#556807 - 12/04/2006 23:45
Re: 1 LIGA POLSKA 2006
|
member
Meldunek: 26/03/2006
|
na początku sezonu nigdy nie ma perełek - jest za to wielka loteria... bo czy ktos przewidywal np blamaż GTŻ-u do 16 ? Expekt wystawił hc chyba 23 pkt dla Falubazu wiec dużo osob tez na ten mecz nie grało, myśląc, że linia ustawiona całkiem sprytnie. Poza tym tak naprawde nie wiemy za duzo o sile poszczególnych zespołów. Narazie wiadomo tylko, że Krosno zgodnie z przewidywaniami, Gorzów i Grudziądz grubo poniżej oczekiwań, Gniezno - ładny początek chociaż myślę, że to Gorzów był taki słaby, a nie Gniezno tak silne. O Lublinie, Zielonej Górze a przede wszystkim Ostrowie który jeszcze nie jeździł nie ma za bardzo co powiedzieć. LBN i ZG nie miało z kim się sprawdzić, przeciwnicy nie stawiali dużego oporu więc jeszcze pare znaków zapytania jest. Mysle, że po 2 kolejce powinniśmy już mieć jako taki przegląd siły rażenia pierwszoligowych drużyn.
|
Do góry
|
|
|
|
#556808 - 13/04/2006 10:52
Re: 1 LIGA POLSKA 2006
|
addict
Meldunek: 09/09/2004
|
Zgadzam się w pełni z poprzednią wypowiedzią. Druga kolejka będzie probierzem umiejętności tegorocznych pierwszoligowców. Najciekawiej będzie w Gorzowie, bo na Śląską zawita Ostrów, który czuje się tam jak u siebie w domu. Czyżby druga porażka Stali w lidze? Gorzowianie nie popisali się w Gnieźnie,ale jak mogli wygrać czy też zremisować mecz skoro dwa "asy" drużyny Paluch i Łukaszewski przywieźli razem zero punktów. Zawiódł także Joonas. W drużynie odczuwany jest chyba brak sprzedanego przed sezonem Hlibka. Młodzież też dała "plamę". Poniedziałkowy pojedynek będzie numerem jeden tej kolejki. Pierwszy mecz o stawkę dla Ostrowa i inauguracja na Śląskiej. W zeszłym roku mecze w Gorzowie były bardzo zacięte (47-43, 42-48). Już dzisiaj wiadomo, że Ostrów przyjedzie bez P.Karlssona,ale z Maxem ( ten po operacji usiunięcia elementu usztywniającego kość udową, ponoć odbył już jakieś treningi), Ferjanem(jeździł przez jakiś czas w Zielonej i nigdy nie mogłem zrozumieć kto i po co go ściągał do naszego klubu, jak narazie niepokazuje umiejętności i formy z zeszłego roku.) i Screenem (za swoich dobrych dawnych czasów jeździł z wymiernym skutkiem,ale to było dawno temu choć ostatnio w Anglii imponuje mi). Ponadto Ogór (swoje 11-12 zrobi), Węgrzyk i Liberski ,Szczepaniak(dałbym go na rezerwe w razie "W"). W Ostrowie mówią o małym Dream Team (ja mówię kolektyw). Stal wyciągnie pewnie swoją najcięższa artylerię i: ściągnie Nermarka, a obok niego pojawią się Ruud (dobry występ w Gnieźnie, narazie równa forma,ale wpadki także mu się przytrafiają) i Klingberg (solidna firma). Może kolejną sznasę otrzyma Kylmaekorpi (choć ci Finowie mnie nie przekonują, lepiej idzie im w skokach niż na torze , puścił bym Janssona), a Łukaszewski lepiej niech usiądzie na ławę (dać szansę młodym). Bolo będzie chciał się sie zrehabilitować za występ w Gnieźnie i koło 7-8 punktów uciuła (w końcu kapitan zespołu musi dawać przykład )Raju, Dąbrowski i Głuchy powinni zostać w składzie. O handicapie toru możemy zapomnieć, sprzęt na remis , wola walki przemawia za Stalówką. Będzie gorąco--->46-44 dla Stali.
|
Do góry
|
|
|
|
#556811 - 16/04/2006 22:00
Re: LIGA POLSKA 2006 - I Liga
|
member
|
No a ja słyszałem, że własnie Świst a nie Knapp tak czy siak któryś z nich.
"Hitem" kolejki powinien być mecz w Gorzowie. Powinien jeśli gospodarze stana na wysokości zadania i pokażą się z dobrej strony. Podejrzewam, że wówczas będzie to bardzo wyrównany mecz, a losy rozstrzygną się w ostatnich biegach. Tego meczu nie odwaze sie typowac bo moze zdarzyc sie tutaj dosłownie wszystko. Nawet wysoka porażka Ostrowa by mnie nie zdziwiła. Wiadomo, że Mikael po poważnej kontuzji, Screen wielka zagadka, Ferjan nie błyszczy, Jędrzejak - pewnie koło kompletu , Węgrzyk coś dorzuci Szczepaniak narazie bez rewelacji, juniorzy na korzyśc Gorzowa chyba raczej. No ale w Gorzowie dobrze się jeździ ostrowianom vide zeszły sezon - jednak to ich pierwszy mecz w tym sezonie.
Tutaj może zdarzyc sie wszystko. Za dużo znaków zapytania dlatego odpuscilbym ten mecz u bukow.
Nie mniej ciekawe widowiska kroją się w Krosnie i Grudziądzu. GTŻ-et zapewne będzie chciał się zrewanżować za tą "tragedie" u Nas. To będzie zażarty pojedynek spotkają sie zespoły złożone z byłych ekstraligowców ( Świst, Rempała, Robacki, Krzyżaniak, Bajerski ) jednak zdecydowana przewagę uzyskuje Lublin jesli chodzi o obsadę zagraniczną. Louis, Bhrel, Shields powinni pociągnąć TŻ-et do zwycięstwa. Do tego Tomicek może dorzucić pare cennych punktów na miarę zwycięstwa bo pokazał już, że jeździć potrafi.
Co do Krosna to sprawa wydaje się równie niepewna co w przypadku Gorzowa. Kadrowo Start jest silniejszy jednak do Wilków doszedł w tym tygodniu nowy zawodnik - Szmid. Nie wiadomo jak to wpłynie na postawe Wilków, wiadomo natomiast, że odrazu załapał się do składu. Jedynym atutem i to poważny zapisanym po stronie gospodarzy jest specyficzny tor na którym wielu silniejszych już poległo, jednak wydaje mi się, że Gnieźnianie dobrze o tym widzą i nastawili się na tego typu niespodzianke. Myśle, że Start mocno powalczy o zwycięstwo i może cel osiągnąc.
|
Do góry
|
|
|
|
#556815 - 17/04/2006 11:44
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/12/2003
|
mecz krosno - gniezno odwolany
|
Do góry
|
|
|
|
#556816 - 17/04/2006 12:29
|
addict
|
BAW chyba jeszcze śpi z ofertą żużla , albo zapomniał czym jest żużel dla większości kibiców z Polski. Za to Expekt zaproponował nam: Gorzów - Ostrów 1.65 18.00 2.20 Jak już wcześniej napisałem więcej szans na zwycięstwo daję Stali. Exp. wystawił hc(-3,5) i powiem szczerze, że obawiam się tego czy zdołają przeskoczyć ten próg. 1.65 na Gorzów także troszkę zaniżony kurs (spodziewałem się ponad 2). Nie wiem czym to jest spowodowane. Czyżby brakiem "Okularnika"? Jest za to Screen, o którego formę wielu się obawiało (14.04 w barwach Belle Vue Joe wykręcił komplet 12 punktów, a z "kelnerami" w tym meczu nie jeździł). Także dzisiaj można się spodziewać jego umiarkowanego występu. Max odbył chyba tylko parę treningów na ostrowskim torze, ale czy gość po operacji i paru jazdach jest w stanie zrobić ponad 10 pkt.? Napewno nie, bo żadne treningi nie zastąpią rytmu meczowego! 4-6 pkt. to "MAX" dla tego pana na dzisiaj. O Ferjanie cisza. Reasumując: GORZÓW - STAL--->1--->1.65
|
Do góry
|
|
|
|
#556817 - 17/04/2006 13:31
|
addict
|
GTŻ Grudziądz - TŻ Sipma Lublin Przychylam się do zdania harrisa73 i stawiam GTŻ (+5.5) choć przyznam, że typ dość ryzykowny. Chyba jednak minimalne zwycięstwo gości. Po takiej plamie z Falubazem czas na rehabilitacje ze strony GTŻ, co nieoznacza oczywiście, że popadam w wielki optymizm i ufam bezgranicznie miejscowym. Wręcz obawiam się o ten wynik, bo chłopaki z Lublina przyjeżdżają tu po dwa oczka. Istotne jest, że mają powody aby tak myśleć. Grudziądz w tygodniu odbył sparing z Gdańskiem (58:44). Dobrze pojechała cała drużyna, a szczególnie Robacki z Krzyżaniakiem. Nawet Bajerski sprawił miłą niespodziankę, podobnie jak młody Czech Linhart. Zawodzi natomiast w dalszym ciągu Staszek, który chyba ciągle rozpamiętuje o zeszłym udanym sezonie, a nie może odnależć się w tegorocznym. W niedzielnym meczu zespół wzmocni Watt (osobiści nie nazwał bym tego wzmocnieniem, ale szerszym polem manewru ). Lublinianie zaprezentują się w bardzo silnym składzie. Brhel zapewne będzie klasą dla samego siebie. Knapp wystąpi przed byłą publicznością i zapewne będzie się chciał pokazać z dobrej strony. "Twisty" trochę cieniuje, ale licze na jakieś przebudzenie z jego strony. Louis bardzo równy jeździec (w Anglii ostatnio słabo,ale tutaj ...), Shields w pierwszym meczu pokazał na co go stać (nie zna kompletnie toru, ale na koziołkach nie jeździ napewno), Rempała to krajowy lider drużyny, Tomicek i Michaluk to niewiadoma. Szkoda,że zabraknie Pavlicia. Zacięty mecz, z przewaga przyjezdnych. Reasumując: GTŻ GRUDZIĄZ - LUBLIN--->(+5,5)--->1.95 lub GTŻ GRUDZIĄZ - LUBLIN--->2--->1.40
|
Do góry
|
|
|
|
#556819 - 17/04/2006 15:23
|
addict
|
Panowie zza miedzy nie popisali się Ze stanu 28:20 i euforii doprowadzili swoich kibiców oraz samych siebie do rozpaczy, bo końcowy wynik brzmi 40:50. Ostanie 7 biegów to sześć porażek i jeden remis. Dobry mecz Jędrzejaka i Węgrzyka. Jak już pisałem Max słabiutku i jeszcze nie w pełni sił. Ferjan mnie zaskoczył. Z jednej strony to dobrze, bo Stal w następnym meczu spotka się z Zieloną Górą, a ich pozycja w tabeli i punkty nie ulegną zmianie. Pozdro.
|
Do góry
|
|
|
|
#556820 - 17/04/2006 20:57
|
addict
|
Cisza, nikt nic nie pisze Chłopaki z Grudziądza pokazali, że mają jaja . Myślałem, że mecz będzie bardziej wyrównany. Nie wiadomo jak potoczyłyby się losy meczu gdyby nie upadek Shieldsa, ale teraz można tylko gdybać (chyba ma złamaną nogę). Fakt jest jeden Lublin był słabszy w tym dniu od Grudziądza i tyle! Lublinianie chyba zlekceważyli GTŻ. Pierwsze ważne spostrzeżenie, które mi się nasuwa, a tak naprawdę zastanawiałem się już nad tym przed spotkaniem gdy zobaczyłem desygnowane składy to brak w składzie Knappa. Dlaczego coach Kasiński nie wziął pod uwagę byłego zawodnika Grudziądza przy ustalaniu składu? Chyba on sam zna odpowiedź na to pytanie (pewnie liczył na przełamanie Śwista). Po drugie dlaczego nie pojechał Pavlovic? W Grudziądzu bardzo dobrze zaprezentował się młody nieobliczalny Rosjanin Charczenko (będą z niego ludzie za parę lat). Miło zaskoczył mnie także Watt (choć na wyjazdach nie wróżę mu niczego dobrego). Odrodził się lider zespołu Staszek. Krzyżaniak z Robackim zrobli swoje. Zapomniał bym o Bajerze, który dołożył swoje "trzy grosze" dla zespołu. W Lublinie zawiódł przede wszystkim Brhel, dał się "skroić" młodemu Aloszy. Po Louisie spodziewałem się czegoś więcej (liczyłem na jego atomowe starty z przed laty). Świst pojechał powiedzmy na "3-". Nie zawiódł jedynie Rempała. Na temat młodzieży nie wypowiadam się. Z mojego punktu widzenia czyli kibica Falubazu bardzo dobrze się stało iż Lublin stracił punkty! Jest to także znak, że reszta kandydatów do awansu nie będzie miała lekko na stadionie przy ulicy Hallera. Szkoda już wspomnianej przeze mnie wcześniej porażki Stali, która walczyła lecz za szybko uwierzyła w zwycięstwo. Za tydzień hitem kolejki na zapleczu Ekstraligi będą derby Ziemi Lubuskiej Zielona Góra - Gorzów. Będzie gorąco na Wrocławskiej i w jej okolich Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#556821 - 17/04/2006 22:04
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
Jesli chodzi o Lublin, to sezon jest juz stracony, wiec akurat ze straty tych 2 punktow nie masz sie co cieszyc. Co moge powiedziec zacznijmy od tego: jezdzil Swist a nie Knapp, bo Knapp w barwach TŻ-u 2 lata temu zrobil na tym torze wielkie gowno, natomiast Swist jest doswadczony i takie tam, tak mozna bylo to tlumaczyc, i to tlumaczenie mozna bylo przyjac, bo Knapp niczego by tu nie osiagnal po drugie Pavlic (nie PAVLOVIC) nie jezdzil bo mial kolizje z innym terminem juz dawno ustalonym. po trzecie to byl zly poomysl na budowanie druzyny, zlozenie z emerytow od Swista na Louisie konczac, boja sie atakowac, wlasciwie tego nie robia, nie poswiecaja sie i tyle, dla mnie Staszek tylko mogl rownac sie pod wzgledem sprzetu z Louisem na dystansie, co z tego skoro Angol w ogole nie atakowal, bal sie, chodzil po krotkiej, gdy szeroka byla szybsza. Co do Charczenki i Watta to tacy typowi jezdzcy wlasnego toru, jesli ktorys z nich zrobi 10 punktow na wyjezdzie w 5 startach to mi kaktus na czole wyrosnie. Na koniec Shields ma zlamana noge w 2 miejscach, podejrzewaja ze udo, tak wiec, zegnaj ekstraligo, wiecej chyba bylo nadziei niz argumentow.
|
Do góry
|
|
|
|
#556822 - 17/04/2006 22:29
|
Carpal Tunnel
|
kefirek wg. ciebie "Będzie gorąco" na Wrocławskiej i w jej okolich wg. mnie moze bedzie w okolicach ale na Wroclawskiej niebedzie emocji bo pojedziecie gorzow b.wysoko a co do Lublina jak oni liczyli w tym sezonie na ekstralige to marzenia bo wg. to albo ostrow albo zielonka ma ekstralige w tym sezonie 7 maj i 15 czerwiec bedzie ciekawie Intar - Falubaz mecze o ekstralige
|
Do góry
|
|
|
|
#556824 - 17/04/2006 22:52
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
powiekszaja ekstralige i dlatego liczyl Lublin na ekstralige, bo moim zdaniem byla szansa powalczyc z Rybnikiem w barazach, przynajmniej toretycznie tak to by wychodzilo, a jesli chodzi o Ostrow i Zielona, to po dzisiejszyh meczach mozna chyba jasno stwierdzic ze macie niewielkie szanse na zwyciestwo z Zielona. Mielibyscie je tylko pod warunkiem jakby Max robil 10-15 pkt., a nna to sie raczej nie zanosi, choc moze sie w sezonie obudzi.
powiem tak max jechal 1 mecz w tym sezonie kilka dni temu mial wyciagane sruby z kontuzjowanej nogi wiec na jego pkt licza w ostrowie 2 rundzie dzis niemogl jechac "karlik " i dlatego jechal max a co do meczow z zielona gora wg. mnie mecze beda zaciete i o wyniku beda decydowaly wyscigi nominowane pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#556825 - 17/04/2006 23:04
|
addict
|
Prawda, wcześniej pisałem Pavlić, a teraz Pavlović. Szanuje Pana Śwista za jego wyczyny i osiągnięcia z ubiegłych lat, ale Twój post nie przekonał mnie o tym, że wystawienie go w dzisiejeszym meczu bylo słuszne! Dlatego iż od dawna tak jak piszesz Świst nie poświęca się, nie walczy na torze oraz nie inwestuje w sprzęt! Jeździł w Zielonej i wiem jakie cyrki wyprawiał (potrafił lepiej dbać o własne finanse niż o swój park maszyn). Też wszyscy liczyliśmy na jego przełamanie, a skończyło się na konflikcie z zarządem i obopólnymi pretensjami. Masz racje sternicy klubu z Lublina popełnili błąd zatrudniając tego zawodnika! Wracając do Knappa to, że 2 lata temu nic nie zrobił nie oznaczało iż w tym meczu miałby nic nie wskurać. W końcu był zawodnikiem tego klubu, a tor i przygotowanie sie do niego było raczej jego atutem. Ponadto chęć pokazania się i udowodnienie czegoś swoim byłym kibicom. Nie chcę już nic pisać, że jest to mały "czubek" na torze, który nie szanuje przeciwników i nawet byłych kolegów. Co do Chrisa. Miałem okazję obserwować go jak jeździł dawno temu w Zielonej. Był wzorem zawodnika. Nienaganna jazda, koleżeńswto na torze i poza nim. Szanował przeciwników. Po prostu pełen profesjonalizm. Jeżeli mówimy, że Rafał Okoniewski ma dobre starty to w porównaniu z Louisem lat 90 jest on małym chłopcem (nie obrażając Okonia). Kiedyś gdy posiadał dobry refleks starty były jego domeną oraz oczywiście pilnowanie małej. Po ciężkiej kontuzji w Częstochowie i długiej przerwie stracił właśnie to "coś" na starcie. Teraz o mijankach Louisa możemy zapomnieć. Wiadomo, że starsi zawodnicy dbają o swoje zdrowie i "ułańskie" szarże im nie w głowie. Przepraszam, chylę czoła przed Andrzejem Huszczą (49 lat), który promuje Poznań i żuzel swoją dobrą jazdą. Andrzej jest jak wino: "im starsze tym lepsze" Dobranoc
|
Do góry
|
|
|
|
#556826 - 17/04/2006 23:18
|
Live fast, die young
|
Naprawde Knapp jest w beznadziejnej formie, zawiodl z Krosnem na calej linii, z restza tak jak swist, obaj sa siebie warci, motory im nie jada,Louis byl znakomitym zawodnikiem, ale przed wypadkiem, teraz jest sredni, a pieniadze chce takie same i tu moim zdaniem jest blad sternikow, bo Chris zarabia spora kase, wieksza od reszty, a nie gwarantuje najlepszego wyniku.I dlatego teraz juz wiemy, ze to byl spory blad. a do Jarka: naprawde liczysz ze w Zielonej bedzie zaciety mecz?Ja bym sie nie nastawial, u Was to i owszem, ale nie tam .
|
Do góry
|
|
|
|
#556827 - 17/04/2006 23:26
|
addict
|
..., a jednak nie dobranoc Mimo iż pochodzę z Zielonej Góry nie jestem pewny awansu. Głupotą byłoby myśleć tak u progu sezonu. Nie skreślam także nikogo z czwórki kandydatów do awansu. Może zdarzyć się tak jak mówi kolega, że sprawa awansu rozstrzygnie się pomiędzy Ostrowem, a Falubazem. Zielonka powinna wygrać u siebie wszystkie mecze bez względu na to kto przyjedzie i w jakim składzie. Nie takie tuzy tu przegrywały. Zważywszy na to, że obecny skład jest jednym z najsilniejszych od paru lat (brakuje tylko śp.Kurmanka ). Na wyjazdach gorąco będzie: powiem tak Falubaz nigdy nie potrafił jeździć na Ostrowskim torze! Moim zdaniem tam czeka nas ZONK w postaci porażki mojego zespołu. Następna porażka może przytrafic się na Śląskiej z Gorzowem (tam też jeździ się nam fatalnie, derby ZL). W Gnieźnie także będzie ciekawie (zobaczymy co pokażą w następnych kolejkach). Jestem także skłonny stwierdzić iż rewalacją może być START, który skompletował dość klarowny składzik na ten sezon i może być czarnym koniem rozgrywek. Podobnie widzę sytuację w Ostrowie. Mianowice wygrane u siebie, porażka w Zielonej, może w Gnieźnie. Udało się dzisiaj w Gorzowie choć było już nieciekawie, ale respect za 7 ostatnich biegów. Pożyjemy, zobaczymy.
|
Do góry
|
|
|
|
#556828 - 17/04/2006 23:33
|
member
|
polskignom
Ja jestem kibicem Falubazu i to nie jest zwykła kurtuazja ale jesli piszesz, że Ostrów ma niewielkie szanse z Nami to chyba nie za długo jestes żużlowym kibicem bo to sport mimo wszystko nieprzewidywalny. Myślę, że szanse są dokładnie po 50% do 7 maja i 15 czerwca może zdarzyć się tyle, że równie dobrze możemy gładko rozjechać Ostrów a oni moga to zrobic z Nami.
Narazie nie ma co gdybać co do szans na awans bo do tego czasu może zdarzyc sie kontuzja w którymś zespole ( TFUUUU ), może Max sie rozjeździć, może sie komuś rozlecieć najlepszy silnik i później przez reszte sezonu nie będzie mógł się pozbierać... przypadków już było mnóstwo także z rokowaniami na temat szans awansu poprzestańmy chociaz do tego 7 maja. Po pierwszym meczu miedzy tymi zespołami będzie można już gdybać sobie.
Co mnie dzisiaj zaskoczyło to gładka porażka Lublina, liczyłem na wyrównane spotkanie ostatecznie zakończone zwycięstwem koziołków. Chyba rzeczywiście szansa na awans powoli im się wymyka bo tutaj Grudziądz może nawet powalczyć o bonus. Jak chce sie jechać o najwyższe cele to można przegrać ale nie w takim stylu. Podejrzewam, że Falubaz też będzie miał ciężko w Grudziądzu ale bonusa powinnismy wyciagnac hehe.
Gorzów niestety też się nie spisał. Łatwo roztrwonili przewagę z pierwszej części spotkania przegrywajac ostatnie 3 wyścigi 3-15. Była naprawde szansa, żeby wygrać z Ostrowem ale jak sie nie wykorzystuje osłabienia przeciwnika i do tego 8 punktowej przewagi to trudno o komentarz. Stalowcy dali ciała.
Podsumowując: niewiele się zmieniło. Nadal Falubaz oraz Ostrów faworytami do wygrania DM I ligi, a Gorzów może mieć problem z pierwszą czwórką. Co do Lublina to mogą mieć ciężko bez Shieldsa ale powinni się pozbierać. Twisty się rozjeżdża i na torzy przy Zygmuntowskich powinien być silnym punktem i nadrobić punkty za Shieldsa. Myślę, że 3 miejsce jest dalej w ich zasięgu. Natomiast jestem bardzo ciekawy Gniezna, szkoda , że mecz się nie odbył.
To tyle narazie, pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#556829 - 17/04/2006 23:43
|
Live fast, die young
|
jestem kibicem nie od dzis, i jak dajesz po 50 % tylko dlatego, ze sie usprawiedliwiasz na wypadek czegostam, to mnie to smieszy, macie sklad mocniejszy i tyle. ani Ferjan, ani Screen nie pojada w Zielonej tyle co w Gorzowie, nawet nie ma co liczyc, dojdzie Karlsson ale on tez wszystkiego nie wygra, Walasek imponuje na poczatku, Wegrzyk jest chimeryczny, Jedrzejak swoje przywiezie na kazdym torze, ale to swoje stawiam do 12 pkt. w 6 startach w Zielonej i juz mamy spora przewage do bonusa, w Ostrowie rzadko komu sie jedzie latwo przy jako takich wyrownanych skladach, dlatego sie nie zdziwie jak wygraja, ale po raz kolejny powtarzam bez 100% zdrowego Maxa walka o awans moim zdaniem bedzie jednostronna i nie ma znaczenia czy interesuje sie 2 czy 3 lata.
|
Do góry
|
|
|
|
#556830 - 17/04/2006 23:49
|
member
|
kefirek widze, że obydwoje Falubazy i podobne opinie Pozdrówki
|
Do góry
|
|
|
|
#556831 - 17/04/2006 23:57
|
member
|
Ale polskignom poczekaj jeszcze do pierwszego wyjazdu Falubazu. Skad wiesz, że na wyjeździe będą się spisywali równie dobrze co u siebie ? Możemy zgubić punkty np w Lublinie , Gorzowie ........ ja nie byłbym taki pewien.
|
Do góry
|
|
|
|
#556832 - 18/04/2006 00:11
|
Live fast, die young
|
no pewnie ze mozecie, ale sklad macie na tyle silny ze nie powinniscie , przeciez to na tym polega, jak Barca zaczyna sezon to kazdy typuje, ze 25-30 meczow wygra bo jest lepsza, a tu co remisuje z Malaga, a wygrywa z Realem 3:0 w Madrycie w meczu, w ktorym malo ktory na poczatku sezonu by postawil, ze wygrja tak gladko, na tym polega sport. Obecnie mamy male rozeznanie, bo niewiele kolejek, ale costam wiemy, ze Gorzow miekki, ze Grudziadz bedzie grozny u siebie, ze Zielona u siebie nie przegra za chiny ludowe, ze Max nie taki jak powinien byc, zeby Ostrow walczyl, ze Lublin sie nie sprawdzil, a przynajmniej ta koncepcja skladu, poniekad przez zlosliwy los, bo 2 najlepsze transfery sie zamrozily, przy czym Shields juz wiadomo, ze na caly sezon. W takim skladzie jakim jechaliscie u siebie Grudziadz moglibyscie miec problemy, ale macie ogromne pole manewru: Hamill, Davidssony itd., Lindgren jest na tyle dobry, ze moze jechac jako senior i chyba bedzie grozniejszy niz Kasprowiak itd. To jest moje zdanie, przed sezonem Lublin tez probowal zrobic cos podobnego tzn. stworzyc sobie pole manewru, to nam dalo tylko tyle, ze mamy 2 powanze kontuzje, a zawodnikow dalej mozemy nowych wyciagac .
|
Do góry
|
|
|
|
#556833 - 18/04/2006 16:09
|
newbie
Meldunek: 22/07/2005
|
Chyba Panowie z Lublina trochę przesadzają z tymi szansami Sipmy na awans. Z.Góra i Ostrów mają spory potencjał, a poza tym drużyny z Gniezna, Grudziądza, Lublina czy Gorzowa prezentują równy poziom i nie wydaje mi się aby "dziadkowie" Świst, Rempała czy Brhel i Louis byli lepsi od Palucha, Staszka czy juniorów z Gniezna... Trochę obiektywizmu by się przydało.
|
Do góry
|
|
|
|
#556834 - 18/04/2006 21:15
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/09/2005
|
KPINA ZE SPORTU W LANY PONIEDZIAŁEK - 18 Kwi 2006. W poniedziałek miało zostać rozegrane spotkanie KSŻ Krosno ze Startem Gniezno. Pojedynek nie doszedł jednak do skutku, bowiem gospodarzom wyraźnie nie zależało na odjechaniu tego meczu. Co prawda w poniedziałek i kilka dni wcześniej Krosno nawiedziły opady deszczu, ale służby odpowiedzialne za tor nie zrobiły praktycznie nic, aby przygotować go do jazdy! Zresztą pojęcie “służby odpowidzialne za tor” to abstrakcja w wydaniu krośnieńskim, bo czterech panów z dwoma szpadlami trudno nazwać w ten sposób. Gnieźnianie przybyli na stadion krośnieńskich “Wilków” około południa. Niebo nad Krosnem było mocno zachmurzone, ale deszcz był raczej delikatny i to przerywany raz po raz niewielkimi przejaśnieniami. Na czarnym torze było doskonale widać skutki kilkudniowych opadów na Podkrapaciu, ale choć zabrzmieć to może w tych okolicznościach nieco dziwnie, tor był do tych opadów przygotowany dobrze. Znaczy to tyle, że był mocno ubity, więc na sporej powierzchni opady nie wyrządziły mu większych szkód. Nieco gorzej wyglądały okolice startu, które jak można się było zorientować były zbronowane i lekko przybite. Tam nawierzchnia faktycznie mogła odstraszać. Na trzy godziny przed meczem na obiekcie nie pracował przy torze nikt! Gospodarze nie dawali cienia szans temu, że przybyły na stadion sędzia Piotr Lis nakaże “prace torowe”. I jak się okazało lubelski arbiter zaskoczył miejscowych. Wystarczył mu krótki rzut oka na tor, aby stwierdzić, że przy zanikających opadach istnieje szansa na doprowadzenie owalu KSŻ-u do stanu używalności. Piotr Lis mocno zszokował swoją decyzją miejscowych, którzy patrzyli nań z niedowierzaniem. - Panie sędzio ale czy to w ogóle warto? - padło z ust jednej z osób funkcyjnych na stadionie. “Silne służby” w osobach czterech panów wyposażonych w zdezelowane trzy miotły, dwa szpadle i trzy wiaderka po farbie ruszyły do pracy. Sęk jednak w tym, że panowie ci nie bardzo wiedzieli od czego zacząć, gdyż w zasadzie trzeba było najpierw udrożnić studzienki odpływowe, które jak argumentował wiceprezes Bobusia – mocno ucierpiały wskutek podtopienia stadioniu i nie było czasu ich “zreanimowa”. Panowie więc niechętnie jęli wybierać ręcznie niewielkimi wiaderkami wodę ze studzienek. Na szczęście nie padało im już na głowy gdyż deszcz nieco ustał. Mimo to bez jakiegokolwiek nadzoru ze strony własnych przełożonych robili to na tyle nieporadnie, że irytowało to nawet samego arbitra zdziwionego tym, że krośnianom przyszedł do głowy pomysł usuwania wody z kałuż... szpadlami. Irytacja “dopadła” także trenera Startu Lecha Kędzorę, który wreszcie sam zaczął usuwać wodę. Czynił to dopóty, dopóki... ktoś “podprowadził” mu wiadro. - Tak to my niczego nie zrobimy panowie – zareagował zdenerwowany Kędziora. Fakt prac przy torze prowadzonych przez gnieźnian odnotowała nawet obiektywnie strona internetowa KSŻ-u pisząc: - Goście zameldowali się na krośnieńskim obiekcie około godziny 12:00 i widząc brak zaangażowania gospodarzy w usuwanie wody z toru sami zabrali się za to. Szkoda, że dziś już tych słów na witrynie “Wilków” przeczytać nie można, ponieważ ktoś z klubu wolał ją zamknąć niż rzetelnie zrelacjonować fakty. Zresztą już od pewnego czasu władze krośnieńskiego KSŻ-u miały za złe lokalnym dziennikarzom to, że w ogóle chcą pisać o stanie ich toru i przygotowaniach drużyny. Dzień przed niedoszłym meczem zamknęli nawet oficjalne forum internetowe kibiców “Wilków”, aby czasami nikomu nie przyszło do głowy napisać o planach przgotowywanej przez działaczy “kpiny w lany poniedziałek”. Po blisko godzinie “pracy” przy torze “służb technicznych” wobec nadejścia kolejnej ciemnej chmury i deszczu, sam Lech Kędziora zaproponował arbitrowi: - Panie sędzio zakończmy tą farsę i udawanie, że coś się robi. Usiądźmy do stołu i porozmawiajmy o nowym terminie meczu. Tak się więc stało. Trudno jednak to co działo się w klubowych pomieszczeniach nazwać sensowną rozmową. Wiceprezes Bobusia wyraźnie dumny z decyzji arbitra o zaprzestaniu prac przy torze, na oznaczonym wcześniej kalendarzu tłumaczył, że z poszukaniem wolnego terminu będzie problem. Poprosiliśmy o zrelacjonowanie tych rozmów rzecznika Startu. - Gospodarze dopieli swego i nie “odjechali” meczu w pierwotnym terminie. Od początku nie chcieli aby zawody te odbyły się w drugi dzień świąt, całkowicie ignorując fakt, że w świąteczny poniedziałek pokonaliśmy grubo ponad pięćset kilometrów z dwójką obcokrajowców. Rozmowy o nowym terminie rozegrania meczu przypominały kabaret. Zaproponowaliśmy przynajmniej trzy sensowne terminy, z których żaden nie odpowiadał gospodarzom. Oczywiście mógł nie odpowiadać, ale żałosna była zwłaszcza argumentacja prezesa Bobusi. Wtorek - dzień później, nie odpowiadał miejscowym z uwagi na to, że... nie zdążą powiadomić o tym swoich kibiców, z których i tak jawnie drwią od pewnego czasu. W dobie internetu, faxów, komórek radia i telewizji, argument ten brzmiał co najmniej śmiesznie. Termin sobotni - 22 kwietnia nie odpowiadał panu Bobusi z uwagi na wyjazd Rafała Wilka na Węgry. Sam trener KSŻ-u powiedział zresztą, że nie zrezygnuje ze startu na Węgrzech, a jak wydaje nam się to dziwne to mamy zapytać czy zrezygnują ze startów zagranicznych nasi zawodnicy. Więc odpowiedzieliśmy panu Wilkowi, że Jankowski aby wybrać się na "wycieczę do Krosna" zrezygnował z wyjazdu do Niemiec, a Jesper Jensen owej soboty zrezygnuje ze startu w Bundeslidze. Niewiele to jednak dało. Z kolei propozycja Startu, aby mecz odbył się 24 kwietnia w ogóle nie była rozpatrzona. Dlaczego? “Bo nie” - jak sam mówił prezes KSŻ-u. Nikt nie twierdzi, że w poniedziałek na torze w Krośnie można było się ścigać, ale zachowanie i podejście gospodarzy do pracy było naganne. Prawdę mówiąc upewniliśmy się jedynie w smutnym przekonaniu, że w Krośnie sport żużlowy umarł już dawno. Teraz trwa tam tylko bezradna wegetacja. W naszych ustach brzmi to może nieco protekcjonalnie wszak sami byliśmy niedawno na żużlowym dnie, ale nikt z nas nie samozadowalał się wtedy tym stanem. Praktyk publicznego szykanowania swoich dziennikarzy, kneblowanie im ust, zamykania for dyskusyjnych i stron internetowych kibicom nie warto nawet komentować. Mówi to samo za siebie. Obiektywizm w KSŻ-cie to widać pojęcie abstrakcyjne. Wiemy, że jest wielu ludzi w Krośnie, którzy kochają żużel i ten klub. Szkoda, że niektórzy z tamtejszych działaczy mają to za nic - relacjonuje Arkadiusz Rusiecki. Jak informują działacze czerwono-czarnych wiceprezes Bobusia kpił z nich przy obecności Piotra Lisa. Powiedział między innymi, że jeśli Start zapłaci mu piętnaście tysięcy złotych to zgodzi się na jazdę dzień po świętach. Natomiast na pytanie gnieźniań “kto im zwróci poniesione koszty na przyjazd?”, uraczył obecnych bezczelną odpowiedzią: - Zapłacę wam w dwóch ratach. Pierwszą jak będę miał, a drugą jak będę chciał. My też jechaliśmy trzy razy do Piły w zeszłym roku, to wy też możecie. Teraz obie strony mają trzy dni na znalezienie nici porozumienia, ale jeśli nie udało się jej znaleźć na miejscu, to trudno się tego spodziewać na odległość. Tym bardziej, że krośnianom chodzi o jedno. Zmierzyć się ze Startem jak najpóźniej, co wydaje się kompletnie alogiczne z punktu widzenia ewentualnych, tak podkreślanych przez pana Bobusię zysków z biletów, bowiem KSŻ ma dość niekorzystny układ terminarza. Warto w tym miejscu podkreślić fakt, że drużyna z Grodu Lecha przybyła do Krosna z dwójką obcokrajowców: Sebastianem Aldenem i Jesperem Jensenem. Wbrew wcześniejszym doniesieniom gnieźnianie mieli także możliwość skorzystania z usług Stefana Anderssona i Magnusa Zetterstroma, którzy mieli wolne terminy, ale szkoleniowiec czerwono-czarnych chciał dać szansę Markowi Cieślewiczowi i Krzyśkowi Pecynie. Teraz jednak ambicje działaczy Startu zostały tak mocno podrażnione, że zapowiadają iż uczynią wszystko aby powtórnie przyjechać do Krosna z czwórką obcokrajowców o ile ich forma będzie wyższa od jeźdźców polskich. Fotorelacja z Krosna już wkrótce w naszej galerii. http://www.start.gniezno.pl/
|
Do góry
|
|
|
|
#556835 - 18/04/2006 22:16
|
addict
|
Słyszałem już wcześniej o tej kuriozalnej sytuacji. Teraz po przeczytaniu tego tekstu mogę stwierdzić tylko jedno: amatorszczyzna przez duże A. Zaplecze ekstraligi musi się wzorować na niej i cały czas podwyższać swój poziom. Takim zachowaniom sterników z Krosna mówię Po co przekładać terminy skoro wiadomo, że Gniezno wygra to spotkanie,a Krosno to główny pretendent do spadku. Szkoda czasu zawodników, a przede wszystkim ich pieniążków, bo starty gwarantują im płynność finansową.
|
Do góry
|
|
|
|
#556837 - 23/04/2006 12:17
|
Carpal Tunnel
|
witam 2 moje typy na dzis KM Intar Ostrów - GTZ Grudziądz Jacek Krzyzaniak (Gru) - Over/Under Points - Typ: Powyżej 5,5 1.80 baw krzyzak jedzie z juniorem wiec powinien w 3 pierwszych startach zrobic minimum 4 pkt ( w swoim 1 licze na 2 pkt pownien przyjechac 2 za karlssonem ) pozatym krzyzakowi zawsze sie dobrze jezdzilo na ostrowskim torze 2 typ Ostrow - Grudziadz handicap2 (+34.5)1.90 expekt grudziadz przyjechal z wattem i jest w stanie zrobic w ostrowie minimum 28 pkt tor bedzie przygotwanay w ostrowei dobrze bez dziur i krzyzak robak watt staszek powinni uzbierac 28 pkt pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#556839 - 23/04/2006 12:31
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
a co myslisz jarko o pojedynku :
ogór -2.5 - staszek 1
dla mnie chyba banker.
ciezko powiedziec ogor jedzie w parze ze szczepaniakiem wiec moze go puszczac do przodu a w expekt policza wszystkie starty staszka moze nawet jechac jako rezerwa taktyczna niejestem pewien na 100% ale dzis w intarze niejedzie max jedzie za niego ferjan
|
Do góry
|
|
|
|
#556841 - 23/04/2006 12:41
|
addict
|
..., ale lipa nikt nic nie pisze . Podziele się swoimi spostrzeżeniami co do dzisiejszej kolejki. Tylko Exp. wystawił ofertę na I ligę żużla. Powiem,że dość skromną. Ostrów - Grudziądz Wygrana Ostrowa bezapelacyjna. Inne rozwiązanie nie wchodzi w grę. HC (-34,5), myślę, że całkiem dobrze ustwiona linia. Zazwyczaj nie gram takich hc. Choć wydaje mi się, że jakieś 60-30 będzie widniało na tablicy wyników. W punkty Bajera nie wierzę, ale liczę iż Staszek z Robackim nie dadzą "plamy" tak jak w Zielonce, do tego punkciki Krzyżaniaka i Pepika. Także przy dobrym wietrze trzydzieści oczek w zasięgu gości. Są za to dwa inne ciekawe zdarzenia: H2H: Jedrzejak (-2.5) - Staszek--->1--->1.65 Śmieszne Ogór w aktualnej formie na własnym torze zakręci sie koło kompletu, a Staszek max. 9 oczek. Karlsson, Peter Total Points---> powyzej 12 punktow--->1.68 Piękny kursik. Tutaj rozstrzygnie 15. bieg. On albo wspomniany wyżej zakończy mecz kompletem. Zielona Góra - Gorzów Derby Ziemi Lubuskiej tym razem dla tych lepszych z Grodu Bachusa. Co do przebiegu spotkania może być róznie. Zwłasza pierwszy bieg, bo już pojedynek juniorów powinien przynieśc nam emocje. Aramty u gospodarzy to przede wszystkim Greg, Okoń, Stachu, Lindgren oraz drugi rzut to Kai(to może być kompletna pomyłka w tym sezonie), Wolbert, Suchy i Kasper siary raczej nie zrobią. Z drugiej strony widzę Ruuda i Klingberga( dwa silne ogniwa drużyny), poźniej liczył bym na gorzowską młodzież zdecydowanie lepiej prezentują się od seniorów Stali. Pogromu napewno nie będzie. Stalówka napeno nie nastawia się na zwycięstwo o czym świadczy ich skład. Raczej chce uniknąć blamażu. Myślę, że dla nich ważniejsze mecze odbędą się na Śląskiej. Na bonusa w tym dwumeczu i tak nie mogą liczyć. Reasumując 55-35 to najniższy wymiar kary!
|
Do góry
|
|
|
|
#556843 - 23/04/2006 13:56
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
z BAW
KARLSSON over 11,5 1,55 ZIELONA-GORZOW 1 1,10 LUBLIN-GNIEZNO 1 1,40
te 3 jak dla mnie 7/10
Mimo że nie jestem zbytnio obiektywny ale uważam że Start Ten mecz tam wygra 47-43 Po ich stronie jest tor mają tylko trzech zawodników którzy moga coś zdziałac Świst Rempała Brhel młodzieży tam zbyt dobrej nie ma. Jeśli chodzi o Start mamy dobrze dysponowanego Jespera Jensena średniego Andersona Jankowski pewna niewiadoma. Jeśli chodzi o Pecynę to w sparingach prezentuje się bardzo dobrze ale jak będzie dzisiaj hmm licze na 8 pkt tego zawodnika. Juniorzy Startu są napewno lepsi Adrian napewno sporo nie zwojuje ale z juniorami powinien wygrac. Natomiast Mirek Jabłoński jest wstanie przywiez sporo pkt. Także stawka 7/10 i kurs 1,4 trochę dziwi ja bym dał kurs 1,65 na Lublin. Jeśli tro będzie dobry to o wynik jestem spokojny. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#556844 - 23/04/2006 15:34
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
witam 2 moje typy na dzis KM Intar Ostrów - GTZ Grudziądz Jacek Krzyzaniak (Gru) - Over/Under Points - Typ: Powyżej 5,5 1.80 baw krzyzak jedzie z juniorem wiec powinien w 3 pierwszych startach zrobic minimum 4 pkt ( w swoim 1 licze na 2 pkt pownien przyjechac 2 za karlssonem ) pozatym krzyzakowi zawsze sie dobrze jezdzilo na ostrowskim torze 2 typ Ostrow - Grudziadz handicap2 (+34.5)1.90 expekt grudziadz przyjechal z wattem i jest w stanie zrobic w ostrowie minimum 28 pkt tor bedzie przygotwanay w ostrowei dobrze bez dziur i krzyzak robak watt staszek powinni uzbierac 28 pkt pozdrawiam
krzyzak zrobil 6 pkt ale w wielkich bolach a postawe grudziadza najlepiej przemilczec i teraz widac madra decyzje intaru ze wzieli zagranicznych a nie polskie " pseudogwiazdy " zal bylo dzis patrzec na jazde bajerskiego staszka robackiego a nawet krzyzaniaka pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#556845 - 23/04/2006 18:20
|
addict
|
Quote:
H2H: Jedrzejak (-2.5) - Staszek--->1--->1.65
Śmieszne Ogór w aktualnej formie na własnym torze zakręci sie koło kompletu, a Staszek max. 9 oczek. Karlsson, Peter Total Points--->powyzej 12 punktow--->1.68
Piękny kursik. Tutaj rozstrzygnie 15. bieg. On albo wspomniany wyżej zakończy mecz kompletem.
Jędrzejak(15 pkt) - Staszek--->12,5 pkt. - 3 pkt.
Karlsson--->14 pkt.
Znowu pogrom GTŻ , a ja byłem optymistą i myślałem, że chociaż 30 uciułają. Bajer kompromituje się już od dłuższego czasu. I liga to także chyba za wysokie progi dla niego. Odrodzenie Lublina, w Starcie za duże dziury składzie. Wariat Knapp (żart) pokazła na co go stać. W Zielonce szok w trampkach , Stal dzielnie walczyła. Nie chce chłopakom z Gorzowa nic ujmować, ale ten deszczyk pokrzyżował nie co plany miejscowym. Warunki były równe dla wszystkich. Więcej takich spotkań.
|
Do góry
|
|
|
|
#556846 - 23/04/2006 21:33
|
Live fast, die young
|
Lekko podsumuje dzisiejszy mecz: TŻ - Start 53:37 - zadnego odrodzenia nie bylo, Lublin przywiozl swoje punkty, ale bez zadnych fajerwerkow, jesli chodzi o Gniezno to Andersson i Pecyna w ubieglych latach byli najgorszymi ogniwami swych druzyn, wiec teraz tez nic nie pokazali, jedynie Jensen smigal, ale to tylko dzieki naszym i taka prawda. Lekkie podsumowanie: Knapp - slabe starty, punkty zrobil, ale styl powiedzmy sobie niezbyt rewelacyjny Świst - chyba najbardziej waleczny z naszych (moze poza Jeleniem), ale jednoczesnie najwolniejszy sprzet, jesli Piotrus zainwestuje w osiolki bedzie w czolowce rajdowcow I ligi, bo ambicja juz mu dziala na wyobraznie, tylko czy zainwestuje? Brhel - niewyrazny, ale skuteczny, czyli takiego go oczekujemy, jak wygrywa start to ciezko go przejsc i po to jest Tomicek - wystep bez rewelacji, ale jest juniorem, przyszlosc przed nim Michaluk - starty fatalne, ale na dystansie trzymal sie Tomicka, stosunkowo szybki progres, tylko starty jeszcze sa wazne Jeleniewski - bezsprzecznie najlepszy zuzlowiec spotkania, bardzo szybki i oto chodzi, szkoda tylko ze to raczej owntrackowiec Rempala - wystep bez rewelacji, ale swoje przywiozl, o niebo lepiej niz Swist i Knapp Gniezno: Tak jak sie mozna byl spodziewac Jensen nawrzucal sporo punkcikow, szkoda, ze w tamtym sezonie tak nie jezdzil, ale trudno, swoje gwizdy za zeszly sezon dostal . Andersson, Cieslewiczei Pecyna nie ma o czym gadac, bardzo pozytywnie zaskoczyl Jankaowski, myslalem, ze bedzie 0 obijal, a tu 8 punktow, nawet niezly na dystansie. Jablonski moze on i talent, ale straszny cham na torze, moim zdaniem lekko przesadza i nawet niesluszne wykluczenie w 14. wyscigu tu nic nie zmieni. Wydaje mi sie, ze z Anglikami w skladzie i Messingiem, jesli sie wszystko aldnie zrosnie powalczymy o bonusa w Gnieznie. O Grudziadzu juz wiemy, ze bedzie walczyl u siebie, reszta bedzie milczeniem. Natomiast derby to podobno deszczyk troche zmienil tam, nie wiem, nie wnikam, wynik zadziwiajacy, ale i tak Zielona i Ostrow nie do ruszenia przez reszte, wiec nie ma o czym gadac.
|
Do góry
|
|
|
|
#556847 - 24/04/2006 02:48
|
member
|
Nie chce mi sie rozpisywac bo ledwo na oczy widze więc krótko, treściwie i na temat, czyli wywód o derbach. Ogólnie "święta wojna" czyli derby ziemii lubuskiej poniżej oczekiwań jesli chodzi o widowisko sportowe. Wszystko oczywiście popsuł deszcz. Spiker z Gorzowa ( Chołyński ) który współprowadził mecz podniecał się jakie to cudowne widowisko Nam zgotowali jeźdźcy lubuskich drużyn. Ale niestety gadał głupoty ! Srogo popadało przed samym spotkaniem i na torze były normalne kałuże ! Porządkowi troche popracowali, ciągniki porobiły kółeczka ale było widać, żę żużlowcy czują się niepewnie na takim torze. No ale skoro jedziemy to jedziemy. Wydaje mi się, że Falubaz miał dzisiaj po prostu pecha. 4 upadki, taśma, Suchecki w szpitalu no i ten tor niczym jakiś poligon. Fakt, że Głuchy, Kymeakorpi oraz Ruud dobrze sie zaprezentowali ale podejrzewam, że gdyby wszystko odbyło się na normalniejszym torze to Stal zdobyłaby ok 30-35 pkt no ale mówi się trudno. Mecz się odbył, wynik idzie w świat, ale ... co nie udało sie u Nas to zrobimy w Gorzowie Jeszcze wystawie szybkie cenzurki: Walasek - deklasował rywali, odjeżdzał na 20-30 metrów ! Sprzęt ekstraligowy. Okoniewski - takkkkkkkk ! To nareszcie ten Rafał ! Nareszcie walczy, nie jeździ jak panienka, nawet po upadku pierwsze słowa jakie powiedział to " jade w powtórce " Stszewski - wpadeczka przy pracy. Zdarza się każdemu, wszyscy jesteśmy tylko ludźmi chociaż Staszek mógł odczuć ten upadek w swoim pierwszym biegu i później już mu nie szło. Suchecki - noo można mówić, że chłopak nie ma talentu ale poprawny mecz w jego wykonaniu. Szkoda, że zamiast do biegu nominowanego pojechał do szpitala ale ogólnie na plus. Mocny konkurent dla innych w walce o skład. Oby wracał do zdrowia w tyrmiga. Laukkannen - w sumie jestem zaskoczony pozytywnie jego występem. Niektórzy bali się blamazu w jego wykonaniu ale pokazał, że palcem robiony nie był i ma cohones ! Dobre starty, waleczny. Tylko raz mu konkretnie wyścig nie wyszedł ale wtedy wypchneli go pod bande a z tego to by nawet sam Rickardsson niewiele zrobił. Powołanie od Janasa pewnie jeszcze dostanie. Lindgren - występ bardzo poprawny aczkolwiek wiem, czuje to, że tego gościa stać na 2 razy tyle ! Wydaje mi się, że dzisiaj jeździł troszke bojaźliwe ( nie dziwie mu sie przypominajac sobie tor ) i chyba miał lekką treme. Juz po meczu z GTŻ-em mówił w wywiadzie, ze jest bardzo zaskoczony ilością kibiców i dopingiem, a to co sie dzisiaj działo na trybunah to go chyba usztywniło i mógł czuć presję. Ale Yes Yes Freddie this is how Zielona Gora keep rocking ! Kasprowiak - za wiele o nim napisac nie można. Na koncie jeden start i okrągłe 0 pkt. Zaprezentował się kiepsko ale walczak z niego i na pewno jeszcze zobaczymy go na torze. Wolbert - Chłopak ma 16 lat, mało doświadczenia, tor jak poligon a na trybunach ponad 12 tys. ludzi. Ja w jego wieku miałbym pełne pory także nie oceniam, niech sie młody uczy i przyzwyczaja, że Wrocławska 69 to MECZET ! No to by było na tyle, miało być krótko a sie rozciągnałem jakbym joge ćwiczył. Reszta jutro. Pozdrowienia kibice.
|
Do góry
|
|
|
|
#556848 - 29/04/2006 23:16
|
addict
|
I LIGA IV kolejka 30.04.2006 Krosno 9. R.Wardzała 10. Ł.Szmid 11. R. Trojanowski 12. T. Łukaszewicz 13. R. Wilk 14. P.Dądela 15. M. Vaculik 16. M. Karjaczencew Zielona Góra 1. G.Walasek 2. B.Kasprowiak 3. M.Staszewski 4. K.Laukkanen 5. R.Okoniewski 6. G.Zengota 15. K.Wolbert (M.Nowaczyk) Gniezno 9. Ł.Jankowski 10. M. Zetterstrom 11. D.Cieślewicz 12. Jesper Jensen 13. S.Andersson 14. A.Gomólski 15. M.Jabłoński 16. M.Cieślewicz Ostrów 1. T. Jędrzejak 2. M. Szczepaniak 3. M. Węgrzyk 4. J.Screen 5. P.Karlsson 6. M. Liberski 7. S.Brucheiser 8. M.Risager Gorzow 9. D.Ruud 10. P. Paluch 11. J. Łukaszewski 12. N.Klingberg 13. J.Kylmaekorpi 14. S.Dąbrowski 15. A.Głuchy 16. M.Rajkowski Lublin 1. B.Brhel 2. G.Knapp 3. P.Świst 4. Ch.Louis 5. J.Rempała 6. L.Tomicek 7. J.Pawlic 8. D.Jeleniewski GTŻ Grudziądz - pauza Zapraszam do dyskusji.
|
Do góry
|
|
|
|
#556849 - 30/04/2006 00:50
|
member
|
Cóż napisać, liczę na zwycięstwo Zielonej Góry choćby 44:45. Stosunek wygranej nie ma znaczenia bo Krosno na torze w zielonogórskiej świątyni polegnie zapewne bardzo srogo, chociaz mam nadzieje, że nie skompromituje sie jak Grudziadz dlatego o punkt bonusowy jestem spokojny, natomiast w Krosnie liczy się tylko zwycięstwo. Gniezno z Ostrowem - to powinna być jadka ! Coprawda Ostrów silny ale wielu upatruje w Gnieźnie czarnego kona 1-ligowych rozgrywek w tym także i ja. Z Falubazowego punktu widzenia cieszyłbym się gdyby Gniezno urwało punkty Ostrowianom jednak nie odważe się typowac wyniku tego meczu mimo wszystko. Tutaj, żaden wynik mnie nie ździwi chociaż obstawiam minimalne zwycięstwo Ostrowa jednak. Jędrzejak, Węgrzyk, Karlsson, to nie ta półka co Pecyna, Jankowski , Jensen dlatego myślę, że Ostrów w ostatecznym rozrachunku da rade. Gorzów - Lublin. Gorzów podbudowany porażką w Zielonej Górze Śmiesznie to brzmi ale jednak, spodziewali się batów a łatwo skóry nie sprzedali - pomogła im w tym pogoda ale jest inny aspekt tego meczu. Gorzowianie uwierzyli w siebie. Wszyscy oczekują zwycięstwa nad lubelskimi koziołkami i myślę, że nie będzie inaczej. Gorzów rozjedzie Lublin. GTŻ Grudziądz - pauza. Pauza może stawić opór panienkom z Grudziądza. Mecz na styku. - ŻART :P
|
Do góry
|
|
|
|
#556850 - 30/04/2006 06:12
|
member
Meldunek: 30/04/2006
|
JAk dla mnie sprawa wyglada następująco: Krosno-ZKŻ 1 Krosno na swoim torze jest w stanie wygrac z kazdym, mysle ze Wilk Wardzala i Trojan poprowadza druzyne do sukcesu. Walasek i Okoniewski to za mało aby wygrac mecz!! Staszewski na tym torze nie bedzie istnial , takie jest moje zdanie. Sa co prawda jescze juniorzy, ktorzy w Krosnie nie istnieja mecz zacznie sie od 1;5 na poewno choc nie wiem jak pokaze sie Vaculik ale na wiele z jego strony to bym nie liczyl, a pod 16 pozostaje Karjczemncew ktory wczoraj odebral silnik od W. Jagusia i byc moze cos ukuje Podsumowujac jestem sklonny zaryzykowasc w tym meczu na gospodarzy, ciekawy jestem jaki bedzie kurs na baw pewnei cos kolo 5 PLN W pozostalych meczach zwyciestwa Gorzowa i Ostrowa.
|
Do góry
|
|
|
|
#556852 - 30/04/2006 13:47
|
addict
|
|
Do góry
|
|
|
|
#556853 - 01/05/2006 08:03
|
member
|
Cóż można powiedziec po meczu, jednym słowem to Krosno odstaje od Zielonki o 2 klasy jesli chjodzi o sprzet poza Wilkiem ktory jechal bardzo dobrze, widac ze chlopaki sie starali ale niestety sama ambicja meczu sie nie wygra. Mnie tylko wkurzyl Wardzala z jego podejsciem to jest dziwnei jak wyjdzie ze startu to jedzie jakos jak mu nie wyjdzioe to odpuszcza calkowicie zero wlacznosci, a co do juniorow to Malek out niech sie jednak chlopak uczy (w Krosnie pod laweczka na ktorej siedzial mial zeszyty) !! a Vaculik jak na 16 lat no bardzo pozytywnioe pomimo 0 zdobyczy punktowej z niego beda ludzie Podsumowujac jestem zadowolony z tego ze wiekszasc druzyny zostawialo sporo zdrowia w tym meczu na torze ale sprzet to nasza bolaczka mam nadzieje ze znajda sie jakies pieniadze aby cos w tym kierunku zadzialac. W środe mimo wszystko stawiam na zwyciestwo Krosna okolo 52-38 pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#556854 - 01/05/2006 14:08
|
member
|
Z mojego punktu widzania Falubaz mnie zaskoczył albo Krosno rozczarowało. Myślałem, że będzie bardziej wyrównany mecz, pewnych punktów spodziewalem się tylko po Walasku i Okoniewskim a tutaj ładnie pojechała cała drużyna w tym 17-letni Wolbert i debiutujacy Zengota. Okoniewski 2 defekty zaliczył na punktowanych pozycjach bodajże na pierwszej i drugiej. A ktoś chciał na ten mecz jeszcze Hamilla brać hehe. W najsilniejszym garniturze moglibyśmy obnażyć Krosno przed własną publicznością. Punkt bonusowy jest chyba formalnością Z druzyny gości na wyróżnienie zasługuje oczywiście jeżdzący trener Rafał Wilk. Reszta druzyny nie pokazała nic wielkiego, a jesli Wilki chca wygrywac spotkania na własnym torze to musi punktowac cala druzyna ! Ja również jestem rozczarowany postawą Wardzały. Myślałem, że obok Wilka będzie liderem drużyny, przeciez nawet w Ekstralidze miewal przeblyski dobrej jazdy. Co do drugiego spotkania w 1 lidze to tez jestem lekko zaskoczony bo myślałem, że koziołki polegną w większym stosunku punktowym tak do 32-35 ale walczyli i dlatego brawa sie naleza. Gdyby przyjechali w najsilniejszym składzie to róznie by to mogło być ! A i punktu bonusowego gorzowianie nie mogą być pewni. A już w środę następna kolejka ligowa - nic tylko obstawiac ja lece z takim kuponikiem: Tarnów - Częstochowa 1 Falubaz - Gniezno 1 Ostrów - Lublin 1
|
Do góry
|
|
|
|
#556855 - 01/05/2006 15:03
|
Meldunek: 17/06/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#556856 - 01/05/2006 16:56
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/06/2003
|
Quote:
ako 1.1?
glupi post? co on wniosl do tematu? a po drugie to na sam tarnow bedzie wiecej niz te twoje 1,1... post do skasowania
|
Do góry
|
|
|
|
#556858 - 01/05/2006 19:23
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
racja, mój post nie wniósł nic, czyli dokładnie tyle samo ile warte były typy powyżej. A na Tarnów pewnie będzie 1.5, skoro w meczu z Wrockiem było 1.2 Wszak od Częstochowy aż bije siłą, a Ryan tryska formą.
1,5 lol dobry kawal zaproponujesz mi nawet te 1,4 bo na wiecej nie licze od bukow to biore to z pocalowaniem reki:) Wiecej niz 1,25 jakos innej opcji nie widze Wiecej jutro Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#556859 - 01/05/2006 19:35
|
member
|
Quote:
racja, mój post nie wniósł nic, czyli dokładnie tyle samo ile warte były typy powyżej. A na Tarnów pewnie będzie 1.5, skoro w meczu z Wrockiem było 1.2 Wszak od Częstochowy aż bije siłą, a Ryan tryska formą.
Człowieku każdy ma swoj system gry, ja na takich typach od poczatku sezonu już ponad 500 zł zarobiłem - dla Ciebie to moze mała kwota, dla mnie duża, a jak Ci sie nie podoba to podaj swoje super typy którymi sprawiasz, że buki trzęsą się na samą ksywę "buszmen".
Przelicz sobie np ako z wczoraj: Toruń - Rzeszów 1 Tarnów - Wrocław 1 Gorzów - Lublin 1 Krosno - Falubaz 2
i później sie wypowiedz dopiero na ten temat. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#556860 - 01/05/2006 20:47
|
Meldunek: 17/06/2003
|
dobra Hagii, to była ironia, bo nie wierze w 1.2. Spoko, ja nie przeczę, że to bankery absolutne i tam można grać na obrót itd i zarobić na tym grajac va banque. Tylko zdziwiło mnie napalanie sie 3 dni przed na mecze tego kalibru.
Ale mimo wszystko, wczorajsze mecze były inne. Bo Częstochowa jest drużyną o klase słabszą od Wrocławia i w ogóle najsłabsza w e-lidze po Rybniku i buki o tym wiedza[przynajmniej o pierwszym fakcie]. Kazdy kurs powyżej 1.05 w tym meczu to prezent, fakt.
Natomiast mecze Ostrowa i ZG u siebie, no to 1.01 - po prostu. Przecież każdy chyba widzi, ze to nie to samo co wyjazd do Krosna czy pojedynek Gorzowa z Lublinem.
Ale okej, konczę temat i zarazem oczywiscie przyznaje ze typy są 'dobre' bo wejdą, ale jesli wyrzezbisz z nich większe AKO niż 1.2 to znaczy że buki rozdają prezenty.
|
Do góry
|
|
|
|
#556861 - 01/05/2006 21:18
|
member
|
Ostre tezy wysuwasz o Częstochowie - faktycznie nie błyszczą narazie i zapowiada się lanie w Tarnowie ale czy najsłabsi w e-lidze poza Rybnikiem ? To w takim razie gdzie umieścisz Toruń, Rzeszów, Bydgoszcz, Leszno ? Jak dla mnie to drużyny prezentujące podobny, zbliżony poziom sportowy ( w obecnej chwili ).
Wczoraj było widać ile wart jest Rzeszów bez tylko Nickiego Pedersena, więc się chyba zapędzasz z tymi osądami.
Faktycznie na te mecze co podałem kursy będą niskie ale zawsze można coś ugrać przy dosyć sporym wkładzie. Ewentualnie można sobie coś dorzucić ale grać derby to tylko ludzie o silnych nerwach mogą.
|
Do góry
|
|
|
|
#556862 - 01/05/2006 21:23
|
Carpal Tunnel
|
kolega powyzej dobrze pisze wtrace jeszcze swoje 3 grosze, jak buki nie dadza na tarnow powyzej 1,2 to poprostu nie gram tego bo napewno nie jest oplacalne, a pisanie o prezentach to juz... Poczekamy do srody przekonamy sie, teraz nikt madry nie jest Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#556863 - 01/05/2006 22:35
|
Pooh-Bah
Meldunek: 31/01/2005
|
Chyba zartujecie...druzyna majaca w swoich szeregach Herbiego,Sullego,Rico,Seba,Drabola(ktory juz niedlugo sie odnajdzie) i mowicie ze stawka nie wyzsza niz 1,2? To tylko u nas w Polsce,ciekawe jak mecz z tymi samymi nazwiskami wygladalby np w Angli...Niedoceniacie Czestochowy a Tarnow?Kiedys musi przyjsc porazka i kiedys ona nastapi,kiedy,noiewiadomo?Ale nie zartujcie ze Czewa przyjedzie i bedzie pogrom. To niech buki wystawia +20 na Czewe:)Od razu zagrywam. Unia wygrywa ale za duzo dziur w skladzie i kiedys to sie zemsci(Burza Gollob,Czasem slaby bieg Hliba,Rempaly nawet Rickiego...) 1,4 spokojnie moga wystawic na Unie i bedzie ok ,a hc mysle ze ok 8 pkt.
|
Do góry
|
|
|
|
#556865 - 01/05/2006 23:20
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/05/2003
|
Czewa nie ma czego szukać,bez jaj ,dostali w Rzeszowie na który były kursy po 1,5 , a wy się łudzicie na 1,4 ,jak z Wrockiem było 1,25?? Jak dadzą 1,2 to będzie dobrze,może i Tarnów am dziury,ale co wtedy powiedzieć o Czewie,mega kanion?? I co to argument,że Tarnów musi kiedys przegrać?? Wcale nie musi,a jak już to napewno nie z Częstochową... Ale skoro dużo silniejszy Wrocek nie dał rady mimo słabszej jazdy Golloba,i choroby Rickiego,to Złomrex tymbardziej ze słabym Sullivanem,niemrawym Ułamkiem i cienkim Drabikiem... Czewa w tym roku moim zdaniem nie będzie wyzej niż na 6 miejscu,tyle.
|
Do góry
|
|
|
|
#556866 - 01/05/2006 23:23
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/05/2003
|
Quote:
Chyba zartujecie...druzyna majaca w swoich szeregach Herbiego,Sullego,Rico,Seba,Drabola(ktory juz niedlugo sie odnajdzie) i mowicie ze stawka nie wyzsza niz 1,2? To tylko u nas w Polsce,ciekawe jak mecz z tymi samymi nazwiskami wygladalby np w Angli...Niedoceniacie Czestochowy a Tarnow?Kiedys musi przyjsc porazka i kiedys ona nastapi,kiedy,noiewiadomo?Ale nie zartujcie ze Czewa przyjedzie i bedzie pogrom. To niech buki wystawia +20 na Czewe:)Od razu zagrywam. Unia wygrywa ale za duzo dziur w skladzie i kiedys to sie zemsci(Burza Gollob,Czasem slaby bieg Hliba,Rempaly nawet Rickiego...) 1,4 spokojnie moga wystawic na Unie i bedzie ok ,a hc mysle ze ok 8 pkt.
skoro na Wrocław z Crumpim,Bjerre,Andersenem,Małym i Gapim było 1,25 to na co ty liczysz,że ile dadzą na dużo słabszą Czewe?
To nie ejst niedocenianie Czewy,tylko bądź realistą,tłuste lata pod Jasną Górą już się skończyły...
|
Do góry
|
|
|
|
#556870 - 02/05/2006 12:59
|
addict
|
Temat brzmi LIGA POLSKA 2006 - I Liga, a dyskusja nie dość, że nie dotyczy wspomnianej wyżej ligi to w dodatku trwa i rozrasta się na temat: "jaki kurs wystawią buki na zdarzenie ...". Panowie z rozpędu chyba pomylili temat , albo zostali podrażnieni jednym z postów. Chyba lepiej byłoby pisać o tym tuż przed spotkaniami tak jak radzą koledzy wyżej. "Licho" nie śpi Pozdrawiam. Post do kasacji.
|
Do góry
|
|
|
|
#556874 - 03/05/2006 11:19
|
addict
|
Na ofertę trzeba jeszcze poczekać, ale tak na sucho można coś już skrobnąć: Zielona Góra - Gniezno Zapowiada się nam niezłe spotkanie. Do Zielonki przyjeżdża czarny koń rozgrywek na zapleczu Ekstraligi. Zdążyłem się juz naczytać, że Start liczy na dwa punkty. Piszę to już teraz: niespodzianki napewno nie będzie! Dwa punkty zostaną w Zielonej Falubaz wytoczył dzisiaj swoją najcięższą artylerię. Pojawi się w końcu Bullet, który w parze z Gregiem będą "kroić równo" Świadczą o tym chociażby wczorajsze świetne występy w szwedzkiej ekstralidze wspomnianej dwójki. Walasek świetnie prezentuje się także w angielskiej lidze (po co Grzesiowi ten Włókniarz, za niecały rok będzie jeździł już z Falubazem w E-lidze ). Stachu po wpadce ze Stalą zrehabilitował się w Krośnie, a dzisiaj w parze z Okoniem (ten coś ostatnio ma problemy sprzętowe, ale na atomowe starty z pod taśmy można zawsze liczyć) nie powinni przegrywać z przyjezdnymi. Kai pokazał, że walką można nadrobić braki techniczne tylko,że za niego pojedzie w tym meczu Jonas Davidsson. Więc robi nam się szwedzka para, bo do niego został dokoptowany Lindgren (dzika karta w GP Szwecji chyba dodatkowo go mobilizuje). Na ciekawą postać wyrasta Wolbert, który dopiero oswaja się ze specyficzną atmosferą przy Wrocławskiej, ale jestem skłonny stwierdzić iż to był dobry ruch transferowy. Suchy jest dalej na rehabilitacji i pod "16" ujrzymy pewnie Nowaczyka. Ogień u przeciwników to przede wszystkim Zorro, Jensen i młody Jabłoński( nie przepadam za tym gościem, zapowiadał się na dobrego żużlowca, ale...). Na co stać resztę brygady z Gniezna to ciężko mi napisać. Jankes z Pecyną napewno sprawią niespodzianke, ale szałowego występu w ich wykonaniu to się nie spodziewam. Jabłoński napsuje krwi to jest gwarantowane . Za Cieślewicza pojedzie musowo Alden (trochę przeceniony). Tym bardziej, że od tego sezonu w Zielonce UWAGA jeździmy tylko po "małej". Z jednej strony podoba mi się takie rozwiązanie,bo większości naszych zawodników odpowiada taka jazda, z drugiej strony mnie to osobiści irytuje, bo liczy się tylko start i pierwszy łuk o mijankach po zewnętrznej można zapomnieć, a przecież o to w tymw szystkim chodzi. Ostrów - Lublin Sprawa wyniku przesądzona. Polskignom miał rację pisząc iż tegoroczne transfery w Lublinie były kompletną pomyłką. Starzy wyjadacze nie spełniają oczekiwań działaczy. Do tego dodajemy kontuzje zagranicznych i mamy po sezonie. Dlatego nie będe się rozpisywał, bo szkoda zachodu Świadczy o tym chociażby skład przyjezdnych. Coś koło 57-33 to łagodny wymiar kary. Krosno - Grudziądz Zabijcie mnie, a nie jestem w stanie wskazać faworyta tego pojedynku. Sam ciekaw jestem co buki zaproponują. Czyżby ujemne hc na Krosno, które moim zdaniem korzystniej prezentuje się od Grudziądza. Tyle,że ci drudzy jeśli marzą o wygranej na wyjeździe to tylko na tym terenie. Choc patrząc na ich wyczyny na obcych torach to płakać mi się chce .
|
Do góry
|
|
|
|
#556876 - 03/05/2006 11:37
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
+23 na Gniezno to chyba raczej jakis zart:)
dlaczego zart na kim ma pkt robic gniezno ? na walasku ? hamilu ? staszewskim ? okoniewskim ? lindgrenie ? wcale sie niezdziwie jak gniezno 30 pkt niezrobi
|
Do góry
|
|
|
|
#556878 - 03/05/2006 11:40
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
+38,5 na Lublin az tak ich rozjadą 2.10 w exp jak uwazacie pokryja
w baw masz +41.5 powariowali
|
Do góry
|
|
|
|
#556880 - 03/05/2006 11:49
|
member
|
Lol ale kursy w BAW; Typy: Krosno 1 z handi -5,5 na bank!! Lukaszewicz powyzej 5,5 Robacki ponizej 8,5 i dziekuje pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#556883 - 03/05/2006 12:11
|
Pooh-Bah
Meldunek: 31/01/2005
|
Quote:
Ostrów - Lublin
Sprawa wyniku przesądzona. Polskignom miał rację pisząc iż tegoroczne transfery w Lublinie były kompletną pomyłką. Starzy wyjadacze nie spełniają oczekiwań działaczy. Do tego dodajemy kontuzje zagranicznych i mamy po sezonie. Dlatego nie będe się rozpisywał, bo szkoda zachodu Świadczy o tym chociażby skład przyjezdnych. Coś koło 57-33 to łagodny wymiar kary.
z takim skladem jakim sie wybiera do Ostrowa Lublin nawet te 41,5 pkt wydaje sie byc dobrym posunieciem BAW... Szescioosobowy sklad,bedzie lanie typu 68-22...
|
Do góry
|
|
|
|
#556884 - 03/05/2006 12:23
|
veteran
Meldunek: 11/04/2002
|
orientuje sie ktos jak dokladnie wyglada sklad zielonki na dzisiejszy mecz? Bo strasznie mieszaja z rozkladem par i samym skladem :/
|
Do góry
|
|
|
|
#556886 - 03/05/2006 12:40
|
veteran
Meldunek: 11/04/2002
|
to czemu buki maja laukanena? Ja czytalem ze na rezerwie ma byc davidson,na pozycji juniorow marcinkowski i lindgren. Wkurwia mnie to ze nie ma oficjalnego skladu podanego na zadnej stronce,bo byc moze bedzie kilka pewniaczkow,a sklad poznamy po 1 biegu kurwa!
|
Do góry
|
|
|
|
#556892 - 03/05/2006 14:59
|
Pooh-Bah
Meldunek: 05/07/2005
|
Quote:
tylk ojest maly klopot
wycofali to
ja teraz sprawdzalem i jeszcze jest w ekspekcie
|
Do góry
|
|
|
|
#556893 - 03/05/2006 15:01
|
member
Meldunek: 08/05/2005
|
Quote:
Quote:
tylk ojest maly klopot
wycofali to
ja teraz sprawdzalem i jeszcze jest w ekspekcie
niestety nie mam tam konta
|
Do góry
|
|
|
|
#556894 - 03/05/2006 21:08
|
addict
|
Krosno pięknie weszło choć była nerwówka. Ciekawe jak tam stan Rafała . Jak pisałem wcześniej w Zielonej liczy się start i trzymanie krawężnika. Wiało nudą na meczu. Cały czas 5:1. HC na Lublin pięknie "siadł", ale w przypadku Startu (niektórzy grali +22,5 i dziwili się czemu tak dużo ) totalna klapa. Osobiście jak wspomniałem wcześniej strach grać tak wysokie hc, bo wszystko może się zdarzyć. Choćby dzisiaj 65-25. Brawo Falubaz. Pozdro.
|
Do góry
|
|
|
|
#556895 - 03/05/2006 21:12
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Ciekawe jak tam stan Rafała .
podobno tragedia " I lędźwiowy ma złamany, zgilotynowany (przerwany całkowicie) krwiaka ma który będzie operowany, obrzęk płuc, przywrcone zostaly funkcje oddychania " teraz trwa operacja mam nadzieje ze Rafal wyjdzie z tego
|
Do góry
|
|
|
|
#556897 - 04/05/2006 00:29
|
Live fast, die young
|
"Nikt o tym nie pisal, ale przed meczem ostrowiaki poprawiali przez ponad godzine tor, po naszym protescie. znany "oracz" Grabowski narobil bagnistych pasow na lukach (to samo co na Grudziadz). Nie dosc ze to niebezpieczne - mial szanse przekonac sie o tym Rempała jak pociagnelo go na pierwszej pozycji, to i glupie. Ale moze boja sie Zielonej ?" relacja czlowieka z Lublina, ktory byl na meczu. Bali sie Lublina w krajowym skladzie? Hmmm, czarno widze och szanse, z reztza dzis Ostrow pokazal swoja sile .
|
Do góry
|
|
|
|
#556898 - 04/05/2006 07:37
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
"Nikt o tym nie pisal, ale przed meczem ostrowiaki poprawiali przez ponad godzine tor, po naszym protescie. znany "oracz" Grabowski narobil bagnistych pasow na lukach (to samo co na Grudziadz). Nie dosc ze to niebezpieczne - mial szanse przekonac sie o tym Rempała jak pociagnelo go na pierwszej pozycji, to i glupie. Ale moze boja sie Zielonej ?" relacja czlowieka z Lublina, ktory byl na meczu.
Bali sie Lublina w krajowym skladzie? Hmmm, czarno widze och szanse, z reztza dzis Ostrow pokazal swoja sile .
mam pytanie masz pojecie o zuzlu ? albo twoj "czlowiek z lublina" piszac o grabowskim ze znany " oracz" podaj przyklady gdy " znany oracz " zrobil tor ( mozesz podac przyklady 10 lat do tylu lub dalej ) od kilku lat wszyscy zawodnicy chwala sobie przygotowanie toru w ostrowie a co do meczu z grudziadzem przytocze ci wypowiedz zawodnika gosci ( ale niestety nie polaka )
"Oczywiście nie jestem zadowolony ze swojego wyniku. Wymagam od siebie znacznie więcej. To był mój pierwszy występ w Ostrowie, a drugi w Polsce i z tego powodu było mi trudno. Tor był bardzo dobry, jednak nie mogłem się odpowiednio do niego przygotować" - powiedział tuż po spotkaniu Watt. "
|
Do góry
|
|
|
|
#556900 - 04/05/2006 16:03
|
member
|
nie no na Lublin nie szukaliby sposobów raczej jak już to na Falubaz i tylko tego sie obawiam. No właśnie już w niedzielę pierwsze spotkanie potencjalnych kandydatów do awansu gdzie przekonamy się kto jaką siłą rażenia naprawdę dysponuje. Jak tor będzie dobry czyli równy na całej długości to możemy powalczyć nawet o zwycięstwo Niemniej jednak szykują się ekstraligowe zawody na szczycie 1 ligi. Zastanawiam się czy Ostrów ściągnie na ten mecz Mikaela Maxa. W Szwecji coś tam najeździł ale bez rewelacji. Ogólnie jestem ciekawy składu ostrowian. W sumie dziwie im się, że oddali tak łatwo Dyma przed sezonem. Teraz w takim meczu Dym wydawałby się pewniejszym punktem niż Max czy Screen. Przeciez w poprzednim sezonie walnie przyczynił się do upadku upadłej legendy czyli Stali Gorzów czym pomógł wprowadzić ostrowski zespół do baraży. O ile pamiętam zrobił wtedy dwucyfrówkę. Więc wydaje mi się, że zbyt łatwo Ostrów zrezygnował z niego i zachwycił się możliwością sprowadzania zawodników zagranicznych. No ale to nie moje zmartwienie : ) Skoro już tak dumam nad tym meczem to jeszcze chciałem napisać przypuszczalny skład Falubazu. Tzn wiadomym jest, że będzie to skład optymalny na daną chwilę czyli składający się z zawodników prezentujących najlepszą formę. Jednak do końca chyba nikt nie wie jaki będzie układ par. Choć po meczu z Gnieznem para Staszewski - Hamill wydaje się być idealna : ) 1. Walasek 2. Laukkanen 3. Hamill 4. Staszewski 5. Okoniewski 6. Lindgren 7. Wolbert 8. J.Davidsson Prawdopodobnie będzie coś takiego. CZekamy teraz na skład Ostrowa Pzdr
|
Do góry
|
|
|
|
#556901 - 04/05/2006 16:09
|
Carpal Tunnel
|
joe screen przyjezdza na mecz z zielona gora ( bedzie juz w sobote by potrenowac na ostrowskim torze) prawdopodobny sklad intaru 9.jedrzejak ( wczoraj na probie toru zatarl swoj najlepszy silnik ) 10.screen 11.wegrzyk 12.ferjan 13.karlsson 14.risager 15.brucheiser 16.szczepaniak
|
Do góry
|
|
|
|
#556902 - 04/05/2006 16:19
|
member
|
Co do silników to ostatnio Okoń tez ma jakieś problemy. W Krośnie zaliczył 2 defekty, a wczoraj po meczu mówił, ze mimo kompletu jest niezadowolony z ich pracy więc coś musi być na rzeczy.
I jeszcze pytanie. Czy aby na pewno Risager jedzie ? Bo doszły mnie słuchy, że go nie będzie.
|
Do góry
|
|
|
|
#556903 - 04/05/2006 16:28
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
I jeszcze pytanie. Czy aby na pewno Risager jedzie ? Bo doszły mnie słuchy, że go nie będzie.
z tego co wiem to bedzie chociaz byli w klubie na niego zli ze niechcial przyjechac na mecz w gnieznie bo byl kontuzjowany ale juz w poniedzialek na wyspach jezdzil jego bus z motorami na lige polska i polskim pomocnikiem jest od kilku dni w ostrowie
|
Do góry
|
|
|
|
#556904 - 04/05/2006 18:02
|
member
|
Tragedia w Krosnie!! Wynik meczu jest malo istotny dla mnie jak i dla wiekszosci kibicow wazniejsze jest to co dzieje sie z Rafalem jak na obecna chwile stan zdrowia jest okreslany jako stan ciezki własnie wróciłem ze szpitala i rozmawiałem z lekarzem Rafał napewno przeżyje, ale jego dolna część kregosłupa jest uszkodzona i nie bedzie juz chodził Rafał leży na intesywnej terazpi ma paraliż dolnej czesci ciała to tyle ode mnie http://www.karpaty.xt.pl/rafalwilk.aviA to upadek pozdro trzymajcie wszyscy kciuki za tego zawodnika
|
Do góry
|
|
|
|
#556905 - 04/05/2006 18:37
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/02/2005
|
Kolejnego zawodnika ze złotej drużyny Stali dopada tragedia. Najpierw Piotr ,,Siwy,, Winiarz a teraz Rafał Wilk. Wczoraj mój brat był na tym spotkaniu, sam wypadek makabryczny, teraz to wyczekiwanie na kolejne wieści o stanie zdrowia. Pech dosięga rodzine państwa Wilków, nie tak dawno żegnano Jana Wilka ojca Rafała , wybitnego żużlowca który zginął w wypadku samochodowym , teraz dopada tragedia Rafała. Ponoć wiara czyni cuda. TRZYMAM MOCNO KCIUKI ZA TWOJ POWROT DO ZDROWIA. Czlłowiek poswiecil wiele dla Krosna, zawsze pomocny, i ten jego kevlar moro. RAFAL WRACAJ DO ZDROWIA!
|
Do góry
|
|
|
|
#556907 - 07/05/2006 11:06
|
addict
|
I LIGA VI kolejka 07.05.2006 Ostrów 9. T.Jędrzejak 10. M.Max 11. M. Węgrzyk 12. M.Ferjan 13. P.Karlsson 14. M.Risager 15. S.Brucheiser 16. M.Szczepaniak Zielona Góra 1. G.Walasek 2. K.Laukannen 3. M.Staszewski 4. B.Hamill 5. R.Okoniewski 6. K.Wolbert 15. F.Lindgren 16.J.Davidsson Gniezno 9. D.Cieślewicz 10. M. Zetterstrom 11. Ł.Jankowski 12. K.Pecyna 13. Jesper Jensen 14. A.Gomólski 15. M.Jabłoński 16. S.Alden GTŻ Grudziądz 1. D.Watt 2. R.Kempiński 3. J. Krzyżaniak 4. M. Robacki 5. M. Fencl 6. K. Barański 7. A.Charczenko Gorzow 9. P. Paluch 10. D.Ruud 11. J. Łukaszewski 12. M.Rajkowski 13. J.Kylmaekorpi 14. S.Dąbrowski 15. A.Głuchy Krosno 1. Ł.Szmid 2.T. Łukaszewicz 3. R.Wardzała 4. J.Ślączka 5. R. Trojanowski 6. P.Dądela 7. M.Malek Lublin - pauza Zapraszam do dyskusji.
|
Do góry
|
|
|
|
#556909 - 07/05/2006 11:38
|
addict
|
Buki jak zwykle zwlekają z tymi kursami. Jedziemy: Ostrów - Zielona Góra Konia z rzędem temu kto wytypuje wynik dzisiejszego meczu. Jak brzmią słowa jednej z piosenek "wszystko może się zdarzyć". Nie daj Bóg jakiś upadek (odpukac w niemalowane), defekt i wynik odwraca się w drugą stronę. Ostrów urósł w tym meczu do roli faworyta (może i dobrze), presja wyniku ciąży na jedncyh i drugich. Tyle, że moim zdaniem to Falubaz przejeżdża w roli czarnego konia, który może pokusić się o niespodziankę. Jedno co mi się nie podoba to buńczuczne wypowiedzi ostrowian, że dzisiaj będzie istniała tylko jedna drużyna. Chyba ostrowianie przeceniają siłę swoich rajderów, bo jak narazie nie pokazali nic wielkiego poza ułańską szarżą w Gorzowie (tam wygrali dzięki Ogórowi i Węgrzykowi, bo reszta brygady zawaliła mecz). Jeśli miałbym spoglądać na aktualną dyspozycje jeźdzców Falubazu to Greg i Lindgren są w "gazie", Stachu po wpadce z Gorzowem wrócił do swojego rytmu. Wszystko zależy od Bulleta (jak zrobi pięć oczek to nie mammy o czym marzyć) oraz silników Okonia (jak będzie jeździł na takich osiołkach jak z Gnieznem to ...). Co zrobi Kai to szczerze mówiąc nie wiem. Atutem może być Jonas, który będzie śmigał z rezerwy. Smutno napewno nie będzie jeżeli Falubaz przegra, bo jest przecież rewanż na Wrocawskiej Zobaczymy, kto ma lepszeych Szwedów. Moim zdaniem Ci młodsi z Falubazu będą skuteczniejsi. Jeśli buki wystawią plusowy hc na Zielonkę w okolicach 2-4 punktów to piszę się na to. Gorzów - Krosno Win Gorzowa z dużą przewagą, nie wykluczamm pogromu. Brak Rafała w składzie to chyba nie tylko osłabienie kadrowe, ale także psychiczne. Myslę, że ujemny hc na Gorzów tak do 30 pkt. do wzięcia. Gniezno - Grudziądz W końcu ktoś w drużynie z Grudziądza poszedł po rozum do głowy i posadził Bajera na ławie. Bezapelacyjne zwycięstwo Startu w tym meczu. Czy będzie pogrom? Ambicje gnieźnian napewno podrażnione po ostanim spotkaniu z Falubazem. Trzeba zmazać plamę. Ciekawy jestem jaki handicap wystawią buki? Może -40
|
Do góry
|
|
|
|
#556910 - 07/05/2006 12:53
|
newbie
Meldunek: 13/04/2006
|
Okularnik - Walasek+0.5 2 za 2zl. 7/10 Walasek pojedzie 6 razy pewnie. Peter moze nawet walnac komplet, jednak stawiam na Walaska bo jest w wybornej formie
|
Do góry
|
|
|
|
#556911 - 08/05/2006 11:31
|
member
|
A co Expekt wyprawia ? :/ Wczoraj był do obstawienia tylko Ostrów - ZG oraz Torun - Tarnow a gdzie reszta ?
|
Do góry
|
|
|
|
#556912 - 08/05/2006 12:56
|
journeyman
Meldunek: 07/03/2006
|
Quote:
A co Expekt wyprawia ? :/ Wczoraj był do obstawienia tylko Ostrów - ZG oraz Torun - Tarnow a gdzie reszta ?
Były jeszcze mecze z Rzeszowa i Częstochowy ale I ligę odpuścili bo dali tylko Ostrów.Co prawda i tak udało mi się wyciągnąć pare złotych ale oferta była słaba.
|
Do góry
|
|
|
|
#556913 - 08/05/2006 21:38
|
member
|
Hmmm to możliwe, że jakoś przeoczyłem ekstralige ale właśnie 1 lige olali. Coraz mniej mi sie to podoba bo w sumie zdecydowałem się na nich głównie ze względu na to, że mieli najlepszą oferte żużla, a jak chcą olewać 1 lige to moge iśc gdziekolwiek bo praktycznie wszystkie buki maja już e-lige, a sportingbet bedzie mial nawet mecz na żywo ( przynajmniej taką reklame dostalem ).
|
Do góry
|
|
|
|
#556915 - 12/05/2006 06:40
|
stranger
Meldunek: 17/11/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#556916 - 12/05/2006 06:50
|
old hand
Meldunek: 07/09/2002
|
|
Do góry
|
|
|
|
#556917 - 27/05/2006 13:07
|
member
|
Co myślicie o dzisiejszym meczu Start - KMO ?
Zapowiada sie bardzo ciekawe spotkanie. Ostrów z 4 obcokrajowcami, Start również wyciąga wszystkie armaty. Nieomylny od kilku sezonów Karlsson, sezon życia Jensena .... Ciekawe jakie kursy będą.
Ja mimo wszystko postawiłbym na Start. Wydaje mi sie ze wykorzystaja atut swojego specyficznego toru no i wygraja tymi kilkoma punktami ktore dorzuca wlasnie mlodziezowcy, którzy są bezapelacyjnie po stronie Gniezna.
|
Do góry
|
|
|
|
#556919 - 27/05/2006 14:49
|
Carpal Tunnel
|
w intarze sa zmiany na pozycjach mlodziezowcow jada moeler i risager a za screena jedzie max gniezno jedzie z 4 zagranicznymi
|
Do góry
|
|
|
|
#556920 - 27/05/2006 16:42
|
Carpal Tunnel
|
po ciezkim meczu intar wygra 48-41 defekty w ostatnim wyscigu mieli zorro i okularnik wiec bieg zakonczyl sie wynikiem 3-2
|
Do góry
|
|
|
|
#556922 - 28/05/2006 23:46
|
member
|
Mógłby mi ktoś wytłumaczyć dlaczego BAW i Expekt olewają 1 lige ? Nie rozumiem ich postępowania. Przecież dzisiaj na meczu GTŻ - Stal mogli nieźle zarobić. Sam chciałem obstawić zwycięstwo Grudziądza, poza tym takiego wyniku nikt sie nie spodziewal wiec pewnie hc też byłyby niezłym łupem. To samo z meczem LBN - ZG. Falubaz był faworytem ale tak wysoki wynik też mało kto zakładał, większość przewidywala wygrana kilkoma punktami. Naprawde zaczyna mnie to drażnić. Najpierw zaczął expekt, a teraz widze, że BAW to samo robi. W tym kraju nikt nigdy niczego nie umie porządnie zrobic !
Zmienilbym buki, ale na jakie ? Sa jakies inne ktore wystawiaja ekstra i 1 lige ? I robią to bardziej profesjonalnie ?
|
Do góry
|
|
|
|
#556925 - 15/06/2006 15:03
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Wiadomo w koncu czy Greg pojedzie i jak sie wogole czuje,czy bedzie w stanie pojechac na swoim poziomie?
z tego co wiem od kolegi ktory jest na meczu w zielonej gorze Walasek pojedzie dzis a czy bedzie w stanie pojechac na swoim poziomie tego niewie nikt poza nim samym
|
Do góry
|
|
|
|
#556926 - 02/07/2006 14:47
|
Carpal Tunnel
|
witam ja sprobuje zaklad z baw Stal Gorzów - Zielona Góra Handicap Head-to-Head N. Klingberg/B. Hamill - Typ: Niklas Klingberg (Gor) -0,5 1.95 na szweda klindberga jak niepojedzie kylmakorpi ( a tak podobno ma byc ) niklas pojedzie 6 razy a jakby byla potrzebna zmiana taktyczna w gorzowie to nawet 7 razy z 2 strony billy jest w parze z okoniewskim i tu moga sobie odbierac pkt miedzy soba ( a pojada w tej parze 4razy ) pozatym billy w tym sezonie slabo jezdzi w polskiej 1 lidze
|
Do góry
|
|
|
|
#556927 - 02/07/2006 17:23
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
witam ja sprobuje zaklad z baw Stal Gorzów - Zielona Góra Handicap Head-to-Head N. Klingberg/B. Hamill - Typ: Niklas Klingberg (Gor) -0,5 1.95 na szweda klindberga jak niepojedzie kylmakorpi ( a tak podobno ma byc ) niklas pojedzie 6 razy a jakby byla potrzebna zmiana taktyczna w gorzowie to nawet 7 razy z 2 strony billy jest w parze z okoniewskim i tu moga sobie odbierac pkt miedzy soba ( a pojada w tej parze 4razy ) pozatym billy w tym sezonie slabo jezdzi w polskiej 1 lidze
przy odrobinie szczescia wszedl zaklad klindberg 9 pkt hamill 8 pkt pozatym wynik z gorzowa remis po 45 ucieszyl mnie rowniez ze strony fana intaru
|
Do góry
|
|
|
|
#556931 - 12/07/2006 10:19
|
Live fast, die young
|
Quote:
Rafik zauwaz tylko, ze Lublin mial prawdziwy szpital... Potwierdzili to w spotkaniu z nami, kto wie co by bylo, gdyby Shields sie nie poczaskal.
Tak czy siak mnie najbardziej cieszy, ze awans jest w zasiegu reki
Niestety nie wszyscy potrafia to zauwazyc , a co do pierwszej 2-ki to patrzac tylko przez pryzmat spotkan w Lublinie to jestem szczezre zdziwiony, ze Ostrow jest pierwszy. Ale zycze Wam awansu .
|
Do góry
|
|
|
|
#556932 - 12/07/2006 11:03
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/09/2003
|
Quote:
Jeżeli napisałeś Motor Lublin , Iskra Ostrów itd dlaczego nie Falubaz tylko ZKZ ?
Mogl tez napisac Ostrovia Ostrów
|
Do góry
|
|
|
|
#556933 - 12/07/2006 11:11
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Quote:
Rafik zauwaz tylko, ze Lublin mial prawdziwy szpital... Potwierdzili to w spotkaniu z nami, kto wie co by bylo, gdyby Shields sie nie poczaskal.
Tak czy siak mnie najbardziej cieszy, ze awans jest w zasiegu reki
Niestety nie wszyscy potrafia to zauwazyc , a co do pierwszej 2-ki to patrzac tylko przez pryzmat spotkan w Lublinie to jestem szczezre zdziwiony, ze Ostrow jest pierwszy. Ale zycze Wam awansu .
Szpital może i mieli ale i tak przed sezonem zakładałem że Lublin nie będzie w czołowej czwórce.
|
Do góry
|
|
|
|
#556936 - 17/08/2006 11:33
Re: LIGA POLSKA 2006 - I Liga - PLAY OFF
|
member
|
a jak hc bedzie +1 to też na Ostrów ? Na obecną chwilę bez sensu jest takie "typowanie". Jak będą kursy to podyskutujemy. Jeśli któryś buk odważy się w ogóle wystawić ten mecz bo ostatnio 1 liga jest solidarnie olewana przez wszystkie buki. No ale myśle, że hit kolejki mogą wystawić. Co do meczu, wydaje mi się, że Falubaz może mieć jeszcze cięższą przeprawę niż we wcześniejszym meczu "liderów". W Przenajświętszym brak postępów. Okoniewski ciągle to samo, ciągle nierówno i nie tyle ile by oczekiwano. Staszewski podobnie, albo wyjdzie (jak w Grudziądzu) albo nie wyjdzie (derby). Lindgren na własnym torze prezentuje się gorzej niż na wyjazdach. Hamill solidny ale już bez błysku w jeździe, raczej pasywny. Walasek ostatnio coraz słabiej, w pojedynku z liderami z Ostrowa będzie mu naprawde cięzko, szczególnie chodzi tu o Karlssona i Węgrzyka. Trzeba dodać, że w pojedynkach bezpośrednich Walasek jeszcze z Karlssonem nie wygrał ani razu ! Po drugiej stronie mamy Ostrów w którym każdy trzyma jakiś poziom. Karlsson niezawodny, Węgrzyk świetny sezon, Jędrzejak dochodzi do dobrej dyspozycji (co było widac w IMP), coraz lepsi juniorzy no i Szczepaniak chyba tez w dobrej formie wnioskując po ostatnim sparingu z RKM. Jedyna niewiadoma w zespole gości to Screen oraz Max. Nie wiadomo też jeszcze który pojedzie. Podsumowując wstępnie stawiałbym na remis lub wygrana Falubazu 46:44. Pozdro i do niedzieli
|
Do góry
|
|
|
|
#556938 - 20/08/2006 08:38
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/07/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#556940 - 21/08/2006 00:50
|
member
|
No tak. Mogłoby być nawet 75:15 to nie zmienia faktu, że aby myslec o awansie trzeba przynajmniej zremisować w Ostrowie co będzie bardzo ale to bardzo trudne, oczywiście zakładając reszte wygranych.
Jednak mimo wszystko można być zadowolonym. Najwyraźniej stagnację o jakiej pisałem przed meczem mamy już za sobą. Suchecki powoli kreuje się na objawienie sezonu. Coś jak Szczepaniak rok temu. Okoń drobnymi kroczkami do przodu. Lindgren jest niesamowity. Powrócił również Nasz kapitan.
Jest szansa na remis w Ostrowie. Będzie to trudne ale jeśli wszyscy pojadą równo, a Lindziu tak genialnie jak dzisiaj to możemy to zrobić !
A prywatnie to uważam, że Lindgren może być następcą Jonssona czy nawet Rickardssona. Co blondas robi na trasie to bajka. Obyśmy tylko zatrzymali go w Falubazie.
|
Do góry
|
|
|
|
#556941 - 10/09/2006 15:49
|
Carpal Tunnel
|
Gratulacje dla zielonej gory za zwyciestwo na 1-ligowych torach i powrocie do ekstraligi a panie grabowski niech pan odejdzie z ostrowa i wiecej niewraca bo mial on wypromowac jakiegos mlodziezowca a przez 3 lata nic w tym zakresie niezrobila w tym sezonie poprzez starty mlodziezowcow i promowanego na "sile" maxa intar nieawansowal do ekstraligi
|
Do góry
|
|
|
|
#556942 - 10/09/2006 21:22
|
member
|
Dzieki jarko 33 chociaz do upragnionej ekstraligi jeszcze pozostało do zdobycia minimum 76 pkt. 46 z Gnieznem i 30 u Was. Wiem, że będzie się jeszcze tliła iskierka nadzieji w ostrowskich kibicach bo skoro my Was to czemu nie mielibyście Wy Nas pokonac o jeden punkcik wyżej czyli do 28. To byłoby możliwe ale chyba nie przy tej formie. KMO się posypało. Było widac to dzisiaj jak w Gnieźnie punktowało tylko 2,5 zawodnika. Niemniej, nadzieja jakaś zawsze jest. Co do Maxa to się zgadzam. Promowanie zawodnika kompletnie bez formy. Aż się prosiło o Ferjana, który może nie szaleje ale jest w miare równy i zawsze te 8-9 pkt robił. Ale co do Janka Grabowskiego to sie nie zgodze. Zobacz, że odkąd jest on w klubie to jechaliscie praktycznie co sezon "o coś". Było ciśnienie na ekstralige, baraże itd. Zawsze trzeba było występować w najsilniejszym garniturze. To nie sprzyja wychowywaniu młodzieży, gdy juniorom pozostają tylko zawody młodzieżowe bo w lidze jeżdżą najlepsi. Z drugiej strony. Patrząc na Nas to juniorzy tez sobie nie poszaleli. Zengota zrobil jakies postepy ale i tak w lidze pojechal tylko pare razy. Liderski i Bruchaiser jeździli dużo więcej od Niego. Podsumowując, sprawiedliwości mam nadzieje stanie sie za dosc. Bo to my zostalismy niejako ukarani przed sezonem regulaminem ktory pozwalal kontraktowac dowolna ilosc obcokrajowcow gdy my juz wybulilismy sie na Walaska, Staszka i Rybke. Mam nadzieje, ze jeszcze zdobedziemy min. te 76 małych punkcikow i bedziemy kombinowac co dalej. P.S. Powiększenie ekstraligi nie jest wykluczone
|
Do góry
|
|
|
|
#556943 - 10/09/2006 21:40
|
Carpal Tunnel
|
ale przez te 3 lata co jest w ostrowie nikt dobry spod jego reki "niewyszedl" i a jak byl zatrudniany mial zajac sie mlodzieza i wychowac druzyne z ostrowa a niestety jego wyniki sa marne 2 sprawa przed sezonem zatrudnilismy 3 mlodziezowcow zagranicznych i nic z tego niewyniknelo ( moze gdyby risager niezlapal kontuzji wygladaloby by to inaczej ) atak na poczatku kwietnia przyjechal do ostrowa petersson i wiadomo ze na poczatku sezonu nawet najlepsi zawodnicy jezdza slabo bo musza sie rozjezdzic a co dopiero mlody chlopak i po tym pobycie grabowski rezygnuje z peterssona niedajac mu wiecej szansy wystartowania nastepny zagraniczny moller mysle ze chlopak by pojechal lepiej niz te ostrowskie "gwiazdy mlodziezowe" ale dostal szanse w meczu w gnieznie gdzie przyjechal na mecz 15 minut przed meczem wystartowal 1 wyscig i na tym zakonczyl starty pozniej nastepny pomysl grabowskiego ricki kling ( wroclaw puscil go bez zalu a intar chcial wypozyczyc sitere to cieslak sie niezgodzil wiedzial ze sitera jest lepszym kandydatem na zuzlowca ) tez niewykorzystana szansa niedawal mu mozliwosci startow promoujac polskich mlodziezowcow spokojnie awansujecie do ekstraligi nawet pokusze sie o stwierdzenie ze wygracie tez w ostrowie bo u nas poza "okularnikiem " i "super mario " reszta niejedzie a cos mi sie wydaje ze dzis szczepaniak sie bardzo wkurzyl na "supertrenera "
|
Do góry
|
|
|
|
#556944 - 24/09/2006 17:13
|
Carpal Tunnel
|
Gratuluje zuzlowcom zielonej gorze awansu do ekstraligi szkoda ze tylko zuzlowcy zielonogorcy zasluguja na ekstralige bo ci "debile = kibice " ktorzy po awansie demolowali stadion w ostrowie powinni miec zakaz stadionowy do konca zycia tych debili z zielonej gory ktorzy dzis demolowali stadion mowie
|
Do góry
|
|
|
|
#556945 - 25/09/2006 01:58
|
member
|
Dzięki za gratulacje. Jeszcze raz potwierdza się teza, że nazwiska nie jeżdżą, a z tego co pamiętam po skompletowaniu składu większośc krzyczała, że Ostrów bez problemu awansuje, a już po porażce Falubazu w Gnieźnie to normalnie słuchac i czytac się nie chciało tych wszystkich krzykaczy zza monitora, miłych sąsiadów zza miedzy i innych wynalazków. Można by rzec, że ten sezon to była walka Falubaz kontra Ostrów i 1 liga. Niestety wszędzie gdzie nie pojechaliśmy mieliśmy ostro pod górke, mobilizowali się na Nas w kazdym mieście, a na Ostrów tylko w ostatnim meczu z Gnieznem. Jednak jak skutecznie Mimo to udowodnilismy, że jestesmy zgrana druzyna i w kolektywie tkwi siła. Tej druzyny chyba nie miał Ostrów i to przez to co na początku miało być ich największą bronią czyli obcokrajowców. Jestem dumny z Falubazów. Co do incydentów po meczu, to każdy kij ma dwa końce. Gdyby chora policja pozwoliła Nam świętować awans wszystko skończyłoby się tak pięknie jak się zaczęło. To chyba nie jest normalne srać gazem po całym sektorze tylko dlatego, że kilku łepków chciało podbiec do WŁASNYCH zawodników pozbijać piątki, popodrzucać ich i wypić z nimi szampana. Policja ewidentnie prowokowała i jej się udało. Nie popieram tego co zrobily te półgłówki (demolka) ale będąc obiektywnym to wina leży po obydwu stronach. Prewencja wie, że nie należy rozjuszać tłumu. Przy okazji zarząd Falubazu wystosuje odpowiednie pismo do władz KMO i policji o tym jak zostali potraktowani kibice za chęć normalnego świętowania awansu własnej drużyny. Tym bardziej, że ucierpiało multum niewinnych osob, kobiety, dzieci, starsi. A i jeszcze coś. Taki miły obrazek. Przy wyjeździe z Ostrowa dzieci palą koszulke Falubazu Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
|
|