#509591 - 10/02/2006 22:25
Polska Ekstraklasa - Kobiety
|
old hand
Meldunek: 30/08/2003
|
Polska Ekstraklasa Kobiet Najważniejsze informacje znajdują się na stronie : www.reczna.pl Live do meczów piłki ręcznęj znajduję się pod adresem www.sportowefakty.pl Oficjalna strona Związku Płki Ręcznej w Polsce widnieje pod adresem http://www.zprp.org.pl/serwis/ Kursy na rozgrywki ligowe polskiej żeńskiej ekstraklasy wystawia betandwin ( jak również klony - playit , betoto )
Edited by palazzi (10/02/2006 22:26)
|
Do góry
|
|
|
|
#509592 - 11/02/2006 11:45
Re: Polska Ekstraklasa - Kobiety
|
Pooh-Bah
Meldunek: 16/04/2005
|
Przed nami 17 kolejka rozgrywek w ekstraklasie szczypiornistek. Ciekawa kolejka, ale niezbyt atrakcyjna chyba dla graczy... Zagrałem ją rekreacyjnie - hołdując powiedzeniu - nie graj na siłę jak nie czujesz spotkań. Typki na dzisiaj (oba za 2/10) to: AZS AWFiS Gdańsk - Piotrcovia - 1 Gdańszczanki mimo, że wystąpią bez Karoliny Kudłacz u siebie lubią i potrafią grać z Piotrcovią. Ostatnie mecze w Gdańsku kończyły się wysoką wygraną podopiecznych Jerzego Cieplińskiego. Piotrcovia miała w tygodniu trochę kłopotów: nie trenowały właściwie Agata Wypych i Kinga Polenz (ach te przeziębienia)... i może mieć to wpływ na postawę zespołu. Gdyby grała Kudłacz to postawiłbym zdecydowanie na Gdańsk - w obecnej sytuacji daję 2/10 po kursie 1,7 na Gdańsk. Zgoda Bielszowice - Vive Kielce - 1 Lekki kryzys Zgody wydaje się być już poza tym zespołem. Ślązaczki u siebie są mocne (poza wypadkiem przy pracy i porażką z Piotrcovią). Na pewno zespół Janusza Szymczyka będzie chciał się za tą przegraną zrehabilitować i zwyciężyć. W ostatniej kolejce bielszowiczanki potrafiły odnieść przekonywujące zwycięstwo w Szczecinie i jeśli u siebie zatrzymają Izabelę Dudę to wygrają. 2/10 na Zgodę po kursie 1,7. Tak więc bez szaleństw...te zostawimy na kolejne serie spotkań. Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#509594 - 16/02/2006 12:09
|
old hand
|
EB Start Elbląg - Sośnica Gliwice Elbląg @2.12 BAW 2.12 na Start Elbląg wydaje mi się bardzo dobrą propozycją.Analityk wystawił taki,a nie inny kurs na gospodynie ,chyba tylko ze względu na zajmowaną pozycję w tabeli. Według mojej prywatnej opinii , gra Startu Ebląg w zupełności odbiega od lokaty w tabeli.Dziewczyny "przespały" 1 rundę , jednak po grudniowych Mistrzostwach Europy , przerwie świątecznej z wigorem zabrały się do odrabiania strat.6 na swoich 8 punkcików zdobyły właśnie w rundzie rewanżowej,zaliczając wkalkulowane porażki z Vive(opisywałem ten mecz) ,Lubinem i Gdańskiem.W ostatniej kolejce wygrały na trudnym terenie w Koszalinie. Liczę na to,że snajperki Startu : Olszewska , Błaszkowska i Mihaliova zagrają na odpowiednim poziomie , trener Czoska odpowiednio zmotywuje szczypiornistki do gry(nie ma innego wyjścia gdyż na łamach prasy zadeklarował ,że Start nie spadnie z ligi) i co najważniejsze dziewczyny podejdą do meczu z należytą koncentracją i respektem do rywala...bowiem Sośnica posiada w składzie doświadczone zawodniczki,ograne w lidze jak : bramkarkę Iwone Łącz czy Irynę Latyszewską.Start musi również zwrócić uwagę na szybki powrót do obrony gdyż Sośniczanki są znane z szybkich wznowień gry... Według mnie 3-4 bramkowe zwycięstwo piłkarek ręcznych z Elbląga. WYNIK : 29:26 PS. Zgodnie z oczekiwaniami ,3 bramkowe zwycięstwo Pań z Elbląga
Edited by palazzi (18/02/2006 17:42)
|
Do góry
|
|
|
|
#509596 - 16/02/2006 12:54
|
Pooh-Bah
|
Quote:
EB Start Elbląg - Sośnica Gliwice
Elbląg @2.12 BAW
2.12 na Start Elbląg wydaje mi się bardzo dobrą propozycją.Analityk wystawił taki,a nie inny kurs na gospodynie ,chyba tylko ze względu na zajmowaną pozycję w tabeli.
Według mojej prywatnej opinii , gra Startu Ebląg w zupełności odbiega od lokaty w tabeli.Dziewczyny "przespały" 1 rundę , jednak po grudniowych Mistrzostwach Europy , przerwie świątecznej z wigorem zabrały się do odrabiania strat.6 na swoich 8 punkcików zdobyły właśnie w rundzie rewanżowej,zaliczając wkalkulowane porażki z Vive(opisywałem ten mecz) ,Lubinem i Gdańskiem.W ostatniej kolejce wygrały na trudnym terenie w Koszalinie.
Liczę na to,że snajperki Startu : Olszewska , Błaszkowska i Mihaliova zagrają na odpowiednim poziomie , trener Czoska odpowiednio zmotywuje szczypiornistki do gry(nie ma innego wyjścia gdyż na łamach prasy zadeklarował ,że Start nie spadnie z ligi) i co najważniejsze dziewczyny podejdą do meczu z należytą koncentracją i respektem do rywala...bowiem Sośnica posiada w składzie doświadczone zawodniczki,ograne w lidze jak : bramkarkę Iwone Łącz czy Irynę Latyszewską.Start musi również zwrócić uwagę na szybki powrót do obrony gdyż Sośniczanki są znane z szybkich wznowień gry...
Według mnie 3-4 bramkowe zwycięstwo piłkarek ręcznych z Elbląga.
Bardzo dobra analiza i bardzo dobra propozycja typu. palazzi - też tak sądzę i myślę, że trzeba już teraz grać Elbląg bo kurs będzie spadał. 2,12 to bajka jak dla mnie.
Poza tym za dużo więcej zagram Piotrcovię - po kursie 1,2 - 20 procent zysku jest 99 procent pewne. Koszalin ostatnio spisuje się słabo, a Piotrcovia po porażce w Gdańsku żądna rehabilitacji. Typuję wygraną Piotrcovii 7-8 golami.
Start zagram za 3/10 Piotrcovię za 10/10.
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#509598 - 18/02/2006 19:37
|
old hand
|
maxxey : Rób dalej swoją robotę na forum , bo naprawdę widać tego efekty. Jesteś z Piotrkowa , chodzisz na mecze zarówno pań jak i panów , masz kontakt z tą dyscypliną,a takich na forum jest bardzo mało. Swoją drogą mam do Ciebie pytanie : czy masz również wiedzę na temat ekstraklasy mężczyzn ? Potrzebuję kogoś z kim mógłbym zamienić kilka zdań , podyskutować na temat meczy , kogoś kto mógłby wpłynąć jakimiś argumentem ,że inaczej patrzyłbym na dany mecz pod kątem obstawiania Kobitki grają zgodnie z oczekiwaniami , natomiast liga facetów po ME trochę się "zakręciła".Może to kwestia tych pierwszych kolejek po ME - tak jak to pisałem , nie mniej jednak na pewno wspólnymi siłami byłoby nam łatwiej Pozrawiam palazzi PS.Odezwij się maxxey na priv jeśli znajdziesz chwile.
|
Do góry
|
|
|
|
#509599 - 18/02/2006 19:39
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2004
|
Szkoda czasu,Maxxey.Tutaj jest wazna sztuka dla sztuki.A typki były znakomite,żałuję tej Piotrkowii ze nie grałem.
|
Do góry
|
|
|
|
#509600 - 18/02/2006 23:00
|
old hand
Meldunek: 04/09/2005
|
Quote:
Start zagram za 3/10 - palazzi - znakomity typ - pięknie wszedł 28:25 Piotrcovię za 10/10. - 34:20
Widzę, że komuś się nie podoba, że tutaj podajemy typy - ok nie będę się wcale chwalił ani podawał typów. Miałem nadzieję, że moja wiedza dotycząca ekstraklasy piłki ręcznej kobiet będzie się mogła komuś przydać oprócz mnie, ale chyba to niepotrzebne. Gregorian pokaż Ty co potrafisz.
MAXXEY niepotrzenie sie uniosles i obraziles. Doceniam to co robisz na tym forum i przyznam ze bardzo cie cenie i twoja wiedze. Jestem przeciwnikiem jednak zakladania nowych postow z wpisywaniem wynikow i pokazywaniem co mi weszlo a co nie, uwazam ze to jest lekkim tworzeniem zamieszania na forum. Usunalem Twoja wiadomosc ktora wlasnie zawierala tylko i wylacznie wyniki. Jestem przeciwnikiem tez podawania suchych czystych typow np XXX - YYY kurs ZZZ typ XXX i nic wiecej. Do tego sluza specjalne dzialy zwane PRIVATE PICS. Teraz nie pisze tego do ciebie ale przy teh okazji chcialem napisac to do Wszystkich uzytkownikow, jesli podajecie jakis typ, to prosze was podajcie jakies swoje przemyslenie, jakas argumentacje dlaczego tak a nie inaczej, zeby inny mogl przeczytac i wniesc cos nowego do watku, zeby toczyla sie dyskusja i wymiana pogladaow a nie tylko podawanie suchych typow. Moze byc nawet jedno ale konkretne zdanie, dlaczego wlasnie taki typ, dlaczego wlasnie to warto zagrac. Szczegolnie slowa te kieruje do kolegi Nawoja, ktory posiada ogromna wiedze jesli chodzi o pilke reczna, i ma wiele swietnych pomyslow i wiele swietnych typow, jednak Nawoj zdarza ci sie napisac tylko tekts typu, JA DZISAJ ZAGRAM NA XXX, PO KURSIE ZZZ i na wszelki wypadek dorzuce remis. Wszystko byloby dobrze, ale mi tutaj jednak brakuje tego chociaz jednego zdania komentarza dlaczego wlasnie tak, moze jakies konttuzje, moze cos, moze jakies dodatkowe informacje, napisz to.
Dlatego prosze was, zeby nasze forum opieralo sie na dyskusji, na konkrtach, nie wymagam doglebnych analiz, ktore nic nie wnosza, chce zeby byly zawarte konkrety, zeby do podawanego przez was typu, pomyslu bylo jakies wasze przemyslenie dlaczego wlasnie tak a nie inaczej. A co do chwalenia sie i podawania wynikow, chodzi o to zeby nie zasmiecac tematu, mozna np podsumowac dzien, na koniec dnia wpisujac w jednym poscie wyniki ciekawszych meczow ktore byly tutaj dyskutowane, a nie zeby kazdy zakladal nowy post z wynnikiem swojego typu ktory podawal.
To wszytsko nie dotyczy tylko tego tematu, ale pisze ogolnie do calego dzialu pilka reczna , chce zebyscie mnie wszyscy dobrze zrozumieli.
Dziekuje Gregorian.
|
Do góry
|
|
|
|
#509603 - 20/02/2006 21:05
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/04/2002
|
Chcialem sie zapytac specjalistow o meczyk ze srody 22.02: AZS AWF Katowice - SPR ICom Lublin i overek 50,5 po 1,85 w BAW. Meczyk najslabszej druzyny ekstraklasy AZS z 3-cia w ligowej tabeli druzyna z Lublina . Wydaje mi sie ze linia nie jest jakos specjalnie wygorowana. Mimo ze Akademiczki ostatnie w tabeli ( bez zwyciestwa ) jednak nie sa najgorsza druzyna jesli chodzi o stracone bramki. Z kolei druzyna SPR-u przekroczyla linie 50,5 w 14 na 17 meczow ktore grala w tym sezonie.
|
Do góry
|
|
|
|
#509604 - 21/02/2006 09:54
|
Pooh-Bah
Meldunek: 31/01/2005
|
Niby Montex odniesie pewne zwyciestwo ale czy wynik przekroczy 50,5? Lublinianki odpadly juz z pucharu EHF i liga jest juz na pierwszym planie-powinny nastrzelac bramek ale trzeba pamietac ze Katowice to najslabszy zespol w lidze a w bramce Montexu- Chemicz + do tego nie zagraja Iza Puchacz i Saba Włodek wiec na pewno o wiele bramek mniej...no i jeszcze mobilizacja wiemy jaka jest grajac z takimi zespolami-chec wygranej jaknajmniejszym nakładem sił. Terz myslalem o tej lini nad overem ale jednak odpuszcze-zabaczymy czy dobrze zrobilem:) Czekam czy wystawia ten hp ktory tam widnieje:)szkoda jesli sie nie zdecyduja:) Kto patrzył ten wie:) Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#509607 - 22/02/2006 12:13
|
Pooh-Bah
|
heh...na dodatek hp -11,5 Montex tez nie wiadomo jak to ugrysc,roznie moze byc,Katowice w pierszym meczu dostały lanie od lublinianek 30 pkt,chociaz ostatnio przegraly w Gliwicach tylko 6 pkt. Ciezko jednoznacznie okreslic co do tego hp ale ja skłaniałbym sie do +11,5 na Katowice.
|
Do góry
|
|
|
|
#509609 - 22/02/2006 13:43
|
old hand
|
A według mnie handicap +11.5 na Panie z Katowic jest dobrą propozycją na dzisiaj :
1."Montexiary" jak wspomnieli koledzy przyjeżdżają do Katowic bez 4 znaczących zawodniczek : Sabiny Włodek, Tatiany Sztefen, Izy Puchacz i Ewy Damięckiej.
2.Bez tych zawodniczek "piłkarsko" i tak dziewczyny z Lublina są lepsze...jednak b.duże znaczenie może mieć tutaj motywacja - katowiczanki są po prostu lekceważone przez rywalki z ekstraklasy , co nie dziwi ,patrząc na ich zerowy dorobek w lidze.
3.Nie sądzę ,również ,żeby lublinianki forsowały jakieś niebotyczne tempo gry.W kontekście krótkiej ławki rezerwowych,granie przemyślanych i długich akcji będzie miało duże znaczenie.
4.Wierzę w ambicje i serce do gry akademiczek.Dochód z meczu jest przeznaczony na rzecz rodzeństwa Kamili Barkiewicz,która zginęła pod gruzami hali targowej w Katowicach.Organizatorzy zapraszają jak najwięcej ludzi do obejrzenia spotkania,dlatego też mam nadzieję ,że dziewczyny z Katowic będą miały wsparcie ze strony publiczności.
|
Do góry
|
|
|
|
#509610 - 22/02/2006 20:07
|
Carpal Tunnel
|
AZS Katowice - SPR Icom Lublin (Razem) Powyżej 50,5 Powyżej 50,5 Konkurs-Ograc buków
|
Do góry
|
|
|
|
#509611 - 23/02/2006 12:24
|
Pooh-Bah
|
14:00 AZS AWFiS Gdańsk 1.20 X 15.50 Vive Kielce 4.25 14:00 AZS Katowice 2.90 X 13.50 Jelfa Jelenia Góra 1.40 14:00 Politechnika Koszalin 1.50 X 12.50 Łącznościowiec 2.60 14:00 Sośnica Gliwice 2.90 X 13.50 Piotrcovia 1.40 14:00 SPR Icom Lublin 1.03 X 17.00 Start Elbląg 9.50 14:00 Zagłębie Lubin 1.20 X 15.50 Zgoda Ruda Śląska 4.25 Kursy BAW.
|
Do góry
|
|
|
|
#509612 - 23/02/2006 16:35
|
Pooh-Bah
|
Dziwna ta 19 kolejka spotkań... Może zacznę tak:) Na zdrowy rozsądek najlepszym rozwiązaniem wydaje być się w tej rundzie granie na faworytów: Gdańsk, Jelfę, Koszalin, Piotrków, Lublin i Lubin. Policzyłem - daje to wszystko AKO: 4,36. Jednak z tego rozwiązania ja nie skorzystam doszukując się możliwych niespodzianek. Niespodzianką numer 1 może być porażka Piotrcovii w Gliwicach. Piotrkowska drużyna wystąpi osłabiona brakiem: Oleny Jeżyckiej (urlop macierzyński), Kingi Polenz (kontuzja na treningu) - tak więc zabraknie skrzydłowych. Sośnica zawsze była niewygodnym rywalem dla Piotrcovii, szczególnie w meczach w Gliwicach. Kurs 1,4 na Piotrcovię zbyt niski aby grać. więc - w tej kolejce raczej no bet. Nie wiem zupełnie co sądzić o meczu w Katowicach. Jelfa pokonała Zgodę i wydaje się być faworytem zdecydowanym w pojedynku z outsiderem z Katowic. Ale dla akademiczek to ostatnia szansa właściwie na zdobycie punktów w sezonie zasadniczym. Z kim jak nie z Jelfą? - Analogicznie kurs na zwycięstwo gości niski aby grać. Zagram spokojnie tripelka (3/10): Gdańsk, Lubin, Koszalin - 2,16 - AKO. W najbliższą środę zapowiada się ciekawy mecz - ale poczekamy co nam zaproponują analitycy z BAW.:). Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#509615 - 26/02/2006 01:36
|
Pooh-Bah
|
Krótkie podsumowanie tej kolejki spotkań. Politechnika Koszalin - Łącznościowiec Szczecin - zgodnie z przewidywaniami koszalinianki lepsze już od pierwszych minut kiedy to wypracowały sobie przewagę 4-5 bramek. Katowice - Jelfa Jelenia Góra - trener Adam Fedorowicz zapowiedział, że utrzyma Jelfę w lidze i jest coraz bliższy tej sztuki. Łatwa wygrana jeleniogórzanek. Sośnica - Piotrcovia - jednak Piotrcovia, chociaż po ciężkim i zaciętym boju - cztery bramki wypracowane w drugiej połowie Gdańsk - Vive, Lublin - Elbląg, Lubin - Zgoda - wygrane faworytów. 19 kolejka bardzo udana, czekamy na 20-tą. Chociaż już w środę zapowiada się ciekawy meczyk - Piotrcovia - SPR ICom Lublin - jak pojawi się kurs w baw - napiszę analizę. Pozdrawiam wszystkich, którzy czytają to co piszę i korzystają z tego.
|
Do góry
|
|
|
|
#509616 - 28/02/2006 16:45
|
old hand
|
W najbliższa środę zostanie rozegrana 20 kolejka spotkań w Ekstraklasie Pań. Ze spotkań wartych gry bardzo podoba mi się : Piotrcovia - SPR Lublin 1 @2.12 BAW Nie będę się rozpisywał na temat tego spotkania gdyż nie chcę odbierać możliwości analizy koledze po fachu czyli maxxeyowi Maxxey na co dzień jest mieszkańcem Piotrkowa Trybunalskiego ,więc na pewno rzetelnie przedstawi predykcję na to spotkanie. WYNIK : 29:20 Drugi mecz,który "wpadł mi w oko" to właściwe linia jaką wystawił BAW na mecz : Vive Kielce - Politechnika Koszalin over 54.5 @1.85 Patrząc wczoraj na ofertę BAW'u , jeszcze bez pozycji u/o powiedziałem sobie " jeżeli linia na mecz Vive -Politechnika będzie 57.5 to gram over !" Anlityk BAW'u wystawił 54.5 , która mnie b.zadowala. Ekipa kobieca jest właściwie kopią zespołu męskiego(poza potencjałem i miejscem w tabeli).Grają szybko ,grają ofensywnie,a gra obronna pozostawia wiele do życzenia... Mecz z Politechniką będzie miał podobny przebieg do większości spotkań z udziałem Vive. Będzie to otwarte spotkanie , z wieloma rzutami na bramkę i ofensywną grą z obu stron.Obie ekipy zajmują oodpowiednio 6 i 7 pozycję w tabeli ,a więc można się spodziewać dosyć zaciętego spotkania , ponieważ miejsce w tabeli będzie miało wpływ na rozstawienie drużyny w playoff. Według mnie Duda czy Artsomienko z Kielc i Szafulska do spólki z Dworaczyk i resztę dziewczyn będą miały odpowiednio nastawione celowniki...a ,że mecz dodatkowo będzie rozgrywany w Kielcach to szanse na powodzenie overa są duże... Według mnie mecz zakończy się w okolicach 58-60 bramek. WYNIK : 29:27
Edited by palazzi (01/03/2006 22:05)
|
Do góry
|
|
|
|
#509617 - 28/02/2006 17:13
|
old hand
|
Palazzi zapraszam do konkursu Zapraszam wszystkich do konkursu, dla dobra naszego działu piłki ręcznej.
|
Do góry
|
|
|
|
#509618 - 28/02/2006 17:22
|
Pooh-Bah
|
Quote:
W najbliższa środę zostanie rozegrana 20 kolejka spotkań w Ekstraklasie Pań.
Ze spotkań wartych gry bardzo podoba mi się :
Piotrcovia - SPR Lublin 1 @2.12 BAW
Nie będę się rozpisywał na temat tego spotkania gdyż nie chcę odbierać możliwości analizy koledze po fachu czyli maxxeyowi
Czuję się wywołany do tablicy...i już służę analizą. Ogromne przeszacowanie kursów na naszą korzyść - graczy. Piotrcovia jest faworytem tego spotkania i powinna podtrzymać zwycięską passę w meczach na własnym boisku. Piotrkowianki przystąpią do tego meczu w najsilniejszym składzie (Polenz, Silantiewa, Niedźwiedź-Cecotka, Wypych). Piłkarki te trenują na maksimum swoich możliwości, a co to znaczy maks w ich wykonaniu o tym przekona się jutro Lublin.
Mistrz Polski przyjedzie do Piotrkowa poważnie osłabiony brakiem m.in Sztefan, Włodek, Puchacz. Piotrcovia poradziła sobie z grającym w najsilniejszym składzie SPR-em na wyjeździe i PORADZI SOBIE I TERAZ. Kurs już spadł na baw, ale to tylko dlatego, że paru graczy (w tym i ja) zagraliśmy to mocno. Pozdrawiam.
Drugim moim betem na tę kolejkę jest wygrana Gdańska w Bielszowicach. Kurs 1,6 w baw jest dobrym rozwiązaniem, na pewno lepszym niż ten sam kurs na mecz Łącznościowiec - Sośnica.
Piotrcovia - singiel
plus lżej - Piotrcovia z Gdańskiem w dublu.
|
Do góry
|
|
|
|
#509623 - 03/03/2006 10:40
|
old hand
|
Dwa spotkania zapowiadaja sie arcyciekawie, chodzi mi tutaj o pojedynek Politechniki Koszalin - Zgoda Ruda Śląska , a także AZS AWFiS Gdaśnk - Zagłębie Lubin. Zawodniczki z Lubina to aktualne liderki ligowej tabeli, natomiast Akademiczki z Gdanska zajmuja miejsce drugie i mysle ze nie sa bez szans w starciu z liderkami na wlasnym parkiecie, a kurs na zawodniczki z Gdanska oferowany przez Baw wynosi 1,96 wydaje sie byc kuszacym i godnym zastanowienia. Jesli chodzi o pierwsze spotkanie ktore wymienilem, to Politechnika Koszalin i Zgoda Ruda Slaska moim zdaniem sa pilkarsko bardzo zblizone do siebie i a dodatkowy handicap jest po stronie zawodniczek z Koszlaina - atut wlasnego boiska. Obydwie druzyny w ostatniej koeljce doznaly porazek, chyba planowanych porazek, bo Politechnika Koszalin przegrala na wyjezdzie roznica 3 bramek z Vive Kielce, natomiast Zgoda Ruda Slaska przegrala z wiceliderkami. Kurs na Politechnike Koszalin w Baw w meczu ze Zgoda Ruda Slaska wynosi 2,12 mysle ze takze warto sie zastanowic i juz rozpoczac dyskusje na ten temat czy warto i czy sa szanse, moim zdaniem sa szanse.
|
Do góry
|
|
|
|
#509624 - 03/03/2006 17:06
|
Pooh-Bah
|
Może..zawiodę niektórych, ale...w tej 21 kolejce postanowiłem odpuścić granie na piłkę ręczną. Czasami trzeba wiedzieć kiedy na chwilkę zdjąć nogę z gazu. Poczekam chyba do pierwszych spotkań rundy play off, chociaż niewykluczone jest, że coś zagram w ostatniej kolejce, która odbędzie się 11 marca. Co do spotkań wymienionych przez gregoriana to dla są absolutnie no bet. Gdybym jednak musiał zabawić się w wytypowanie wyniku to grałbym lekko jedynki - Politechnika plus Gdańsk. Można spróbować za grosze pobawić się remisami do kuponów z rozpisami.
|
Do góry
|
|
|
|
#509628 - 04/03/2006 11:36
|
Pooh-Bah
|
posty usuniete, bo jak stwierdzil sam autor pomylil sie hehe kazdemu sie zdarza mi tez sie zdarzylo pomylic w rozumowaniu jednego z meczow w lidze szwedzkiej
Edited by Gregorian (04/03/2006 12:49)
|
Do góry
|
|
|
|
#509630 - 04/03/2006 11:57
|
old hand
Meldunek: 03/08/2004
|
I jeszce jedno pytanie: czemu to akurat Zgoda miałaby chcieć grać z Lubinem?? Moze bedziemy mieli dziś popis indolencji strzeleckiej obu ekip dlatego warto się zastanowić nad under 51.5 arvid
|
Do góry
|
|
|
|
#509632 - 04/03/2006 12:13
|
Pooh-Bah
|
Smieszne...:)Twoja sprawa,Zgoda moze nawet wygrac bez układów,tylko jak wtopisz Maxxey Ci kasy nie odda:) Ciekaw jak grubo to zagrałes?Na pewno ponizej 300 zł bo w BAW przy takij kwocie kurs sie obniza a pozostał jak na razie niezmieniony:) Maxxey popatrz jaka odpowiedzialnosc na Tobie ciązy podając takie wiesci:) Oby Wam ta Zgoda wygrała.
|
Do góry
|
|
|
|
#509638 - 10/03/2006 19:15
|
Pooh-Bah
|
Mysle ze skoro tydzien temu miedzy Kosz a Bielsz była remisowa ugoda to nie po to by jutro własnie Zgoda uległa u siebie Sosnicy. Ponad to Zgoda nie wygrala od czterech spotkan a jutro na pewno nie dołozy staran aby trafic na ten niechciany Lublin(po to ten remis z Kosz) A wiec jutro Zgoda-Sosnica 1 1,5 BAW
|
Do góry
|
|
|
|
#509639 - 11/03/2006 09:55
|
old hand
|
U Pań podobna sytuacja jak u Panów. Ciężko jest znaleźć b.dobrą pozycję z przyzwoitym kursem.W dodatku jest to ostatnia kolejka przed fazą play-off,a więc różnie może być. Również zdecydowałem się zagrać jedno spotkanie za medium stake... Piotrcovia Piotrków Trybunalski - Start Elbląg over 54.5 @1.85 Jak już wspomniałem na wstępie mojego postu jest to ostatnia kolejka przed play-off'ami.Piotrcovia zajmuje 4 pozycję(ich szansa na zajęcie 3 lokaty jest raczej czysto iluzoryczna - ciężko mi uwierzyć ażeby SPR Lublin mógł przegrać w Kielcach z tamtejszą - Vive ) natomiast Start Elbląg okupuje 10 lokatę.Trzecie od końca miejce w tabeli nie oznacza słabości elblążanek.Gdyby nie "przespana" runda jesienna to dziewczyny spokojnie ulokowałyby się na 5-6 miejscu ( w rundzie wiosennej zdobyły bowiem 12 ze swoich łącznie 14 oczek !! ).Do czego zmierzam ? Otóż aktualna forma , okoliczności rozgrywania meczu pozwalają mi przypuszczać,że będzie to otwarte spotkanie. "Piwne" nie powalają w defensywnie - regularnie w meczach nawet z zespołami takimi jak Jelfa czy Lacznosciowiec traca po 28-30 bramek.Wierzę ,że piotrkowianki nie będą gorsze i wpakuję przyjezdnym ponad 30 goli ! O ofensywę elblążanek jestem spokojny : trio - Błaszkowska , Olszewska , Mihdaliova i spółka powinny te 25 bramek zaaplikować gospodyniom.A więc wychodzi nam over ... Pozdrawiam palazzi WYNIK : 35:30
Edited by palazzi (11/03/2006 21:23)
|
Do góry
|
|
|
|
#509640 - 11/03/2006 16:51
|
old hand
|
Quote:
Mysle ze skoro tydzien temu miedzy Kosz a Bielsz była remisowa ugoda to nie po to by jutro własnie Zgoda uległa u siebie Sosnicy. Ponad to Zgoda nie wygrala od czterech spotkan a jutro na pewno nie dołozy staran aby trafic na ten niechciany Lublin(po to ten remis z Kosz) A wiec jutro Zgoda-Sosnica 1 1,5 BAW
Zgadza sie, tak jak mialo byc tak tez sie stalo, ZGoda zdecydowane wysokie zwyciestwo u siebie z Sosnica, naprawde to co mialo byc pewne bylo pewne i warto bylo zagrac.
|
Do góry
|
|
|
|
#509641 - 12/03/2006 23:28
|
Pooh-Bah
|
Tak,Zgoda była do grania nawet wysoko,martwi mnie cos innego-niewiele jest osob z miast piłkarsko ręcznyvch udzielajacych swych pogladów na temat swych druzyn,a jeszcze mniej osob interesujacych sie reczna spoza osrodków piłki recznej-szkoda.Zle to wrozy nam samym... Jeszcze raz zwaracam sie do szefów tego forum-moze ono nigdy nie upadnie ale zmierza na pewno w niewłasciwym kierunku.Coraz czesciej nie na temat i coraz czesciej agresja...A reczna-chwala Gregorianowi i Maxeyowi,Palazzi-trzymajmy to bo to fajny sport. Ach,dzisiaj zatesknilem za czyms co mam nadzieje jeszcze przedemną i mam nadzieje ze tutaj tez. P.S. Ostatnio by łem swiadkiem -moj kolega stracił niewyobrazale pieniadze,w tajemnicy przed wszystkimi-grajac u buków-naprawde pomagajmy sobie-bo to nie są żarty...! Szkoda ze nie ma II ligi -mogółbym cos zarzucic na ten temat(mezczyzni) pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#509643 - 25/03/2006 18:27
|
Pooh-Bah
|
Quote:
Mam pytanie : Czy Piotrcovia rzeczywiscie jest na tyle osłabiona aby mogla przegrac dzisiaj w Rudzie Sl?
Wracam po krótkiej przerwie - za którą przepraszam:) - obiecuję już, że do końca play-off będę tutaj typował i może coś z tego dobrego wyjdzie. Odpowiadam na pytanie harrisa (szkoda, że już po meczu Zgoda - Piotrcovia). Otóż to Zgoda gra ostatnio bardzo dobrze, a Piotrcovia nie była osłabiona dzisiaj w Rudzie Śląskiej. Wynik 29:24 dla Zgody (18:12) jest świadectwem tego, że podopieczne trenera Szymczyka musiały grać z Piotrcovią bardzo dobrze. Za tydzień rewanże w Piotrkowie i może być różnie - ciekawe jakie kursy wystawią na baw. Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#509645 - 21/04/2006 19:25
|
Pooh-Bah
|
Rozpoczynają się półfinały mistrzostw Polski szczypiornistek. Półfinałowe pary to: Zgoda Ruda Śląska (5m.) - Zagłębie Lubin (1m.) SPR ICom Lublin (3m.) - AZS AWFiS Gdańsk (2m.) Zgodnie z regulaminem gospodyniami pierwszych spotkań są drużyny niżej notowane na zakończenie sezonu zasadniczego. Te meczyki odbędą się jutro - czas więc powrócić do typowania. Zgoda - Zagłębie - bielszowiczanki zrobiły na mnie ogromne wrażenie eliminując Piotrcovię w ćwierćfinale mistrzostw Polski. Zgoda czuje się bardzo pewnie, chce sprawić niespodziankę w postaci awansu do finału MP. Czy jest to jednak realne? Moim zdaniem Zagłębie jest jednak druzyną dojrzalszą i typ na ten mecz to wygrana podopiecznych Bożeny Karkut po niezłym kursie 1,8 - staweczka jednak niezbyt wysoka - proponuję 3/10. SPR ICom Lublin - AZS AWFiS Gdańsk - tutaj analiza krótsza i solidniejsza stawka - dla mnie zdecydowanym faworytem tej konfrontacji jest Lublin, który chce bardzo ponownie wywalczyć mistrzostwo Polski. Postawię więc zwycięstwo gospodyń po kursie 1,6 za 7/10. Zapraszam do dyskusji. Pozdrawiam - Maxxey.
|
Do góry
|
|
|
|
#509646 - 21/04/2006 22:54
|
old hand
|
Jelfa Jelenia Góra - Start Elbląg 1 @1.65 BAW 1.Dla Jelfy sytuacja "must win" , muszą wygrać to spotkanie ,bo w przypadku porażki ich szanse na utrzymanie będą iluzoryczne. 2.Problemy zdrowotne najlepszych snajperek Startu Elbląg : Iwony Błaszkowskiej i Alesji Mihdaliovej. 3.Sędziować to spotkanie będzie ta sama para,która prowadziła w poprzedniej rundzie meczów barażowych spotkanie w Szczecinie z miejscowym Łącznościowcem,gdzie w "dziwnych okoliczościach" Jelfa wygrała 23:22 ,a ja trafiłem przy okazji kurs @8.00 Pozdrawiam palazzi WYNIK : 34 : 33
Edited by palazzi (23/04/2006 16:18)
|
Do góry
|
|
|
|
#509648 - 22/04/2006 10:34
|
Pooh-Bah
|
Quote:
Maxxey,moża ja Cię tak wreszcie posłucham
To jest tylko sport
|
Do góry
|
|
|
|
#509649 - 23/04/2006 13:46
|
old hand
|
Politechnika Koszalin - Vive Kielce over 55.5 @1.85 BAW 1.Mecz właściwie o nic ,bo Panie grają o miejsca 5-8. 2.Dziewczyny z Kielc podobnie jak panowie, to przede wszystkim ofensywa. 3.Politechnika w poprzednią sobotę przegrała w sparingu z Jelfą 30:32 wobec tego mam nadzieję ,że dzisiaj w Koszalinie będzie grany "wakacyjny handball" Pozdrawiam palazzi WYNIK : 33:24
Edited by palazzi (23/04/2006 16:19)
|
Do góry
|
|
|
|
#509650 - 23/04/2006 20:06
|
Pooh-Bah
|
Quote:
Rozpoczynają się półfinały mistrzostw Polski szczypiornistek. Półfinałowe pary to: Zgoda Ruda Śląska (5m.) - Zagłębie Lubin (1m.) SPR ICom Lublin (3m.) - AZS AWFiS Gdańsk (2m.)
A jednak nie uniknąłem niespodzianki...Zgoda mile po raz kolejny zaskoczyła i wygrała. Cieszę się z tego, że Lublin wygrał bo w ostatniej chwili uratował dość duże pieniądze. Cieszę się również, że podawane przeze mnie typy są grane - kurs na Lublin wynosił dzisiaj zaledwie 1,41!!!!
Spadł aż o 19 setnych.
Ogólnie weekend z żeńskim szczypiorniakiem na maleńki plus - 1,2 j. - obiecuję, że się poprawię. Pozdrawiam i gratuluję palazziemu udanych typów na overek Politechniki i win Jelfy.
|
Do góry
|
|
|
|
#509651 - 27/04/2006 11:15
Liga powoli dobiega końca...
|
Pooh-Bah
|
Niezwykle dochodowe w tym roku rozgrywki ligi żeńskiego szczypiorniaka powoli dobiegają końca. Betandwin nie wystawił ciekawych kursów na spotkania następnego weekendu ale jednak coś tam mozna wybrać... Wybrałem do zagrania za średnio/wysoką staweczkę mecz: AZS AWFiS Gdańsk - SPR ICom Lublin - Typ: 1 Kurs: 1,7 Jak wiemy SPR ICom Lublin pierwsze spotkanie półfinału mistrzostw Polski wygrał zaledwie jednym golem. Oczywiście ta wygrana cieszy, gdyż kasa za poprzedni typ wzbogaciła nasze konta, ale...niewiele brakło a byłby zonk. Gdańsk zagrał naprawdę dobry mecz i gdyby nie królowa Saba (Sabina Włodek) to podopieczne trenera Cieplińskiego prowadziłyby 1:0. 1:0 prowadzi jednak Lublin - cała karuzela przenosi się do Gdańska gdzie gospodynie przegrywają niezmiernie rzadko. Drugi mecz, moim zdaniem, zakończy się pewną wygraną gdańszczanek, które doprowadzą do remisu 1:1. Stawka: 7/10. Pozdrawiam. PS: Ciekawe czy znowu będzie to najpopularniejszy typ w betandwin i kurs szybko pójdzie w dół...
|
Do góry
|
|
|
|
#509652 - 27/04/2006 19:42
Re: Liga powoli dobiega końca...
|
old hand
Meldunek: 08/04/2003
|
Quote:
PS: Ciekawe czy znowu będzie to najpopularniejszy typ w betandwin i kurs szybko pójdzie w dół...
ja tylko czekam na to az kurs na gdansk pojdzie w dol a tym samym na mistrzynie polski pojdzie w gore i wtedy sie chyba skusze na zagranie na lublinianki choc juz teraz jest kuszacy kurs na spr icom 2.25. w zeszlym roku lublinianki pokonaly 3-0 gdanszczynki w finale mistrzostw polski i w imponujacym stylu zdobyly ten tytul 2-krotnie pokunujac przeciwniczki na wyjezdzie,wiec hala gdanska im nie straszna. malo tego same zawodniczki twierdza,ze w gdanskiej hali majacej wieksze boisko niz lubelski mosir gra im sie zdecydowanie lepiej i latwiej gdzyz rozmiary boiska pozwalaja na zaprezentowanie im nieprzecietnych,technicznych umiejetnosci jakie po czesci uniemozliwia lubelska hala zreszta niespelniajaca wymogow wymiarowych europejskiej federacji.
jak dla mnie rywalizacja zakonczy sie juz w 1-szej potyczce w gdansku,gdyz gdanszczanki dodatkowo bedzie paralizowac presja,ze w sobote nie moga przegrac juz wiecej z lubliniankami a to im napewno nie bedzie ulatwiac gry,a wprost przeciwnie bedzie paralizowac ich poczynania.
|
Do góry
|
|
|
|
#509657 - 29/04/2006 18:28
|
old hand
Meldunek: 07/03/2005
|
Właśnie wróciłem z meczu, i cóż mogę powiedzieć? Gdyby nie pani Chemicz to mogłoby być zupełnie inaczej. Po pierwsze, doping dla naszych Gdańszczanek był najlepszy od początku sezonu - nigdy nie zdarzyło się jeszcze tak, by można było usłyszeć śpiew kibiców z Gdańska. Po drugie, mecz bardzo równy, jednakże brak opanowania oraz kilka niewykorzystanych sytuacji(pamiętne 2 sytuacje Strzałkowskiej z prawego skrzydła) zemściło się i przegraliśmy. Anna Chemicz to zawodniczka meczu, zdecydowanie pierwsza klasa gry, kilkanaście pięknych interwencji dało zwycięstwo Lublinowi. No cóż, wystarczy powiedzieć, że Mistrza Polski będziemy mieli w Gdańsku za rok... . Pozdrawiam SenD
|
Do góry
|
|
|
|
#509659 - 03/05/2006 13:26
|
old hand
|
dzis w b@w mozna obstawiac mecz o mistrzostwo polski i final pocieszenia. dla chetnych,ktorzy chca zagrac na gdanszczanki ze zgoda w gdansku kurs przykry ledwie 1.1. zas dla tych ktorzy licza ze zgoda zaprezentuje sie przyzwoicie jest handicap 5.5 gola w postaci 1.85 kursu. gdanszczanki maja 1 mecz mnie j w zeszlym tyg. wiec moze byc roznie z tym handicapem. 2-ga para to juz powazne kursy na zaglebie,ktore takze 1 mecz wiecej rozegralo od przeciwniczek czyli w niedziele kurs 1.6 zas na mistzrynie polski "montex" kurs 2.4. w ostatnim meczu w lubinie pomiedzy obiema ekipami w pucharze polski zaglebie wygralo ledwie 1 bramka ale wtedy nie gralo kilka zawodniczek podstawowych z lublina lub wtedy byly na etapie dochodzenia do w pelni zdrowia. takze mistrz polski dzis nie jest bez szans w meczu z zaglebiem. jesli by udalo sie lubliniankom wygrac dzis to w sobote i niedziele mecze w lublinie ktore zakonczylyby byc moze walke o zloty medal na korzysc oczywiscie aktualnych mistrzyn z lublina. spodziewam sie wyrownanego spotkania,byc moze w roli glownej wystapia sedziowie (oby NIE !!!) i niezla opcja jest handicap na szczypiornistki ze wschodniej polski 1.5 gola o kursie 1.95
|
Do góry
|
|
|
|
#509661 - 04/05/2006 20:34
|
old hand
|
SPR Lublin - Zagłębie Lubin 1 @ 1.60 BAW Zagrałem już dzisiaj to spotkanie , gdyż nie sądzę ,żeby do weekendu utrzymał się taki kurs... 1.60 jakie wystawił BAW jest sensownym kursem. 1.Dla mnie osobiście Zagłębie Lubin to nie jest zespół na miarę finału play-off polskiej ekstraklasy Pań.Owszem grają dobrze u siebie(są niepokonane we własnej hali) ,ale... 2.Lublinianki były już bliskie odniesienia zwycięstwa w pierwszym , środowym spotkaniu w Lubinie , gdzie we "frajerski"(może nieładne,ale dobitne stwierdzenie) sposób dały sobie wydrzeć zwycięstwo , prowadząc na 1:30 przed końcem meczu 34:33 i mając piłkę ! O wyniku meczu zadecydowały straty piłki w końcówce spotkania. 3.Słabszy dzień miała reprezentacyjna bramkarka SPR'u - Magda Chemicz , która ostatnimi czasy znajduje się w rewelacyjnej formie. Podsumowując : Nie sądzę ,żeby Zagłębie mogło wywieźć jakiekolwiek punkty z gorącego terenu Wyżyny Lubelskiej.Hala MOSIR jest b.mala , na pewno dziewczyny będą wspierane głośnym dopingiem swoich fanów , a tych przychodzi na zawody co nie miara.Skoro Panie z Lublina były o krok od wygranej na wyjeździe,pomimo nienajlepszej postawy to ,o ile Magda Chemicz odbije parę piłek ,a Sabinka wraz z koleżankami zagrają już bez takiej nerwowości myślę ,że powinno być dobrze Pozdrawiam palazzi
|
Do góry
|
|
|
|
#509663 - 07/05/2006 09:09
|
old hand
Meldunek: 11/04/2004
|
Quote:
Dzis sam czekam na wystawienie kursów przez BAW, na m in SPR Lublin i półfinały mężczyzn. Wczoraj na Lublinie, Płocku i Vive można było ładnie zarobic i miejmy nadzieje, ze jeszcze dzis pojawia sie kursy na polska lige w BAW.
SPR Icom Lublin - Zagłebie Lubin @1.55
myśle ze argumenty te same co palazzi podał, drugie spotkanie ktore da Lublinowi prowadzenie 2:1 w wypadku przegranej, SPR moze czuc się juz stracony, gdyz w Lubinie bedzie duzo ciezej niz na wlasnym parkiecie pokanac Zaglebie. Tym bardziej ze Zaglebie jest nie pokonane we wlasnej hali.
|
Do góry
|
|
|
|
#509664 - 07/05/2006 10:21
|
Pooh-Bah
|
SPR ICom Lublin - Zagłębie Lubin - typ 1 Zgoda Bielszowice - AZS AWFiS Gdańsk - typ 2 AKO: 2,64 Stawka: 7/10 Właściwie nie ma sensu opisywać tych spotkań - ludzie, którzy interesują się szczypiorniakiem wiedzą o co chodzi. Specyficzna hala w Lublinie, publiczność plus nienajlepsza gra Zagłębia na wyjazdach (oprócz meczu z Gdańskiem w półfinale MP) powinna dać lubliniankom zwycięstwo i wyprowadzenie stanu rywalizacji na 2:1. Zgoda przegrywa już 0:2 z AZS-em Gdańsk. Trzeci mecz odbędzie się w Bielszowicach, później (ewentualne) dwa spotkania w Gdańsku. Czy mająca maleńkie szanse Zgoda, której forma wydaje się być daleka od ideału (ćwierćfinałowej z meczów z Piotrcovią) jest w stanie nawiązać walkę z AZS-em? Czy Zgoda będzie chciała na darmo wyrzucać pieniądze na wycieczkę przez całą Polskę do Gdańska? Wiem, że to o czym piszę ma mało wspólnego ze sportem, ale godne jest rozważenia. Reasumując - bardzo dobrze szło przez cały sezon, później lekkie zawahanie (kilka nietrafionych typów), więc trzeba godnie pożegnać się z tegorocznymi rozgrywkami. Gram dubla grubo.
|
Do góry
|
|
|
|
#509665 - 07/05/2006 18:09
|
Pooh-Bah
|
Quote:
SPR ICom Lublin - Zagłębie Lubin - typ 1 Zgoda Bielszowice - AZS AWFiS Gdańsk - typ 2
AKO: 2,64
Stawka: 7/10
Typy weszły pięknie - pierwszy mecz (16:00 - Zgoda - Gdańsk)bezstresowo 25:42, drugi (18:30 - ICom - Zagłębie), przyjemny dla oka rozstrzygnął się pod koniec pierwszej połowy kiedy ICom wypracował sobie trzybramkową przewagę, której nie oddał do końca.
No cóż - trudno nie ukrywać zadowolenia.
Weekend z ręczną na ogromny plus - dzisiaj - 11,5 j.
|
Do góry
|
|
|
|
#509666 - 08/05/2006 07:49
|
old hand
|
bravo po raz kolejny udaje sie zarabiac na lubelskim "montexie" dziewczyny tak trzymac jeszcze 1-no zwyciestwo i 11 tytul dla lublina stanie sie faktem. zal tylko ze sie ma limit w B@W.kursy 1.6 sobotni i niedzielny 1.55 calkiem przyzwoite choc bez rewelacji trzeba bylo laczyc z wisla i arsenalem i kurs ako 2 zrobil sie. wczoraj mialem urodziny i tak na marginesie jak sa moje urodziny badz imieniny i puszczam kupon to zawsze wchodzi wtedy. nie inaczej bylo wczoraj i oto chodzi. jestem ciekaw jakie kursy beda na sobotnia potyczke w lubinie ?
|
Do góry
|
|
|
|
#509671 - 13/05/2006 20:21
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/06/2001
|
|
Do góry
|
|
|
|
#509672 - 13/05/2006 20:28
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/06/2001
|
|
Do góry
|
|
|
|
#509674 - 14/05/2006 21:45
|
old hand
Meldunek: 25/04/2005
|
Powiem tylko jedno jeszcze nigdy niewidziałem takiego meczu. Wygrała druzyna ktora wytrzymała nerwowo.
|
Do góry
|
|
|
|
#509678 - 15/05/2006 15:48
|
Carpal Tunnel
|
Usuniecie z gry.przewinienie za cieżki faul,oplucie,uderzenie.Druzyna gra w osłabieniu do konca meczu,w przeciwienstwie do czerwonej kartki(dyskwalifikacji),gzie druzyna gra w oslabieniu tylko 2 minuty.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|