycznie miałeś jakiś problem którego przez dwa tygodnie nie dało się rozwiązać... zasady są ustalone po to aby ich się trzymać i tak jak nie pozwoliliśmy Bombejowi wprowadzać rewolucyjnych zmian w konkursie po jego rozpoczęciu tak ja nie zgadzam się abyś przeciągał termin wpłaty w nieskończoność i jestem za wykluczeniem Ciebie z konkursu...
|
Do góry
|
|
|
|
#4982868 - 19/10/2011 01:21
Re: Konkurs hokejowy XX edycja - tydzien 3 i 4
|
veteran
|
UD#2 Zvolen (-1ah) - Bystrzyca 1 @ 2.4 bet365
3-4/1-0 UD#2. Zwrot (wynik meczu 2:1), podaje typ powtorzony: UD#2. Ilves - Kalpa (-1.5) 2 @ 2.5 expekt typ niewazny - ten mecz mozesz grac jako typ wliczany do konkursu w IV tygodniu Podalem typ (z III tygodnia) powtorzony zgodnie z regulaminem: "- jeśli uczestnik konkursu podał typ , na ktorego zgodnie z zasadami bukmachera przysluguje ZWROT moze on powtorzyc dany typ ( musi to tylko dokladnie opisac za co jest zagrany ten zwrot)" Ale typ powtarzany musi być w tym samym tygodniu co typ za który był zwrot
|
Do góry
|
|
|
|
#4983224 - 19/10/2011 03:11
|
old hand
|
Ale typ powtarzany musi być w tym samym tygodniu co typ za który był zwrot
Fantastycznie, regulamin premiuje osoby stawiajace we wtorek, a nie w niedziele. Mecz, za ktory mialem zwrot, skonczyl sie w niedziele ok. godz. 20. JAK mialem zagrac na powtorzony mecz w tamtym tygodniu, skoro w niedziele nie ma juz meczow, bo akurat ligi europejskie nie wiedzialy, ze bede mial zwrot za mecz Zvolena, konczacy sie po 20tej i wladze lig europejskich nie wiedzialy, zeby dla mnie organizowac dodatkowe mecze o 22 w niedziele.
|
Do góry
|
|
|
|
#4983227 - 19/10/2011 03:12
|
old hand
|
Ale typ powtarzany musi być w tym samym tygodniu co typ za który był zwrot
A GDZIE w regulaminie jest taki punkt?
|
Do góry
|
|
|
|
#4983473 - 19/10/2011 04:24
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/01/2008
|
Zaśmiecanie tematu. Do dyskusji jest temat http://www.mecz.pl/forum/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=4901662#Post4901662Ale skoro już tutaj to leci... Masz rację,że w regulaminie tego nie ma.Jakoś widocznie wszyscy to rozumieli,ze powtórka typu musi być w tym samym tygodniu,dla mnie to zawsze było oczywiste.Jak się grało w niedzielę typ,za który może być zwrot,trzeba się było liczyć z tym,że trzeba mieć jakieś mecze do powtórki typu.Ale fakt,w regulaminie brak takiego zapisu. Zagrać mogłeś spokojnie,bo gramy nie tylko ligi europejskie,ale i choćby amerykańskie,które w nocy z niedzieli na poniedziałek są liczone jako niedzielne. Do rozstrzygnięcia przez prowadzących konkurs. I do przeniesienia do tematu Dyskusje.
|
Do góry
|
|
|
|
#5015179 - 05/11/2011 17:41
|
old hand
|
Masz rację,że w regulaminie tego nie ma.Ale jakoś widocznie wszyscy to rozumieli,ze no wiesz, jakos wszyscy rozumieja regulamin, a jakos wszyscy sie zgadzaja (ja tez) nagle na jego zmiane, gdy przychodzi kolo i mowi, ze chce zmiany regulaminu, bo wyjechal zagranice i chce robic pierwszy tydzien w czwartym tygodniu i chce olac regulamin. mysle, ze bawimy sie naszym konkursem i powinnismy byc elastyczni wobec regulaminu, ktory nie przewiduje np. mojegom przypadku, czyli: DNB zagranego w niedziele wieczorem i nie ma co zagrac w niedziele wieczorem w zamian. Dziwie sie tylko uczestnikowi konkursu (to chyba Gadzina?), w ktorego obronie stanalem, gdy zagral wbrew regulaminowi, ktory to uczestnik mnie pozniej pouczyl, ze sam zagralem wbrew regulaminowi. Srala babcia, srala, bawmy sie tym konkursem, a nie bronmy jakichs jego zasad, ktore nie do konca sa ustanowione. Usmiechajmy sie, a nie atakujmy.
|
Do góry
|
|
|
|
#5015185 - 05/11/2011 17:44
|
old hand
|
PS. Summa summarum nawet typ powtórzony nie został trafiony także nie ma o co drzeć kotów DOKLADNIE :)))) ale dla innych osob, stawiajacych DNB w niedziele wieczorem, to warto byloby wprowadzic taki punkt w regulaminie, ze mozna zagrac "zastepczy" typ w poniedzialek, a jesli nie beda grane 1-2 kolejki ligowe w poniedzialek, to gosc ma prawo zagrac we wtorek? Jak sadzicie?
|
Do góry
|
|
|
|
#5015195 - 05/11/2011 17:50
|
old hand
|
PS. Summa summarum nawet typ powtórzony nie został trafiony także nie ma o co drzeć kotów DOKLADNIE :)))) ale dla innych osob, stawiajacych DNB w niedziele wieczorem, to warto byloby wprowadzic taki punkt w regulaminie, ze mozna zagrac "zastepczy" typ w poniedzialek, a jesli nie beda grane 1-2 kolejki ligowe w poniedzialek, to gosc ma prawo zagrac we wtorek? Jak sadzicie? no bo ja bylem udupiony, w poniedzialek (gdy moglem zagrac zasteczy typ za DNB)byl tylko JEDEN mecz w ligach europejskich (w dodatku derby Moskwy, no i wez tu wytypuj zwyciezce w derbach Moskwy  ? Ktorys z kolegow mi napisal, ze moglem zagrac NHL, ale ja nawe nie znam nazw druzyn w te lidze. Prosze o zmiane regulaminu, zeby osoba, ktora zagra DNB w niedziele, mogla zagrac cos do wtorku. Zeby nie promowac DNBetowcow wtorkowych i nie udupiac DNBetowcow niedzielnych 
|
Do góry
|
|
|
|
#5015333 - 05/11/2011 19:56
|
old hand
|
Wnosze tez do regulaminu, zeby typy totalnie wirtualne (czyli np. w Lads, gdzie nie moga grac Polacy), byly niedopuszczalne, jako typy satyryczne.
Wnosze o uaktualnienie listy bukow, w ktorych mozemy typowac.
|
Do góry
|
|
|
|
#5015352 - 05/11/2011 20:02
|
old hand
|
Wnosze o uaktualnienie listy bukow, w ktorych mozemy typowac.
Np. o likwidacje Ladbrokes. Likwidacje naziemnych, bo nikt tam nie gra, nikt w tym sezonie nie dal chocby jednego typu z ziemniakow. Likwidacje bukow, ktore sa nioe dosc, ze wirtualne, np. Betsson, to jeszczez chujowe (zle postrzegane u grajacych, np. w BA) nikt tam sposrod nas nie gra, bo nikt nie jest sposrod nas idiota. Zamiane w regulaminie Nordicbet na Tobet. Nie musze uzasadniac tego.
|
Do góry
|
|
|
|
#5015391 - 05/11/2011 20:17
|
old hand
|
Sumujac: cos trzeba zrobic z regulaminem, ktory ma tysiac lat  Trzeba go jakos uaktualnic  Dzis jest XXI wiek, polowa lat 90ych ubieglego wieku juz minela.....
|
Do góry
|
|
|
|
#5015412 - 05/11/2011 20:26
|
old hand
|
Wnosze tez do regulaminu, zeby typy totalnie wirtualne (czyli np. w Lads, gdzie nie moga grac Polacy), byly niedopuszczalne, jako typy satyryczne. albo zeby byly jednak dopuszczalne. Osoby grajace/typujace jakims cudem w Lads, zeby mialy dodatkowe typy. Jak sie jest Polakiem typujacym w Lads to trzeba miec dodatkowy typ w naszym konkursie. Bo jesli nie mozna typowac w Lads jako Polak, to mozna typowac u nas jako Polak. Ja w ogole uwazam, ze trzeba przyznawac dodatkowe punkty dla typujacych w Lads i Betssonie.
|
Do góry
|
|
|
|
#5015685 - 05/11/2011 22:00
|
Carpal Tunnel
|
PS. Summa summarum nawet typ powtórzony nie został trafiony także nie ma o co drzeć kotów DOKLADNIE :)))) ale dla innych osob, stawiajacych DNB w niedziele wieczorem, to warto byloby wprowadzic taki punkt w regulaminie, ze mozna zagrac "zastepczy" typ w poniedzialek, a jesli nie beda grane 1-2 kolejki ligowe w poniedzialek, to gosc ma prawo zagrac we wtorek? Jak sadzicie? Sądzę, że nie. Jesli ktoś zwleka z typem do niedzieli i gra go jeszcze ryzykując zwrot sam jest sobie winien. Wyobraź sobie ostatnia kolejkę i sytuację, gdy ktoś powtarza typ we wtorek. Co więcej mnie jako podsumowującego nic bardziej nie denerwuje niż wiadro typów w niedzieli, a co dopiero pomyśleć czekanie z tabelami itd. do np. wtorku. Wnosze o uaktualnienie listy bukow, w ktorych mozemy typowac.
Np. o likwidacje Ladbrokes. Likwidacje naziemnych, bo nikt tam nie gra, nikt w tym sezonie nie dal chocby jednego typu z ziemniakow. Likwidacje bukow, ktore sa nioe dosc, ze wirtualne, np. Betsson, to jeszczez chujowe (zle postrzegane u grajacych, np. w BA) nikt tam sposrod nas nie gra, bo nikt nie jest sposrod nas idiota. Zamiane w regulaminie Nordicbet na Tobet. Nie musze uzasadniac tego. Np. Vonseb podaje typy z ziemniaków. W Betsson mam konto i lubię tam grać więc jestem... W ostatnim tygodniu choćby marzano podał kurs z betsson. Sumujac: cos trzeba zrobic z regulaminem, ktory ma tysiac lat  Trzeba go jakos uaktualnic  Dzis jest XXI wiek, polowa lat 90ych ubieglego wieku juz minela..... Jeśli już nawet tak to dopiero po zakończeniu tej edycji i przed rozpoczęciem następnej. I prosze o zmiane regulaminu, zeby kolo, ktory wchodzi po 4 kolejce ligowej (gdy najtrudniejsze trzy sa za nami) i sobie typuje fajniejsze kolejki ligowe (od czwartej w gore), gdy juz wiadomo co jest grane w danej lidze, nie mogl pouczac o regulaminie kola, ktory zagral DNB w niedziele. Dzieki Nikt nie wnosił zastrzeżeń, co do przystąpienia Gadziny na takich zasadach do konkursu. Inna sprawa, że jest to osoba zasłużona dla konkursu z licznymi osiągnięciami i dla niej mogliśmy zrobić wyjątek.
Edited by Valverde (05/11/2011 22:12)
|
Do góry
|
|
|
|
#5015894 - 05/11/2011 22:46
|
old hand
|
Jesli ktoś zwleka z typem do niedzieli i gra go jeszcze ryzykując zwrot sam jest sobie winien. Nie bardzo kumam co ma wspolnego z ryzykanctwem zagranie typu w niedziele z brakiem ryzkanctwa zagrania typu np. we wtorek lub piździorek (czyli niedzielny typ jest bardziej ryzykancki niz wtorkowy lub piździorkowy, mimo iz maja ten sam kurs?) (JEST bardziej ryzykancki, bo regulamin jest idiotyczny (wiec prosze o zmiane), wiekszego zas ryzkanctwa nie widze, jesli gram na jakis mecz w realu po kursie 1.5 w niedziele czy 1.5 we wtorek lub 1.5 w pizdziorek?). (oprocz idIotyzmu regulaminu) Wyobraź sobie ostatnia kolejkę i sytuację, gdy ktoś powtarza typ we wtorek. Co więcej mnie jako podsumowującego nic bardziej nie denerwuje niż wiadro typów w niedzieli, a co dopiero pomyśleć czekanie z tabelami itd. do np. wtorku. Wnosze o uaktualnienie listy bukow, w ktorych mozemy typowac.
Np. o likwidacje Ladbrokes. Likwidacje naziemnych, bo nikt tam nie gra, nikt w tym sezonie nie dal chocby jednego typu z ziemniakow. Likwidacje bukow, ktore sa nioe dosc, ze wirtualne, np. Betsson, to jeszczez chujowe (zle postrzegane u grajacych, np. w BA) nikt tam sposrod nas nie gra, bo nikt nie jest sposrod nas idiota. Zamiane w regulaminie Nordicbet na Tobet. Nie musze uzasadniac tego. Np. Vonseb podaje typy z ziemniaków. W Betsson mam konto i lubię tam grać więc jestem... W ostatnim tygodniu choćby marzano podał kurs z betsson. Sumujac: cos trzeba zrobic z regulaminem, ktory ma tysiac lat  Trzeba go jakos uaktualnic  Dzis jest XXI wiek, polowa lat 90ych ubieglego wieku juz minela..... Jeśli już nawet tak to dopiero po zakończeniu tej edycji i przed rozpoczęciem następnej. I prosze o zmiane regulaminu, zeby kolo, ktory wchodzi po 4 kolejce ligowej (gdy najtrudniejsze trzy sa za nami) i sobie typuje fajniejsze kolejki ligowe (od czwartej w gore), gdy juz wiadomo co jest grane w danej lidze, nie mogl pouczac o regulaminie kola, ktory zagral DNB w niedziele. Dzieki Nikt nie wnosił zastrzeżeń, co do przystąpienia Gadziny na takich zasadach do konkursu. Inna sprawa, że jest to osoba zasłużona dla konkursu z licznymi osiągnięciami i dla niej mogliśmy zrobić wyjątek. [/quote]
|
Do góry
|
|
|
|
#5015925 - 05/11/2011 22:50
|
old hand
|
Przepraszam, cos mi sie pomyrdalo z cytowaniem, aktualna jest tylko wypowiedz wobec pierwszego cytatu
czyli:
Nie bardzo kumam co ma wspolnego z ryzykanctwem zagranie typu w niedziele z brakiem ryzkanctwa zagrania typu np. we wtorek lub piździorek (czyli niedzielny typ jest bardziej ryzykancki niz wtorkowy lub piździorkowy, mimo iz maja ten sam kurs?) (JEST bardziej ryzykancki, bo regulamin jest idiotyczny (wiec prosze o zmiane), wiekszego zas ryzkanctwa nie widze, jesli gram na jakis mecz w realu po kursie 1.5 w niedziele czy 1.5 we wtorek lub 1.5 w pizdziorek?).
(oprocz idIotyzmu regulaminu)
|
Do góry
|
|
|
|
#5015946 - 05/11/2011 22:53
|
old hand
|
Wyobraź sobie ostatnia kolejkę i sytuację, gdy ktoś powtarza typ we wtorek.
Co więcej mnie jako podsumowującego nic bardziej nie denerwuje niż wiadro typów w niedzieli, a co dopiero pomyśleć czekanie z tabelami itd. do np. wtorku.
To jestem w stanie sobie wyobrazic, tu chyle czola dla Twojej roboty i rozumiem Twoja sytuacje. TEN argument mnie przekonuje, choc mysle, ze warto umiescic w regulaminie taki punkt dla nowicjuszy typu Bombej22: "jesli zagrasz DNB w niedziele, bierz pod uwage, ze nie bedziesz mogl powtorzyc typu". I tyle.
|
Do góry
|
|
|
|
#5015966 - 05/11/2011 22:57
|
old hand
|
Np. Vonseb podaje typy z ziemniaków.
W Betsson mam konto i lubię tam grać więc jestem... W ostatnim tygodniu choćby marzano podał kurs z betsson.
OK, nie zauwazylem typow z ziemniakow, ani z betssona. Wydawalo mi sie, ze nie bylo, wiec moja wina. Wycofuje zatem swoj pomysl w tym wzgledzie.
|
Do góry
|
|
|
|
#5015987 - 05/11/2011 23:01
|
old hand
|
Nikt nie wnosił zastrzeżeń, co do przystąpienia Gadziny na takich zasadach do konkursu. Inna sprawa, że jest to osoba zasłużona dla konkursu z licznymi osiągnięciami i dla niej mogliśmy zrobić wyjątek.
Gdy Gadzina zglosil akces, chyba bylem pierwszy glosujac, zeby go przyjac, wiec tym bardziej mnie zmrozilo, ze sie przypierdolil, czy bede mial punkt wiecej czy bede mial punkt mniej  Co do robienia wyjatkow typu wyjatek dla Gadziny, uwazam, ze powinnismy byc mili nie tylko dla starych wyjadaczy/kumpli, ale TYM BARDZIEJ dla nowych graczy, mimo iz bywaja upierdliwi 
|
Do góry
|
|
|
|
#5015999 - 05/11/2011 23:04
|
old hand
|
Zatem prosze o wycofanie bukow w ktorych nie gramy, czyli Lads lub Pizdumgrizdum z listy bukow, ktorych mozna podawac typy.
I zmiane NB na TB.
dzieki
|
Do góry
|
|
|
|
#5018165 - 06/11/2011 20:56
|
old hand
|
i wydaje mi sie, zeby umiescic w regulaminie, zeby nie mozna bylo podawac kilku typow na jeden mecz,np.
#1. Jyp-Kalpa 1 @ 1.95 #2. Jyp- Kalpa 1 dnb @ 1.6 #3. Jyp - Kalpa under 6.5 @ 1.5 UD#1. Jyp (-1) - Kalpa 1 @ 2.8
|
Do góry
|
|
|
|
#5018475 - 06/11/2011 22:19
|
Carpal Tunnel
|
Zatem prosze o wycofanie bukow w ktorych nie gramy, czyli Lads lub Pizdumgrizdum z listy bukow, ktorych mozna podawac typy.
I zmiane NB na TB.
dzieki Jest taki zapis. Pkt. 4 ostatni podpunkt: z JEDNEGO meczu JEDNA osoba moze podac tylko 1 zdarzenie ( ( over/under , 1,X,2 , strzelenie gola przez druyzne itp )na mecz poza pojednykami H2H graczy , badz strzelaniem goli przez graczy z danego pojedynku
|
Do góry
|
|
|
|
#5019367 - 07/11/2011 02:40
|
veteran
|
A widzę ze coś o mnie.
Tylko wyjaśniam: Nie zacząłem typowania w konkursie od czwartej kolejki jak tu padły sugestie tylko od drugiej.
Poza tym najgorszy wynik i tak miałem w tej kolejce co ja uzupełniałem , wiec czy typowałem ja czy nie , i tak to nie ma znaczenia , bo i tak w ogolnym bilansie mi sie liczyc nie bedzie.
|
Do góry
|
|
|
|
#5020228 - 07/11/2011 17:32
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/10/2007
|
Glos z boku obserwatora  Rozni ludzie sie przewijali przez ten konkurs ale tak barwnej postaci to dawno nie bylo. @Bombej zaloz moze blog na onecie - dobrze Ci idzie. Teraz nawet @vonseb jest ostatni w tabeli... Interesujaca edycja 
|
Do góry
|
|
|
|
#5020523 - 07/11/2011 22:18
|
old hand
|
I zmiane NB na TB.
dzieki Jest taki zapis. Pkt. 4 ostatni podpunkt: z JEDNEGO meczu JEDNA osoba moze podac tylko 1 zdarzenie ( ( over/under , 1,X,2 , strzelenie gola przez druyzne itp )na mecz poza pojednykami H2H graczy , badz strzelaniem goli przez graczy z danego pojedynku Aha. Bo jeden z graczy podal dwa typy na jeden mecz (z ligi austriackiej), wiec zareagowalem, ale ten gracz sie poprawil, anulujac jeden z tych swoich typow. Tutaj byl moj blad, bo nie zauwazylem, ze ten gracz poprawil swoj typ. Sorki.
|
Do góry
|
|
|
|
#5020547 - 07/11/2011 22:33
|
old hand
|
A widzę ze coś o mnie.
Tylko wyjaśniam: Nie zacząłem typowania w konkursie od czwartej kolejki jak tu padły sugestie tylko od drugiej.
Poza tym najgorszy wynik i tak miałem w tej kolejce co ja uzupełniałem , wiec czy typowałem ja czy nie , i tak to nie ma znaczenia , bo i tak w ogolnym bilansie mi sie liczyc nie bedzie. Ja tam serdecznie czniam, czy Ty zaczales typowanie od 5 kolejki, czy od pierwszej, czy od 88374234234 koljeki, bo mam w szczerym powazaniu ktora kolejke ktos typuje, bo traktuje ten konkurs z przymruzeniem oka, jako cos, w co sie bawimy, a nie cos, za co kruszymy kopie i sie zabijamy. Wiec jak wchodzi kolo Gadzina, ktory pyta czy moze nagiac regulamin, to Bombej22 jest pierwszy, zeby Gadzinie na to pozwolic, bo kolo Bombej22 lubi Gadzine i konkurs, bo niby dlaczego mialby Gadziny lub konkursu nie lubic. Potem (paradoksalna) jest sytuacja, ze niekumaty (bo bierze udzial po raz pierwszy) kolega Bombej22 zagrywa DNB w niedziele wieczorem, ma spory niefart, ze padl tam draw, i chuj dupa kamieni kupa w niedziele wieczorem nie mozna (jakim cudem?) zagrac powtorki, bo niekoniecznie wszyscy sa szalencami z NHL, i pierwsza osoba, ktora go poucza, ze Bombej sie sfrajefrzyl i jest dupa wolowa, była nie osoba ktora nie lamie regulaminu, ale osoba, ktora regulamin wlasnie zlamala i uzyskala akceptacje Bombeja22, co jest paradoksem dla Bombeja22, a paradoksem dla Gadziny nie jest 
|
Do góry
|
|
|
|
#5020570 - 07/11/2011 22:47
[Re: Vader]
|
old hand
|
Glos z boku obserwatora  Rozni ludzie sie przewijali przez ten konkurs ale tak barwnej postaci to dawno nie bylo. @Bombej zaloz moze blog na onecie - dobrze Ci idzie. Teraz nawet @vonseb jest ostatni w tabeli... Interesujaca edycja Lordzie. Dzieki za komplementy. Mam blogi i na onecie i na blogabecie ( w tym drugim jestem NA PLUSIE  (ale baaaaaaardzo niewielkim). Wiem, ze sie znowu naraze wspolgraczom, ale juz taka moja rola, wiec biorac pod uwage kursy jakie gramy (ok. 1.5) i wyniki jakie uzyskujemy, to yield mamy po prostu chujowy 
|
Do góry
|
|
|
|
#5020630 - 07/11/2011 23:18
|
old hand
|
A propos regulaminu. Regulamin konkursu hokejowego (z tym idiotyzmem kursu 1.5) stawia nas w sytuacji, ze biorac pod uwage tabele - trzeci i dalsi gracze (biore pod uwage wyniki z ubieglych lat) maja yieldy minusowe, czyli chujowe lub chujowsze od chujowych.
Regulamin staje sie satyryczny, jesli osoba z Podium (trzecia) ma minusowy yield.
Niedlugo pierwsza osoba (wygrywajaca) bedzie miala minusowy yield. Bo cudowny regUlamin tego NIe WYKLUCZA.
|
Do góry
|
|
|
|
#5021160 - 08/11/2011 03:41
|
old hand
|
@Bombej22 - zmień dilera  Dilera zmeinie, gdy zmieni sie regulamin. Na razie regulamin nie przewiduje, zeby wypierdolic Bombeja22 za krytyke Gadziny, wiec sie jakos na razie utrzymuje  Chcialbym zmienic absurdalny regulamin, z tym idiotycznym kursem 1.5, bo ten regulamin przewiduje sytuacje, ze zwyciezca konkursu hokejowego moze miec MINUSOWY yield. I pewnie wszyscy (z watkow pilkarskich) sie z nas smieja, ze hokeisci to maja fajnie, bo najlepszy z nich moze byc minusowo-yieldowym nieudacznikiem 
|
Do góry
|
|
|
|
#5021209 - 08/11/2011 04:04
|
Carpal Tunnel
|
Bombej już pare razy było mówione, wszelkie propozycje zmiany reulaminu zgłaszamy przed rozpoczęciem kolejnego konkursu, jeśli masz swoje pomysły załóż temat z odpowiednim tytułem i pisz swoje propozycje, zainteresowani na pewno się podłączą i może wyjdzie z tego coś ciekawego... a takie Twoje uzewnętrznianie się przy każdej okazji w tym temacie niczemu nie służy... masz rację, pewne punkty regulaminu jak najbardziej nadają się do zmiany ale to temat na kolejny konkurs, a nie obecny... zakładaj temat i tam będziemy dyskutować, a takie pisanie jak Twoje w obecnym temacie o dupe można potłuc... no offence, plus za chęci, tylko z głową Bombej z głową 
|
Do góry
|
|
|
|
#5054220 - 25/11/2011 05:33
|
old hand
|
Bombej już pare razy było mówione, wszelkie propozycje zmiany reulaminu zgłaszamy przed rozpoczęciem kolejnego konkursu (...) masz rację, pewne punkty regulaminu jak najbardziej nadają się do zmiany ale to temat na kolejny konkurs, a nie obecny... zakładaj temat i tam będziemy dyskutować, a takie pisanie jak Twoje w obecnym temacie o dupe można potłuc... no offence, plus za chęci, tylko z głową Bombej z głową Marazano, ja sie ukatywniam co sobota z braku kolejnego browaru (taki zart :), i DODATKOWO z tego powodu, ze jestem stroskany troska o Polske, o nasz konkurs; jest mi zle, ze musimy grac underdogi, gdy gramy faworytow, ze zmieniamy regulamin zeby go nie zmieniac albo i zmieniac dla samej niezmiany, gdy juz sama zmiana w niezmianie bylaby potrzebna dla niezmieniania samej sygnalizacji, ze bez zmiany byloby marnie dla samych zmian wobec czekajacych nas zmian (lub niezmian), ktore zmianami nie beda... chyba, ze pojawia sie zmiany? Chcialbym, zeby Polska byla Polska albo chocby Rosją lub Ukrainą, albo tez Polską (chodzi mi aneksje naszych terenow litewskich dla naszego konkursu). Litewce - wypierdalac! NASZ KONKURS TU WCHODZI !!!!!!!!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#5055568 - 25/11/2011 23:15
[Re: colaczek]
|
Na pełnejjj kurrr...
Meldunek: 02/04/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#5073355 - 04/12/2011 17:01
|
Carpal Tunnel
|
#8 Cheljabinsk - Yugra Khanty-Mansiysk 1 @ 1.50 Unibet4-1/1-1 typ niezgodny z regulaminem :), ktory glosi: "3.- jeśli uczestnik konkursu podał typ , na ktorego zgodnie z zasadami bukmachera przysluguje ZWROT moze on powtorzyc dany typ ( musi to tylko dokladnie opisac za co jest zagrany ten zwrot) Uczestnik nie opisal i dupa blada. dobiore Wam sie do dup za to nieprzestrzeganie regulaminu sprzed 35 lat  ! Albo bedziecie przestrzegac regulaminow, albo zwrot kasy  i przekazanie jej na schroniska dla psow! Typ nie był zwrotem także nie wiem czemu bijesz pianę. Następnym razem wszelkie wątpliwości wrzucaj do tematu z dyskusją, a nie tygodniowym.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|