#567619 - 30/04/2006 20:39
Re: Munich, Estoril - 01.05 - 07.05
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Czas zacząć kolejny odcinek tenisowej karuzeli. Za tydzień Masters w Rzymie i możliwe, że czołówka nie przyłoży się należycie do występów w tym tygodniu. Szczególnie radzę uważać na turniej w Monachium, gdzie jest bardzo szybka cegła i zjechało się doborowe towarzystwo himerycznych zawodników. Pula nagród nie powala na kolana, livescore jak będzie to pewnie taki jak rok temu, czyli tragiczny. Z drugiej jednak strony ma być stream z Monachium, pytanie tylko czy będzie działał  . Z turniejem Estoril powinno być lepiej, tylko oby pogoda dopisała bo grają tam z panami równolegle panie i 2-3 dni deszczu i cały turniej w rozsypce. Kort główny z Estoril prezentuje się naprawdę elegancko :  A to kort główny z Monachium :  Czas trochę potypować C.Rochus - G.Muller 1 @1,578 PinnacleCegła w Estoril wolniutka, a jedyny atut w grze Mullera to serwis. W tym roku ogólnie Luksemburczyk w słabiutkiej formie, jak już wygrywał to z raczej przeciętnymi zawodnikami. W Houston na cegle ugrał zaledwie 3 gemy ze Schuettlerem, tydzień później na chalu na Bahamach wprawdzie doszedł do finału ale wszystkie mecze ze słabymi rywalami i po 3 setach. Przed tygodniem w Casablance nie dał rady Niemcowi Waske. Krzysiu Rochus z kolei najbardziej lubi grać na cegle, w ubiegłym roku ku zaskoczeniu chyba wszystkich był nawet w półfinale Mastersa w Hamburgu. W Monte Carlo przegrał z kwalifikantem Belleretem, ale w Casablance już wszystko wróciło do normy i po łatwym ograniu Behrenda i Mayera nie dał rady po wyrównanej walce Simonowi. Ogólnie Krzysiu bardziej regularny i lepszy z końcowej linii a te umiejętności najbardziej się na cegle przydają. L.Dlouhy - J.Gimelstob 1 @1,408 PinnacleCo robi Gimelstob w Estoril to chyba wie tylko on. Na cegle praktycznie zerowe doświadczenie, bilans 6-19 na tej nawierzchni mówi sam za siebie. Przed tygodniem w Barcelonie z Callerim ugrał zaledwie 3 gemy. Dlouhy młodszy, na cegle trenuje od dziecka i nawet w ubiegłym roku rozegrał blisko 50 spotkań i osiągał przyzwoite wyniki, szczególnie na chalengerach. W tym roku jakoś mu nie idzie, bo na cegle wygrał zaledwie jedno spotkanie w Pucharze Davisa. Ostatnie 2 pojedynki rozegrał jednak z typowym ziemniarzem Starace'em. O wiele lepiej szło mu z kolei ostatnio w deblu w parze z Viznerem i tam głównie zdążył zdrowo pobiegać na mączce. Teraz trafił mu się Gimelstob i myślę, że Czech nie zmarnuje okazji i w końcu wygra spotkanie singlowe. K.Vliegen - J.Tipsarevic 1 @1,402 PinnacleTipsarevic raczej stworzony do szybszych nawierzchni. Na cegle jak coś pogrywał to głównie w chalengerach. Vliegen równo dwa laty starszy od Tipsarevica (mają urodziny w ten sam dzień  ) i oczywiście bardziej ograny. Jak narazie Belg w tym roku radzi sobie bardzo dobrze jak na niego. W Monte Carlo udało mu się zajść do III rundy ogrywając Nieminena i Hernycha a zatrzymując się na Nadalu, w Barcelonie nie dał rady Ferrero. Tipsarevic zbyt udanie nie wszedł sezon na cegle. W Houston w 2 setach nie dał rady Goldsteinowi a przed tygodniem w Casablance równie łatwo ograł go Francuz Gicquel. Serwis obu panów na podobnym poziomie ale bardziej wszechstronny dla mnie Vliegen i myślę, że uda mu się awansować dalej. Reszty nie czuje, albo za niskie kursy 
|
Do góry
|
|
|
|
#567620 - 30/04/2006 21:24
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/04/2006
|
Ctoja na poczatek ustosunkuje sie do typow kolegi a jutro podam swoje:) Co do Vligena to pelna zgoda.Tipsa osatnio cos cieniutko 4 turnieje ledwo zdarzyl rozpakwoac walizki i juz wyjezdzal:) Vligen wartosciwe winy nad Nieminenem i Hernychem czyli cos tam pogrywa porazki z Nadalem i Ferrero wstydu nie przynosza. Dodatkowym utrudnieniem dla Tipsy moze byc aklimatyzacja bowiem dotad bral udzial w turniejach poza Euroopa ( Usa i Maroko ) nie liczac Davisa gdzie gral u siebie w domku:)Vligen nie ma tego problemu gral w Europie. Warty grania meczyk mim zdaniem. Co do Dlouhego to sprawa trudniejsza. W tym roku jego bilans na clay to 1-6 jak narazie,a ten jeden win to z niejakim Ziadim  Przegral tazke z niejakim Ruizem nie mylic z bokserem  co prawda dwa razy dostal ze Starace ale...jakos jego gra mnie nie przekonuje.  Co prawda dla Gimelstoba to 5 mecz na clay w ostatnich 2 latach ale....  Zadna niespodzinka nie bedzie jak Czech wygra ale...3 sety beda  Pozdraiwam 
|
Do góry
|
|
|
|
#567621 - 30/04/2006 22:47
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/08/2003
|
P.Kohlschreiber/F.Mayer v M.Mertinak/P.Pala (2) 1.58 BAW Ten debel przykuł moją uwagę. Panowie zaliczyli niezły wystep w Barcelonie pokonując m.in Lindsteda/Nieminena oraz Erlicha/Rama, przegrywając dopiero w QF z parą Dlouhy/Vizner. Obaj panowie nie śa laikami jeżeli chodzi o gre w parze, Pala to juz rozegrał tyle meczy deblowych że pewnie sam sie zgubił w cyfrach  , Mertinak mocny serwis i duzo biega po korcie, zas przeciwnicy to totalne nieporozumienie deblowe, niedość że Mayer jest w dołku, o Filipie mało wiemy jak do tej pory i jeszcze ich połączyli  ja to biore, bo kursik przesadzony  .... widzi mi się jeszcze para Kas/Petzchner oraz Lindstedt/Nieminen i Pavel/Waske
|
Do góry
|
|
|
|
#567622 - 01/05/2006 07:37
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/12/2004
|
J Monaco V P Srichaphan 1.36 typ1 Taj na cleju zupełnie sobie nie radzi, większosc jego występów kończy się na pierwszych rundach. Argentyńczyk grał z nim dokładnie rok temu na turnieju i wygrał po 3 setowym pojedynku. Martwią mnie jedynie ostatnie słabe występy Monaco, ale to powinno w zupełnosci wystarczyć na Taja. K Vliegen V J Tipsarevic 1.36 typ1 Belg nie jest gwiazdą ale powinien sobie głakdo poradzić z Tipsareviczem. Serb po szeregu kontuzji zupełni się pogubił i jego ostatnie dwa pojedynki na cleju o tym swiadczą  17/2006 ATP Casablanca (MAR) Clay Marc Gicquel Janko Tipsarevic 6-4 6-1 First Round 15/2006 ATP Houston (USA) Clay Paul Goldstein Janko Tipsarevic 6-3 6-3 First Round Mówi samo za siebie. Spodziewam się gładkiego zwycięstwa belga. J Hernych V A Beck 1.40 typ1 Czech juz w tym roku sobie pogrywał z graczami z wyższej półki, czego nie można powiedzieć o Niemcu, wiadomo publika będzie za Niemcem, ale nie daje mu większych szans na wygraną. Ostatnie jego występy w czelkach 2 cwierćfinały nie zachwycają  B Pashanski V S Greul 1.83 typ2 Można spróbować jeszcze na Greula, przy swojej publice powinien ostro powalczyć raczej ze słabo dysponowanym Borisem. Z Estroilu: C Rochus V G Muller 2.37 typ2 Tutaj czuje niespodzianke. Ruchas zmęczony po Kasablance może podejsc do tego turnieju na luzie. Rzadko kiedy Ruchas gra dwa turnieje z rzędu na wysokim poziomie. Zapewne myśli juz o Rzymie.
|
Do góry
|
|
|
|
#567623 - 02/05/2006 08:07
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/03/2004
|
Zaryzykuje na dzień dobry jeen typ z Monachium.
Philipp Kohlschreiber - Mario Ancic
kurs: 1,50 (expekt)
Bardzo ryzykowne jest granie przeciwko gospodarzowi, tym bardziej że Mario za wiele w tym roku nie pograł sobie na cegle. Jedyny oficjalny wystep zanotował podczas Davis Cupowego pojedynku z Melzerem, gdzie po pierwszych dwóch przegranych setach (oba po TB) zdołał sie podnieść i wygrał 3 nastepne w stosukach 6:4, 6:4, 6:3, ale Niemiaszek raczej do tuzów cegły sie nie zalicza, w tym roku zaistniał w dwóch ziemnych turniejach. Najpierw w Chiasso ograł przecietnego challengerowca Galvaniego, po to, zeby odpaść w next rund z kolejnym przecietnym challengerowcem Azzaro. W Barcelonie w 1-wszej rundzie ograł Sluitera w dwóch setach 7:6, 7:6, po czym w drugiej rundzie otrzymał szybką lekcje tenisa od Nieminena i pożegnał się z tym turniejem. Jedyne co mnie martwi to fakt, ze Ancic pierwsze tegoroczne sety przegrywał właśnie po taju, a kapuściany długopis (czy jak to tam sie tłumaczy...) w TB z reguły radzi sobie całkiem nieźle... ogólnie poziom umiejętności oceniam wyżej u chorwata, bo forma obu zawodników jest dla mnie zagadką...
|
Do góry
|
|
|
|
#567624 - 02/05/2006 08:24
|
member
Meldunek: 30/08/2002
|
Ja na dzisiaj wybrałem sobie tak Monfils - myśle, że francuzik nie będzie miał problemów z Rumuniątkiem, szczerze mówiąc Sabau ostatnio niczym nie zachwyca więc pewna 1 Massu - bilans z Ramonem 2:0 więc czemu nie 3:0  Nieminen - mam nadzieje, że po ostatnich dobrych występach nie odpuści sobie tego turnieju, bo słabiutki Pavel to nie przeszkoda dla fina i jak czwarty mecz na tym kuponie ale to już z WTA w Warszawie Voskoboeva - przeszła przez eliminacje jak burza, co prawda jedyny mecz do tej pory z Perebiynis przegrała, ale to dość dawno i trzeba koniecznie się odegrać
|
Do góry
|
|
|
|
#567625 - 02/05/2006 08:39
|
veteran
Meldunek: 17/01/2005
|
PORTAS vs MARIN typ: 1 kurs: 1,45 Mimo iz jest to zaplecze, to uwazam ze mecz warty gry. Dobra forma Portas co udowodnil w barcelonie pokonal berdycha i hernandeza, polegl na jarku  a Marin hmmm on mi przypomina takiego zebraka turyste  , mianowicie jezdzi po tym calym swiecie na turnieje w jego przypadku 1 dniowe albo 1 dniowe + eliminacje  :):)
|
Do góry
|
|
|
|
#567626 - 02/05/2006 08:44
|
Carpal Tunnel
|
Narazie z Estroilu : PORTAS-MARIN 1.46 typ1 Profesjonal Jeden z pewniejszych meczów na dzisiaj. Bardzo dobry występ w Barcelonie pokazuje że Albert jest wna fali wznoszącej, czego nie mozna powiedzieć o Marinie. Ostatnie jego mecze to totalne klęski. H2h na korzyśc portasa w postaci 6:1 stawia go w roli zdecydowanego faworyta w tym pojedynku. WANG- CHARDY 1.90 typ2 Profesjonal Kolejny w miare pewny mecz. Wang kompletnie nie radzi sobie na cleju. Według moich obliczeń Wang wygrał w swojej karierze tylko jeden mecz na cleju Chardy średni występ w Bergamo, ale to powinno zdecydowanie wystarczyc na Wanga  I z niespodzianek: Moya C. v Saretta F. 4.50 typ2 Gb Na moje oko jedna z niespodzianek na dzisiaj. Każdy wie jak Carlos gra, prawdopodobnie to już jego zmierzch. Z meczu na mecz obniża loty, mając na uwadze Rzym powinien podejsc do dzisiejszego meczu na luzie. Po jego stronie staje Brazylijczyk którego wyniki też niczym nie zachwycają, ale przy odrobinie szczęscia powinien go ograć. Sluiter R. v Massu N. typ1 3.40 Gb Tutaj również czuje wygrana Sluitera. Jeżeli massu nie wygrał w kasablance to tymbardziej tutaj nie wygra pierwszej rundy. Zapewne siedzi na walizeczkach już, przyjechał po wpisowe. H2h na korzysc Massu ale to o niczym nie świadczy. Ostatnie dwa pojedynki Sluitera z Gaudio i z Kohlschreiberem zakończone 4 tajbrekami pozwalaja mi realnie myślec o jego zwycięstwie  
|
Do góry
|
|
|
|
#567628 - 02/05/2006 08:56
|
Carpal Tunnel
|
I z MOnachium: J.NIEMINEN-PAVEL 1.37 typ1 Profesjonal Swietny występ fina w barcelonie. Uległ po dramatycznym meczu z Nadalem. Wszystko wskazuje na to iż Jarko bardzo dobrze czuje się na cleju. Pavel w tym sezonie rozegrał dwa mecze na Cleju i wszystkie przegrał. PHAU-BEHREND 1.59 typ1 Profesjonal Bardzo dobry występ Phaua w Kasablnce pokazuje że złapał jako taką formę która dzisiaj powinna wystarczyć na fatalnie grającego Behrenda. Jeżeli nie bedzie żadnej ustawki to Phau gładko wygra. CIB/LEV-G/MU/CH.RO 1.44 typ1 Profesjonal I najpewniejszy dzisiaj mecz. Rochus przegrał singla a to oznacza że ma ten turniej gdzies daleko. Myśli juz o Rzymie i jeżeli dzisiaj nie wydarzy się nic specjalnego gładko ulegnie typowej parze deblowej lubiącej grac na tej nawierzchni. Coria G. v Gremelmayr D. 4.50 typ2 Gb Coria jest numerem jeden dzisiaj do odpadnięcia. Przy pomocy publiczności Gremelmayr powinien poradzić sobie z fatalnie grającym Corią. Jeżeli nie przestanie Argentyńczyk popełniac błędów serwisowych to ten sezon będzie dla niego stracony. 
|
Do góry
|
|
|
|
#567629 - 02/05/2006 09:16
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/12/2005
|
nie czesto tutaj pisze ale dzis chcialem sie podzielic moimi spostrzezeniami a mianowicie Lapentti-Przesiezny 2 3,6 Moim zdaniem kurs na lapenttiego lekko zanizony gdyz nasz "gracz-wymiatacz" przeszedl kwale w bardzo dobrym stylu nie tracac nawet seta a lapentti nie jest jakims nadzwyczajnym tenisista Nieminen-Pavel 1 1,35 Jarrko nie powinien miec zadnych prodblemow z pokonaniem rumunka o czym swiadcza ostatnie wyniki obu zawodnikow nie bede sie powtarzal bo juz wiele zostalo napisane o tym meczu pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#567630 - 02/05/2006 09:18
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/06/2003
|
ja bym uważał z graniem na Lapenttiego bo w tym sezonie chłop nic nie gra . I skoro rok temu Chadaj mu 2 razy urwał seta to Przysiezny moze go nawet ograć . On on Michale zapewne wie mało a Polak napewno go kiedyś widział w telewizorze  . A tak na serio to nie wiem czemu ale kusi mnie zagrac na Polaka Haas - Karlovic Tommy mówi , że z ręką już jest ok. To ważny dla niego turniej , ten odpoczynek 3 tygodniowy napewno przyniesie mu korzyści. Karlovic po swietnym dla siebie turnieju w Barcelonie napewno czuje zmęczenie i coś mi się widzi , że aż tak solidnie jak w Hiszpani nie zagra. Monfils - Sabau Monfils kiepsko ostatnio . Teraz jest szansa na łatwą wygraną bo rywal niezbyt grożny , do tego prosto z Kolumbii z jakąs kontuzją z debla Gil - Luque a tutaj to sugeruje sie tylko tym iż Gil gra u siebie i ma zdecydowanie lepsze wyniki w Futuresach i challengerach  z dogów to mnie kusza Kohlschreiber - bo Ancic po kontuzji Waske - bo Mayer w Casablance w meczu z Rochusem zagrał jak amator Perez - bo Berlocq ostatnio same baty Maraccio - bo Zib w tym roku gra strasznie słabo
|
Do góry
|
|
|
|
#567631 - 02/05/2006 09:30
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/01/2005
|
Pomyślałem że też coś dzisiaj skrobne.. Nieminen - Pavel Za Jarosławem przemawia.. wiek,bilans na kortach ziemnych,forma,umiejętności, a także turniej w Monachium który mu szczególnie leży grał tutaj już w finale i półfinale w ostatnich latach, w ubiegłym tygodniu był o tiptopek od wyelminowania Nadala.. a Pavel ostatnio ni widy ni słychu. wiek spory , w ubiegłym roku był tu w finale , jednak skusze się na Jara. Nalbandian - Mahut NIe ma co tu sie duzo rozpisywać , z turnieju wycofał się Robredo.. David z numerem 1 ma szanse wygrać wkoncu łatwo jakiś turniej , szansa do tego ogromna , w 1-szej rundzie prawie że.. kelner Mahut (prawie robi wielką różnice) david w 1-szych rundach nie zwykł odpadać więc da rade , kurs niski w graniach 1,2 przy dobrych wiatrach ale spokojny win. O Mahucie powiem nie ta bajka Monfils - Sabau Ciężko mi sobie do bani wbić że Szabo może ograć Gaela.. naszego "sopocianina" . Różnica klas spora , Monfils dawno nic dużego nie wygrał ani nic specjalnego nie wygrał , drabinka narazie dosyć pomyślna a więc... powinien dać rade , bilans ziemny moze nie imponujący ale on ma dopiero 20 lat (w tym roku skonczy) a Rumek już 29... w dodatku w tym roku urwał seta Gaudio niewiem jak to tłumaczyć  może Gaston chciał dłużej popykać. To tyle z pewniejszych  Uważałbym na Rochusa..Corie..(ze mogą w...ać)
|
Do góry
|
|
|
|
#567632 - 02/05/2006 10:58
|
old hand
Meldunek: 15/08/2002
|
Coria G. v Gremelmayr D. 4.50 typ2 Gb Coria jest numerem jeden dzisiaj do odpadnięcia. Przy pomocy publiczności Gremelmayr powinien poradzić sobie z fatalnie grającym Corią. Jeżeli nie przestanie Argentyńczyk popełniac błędów serwisowych to ten sezon będzie dla niego stracony.
Witam,
aktorek, jesli mowisz, ze coria gra fatalnie (na tej nawierzchni) to tak jakbys powiedzial, ze Barcelona nie umie sie utrzymac przy pilce. Owszem serwis mu sie zjebal, ale uwazam, ze smiesznego gremelmayra jest w stanie lamac z zamknietymi oczami i jesli chodzi o wymiany pilek z niemcem to nasz sasiad nie ma szans.
jeszcze 2 alta temu nie bylo mocnych na Corie na cegle.
pozdrawiam
w00fer
|
Do góry
|
|
|
|
#567633 - 02/05/2006 14:02
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Coria G. v Gremelmayr D. 4.50 typ2 Gb
Coria jest numerem jeden dzisiaj do odpadnięcia. Przy pomocy publiczności Gremelmayr powinien poradzić sobie z fatalnie grającym Corią. Jeżeli nie przestanie Argentyńczyk popełniac błędów serwisowych to ten sezon będzie dla niego stracony.
Witam,
aktorek, jesli mowisz, ze coria gra fatalnie (na tej nawierzchni) to tak jakbys powiedzial, ze Barcelona nie umie sie utrzymac przy pilce. Owszem serwis mu sie zjebal, ale uwazam, ze smiesznego gremelmayra jest w stanie lamac z zamknietymi oczami i jesli chodzi o wymiany pilek z niemcem to nasz sasiad nie ma szans.
jeszcze 2 alta temu nie bylo mocnych na Corie na cegle.
pozdrawiam
w00fer
panie czy ty to rozumiesz że Coria juz straszy tylko nazwiskiem Podobnie Roddick Kogo ograł w tym roku Argentynczyk z wyższej półki ?? Stan jego formy pokazal w meczu z Nadalem gdzie nawet nie puscił bąka A pozatym nie twierdze ze to jest pewny mecz ale napewno szaleństwem jest stawiac na Corie po kursie 1,1 bo szanse uważam dzisiaj na 60/40 zz lekkim wskaznamiem na Corie ale byc moze niespodzianka stanie się faktem
|
Do góry
|
|
|
|
#567635 - 02/05/2006 15:07
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Aktorek nie pierdnal to dzisiaj Saretta-wg Ciebie dzisiaj mial zwyciezyc ze staruchem Moya i sprawiajace wielka niespodzianke...Saretta ani razu nie przelamal Carlosa...
To wszystko odnosi sie takze do Corii...Coria gra super tenis na Clayu i nawet Nie rozumiem, po co niektorzy szukaja na sile wielkich sensacji w tenisie nie majac zadnych podstaw... Pozdrawiam
Panie przecież napisałem jasno i wyraźnie z niespodzianek Wiadomo nie gra się za gruba kase tego ale się gra Aj zresztą mozesz się nie patrzyć na te typy Nikt cię nie zmusza, graj Moye w następnej rundzie 
|
Do góry
|
|
|
|
#567636 - 02/05/2006 15:24
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Aktorek nie pierdnal to dzisiaj Saretta-wg Ciebie dzisiaj mial zwyciezyc ze staruchem Moya i sprawiajace wielka niespodzianke...Saretta ani razu nie przelamal Carlosa...
To wszystko odnosi sie takze do Corii...Coria gra super tenis na Clayu i nawet Nie rozumiem, po co niektorzy szukaja na sile wielkich sensacji w tenisie nie majac zadnych podstaw... Pozdrawiam
nie mozna powiedziec ze coria na cleyu gra super tenis bo jezeli popelnie sie w meczu 15 podwojnych bledow serwisowych to nawet nie mozna powiedziec o przyzwoitym tenisie owszem jest jednym z bardziej znanych i rozpoznawanych zawodnikow i mysle ze jeszcze zlapie w tym sezonie forme ale chyba nie przed RG pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#567638 - 02/05/2006 18:50
|
Sparta Wrocław
Meldunek: 01/05/2005
|
No to buldog wtrąci swoje 3 grosze...  Kohl/Schut-Ser/Sri ===>1 ===> 1.47 Profesjonal * Niemcy nie są leszczami w debla co pokazują ostatnie wyniki gry deblowej ze sobą...Niemcy u siebie publiczność będzie z nimi i napewno im pomoże...Dla Srichaphana napewno ta nawierzchnia to męczarnia i napewno żle się na niej czuje już na dzień dobry w singlu przegrał z Monaco...Jak dla mnie ten kurs jest Warty uwagi 8/10 * Póżniej chyba wrzuce Reszte Typów
|
Do góry
|
|
|
|
#567639 - 03/05/2006 07:44
|
Carpal Tunnel
|
Witam Rozpoczne rozwazania nad dzisiejszymi meczami Na dzisiejszy dzien pewne wydaja sie zwyciestwa MAT/FYRST + NIEMINEN to chyba nie podlega dyskusji i nie bede sie rozwodzil nad tymi meczami ale w oko wpadl mi meczyk taki jak MONFILS-PORTAS Geal wczoraj zaszalal konkretnie pokonujac rumunka w niecale 40 min <lol> tylko nie wiem czy bylo to jego zasluga czy az tak slaba gra przeciwnika a Portas pokonal niezlego gracza ale w chellengerach Marina ktory nie odniosl w swojej karierze zadnych wiekszych sukcesow a wiec na moj gust wygra dzis MONFILS i mysle ze beda to dwa dosc zdecydownie wygrane sety 64 63
|
Do góry
|
|
|
|
#567640 - 03/05/2006 07:51
|
veteran
Meldunek: 17/01/2005
|
KOHLSCHREIBER - HERNYCH 1 1,65 1) Niemiłosierne męki Hernycha z Beckiem 2) Dobry aczkolwiek po dwóch tiebreakach z Anciciem, graczem w moim odczuciu lepszym od Hernycha. 3) Niemiec ma swoje ściany Jedyne co moze przemawiac za Henkiem to, to iz gral przedwczoraj ale za to 3 setowke  :):) Wczorajszy typ dnia PORTAS  :):) dzisiaj KOHL  :):)
|
Do góry
|
|
|
|
#567641 - 03/05/2006 08:15
|
enthusiast
Meldunek: 14/02/2005
|
Też coś napisze od siebie  Na dziś moim typem dnia jest Safin który gra z Davydenko. Rzadko stawiam na mecz w którym gra dwóch rosjan ale Davydenko jest w słabej formie ostatnio ograli go Hernych,Soderling, Karlovic (czyli gracze lubiący raczej twarde nawierzchnie i mocno serwujący tak jak Safin), przedwczoraj zacięty pojedynek ze Spadeą (w którym było dużo przełamań i dużo błędów z obu stron) W tym roku Safin dwu krotnie wygrywał z Davydenko było to na hardzie ale na Clayu także powinien sobie poradzić. Jeżeli Safinowi bedzie wchodzić serwis to Davydenko sie pogubi tak jak w ich wcześniejszych pojedynkach. Davydenko poprostu nie radzi sobie w tym roku na cegle, może na RG złapie forme, ale nie teraz. Podsumowując: Safin - Davydenko -1- 1,60 GB 8/10 I ze wzdględu na mały Handicap zagram również Safin M. v Davydenko N. [Games HC] 0:2.5 -1- 1,80 GB 4/10 na podbicie kursów dodam naszą pare deblową Fyrstenberg/Matkowski v Berlocq/Wang -1- 1.10
|
Do góry
|
|
|
|
#567644 - 03/05/2006 08:56
|
Carpal Tunnel
|
Z monachium widzę : KNOW/MELZ-HUSS/PHI 1.29 typ1 Gram ten debel ze względu na dobrą formę Melzera. Przed tygodniem w Kasablance ograli dość szybko Hussa. KARLOVIC-PHAU 1.44 typ1 PO wczorajszym zwycięstwie Ivo nad Haasem powiedzialem sobie że będe na niego stawiał do samych finałów Phau zapewne sobie dzisiaj nie poradzi z atomowym serwisem Chorwata. MONACO-VIK 1.45 typ1 Monaco formą nie zachwyca ale to wszystko powinno wystarczyć na fatalnie grającego Vika  A jego wygraną z Schitlerem nie ma co się wogóle sugerować Z Estroil: G.MULLER-N.LAPENT. 1.80 typ1 Wczorajsze męki Lapenttiego z Przysiężnym odbiją sie zapewne na jakości dzisijszego meczu. Uważam że Muller jest wobecnie w dużo lepszej formie Nicolas. A pozatym odprawił dość gładko Ruchasa  Z Monfilsem bym uważał  Portas to cholernie trudny przeciwnik. Ten 40 minutowy mecz to była zasluga rumuna który popelniał lawinowo błędy. A pozatym wszyscy twierdzą że Portas z meczu na mecz się rozkręca, więc na dzisiaj bym tego nie zaryzykwał ale mogę sie mylić Karlovic gra jutro
Edited by Gregov (03/05/2006 09:12)
|
Do góry
|
|
|
|
#567645 - 03/05/2006 09:56
|
enthusiast
Meldunek: 16/09/2005
|
Oto mje dzisiejsze typy: 1) R. Soderling K. Vliegen TYP:1 - jak dla mnie Sodrling jest solidniejszym tenisista! Meczył sie wczoraj troszke ,ale nie z byle kim - Serra! H2h rowniez na dla Soderlinga! 2) J. Hernych P. Kohlschreiber TYP: 1 - mysle ze Hernych poradzi sobie z Niemcem, ktory nie powiem zaskoczyl mnie wczorajszym zwyciestwem nad Ancicem! h2h 1:0 dla Hernycha! ESTORIL: 1) G.Muller - N. Lapentti TYP: 1 Lapentti dobra gre ma juz chyba za soba ! meczarnie z Przysieznym nie wroza dobrego wyniku z Mullerem! stawiam pewna jedynke  )))) pozdrawia i czekam na Wasze opinie!! powodzenia!!
|
Do góry
|
|
|
|
#567646 - 03/05/2006 10:56
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/01/2006
|
Kohlman/Schuttler i Pavel/Waske to wiadomo, Coria sie sam zabije rakietą przy serwowaniu...
ale znalazłem taką perełkę:
Rochus/Vliegen - Lindstedt/Nieminen typ 2 kurs 2.13
Prof wystawił 2.13 na Skandynawów, ale jak wiadomo analitycy z profa często dają nam takie prezenty. Szkoda tylko, że podnieśli sobie ostatnio marże o 0.02zł.
Rochus i Vliegen nigdy ze sobą nie grali. Można ich traktować na tym turnieju jako swego rodzaju ciekawostkę przyrodniczą podbnie jak Corię i Monaco. Vliegen to wogóle deblowy lolek, w karierze rozegrał aż 20 spotkań w debla. Rochus co prawda wygrał kiedyś Rolanda ale był to jednorazowy wyskok. Vliegen wcześniej gra singla i możliwe że będzie lekko podmęczony. Nieminen/Lidstedt grają ze sobą już jakiś okres czasu i na rozkładzie mają między innymi takie pary jak Gonzalez/Massu, Hrbaty/Levinsky a i braci Rochusów już kiedyś pokonali. JEŚLI Nieminen poważnie podejdzie do debla to widzę tutaj wygraną Skandynawów. Po tym kursie napewno jest to do grania.
|
Do góry
|
|
|
|
#567647 - 03/05/2006 11:27
|
I see dead people
Meldunek: 04/08/2001
|
Quote:
Z monachium widzę :
KNOW/MELZ-HUSS/PHI 1.29 typ1
Gram ten debel ze względu na dobrą formę Melzera. Przed tygodniem w Kasablance ograli dość szybko Hussa.

Po pierwsze, w Casablance Huss/Phillips przegrali z Kohlman/Waske ... a po drugie 5,14 na H/P w B&W jest wg mnie mega przesadzonym kursem, te chłopaki zostali ocenieni jakby pierwszy raz chyba na kort wychodzili, a deblistami są naprawdę niezłymi, Huss w ranku stoi nawet wyżej od austriaków. 5,14 to mogłoby być na mnie w parze z Biszopem na te spotkanie  Po drugię, liczę na minimalne zmęczenie Knowle/Melzer po Casablance Być może potraktują trochę ulgowo ten turniej przed Rzymem [być może nie ] O .. już 4,95 na Huss/Phillips; wczoraj zagrałem za 5,14 dlatego o takim kursie pisałem
Czyli raz , 4,95 na Huss/Phillips 1/10 B&W Daw 3 sety , 2,97 2/10 B&W
Grzech nie zagrać - zwłaszcza te 4,95
pzdr)
|
Do góry
|
|
|
|
#567648 - 03/05/2006 19:32
|
I see dead people
Meldunek: 04/08/2001
|
Huss/Phillips v Kohlmann/Schüttler To może być ich turniej. Po niezłym występie w Casablance [odpadli w półfinale z Kohlmann/Waske] wyśmienicie wystartowali w tym turnieju. Wygrana 7-6(0), 6-1 z Knowle/Melzer daje im spory kredyt zaufania [u mnie  ] Za przeciwników mają znów Kohlmanna tym razem z Schuettlerem, którzy niemiłosiernie męczyli się z parą Serra/Srichaphan, z którą to wygrali dopiero w mistrzowskim tie breaku 12-10. Za niemcami przemawia na pewno solidność [:D] i własna publika. Jednak ja wyznaję zasadę, że to nie publiczność gra, tylko zawodnicy. Zwłaszcza w tak dynamicznej grze jaką jest debel. Na wygranych czekają już Pavel/ Waske [ciekawe czemu się rozdzielili?] ... czyli kolejna para do ogrania. Do finału z dolnej części drabinki powinni dostać się Haggard/Karlovic lub Lindstedt/Nieminen - obie te pary nie powinny mieć problemów z awansem do półfinału. Czy Huss/Phillips zagrają w finale? Myślę, że mają na to spore szanse, wpierw jednak trzeba pokonać Kohlmana/Schuettlera .... Huss/Phillips v Kohlmann/Schüttler 1 2,45 6/10 B&W
|
Do góry
|
|
|
|
#567649 - 03/05/2006 19:57
|
Carpal Tunnel
|
na jutro: Fyrstenberg/Matkowski - Safin/Tursunow kurs 1.62..sporo spadł a pewnie jeszcze spadnie w BAW ograć Safina to pewnie marzenie każdego młodego tenisisty..co prawda tylko w deblu ale zawsze się można potem pochwalić OGRAŁEM SAFINA  Safin co myśli o tym turnieju pokazał dziś w meczu z Davydenką, pewnie jego celem jest Rzym a tu na rekreację przyjechał. Tursunow wcześniej gra z Gilem, ciekawi mnie dość wysoki kurs bo 1.30 jaki dają buki na Tura. Przecież Gil to nie jest żaden wirtuoz. Frytki od paru tygodni bardzo dobra forma pod warunkiem, że siedzi podanie - jeśli to przestaje funkcjonować to Polacy niestety płyną...dziś na rozgrzewkę deblowi kelnerzy jutro para bardziej wymagająca jednakże..idąc tokiem myśleniowym Safina..po co się męczyć w debla jak i tak odpadnę w następnej rundzie? Safin zgarnie startowe i jutro wraca do domku a może wprost do Rzymu? Polacy mają wszelkie atuty ku temu żeby jutro z rosyjskimi wałkarzami wygrać. jak dla mnie pewna 1 po niezłym kursie ......................................................
|
Do góry
|
|
|
|
#567650 - 03/05/2006 20:12
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/03/2006
|
na jutro Gremelmayr-Peya 1.59 2.03 Takie kursy wystawił prof. Ten dział co prawda to nie moje podwórko, ale chciałbym się dowiedzieć czy, aby z tym kursem na Gremelmayr nie przesadzili bo chyba nie jest on tak znowu dobrym tenisistom, i tu chyba się sugerowali tym, że wygrał z Corią. Z tąd moje drugie pytanie czy nie lepiej byłoby postawić 2. Z góry dziękuje za odpowiedź i życzę wszystkim typerom powodzenia w jutrzejszym dniu. 
|
Do góry
|
|
|
|
#567651 - 04/05/2006 06:49
|
Carpal Tunnel
|
Haggard/Karlovic - Phau/Peya typ 1 kurs 1.40-1.50
Phau i Peya grają wcześniej, zresztą debliści z nich tacy jak z koziej trąbka. Ivo w debla nieźle gra a do pomocy ma zawodowego deblistę Haggarda, który już na największych imprezach tenisowych się pojawiał i nieźle grał w parze z panem Coetzee. przy serwisie Ivo bardzo cięźko będzie przełamać Peyi i Phau zresztą myślę, iż po singlu nie będą za bardzo chętni jeszcze grać w debla. Ivo ostrzela Phau'a a potem kolejne spotkanie z jego rakietami ? to może być dla nigo za dużo.
Drugi debelek:
Arnold/Friedl - Marcaccio/Saretta typ 1 kurs 1.35-1.45
co tu dużo pisać..deblowe ceglane legendy kontra przypadkowe lolki grające ze sobą po raz pierwszy. nie wiem jak tam jest w drabince ale bardzo możliwe że panowie A/F dojdą do finału gdzie czekać na nich będą Dlouhy i Vizner albo nasze Frytki. pewna jedynka...a zarobek rzędu 35% za godzinę to bardzo dużo jak na ryzyko spotkania.
|
Do góry
|
|
|
|
#567652 - 04/05/2006 07:10
|
Carpal Tunnel
|
Jak już wspomniałem wcześniej na dzisiaj widzę tylko : KARLOVIC-PHAU 1.44 typ1 PO wczorajszym zwycięstwie Ivo nad Haasem powiedzialem sobie że będe na niego stawiał do samych finałów Phau zapewne sobie dzisiaj nie poradzi z atomowym serwisem Chorwata. Liczę się nawet z 3 setówką 
|
Do góry
|
|
|
|
#567653 - 04/05/2006 19:43
|
Carpal Tunnel
|
Na jutro znalazłem ciekawego singla  Davydenko - Muller typ2 3,4 Baw 17/2006 ATP Barcelona (ESP) Clay Ivo Karlovic Nikolay Davydenko 6-7(7) 7-5 6-4 Second Round 16/2006 ATP Monte Carlo TMS (MON) Clay Robin Soderling Nikolay Davydenko 6-3 2-6 6-4 First Round 15/2006 ATP Valencia (ESP) Clay Jan Hernych Nikolay Davydenko 7-5 7-5 Jak sobie popatrze na te wyniki Ruska to serce mi podpowiada aby jutro grac grubo na Milerka Koleś gladko ograł Ruchasa i Lapenttiego a to pokazuje że jest w dobrej formie. Rusek z kolei męki z Safinem który oddał mecz totalnie bez walki. Kurs na Mullera bardzo zachęcający więc biore  bo wszystkie znaki na niebie i na ziemi wskazuja że to własnie on jutro wygra z Ruskiem 
|
Do góry
|
|
|
|
#567655 - 07/05/2006 10:04
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
K.Vliegen - O.Rochus 1 @1,89 PinnacleVliegen staje przed życiową szansą wygrania pierwszego turnieju w swoim życiu (Rochus już raz wygrał). Olivier raczej sprawy mu nie ułatwi, chociaż pewnie obaj panowie znają się dobrze. Na cegle obaj nie mają jakiś konkretnych wyników ostatnio, więc finał z ich udziałem to mała niespodzianka mimo tego, że turniej jest dość słabo obsadzony. Vliegen rozkręcał się z meczu na mecz. Po ograniu w 3 setach Tipsarevica i Soderlinga, przyszły 2 sety z Kohlschreiberem i wczorajsze piorunujące zwycięstwo z Jarkko Nieminenem 6:1 6:2, w ktorym grał znakomicie i ani razu nie dał się złamać Finowi (a Jarkko tydzień temu miał 6:4 3:0 z Nadalem na jego terenie). Rochus miał dużo bardziej łaskawszą drabinkę. Do półfinału raczej spacerek po ograniu Silvy, Hidalgo i Gremelmayera. Wczoraj jednak stoczył bardzo zacięty pojedynek z Melzerem i ostatecznie wygrał 6:4 6:7(1) 6:3. Kondycyjnie Rochus jest zawsze dobrze przygotowany, ale z Vliegenem jak dojdzie do 3 setów to jednak może ten półfinał mu się przypomnieć w nogach. Vliegen będzie napewno zmotywowany perspektywą wygrania turnieju, jak zagra tak jak wczoraj z Jarkko to myślę, że da radę i ogra Oliego.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|