Opcje tematu
#576471 - 14/05/2006 12:44 NBA 14.05.06 ( play off )
kefirek Offline
addict

Meldunek: 09/09/2004
NBA 14.05.2006

Faza play off - runda 2

Eastern Conference
21.30 NJ Nets - Miami Heat (4m) ( stan rywalizacji 1-2 )

Western Conference
02.05 LA Clippers - Phoenix Suns (4m) ( stan rywalizacji 1-2 )

Gospodarze na 1 miejscu
Prosi sie o nie podawanie suchych typów
Uprasza się o podawanie sensowynych informacji
Pomocne linki w przyklejonym temacie działu US Sports

Do góry
Bonus: Unibet
#576472 - 14/05/2006 15:36 Re: NBA 14.05.06 ( play off )
kefirek Offline
addict

Dyskusję czas zacząć, bo pierwsze spotkanie zbliża się wielkimi krokami.

Nets - Miami

Naprawdę twardy orzech do zgryzienia, bo mimo iż Heat grają przeciętnie to w obecnej chwili są w lepszej sytuacji i wydaje się, że prezentują się ciutkę lepiej. Nets stracili Cliffa, który był ważną opcją w obronie. I co teraz począć na Szaka. Collins nie daje rady przez cały mecz, a gdy zapuszczą na Grubego Nenada to ten moze wpaść w ft. Znowu bez punktów NK Nets za chiny nie wygra spotkania, co mogliśmy zauważyć w G3. Sam Carter gór nie będzie przenosił. Kidd młody nie jest i potrzebuję choć parę minut na złapanie oddechu, a nie ma zmiennika z prawdziwego zdarzenia, bo pan JV nic nie wnosi do gry.Odpuszczam sobie dzisiaj zmagania tej pary. Choć będę pluł sobie w brodę jak Nets wygrają. Jeśli miałbym grać na siłę to spróbowałbym +4 na Miami, którzy zwietrzyli szansę na zwycięstwo. O 21.30 piwko w łapkę i spokojnie oglądne sobie pojedynek Wade vs Carter.

Do góry
#576473 - 14/05/2006 16:44 Re: NBA 14.05.06 ( play off )
mihal Offline
addict

Meldunek: 26/03/2005
Będziesz pluł sobie w brodę jak Nets wygrają, a gdybyś miał grać na siłę to postawiłbyś +4 na Miami....a kiedyś tu pisywali tacy ludzie jak Snoopol choćby, i mimo że często targał się z modami to i tak dyskusje były o wiele mądrzejsze niż teraz

Do góry
#576474 - 14/05/2006 17:56 Re: NBA 14.05.06 ( play off )
Jose Offline
Io sono Interista

Meldunek: 11/07/2005
New Jersey-Miami Heat 2 @2,55 4/10

Ekipa z Miami zrobi wszystko aby nie wracać do Miami z stanem 2-2. Dlaczego? Przegrali jeden mecz na własnej hali!!!

Po meczu numer 3 czytałem wiele pozytywnych wypowiedzi graczy Miami miedzy innymi O'Neala i Wade dwóch najlepszych graczy żarów.

Od samego początku byłem zdania że Miami to lepszy zespół od Nets i bardzo zdziwiła mnie porażka w meczu nr:1.Alwe widać że Miami szybko o tym zapomniało i wygrało dwa mecze z rzędu.

Nets już w pierszej fazie Play-Off mieli spore problemy z pokonaniem Indiany, słabu rzucał Kidd z Miami zaczął - dobrze a wczoraj znowu tylko 10 pkt.Swietnie gra Vince Carter, który wczoraj zdobył aż 43 pkt. widać jednak że troche mu brakuje wsparcia z strony Jeffersona choćby już wcześnie wspomnianego Kidda.

W ekipie Miami dość długo zagrał O;Neal aż 36 minut i świetnie zbierał pod koszem lecz chyba troche więcej się od niego oczekuje jeśli chodzi o punkty!!!Ale za to znakomicie rzucali Wade 34(pkt.)i Posey (22pkt.)

Pozdrawiam.
Mickey

Do góry
#576475 - 14/05/2006 19:01 Re: NBA 14.05.06 ( play off )
kefirek Offline
addict

Quote:

Będziesz pluł sobie w brodę jak Nets wygrają, a gdybyś miał grać na siłę to postawiłbyś +4 na Miami....a kiedyś tu pisywali tacy ludzie jak Snoopol choćby, i mimo że często targał się z modami to i tak dyskusje były o wiele mądrzejsze niż teraz

Nie umniejszam roli tych, którzy tu kiedyś pisali. Sam często kierowałem się ich podpowiedziami. Amkwish pisał chyba najlepsze komentarze

Po drugie: dlaczego nie zabierzesz głosu?

Skoro Ci nie odpowiada to napisz co Ty myślisz, a nie obrażasz przede wszystkim mnie jak i parę innych osób, które trzymają "przy życiu" ten temat.

Więc wypraszam sobie takie teksty panie Mihal. Jeśli masz coś do mojej osoby, coś Cie irytuje to pisz na priv!

Twój post był za to mądry i wniósł do tematu sporo treści! Jakbyś najpierw przemyśłał to co napisałem, a później dopiero napisał zrozumiałbyś o co mi chodziło. Zrobiłeś na odwrót.

Podejrzewam iż mecz będzie na styku, a sam wynik rozstrzygnie się w ostatnich sekundach na korzyść NJ. Dlatego napisałem, że hc +4 na Miami to tez dobry pomysł.

Do góry
#576476 - 14/05/2006 20:06 Re: NBA 14.05.06 ( play off )
zibi228 Offline
journeyman

Meldunek: 24/07/2005
hmm
widze ze inni tez poszaleli w sobote i teraz wszystko ich wko.. ech
kilka slow jednak do panna mihal-a zamiast tak sapac to jak to bylo kiedys pieknie to albo sie przyzwyczaj i wnies sam cos do dyskusji albo sobie odpusc

co do NJ Nets - Miami Heat to troszke sie spuznilem i no bet no coz kac
ale licze na Heat
LA Clippers - Phoenix Suns ten jeszcze zdaze obstawic
zacznijmy od tego ze licze na Overka 210 cos ostatnio slabiutko zucali a jak kazdy wie obydwie ekipy sporo zdobywaja i traca pkt juz gdzies napisalem ze licze na Suns
ostatnie spotkanie S.Marion moze zaliczyc do udanych ale bez wsparcia kolegow mecz wygrali LAC Nash chba najbardziej dal du... 10 ast i 12 pkt i jaka skutecznosc dlatego dzis wyjdzie z checia udowodnienia ze to tylko chwilowa niedyspozycja
po 2 stronie S.Cassell czy oni sie zgadali bo tak samo fatalnie ze skutecznoscia a co zatym idzie tylko 6 pkt i 4 ast fatalny wystep
dlatego dzis overek 210 betway 1.9

ps. sorki jesli jakies byki zrobilem
NJN-Heat 30-32

Do góry
#576477 - 14/05/2006 20:49 Re: NBA 14.05.06 ( play off )
mihal Offline
addict

Meldunek: 26/03/2005
Play-offs, w pierwszej rundzie tylko Memphis nie było w stanie wygrać choćby jednego meczu. Od półfinałów konferencji aż się prosi grać progresje na underdogi w którejkolwiek z rywalizacji. I tak aż do finału włącznie.
I tyle.
Kefirek, wg mnie napisałeś długi post, który równie dobrze mógłby wyglądać tak:
Nets-Heat, mecz w którym jest kilka ciekawych opcji do zagrania ale ja go nie ruszam.
To rzeczywiście można nazwać trzymaniem tematu przy życiu. Przykro mi jeśli poczułeś się obrażony, nic osobistego.
Swoją drogą żal że moderatorzy tak rzadko tu coś skrobią. Może też są zdania, że playoffs=progresja. A może z innych powodów.

Do góry
#576478 - 14/05/2006 22:28 Re: NBA 14.05.06 ( play off )
kefirek Offline
addict

O progresie na underdogi wspominał na początku play-offs Zabielany. Sam grałem progres na LAL, ale kokosów nie było.

Miami za pomocą kontrolowanej koszykówki spokojnie poradziło sobie z Nets. Flash co za gość

Do góry
#576479 - 15/05/2006 00:04 Re: NBA 14.05.06 ( play off )
boca juniors Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/05/2003
NJ jest naprawde słabe ,brak im wsparcia dla trzech muszkieterów,choc dziś krstić się dwoił i troił,ale reszta dno.Kidd po za pierwszym meczem zdobyczami nie powala,choć dzisiaj zagrał bardzo dobry mecz i zaliczył tripple double,Carter szarpie ile może,ale podwajany,potrajany też za wiele nie może,choc swoje i tak zrobił.Jak na moje oko zawodzi RJ i to jego pumntów zabrakło dziś.Nie wiem,ale najprawdopodobniej ma dalej problemy z kostką , bo jakis taki mizerny i mało widoczny.
Ogólnie jedni i drudzy grali w czwórke,z tym ,że czwórka Heat rzuciła trochę wiecej ,bo reszta tylko statystowała,żal patrzeć choćby na takiego wyleniałego Pytona...
W tej rywalizacji już raczej pozamiatane,nie sadze aby NJ wygrało w Miami i tak doświadczony coach jak Pat wypuścił zwycięstwo z rąk i skopiował wyczyny Lakersów

Co do nadchodzącego meczu to win Clipów,Phoenix drugi raz sie nie uda, i tak mnie zadziwiają w tych PO..
Dziś LA musi wygrać,aby nie wypasc z gry i w tego co widziałem,to powinno im się to udac,musza tylko poprawić egzekucję w ataku.

Do góry
#576480 - 15/05/2006 08:28 Re: NBA 14.05.06 ( play off )
Jose Offline
Io sono Interista

Meldunek: 11/07/2005
Chyba można już powiedzieć że jedno rozwiązanie już mamy!!!Chodzi mi tutaj oczywiście o Miami.

Nets jakoś nie bardzo umią z nimi zagrać na dobrym poziomie Kidd rzuca mało wczoraj to już nawet Carter zawiódł Jefferson też nie grał najlepiej.

W zespole Miami coś nie bardzo gra O'Neal czasem wydaje się że już jest wszystko na dobrej drodze do tego aby znowu punktował jak sie należy i... 16 pkt

Dla mnie jest to bardzo dziwne widziałem jego mecze w LA Lakers i wymiatał pod koszem nie samowicie byłem przekonany że w konferenci wschodniej będzie mu jeszcze łatwiej a tu nic!!!Jeszcze szybciej łapie faule gra krótko i nie może za bardzo pomóż zespołowi!!!

Jak powiedział trener Miami że na całe szczęscie mają Wade z nim gra wygląda łatwiej i piekniej!!!Swięta racja!!!

Wracając do Nets to troche szkoda mi Kidda i Cartera starają sie niesamowicie jednak głownym powodem ich nie powodzen jest tak jak już ktoś wcześniej napisał brak wsparcia, wystarczy popatrzeć jak w tym meczu punktowała ławka rezerwowych w Nets (tragedia).

Rzutu za 3 Nets tylko 20% też im to idzie jak krew z nosa

Do góry

Moderator:  rafal08