Buki jak zwykle zwlekają z tymi kursami. Jedziemy:
Ostrów - Zielona Góra
Konia z rzędem temu kto wytypuje wynik dzisiejszego meczu. Jak brzmią słowa jednej z piosenek "wszystko może się zdarzyć". Nie daj Bóg jakiś upadek (odpukac w niemalowane), defekt i wynik odwraca się w drugą stronę. Ostrów urósł w tym meczu do roli faworyta (może i dobrze), presja wyniku ciąży na jedncyh i drugich. Tyle, że moim zdaniem to Falubaz przejeżdża w roli czarnego konia, który może pokusić się o niespodziankę. Jedno co mi się nie podoba to buńczuczne wypowiedzi ostrowian, że dzisiaj będzie istniała tylko jedna drużyna. Chyba ostrowianie przeceniają siłę swoich rajderów, bo jak narazie nie pokazali nic wielkiego poza ułańską szarżą w Gorzowie (tam wygrali dzięki Ogórowi i Węgrzykowi, bo reszta brygady zawaliła mecz). Jeśli miałbym spoglądać na aktualną dyspozycje jeźdzców Falubazu to Greg i Lindgren są w "gazie", Stachu po wpadce z Gorzowem wrócił do swojego rytmu. Wszystko zależy od Bulleta (jak zrobi pięć oczek to nie mammy o czym marzyć) oraz silników Okonia (jak będzie jeździł na takich osiołkach jak z Gnieznem to ...). Co zrobi Kai to szczerze mówiąc nie wiem. Atutem może być Jonas, który będzie śmigał z rezerwy. Smutno napewno nie będzie jeżeli Falubaz przegra, bo jest przecież rewanż na Wrocawskiej
Zobaczymy, kto ma lepszeych Szwedów. Moim zdaniem Ci młodsi z Falubazu będą skuteczniejsi.
Jeśli buki wystawią plusowy hc na Zielonkę w okolicach 2-4 punktów to piszę się na to.
Gorzów - Krosno
Win Gorzowa z dużą przewagą, nie wykluczamm pogromu. Brak Rafała w składzie to chyba nie tylko osłabienie kadrowe, ale także psychiczne. Myslę, że ujemny hc na Gorzów tak do 30 pkt. do wzięcia.
Gniezno - Grudziądz
W końcu ktoś w drużynie z Grudziądza poszedł po rozum do głowy i posadził Bajera na ławie. Bezapelacyjne zwycięstwo Startu w tym meczu. Czy będzie pogrom? Ambicje gnieźnian napewno podrażnione po ostanim spotkaniu z Falubazem. Trzeba zmazać plamę. Ciekawy jestem jaki handicap wystawią buki? Może -40