#570355 - 15/05/2006 20:26
Re: WAŻNE!!! - opiekunowie grup!
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/05/2004
|
Jako, że zostałem pominięty przy ustalaniu składu grup i moja reklamacja jest w toku podaję tutaj mój typ i proszę o przeniesienie go do właściwej grupy w przypadku pozytywnego załatwienia sprawy. TYP 1 TURA 1 01:00 wtorek Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons: Handicap (6,5-0) Typ: 2 Kurs: 1.98 Buk: betsson
|
Do góry
|
|
|
|
#570357 - 15/05/2006 20:52
|
Zbanowany
Meldunek: 01/03/2005
|
Quote:
to jak wkońcu jest z tymi typami, można podać 3 dziennie, czy 3 na jeden dzień, jeżeli 3 dziennie to popełniłem bląd bo myślałem że można podać max 3 na jeden dzień, nie wiem czy przez nastepne dni będe mial dostęp do neta, czy będe miał czas i będe mógł podac typy, prosze o wyjaśnienie wkońcu tej sytuacji, bo nie chce popełniać już tego błędu.....
Tu sprawa jest prosta
4.Uczestnik w kazdej turze MUSI podac 7 typow, w turze ktora nie ma 7 dni mozna podac max 3 typy jednego dnia z uwzglednieniem i wyraznym zaznaczeniem numeru typu. Jasno napisane 3 typy jednego dnia.Jesli byloby "3 typy z jednego dnia" wtedy wszystko by sie zgadzalo,ale przestrzegajac regulaminu,ktory obowiazuje w obecnej formie twoje typy nr 4 i 5 sa nieprawidlowe.
Kolejna kwestia to:
24.) Bezwzględny zakaz umieszczanie jakichkolwiek innych postów niż post z typem, w przypadku złamania tego punktu przez gracza, gracz otrzymuje 100pkt karnych.
Proponuje kolejne dyskusje prowadzic juz tylko w tym temacie.
A reszta nalezy do osob nadzorujacych ten konkurs
|
Do góry
|
|
|
|
#570362 - 15/05/2006 21:53
Re: PYTANIA I UWAGI!
|
Zbanowany
|
Quote:
Sami uczestnicy w tym przypadku zadbaja aby ten punkt regulaminu nie byl lamany.Mozesz zaufac temu stwierdzeniu
Jakoś nie bardzo wierze temu stwierdzeniu. Nie wiem jak reszta ale ja nie mam na tyle zbędnego czasu aby codziennie siedzieć i szukać czy ktoś podał ten typ jako 4 z kolei czy może to dopiero 3 raz. Ale tak jak napisał Bishop "Mam swiadomosc ze jest wiele niedociagniec, wynikaja one w duzej czesci z tego ze robie taki konkurs pierwszy raz i mam swiadomosc pewnych niescislosci". Na pewno nastepne konkursy będą miały regulamin dopracowany tak, że niebędzie się czego przyczepić
Przkonasz sie Zaden nieprawidlowo podany typ nie umknie czujnemu oku userow bioracych udzial w konkursie. To regula nie wyjatek. pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#570363 - 15/05/2006 22:09
Re: PYTANIA I UWAGI!
|
Q
Meldunek: 19/04/2005
|
Quote:
"Typy mogą się powtarzać maksymalnie 3 razy w danej grupie". Załóżmy, że chce obstawić jakieś spotkanie rozgrywane w 5 dniu danej tury. Spotkanie to jest dostępne u buka już od 1 dnia. Teraz żeby sprawdzić czy mój typ nie będzie przypadkiem 4 muszę przejrzeć wszystkie do tej pory podane typy z 4 dni! Dlaczego nie można było przyjąć sztywnych zasad tj: 1 typ na dzień jak to ma miejsce w większości prowadzonych rankingach. Chyba również organizatorom łatwiej byłoby sprawdzać czy ktoś nie łamie regulaminu i nie podaje jakiegoś typu jako 4, 5... z kolei. Przykład: chcąc w środe zagrać typka z finału LM będę musiał przejrzeć wszystkie typy podane od dzisiaj bo już pare osób właśnie ten meczyk obstawiło!
ja w swoich grupach pod koniec dnia bede starał sie podawać.. jakie typy i ile razy zostały już podane .... ale nic sie nikomu nie stanie jezeli przeglądnie swoją grupe
|
Do góry
|
|
|
|
#570364 - 15/05/2006 22:32
|
Meldunek: 16/05/2003
|
Quote:
Quote:
to jak wkońcu jest z tymi typami, można podać 3 dziennie, czy 3 na jeden dzień, jeżeli 3 dziennie to popełniłem bląd bo myślałem że można podać max 3 na jeden dzień, nie wiem czy przez nastepne dni będe mial dostęp do neta, czy będe miał czas i będe mógł podac typy, prosze o wyjaśnienie wkońcu tej sytuacji, bo nie chce popełniać już tego błędu.....
Tu sprawa jest prosta
4.Uczestnik w kazdej turze MUSI podac 7 typow, w turze ktora nie ma 7 dni mozna podac max 3 typy jednego dnia z uwzglednieniem i wyraznym zaznaczeniem numeru typu. Jasno napisane 3 typy jednego dnia.Jesli byloby "3 typy z jednego dnia" wtedy wszystko by sie zgadzalo,ale przestrzegajac regulaminu,ktory obowiazuje w obecnej formie twoje typy nr 4 i 5 sa nieprawidlowe.
Rafał, nie do końca prosta.
Cytuje Biszopa z poprzedniej strony : "typy mozna podawac max 3 dziennie i dotyczy to wszytskich tur, 3 typy moga byc zarowno z jednego dnia jak z 3 roznych dni, ma to na celu ulatwienie w sytuacji jesli ktos musi wyjechac itp, chodzi tez o to zeby w kazdej turze kazdy podal 7 typow, nie podanie typu karane jest -100j."
Prosze o jasną wykładnię, bo juz sam się pogubiłem.
pozd
|
Do góry
|
|
|
|
#570367 - 15/05/2006 22:44
|
Zbanowany
|
Quote:
No własnie - tak to zrozumiałem z wypowiedzi Biszopa.
Czyli oficjalnie - w skrajnej sytuacji możliwe jest podanie typów w układzie 1-3-3 - jeden typ na pierwszy dzień, trzy na drugi, trzy na trzeci - byleby były podane w trzech kolejnych dniach (nie więcej niż trzy jednego dnia).
pozd
Dokladnie tak
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#570369 - 15/05/2006 23:25
|
Q
|
odpowiadam wszystkim którzy podali typ ...
Środa 2006.05.17 20:45 Barcelona - Arsenal: Red card Typ: No Kurs: 3.80 Buk: Betsson
Jak wiadomo kursy na tego typu zdarzenie .. (nie bedzie czerwonej kartki) .. są zdecydowanie niższe (w granicach 1,2-1,3) niż proponowane w tym momencie przez Betssona .. 3,8 .. jest to ewidentna pomyłka bukmachera ... w regulaminie jest zapis ... że nie korzystamy z pomyłek bukmachera ...
Wyjątkowo ... za ten typ zrobimy zwrot (mozliwośc podania typu zastępczego) ... nastpne takie złamanie regulaminu przez któregos z uczestników konkursu ... bedzie już karane odjęciem pkt (-100j) ...
|
Do góry
|
|
|
|
#570370 - 16/05/2006 00:06
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/10/2002
|
Quote:
Jak wiadomo kursy na tego typu zdarzenie .. (nie bedzie czerwonej kartki) .. są zdecydowanie niższe (w granicach 1,2-1,3)
mnie nie wiadomo. nie znam sie, nie orientuje sie. ot zamarzylo mi sie postawic, ze czerwa nie bedzie i cala reszta mie nie obchodzi.
kewin: dziwne.. bardzo dziwne
Quote:
w regulaminie jest zapis ... że nie korzystamy z pomyłek bukmachera ...
gdzie niby?
kewin: o korzystaniu z tego typu promocji nie może być mowy
z regulaminu: " 20). Zakaz jakiejkolwiek edycji postów przez moderatorów."
a co z tym?
kewin: w tym przypadku edycja była konieczna ... kurs na to zdarzenie to ewidentna pomyłka Betssona (beda zwroty zawartych zakladów) ... stąd interwencja moderatora ... Zreszta kazda zmiana pierwotnego zapisu posta u kazdego usera jest widoczna (Ty jako moderator powinieneś to wiedzieć) ... o żadnej ingerencji w typy konkursowe nie może być mowy ... ta systuacja była wyjątkowa ...
Edited by kewin (16/05/2006 00:18)
|
Do góry
|
|
|
|
#570372 - 16/05/2006 00:34
|
Q
|
Quote:
dlaczego dziwne? nie zwyklem grac "specjali", poza tym czy czlowiek musi sie znac na wszystkim?
ja nie pytalem czy mowa byc moze lub nie, tylko gdzie byl (bo widze, ze przed chwila sie juz pojawil) ten zapis w regulaminie? nie byl... za bledy trza placic
decyzja zapadła ... jest zwrot ... to tyle na temat tego zdarzenia
|
Do góry
|
|
|
|
#570373 - 16/05/2006 04:30
|
Pooh-Bah
Meldunek: 05/09/2002
|
Quote:
Quote:
Tu sprawa jest prosta
Kolejna kwestia to:
24.) Bezwzględny zakaz umieszczanie jakichkolwiek innych postów niż post z typem, w przypadku złamania tego punktu przez gracza, gracz otrzymuje 100pkt karnych.
Proponuje kolejne dyskusje prowadzic juz tylko w tym temacie.
A reszta nalezy do osob nadzorujacych ten konkurs
rafal08 jestes jednym z prowadzacych turniej?? ja chciałbym się dowiedziec wkońcu czy wczorajsze moje typy liczą się wszystkie czy tylko pierwsze 3, a pozostałe dwa mam na -100?? i wkońcu jak jest z podawaniem tych typów bo nikt konkretnie nie napisał czy można podać więcej typów niż 3 jednego dnia, ale na kilka dni, czy max można podac 3 typy, prosze o konkretne wyjaśnienie organizatorów i powiedzenie mi czy typy nr 4 i 5 mam sobie liczyć na -100, czy normalnie je brać pod uwage?? Napisales ze moje typy sa niewazne, ale ja nie wiem jak to rozumiec, czy niewazne i kazdy liczyc po -100, czy niewazne i liczyc je po zero, bez mozliwosci podania typu zastepczego, czy jako nieważne i na to miejsce musze podać inne typy zgodnie z zasadą 3 typy dziennie?? Z góry dzięki za wyjaśnienie, pozdrowienia dla organizatorów
|
Do góry
|
|
|
|
#570374 - 16/05/2006 07:55
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/10/2003
|
Quote:
Quote:
Jak mam rozliczyć sobie mecz Stepanka z Baghdatisem. Stawiałem na stepanka. Wygrany czy zwrot. - grupa 3
Tak jak rozlicza to betsson.Wystarczy poswiecic chwile na przeczytanie regulaminu obstawiania tenisa w tym buku
Czyli typ rozliczony jako 0j. ?
|
Do góry
|
|
|
|
|
|