Opcje tematu
#5266293 - 16/03/2012 14:09 EKSTRAKLASA XXII kolejka 16-19.03.2012
Loonatic Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/10/2009
Legia?
Jeszcze 3 dni temu kurs 1.9 -> obecnie 1.7
W zasadzie typ wydaje się dobry. Legia w niezłej, choć nie powalającej na kolana formie, Defensywa przypomniała sobie, że umie grac na zero, Kuciak przypomniał sobie swój bramkarski fach, w środku pola nareszcie pierwszy plac ma nieszablonowy Wolski (przez niektórych fantastów wyceniany już na 10 milionów Euro!). Vrdolijak jak mu się chce, jest raczej nie do przejścia, Gol również notuje duże wahania formy. Zagadką są skrzydła i atak, co niepokoi. Przypuszczalnie znowu wyjdzie Ljuboja. Są 2 teorie na jego temat: 1) Świetnie absorbuje obrońców, potrafi nieszablonowo dograć piłkę, dużo widzi, cofa się po piłkę - niemal piłkarz kompletny. Jest też druga, za którą ja stoję. Emeryt, co już mu się nie chce, co najwyżej kopnie coś z wolnego, ale i to nie zawsze. "Skunks" ma jednak charyzmę i wygląda na to, że on sam wystawia się do gry wink. Niewiadomą jest forma Radovicia - po kontuzji na razie gra padlinę, ale przecież się odbuduje, ale czy już dzisiaj? Kto na bokach, Novo? Żyro? Żyro w formie to bramki i zagrożenie z flanki, natomiast mnie nie zachwyca, notuje sporo strat i wbrew swoim warunkom fizycznym - daje się przepychać i przeskakiwać. W obozie Legii więcej pytań niż odpowiedzi. Czy dobra defensywa i Wolski wystarczą na Polonię? I co prezentuje sobą Polonia - bo tego chyba też nie wiedzą nawet najstarsi górale? Czy przyjedzie ta zbierająca "bęcki" od Widzewa i Bełchatowa, czy ta walcząca do końca z meczu z Jagą?
Ten mecz to dla mnie enigma. Niby Legia jest faworytem, ale takim "papierowym", z racji własnego boiska i przewodnictwa w tabeli. Nie będę się raczej przekonywał na własnej skórze, czy w tym meczu potwierdzą swoją dominację w lidze za 1.7? Ten mecz to raczej NO-BET stop

P.S.
Oczywiście, jak znam życie i moje na temat Legii przypuszczenia, będzie ze 3-0 wink

Do góry
Bonus: Unibet
#5266674 - 16/03/2012 19:13 Re: EKSTRAKLASA XXII kolejka 16-19.03.2012 [Re: Loonatic]
Slawek 007 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/02/2002
Zaglebie - Widzew

Typ Druzyna Zaglebia wygra nie tracac bramki
Kurs 3.70
Godzina 18:00

W dniu dzisiejszym zobaczymy w akcji pilkarzy Widzewa i Zaglebia, Widzew ma juz zapewnione utrzymanie natomiast Zaglebie bedzie walczylo w kazdym meczu o tzw 6 punktow, stawiam na druzyne Zaglebia poniewaz powracaja zawodnicy po kontuzji Wozniak napastnik Traore, na obronie solidy Banas, Widzew po ostatniej wygranej 1-0 z Belchatowem powinien stopniowo zwolnic i licze na 3 punkty zespolu z miedziowej.

Do góry
#5266753 - 16/03/2012 20:17 Re: EKSTRAKLASA XXII kolejka 16-19.03.2012 [Re: Slawek 007]
Maldini$$ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/09/2006
Zag.Lubin-Widzew L.

Jeśli Zagłębie zaatakowało Ruch, trzecią drużynę w tabeli, to myślę że mogą już od początku meczu mocno przycisnąć Widzew. Będą drużyną przeważającą, posiadającą piłkę i myślę, że jako pierwsi strzelą gola.

futbol Zag.Lubin strzelą pierwszego gola 1,95

Do góry
#5266980 - 16/03/2012 22:32 Re: EKSTRAKLASA XXII kolejka 16-19.03.2012 [Re: Loonatic]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/12/2008
Polonia to jest jednak drużyna, która może wygrać z każdym, tak samo jak dostać w dupę.Legia to się też nie czarujmy, może i gra na chwilę obecną najlepiej w lidze i może iść na tego majstra, ale to dalej jest taki pułap, gdzie strata punktów z przebiegu spotkania nikogo nie powinna zdziwić, nie dominują rywala, nie narzucają własnego stylu, jednym słowem nie robią specjalnej różnicy, rywale nie stoją z założonymi rękoma, też tam swoje robią z przodu.W każdej chwili po raz kolejny może jak w Zabrzu szczęścia braknąć, a wtedy jak widać sam aspekt sportowy to trochę za mało.Będzie to najtrudniejsze spotkanie z tych wszystkich czterech.

Polonia czyste konto @ 4.33

Do góry
#5267702 - 17/03/2012 04:05 Re: EKSTRAKLASA XXII kolejka 16-19.03.2012 [Re: royalflush]
Loonatic Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/10/2009
Originally Posted By: royalflush
Polonia to jest jednak drużyna, która może wygrać z każdym, tak samo jak dostać w dupę.Legia to się też nie czarujmy, może i gra na chwilę obecną najlepiej w lidze i może iść na tego majstra, ale to dalej jest taki pułap, gdzie strata punktów z przebiegu spotkania nikogo nie powinna zdziwić, nie dominują rywala, nie narzucają własnego stylu, jednym słowem nie robią specjalnej różnicy, rywale nie stoją z założonymi rękoma, też tam swoje robią z przodu.W każdej chwili po raz kolejny może jak w Zabrzu szczęścia braknąć, a wtedy jak widać sam aspekt sportowy to trochę za mało.Będzie to najtrudniejsze spotkanie z tych wszystkich czterech.

Polonia czyste konto @ 4.33

Myśli miałem podobne, skusiłem się na Legię ze względu na indywidualności, jak Ljuboja, Radovic, Wolski... Niestety oni kompletnie zawiedli i dupa :/

Do góry
#5267813 - 17/03/2012 05:15 Re: EKSTRAKLASA XXII kolejka 16-19.03.2012 [Re: Loonatic]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/12/2008
Z taką grą to nie ma co liczyć na zbyt długie serie, jutro się może okazać że 3 drużyny im depczą po piętach.Gdzie się nie wejdzie to Legia ma Mistrza, a w puli do końca rundy po tej kolejce jeszcze 24pkt i pojedynki Legii z Koroną, Lechem, Ruchem czy Wisłą, czyli kolejne niewiadome.Mecz w Łodzi z Widzewem czy Lechią w Gdańsku łatwy na pewno nie będzie, a atut własnego boiska nie daje Legii znów takich znaczących atutów.

Do góry
#5268383 - 17/03/2012 17:49 Re: EKSTRAKLASA XXII kolejka 16-19.03.2012 [Re: royalflush]
Maldini$$ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/09/2006
Belchatow-Wisla K.

Wisła po meczu z Lechem, może teraz zagrać bardziej ofensywnie, szczególnie, że dwa następne mecze mają z Ruchem i Legią. Myślę, że będą prowadzić grę i próbować eliminować Kosowskiego. Bełchatów nie prezentował się najlepiej w Łodzi, ale za to jest mocny u siebie (6 z rzędu nie przegranych u siebie), więc łatwo się może nie da, to zwycięstwo Wisły 1:0 jest dla mnie najbardziej prawdopodobne.

futbol Wisła 2,35

Do góry

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro