#509611 - 23/02/2006 12:24
Re: Polska Ekstraklasa - Kobiety
|
Pooh-Bah
Meldunek: 31/01/2005
|
14:00 AZS AWFiS Gdańsk 1.20 X 15.50 Vive Kielce 4.25 14:00 AZS Katowice 2.90 X 13.50 Jelfa Jelenia Góra 1.40 14:00 Politechnika Koszalin 1.50 X 12.50 Łącznościowiec 2.60 14:00 Sośnica Gliwice 2.90 X 13.50 Piotrcovia 1.40 14:00 SPR Icom Lublin 1.03 X 17.00 Start Elbląg 9.50 14:00 Zagłębie Lubin 1.20 X 15.50 Zgoda Ruda Śląska 4.25 Kursy BAW. ![](/ubbthreads/images/graemlins/whistleblower.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#509612 - 23/02/2006 16:35
|
Pooh-Bah
Meldunek: 16/04/2005
|
Dziwna ta 19 kolejka spotkań... Może zacznę tak:) Na zdrowy rozsądek najlepszym rozwiązaniem wydaje być się w tej rundzie granie na faworytów: Gdańsk, Jelfę, Koszalin, Piotrków, Lublin i Lubin. Policzyłem - daje to wszystko AKO: 4,36. Jednak z tego rozwiązania ja nie skorzystam doszukując się możliwych niespodzianek. Niespodzianką numer 1 może być porażka Piotrcovii w Gliwicach. Piotrkowska drużyna wystąpi osłabiona brakiem: Oleny Jeżyckiej (urlop macierzyński), Kingi Polenz (kontuzja na treningu) - tak więc zabraknie skrzydłowych. Sośnica zawsze była niewygodnym rywalem dla Piotrcovii, szczególnie w meczach w Gliwicach. Kurs 1,4 na Piotrcovię zbyt niski aby grać. więc - w tej kolejce raczej no bet. Nie wiem zupełnie co sądzić o meczu w Katowicach. Jelfa pokonała Zgodę i wydaje się być faworytem zdecydowanym w pojedynku z outsiderem z Katowic. Ale dla akademiczek to ostatnia szansa właściwie na zdobycie punktów w sezonie zasadniczym. Z kim jak nie z Jelfą? - Analogicznie kurs na zwycięstwo gości niski aby grać. Zagram spokojnie tripelka (3/10): Gdańsk, Lubin, Koszalin - 2,16 - AKO. W najbliższą środę zapowiada się ciekawy mecz - ale poczekamy co nam zaproponują analitycy z BAW.:). Pozdrawiam. ![](/ubbthreads/images/graemlins/ooo.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#509615 - 26/02/2006 01:36
|
Pooh-Bah
|
Krótkie podsumowanie tej kolejki spotkań. Politechnika Koszalin - Łącznościowiec Szczecin - zgodnie z przewidywaniami koszalinianki lepsze już od pierwszych minut kiedy to wypracowały sobie przewagę 4-5 bramek. Katowice - Jelfa Jelenia Góra - trener Adam Fedorowicz zapowiedział, że utrzyma Jelfę w lidze i jest coraz bliższy tej sztuki. Łatwa wygrana jeleniogórzanek. Sośnica - Piotrcovia - jednak Piotrcovia, chociaż po ciężkim i zaciętym boju - cztery bramki wypracowane w drugiej połowie Gdańsk - Vive, Lublin - Elbląg, Lubin - Zgoda - wygrane faworytów. 19 kolejka bardzo udana, czekamy na 20-tą. Chociaż już w środę zapowiada się ciekawy meczyk - Piotrcovia - SPR ICom Lublin - jak pojawi się kurs w baw - napiszę analizę. Pozdrawiam wszystkich, którzy czytają to co piszę i korzystają z tego. ![](/ubbthreads/images/graemlins/ooo.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#509616 - 28/02/2006 16:45
|
old hand
Meldunek: 30/08/2003
|
W najbliższa środę zostanie rozegrana 20 kolejka spotkań w Ekstraklasie Pań. Ze spotkań wartych gry bardzo podoba mi się : Piotrcovia - SPR Lublin 1 @2.12 BAW Nie będę się rozpisywał na temat tego spotkania gdyż nie chcę odbierać możliwości analizy koledze po fachu czyli maxxeyowi ![](/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif) Maxxey na co dzień jest mieszkańcem Piotrkowa Trybunalskiego ,więc na pewno rzetelnie przedstawi predykcję na to spotkanie. WYNIK : 29:20 ![](/ubbthreads/images/graemlins/wave.gif) Drugi mecz,który "wpadł mi w oko" to właściwe linia jaką wystawił BAW na mecz : Vive Kielce - Politechnika Koszalin over 54.5 @1.85 Patrząc wczoraj na ofertę BAW'u , jeszcze bez pozycji u/o powiedziałem sobie " jeżeli linia na mecz Vive -Politechnika będzie 57.5 to gram over !" Anlityk BAW'u wystawił 54.5 , która mnie b.zadowala. Ekipa kobieca jest właściwie kopią zespołu męskiego(poza potencjałem i miejscem w tabeli).Grają szybko ,grają ofensywnie,a gra obronna pozostawia wiele do życzenia... Mecz z Politechniką będzie miał podobny przebieg do większości spotkań z udziałem Vive. Będzie to otwarte spotkanie , z wieloma rzutami na bramkę i ofensywną grą z obu stron.Obie ekipy zajmują oodpowiednio 6 i 7 pozycję w tabeli ,a więc można się spodziewać dosyć zaciętego spotkania , ponieważ miejsce w tabeli będzie miało wpływ na rozstawienie drużyny w playoff. Według mnie Duda czy Artsomienko z Kielc i Szafulska do spólki z Dworaczyk i resztę dziewczyn będą miały odpowiednio nastawione celowniki...a ,że mecz dodatkowo będzie rozgrywany w Kielcach to szanse na powodzenie overa są duże... Według mnie mecz zakończy się w okolicach 58-60 bramek. WYNIK : 29:27 ![](/ubbthreads/images/graemlins/wave.gif)
Edited by palazzi (01/03/2006 22:05)
|
Do góry
|
|
|
|
#509617 - 28/02/2006 17:13
|
old hand
Meldunek: 04/09/2005
|
Palazzi zapraszam do konkursu Zapraszam wszystkich do konkursu, dla dobra naszego działu piłki ręcznej.
|
Do góry
|
|
|
|
#509618 - 28/02/2006 17:22
|
Pooh-Bah
|
Quote:
W najbliższa środę zostanie rozegrana 20 kolejka spotkań w Ekstraklasie Pań.
Ze spotkań wartych gry bardzo podoba mi się :
Piotrcovia - SPR Lublin 1 @2.12 BAW
Nie będę się rozpisywał na temat tego spotkania gdyż nie chcę odbierać możliwości analizy koledze po fachu czyli maxxeyowi ![](/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif)
Czuję się wywołany do tablicy...i już służę analizą. Ogromne przeszacowanie kursów na naszą korzyść - graczy. Piotrcovia jest faworytem tego spotkania i powinna podtrzymać zwycięską passę w meczach na własnym boisku. Piotrkowianki przystąpią do tego meczu w najsilniejszym składzie (Polenz, Silantiewa, Niedźwiedź-Cecotka, Wypych). Piłkarki te trenują na maksimum swoich możliwości, a co to znaczy maks w ich wykonaniu o tym przekona się jutro Lublin.
Mistrz Polski przyjedzie do Piotrkowa poważnie osłabiony brakiem m.in Sztefan, Włodek, Puchacz. Piotrcovia poradziła sobie z grającym w najsilniejszym składzie SPR-em na wyjeździe i PORADZI SOBIE I TERAZ. Kurs już spadł na baw, ale to tylko dlatego, że paru graczy (w tym i ja) zagraliśmy to mocno. Pozdrawiam.
Drugim moim betem na tę kolejkę jest wygrana Gdańska w Bielszowicach. Kurs 1,6 w baw jest dobrym rozwiązaniem, na pewno lepszym niż ten sam kurs na mecz Łącznościowiec - Sośnica.
Piotrcovia - singiel
plus lżej - Piotrcovia z Gdańskiem w dublu. ![](/ubbthreads/images/graemlins/ooo.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#509623 - 03/03/2006 10:40
|
old hand
Meldunek: 04/09/2005
|
Dwa spotkania zapowiadaja sie arcyciekawie, chodzi mi tutaj o pojedynek Politechniki Koszalin - Zgoda Ruda Śląska , a także AZS AWFiS Gdaśnk - Zagłębie Lubin. Zawodniczki z Lubina to aktualne liderki ligowej tabeli, natomiast Akademiczki z Gdanska zajmuja miejsce drugie i mysle ze nie sa bez szans w starciu z liderkami na wlasnym parkiecie, a kurs na zawodniczki z Gdanska oferowany przez Baw wynosi 1,96 wydaje sie byc kuszacym i godnym zastanowienia. Jesli chodzi o pierwsze spotkanie ktore wymienilem, to Politechnika Koszalin i Zgoda Ruda Slaska moim zdaniem sa pilkarsko bardzo zblizone do siebie i a dodatkowy handicap jest po stronie zawodniczek z Koszlaina - atut wlasnego boiska. Obydwie druzyny w ostatniej koeljce doznaly porazek, chyba planowanych porazek, bo Politechnika Koszalin przegrala na wyjezdzie roznica 3 bramek z Vive Kielce, natomiast Zgoda Ruda Slaska przegrala z wiceliderkami. Kurs na Politechnike Koszalin w Baw w meczu ze Zgoda Ruda Slaska wynosi 2,12 mysle ze takze warto sie zastanowic i juz rozpoczac dyskusje na ten temat czy warto i czy sa szanse, moim zdaniem sa szanse.
|
Do góry
|
|
|
|
#509624 - 03/03/2006 17:06
|
Pooh-Bah
|
Może..zawiodę niektórych, ale...w tej 21 kolejce postanowiłem odpuścić granie na piłkę ręczną. Czasami trzeba wiedzieć kiedy na chwilkę zdjąć nogę z gazu. Poczekam chyba do pierwszych spotkań rundy play off, chociaż niewykluczone jest, że coś zagram w ostatniej kolejce, która odbędzie się 11 marca. Co do spotkań wymienionych przez gregoriana to dla są absolutnie no bet. Gdybym jednak musiał zabawić się w wytypowanie wyniku to grałbym lekko jedynki - Politechnika plus Gdańsk. Można spróbować za grosze pobawić się remisami do kuponów z rozpisami. ![](/ubbthreads/images/graemlins/ooo.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#509628 - 04/03/2006 11:36
|
Pooh-Bah
Meldunek: 31/01/2005
|
posty usuniete, bo jak stwierdzil sam autor pomylil sie hehe kazdemu sie zdarza mi tez sie zdarzylo pomylic w rozumowaniu jednego z meczow w lidze szwedzkiej
Edited by Gregorian (04/03/2006 12:49)
|
Do góry
|
|
|
|
#509630 - 04/03/2006 11:57
|
old hand
Meldunek: 03/08/2004
|
I jeszce jedno pytanie: czemu to akurat Zgoda miałaby chcieć grać z Lubinem?? Moze bedziemy mieli dziś popis indolencji strzeleckiej obu ekip ![](/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif) dlatego warto się zastanowić nad under 51.5 arvid
|
Do góry
|
|
|
|
|
|