#5266293 - 16/03/2012 14:09
EKSTRAKLASA XXII kolejka 16-19.03.2012
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/10/2009
|
Legia? Jeszcze 3 dni temu kurs 1.9 -> obecnie 1.7 W zasadzie typ wydaje się dobry. Legia w niezłej, choć nie powalającej na kolana formie, Defensywa przypomniała sobie, że umie grac na zero, Kuciak przypomniał sobie swój bramkarski fach, w środku pola nareszcie pierwszy plac ma nieszablonowy Wolski (przez niektórych fantastów wyceniany już na 10 milionów Euro!). Vrdolijak jak mu się chce, jest raczej nie do przejścia, Gol również notuje duże wahania formy. Zagadką są skrzydła i atak, co niepokoi. Przypuszczalnie znowu wyjdzie Ljuboja. Są 2 teorie na jego temat: 1) Świetnie absorbuje obrońców, potrafi nieszablonowo dograć piłkę, dużo widzi, cofa się po piłkę - niemal piłkarz kompletny. Jest też druga, za którą ja stoję. Emeryt, co już mu się nie chce, co najwyżej kopnie coś z wolnego, ale i to nie zawsze. "Skunks" ma jednak charyzmę i wygląda na to, że on sam wystawia się do gry . Niewiadomą jest forma Radovicia - po kontuzji na razie gra padlinę, ale przecież się odbuduje, ale czy już dzisiaj? Kto na bokach, Novo? Żyro? Żyro w formie to bramki i zagrożenie z flanki, natomiast mnie nie zachwyca, notuje sporo strat i wbrew swoim warunkom fizycznym - daje się przepychać i przeskakiwać. W obozie Legii więcej pytań niż odpowiedzi. Czy dobra defensywa i Wolski wystarczą na Polonię? I co prezentuje sobą Polonia - bo tego chyba też nie wiedzą nawet najstarsi górale? Czy przyjedzie ta zbierająca "bęcki" od Widzewa i Bełchatowa, czy ta walcząca do końca z meczu z Jagą? Ten mecz to dla mnie enigma. Niby Legia jest faworytem, ale takim "papierowym", z racji własnego boiska i przewodnictwa w tabeli. Nie będę się raczej przekonywał na własnej skórze, czy w tym meczu potwierdzą swoją dominację w lidze za 1.7? Ten mecz to raczej NO-BET P.S. Oczywiście, jak znam życie i moje na temat Legii przypuszczenia, będzie ze 3-0
|
Do góry
|
|
|
|
#5266674 - 16/03/2012 19:13
Re: EKSTRAKLASA XXII kolejka 16-19.03.2012
[Re: Loonatic]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/02/2002
|
Zaglebie - Widzew
Typ Druzyna Zaglebia wygra nie tracac bramki Kurs 3.70 Godzina 18:00
W dniu dzisiejszym zobaczymy w akcji pilkarzy Widzewa i Zaglebia, Widzew ma juz zapewnione utrzymanie natomiast Zaglebie bedzie walczylo w kazdym meczu o tzw 6 punktow, stawiam na druzyne Zaglebia poniewaz powracaja zawodnicy po kontuzji Wozniak napastnik Traore, na obronie solidy Banas, Widzew po ostatniej wygranej 1-0 z Belchatowem powinien stopniowo zwolnic i licze na 3 punkty zespolu z miedziowej.
|
Do góry
|
|
|
|
#5266980 - 16/03/2012 22:32
[Re: Loonatic]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/12/2008
|
Polonia to jest jednak drużyna, która może wygrać z każdym, tak samo jak dostać w dupę.Legia to się też nie czarujmy, może i gra na chwilę obecną najlepiej w lidze i może iść na tego majstra, ale to dalej jest taki pułap, gdzie strata punktów z przebiegu spotkania nikogo nie powinna zdziwić, nie dominują rywala, nie narzucają własnego stylu, jednym słowem nie robią specjalnej różnicy, rywale nie stoją z założonymi rękoma, też tam swoje robią z przodu.W każdej chwili po raz kolejny może jak w Zabrzu szczęścia braknąć, a wtedy jak widać sam aspekt sportowy to trochę za mało.Będzie to najtrudniejsze spotkanie z tych wszystkich czterech.
Polonia czyste konto @ 4.33
|
Do góry
|
|
|
|
#5267702 - 17/03/2012 04:05
[Re: royalflush]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/10/2009
|
Polonia to jest jednak drużyna, która może wygrać z każdym, tak samo jak dostać w dupę.Legia to się też nie czarujmy, może i gra na chwilę obecną najlepiej w lidze i może iść na tego majstra, ale to dalej jest taki pułap, gdzie strata punktów z przebiegu spotkania nikogo nie powinna zdziwić, nie dominują rywala, nie narzucają własnego stylu, jednym słowem nie robią specjalnej różnicy, rywale nie stoją z założonymi rękoma, też tam swoje robią z przodu.W każdej chwili po raz kolejny może jak w Zabrzu szczęścia braknąć, a wtedy jak widać sam aspekt sportowy to trochę za mało.Będzie to najtrudniejsze spotkanie z tych wszystkich czterech.
Polonia czyste konto @ 4.33 Myśli miałem podobne, skusiłem się na Legię ze względu na indywidualności, jak Ljuboja, Radovic, Wolski... Niestety oni kompletnie zawiedli i dupa :/
|
Do góry
|
|
|
|
|
|