Barcelona - Chelsea (2-1)
Tak jak już wcześniej mówiłem, że tu powtarza się sytuacja z poprzedniego roku. Jedyna różnica polega na zamianie boisk
. Nawet jestem przeziębiony tak jak rok temu
.
Może Chelsea nie wygra 2-4, ale 2-3 powinna spokojnie wygrać.
Nie wierzę w ani jedno słowo Mourinho gdy się żali, że nie ma po co jechać do Barcelony. On nie należy do ludzi, którzy tak łatwo się poddają. Jego drużyna będzie walczyła jak lwy o zwycięstwo. Zapewne Barcelona też. Ale jestem przekonany że Mourinho czymś nas zaskoczy w pozytywnym tego słowa znaczeniu.
Rok temu Chelsea grała bez del Horno i Essien'a i wygrała na Stamford Bridge 4-2. Uważam, że kupno tych zawodników było całkowicie niepotrzebne. To był błąd Mourinho. Niedawno widziałem mecz towarzyski Anglii z Urugwajem. Moją uwagę zwróciła gra Joe Cole'a. Najpierw dobre dośrodkowanie, które wykorzystał Crouch i strzelił gola z główki na 1-1, a później Joe Cole sam przedarł się pod bramkę Urugwajczyków i strzelił gola. Mourinho powinien koniecznie wystawić tego zawodnika w pierwszym składzie.
Teoretycznie w meczu tym może paść każdy wynik bo obie drużyny będą walczyły jak na śmierć i życie. Każda z tych drużyn może wygrać i może być też remis. Jednak ja wierzę w to że wygra Chelsea. Barcelona na pewno strzeli ze dwie bramki, więc mecz zakończy się awansem Chelsea.
Mój typ:
Barcelona - Chelsea (awans) 2 6.00 (kurs z Betfair)
Dokładny wynik:
2-3 38.00 (kurs z Betfair) (warto to zagrać za małą stawkę)
Juventus - Werder (2-3)
Tutaj liczę na dość defensywną gre Juventusu. Moim zdaniem Werder nie strzeli zbyt wielu bramek. Nie powinno paść więcej niż 3 bramki. Sądzę też że Juventus wygra bo gra u siebie. Wynik 2-3 na wyjeździe to jest dobry wynik dla drużyny, która ma dobrą obronę, a taką drużyną jest Juventus.
Wystarczy, że Juventus wygra 1-0 lub 2-1 i mają awans. Chociaż w przypadku Juventusu to różnie może być i mogą też więcej strzelić bramek, ale liczę na to że nie pozwolą napastnikom Werderu żeby sobie pograli.
Dlatego mój typ to:
Juventus - Werder 1 1.45 (kurs z Betfair)
Villareal - Rangers (2-2)
W tym meczu nie postawiłbym na czystą 1. Jednak mecz powinien zakończyć się awansem Villarrealu. Liczę na dobrą gre gospodarzy w defensywie. Dla mnie możliwe wyniki to 0-0 lub 1-1 w przypadku remisu lub skromne zwycięstwo gospodarzy. Ponieważ kursy na to sa niskie więc lepiej odpuścić ten mecz.
P.S.
A teraz przeczytam Wasze posty. Ciekawe ile będzie zgodnych z moim zdaniem, a ile sprzecznych
.