#492063 - 23/01/2006 14:59
Re: NFL Superbowl XL
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/09/2003
|
jak 'ktoś' pokonuje kolejno Bengals, Colts i Broncos i wszystko na wyjazdach to nie za dziwne, że jest faworytem..;) w dodatku prasa trąbi o tym, że Jerome Bettis wraca do Detroit (rodzinne miasto) itd itp..teraz przez 2 tygodnie będą pisać i pisać... Na razie okrzyknięto faworytami Pitts. Po tym co zrobili należy im się. W końcu będą mieli kolejny mecz wyjazdowy  ale po drugiej stronie jest Hasselbeck i Alexander + zauważona w końcu bardzo dobra defensywa Seahawks. Na razie niewątpliwie przewaga psychologiczna po stronie Steelers, ale jak będzie za 2 tygodnie? Czy ten dodatkowy tydzień odpoczynku nie spowoduje, że ta wspaniała maszyna Steelers się zacznie zacinać..? Czy defensywa Steelers zatrzyma Alexandra? heh...ciekawe... Mam nadzieję, że w końcu doczekamy się Superbowl z rodzaju 'shoutout' a nie ciągłej defensywy. Mam nadzieję, że będzie to dość otwarty mecz i nie będzie znów 0-0 w pierwszej kwarcie jak to w ostatnich 2 finałach chyba było..
|
Do góry
|
|
|
|
#492064 - 25/01/2006 01:09
|
old hand
Meldunek: 25/08/2005
|
Witam Czy to prawda ze w finale nigdy nie bylo dogrywki  Czy ktos moze to potwierdzic  Z przekroju calego sezonu Seahawks wyglada solidniej  zwlaszcza na swoim stadionie tyle tylko ze mecz jest w Detroit i biorac pod uwage osiagniecia Steelers  wychodzi mi na remis  ktorych bylo malo w przeciagu calego sezonu  do tego dochodzi kurs ok.15  i nie wspomne ze mecz jest najbardziej ogladalna impreza sportowa na swiecie  Ja licze na remis ze wskazaniem na Seahawks  Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#492068 - 02/02/2006 11:01
|
addict
Meldunek: 26/09/2003
|
jak ktos sie szykuje na grani8e seattle to zalecalbym wyczekac bo kurs wzrosnie
|
Do góry
|
|
|
|
#492069 - 04/02/2006 08:01
|
Carpal Tunnel
|
hej zbliża się meczyk oferta do grania całkiem ładna. jeszcze nie wiem co grać, ale na pewno będę próbował cos o ładnym kursie. jak na razie zastanawiam się nad Seattle -6,5 za 4.40. 
|
Do góry
|
|
|
|
#492070 - 04/02/2006 08:58
|
na zawsze POLSKA
Meldunek: 19/11/2004
|
Quote:
jak na razie zastanawiam się nad Seattle -6,5 za 4.40.
Jestem pelen podziwu dla tego co zrobili Steelers, ale ja -6,5 na Seattle bralbym nawet za ... 2.6 - 2.8 
|
Do góry
|
|
|
|
#492072 - 04/02/2006 16:52
|
Carpal Tunnel
|
alfa: jak dla mnie to tutaj zagrają dwie bardzo dobre obrony. Obrona Seattle jest wciąż niedoceniana. Nie wydaje mi się, by Parker mógł jakos nadmiernie szaleć, Bettis to raczej przetrzymywacz piłki a nie zdobywca jardów. Alexandra każdej defensywie trudno zatrzymać, choć w ostatnich meczach Steelers pokazali, że są w świetnej formie, ale minęły 2 tygodnie. Teraz już tylko 1 mecz pozostał i wszystko może się zdarzyć w takim meczu, dlatego stawianie kasy na mniejsze kursy jest dla mnie bez sensu. Poza tym wierzę, że Seahawks wygrają ten mecz. Nie wiem do końca dlaczego.  Niby wielu ekspertów wypowiada się, że to Steelers są faworytami, ale dla mnie to tu żadnych faworytów nie ma. Alexander i Hasselbeck powinni poprowadzić Seattle do SUPERBOWL Niestety Jerome Bettis będzie musiał zakończyć karierę bez Superbowl Liczę na dobrą grę linebackerów Seahawks, którzy tak pięknie rozbili Carolinę. --- to powyżej to takie moje wywody trochę bez sensu, dla zabawy, bo zdaję sobie sprawę, że może być inaczej niż mi się wydaje. Dotychczas w post season miałem świetną passę, która na pewno kiedyś się skończy 
|
Do góry
|
|
|
|
#492073 - 04/02/2006 18:26
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/04/2005
|
Quote:
Quote:
jak na razie zastanawiam się nad Seattle -6,5 za 4.40.
Jestem pelen podziwu dla tego co zrobili Steelers, ale ja -6,5 na Seattle bralbym nawet za ... 2.6 - 2.8
Za tyle to znajdziesz Sea ML (w sportingbet 2.6)
|
Do góry
|
|
|
|
#492074 - 05/02/2006 09:16
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2003
|
To juz dzisiaj  Niestety w tym roku nie dane mi bedzie obejrzec SuperBowl, chyba, ze jakas nocna akcja do baru sie uda.  Jest mi w zasadzie obojetne kto wygra. Nie kibicuje ani jednym ani drugim. Na poczatku myslalem, ze to dobry pomysl zagrac na Seattle po takim kursie. Ale teraz widze jak wiele osob gra na nich i zastanawiam sie czy buki az tak bardzo sie mogly pomylic we wskazaniu faworyta tego meczu? Przychylam sie do Seattle ale chyba nie zagram. Predzej zagram na under 46.5, ale tu bym chcial poznac Wasze zdanie?
|
Do góry
|
|
|
|
#492075 - 05/02/2006 10:09
|
Carpal Tunnel
|
czołem  a to tak dużo osób gra Seattle? kurczę, wydawało mi się, że jest na odwrót, bo przecież serwisy amerykańskie typują raczej Pitts a i kursy faworyzują Steelers. Raczej zdecydowanie więcej ludzi gra na Pitts... być może słusznie. osobiście boję się grać under/over. w jakimś sensie to loteria, ale mój typ też jest w jakims sensie loteryjny, dlatego jeśli nie grasz h2h to może zagraj ten under..;) coraz bardziej się utwierdzam w swoim przekonaniu by próbowac -6,5 na Seahawks. Jest to jedyny typ, który wydaje mi się jakoś tam realny na wejście a jednocześnie dobrze płatny. pewnie postawię standardową stawkę czyli 100 zeta aby się nie martwić jak nie wejdzie. jeszcze potwierdzę ok. 22 co zagrałem, bo jest też dużo innych ciekawych zdarzeń do grania. może coś się znajdzie. 1,40 na -18,5 yardów Alexandra wydaje mi się bardzo pewne, ale wciąż myślę czy na tyle, by grać to trochę mocniej. Nie lubię tak małych kursów jeśli nie mam 99 procent pewności.
|
Do góry
|
|
|
|
#492076 - 05/02/2006 15:30
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2003
|
Moze i masz racje mogarycz, ludzie graja na Pittsburgh ale prawie wszyscy eksperci, ktorych opinia ma dla mnie znaczenie gra na Seattle. Taka zgodnosc jest dosc rzadka i stąd moje watpliwosci. Zeby jeszcze bardziej namieszac cos Ci wkleje  "Do you know how many opposing running backs rushed for more than 100 yards against the Steelers this season? One: Edgerrin James of the Indianapolis Colts. James had 124 yards on 29 carries in the Nov. 28 win against the Steelers. He had 56 yards in the AFC Divisional loss. No way does Seattle's Shaun Alexander break the 100-yard mark against Pittsburgh -- and it doesn't have anything to do with him being "soft." Alexander is as soft as a steel I-beam. And the Seahawks offensive line is arguably the best in the league. Instead, just look at who Pittsburgh held to sub-100-yard games: Domanick Davis (59), Corey Dillon (61), LaDainian Tomlinson (62), Rudi Johnson (65, 98, 56), Jamal Lewis (61, 28), Reuben Droughns (56, 36), Thomas Jones (72), Edge James (56), Mike Anderson (36)." Podejrzewam, ze i u/o sobie odpuszcze. Wieksza szanse widze w specjalach i tu sobie cos wygrzebie  Np. bardzo mi sie podobaja te: M.Hasselbeck (SEA QB) Total Gross Passing Yards - Must Start - under 238.5 D.Jackson (SEA WR) Total Receiving Yards - Must Start - under 70.5 Total Sacks by both Teams - over 5.5 @ 2.25 Will there be a Defensive or Special Teams Touchdown in the Game ? - Yes @ 2.75 Dwa pierwsze sa dosyc pewne jak dla mnie, dwa ostatnie maja troche value 
|
Do góry
|
|
|
|
#492077 - 05/02/2006 16:17
|
Carpal Tunnel
|
dzięki Ghost. właśnie te staty Steelers pozwoliły mi na spokojnie grać ich przeciwko Broncos ostatnio. Tymniemniej wciąż wierzę, że Alexander nie da się tak łatwo zatrzymać. oto typy chyba połowy działu sportowego ESPN: http://sports.espn.go.com/nfl/playoffs05/news/story?id=2315561 jak widać wiekszośc typuje Steelers a Ci co próbują Seahawks raczej małą różnicą.. w tym momencie chyba moja pierwsza propozycja typu wydaje mi się zbyt optymistyczna, dlatego rozważam obniżenia linii i granie Seattle -3,5 za 3,40. Być może ciut większą stawką. Z tego co widzę, to niestety kurs na Seattle spada a nie rośnie. Teraz na to moje poprzednie -6,5 płacą 4,20 zamiast 4,40 w BAW jeszcze poczekam z zakładem do ok. 22. wpisujcie swoje przemyślania... Ghost: jak Alexandrowi będzie ciężko, to Hasselbeck będzie musiał rzucać. Jak będzie miał dzień to może nawet przeskoczyć te 238 yardów. ale fakt, że linia wydaje się wysoka jak na dobrą obronę Steelers. ten ostatni typ mi się podoba nawet...być może Steelers Special Team zdobędzie jakiś touchdown...who knows..
|
Do góry
|
|
|
|
#492081 - 05/02/2006 18:08
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/05/2004
|
A ja w 5dimes znalazlem: Seattle +9.5 and game under 53.5 po 2.07 - wydaje mi sie, ze to propozycja skrojona dla mnie  , licze, ze to bedzie zaciety mecz "na styku". Pozdrawiam i milego ogladania
|
Do góry
|
|
|
|
|
|