Opcje tematu
#553101 - 08/04/2006 10:30 MLB - 8.04.06
osin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/04/2005

19:02 Toronto Bluejays - Tampa Bay Devil Rays
T Lilly - D Waechter MLB 1.60 2.40

19:05 New York Mets - Florida Marlins
T Glavine - D Willis MLB 1.72 2.19

19:10 Cincinnati Reds - Pittsburgh Pirates
A Harang - O Perez MLB 1.85 2.00

20:00 Milwaukee Brewers - Arizona Diamondbacks
D Davis - B Webb MLB 1.87 1.98

20:05 Kansas City Royals - Chicago White Sox
D Bautista - J Vazquez MLB 2.47 1.58

20:15 Chicago Cubs - St Louis Cardinals
C Zambrano - C Carpenter MLB 2.00
1.85
21:00 Philadelphia Phillies - Los Angeles Dodgers
R Madson - D Lowe MLB 1.81 2.05

22:00 San Francisco Giants - Atlanta Braves
J Wright - T Hudson MLB 2.24 1.69

22:30 Baltimore Orioles - Boston Red Sox
B Chen - C Schilling MLB 2.35 1.63

23:00 Cleveland Indians - Minnesota Twins
J Johnson - S Baker MLB 1.63 2.35

01:00 Houston Astros - Washington Nationals
R Oswalt - L Hernandez MLB 1.53 2.60

02:00 Texas Rangers - Detroit Tigers
K Millwood - Verlander MLB 1.72 2.19

03:00 Seattle Mariners - Oakland Athletics
J Moyer - B Zito MLB 2.00 1.85

04:00 San Diego Padres - Colorado Rockies
D Brazelton - Z Day MLB 1.75 2.14

04:00 Los Angeles Angels - New York Yankees
E Santana - R Johnson MLB 2.40 1.60

----------------------------------------------------

Ma pierwszy rzut oka to HOU under7.5

Na Cubsów spodziewałem się wyższego kursu, więc w takim wypadku chyba lekko na STL.

Kurs na CWS marny, więc może CWS(-1.5) lub też over9

Ale jest jeszcze sporo czasu, żeby to przemyśleć

Do góry
Bonus: Unibet
#553102 - 08/04/2006 11:02 Re: MLB - 8.04.06
bart_82 Offline
journeyman

Meldunek: 12/10/2005
dobry

ktoś pisał w postach uprzednio wysłanych, czy progresja w mlb jest warta gry i zangażowania, otóż jak najbardziej, a moje doświadczenia poparte są wieloletnią obserwacją tej dyscypliny

dziś zgodnie z założeniami opracowanymi przez mnie i na mój użytek , ale jak najbardziej poparte świadectwem sporotwych możliwości i umiejętności ścierających się ekip , to dwa spotkania są warte uwagi na sobotni ( ewnetualnie niedzielny wieczór)

Detroit Tigers - Texas Rangers
Texas Rangers
1.709 by Pinnacle

Detroit Tigers , 4 rozegrane konfrontacje - bilans - 4 wygrane , taka forma nie jest zaskoczona , dość soldinie zasilona ekipa z Detroit spisuuje sie zgodnie z przewidywaniami, czego nie mozna napisać o strażnikach z Texasu.

Bilans otwarcia mało optymistyczny (1-4) , rozkładając na czynniki pierwsze 1-2 z red sox i 0-2 z dzisiejszymi rywalami - tigres.

Dzis narzucającym w teamie gospodarzy będzie znakomity , pozyskany z Indians za 60 milionów dolarów Kevin Millwood , jego osiągnięcia są imponujące (107-76 3.78 ERA w karierze , versus Tigres 1-1 przy 2.81 ERA), W ubiegłym roku zdobył tytuł lidera American League's ERA przy sredniej 2.86 , rzadko dopuszczając rywali do więcej niż 4-5 runs, mecz otwarcia nie wyszedł mu, nie był w stanie sprostać oczekiwaniom kibiców , gdyż był to mecz otwarcia i z rywalem z najwyższej klasy rozgrywkowej, nie dzwignął ciężaru presji i tremy, więc dziś tymbardziej ma okazje do zmazania piętna nieudanego występu i szanse na rehabilatcje i potwierdzenie swoich wysokich umiejętności.

Dzisiejszy występ będzie ostatnią szansą na zaprezentowanie sie Milwooda przed własną publicznością , gdyż ekipa texasu od najbliższego poniedziałku rozpoczyna road trip ( 9 kolejnych meczy)

W ekipe gości debiutant Justin Verlander, który mało występował na arenach mlb , aby cokowliek na temat jego umiejetności powiedzieć , wiemy że siła ognia Detroit kumuluuje sie w graczach pokroju Chris Shelton , Carlos Guillen , Brandon Inge czy Kenny Rogers

Doskoła okazja aby rozpocząć progresję na zwycięstwo strażników z Texasu w zbliżającym sie dwumeczu z Tigres (przypominawszy że stan rywalizacji jest 0-2, a bilans Texasu to pasmo 3 kolejnych porażek)

i druga propozycja

Los Angeles Dodgers - Philadelphia Phillies
Philadelphia Phillies
1.862 by Pinnacle

Cztery kolejne porazki Phillies powodują że sympatycy tej ekipy znajdują się obecnie w minorowych nastrojach i z punktu widzenia determinacji , zmazania ujmy pierwszych performacji na boiskach mlb (szczególnie wczorajsza dotkliwa porazka z dzisiejszym oponentem w relacji 3-5 i dość niestabilna postawa w pierwszych inningach G. Floyda), w pewnym stopniu usprawiedliwione mogę być porażki z kardynałami, którzy od kilku sezonów utrzymuują wysoki level umiejętności i skuteczności.

Dziś delegowany w roli narzucającego jest młody , wielce utalentowany pitcher , 26-letni Ryan Madson , który w poprzednich sezonach spisywał sie bardzo dobrze (szczególnie w sezonie 2004 , gdzie osiągnął znamienne i niepoślednie statystyki 9-3 przy 2.34 ERA , sumuując dorobek w karierze wygląda to następująco 15-8, na korzyśc wygranych mitingów i przy sredniej 3.25 ERA).

W ubiegłym roku Philadephia usytuowała się na znakomitej 5 pozyji w National League ,ustępując jedynie znakomitym Cardinals,Braves,Astros i Padres, była o krok od awansu do fazy postseason, na własnym obiekcie spisywała sie dość pewnie , zamykajac bilans 46-35.

Wyżej wspominałem że zawiódł Gavin Floyd , ale fakty są brutalniejsze i mniej optymistyczne, gdyż 3 czołowych pitcherów (Jon Lieber, Brett Myers, Cory Lidle nie potrafiło doprowadzić ekipy Phillies do pierwszego , mocno oczekiwanego zwycięstwa)i dziś na barkach młodego Ryana Madsona będzie zwrócona uwaga kibiców i sypmatyków tej ekipy, a że jest w znakomitej formie świadczy forma zaprezentowana w cyklu winter springs, gdzie zanotował bilans 3-0 przy 1.50 ERA ,co jest znakomitym wynikiem, wartym gromkich braw i jeżeli utrzyma ten poziom w dzisiejszym spotkaniu to oponenci winni mieć sporą dawkę problemów.

Pitcher doogersów Derek Christopher Lowe (0-1, 12.60 ERA, w karierze 84-75 3.87 Era), w pierwszym spotkaniu został pobity przez pałkarzy Atlanty Braves (szczególnie dotkliwe były home -runs w wykonaniu Adama LaRoche i Andrew Jonesa)

Tyle o zawodnikach z koła , szczególnie pokładam nadzieje na znakomitych od lat Bobby Abreu , pozyskanym z St louis Abraham Nunez,nowym nabytku Alex S. Gonzalez.

Reasumując rozpoczynami progresje na wygraną Phillies w nadchodzących dwóch pojedynkach z dzisiejszym oponentem ( jutro szanse rehabilitacji dostanie as atutowy Brett Myers)

pozdrawiam i życze sukcesów:)

Do góry
#553103 - 08/04/2006 11:45 Re: MLB - 8.04.06
th0mas Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/08/2005
No wczorajsza noc nie była zbyt udana. Mam nadzieje, że dzisiaj będzie dużo lepiej.

PIT Pirates v CIN Reds

Dzisiaj drużyny te spotykają się po raz kolejny. Narazie górą są gracze Cinncinati (w serii wygrywają 2-0).
Pittsburg w tym sezonie nie wygrał jeszcze żadnego spotkania z 5 rozegranych. Dzisiaj gram na przełamanie ich złej passy.

2 pitcherzy na porównywalnym poziomie. Nie maja rewelacyjnych osiągnięć.

Wczoraj już niewiele brakowało do przełamania złej passy, dzisiaj moim zdaniem już to nastąpi.

Mój typ: Pittsburg Pirates
kurs: 1.96

CHI White Sox v KZC Royals

3 przegrane z rzędu Chicago White Sox 2 porażki z Cleveland i jedna z najsłabszą drużyną ligi Kansas City. Dzisiaj nie widze innego scenariusza jak wygrana Białych Skarpetek. Pitcherzy mało doświadczeni, ale większa przewaga po stronie Soxów.

Mój typ: CWS -1.5
kurs: 1.97

Gratuluje Ghostowi dobrego wyczucia co do stawiania na CWS

Pozdrawiam th0mas

Do góry
#553104 - 08/04/2006 12:03 Re: MLB - 8.04.06
adingh Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/07/2004
Na dzisiaj bym proponował Yankeesów i CWS. Obie drużyny przegrały trzy mecze z rzędu i czwarty już będzie wielkim zaskoczeniem Ja zagrałem obydwa spotkania, myśle ze Yankees z rzucającym Johnsonem wygrają, bo dla nich to wstyd przegrać tyle meczów z rzędu, podobnie jak CWS.

Do góry
#553105 - 08/04/2006 12:15 Re: MLB - 8.04.06
bart_82 Offline
journeyman

Meldunek: 12/10/2005
co do zwycięstwa Chicago White sox nie jestem przekonany, mianowicie jest kilka czynników odpychających, nade wszystko kurs (zniechęca)

po drugie Kansas City dokanało kilka transferów w przerwie ( sa to gracze solidnego formatu , chociazby z red sox dookoptowany został T.Graffanino , z Cardinals Mark Grudzielanek, z mets Doug Mientkiewicz , pozostał Sweeney ( świetny ofensywny zawodnik) , Reggie Sanders opuścił klan kardynałów) to sa jedynie gracze z pola , gracze ofensywnej formacji

po trzecie, pamiętam rok temu jak na własnym obiekcie Kansas potrafiło 3 -krotnie z rzedu ograć słynnych Yankesów

po czwarte , forma Białych skarpet odbiega od ideału, nawet swietny ubiegłoroczny sezon Gaarlanda nie znalazł przełozenia na obecną formę tego doskonałego pitchera

po piąte , jest zasada bij mistrza i nie uwazam , aby Kansas w tym sezonie było na końcu stawki (moje prywatne zdanie)

i po szóste umiejętności obu pitcherów dzisiejszej konfrontacji są podobne Javier Vazquez kontra Denny Bautista

proszę nie sugerowac sie , ale te fakty definitywnie nie pozwoliłyby mi dziś postawić złotówki na mistrzów nhl (chodź mogę mylić sie )

Do góry
#553106 - 08/04/2006 12:53 Re: MLB - 8.04.06
th0mas Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/08/2005
Quote:

...na mistrzów nhl (chodź mogę mylić sie )

MLB

Do góry
#553107 - 08/04/2006 13:15 Re: MLB - 8.04.06
betx Offline
member

Meldunek: 08/04/2006
Quote:

co do zwycięstwa Chicago White sox nie jestem przekonany, mianowicie jest kilka czynników odpychających, nade wszystko kurs (zniechęca)

po drugie Kansas City dokanało kilka transferów w przerwie ( sa to gracze solidnego formatu , chociazby z red sox dookoptowany został T.Graffanino , z Cardinals Mark Grudzielanek, z mets Doug Mientkiewicz , pozostał Sweeney ( świetny ofensywny zawodnik) , Reggie Sanders opuścił klan kardynałów) to sa jedynie gracze z pola , gracze ofensywnej formacji

po trzecie, pamiętam rok temu jak na własnym obiekcie Kansas potrafiło 3 -krotnie z rzedu ograć słynnych Yankesów

po czwarte , forma Białych skarpet odbiega od ideału, nawet swietny ubiegłoroczny sezon Gaarlanda nie znalazł przełozenia na obecną formę tego doskonałego pitchera

po piąte , jest zasada bij mistrza i nie uwazam , aby Kansas w tym sezonie było na końcu stawki (moje prywatne zdanie)

i po szóste umiejętności obu pitcherów dzisiejszej konfrontacji są podobne Javier Vazquez kontra Denny Bautista

proszę nie sugerowac sie , ale te fakty definitywnie nie pozwoliłyby mi dziś postawić złotówki na mistrzów nhl (chodź mogę mylić sie )

podpisuje sie również pod tym , Soxi nie grają na miarę oczekiwań i ich dzisiejsza porażka nie jest wykluczona

Do góry
#553108 - 08/04/2006 13:47 Re: MLB - 8.04.06
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/02/2003
#10 Colorado Rockies - San Diego Padres @ 1.806
#11 Pittsburgh Pirates - Cincinnati Reds @ 2.02
#12 Los Angeles Dodgers - Philadelphia Phillies @ 1.813
#13 Arizona D-Backs - Milwaukee Brewers under 8 @ 1.877

Dzis na szybko bez opisow, ale mysle, ze drugi raz Padres nie zrobia takiego numeru jak wczoraj. Pirates sie przełamią bo akurat dzisiaj porównując pitcherow, wypada to zdecydowanie na ich korzysc. Phillies tez w koncu wygrają przeciez, nie? Pozostale niskie kursy nie do grania dla mnie dzisiaj (ew. Indians), nawet sie zastanawiam czy nie skusic sie na Angelsow albo na Nationals

Bilans: 6-3 (+193,4)

Do góry
#553109 - 08/04/2006 13:57 Re: MLB - 8.04.06
osin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/04/2005
New York Yankees @Los Angeles Angels 1 @1.60
New York Yankees @Los Angeles Angels under8.5 @1.91

Drugie starcie między "Jankesami" i "Aniołami". Wczoraj gracze Angels wyszli zwycięsko z tej konfrontacji (4-1). Do meczu zostało wystawionych dwóch dobrych pitcherów, którzy na dodatek dobrze sobie radzą z przeciwnikiem. Po stronie gospodarzy zobaczymy Ervina Santanę (12-8, 4.65 ERA w 2005). I choć w zeszłym sezonie powodziło mu się raczej średnio, to statystyki w meczach z Nowojorczykami ma bardzo dobre (2-0, 3.18 ERA). Po drugiej stronie zobaczymy Randy'ego Johnsona, który w zeszłym sezonie spisywał się znakomicie (17-8, 3.79 ERA), a w pojedynkach z Aniołami jeszcze lepiej (15-6, 2.92 ERA). Randy w tym sezonie zagrał już w jednym meczu. Podczas Opening Day Yankees pokonali Oakland 15-2, w czym duża zasługa owego pitchera (5 H, 0 BB). Wystawieni pitcherzy są zawodnikami z wysokiej półkie, którzy na dodatek lubią grać z dzisiejszymi przeciwnikami, więc należy się chyba spodziewać wyniku podobnego do wczorajszego. A czemu typ na Yankees? No cóż, liczę że batterzy NYY się w końcu przełamią. Zresztą nie mogę sobie wyobrazić, żeby już na samym początku zanotowali serię 4L.

Do góry
#553110 - 08/04/2006 14:24 Re: MLB - 8.04.06
Prezes_1 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/09/2004
Detroit-Texas
10-6 -1j
5-2 -2j
Verlander (0-0, 0.00)- Millwood (0-1, 9.00)
Rogers (1-0, 1.50)- Padilla (1-0, 1.50)

Ciąg dalszy polowania TEX 1.62/7j

NYY-LAA
under 8.5
1.91/1j
tak jak to napisał wchznw - dwóch dobrych pitcherów
---
Bilans typów MLB 3W-5L -2.06j

Do góry
#553111 - 09/04/2006 01:06 Re: MLB - 8.04.06
kaban0s Offline
member

Meldunek: 05/03/2006
No i stalo sie jak przewidywaliscie. Soxi znow wje*** z KCR. Wczoraj sie tez ladnie zapowiadalo jak po 1 inningu 5:0 prowadzili. Ciekawe czy 3 mecz wygraja z Kansas. Najgorsze ze jest duza szansa na to a kurs nei zacheca ;/

Do góry

Moderator:  rafal08